Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Frízek

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
4992 válasz a témához

#281 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 19. - 0:39

Jucuus:Hajrá hajrá,én szurkolok!De addig is,igen én is ezt akartam kérdezni,hogy nem lehetne e suli mellett dolgozni.Én is most keresek melót.Lehet eladónak menni(pl lovas boltban próbálkozni,nekem anno mondta egy csaj akivel jóba lettem az eladók közül h szól az érdekemben ha akarom,mert legalább tudom mit keresnek a vevõk,mert lovazom.Vagy én régebben segitettem egy lovardában,lovakat szerelni,néha oktatni,ilyesmiket,vagy pl egész jól lehet keresni MC-ben is(mondjuk ez necces ,de 50 ezret suli mellett simán meg lehet keresni egy fél év után,-barátnõmnél látom),stbJa és én sem sértõdnék meg ha kapnék egy frizt mondjuk 20-ik szülinapomra v ilyesmi..De akkor sem ha Gepit megkapnám.. :rolleyes: Andi

#282 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 19. - 16:30

Oldenburgi, te mázlistaaaaaaa!!!!!!!!!!!Mondjuk én egy szót sem szólhatok az enyémmel :D :D ...

#283 Keselyüstök

Keselyüstök

Csikó

• Fórumtag
  • 1.132 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 19. - 18:14

Én már több éve nyúzom anyumékat lóügyben! Persze már mondtam a frízet is... Dehát... Igaz, õk ne mértenek hozzá, de azt õk is tudják, hogy milyen drága ez a DRÁGASÁG! Szerencsés lehetek, hogy megigérték, hogy éretségire megkapom a lovacskámat! (Most kezdtem a gimit) De az még nagyon messze van!! Nagyon! Ígértem én is fût-fát.. És dolgozni is elmennék suli közben, vagy hétvégenként! Anyuék dolga, hogy megvegyék, az enyém, hogy eltartsam! Havi bértartás: 30 körül van. Ha találnék vmi jó kis állást ami fizet ennyit havonta, akkor simán megkaphatnám már most is! Visszatérve a frízekre! Az is jó módszer lenne, hogy én is keresek, és anyuék is beleadnak vmennyi összeget! Mármint a frízbe! Tuti, hogy belõlük csak csikót vennék! Egy 1 éves mént. Télleg! Mi van azzal a fríz csikóval akinek az anyuja nóniusz-fríz az apja pedig tisztavérû fríz? Elkelt már? Csak érdeklõdök! Istenem, annyi pénzért aminyiért Õt el lehetett hozni... annyiért simán megvettem volna! Jaj... Nem fájdítom itt a szívem!!!Haha! Van lovad... Ugyen nem fríz??? Vagyi gen?

#284 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 19. - 18:21

Keselyüstök, ennyi idõsen szerintem Te ne az állás-hirdetéseket nézegesd ;)

#285 Keselyüstök

Keselyüstök

Csikó

• Fórumtag
  • 1.132 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 19. - 18:25

Posted Image :D ;)

#286 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 19. - 19:49

Nem valószínü h frízt fogok kapni, mert valszín eladják a furiosot, sajna Benõt már nem annyira biztos. :( Azt viszon 370 000-ért akpom meg. Minnyárt más! Én anyuékat 2 éve nyúzom a lóval, de csak most kerülhetett rá sor.Hahának gidránja van. A fentibb sorokban már írt rolla.

