Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kérdezz-felelek

• Please log in to reply
985 válasz a témához

#281 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 1. - 11:14

Lehet, de azért nem túl valószínû. Szerintem csakis túlzott óvatosság és totális hozzá nem értés keveréke szülhette ezt a rendelkezést.

#282 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 1. - 11:18

Fogalmam sincs, hogy miert, de a GYIK kozott kulon felhivjak a figyelmet, hogy nem hasznalhato nem angol dugos cucc. Par keszuleknel, pl. vizforralo, irjak, hogy tulterhelne a halozatot. A lakoegysegek kozott energiatakarekossagi verseny van, es telen sem futenek ejszaka, ugyhogy beszereztem egy melegvizes palackot es viszem a sieleshez hasznalt alaoltozoimet. Jo moka lesz. :) Koca, amire te gondolsz, az a real ale, azt szoktak szobahomersekleten szervirozni, de az itt 15 fok. :D A tobbit hidegen.

'Everything that is done for us, without us, is not ours.'

#283 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 1. - 11:25

Szerintem a laptop tápokba is szabványos kábellel megy bele a delej. Van ugye a PC-kben meg sok helyen használt lecsapott oldalú téglalap, meg van ilyen 3 karikás megoldás, ezek mind szabványosak, pár fontért lehet venni ilyen kábelt. A laptopok meg ugyanott készülnek, akár itt veszed, akár kint, legfeljebb a billentyûzetrõl lehet megmondani, hogy nem angol.

#284 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 1. - 12:13

Azért az szomorú, hogy van egy ország, a világ egyik vezetõ nagyhatalmából zsugorodott össze egy picit, még mindig nagy befolyással, atommeghajtású tengeralattjárókat tart mûködésben, még tán valódi repülõgéphordozójuk is van, oszt ilyen tételekkel szórakoznak energiában. Illetve, az a szomorú, hogy mi hatvanhatszor olyan szegények vagyunk, oszt eszünkbe nem jut ügyelni ilyesmire. Én nem valódi különbségekre gondoltam, de pár éve sok példát tudtam volna hozni olyan készülékekre, amik egyformák voltak, de ha emitt/amott árulták, akkor rajta volt a papíron, hogy megfelel ilyen és olyan direktíváknak, míg az amott/emitt árultaknak meg nem volt rajta. Volt olyan, hogy ugyanazon papír volt két blokkra osztva, és a kétféle szöveg egymás mellé írva, fent pedig jelölve, hogy ha emitt vetted, ez érvényes, ha amott, akkor meg az. Mert egyébként valóban tök értelmetlen ez a viselkedés. Kivéve, következõ indok, a hazai kereskedõk védelme például.

#285 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 1. - 13:27

Illetve, az a szomorú, hogy mi hatvanhatszor olyan szegények vagyunk, oszt eszünkbe nem jut ügyelni ilyesmire.

Valahol itt lehet a kutya elkaparva.

#286 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 1. - 14:23

Fogalmam sincs, hogy miert, de a GYIK kozott kulon felhivjak a figyelmet, hogy nem hasznalhato nem angol dugos cucc.

Kérdés hogy is not allowed vagy is not possible. :)

Par keszuleknel, pl. vizforralo, irjak, hogy tulterhelne a halozatot.

Ez könnyen lehet, fõleg, ha régi kiépítés. Brutálisan megnõtt a háztartási eszközök villanyfogyasztása. Nem is rég egy Raketa porszívó 380W-os volt, ma már 1200W-osnál kisebb teljesítményût nem is kapni. Egy elektromos szamovár 600W-os volt, ma már min 1000W-osak a vízforralók. Képcsöves tévé 80W, lapostévé 130W, ZX Spectrum 15W korszerû pc 220W stb stb stb.

telen sem futenek ejszaka,

Nyugaton ez nem ritkaság. Sosem felejtem amikor a holland haverom szembesült a kétajtós szekrény méretû cserépkályhával... kérdezte, hogy ez miért ekkora. Mondom neki azért, hogy egész éjjel ontsa a meleget, akkor is, ha már kialudt benne a tûz. Erre :eek: és azt mondta felháborodottan, hogy "nálunk a királynõ sem alszik fûtött szobában?!"
A németek még durvábbak, képesek este a maradék meleget is jó alaposan kiszellõztetni, mielõtt lefeküdnének.

