Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kutyás kérdések, melyek miatt nem érdemes új topicot nyitni...

• Please log in to reply
846 válasz a témához

#281 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2008 január 24. - 11:27

Csuti, kezet foghatsz Ágimammal. :) Neki a saját kutyáitol gyarapodnak az õsz hajszálai...

#282 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 24. - 11:39

A szomszéddal való elbeszélgetés mindenképpen hasznos. Ha belemennek akkor az ugatásgátló nyakörv is az, de nagyon drága. Amit te mondasz, az elektromos nyakörv távirányítóval, kiképzéshez használják, de tulképpen erre is jó. Az ugatásgátló nyakörv a hangszálak rezgését érzékeli és akkor kapcsol be, elõször egy figyelmeztetõ sípolást, majd, ha a kutya nem hagyja abba, akkor kap egy ütést. Ha túl makacs a kutya, egy idõ után megszokhatja a fájdalmat, sõt ki is égetheti a nyakát, vagy még idegbetegebb lehet tõle. Megmondanám nekik, hogy valaki fel is jelentheti õket (ti nem, nem akartok rosszat, hisz nektek is van kutyátok stb.) és akkor elkobozhatják a kutyát. Gondolkozzanak és találjanak megoldást. Mindenki nyugodtan szeretne aludni, ezt megérthetik. A mi saját kutyánk is sokszor ugatott az ablakunk alatt, míg mások a környéken nem. A szomszédok ugyan nem szóltak, de engem nagyon zavart, hisz nem alszom sosem valami mélyen, minden zajra felébredek. Odatettem az ablakba egy bögre vizet, aztán kinyitottam az ablakot, ráüvöltöttem, és rázúdítottam a vizet. Akkor egy ideig csönd volt. Ha kezdte elõlrõl, akkor kapott megint. Néha ha csöndbe maradt, kiszóltam, hogy okos kutya. Mondjuk ilyenkor nem aludtam túl sokat. Ma már 6 éves és nagyon ritkán ugat éjszaka. Csak akkor, ha valamit lát, hall szokatlant.

#283 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 24. - 12:08

Igen, én is utána olvastam a nyakörveknek és hát csöppet meglepődtem az árakon. 14990-50000.- Meg a működési elveket is megnéztem: illatspray-től hangjelzésen át az elektromosig. Közben magánban is kaptam ötletet: HOVA tabletta, ami nyugtatólag hat. Azon gondolkodtam, hogy egy olcsóbb fajta ultrahangos risztó is jó lenne, csak azt a saját kutyám is megérezné gondolom. Ő is a hálónk alatt alszik. Szóval ez mégsem jó. Már gondoltam arra, hogy veszek egy játékpisztolyt, ami műanyag golyókat lő ki és azzal meglövöm, ha ugat. :gm: De szerintem el sem találnám, hisz egy rakás tuja és kerítés választ el minket... Sajnos csak a szomszéd jóindulatában és segítőkészségében bízhatok. :( Köszi Ilusta a hozzászólást! :)

Edited by Csuti, 2008 január 24. - 12:24.

#284 kamilla

kamilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 858 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 24. - 19:22

Sziasztok!

Az ugatásgátló nyakörvek nem adnak hangjelzést ugatás elött.
Az a kertvédõ rendszeres nyakörv ami hangot bocsált ki és utána ráz.

Az ugatásgátló nyakörv, elektromos inpulzust bocsált ki 7 fokozatban automatikusan emelkedve adja a jelet. Általában a 2.-nál megállnak a kutyák. A bátrak még megpróbálják, de nem tart sokáig.
Egy értelmes kutyán elég ha 1-2 napig, (ha éjszaka akkor ebben az idõszakban) helyezik fel. Nem szabad állandóan, hogy rajta legyen, illetve ha kutya nyakát nedvesség éri, igencsak nagyobbat csap mint amit mi szeretnénk. A használati utasításban ezt jelzik is!
Ilyenkor sebesedik ki a kutya nyaka.
Hosszú vagy dússzõrû kutyáknál egy kicsit megszoktuk nyírni a szõrt, hogy jobban elérje a két érzékelõ a bõrt, ill. alkoholos vattával áttöröljük a bõrfelületet.
De!! Ezeket az eszközöket nem folyamatos használatra találták ki abból kiindulva, hogy a kutya nem hülye!
Nekem elég ha márcsak megmutatom a nyakörvet, max, felrakom 1-2 éjszakára és megint nyugodtan alszuk egy jó ideig.