#287 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 19. - 20:13

Oldenburgi úgy csinálsz, mintha csak a fríz lenne jó. Nagyon szép, meg nagyon jó, de van ezer másik, akár falukorcsa ló, ami ugyanolyan jó lehet! ;)

#288 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 20. - 15:25

Keselyüstök: gidránom van, úgy az én lovam, h. én foglalkozom vele, én lovagolom. A gazdája le se sz**ja. Szerintem gyönyörûek a frízek, de ha az embernek van egy olyan lova, ami vagy az övé, vagy õ lovagolja, már mindegy, milyen fajta a ló. Például az enyém olyan, h. ha erõszakoskodsz vele, le is fekszik. :D :D :D Szóval Oldenburgi: nemcsak a fríz a jó. Amelyikkel kölcsönösen megszenvedtek, egymáshoz koptok, netán kiegyeztek egymással, már sokkal jobban köt a lóhoz. redface.gif redface.gif redface.gif

#289 Vikkancs

Vikkancs

Csikó

• Fórumtag
  • 22 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 20. - 20:02

Oldenburgi!A Benõ az a Benõ, aki a Petneházyban van? És ha igen, mennyiért adnák el?

#290 Keselyüstök

Keselyüstök

Csikó

• Fórumtag
  • 1.132 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 20. - 20:17

Bocsi!!! Posted Image Zsubének igaza van! Bármilyen lovad van, és ha Õ a tiéd, akkor már nem fog érdekelni, hogy Õ most milyen fajtájú! A lényeg, hogy a tied! Ha sárga, ha feket, ha magas, ha alacsony Õ a TIÉD! :( Sajnos én ezt még nem mondhatom el magamról!

#291 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 20. - 20:20

Igen! kb. 250 ezerért adnák el. De még vacilálnak!Zsubaba: Benõ is egy "származástalan" ló, mégis nagyon imádom. Jól megvagyunk, vannak néha összeröffenések, de azt is le tudjuk rendezni bármilyen fizikai fájdalom nélkül. :D Nem is egy csodaszép darab, de nekem a legszebb.

#292 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 21. - 13:19

Az enyémnek sincs semmilyen származása, de imádom!!! Posted Image Posted Image

#293 Vera16

Vera16

Új vendég

• Fórumtag
  • 13 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 24. - 17:06

Látta valaki a Nagy Sándort?Ha jól láttam fríz lovon lovagol!Már csak ezért is érdemes megnézni.Amúgy szerintem is a frízek a legszebb lovak a világon.(Bár szerintem ezzel nem csak én vagyok így :D

#294 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 24. - 17:45

Csak hallottam a lórol.(pont most töri órán tanultunk Nagy sándorról és a ló neve is felmerült.Állítólag az apjjé volt,de nagyon ilyedõs egy paco volt.Nmetudták,hogy miért,de Nagy Sanyi rájött.A ló a saját árnyékától félt Posted Image Mivel kiderítette ezért õ kapta meg a pacit.)A Kecskeméti fríz udvarba járt már valaki?Honlap:www.frizudvar.huNézzétek meg.Amúgy tényleg nagyon szép lovak.

#295 MaciLaci

MaciLaci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 70 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 25. - 14:54

Sziasztok!Arra gondoltatok már, hogy vesztek egy nem fríz kancát és azt befedeztetitek fríz ménnel? Én pl. ezen gondolkodom, így olcsóbban juthattok (fél)fríz pacihoz. Persze ennek csak akkor van értelme, ha a papírok, származás nem olyan fontos számotokra.

#296 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 25. - 15:25

És akkor milyen csikó születik?veszel egy magyar félvér kancát.Képzeld el hogy lesz egy fekeet vékony pacid,hosszú sörénnyel,farokkal és boka szõrökkel :D Posted Image De amúgy nagyon jó ötlet.Komolyan

#297 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 25. - 15:41

Azt mondják, fedeztetéssel fajtán kívül frízeknél vigyázni kell. A lovardában volt egy kanca, nem tudta kihordani a csikót. Meg azért a fríz tenyészcsõdörök 15 millás árban mozognak, ezért aztán elég drága fedeztetni velük. Amúgy meg elég robosztusak, sztem jobb vmi nagyobb kancával fedeztetni. De az elképzelés jó. ;) ;) :rolleyes:

#298 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 25. - 17:52

Persze,hogy nagyobbal kell csak példának hoztam fel.Ja-ja,vigyázni kell.biztos szép csikó születik majd.

