Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Debrecen és környéke 2.

• Please log in to reply
815 válasz a témához

#281 Monty

Monty

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.470 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 30. - 7:13

Irigykedek, irigykedek. De legalább a kis unokákat (nem az enyémet, hanem anyáékét, szóval az unokaöcséimet :D ) meglovagoltattam, most ügettek elõször, de egészen ügyesek voltak. :kir: Csongor, meg hazafelé végignyerítette az utat. Útközben az "ügetõs" szakaszon meg futottam, õ meg jött mellettem szintén nyerítve. Biztos nem 1-2 ember nézett hülyének. :D

#282 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 30. - 7:14

Qkesz, ott voltam, de a macskák társasága nem vonz - a fiúkat részesítem elõnyben. :D kezdésnek nem volt rossz, fõleg, hogy a királyi csapat beragadt a startnál. ;) Monty - itt is köszönöm, hogy abban a dögmelegben megtettétek miattunk az oda-vissza utat. Csongor nem váltotta be a hozzá fûzött a reményeket, bár errõl nem õ tehet, Füzérke eléggé letojta, hogy ott van - õ inkább a nagybandával tartott volna, és amikor rázártam a kaput, kiugrott a kerítésen. :eek: Sajna nem láttam az ugrást (csak azt vettem észre, hogy dübörög utánunk), apám szerint hatalmas volt. :D Egy cseppet meglepett vele, eddig nem tûnt fel, hogy annyira lelkesedne ezért a szakágért, terepen a fatörzseket is inkább kikerüli a bozóton keresztül. meg aztán legutóbb jól elvolt a kölcsöncsikó társaságában. Na, kezdhetek boxot építeni neki, ha otthon akarom hagyni. :(

#283 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 30. - 8:45

Emberek!

Ma olyat lovaztam (-tunk), olyan kerek volt minden!
Áááá... a klaviatúrán nem találok egyenlõre megfelelõ karaktereket, hogy le tudjam írni. :D

+Feri! Köszönöm az áldásos tevékenységed, különösen a ma délelõtti programtól vagyok teljesen katarzisban. :ang:

oké, oké. örülök, hogy jól érezted (Te is ) magad. :)
Legközelebb már egyedül is eltalálsz a délelõtti " Cuki Cicák" hölgy klubba. ugye, ugye.. :D :D :D

#284 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 30. - 9:01

Örülök, hogy mindenki jól érezte magát, és tudtam valamit segíteni mindenkinek.Szintén jól éreztem magam, nagyon jó volt a csapat, mindent meg tudtatok csinálni amit kértem és annak, hogy nem volt baleset. Vasárnapra a lovak és lovasaik megtáltosodtak, profi módon oldották meg a feladatot ( nem volt könnyû), amihez nagyon kellett koncentrálni lónak, lovasnak egyaránt Egyszóval jól sikerült ez a hétvége. még egyszer köszi és gratula mindenkinek.

#285 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 2. - 11:04

Na, tegnap átdélcegeltem Shábáékhoz. Mert drága a benzin, én meg szeretek túrázni, mint azt mindenki tudja, ja és én ismerem az útvonalat. Szóval megkaptam a kis hátast. Elõzõ napokban döntöttük bele a zabot, mert Csárdásnál ez bevált annak idején. Délcegnél viszont a kezelés nem a kívánt hatást érte el, az elsõ 1-2 órában többet haladtunk oldalirányban, mint elõre. :gm: a Paripa Csárda szoborparkja különösen felháborította Délcit, bár ezzel én is azonosulni tudtam, mi a szart keresnek azok a hatalmas rovarok ott? :eek: Miután a plussz energia kipezsgett a lóból, mély depresszióba esett, és mivel helyben nem tudtam eldönteni, hogy most lelkileg tört össze, vagy ennyire megviselte a menet, hosszasan vezettem. Még így se akart jönni, húzatta magát, Bagoson inni sem akart. Azért az almát begyûrte nagy duzzogva. :gm: Aztán valahogy lecsenghetett neki, hogy a lószállító aznap már nem érkezik meg érte, és ha nem akar a két falu közötti homoksivatagban megöregedni, akkor szednie kell a piskótáit - innentõl kezdve már odatette magát, jól haladtunk, elkényeztetett a plezsörös ügetésével :yeah: , amit még sportnyeregben is simán kiültem. Derecskétõl már Shábáék kísértek Suzukival, mert ott kövesút mellett haladtunk, és Délceg nincs nagy barátságban a gépjármûvekkel. Mivel kamion esetén le tudtunk húzódni két oldalra, gond nélkül elértük a Keleti hídját, ami a nap kalandjának ígérkezett. Hétköznap elég nagy ott a forgalom, és azért a hídra beszorulva még a harcedzett Zengõvel is behúznánk a nyakunkat, ha elzúg mellttünk 100-zal egy pótkocsis rettenet. Úgy oldottuk meg, hogy Shába és a nõvére a híd két oldalán figyelte a forgalmat, és amikor egyik oldalról sem jött személygpk-nál nagyobb jármû, akkor jeleztek. Így gond nélkül átértünk, és onnan már lazán hazaplzsöröztünk, délceg még a végén is egész jó menõkedvet mutatott. :kir: Na, érdekes élmény volt egy teljesen más típusú lóval, mint amihez én szoktam. Az a kocogást meg tudnám szokni, mert egészen hosszasan bírja nyomni, és nagyon kényelmes. Aztán Délceget bármikor rá lehet venni egy kis ácsorgásra az árnyékban, ami a lovasnak is jól esik ebben a melegben. Így nem annyira fárasztó az egész, mint Zengõvel, aki folyton teper a maga birodalmi lépegetõ módján. Szóval kislónak is vannak elõnyei, csak ezt akartam írni. :ang:

#286 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 5. - 19:46

;)

#287 rugósbicska

rugósbicska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.695 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 5. - 20:27

Hátha tudna valaki segíteni... Az otthoniak külföldre költözése miatt sajnos(?) magamra kell vállalnom a kutyákat (2 öreg, süket, morózus kankutya) így két lehetõség van: 1, elhelyezni õket, akár ideiglenesen "bértartásban", akár egy jó helyre, ahol békésen elheverészhetnének 2. kutyás albérletbe költözni, lehetõleg városkapun belül... Ha bárki, akármivel tudna segíteni, megdobni elérhetõségekkel, nagyon-nagyon megköszönném

#288 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 10. - 11:00

a menhely önkéntes kutyasétáltatója :kir: :
http://www.youtube.c...feature=related

#289 Ugri

Ugri

Új vendég

• Fórumtag
  • 2 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 16. - 19:56

Sziasztok, a hv.-én a Tb Ranchon lessz a bikarodeó. Melyik napra lenne érdemes kimenni, amikor a legjobb lessz a verseny? Kik lesznek kint közületek?

#290 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 17. - 14:22

Itt láthatod a programokat: Plakát

Azt hogy melyik nap legérdemesebb kimenni? Ez egy jó kérdés... :) Minden nap van valami más, ami miatt jó. Pénteken a reining, szombaton a gyorsasági, a Cowboy Race Super Horse... Hétfõ is tele van programokkal.. Talán, ha én csak egy napra mehetnék, szerintem a vasárnapot választanám (bár a szombati reining eléggé húzná a szívem...) szerencsére én mindhárom nap ott leszek! :yeah:
Megyünk ki többen is (Szmötyi, Monty, Babszem, Xiren... (+ bocsi annak aki kimaradt. :D), illetve vagyunk akik mindhárom nap non-stop kint is leszünk.

#291 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 18. - 19:47

Nem, hogy inkább a FarmerEXPO-ra jönnétek! :dev:

#292 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 20. - 7:36

- A Dunán elindult a Virágkarnevál. :) (Esetleg télleg a Farmer-expóról valaki valamit?)

#293 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 20. - 21:56

Részemrõl idén, sok év óta elõször, kimaradt az Expo... :(

#294 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 21. - 7:43

- A Dunán elindult a Virágkarnevál. :)
(Esetleg télleg a Farmer-expóról valaki valamit?)

Ha láttad a karnevált felvezetõ huszárokat, akkor engem is láthattál a sor végén Bocskaiban :) Lindámmal immár 4. alkalommal vettünk részt a nagy vonulásban.

#295 Monty

Monty

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.470 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 21. - 13:00

Részemrõl ez a TB is ûberelhetetlen volt. :D :kir: :kocc:

#296 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 21. - 20:01

Azért a Farmer EXPO sem volt kutya!!!!

A Farmer EXPO az idén is kellemes programokkal kápráztatta el azokat akik a nagy meleg ellenére kilátogattak!
A megszokott "EXPO-s" programok mellett az idén is volt új a nap alatt, és talán megint az EXPO-n mutatkozott be olyan mutatvány (program elem) ami majd visszaköszönhet több lovas-rendezvényen.

Na de csak sorjában:
  • természetesen most is volt tenyészállat bemutató
  • fogat gála
  • felvezetõ verseny
  • szabadon uró bemutató és verseny
  • fogatos voltizs bemutató
De, új elemként most volt régi lovas eszközöket szemléltetõ bemutató (eke, borona, magtakaró, vetõgép, fûkasza, rendsodró, ekekapa, henger) amelyeket mûködés közben különbözõ fogatolási módokban mutattak be.
Illetve gyerekek részére póni-agiliti versenyt is rendeztek nagy sikerrel.