A kiképzõ nyakörvek távirányításúak, de ezt sokkal érzékenyebb és erõsebb mint az ugatásgátló.
Ezt fõleg behívásnál ill. pontosításoknál használjuk. Ez már tud dicsérõ ill. büntetõ hangjelet is kiadni magából. Jóval drágábbak és tényleg "csak " kiképzésre ajánljuk.

Aki szeretne többet tudni róla:
http://belcandobolt.....php?tip_id=102

#285 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 24. - 20:18

Akkor kevertem, bocs. :cool:

#286 kamilla

kamilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 858 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 28. - 17:49

Akkor kevertem, bocs. :cool:

Jaj, jaj nem azért írtam, te bocsi :D

#287 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 28. - 19:23

Én ezekrõl már régen érdeklõdtem, olvastam. Legalább most jobban képben vagyok. :yeah:

#288 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 30. - 14:46

Most nézem csak hogy még Kamilla írt ebben a témában.
Az nem is igaz, hogy csak elektromos impulzust bocsát ki. :P
Pl ez http://www.petdrogeria.hu/web/node/230 elõször hangot, utána meg hangot és impulzust a leírás szerint.
De igazából mindegy, mert nem megoldást kell adnom a szomszédnak elõször, hanem csak megemlíteni, hogy a kutyája sajnos zavar minket. Ha hajlandó segíteni akkor szerintem õ is rá fog keresni a neten vagy valami... Ha meg nem akkor meg passz...
Az ultrahangos risztó szerintetek szóba jöhet? Ha a saját kutyámat valahogy a hatókörön kívül viszem?

#289 Guest_Olguspaci_*

Guest_Olguspaci_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 6. - 22:39

a segítségeteket kérném:) a minap pénzt mentem kivenni,és be is álltam a bankautomatához,mire a mellettem lévõhöz egy nõ...a nõvel volt egy kutya.ilyen okos fejû,szép,kedves tekintetû kutyát még nem láttam:O(amióta ellopták az elõzõ kutyusomat,azóta nem szerettem volna másikat) miután végeztem,odamentem a kutyához,és megsimogattam.olyan szépen nézett,amilyet még sosem láttam:O csak álltunk,és néztünk egymás szemébe.rájöttem,h szeretnék egy ilyen kutyust...ezalatt persze a gazdi észre sem vett,igazából nem nagyon figyelt semmire..de ez megmozdított bennem valamit..:) a segítségeteket szeretném kérni kutyusosok!mivel én nem ismerek sok kutyafajtát,így nem tudtam beazonosítani,de szeretném megtudni. a leírása: középméretû,hosszú szõr,teljesen fekete,hosszú orr,nagy szemek,vékony lábak.a lábain a szõr rövidebb volt. ennyire emléxem...segítsetek,kérlek:)

#290 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 7. - 8:01

Olgus, nézd meg pl. itt, melyikre hasonlít, úgy könnyebb lesz beazonosítani. Biztos, hogy fajtatiszta kutya volt?

Menhelyen tuti találsz neked valót. Kérdezd csak meg meggyest! ;)

#291 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 7. - 14:56

Talán a belga juhászok közül, a groenandael?

Posted Image

#292 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 7. - 15:03

Vagy egy mudi, mint ez:

Posted Image

#293 Guest_Olguspaci_*

Guest_Olguspaci_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 7. - 15:05

omg:))) örökhálám zebrabara,ilusta:)ezaza kutyusság(groenandael)

#294 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 7. - 15:27

Jó fajta, csak nagy mozgásigényû. Munkát kell neki adni.