#299 Keselyüstök

Keselyüstök

Csikó

• Fórumtag
  • 1.132 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 25. - 18:30

Hát erre már én is gondoltam! Pl: Fekete nóniusz kanca-fríz csõdör! És ebbõl elég szép paci születhet! Kinézete kb: (ahogy én elképzelem Posted Image )Ha az anya 170 cm körül van és kos feje: a csikó hollófekete, kissé kosfejû, hosszú dús sörény és farok, bokaszõr, magasan tûzött nyak, kényelem mindenek felett(majd egyszer), kerek far, kissé mély mellkas, egyenes, izmos hát, szép izületek, kitûnõ mozgás, akciós járás.És felébredek, hogy a kezem a bilibe lóg! Posted Image De nem is lenne rossz egy ilyen paci! Mennyi lehet a fedeztetés? 40-50E? Nem sok tulajdonos van, akit rálehet venni, hogy más fajtájú lovat fedzetessen kedvencével! Szerintem!

#300 MaciLaci

MaciLaci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 70 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 26. - 11:03

Engem is érdekelne, hogy mennyiért lehet fedeztetni Fríz ménnel, és hogy lehet-e egyáltalán? Van aki tudja? Kérem jelentkezzen.A fórumon hirdettek már olyan csikót, aki nem tiszta Fríz, tehát úgy gondolom nem lehetetlen kivitelezni az általam felvetett dolgot.

#301 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 26. - 12:09

Nemá!!! Csorog a nyálam! Úszik a szoba! Amúgy elfogadnék egy ilyen Fríz csikót. Szerintem teljesen mindegy, fajtiszta-e a ló vagy nem. Szõdön van egy csõdör, asszem 15 millát ér, sztem lehet vele fedeztetni. Elég jó ló. Csak sztem k***a drága mulatság. Amott van vagy 20 csikó, és mindegyiknek õ az apja. Szóval nemtom. Posted Image Posted Image Posted Image

#302 MaciLaci

MaciLaci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 70 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 26. - 13:50

haha!Szerintem érdemes lenne megkérdezni a tulajt.

#303 Noja

Noja

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 50 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 26. - 19:13

Sziasztok'Ha tudtok eladó választási fríz csikót,légyszi szóljatok!

#304 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 26. - 20:45

kérdezzétek meg a kecskeméti fríz udvar sznob tulaját errõl az ötletrõl és tegyétek ki az ablakba, amit kaptok :D amúgy azt senki se veti fel, hogy a fríz ménekkel csak saját fajtán belül fedeztetnek és nem engedik félvér kancára tenni?mi van, ha a frízek hibáit örökíti a mén a félvér kancátokra és lássuk be, a félvérek szélesebb területen használhatóak, de nem feltétlen rendelkeznek kevesebb hibával. és ha születik egy erõs csontozatú, hosszú hátú, puha csüdû, bokaszõrös sárgátok? akkor aztán jól jártatok. lutri az egész. van annyi szép ló, nem kell feltétlen a frízeket ajnározni, vagy ha már igen, akkor ne elégedjetek meg félmegoldásokkal.visszakerestem. a 3. oldalon kezdõdik. [ Január 26, 2005, 20:31: Az üzenetet átszerkesztette: Unicorn ]

#305 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 26. - 21:01

például ilyet találtok a havas betonban:
idézet:
Eredeti szerzõ: olaj:
idézet:
Eredeti szerzõ: FRIZ UDVAR KECSKEMET:...Vagy talán az ok egész más, ha a fríz lóról van szó? Hogyis mondják? Úgyis savanyu az a szõlõ Egy ösi fríz közmondással fejezem be.: Kétféle lovasember van:az egyiknek van fríz lova, a másik meg aki szertne egyet [/QUOTE]Tehát akinek nincs fríz lova, és nem is szeretne ilyet, az nem is lovasember?! Kicsit elszomorítottál, én eddig annak hittem magam...
[/QUOTE]

#306 fehér bölény

fehér bölény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 690 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 26. - 21:28

Te itt fennt.Azt írtad 3 nap Itália! Akkor mit keresel itthon?

