Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Hhhmmm..... :-/ hogyan fogyhatok?

• Please log in to reply
3251 válasz a témához

#3081 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 27. - 7:56

Gratulálok Filly! :yeah:

#3082 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 27. - 12:59

Az állóképességéhez lehet is. 4 hónap alatt 13 kg-ot veszteni a szervezet folyamatos mérgezése melltett (mert ha ennyit veszt, akkor, amit eszik, az nem hasznosul, csak károsít), és még jókedvûnek is lenni, ez nem semmi teljesítmény.

#3083 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 27. - 13:13

Ez elég szar megközelítés Ernest.

#3084 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 27. - 13:25

Naaaa, Örni! Csak irigykedsz. Filly írta, hogy nem koplal. Gondolom, hogy nem eszik semmilyen kenyérfélét, tésztafélét, ilyesmit. Az már önmagában sokat segít. Még mindig -6 kg-nál tartok, szintén 4 hónap alatt, most egy kicsit megakadtam, mert kevebbet tudok járni edzeni.

#3085 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 27. - 13:32

nekem inkább egy elméleti kérdésem lenne, tényleg nem kötözködés, hanem mert érdekel :ang: amikor valaki fogy, az azt jelenti, hogy a bevitt/hasznosult táplálék kevesebb, mint amit felhasznál, hiszen ezért nyúl a tartalékaihoz a szervezet, ezen alapulnak a mindenféle fogyókúrák. de mi van, amikor valaki teljesen táplálkozási módot vált? Filly most fogy, de meddig? úgy értem, mitõl nem fog tovább fogyni, amikor eléri a kívánt testsúlyt, ha marad a jelenlegi, fogyást okozó étrendnél? :rolleyes:

#3086 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 27. - 13:41

Gondolom egy idõ után beáll a szervezet egy optimális hasznosításra megfelelõ anyagcserével ami után már nem dolgoz fel zsírt (ugyanis nincs mit). De megfigyelhetõ, hogy ugyanazzal az étrenddel egy száz kilós fogy nem is keveset, egy 60 kilós pedig nem, mert nincs mibõl. És az a nyitja, hogy egy száz kilós bizony több energiafelhasználással van el átlagosan mint egy 60 kilós. Rém okos vagyok, mi?:) Egyébként fogalmam sincs.

#3087 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 27. - 13:51

Ez elég szar megközelítés Ernest.

Miért?

Naaaa, Örni! Csak irigykedsz.

Miért?

Belegondoltatok a számokba? Kérdezzetek meg bárkit, ha ennyi idõ alatt ennyit fogyna az anyukájuk, nem vinnék-e el rákszûrésre, ha a gyermekük, akkor nem készíttetnének-e már koporsót.
Na és abba igen, hogy jó egészséggel eszik, koplalás nélkül, akkor ez hová lesz? Ezek szerint sem zsírként, sem izomként/csontként nem hasznosul. Sõt, leviszi a felesleget (a felesleget viszi? Rajtam kívül mások azt szokták állítani, hogy a szervezet az értékesebbjébõl veszítelõször. Szerintem ugyan ez hülyeség, de mindenki ezt írja). Mondjuk, hogy a felesleget. Milyen étel viszi le ekkora tempóban a felesleget??? Megmondom én, az, amit a szervezet végletesen és abszolute nem bír.
De mondjatok mást. Vevõ vagyok bármi értelmesre.

Edited by Ernest, 2010 április 27. - 13:52.

#3088 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 27. - 13:56

A heti egy kiló, fél kiló fogyásra szokták mondani, írni hogy az az "ideális". Szerintem a 4 hónap alatt 13 kiló nem nevezhetõ kórosan gyors fogyásnak és ilyenformán nem is izomból megy le, de ezt Filly nyilván jobban érzékelte. Én továbbra is kövér vagyok, nem tudok nyilatkozni egy lefogyott nevében :D

#3089 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 27. - 14:00

Heti féllel jó messze vagyunk a négy havi 13-tól. Szerinted a gyors fogyás megy le izomból?

Edited by Ernest, 2010 április 27. - 14:01.