#295 Guest_Olguspaci_*

Guest_Olguspaci_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 7. - 18:01

köszike:) ha sikerül h vegyek 1et,akkor asszem ebben nem lesz hiány:);)

#296 bettyy

bettyy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 287 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 10. - 9:58

sziasztok, bocs hogy nem keresem meg a megfelelõ topicot.. van egy már nagyon idõsnek mondható rottweilerem (11 éves lesz már..), és egyszerûen nemtudom, hogy mi lenne a legjobb kaja neki, mert igazságszerint az emésztése sem a régi. Eddig kutyásboltból vett mindenféle husikkal (csirkenyak, meg szárny, iesmik), konzervvel etettük és néha ráfanyalodott a száraztápra is :) mostanában azonban egyre többször van székrekedése, látom szegényen, hogy szenved. tudnátok segíteni, vagy valamilyen linket küldeni, amibõl tudnék ötletet meríteni? :(

#297 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 10. - 10:31

Ez egy nagyon nagyon jó könyv, érdemes megvenni :)

dr. Fodor Kinga: Mit egyen a kutyám?

Ha székrekedése van akkor csontos dolgokat, farhátat, nyakat, semmiképen ne :)

#298 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 10. - 13:37

sziasztok, bocs hogy nem keresem meg a megfelelõ topicot..
van egy már nagyon idõsnek mondható rottweilerem (11 éves lesz már..), és egyszerûen nemtudom, hogy mi lenne a legjobb kaja neki, mert igazságszerint az emésztése sem a régi. Eddig kutyásboltból vett mindenféle husikkal (csirkenyak, meg szárny, iesmik), konzervvel etettük és néha ráfanyalodott a száraztápra is :)

mostanában azonban egyre többször van székrekedése, látom szegényen, hogy szenved. tudnátok segíteni, vagy valamilyen linket küldeni, amibõl tudnék ötletet meríteni? :(

Jók a fogai? Az én kutyám 15éves volt, a fogai szinte teljesen lekoptak még a szemfogai(?) is! Nem adtunk neki csontot egyáltalán és csak higított kaját, pl a száraztápot tejben meg lehet puhítani! A konzerves kaja is jó, vagy a kutyaszalámi. Azt kéne megfigyelned, hogy ugyanúgy megrág-e mindent, mert lehet a fogai miatt csak éppen hogy, és már nyeli is. Én azt javaslom, hogy idõsebb kutyának ne adj csontot. A szervezete már nem úgy dolgozza fel a táplálékot, ahogy kéne! Mi minden keményet kiiktattunk.Etetés után pedig egy idõ elteltével jó, ha lemozgatod, futhat egyet. Könnyebben beindul az emésztése is! ;)

#299 rider

rider

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 195 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 14. - 20:43

Van egy 10 éves németjuhász kutyánk és sajnos láncon kell tartani, mert ha elengedjük, és nem vagyunk kinnt vele, akkor rögtön meglép (simán átugorja a kerítést), pedig ott lenne neki a szép nagy udvar... És nem tudom hogyan kéne errõl leszoktatni.. nyáron elég sokat van szabadon mert akkor sokat vagyunk kinnt, de én sajnálom hogy sokszor ott van a sárban. részben a mi hibánk mert apukám sokszor (sõt csak úgy) vitte el sétálni hogy póráz nélkül, meg hagyta hogy kimenjen ha nyitva van a kapu.. és hozzászokhatott hogy kinnt mászkálhat.. bár nem tudom hogy mennyire függ ez össze vele.. Nincs valami tippetek, hogy hogyan szoktassam le errõl?

#300 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 14. - 20:57

Rider! Szerintem röviden és tömören: sehogy! Az enyém is ilyen volt, igaz mi úgy fogadtuk be kb 5éves korában! Viszont volt egy kiskutyánk, akit úgy szoktattam le a szökésrõl, hogy ha kimentem a kapun és jött utánam - persze úgy, hogy nem szóltam Neki -, akkor újsággal rávertem a hátsójára. Kicsi kutya volt még és elég volt ezzel fenyegetni. Eljutottunk oda, hogy megtanulta hol a határ és már az anyja után sem ment ki az utcára. Pedig igazából durván nem volt verve, de egy enyhe suhintás is elég volt. Soha nem ment ki a kapun, csak ha engedélyt kapott! Igaz, akkor úgy robban ki! :D Az idõsebb kutyánkat én meg sem próbáltam leszoktatni, mert valahányszor észrevettem, éppen jön haza szökés után, úgy szégyellte magát, hogy a házáig kúszott és bepisilt! :( Gondolom elõzõ gazdái nem fukarkodtak a veréssel! :rolleyes: Több helyen láttam már a kerítésmászás ellen villanypásztort! Egy helyen arra használták, hogy az udvarlók ne tudjanak bemászni! :) De használt!