#307 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 26. - 21:32

aha, jövõ héten.

#308 mókuska

mókuska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 186 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 27. - 12:29

Ha jól tudom, nem biztos de Sümegen vannak frízek.

#309 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 27. - 12:37

Csikasz!Drukkolok!! Az ilyen csak mutogatni vesz lovat..undorító!! :mad: Csak az a gond az ilyenekkel, hogy nem akarja majd eladni, mert akkor nem lesz mit mutogatni sznob ismerõseinek! :(

#310 amigo

amigo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 986 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 27. - 12:42

idézet:
Eredeti szerzõ: mókuska: Ha jól tudom, nem biztos de Sümegen vannak frízek. [/QUOTE]A sümegi vár istálóba három andaluz mén volt tavaly!! [ Január 27, 2005, 11:43: Az üzenetet átszerkesztette: amigo ]

#311 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 27. - 13:19

Csikasz, 1000rel drukkolok! (Kicsit hülyén néztek rám a kollégák. Azt kellett látniuk, hogy egyszercsak hátrébb tolom a székem, és minden összebogozható tagommal x-eket gyártok: mutató-középsõ ujjak, gyûrûs-kisujjak, összebogozott ujjak hasonszõrû társaikkal, karok, lábak... :D )És még csak nem is önzetlenül...mert akkor lehet, hogy ha egyszer ügyes is, meg nálatok is leszek egyszerre, és még Jankód is lesz, akkor ülhetek egy igazi frízen....... (haszonlesõsönzõs-szmájli)

#312 mókuska

mókuska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 186 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 27. - 13:50

Nem, ez nem magán ménes, csak 2 db van közvetlenül a vár alatt, a kovácsunk körmölte õket még õsszel.

#313 Cineva

Cineva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 33 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 27. - 17:43

Sziasztok! az eladolovak.hu-n van egy szép fríz, potom 8000 Euroért. Persze dátum nincs mellette, lehet, hogy már õsrégi az oldal. Vagy ezt írta már valaki? (Nem olvastam vissza)

#314 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 28. - 11:14

Potom annak, aki derékig jár a pénzben!!!! Nem nekem! Macilaci: én ehhez csóró vagyok. :( Posted Image

#315 MaciLaci

MaciLaci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 70 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 28. - 12:58

haha! Mihez?

#316 Eszter

Eszter

Új vendég

• Fórumtag
  • 2 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 5. - 11:38

Sziasztok! Örülök, hogy nem vagyok egyedül a fríz ló imádatommal. Szeretnék egyet, de hol és fõleg mennyiért lehet megkapni?

#317 Eszter

Eszter

Új vendég

• Fórumtag
  • 2 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 5. - 11:48

Úristen! Visszavonom az elõbbi kérdésemet, most olvastam csak el az elõzõ oldalakat az árakról. De azért még reménykedem és várom az infókat. A Lovaséletben volt meghirdetve vahy 5-6 friz ló (talán a decemberi vagy novemberi számban)valahol Zala megyében de nem tudom hogy még megvannak-e, nem hívtam fel.

#318 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 5. - 12:44

idézet:
eredeti szerzõ : Cineva az eladolovak.hu-n [/QUOTE]Van ilyen honlap? Posted Image Én már próbálgattam de sem www-vel, sem anélkül nem hoz be semmit.hm? :D

#319 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 7. - 14:56

Macilaci: konkrétan? mindenhez. Nekem már 200 Ft is nagy pénz. :D :D

#320 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 7. - 19:27

Ne azt a lapot nézegessétek, mikor itt a pacin az eladó lovak topicban most hírdetnek frízeket. Meg egy argentin criollo-t is! Engem ez jobban izgatna.. :D