Amúgy elég vastag dunyha alatt nincsen ezzel semmi baj, meg lehet szokni. Amit viszont én sosem tudnék megszokni, az a reggel a dunyha alól fûtetlen szobába való kimászás. De ezt mondjuk még meg lehet oldani, ha van egy idõzítõ a fûtésen... már persze ha nem kandallóról van szó.

Egyébként tulajképpen most miért is mész te egyetemre? Valami különbözetivel tudod csak meghonosítani a magyar diplomádat? Csak kíváncsiság, nem muszáj válaszolnod, ha indiszkrétnek érzed.

#287 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 1. - 16:07

a laptop-témára vissza: asusom van

hátte visszatértél?

#288 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 3. - 7:46

Kérdés hogy is not allowed vagy is not possible. :)

Közben megkérdeztem, ha már úgyis a gyümölcspréssel ment a huzavona. Tûzvédelmi elõírás, hogy teszteljenek, teszteletlen készülék okozta tüzet nem fizeti a biztosító.

Amúgy elég vastag dunyha alatt nincsen ezzel semmi baj, meg lehet szokni. Amit viszont én sosem tudnék megszokni, az a reggel a dunyha alól fûtetlen szobába való kimászás. De ezt mondjuk még meg lehet oldani, ha van egy idõzítõ a fûtésen... már persze ha nem kandallóról van szó.

Hajnalban bekapcsolják a fûtést, de elég fázós vagyok, így inkább készülök. :D

Egyébként tulajképpen most miért is mész te egyetemre? Valami különbözetivel tudod csak meghonosítani a magyar diplomádat? Csak kíváncsiság, nem muszáj válaszolnod, ha indiszkrétnek érzed.

Nem, a diplomák egyenértékûek az EU-ban, így 'csak' jogi szakvizsgát kellene letenni, ha teljes körûen praktizálni akar valaki, enélkül csak jogtanácsosként lehet dolgozni. De nem tervezem.

Egyetemre fenntartható fejlõdést (M.Sc.) megyek tanulni, illetve kutatni, lényegében ennek egyik kis szeletével (fenntartható fogyasztás és termelés politika) foglalkoztam az EU-nál.

#289 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 9. - 7:59

Félig elektromos kérdés, félig orvosi:
Létezik, hogy többszöri könnyebb áramütés tönkrevágja a szívizmokat és késõbb okoz infarktust?
Vagyis hogy több kisebb infarktus volt és most ért el olyan szintre, h mûteni kell.
Most hallom a tévében, 15 éves leányt rázott meg a mosógép, még segítséget hívott, de már késõn érkeztek. :( Eddig mosolyogtak rajtam, mikor kipakolom a mosógépet, elõtte áramtalanítom. Nem hiába...

Elektromos áramütés nem okoz kisebb infarktust - ha egészséges volt a szív. Azonban már rég elterjedt a nézet, hogy már a 30-as éveiben járó polgárnak egyáltalán nem csoda, ha jókora érelmeszesedése van - meg bárkinek lehet más belváltozása. És akkor az áramütés ugyanúgy okozhat infarktust, mint bármilyen más fizikai vagy lelki hatás.
Amit Cav említ, az igaz, vérrög gyühet, ez nem egy kivételes eset, ezért van a megfigyelés, de ezen felül is még sok szívkörnyéki kellemetlenséget okozhat egy áramütés, egy részük elmúlik hetek alatt, más részük esetleg hetek, akár hónapok múlva jön elõ. Az egy-két napos megfigyelés helyett igazából egy fél éves kéne.

A 15 évest nem hallottam, de a neten azt olvasom, hogy a szülei hívtak segítséget, és az ügyeletes orvos jött ki, egy tanyára. Ezekbe a körülményekbe be van építve egy fél óra, vagy még több. Ha addig a szülõk nem alkalmaztak elsõsegélyt, akkor bizony...