Úgy érzem az idén ismét a LOVAS ágazat "vitte" az EXPO -programjainak leglátványosabb és leglátogatottabb , ez által legsikeresebb bemutatóit! ;)
Sajnálhatja aki kihagyta, a bikák...miatt.... :cool:

Edited by Qkesz, 2012 augusztus 21. - 20:56.

#297 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 21. - 21:12

[*]fogatos voltizs bemutató

ezt a fogatos voltizst nehezen tudom elképzelni, esetleg egy képpel illusztrálnád, hogy is mûködik ez?? :D :D

#298 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 22. - 6:53

Fotóm nincs, de nem olyan bonyolult. Két fríz van befogva, rajtuk a hám mellett a voltizsheveder. A csapat akción kívül a maratonhintó hátulján kapaszkodik, onnan elõrefutnak, felugranak, figuráznak, gúlát építenek. Elég látványos. Annyiból furi, hogy ügetésben nyomják, ugyanakkor a két egymás mellett futó ló több lehetõséget rejt magában, egész kis torony épült gyerekekbõl a hátukra. :D Valamint a farhámot is lehet használni, a lábukat bizonyos elemeknél abba akasztották.

[font=Times]régi lovas eszközöket szemléltetõ bemutató (eke, borona, magtakaró, vetõgép, fûkasza, rendsodró, ekekapa, henger)

Nekem ez tetszett a legjobban. :yeah:

Edited by ori, 2012 augusztus 22. - 6:53.

#299 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 22. - 19:09

;)
Majd, ha lesz egy kicsit több idõm illusztrációt is teszek közzé!

#300 Szmötyi

Szmötyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.421 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 28. - 22:54

Posted Image ....... Posted Image

#301 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 29. - 6:31

Tavalyi:

Posted Image Posted Image

#302 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 29. - 8:32

Húúúú micsoda képek! :) köszi Bevallom, én azt hittem, ez csak valami poén, hogy fogatos voltizs, de a képek eléggé meggyõzõek. Ugyanakkor elég veszélyesnek látom az egészet. A sima voltizsnál ha le is pottyan a gyerek, simán homokba esik (jó ott is lehet rosszul érkezni), de itt meg a két ló közé beesik és még a szekér is végigmegy rajta..... jobb nem belegondolni.

#303 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 3. - 20:01

;)
Akkor én már nem keresgélek képet

ja és hoztam ezt is, hátha érdekel valakit:
Füzesgyarmati tenyészszemle

#304 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 19. - 5:17

Várható Füzesgyarmatra valaki a "régió"-ból?

Ha minden igaz érkezik egy új mén is! ;)

Edited by Qkesz, 2012 szeptember 19. - 5:18.

#305 enying20

enying20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 126 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 19. - 6:00

Tippelhetek, hogy melyik? ;)

#306 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 19. - 19:29

;) Hát persze...de ne lõdd le a poént! (csak magánba) :yeah: :yeah: :yeah:

#307 enying20

enying20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 126 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 20. - 5:49

Akkor a poén marad!!

#308 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 21. - 14:14

Sziasztok Topikosok!

Megrendezésre kerül a VI. Füzesgyarmati Regionális Tenyészszemle 2012. szeptember 30-án

Tájékoztató a honlapon!

Egyenlõre 16-19 db teljes korú kanca nevezése érkezett be, ami remélhetõleg tovább bõvül az elkövetkezõ napokban.

Maga a program kiegészül majd úgy 10-15 db a tájhoz hû nóniusz kancával is a kisbéri-félvéreken túl. Reméljük õk is színesítik majd a programot.

Természetesen a megszokott finom ebédre is odafigyelünk majd! ;)

Szeretettel várjuk az érdeklõdõket! :)

#309 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 27. - 11:19

Ori ne haragudj, nagyon ciki, elfelejtettük a vizet. Ott lapult a kocsiban és csak másnap jutott eszünkbe. Megkértünk, beszéltünk, aztán meg... Tök ciki :rolleyes: :( alapvetõen nem vagyunk ennyire linkek, ez most tényleg nem jól jött ki

#310 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 27. - 12:04

Most aztán mélységesen elítéllek, hehe. Én, aki veleszületetten alzheimeres vagyok. :o Október elején is vizsgálunk, átlovagoljak a mintáért? Jaj, Dének még mindig nem küldtem az eredményt, na gyorsan.