#301 rider

rider

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 195 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 14. - 21:06

valahogy sejtettem, hogy nem lehet... :( de azért igyekszem hogy minél többet legyen elengedve.. ma meg tegnap is szinte egész nap szabadon volt, de kb fél óránként néztem, hogy bennt van-e még.. a vicces, hogy a mienk is kiugrik (megvan a szokásos helye erre..), kirohangálja magát, utána lefekszik a kapuba, és várja hogy valaki beengedje... persze mi is odacsapunk a fenekére, tudja is hogy nem kellett volna, de hát hiába... duplán sajnálom amióta van egy pulink is és õ szabadon van és a család kedvence... persze nekem azért is marad a németjuhász még a hibáival együtt is. :ang:

Edited by rider, 2008 február 14. - 21:07.

#302 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 14. - 21:22

Az ideális ugye az lenne, ha a kutyák annyira összenõnének, hogy külön nem lépnek le. :rolleyes: Nekünk is két kutyánk volt, a kisebbiknél ez mûködött, össze volt nõve a németjuhásszal, mintha az anyja lett volna! Bezzeg a nagy simán otthon hagyta minden szívfájdalom nélkül! :gm: Az ösztönétõl hajtva folyamatosan szökni fog! Egyszerûen csak körbenéz a környéken. A miénk fürödni járt a patakra! :) Hátránya, hogy nagytestû és félelmet kelt az emberekbe. A befogadott kóbor kutyákra jellemzõ az, hogy visszamennek oda, ahol kitették õket vagy ahol utoljára szem elöl tévesztették a gazdát-kocsit! :rolleyes: Volt itt a faluban nemrég egy kóbor kutya, elég sokat futott az autó után amibõl kidobták, és ott, ahol éppen volt letanyázott. Többen is próbálták befogni, de nem hagyta magát, enni azért kapott. Néha túl sokat is! :D Sikerült valakinek ott a közelben befogadni, sokszor látom bent az udvaron. De még mindig kijár arra a helyre, ahol pár hétig tanyázott! Persze már nyakörvvel a nyakán! :D

#303 rider

rider

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 195 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 14. - 21:29

Hátránya, hogy nagytestû és félelmet kelt az emberekbe.

Hát igen, nálunk is ez a legnagyobb probléma..
Nem hiszem hogy össze fognak szokni... A pulit meg pórázra nem tudom szoktatni, de ez már másik kérdés...:D

#304 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 14. - 22:06

A pulit meg pórázra nem tudom szoktatni, de ez már másik kérdés...:D

Eddig mivel próbálkoztál?

#305 rider

rider

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 195 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 14. - 23:12

Vettem neki egy hámot, valahogy jobban tetszett mint a nyakörv (bár ez gondolom mellékes..). aztán felraktam rá többször hogy szokja... utána raktam rá pórázt is és az udvaron belül akartam vezetgetni természetesen kajával.. de igazából már a hámban nem mert mozdulni. mondjuk azt mostanában is felrakom rá most már mászkál benne rendesen, de esélytelen hogy utcára kilépjen benne.. múltkor a másik kutyánkkal akartam kivinni hátha úgy bátrabb lesz... egy ideig eljutottunk nagy nehezen. aztán inkább visszafordultunk. érdekes akkor már tudta szedni a lábát. :gm: azóta nem próbáltam.. nem tudom lehet hogy inkább veszek neki nyakörvet, talán a hám nem kényelmes neki, bár nem hiszem, hogy ennek gondnak kéne lennie... ja és persze ha nyitva marad a kapu, akkor õ is szeret már elkószálni.. szóval biztos nem az a gond h félne a nagyvilágtól...

#306 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 15. - 8:05

Szerintem sem lehet leszoktatni õket a szökésrõl. A mieink, ha nyitva van a kapu, és 10 percre bemegyünk, azonnal lelépnek. Aztán pár óra múlva hazajönnek, és pontosan tudják, hogy rosszat tettek. Gizit hiába is verném meg, amúgy is belelapul a padlóba, úgy fél. Jónás meg hívásra odajön a büntetésért, aztán meg örömködik, hogy "na, akkor is megérte". Szóval ha egyszer rászoktak a portyázásra, akkor annyi. Hiába viszem el õket, amikor a lóval elmegyek, másnap - ha tehetik - újból önállósítják magukat. Az udvarlók ellen én is azt hittem, hogy segít a villanypásztor, de nem. Ha érzik a csaj szagát, akkor akármi is lehet a kerítésen. Egy berni pásztor járkált be Gizihez, úgy, hogy a kerítés és a bekapcsolt villanypásztor között bújt/mászott ki/be. Biztos, hogy csapkodta a hátát, de nem zavarta, erõsebb volt a csábítás...