Az óvatosságot meg mindenkinek tanítani kéne. Meg az elsõsegélynyújtást.

Edited by Ernest, 2012 augusztus 9. - 8:01.

#290 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 9. - 16:20

Régi kínzó kérdés. Lehet-e olyan úszósapkát kapni, amiben nem lesz vizes az ember haja?

#291 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 10. - 8:49

Régi kínzó kérdés. Lehet-e olyan úszósapkát kapni, amiben nem lesz vizes az ember haja?

Szerintem nem (gyakorlatból mondom, bár hajam már alig :D). Mert ami kívülrõl nem engedi be a vizet, az annyira szorosan zár és olyan anyagból van, hogy a belül keletkezõ párát sem engedi ki. Így aztán a róka fogta csuka esete áll elõ.

#292 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 10. - 16:06

Félig elektromos kérdés, félig orvosi:
Létezik, hogy többszöri könnyebb áramütés tönkrevágja a szívizmokat és késõbb okoz infarktust?
Vagyis hogy több kisebb infarktus volt és most ért el olyan szintre, h mûteni kell.
Most hallom a tévében, 15 éves leányt rázott meg a mosógép, még segítséget hívott, de már késõn érkeztek. :( Eddig mosolyogtak rajtam, mikor kipakolom a mosógépet, elõtte áramtalanítom. Nem hiába...

Létezhetk. Egy villanyszerelõ ismerõs ezért végezhette túl korán infarktussal. Szokása volt hogy fázisceruza helyett tapogatva kereste meg a "delejt". Mivel kérges, száraz keze nagy ellenállást képviselt és "csak csuklóig rázta" a 220, így azt hangoztatta: semmiség, meg lehet szokni. De a sok apróság végül kikezdte. Lehet hogy enélkül se úszta volna meg, de inkább volt köze az esethez.

A védõföldelés mindíg legyen ép, különösen a vizes dolgok környékén. De az egész villanyhálózaton.

Nem csak a modellszamot ellenorzik le, hanem tenylegesen letesztelik a keszulekeket, beleertve a hosszabbitokat is, ezt szerzodesben rogzitik. A kozosseg biztonsaga a legfontosabb (itt iskolakba se setalhatsz be ha nem jar oda csaladtagod csak speci engedellyel), az ez ellen szandekosan vetoket nem fasza gyereknek, hanem idiotaknak tartjak, eloszor megbirsagolnak, masodjara kizarnak es jo esetben csak az eves szallasdijat, rosszabb esetben a tandijat is bukod. Minden hazban van az epuletert felelos diak, aki rendszeresen ellenorzi a szabalyok betartasat, a matrica nelkuli keszulekeket elkobozzak. Ugyhogy marad az uj laptop.

Na, próbálj meg itt bevezetni hasonlót. Rögtön 8 ombucman ugrik rád... vagy poroszos rendmániásnak bélyegeznek.

#293 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 10. - 16:36

Köszönöm szépen Nektek, mondhatnám, megnyugtattatok, hogy helyesen gondoltam, de hát ez nem igaz persze, mert nyugodt nem vagyok de abban erősítettetek meg, hogy az emberi hülyeség továbbra is határtalan. Kínlódok itthon, hogy kitaláljam, a villanypásztorban mennyi delej lehet (tudom, lehet venni mérőt), mert pónijaim olyan vígan távoznak a 3 soroson keresztül, mint Houdini, milyen jó, ha valakinek olyan férje van, aki 50 méterenként megfogdossa a drótokat, elég hatásos-e. Mindezt a felesegg parancsára. (lehet, hogy mielőbb örökölni akar ő is? )

Edited by Kistáltos, 2012 augusztus 10. - 16:37.

#294 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 10. - 16:47

Ilyen száraz idõben locsolni szoktam a földelést, úgy jobb a vezetés.

#295 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 10. - 17:11

:eek: Jó, kipróbálom.