#3090 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 27. - 14:06

Az én olvasatomban a gyors fogyást koplalásnak nevezik és koplalás folyamán elõször vizet veszít a szervezet utána izmot és csak a végén zsírt. Én ezt értettem gyors fogyás alatt. Úgy lehet gyorsan fogyni, ha nem eszel.

#3091 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 27. - 14:19

Rendezõdött az anyagcserém (amivel eddig voltak gondok), optimalizálódik a szervezetem. Nem tudom, lehet, hogy mazochista állat vagyok, de tényleg jól érzem magam. Ja, meg jobban is nézek ki :gm: :dev: :D Mivel már az elején se a fogyás volt a lényeg, ezért nem különösebben érdekel, meddig megy ez még. Viszont, ha "bûnözöm" (eszem olyat, amiben van liszt pl), azonnal megérzem, jönnek elõ a negatív tünetek. Úgyhogy inkább nem bûnözöm :)

#3092 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 27. - 17:04

nekem inkább egy elméleti kérdésem lenne, tényleg nem kötözködés, hanem mert érdekel :ang:

amikor valaki fogy, az azt jelenti, hogy a bevitt/hasznosult táplálék kevesebb, mint amit felhasznál, hiszen ezért nyúl a tartalékaihoz a szervezet, ezen alapulnak a mindenféle fogyókúrák. de mi van, amikor valaki teljesen táplálkozási módot vált? Filly most fogy, de meddig? úgy értem, mitõl nem fog tovább fogyni, amikor eléri a kívánt testsúlyt, ha marad a jelenlegi, fogyást okozó étrendnél? :rolleyes:

Megáll az egyszer csak.

#3093 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 28. - 18:45

Iszonyú sok elmélet van...

http://www.lifenetwo...kockazatat.html

http://www.lifenetwo...s-a-vesere.html

Szerintem mindenki maga választhat magának (mármint a 7 milliárd lakó egyenként más-mást), és még marad is unokáinknak.

#3094 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 1. - 8:46

Legtöbb ilyen elméletben van némi igazság, és mert az emberek is különböznek, van amelyik valakinek használ, másnak meg nem.

#3095 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 1. - 9:36

Ez egy fene nagy igazság. Tulajdonképpen szinte nincs is olyan, hogy átlagember, de egy ember egy orvost ritkán érdekel ennyire. Fentebbi egyik párbeszédhez azt fûzném, hogy mindenféle ideológia alapján végzett önkéntes fogyókúra a test és a lélek aktivitásának fokozódásával jár. A természetgyógyászok azt mondják, azért, mert a zemésztés az munka, és most felszabadultunk. De õket ne fogadjuk el, mert õk lektin és pektin barátok. :D Szerintem egyszerûen csak az is elég, hogy a bevétel csökkenésekor a szervezet beleszól a hangosba, hogy: ébresztõ, barátom, moss fogat és menj valami kaját lopni, mert így nem garantálom a hosszú öregkort...

#3096 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 1. - 21:06

Eddig, akárhányszor fogyni próbáltam, sose sikerült... Most, hogy az egészségemet akartam csak helyrebillenteni, mindenféle fogyókúra nélkül is lefogytam :) (És ez, amint látom, igencsak piszkál egyeseket :dev:)

#3097 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 1. - 21:10

Hát, ha rám gondoltál, akkor remélhetõleg ez az elsõ és utolsó tévedésed a Zéletba...

#3098 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 21. - 6:00

"A túlsúlyosoknak kisebb az agytérfogatuk"

#3099 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 21. - 6:45

A soványak meg hamarabb megbetegszenek.

#3100 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 24. - 21:23

Ma újra mérlegre álltam. Az elmúlt 1 hónap alatt már csak 1 kilót fogytam, tehát beállni látszik a testsúlyom :) Összesen kb 18 kg lett így 5 hónap alatt.

#3101 kikinda

kikinda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 359 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 25. - 10:23

egyszer láttam egy 25 kg/3hét teljesítményt. 107-rõl 82-re.

#3102 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 28. - 19:04

Ma újra mérlegre álltam. Az elmúlt 1 hónap alatt már csak 1 kilót fogytam, tehát beállni látszik a testsúlyom :) Összesen kb 18 kg lett így 5 hónap alatt.