#307 Guest_Mona84_*

Guest_Mona84_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 19. - 15:41

Sziasztok! Látom hasonló téma felmerült! Mit tudunk csinálni akkor ha egy kan kutya már teljesen tönkretette a kerítésünket? A kutya átugorja a drótkerítést, (ez még hagyján) de a fát, lekarmolta ahogy ugrik, és az elemes részeket pedig összetörte, elhajtottuk hátulról, jött elõrõl. Ma már telefonáltak, hogy annyira összetörte a kerítést hogy már félõ, hogy a miénket elcsalhatja. Ha megtaláljuk a gazdáját van elvi lehetõség kártalanításra? Hol tudok utána nézni? Vagy ekkora anyagi kárt be kell nyelnünk?

#308 Encõkeanyuja

Encõkeanyuja

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 15:51

Sziasztok!

Látom hasonló téma felmerült!
Mit tudunk csinálni akkor ha egy kan kutya már teljesen tönkretette a kerítésünket? A kutya átugorja a drótkerítést, (ez még hagyján) de a fát, lekarmolta ahogy ugrik, és az elemes részeket pedig összetörte, elhajtottuk hátulról, jött elõrõl. Ma már telefonáltak, hogy annyira összetörte a kerítést hogy már félõ, hogy a miénket elcsalhatja.
Ha megtaláljuk a gazdáját van elvi lehetõség kártalanításra?
Hol tudok utána nézni? Vagy ekkora anyagi kárt be kell nyelnünk?

Szerintem zárd be a szukádat. Jobb nem jut eszembe, hiszen ha kóbor kutya jön be hozzátok semmi esélyetek nincs arra hogy megtérítsék a károtokat, illetve ha van gazdája, akkor sem biztos hogy kifizetik a kárt. Lehet kötni olyan ház-lakás biztosítást ami fizet a kutyánk által okozott kárért, ha ilyen nincs akkor marad a polgári peres eljárás. Ami mint tudjuk lehet akár 5 év is.

#309 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 19:29

Ha ivartalanítattod a szukádat (mert minek szaporítani a kóbor szerencsétlenek számát) akkor is egoldódik a gondotok. Nem lesz miért a kannak odajárni. Egyébként le lehet szoktatni a kutyát a szökdösésrõl, csak kell egy kutyakiképzõ, egy hosszú póráz, vagy elektromos nyakörv, sok dícséret, jutalomfalat, foglalkozások és türelem.

#310 Guest_Mona84_*

Guest_Mona84_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 20. - 8:06

Szerintem zárd be a szukádat. Jobb nem jut eszembe, hiszen ha kóbor kutya jön be hozzátok semmi esélyetek nincs arra hogy megtérítsék a károtokat, illetve ha van gazdája, akkor sem biztos hogy kifizetik a kárt. Lehet kötni olyan ház-lakás biztosítást ami fizet a kutyánk által okozott kárért, ha ilyen nincs akkor marad a polgári peres eljárás. Ami mint tudjuk lehet akár 5 év is.

Szia!

Tehát azért mert valaki nem képes megkötni, bezárni vagy akármi a kutyáját és szétrombol nálunk mindent, ráadásul nem kívánt vemhességet okoz én zárjam be a kutyámat reggel 7tõl 17 ig, egyedül, úgy hogy nincs aki kiengedje, 2 hétig? Falun vagyunk, meg lett a kutya gazdája, kártérítésre tényleg nincs esélyünk, fel sem merült a gazdában.

#311 Guest_Mona84_*

Guest_Mona84_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 20. - 8:17

Ha ivartalanítattod a szukádat (mert minek szaporítani a kóbor szerencsétlenek számát) akkor is egoldódik a gondotok. Nem lesz miért a kannak odajárni.