#296 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 10. - 17:38

Kínlódok itthon, hogy kitaláljam, a villanypásztorban mennyi delej lehet (tudom, lehet venni mérõt), mert pónijaim olyan vígan távoznak a 3 soroson keresztül, mint Houdini,

Ha egyszer rákapott a kitörésre, mindegy neki, ha meg is vágja is a villany... :-( Egy ismerõsnél volt ilyen ló, mindig kitört. (Mondjuk ott a szomszédban egy lucernás volt... a karám meg satnya, lelegelt fû... szóval volt motiváció is.)

Közben megkérdeztem, ha már úgyis a gyümölcspréssel ment a huzavona. Tûzvédelmi elõírás, hogy teszteljenek, teszteletlen készülék okozta tüzet nem fizeti a biztosító.

A teszteléssel nincsen baj. Azzal van a baj, ha nem tesztelik, hanem alapból elküldenek, hogy nem.

Hajnalban bekapcsolják a fûtést, de elég fázós vagyok, így inkább készülök.

Akkor jó. Éjjel meg lehet szokni a hideget. De tényleg. Esetleg egy hálósipkára még szükséged lehet.

Nem, a diplomák egyenértékûek az EU-ban,

A "bolonyai rendszer" elõttiek is? Mert ha jól emlékszem, sok-sok változás pont azért történt a felsõoktatásban, hogy egyenértékû és átjárható legyen a sok eu-s végzetség... vagy ez csak ürügy volt?

Egyetemre fenntartható fejlõdést (M.Sc.) megyek tanulni, illetve kutatni, lényegében ennek egyik kis szeletével (fenntartható fogyasztás és termelés politika) foglalkoztam az EU-nál.

Ezt milyen szakon oktatják? Közgazdaságtan? Környezetmérnök? Politológia?

Szerintem nem (gyakorlatból mondom, bár hajam már alig :D). Mert ami kívülrõl nem engedi be a vizet, az annyira szorosan zár és olyan anyagból van, hogy a belül keletkezõ párát sem engedi ki. Így aztán a róka fogta csuka esete áll elõ.

Elvileg a gore-tex pontosan ezt tudná: olyan mikron finom a szövése, hogy a pára keresztül tud rajta diffundálni, de a víz nem tud rajta beszivárogni. Csak nem tudom, hogy varrnak-e belõle fürdõsapkát. Valamint (állítólag) a párának csak a 70%-át engedi ki... de ezt bõ 15 éve olvastam, lehet, hogy azóta már tökéletesítették.

#297 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 10. - 18:16

Köszönöm szépen Nektek, mondhatnám, megnyugtattatok, hogy helyesen gondoltam

Én azt írtam, hogy nem gondoltad helyesen. :D

#298 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 11. - 10:12

A "bolonyai rendszer" elõttiek is? Mert ha jól emlékszem, sok-sok változás pont azért történt a felsõoktatásban, hogy egyenértékû és átjárható legyen a sok eu-s végzetség... vagy ez csak ürügy volt?
Ezt milyen szakon oktatják? Közgazdaságtan? Környezetmérnök? Politológia?

A bolognai rendszer elõttiekkel is átjárható a rendszer, van megfeleltetés. A bolognai rendszer az egységesítést szolgálta, mert így elméletileg tudod, hogy egy akkreditált képzés az EU-ban mindenütt ugyanannyi kreditet tartalmaz, könnyebb a munkavállalás más országokban vagy a továbbtanulás, persze aztán vitatkoznak azon, hogy ez most mennyire jó vagy sikeres, de ez nem az a vita, ami engem lázba hoz.

Ezt fenntartható fejlõdés szakon oktatják, a Geography and Geosciences karon belül, de interdisziplináris és a kötelezõ modulokon belül más karok oktatói is tartanak órákat, azt hiszem kb. olyan tíz karról. Ez az egyetem indította a világon elõször el ezt a szakot, mellette fut az egész egyetemet és a várost érintõ Átalakuló egyetem program is az Átalakuló Városok program mintáján.

Edited by forkissima, 2012 augusztus 11. - 10:17.

#299 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 11. - 16:37

Én azt írtam, hogy nem gondoltad helyesen. :D

~60-as, mésszel, szar vénákkal, meg mindennel, ami hozzáadódik.

Hát akkor nem gondoltam helyesen.

#300 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 17. - 11:10

Van valakinek pontos információja külföldön (EU) nappali tagozaton főiskolán tanuló diák egészségbiztosításáról? Itthon kell járulékot fizetnie???

Edited by Eva, 2012 augusztus 17. - 11:11.

#301 emzprx

emzprx

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 678 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 17. - 19:51

Én úgy tudom, hogy a kinti hallgatói jogviszony kinti biztosítási jogviszonyt keletkeztethet. Ha minden igaz, a kinti jogviszony igazolásával át lehet tettetni a pl az orvosi ellátást is az adott országba. Ausztriában tudomásom szerint így működik. A többi EU ország is lehet, hogy hasonló.

#302 Kukucska

Kukucska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 47 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 18. - 11:03

Van valakinek pontos információja külföldön (EU) nappali tagozaton fõiskolán tanuló diák egészségbiztosításáról?
Itthon kell járulékot fizetnie???

Az elõbb dobta ki az FB, talán segít neked: http://europa.eu/you...ty/index_hu.htm

#303 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 18. - 13:45

Én úgy látom, a lehúzásról szól az egész. Ha véletlenül 2-3 kredittel többet teljesít az ember, máris legombolnak róla egy szép kerek összeget. Meg ilyenek.

#304 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 19. - 20:29

Köszönöm, a linket én is megtaláltam (csak annyira általános, hogy nem tudtam értelmezni), majd beszámolok a fejleményekrõl :)

#305 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 21. - 14:25

Okosságot kérek, okos emberektõl. Adva vagyon egy testvérpár, kik évekkel ezelõtt megörökölték a házukat. A házat közösen használják, nem igazán fele fele arányban, de majdnem. Az egyik tag sosem dolgozott, a rezsit a másik tagnak fizetnie kell, ha nem akar víz-villany nélkül maradni. A ház leválasztására, mûszaki megosztására anyagiak hiányában nincs lehetõség. A fizetõ tag szabadulna a "kényszeregyüttlakásból", de hogyan? A házat a nemfizetõs nem akarja eladni, ennél kényelmesebb megoldás számára nincs. Így a másik tag se tudja eladni a saját részét. Tõke hiányában kiköltözni , új kéglit venni se tud. Mi akkor a megoldás, a ház felrobbantásán kívül?

#306 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 21. - 14:31

Albiba adni egy hétgyerekes cigánycsaládnak? ;-)

#307 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 22. - 10:21

Ott alapvetõen a két testvér viszonyával van a probléma, nem a házzal. Elõször ezt kéne egymás között megoldaniuk.

#308 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 22. - 13:06

A két testvér viszonya közel tíz éve nem rendezõdött. Ezért szabadulna az egyik.

#309 nero

nero

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 432 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 24. - 9:52

A két testvér viszonya közel tíz éve nem rendezõdött. Ezért szabadulna az egyik.

Közös tulajdon megszüntetése iránt indíthat polgári peres eljárást. Ha nem tudja egyik sem kifizetni a másikat, és nem lehet közösen értékesíteni, akkor marad az árverés. Ezzel mindketten rosszul járnak, de ha más lehetõség nincs... :(

Ügyvéddel mindenképpen célszerû volna egyeztetni.

Persze mindezt megelõzheti egy mediátor megkeresése. Hátha sikeres lesz a közvetítés. A legolcsóbb és legbékésebb megoldás ez lenne.

#310 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 24. - 19:41

Okosságot kérek, okos emberektõl.

Adva vagyon egy testvérpár, kik évekkel ezelõtt megörökölték a házukat. A házat közösen használják, nem igazán fele fele arányban, de majdnem. Az egyik tag sosem dolgozott, a rezsit a másik tagnak fizetnie kell, ha nem akar víz-villany nélkül maradni. A ház leválasztására, mûszaki megosztására anyagiak hiányában nincs lehetõség.
A fizetõ tag szabadulna a "kényszeregyüttlakásból", de hogyan? A házat a nemfizetõs nem akarja eladni, ennél kényelmesebb megoldás számára nincs. Így a másik tag se tudja eladni a saját részét. Tõke hiányában kiköltözni , új kéglit venni se tud.

Mi akkor a megoldás, a ház felrobbantásán kívül?

-Osztatlan közös tulajdon megszüntetése iránti per. Ennek hátránya, hogy a legócskább zugügyvéd óradíjai is falun van 5-8000 ft és az ügyvédek tesznek róla, hogy minél több idõt töltsenek egy üggyel.
Egy sikeres per után a bíróság felszólítja a feleket, hogy vagy az egyik fizesse ki a másikat, vegye meg tõle az ingatlant, vagy kényszerértékesítést lehet elrendeltetni, magyarul árverést, ha nem sikerül eladni bizonyos idõn belül. Egy per esetén ha az ingatlant felértékelik akkor lehet kérni, hogy a számláket fizetõ fél által befizetet összegekkel csökkentsék a nemfizetõ fél értékarányát.
Egy ilyen ügy nem két fillér, olcsóbb volna társasházzá alakulni és külön mérõket felszereltetni.

-Pénzbedobós óra felszerelését lehet kérni az elektromos szolgáltatótól, így csak akkor van pilács, ha bedobnak egy bizonyos összeget. Így kikötés nélkül is érezheti a nemfizetõ fél az áram hiányát.

De az egészet megette a fene, ha két testvér ennyire nem tud megférni egymással.

#311 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 9:07

Az eddig leírt tanácsok szerint - melyekbõl mind hatalmas nagy veszteség következik - legjobban akkor teszi a "jobbik", ha lemond a fél ingatlanról lélekben, és elmegy onnan a pokolba, benõsül valakihez, külföldre megy dolgozni, akárhová, a másik meg rohadjon meg helyben, víz, villany és fûtés híján. Ja, és még bármilyen jövõbeli ajánlott megoldásba ezután õ ne menjen bele, mert kõcsönkinyír az néha visszajár. Persze, ez csak akkor nem nagyon gonosz tanács, ha egyértelmûen tudunk definiálni egy rossz testvért. Mert az, hogy valaki nem dolgozik, az magában sajnos még nem elég ehhez. Annak lehetnek keserves okai is. Izé, kedves Moon, társasházzá sem tud valaki a kedve ellenére alakulni. Ezt én sajnos jól tudom. Én is osztatlan közös tulajdonban lakom egy hatlakásosban, mert valaki mindig belelép az ügybe.

Edited by Ernest, 2012 szeptember 25. - 9:09.

#312 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 9:53

lemond a fél ingatlanról lélekben, és elmegy onnan a pokolba, benõsül valakihez, külföldre megy dolgozni, akárhová, a másik meg rohadjon meg helyben, víz, villany és fûtés híján. Ja, és még bármilyen jövõbeli ajánlott megoldásba ezután õ ne menjen bele, mert kõcsönkinyír az néha visszajár.

Ezt hívják román üzletnek. (Vagyis amikor mindenkét fél szarul jár. :))

#313 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 10:22

Zárcsere a testvér távollétében, a birtokban lévõt jobban védi a törvény, mint a tulajdonost. Aztán majd a testvér szenved meg fizet e jegyzõnek ha akar valamit, ez általában segíteni szokta az emberek gondolkodását. Ezen kívül az osztatlan közös tulajdonnál is áll a fenntartási költségek közös viselésének kötelezettsége, ha megvannak visszamenõleg a befizetési bizonylatok, akkor ez is fogja érdekelni a bíróságot, már ha a kedves testvérnek lesz pénze ilyesmire. Addig meg oldja meg a lakhatását.

#314 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 30. - 4:49

Köszönöm az okosságokat, ezek egy része már felmerült, sõt kipróbáltatott, sikertelenül. Talán legjobb ötlet az árverésesdi, igaz, ezt is ki kell várni, majd lesz valahogy. Azért az erõsen diszkriminatív, hogy feltételesen is az merül fel, a "jó" csakis férfi lehet.

#315 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 30. - 10:16

Zárcsere a testvér távollétében, a birtokban lévõt jobban védi a törvény, mint a tulajdonost. Aztán majd a testvér szenved meg fizet e jegyzõnek ha akar valamit, ez általában segíteni szokta az emberek gondolkodását. Ezen kívül az osztatlan közös tulajdonnál is áll a fenntartási költségek közös viselésének kötelezettsége, ha megvannak visszamenõleg a befizetési bizonylatok, akkor ez is fogja érdekelni a bíróságot, már ha a kedves testvérnek lesz pénze ilyesmire. Addig meg oldja meg a lakhatását.

Ez a jog. És a való világ? Már régen nem fogják egymás kezét. És gondolom, nem gondolod hogy csak Magyarországon.

Én egy jó mediátorra gondolnék inkább. Aki valódi ráhatással tud lenni.
Esetleg aláíratni egy megállapodást miszerint, -mert nem vállal (vállalt) fenntartási költségeket, rezsit- folyamatosan tulajdoni hányadot veszít, veszített. Mint a bértartási szerzõdéseknél... Valószínûleg nem a szorgalmas típus.
Így legalább rendelkezhet majd az ingatlannal a szorgalmas. A testvérrõl ígyis-úgyis gondoskodni kell valamilyen szinten, ha olyan is. Az nem csak anyagi kérdés. Persze lehetnek változatok.

#316 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 13. - 18:57

Hahó! Itt jó sok vidéki ember van, felteszem a kérdést nem tud-e valaki vidéken olyan karosszérialakatost, aki a pesti lehúzósoknál olcsóbban dolgozik? Egy 24 éves Ford Escortot kellene felkészíteni a mûszaki vizsgára (küszöbök, bal elsõ nyúlvány csere, pár folt az aljára, kipufogó) és nem kell róla áfás számla, de ne is legyen hat számjegyû összeg a vége, mert nem tudom kifizetni.

#317 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 13. - 19:56

Hahó! Itt jó sok vidéki ember van, felteszem a kérdést nem tud-e valaki vidéken olyan karosszérialakatost, aki a pesti lehúzósoknál olcsóbban dolgozik? Egy 24 éves Ford Escortot kellene felkészíteni a mûszaki vizsgára (küszöbök, bal elsõ nyúlvány csere, pár folt az aljára, kipufogó) és nem kell róla áfás számla, de ne is legyen hat számjegyû összeg a vége, mert nem tudom kifizetni.

Ezt karosszériás mondta, vagy te gondolod? :)

#318 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 13. - 20:03

Ezt karosszériás mondta, vagy te gondolod? :)

Most má megint mi a fütyit kötekedsz???
Nem kell a tyúkot megkérdeznem ahhoz, hogy tudjam, ha záptojásból van a reggelim!

#319 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 13. - 20:13

Ha találsz valakit, aki elvállalja, meg fogja kérni az árát. Miért? Ugyan annyi a munka vele, mint egy nagy értékû autónál, de a tulaj mindig hüledezik, amikor kimondják az árat. egy darab küszöbcseréhez is bontani kell a belsõt és sokszor tovább ér a rozsda, mint látszik és rozsdához nem hegesztünk. Amiket leírtál munka, közelíti az autó piaci értékét. Anyag, óradíj, rezsi. Nem biztos hogy le akarnak húzni.

#320 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 14. - 7:54

Ha találsz valakit, aki elvállalja, meg fogja kérni az árát.

Az anyag nudli (2800 egy Kokkerholm fejes küszöb, meg ilyesmi), és én pedig 2-3 heti munkáért nem tudom kifizetni 2-3 havi béremet. Egyszerûen nem tudom. Nem sajnálom tõle, hanem NEM TUDOM. Mert enni is kell, rezsit fizetni is kell, nekem sem fizet senki 6500 Ft-os óradíjakat, úgyhogy én sem tudok másnak. Akinek ez nem tetszik, az várhatja ölbetett kézzel az új autót, de túl sok pénzt arról sem fog lehúzni, mert az meg a chf alapú törlesztõ miatt nem fizetõképes. Vége a nagy kaszának.