Na, hát ez nagy erdmény, gartulálok.
Csodálom a részvétlenséget.
Irigyek lehetnek a népek.
P13 standard kérése... küldj egy egész alakos fényképet...

#3103 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 28. - 20:52

Öt hónap alatt 18 kg az szép. :) Nekem sport mellett 85-rõl lejött 10 kg, de ha pár napig hagyom a sportot, mittomén hosszúhétvége rokoni evésivással egybekötve, akkor felugrik rögtön 1-2 kg. Igaz egyébként többet eszek mint elõtte, mert javult az étvágyam.

#3104 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 28. - 23:37

Eddig, akárhányszor fogyni próbáltam, sose sikerült... Most, hogy az egészségemet akartam csak helyrebillenteni, mindenféle fogyókúra nélkül is lefogytam :) (És ez, amint látom, igencsak piszkál egyeseket :dev:)

Nekem egyetlen egyszer volt ilyen élményem. Amikor egy hónapig egy pedantomán ember lakásában húztam meg magam és kénytelen voltam kínosan rendet tartani magam körül. :huh:
Mellesleg egy egészen kötött, rendszeres, mondhatni szinte szerzetesi életet éltem, szigorú idõbeosztással. Ennek lett az az eredménye, hogy egy hónap alatt 5kg-ot ledobtam anélkül, hogy fogyóztam vagy éheztem volna.
De egy hónap után már rettentõen utáltam a rendszeres és rendezett életet, és a munkámmal is elkészültem, így boldogan jöttem haza. Hízni... :gm: :D :rolleyes:

#3105 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 28. - 23:48

Ellenben tavaly nyáron nekikezdtem a sokak által dicsõitett 90 napos diétának. Nah... az olyannyira nehezemre esett, hogy abba is hagytam hatvan nap után. Viszont addigra már átállt a szervezetem arra, hogy csak a tejlesen egyféle táplálékot eméssze meg, vagy azt sem... Lényeg a lényegben, hogy alig fogytam valamit ( két hónap alatt 4kg), azt is izomból... :rolleyes: És amikor feladtam, oly mértékben voltam elszokva a vegyes táplálkozástól, hogy az összes allergiaféle azonnal kiütközött rajtam látványosan. Nah... erre a diétára sem emlékszem jó szívvel. :nem: Pedig milyen rohadt nehéz volt minden negyedik napon csak gyümölcsöt zabálni... :huh:

Edited by Bokorugró, 2010 május 28. - 23:49.

#3106 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 29. - 7:31

Hát igen. Ez felvet egy elméleti kérdést. Vajon minden étel fogyasztása elvileg ellenséges cselekedet, aminek reakciót kell kiváltania? Ha igen, akkor nem szabad elhagyni semmit, mert valamit enni csak kell, és akkor újabb és újabb szokási folyamat kell, ami újabb és újabb trauma. Ha nem, akkor meg azokat az ételeket nem kéne enned, amik allergiás reakciót okoztak.

#3107 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 29. - 13:59

Nade... Nem érted. Nem egy bizonyos étel okozott allergiát, mégcsak nem is egy étel, hanem az, hogy visszatértem a vegyes táplálékra. Hirtelen megint meg kellett küzdeni az emésztõenzimjeimnek a lebontással és ez kicsapta a biztosítékot. Gyakorlatilag az allergológus sem tudott mást mondani, mint, hogy túl hirtelen váltottam vissza. Ha pl. egy kisgyereket elkezdesz addig sosem látott ételekkel traktálni, akkor simán allergiás lehet. Mert nincs hozzászoktatva bizonyos dolgok lebontásához. Ez a 90 napos diéta éppenséggel arra jó, hogy leszoktatja az embert bizonyos ételkombinációk megemésztésérõl. Ezeket a továbbiakban nem egyszerûen gyûri le szervezet. Vagy soha többet nem eszel vegyesen, csakis szétválasztva, vagy vissza kell szoktatnod magad a mindent-mindennel evésre.