Egyébként le lehet szoktatni a kutyát a szökdösésrõl, csak kell egy kutyakiképzõ, egy hosszú póráz, vagy elektromos nyakörv, sok dícséret, jutalomfalat, foglalkozások és türelem.

Szia!

Igen szerettük volna/ és fogjuk is ivartalanítani, eddig fiataloltuk most meg, hogy szinte a lába miatt havonta 2havonta altatják és elég fájdalom neki az, nem akartuk kitenni még egy ilyen mûtétnek is.

Tehát csak nekem van plussz felelõségem, költségem, munkám, károm, hiába van zárt udvarban az állat még zárjam be, ivartalanítsam, stb. A másik kutyatulajnak semmi?!
Szép!
Kutyakiképzõre már nem lesz gondja a kan kutyának, a gazda hozzáállása alapján.
Bezzeg ha a miénkek mentek volna ki...

#312 Encõkeanyuja

Encõkeanyuja

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 20. - 8:36

Szia!

Tehát azért mert valaki nem képes megkötni, bezárni vagy akármi a kutyáját és szétrombol nálunk mindent, ráadásul nem kívánt vemhességet okoz én zárjam be a kutyámat reggel 7tõl 17 ig, egyedül, úgy hogy nincs aki kiengedje, 2 hétig? Falun vagyunk, meg lett a kutya gazdája, kártérítésre tényleg nincs esélyünk, fel sem merült a gazdában.

Szia :)

A helyzet az, hogy mi is hasonló cipõben jártunk-járunk kb. 15 éve, azóta vannak szukáink. Nem írtam volna neked ezt a lehetõséget ha mi nem ezt alkalmaznánk. Azt a 2 hetet amíg tüzel a szukád és bezárod, ki lehet bírni. Tudom hogy felháborító hogy neked kell alkalmazkodnod a helyzethez, de ez van. Hidd el sokkal jobb ez így mintha teljesen tropára menne a kerítésetek, ha még vemhes is lenne a falusi ügyestõl a kutyád, és még nem is beszéltünk róla milyen fertõzéseket kaphat el a kantól.

#313 Guest_Mona84_*

Guest_Mona84_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 20. - 9:29

Szia :)

A helyzet az, hogy mi is hasonló cipõben jártunk-járunk kb. 15 éve, azóta vannak szukáink. Nem írtam volna neked ezt a lehetõséget ha mi nem ezt alkalmaznánk. Azt a 2 hetet amíg tüzel a szukád és bezárod, ki lehet bírni. Tudom hogy felháborító hogy neked kell alkalmazkodnod a helyzethez, de ez van. Hidd el sokkal jobb ez így mintha teljesen tropára menne a kerítésetek, ha még vemhes is lenne a falusi ügyestõl a kutyád, és még nem is beszéltünk róla milyen fertõzéseket kaphat el a kantól.

Nagyon idegesít, és felháborít a helyzet. És a legjobban az bosszant, hogy fordított esetben mi mire számíthatnánk?!

#314 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 20. - 10:52

Vagy beszélni kéne a gazdával. De leírásodból úgy látom, nem lehet. Vagy elmenni valami Polgármesteri hivatalba, akár feljelentést tenni, hogy az ő kutyája kárt okoz nektek és intézkedjenek. Nem ártana, ha lefotóznátok mikor a kutyájuk tépi a kerítést. Ha otthon lennétek és figyelnétek, akkor egy slaggal és hirtelen erős vízsugárral is el lehetne ijeszteni (persze többször előadva), illetve elvenni a kedvét a további rongálástól. Mondjuk ez megint a ti munkátok lenne, de én inkább szánnék így rá időt, ha már köcsög a gazda (lennének más ötleteim is a gazdával, de az megint más tészta), mint, hogy szétbarmolja a kutya a kerítést, mert az még többe kerül. Egyszer megcsináltam a régebbi lakóhelyünkön, hogy az épp átbújó kutya felé (jóval fölé) lőttem egy engedélyezett pisztollyal, aminek elég jó hangja volt. Kétszeresen is elértem a célom. A kutya gyorsan visszabújt, a gazda pedig még aznap betömködte a lyukat.