#311 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 30. - 10:44

hogy minden debreceni tudjon róla:

Lovasok, szekerek jelentkezését várják! ;)
Aki szeretne egy jó csapattal a városban felvonulni, lóóóháton, annak itt a helye! :)

Posted Image

#312 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 1. - 7:08

Huh, ez az útvonal...pedig már majdnem rávettem magam, hogy menjünk, de a Vinczellérig elkocogni meg vissza + a felvonulás, az sok a jóból. :rolleyes:

#313 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 1. - 8:21

Huh, ez az útvonal...pedig már majdnem rávettem magam, hogy menjünk, de a Vinczellérig elkocogni meg vissza + a felvonulás, az sok a jóból. :rolleyes:

Akkor ezt meg is beszéltük..... :(

#314 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 1. - 10:03

Tényleg sajnálom, most kivételesen lett volna kedvem vonulni (meg ezzel a távolról szimpatikusnak tûnõ társasággal megismerkedni), de ez a legrövidebb útvonalon is 10 km, oda-vissza 20 + maga az esemény. Mellékutcákban lopakodva meg még több. Az nekem betonon vánszorgásból kicsit sokk. Kb. ezért nem mentem a karneválra sem, csak az oda-vissza út vagy 3-4 óra aszfalton lépés. Fel nem merült bennem, hogy a nyugati végekre szervezik, szerintem a keleti fertályon sokkal több lovas van, fõleg ilyen hobbista szabadszellemû.

#315 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 4. - 18:12

Shába leírom, mert az a biztos. A Bem József utca végén lakunk, házszám nincs, de hosszú barna fakerítést kell keresni, a végén van egy fehér vaskapu. Ha bármi miatt nem venném fel a telefont, csak dudáljatok :) Ori, my forever friend, október elején mikor vizsgáltok? Ha már lemaradtunk, akkor majd legközelebb megpróbáljuk, ha még idõben vagyunk, akkor össze tudjuk hozni, mert pár napon belül megyünk Debrecenbe. Azért egy üveg vizet elfelejteni... hót ciki :rolleyes: :kv:

#316 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 4. - 18:21

Lótusz, a héten gyûjtöttük-vettük a mintákat, és a jövõ héten mérjük. Szóval vasárnap estig van idõd. Idén az állatok napja nagyon szomorúra sikeredett nálunk. Csikasz, a tanya õrzõ-védõje, bohóca, sok bosszankodás és mulatság elõidézõje elpusztult. Az elsõ kutyám, akit elvesztettem.

#317 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 6. - 17:36

Sajnálom, jópofa kutyus volt. Remélem nem szenvedett. Én ma életemben elõször szedtem gombát. Ha minden igaz Õzlábat :D , amit persze nem tudok, mert mire beértem a városba a szagértõ hazament - reggel 6-tol délig van -. Figyu már, a gombát éjszaka kell szedni? :confused: Reggelig még jó lesz? Sajnálnám, ha potyára huzigáltam volna ki szegényeket a földbõl. Amúgy mindenhol hagytam "magnak" valót, nem tudom, volt-e értelme. Na ezek voltak gombászati útinaplóm alapvetései. További kellemes hétvégét mindenkinek.

#318 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 7. - 9:43

Na jelentem Õzláb gombát szedtem! :) Miután beigazolódott a családi hovatartozás, további megállapítást nyert az is, hogy már ki kell dobni - tényleg eléggé összeszottyadtak szegények-. Továbbá közölte a hatósági közeg, hogy tegnap kellett volna vinni frissen, szedés után. :mad: :D :rolleyes: Valószínûleg nem csak számomra kérdéses a fogadóóra idõmeghatározásának praktikussága, mert a kuka már reggel tele volt, elõzõ nap feleslegesen szedett Õzláb "tetemekkel". De sebaj, legközelebb majd korábban kell felkelni....!

#319 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 7. - 12:50

:) :)

#320 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 7. - 19:14

Na jelentem Õzláb gombát szedtem! :)

Pusi! én is szedtem ma õzlábat, és negyed óra múlva már a serpenyõmben pirult. Ez az egyetlen tipus, amit megismerek és tuti, és nem is mutatom meg a hatóságnak. Szerencsére ezt nem lehet összekeverni semmivel. A kis õzláb az ami mérgezõ, ezért ami nem üti meg a méreteket, inkább otthagyom a kukacoknak.
Mit csináltál volna belõle? nálunk 2féle menüként szokták végezni az õzlábak: ha csak 1-2-3 darabot találok, akkor pirítás után gombás rántottává változik. Ha sok 'akad horogra', akkor kirántom õket (4 fõs családnak kell min. 8-10 egy étkezésre.)