#3108 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 29. - 15:22

Lehet, hogy nem értem, de hogy amit most írtál, amiatt írtam, az biztos. Talán akkor nem én nem értem. :)

#3109 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 29. - 18:03

Ez itt a reklám helye

#3110 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 30. - 21:13

Újabb másfél kiló :gm: :dev: (Az OB-n majd lehet nézni egész alakosan :D)

#3111 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 31. - 8:31

Ó, nem is tudtam, hogy téged is érdekel a rádiótávírászat...

#3112 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 4. - 8:47

- 7 kg :yeah: Úgy látszik, hogy mûködik a csodálatos módszer: kevesebb evés és több mozgás.

#3113 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 4. - 9:10

Küldj egész alakos fényképet, hogy a klasszikustól idézzek. :)

#3114 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 4. - 9:35

- 7 kg :yeah: ...

Ajánlom az ugrókötelet, négyütemû fekvõtámaszt, felülést, és fekvõtámaszt.
Ezek kis helyen is végezhetõk, nem idõjárásfüggõ (nemmegyekfutnimeresik) stb. :)

És grat. :)

#3115 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 4. - 9:51

Grat, Zap! :) Moon, nálam az a baj, hogy ramaty a csuklóm, fekvõtámasz kilõve. (De valszeg hétfõtõl megint járok tajcsizni.)

#3116 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 4. - 10:07

- 7 kg :yeah:

Úgy látszik, hogy mûködik a csodálatos módszer: kevesebb evés és több mozgás.

írhatnál egy könyvet róla ;)

Ajánlom az ugrókötelet, négyütemû fekvõtámaszt, felülést, és fekvõtámaszt.
Ezek kis helyen is végezhetõk, nem idõjárásfüggõ (nemmegyekfutnimeresik) stb. :)

biztos örülne az alattam lakó :D

#3117 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 4. - 10:13

Nincs most olyan kép, amin látszódik is, általában esõkabátban mászkálok. :D Sokkal szebb nem lettem, csak kicsit vékonyabb. :) Köszi a gratulációkat! :o Négyütemû nálam kilõve, nekem meg a térdem nem bírja. Felülésektõl - "kis" költõi túlzással - lassan almát lehet reszelni a hasamon. :D

#3118 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 4. - 10:30

Hogy csinálod a felüléseket? Lábaid leterheled valami súllyal-berendezési tárgyal, vagy nem? Térdek felhúzva vagy nem? Mikor fújod ki a levegõt amikor feljössz, vagy amikor lemész? Egyszerre csinálod, vagy több szakaszban és összesen mennyit, meg szakaszonként mennyit? Négyütemû nem jár zajjal szobában, hacsak nem cipõben csinálod, a karokat nem muszáj behajlítani fekvõtámasz állásban, mert az már burpee. Az ismétlésszám kitolása a lényeg, mert szív és érrendszer tisztító hatása van állóképesség javítás mellett. Sima fekvõtámasz se zajos. Izületeket nem szabad pihentetni és kivonni a torna alól, mert akkor csak roszabb lesz, hanem óvatosabban kell tornáztatni.

Edited by moon, 2010 június 4. - 10:32.

#3119 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 4. - 10:39

õszintén szólva nekem az otthoni tornázás nem jött be. ha hazaérek, leeresztek és nincs lelkierõm megmozdulni, ezért inkább elmegyek konditerembe, mert az odaút alatt szépen ráhangolódom az ugrabugrára még ha úgy is érzem, fáradt vagyok hozzá. ráadásul ha már ott vagyok, muszáj mozogni. meg a Rubint Réka dvd-n is volt néhány olyan elem, aminek nem hiszem, hogy este 8-kor örült az alattam lakó ;)

#3120 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 4. - 10:40

Felhúzott térddel csinálom, nem kinyújtott lábbal. Sima hasprés. Kifújom mikor felülök. Ja, meg a konditeremben a hasprés gépen is szoktam. Meg azt az oldalsó felülést is szoktam (jobb könyök, bal térd). Az a lényeg, hogy a derekamat ne nyírjam ki. Inkább legyen kevésbé brutális, de ne maradjak úgy egyszercsak. :D Jó, hát szerintem egy nõnél nem cél a kockahas, így könnyû kímélõsen nyomni, persze a fiúknak mindent bele!