#315 bettyy

bettyy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 287 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 21. - 17:06

nnna, megint ittvagyok már, eddig a blöki tápot evett táppal, meg konzervvel, de azt hiszem, ha mégeccer ezt adok neki, kitér a hitébõl :D a doki azt monta, hogy pépes dolgokat adjunk neki (idõközben megjelent egy pukli is a farán, nem tudni, h daganat-e, de aszonta, hogy nem a kaja halmozódott fel.. :( ) najó, de mit? valami ötlet? fõzzek neki krumlit esetleg, vagy mivel lehet változatosabbá tenni a kutyakaját?? :confused:

#316 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 21. - 19:55

A krumpli nem kutyakaja. Kutya számára értéktelen. Lehet fõtt rizst adni fõtt hússal és fõtt zöldségekkel, összekevergetni, összetörni. Szeretik. ;)

#317 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 23. - 21:24

Off: Annyi elveszett, meglógott kutyáról olvasok ezen a fórumon is, máshol is. És nem értem, miért nincs ezeknek a nyakában egy néhányszáz forintos biléta telefonszámmal. A kedves, szerető gazdik ilyen tökfejek?

#318 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 23. - 22:06

Talált! :gm: sajnos. Nem érdekli õket, ha elveszik, szerez másikat.

#319 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 4. - 15:12

Szeretném elujságolni nektek a fejleményeket "éjszakai szomszédkutya-ugatás" >> álmatlanság témában! Olvastam egy rakás fórumot és cikket a témában és hát nagytöbbségben az a helyzet, hogy akinek a kutyája éjszaka kitartóan ugat és emiatt mások nem tudnak pihenni, azt általában tojik a dologra és egyáltalán nem segítőkész, így nagyon nehezen vettem rá magam, arra hogy átmenjek a szomszédhoz, mert féltem az elutasítástól. Azt tudtam, hogy nagy kutyabarátok, befogadnak kóbor ebeket és folymatos a létszámingadozás náluk, szóval reménykedtem azért a jóindulatukban. A fiatalasszony BOCSÁNATOT KÉRT és MEGKÖSZÖNTE a visszajelzést, mivel ők nem hallják az ugatást, másik oldalon van a hálójuk és megadta a telefonszámukat, hogy éjszaka nyugodtan csörögjek rájuk és megpróbálják elhallgattatni! :huh: :yeah: Azt mondta ha kell beviszik a házba. /Mondjuk ez pozitív visszajelzés lenne a kuttynak, ugat >> bemehet a meleg házba.../ Szóval leesett az állam, hogy mennyire segítőkészen fogja fel a dolgot! Annyival védekezett kicsit, hogy sok a róka és lejönnek a kerítésig az erdőből (a keretek felett kezdődik az erdő), ősszel meg a vaddisznók jöttek le és hogy azokat ugatja. Kiderült, hogy az a kutya amelyik tavaly nyáron ugyancsak nem hagyott aludni, az már nem is él, meg egy másik is elpusztult, tehát ez most másik 3 teljesen más kutya. És ebből is csak 1 ilyen gyagya, hoyg éjszaka órákig ugat egymagában. Ez vasárnap volt és hát a következő éjjel már fel is kellett, hogy hívjam őket. 2:21-től 2:40-ig tűrtem, nagyon hülyének éreztem magam, de azért felhívtam. És 2 perc múlva már csend volt, reggelig. :ang: Persze úgy érzem ezt a végtelenségig nem lehet csinálni, ezért megrendeltünk az usából(azért onnan mert itthon 2-3-szor annyiba kerül) egy ultrahangos kutyaugatásgátlót, amit a kertbe kell kirakni. Reméljük működni fog és akkor nem kell őket felébresztgetni.

Edited by Csuti, 2008 március 4. - 15:14.

#320 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 4. - 15:41

Na ez jó hír! Pozitív a hozzáállásuk. Ha nem mûxik a szerkentyû, akkor, ha sokat hívogatod õket éjszaka, valahogy meg fogják oldani, hogy ne keltegesd õket naponta. :D Mi is megkérdeztük a szomszédokat, hogy zavarja-e õket, ha Athos néha ugat éjszaka egy ideig. Semelyik nem hallja, ugyanazért, mert a másik oldalon alszanak. (egyébként nem hiszem, hogy azt az öblös hangot nem hallani, mikor én hallom, hogy szemben a hegyen (kb 2 km) ugat egy kutya :dev: ) Ugyhogy Athoska néha csak engem idegesít... :D :dev: