Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Dunakeszi - Veresegyház - Vác háromszög

• Please log in to reply
5438 válasz a témához

#3081 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 21. - 13:49

Heni, nincs kizárva :D . Voltam a tanyán, segítettem is a lovak kivezetésénél. Elõtte persze egy kellemes terepet mentem két másik csajszival, anyával és lányával. Lemenõ nap idején már nem olyan elviselhetetlen a hõség.

#3082 kamilla

kamilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 858 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 22. - 11:24

Sziasztok!Csuti, így utólag is gratulálok a lovadhoz!Mindenkinek jó lovazást! :kocc: Pende!Sanyi elköltözött egy kis idõre, a traktort megrendeltem a szántáshoz és boronáláshoz, de emberünk visszahõkölt mikor a talaj minõségét meglátta. :D Vasárnap készül a lejáró a boxtól a kapuig, remélem a patamosóra is marad anyag. ;)Legyetek jók !

Edited by kamilla, 2006 június 22. - 11:24.

#3083 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 26. - 8:54

Lovas nap táncosoknak – 2006.06.24.A linedance klubból néhányan tudnak lovagolni, és páran mostanság ismerkednek e nagyszerû sport és hobbi szépségeivel. Teszik mindezt néha nálunk Jedivel, néha Szabolcs Zsoltnál Quinnyvel. Már éppen ideje volt, hogy egy kicsit megismerjék a tanulók is, milyen érzés terepen, kint a természetben lovagolni. Megszerveztem ezért, hogy menjünk egy sétálós, kicsit ügetõs terepet. Tudtam, hogy a Határ-tanya lovai nagyon nyugodtak, megbízhatóak, és azt is tudtam, hogy mindenki rendelkezik olyan ülésbiztonsággal, hogy nem lesz gond. Így történt, hogy szombatra lovas bulit szerveztem a táncosoknak.Elõzetesen megbeszéltük El Greco fórumán, ki mivel járul hozzá az eseményhez, ugyanis a lovaglás után sütögetõs-zenés-táncos estét terveztünk. Ügyesen mindenki beszerezte a rábízott dolgokat, és háromnegyed kettõ körül gyülekeztünk a Határ-tanyán. Imrével, a lovásszal kivezettük a lovakat, és mindenki nekiállhatott, hogy saját hátasát megpucolja. Ezt az eseményt fényképen is megörökítették, lehet mit mutogatni az unokáknak. A nyergelésnél, felszerelés beállításánál segítettünk. Roninak erre nem volt szüksége, õ ugyanis szõrén jött Blacky-vel. Egy kicsit elhúzódott az idõ, mire mindenki útra készen állt. Éppen fél háromkor baktattunk ki a kapun. Én mentem elöl Jedivel. Mintha tudta volna a lovam, hogy nem lesz különösebben komoly feladat ezúttal, és andalgó üzemmódra váltott. Mögöttem Kika jött Boni hátán. Elõször izgult a csajszi nagyon, de mikor már a ló hátán ült, fülig ért a szája. El Greco Fókusz hátára pattant. Önmagához képest elég szótlan volt egész úton, azt mondta, koncentrál. Fókusznak elég gyors a lépése, és néha beelõzte az elõtte haladókat, de Greco megbirkózott a feladattal. Utánuk Kirus jött volna Zorroval, de a paci nem nagyon akart sietni, úgyhogy inkább hátrébb maradtak. Roninak elõször azt mondta Imre, hogy Blacky bakolni fog, és szõrén nem lesz jó, de tévedett. Délelõtt már dolgozott a ló, és semmi kedve nem volt virgonckodni. Egyedül Zsivány volt nevéhez méltóan konok, és Imre eleinte küzdött is vele hátul. Azt sem akarta, hogy a nagy melák ló zavarja az elõtte haladókat, és emiatt baj történhet a kezdõkkel. Szerencsére nem így volt.Az indián ösvényen haladtunk elõször, hogy megtegyünk egy lassított Somlyó-kört. Az erdõben az egyenes szakaszon ügettünk is röviden. Kirusnak szokatlan volt a termetes ló nagy mozgása, kicsit pattogott is a nyeregben, de jött hõsiesen. Roni hátulról néha tanácsokat adott, mire figyeljenek a többiek menet közben, mert én nem mindig tudtam hátra figyelni. Imre pedig hátul szóval tartotta és megnevettette a brigádot. A Somlyó alatti réten is tudtunk nyugodtan ügetni, a renitenskedõ Zsivánnyal ugyanis Imre megcélozta a meredek domboldalt. A többiek szépen sorjában jöttek mögöttem, tartva a lassú ügetõ tempót. A Somlyóra felkaptattnuk, élveztük egy kicsit a kilátást, és utána már csak le kellett baktatni. Itt történt az egyetlen izgalmas epizód. Boninak melege volt, és úgy döntött, meghempergõzik kicsit a finom porban. Kika hirtelen azt sem tudta, mit csináljon, leszállt róla. Imre ugrott le Zsiványról, hogy felállásra bírja a huncut kancát. Ennél több esemény nem is volt az egy óra lovaglás alatt.Visszaérkezésünk után szépen lassan mindenki megérkezett. Mr.Csan és Dreamcatcher elõvette gitárját, és gitárduettel próbálkoztak. Kirus énekelt – õ tudta a szövegeket – mások néha beszálltak énekelni. Késõbb Old Cowboy szolgáltatott country zenét a kocsijából. Mindeközben nekiálltunk megfürdetni a hátasokat. Roni és El Greco szállt be a mûveletbe. Mielõtt még a lovakat bevezettük volna a vacsorájukhoz, mi is elõkészítettük a magunk étkét. Ila segített nekem, néha beszállt a dologba Beus, Kika és Dreamcatcher.A lovakat közös erõvel hordtuk be és ki. Imre osztotta az abrakot, én dirigáltam, melyik ló hová kerül, és a táncosok meg vezették õket. Pik-pak megvolt a dolog. A szénahordás miatt a lószállítót három markos legény (OC, Greco, Imre) tolta odébb. Az éjszakai karámba behordás még gyorsabban ment, mert már gyakorlatot szerzett mindenki a lovak vezetésében. Jedit még nem vittem a karámba, hanem újra felszerszámoztam. Mr.Csan is kipróbálta, milyen magas lóról lenézni a világra. Nagyon ügyesen mozgott a nyeregben. Teljesen laza volt, mindent feladatot simán végrehajtott, és látszott rajta, hogy élvezi. Csan után Beus is felmerészkedett a lóra, bár kérte, hogy csak lépjünk. Vele csak néhány egyszerû gyakorlatot csináltunk, és azt mondta, hatalmas élmény volt így is. Jedi számára még ezzel sem ért véget a nap, Dreamcatcher ugyanis mindenképp ki akarta próbálni a „világ legjobb lovát”. Kimentek a pályára gyakorolni. DC olyan volt, mint egy indián lány a kibontott hosszú hajával a naplementében. Jedi szépen, összeszedetten ment a kezei alatt, és látszott rajta, szívesen veszi a segítségeket, amiket egy jó lovas ad neki. Én arra voltam a legbüszkébb, amikor DC azt mondta valakinek, hogy könnyen meg tudná szokni Jedit, ha az õ lova lenne.Már szürkület volt, mire a nyársfaragás, tûzgyújtás, parázsra várakozás után nekifogtunk a sütésnek. Mi még egy falatot sem ettünk, a szúnyogok már szinte jóllaktak velünk. Hiába füstölõ, riasztó spray, szalmafüst, az éhes szúnyogot nem lehet elriasztani. A vacsorát mindenki mohón fogyasztotta, mert már igencsak megéheztünk. Még nem fejeztük be teljesen a sütést, mikor befutott Olívia. Bemutatójuk volt még a Lázár-lovasparkban, csak azután jöhetett. Régen láttuk már, örültünk a viszontlátásnak. Zsoltit is addig unszoltuk, míg átjött kerepesrõl. Elõször õ nem akart enni, mondván már vacsorázott, de a parázsban sült krumplinak és zöldségeknek nem lehetett ellenállni.Egész idõ alatt country zene szólt. Persze nem állhattuk meg, hogy ne ropjunk egy-két táncot. A terasz fapadlója igencsak döngött a stomp-oknál, ugrásoknál. Imre fenyegetett is, nekünk kell megvenni a faanyagot, ha le találna szakadni a terasz. Erre azért ügyeltünk, sõt a tanyán sem csináltunk nagy rendetlenséget.Azt nem állíthatom, hogy hajnalig mulatoztunk, de a több órás együtt töltött idõ nagyszerûen telt. Mindenki nagyszerû ötletnek találta ezt a lovas-táncos délutánt. Megegyeztünk, hogy mindenképp lesz majd ismétlés.

#3084 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 26. - 23:45

Pende!Sanyi elköltözött egy kis idõre, a traktort megrendeltem a szántáshoz és boronáláshoz, de emberünk visszahõkölt mikor a talaj minõségét meglátta.  :D Vasárnap készül a lejáró a boxtól a kapuig, remélem a patamosóra is marad anyag.  ;)

Hozzászólás megtekintése

Majd eljövök meglesem az eredményt.

#3085 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 27. - 10:02

Nyugtató – 2006.06.26.Egész nap feszült voltam a munkahelyemen. A kuka hõség ugyan nem érzõdik, de hideg sem volt. A levegõ ugyanakkor kevés volt, mert csak a benti hûvösebb levegõ keringett. A nap második felében mindenki tátogott, mint a partra vetett hal. Nem hiába vártam már a munkaidõ végét, hogy mehessek a tanyára. Elõtte azonban haza kellett mennem. Otthon a szaunához hasonló állapotok uralkodnak. Az egyik virágom nem bírta a sivatagi kiképzést, és gutaütést kapott. Menekültem otthonról is hamar.A tanyán sok autó állt, de a legtöbben már épp elmenõben voltak. Józsinak, az Ördöglovasnak a párja, Edit volt soron a lovaglásban, és Józsi aznap már nem akarta nyúzni Lucifert. Gaforka Sikeres lába miatt járt kint – figyelemmel kísérte a kovács ténykedését. Zsoltiék, Imréék csak beugrottak szétnézni. Szóval egyedül maradtam azzal a szándékkal, hogy lovazni fogok.Nem kapkodtam el a pucolást, nyergelést, hogy addig is hûljön az idõ – még ha csak tizedfokokat is. Jedi is álmatag volt. A leflittyedt alsó ajka csak lötyögött, amikor kábán megrázta a fejét. Szerencsére a csökkenõ hõmérséklet õt is felébresztette, nem kellett egy alvajáró hátára ülnöm. Semmiképp sem lehetett azonban arra számítani, hogy el fog velem rongyolni. Nem is terveztem hosszú kilovaglást, egy Somlyó kört kis módosítással pont megfelelõnek találtam.Az indián ösvényen komótosan bandukoltunk, a vége felé kicsit gyorsabb jármódokat is beiktatva. Volt lehetõségem, hogy szemrevételezzem a gyógy- és gyomnövény populációt. Elõvigyázatosságból bekentem magam szúnyogriasztóval, azzal a népséggel nem kívántam közeli kontaktusba lépni. A Somlyó alatti erdei út nagyon kellemesnek bizonyult. Kellemesen árnyas, bár néhány ág túlontúl belóg. A zöld ágakkal nincs baj, azok elhajlanak, de a szárazak szúrnak. Igyekeztem az utóbbiakból letörni néhányat. Jedi úgy közlekedett az úton, mintha robotpilótára kapcsoltam volna, még a hangsegítséget is elhagyhattam, elég volt a testsúly. Így gyakorlatilag mindkét kezem szabaddá vált, csak néha kellett a lecsúszó szárat visszaigazítani.Az erdei útról kiérve letértünk az útról, és balra lefelé bandukoltunk. Arrafelé korábban a kukoricatábla szélén út volt, azt kerestem, de beszántották azt is. Vissza kellett húzódni a rétre, ahol viszont majdnem hasig ért a növényzet. Mivel tudtam, hogy egyenletes a talaj, nyomattunk egy vágtát. A rét végén bokros rész kezdõdik, ott lassítottunk. Akkora hangzavar fogadott, amilyet még nem is hallottam. Ezer meg ezer rovar és bogár zümmögött, ciripelt, dünnyögött, prüntyögött, zizegett, dongott. Olyan volt, mintha a közelben tenger morajlana, és a sziklákon megtörõ víz csobogását hallanám. Mindehhez a lemenõ nap látványa már fájdalmasan giccses volt. Szembefordítottam Jedit a nappal, hogy átvágva keresztbe a réten, a Somlyóra rézsútosan kapaszkodjunk fel. A liliputi kórus feljebb már nem hallatszott, csak néhány kósza tücsök próbálta a szólószámát. Jedi egészen komótosan lépegetett, le-lehajolva egy harapásért. ezúttal a lila pillangós virágú növényeket részesítette elõnyben, de néhány frissebb fûcsomót sem kímélt. Egészen vissza a tanyáig ebben a tempóban haladtunk. Olyan hosszú ideig tartott így a Somlyó-kör, mintha csak léptünk volna, pedig az elsõ felében vágtáztunk is.A nap utolsó fátyolba burkolt sugaraival kísérve értem vissza. Hamar bevezettem Jedit a boxába, hogy ne maradjon le a többiektõl a vacsorával. Mikor az éjszakai karámba hordtuk a lovakat, kisebb baleset történt velem. Akrum és csikója, Auróra nem akartak a karámba menni, mert egy másik ló nem engedte õket, másik oldalon meg az egyik srác téblábolt. A csikó kitört, és elrocsózott mellettem, tiszta lendületbõl rátaposva a lábfejemre. Mára ettõl bicebóca lettem. Pihenésképp még beszélgettünk, tréfálkoztunk, Imre a lovász, Laci a kovács és én. Az autóhoz menet a sötétben neszezést hallottam. Odamentem, és lám, egy süni volt. Ott piszmogott a tanyához közel a fûben. Ott is hagytam, hogy hozzá hasonlóan elvégezzem esti ájtatosságaimat.Teljesen idegnyugtató-simító volt a tanyán töltött idõ, a napközbeni feszültségem elpárolgott. Jobb terápia, mint a szanatórium.

#3086 HATÁRRANCH II

HATÁRRANCH II

Új vendég

• Fórumtag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 27. - 12:26

VELÓ KUPAA versenyek 10.00-kor kezdõdnek, szombaton. Izgi lesz! Gyüjjön aki csak tud!!info: Hajdi László 06 30 948 94 26 Bagi Imre 06 30 533 24 55Angol-western-fogat-gyors-lassú, minden :guny: :yeah:Versenykiírás a 75. oldalon. (nem tudtam ide vágni)B. I.

Edited by HATÁRRANCH II, 2006 június 27. - 12:34.

#3087 Dreamcatcher

Dreamcatcher

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 904 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 27. - 14:44

És lõn itt a program (lustik kedvéért :) ):

Más!II. VELÓ KUPA LOVAS VERSENY!2006 JÚLIUS 1-2 VÁCRÁTÓT VELÓ-TANYAProgramok:Szombat 9h.-tólTrailMegnyitó, Bevonulás....Ügyességi versenyHagyományõrzõ íjjász bemutatóCsapat ügyességi verseny (3 fõs csapatok, 1 ló-lovas max 2 csapatban indulhat)Amatõr íjjász verseny"Kulcs" (gyorsasági)Fogathajtó verseny"Bevállalós" verseny (18 éven felülieknek, saját felelõsségre)BBBBBUUUUULLLLLLIIII! (Parti Pop Zenekar) :kocc: Vasárnap 10h.-tól :confused: Páros hordókerülõ verseny, selejtezõkSzlalom Hordó-kerülésPleasureKarikásostor verseny (megfelelõ érdeklõdés esetén)Eredményhírdetés :guny: Páros hórdókerülõ döntõ!Húzás haza..... :dev: Nevezési díj 3000 Ft. az összes számra jogosítCsak pleasure 1000 Ft.Csak 1 szám 500 Ft.Kempingezési lehetõség BÜFÉ (folyamatosan) :)  :kv: Részletes infó: B. I. 06 30 533 24 55A verseny egyben a "Kupasorozat" második fordulója is (trail, hordó, szlalom9

Hozzászólás megtekintése

Edited by Dreamcatcher, 2006 június 28. - 12:25.

#3088 Dreamcatcher

Dreamcatcher

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 904 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 27. - 14:46

Még egy dolog:Köszönjük szépen itt is Izának a szervezést, és Imrééknek a kölcsönkapott tanyát! :) :yeah:Jav: mármint 24-re vonatkozólag! :)

Edited by Dreamcatcher, 2006 június 27. - 14:46.

#3089 HATÁRRANCH II

HATÁRRANCH II

Új vendég

• Fórumtag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 28. - 8:44

Helló!Pontosítanék.... A fogatverseny szombaton lesz és a páros hordó selejtezõk vas de.!B. I.

#3090 Dreamcatcher

Dreamcatcher

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 904 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 28. - 12:22

Oké, átírom! :)

#3091 Gumilovas

Gumilovas

Halasi Vénusz

• Fórumtag
  • 2.159 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 29. - 7:26

Eva!Nagyon sok boldog szülinapot kívánok Neked! :)

#3092 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 29. - 7:36

Éva! Sok boldog szülinapot kívánok még Neked! Maradj továbbra is ilyen életvidám, aktív és kedves! :kocc:

#3093 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 29. - 8:03

Tegnap marha nagy mákom volt, mert jöttek-mentek ilyen esõfelhõk A Farm környékén, amik némi enyhülést és árnyékot nyújtottak, de zuhi egyszer sem kapott el terepen. Terepeztük Dömével, aki szegénykém úgy néz ki mint egy szita, Walker foga nyomán... Szerencsére csak felületes sebek. Meg le is van fogyva kicsit a Dönci.Walkerrel a kapcsolatuk, hogy úgy mondjam, hullámzó. Hol csak összeszagolnak és esznek egymás mellett, hol pedig köröket rónak. Ha Döme érdektelenséget mutat akkor Walker is tojik rá, de ha meglódul elõtte akkor jön a bumeráng effektus, mert Döme elindul egy köríven, de ugyanazzal a lendülettel vissza is kanyarodik a tetõhöz.Döme totál külön ácsorgott a többiektõl mikor mentem érte, az összes többi ló a tetõ alatt volt. Megközelítettem õt és egy "jajj végre, vigyél ki innen" ült ki az ábrázatára. :)Jó kis terepet mentünk. Az erdõben vagy ügettünk vagy vágtáztunk, mert a szúnyogok és böglyök nem hagyják békén az izzadt lovat.Elõtte, utána lómosás, dinnyehéj evés.Valaki hozhatna egy új bértartani való lovat a tanyára! Lehetõleg heréltet és mégjobb ha szürke! :gm: Akkor végre leszállnának Döncirõl...

#3094 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 29. - 9:07

Éva, most olvasom. Én is sok boldogságot kívánok! :)

#3095 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 29. - 11:42

Lehet, hogy beállítunk szombaton Évával és Dzsóval Vácrátótra szurkolónak. Ki lesz még ott?

#3096 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 29. - 17:25

Köszönöm szépen mindenkinek :DMajd iszunk a hétvégén :dev:

#3097 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 30. - 7:48

Eva, boldog szülinapot kívánok én is! :kocc: :kocc: :kocc: Ha jöttök Vácrátótra, akkor koccintunk egyet!A Határ-ranch különítménye ma délután megy át a helyszínre. Én csak szombaton megyek, a veresi brigáddal.Szerintem jó kis rendezvény lesz.

#3098 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 30. - 8:35

Eva, boldog szülinapot kívánok én is! :kocc:  :kocc:  :kocc: Ha jöttök Vácrátótra, akkor koccintunk egyet!

Hozzászólás megtekintése

Mi már tegnap (is) eláztunk. :D De csak a szó eredeti értelmében. Olyan zivatar kapott el minket a Római-parton...

#3099 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 30. - 19:53

En tervezem, hogy atlovagolok. Bar a tajekozodokepessegemrol meltan vagyok hires, egyaltalan nem garantalom, hogy odaerek :D :D

Lehet, hogy beállítunk szombaton Évával és Dzsóval Vácrátótra szurkolónak. Ki lesz még ott?

Hozzászólás megtekintése

Es a lenyeg lemaradt: boldog szulinapot, Eva :kocc:

Edited by meggyes, 2006 június 30. - 19:53.

#3100 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 3. - 10:05

En tervezem, hogy atlovagolok. Bar a tajekozodokepessegemrol meltan vagyok hires, egyaltalan nem garantalom, hogy odaerek :D :D

Eltévedt. :( Vagy elkerültük egymást. Szombaton bekukkantottunk Vácrátótra Évával és Dzsóval, még láttuk a fogathajtás végét, meg a kulcs versenyt, húha, volt egy kislány szürke lovon, gyorsak voltak, mint a villám. Sajnos már csak az eredménytábláról láttuk, hogy iBIza és Jedi elsõk lettek az ügyességin, arról lemaradtunk. Néztünk csak, hogy Boni milyen szépen ment Gabi alatt, mi lesz még ebbõl a lóból? :kocc: Összefutottunk Blue-val és Leonnal is, tök nagy meglepetés volt, nem láttam már ezer éve, közben kiderült, hogy ott voltak Tatáron is, csak nem láttuk egymást.Gratulálok a Határranchosok egyenpólójához, nagyon csinos. :D

#3101 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 3. - 10:18

II. Velo kupa, elsõ nap – 2006.07.01.Vácrátótón a Velo-tanya megrendezte a II. Velo kupát a hétvégén. Az elõzõnek nem volt túl jó a visszhangja, ezért a házigazdák megkérték a Határ és Farm tanyák házigazdáit, segítsenek a szervezésben. Imre (Bagira) oroszlánrészt vállalt ebben, de Gábor (Szárazhátú) is segített, és volt még sok segítõ kéz. Sok tavalyi problémát (víz, WC, árnyék) megoldottak. A programokat is jól kitalálták. Az eredmény egy színvonalas, jó hangulatú kétnapos verseny lett.Bagira és Gabi már pénteken tervezték a helyszínre érkezést, de a foci VB közbeszólt, így szombat hajnali 6-kor keltek útra. A Határ tanya különítménye 7 óra tájban gyülekezett, és a tervezett idõpontban, fél 8-kor elindultunk Vácrátót felé. Négyünk közül pontosan senki sem tudta az utat. Én régen jártam arra, ezért az internetrõl nyomtattam egy térképet. Noémi és Józsi (az Ördöglovas) is emlékezett néhány helyszínre. Zolee nem ismerte az útvonalat, ezért õ állt az élre. Persze azért, mert a lova, Fáraó csak elöl bír normálisan menni. Igaz, Fáraó lépése mellett a többi ló már üget. Zolee néha bevárt minket, mi meg hátulról dirigáltunk, merre menjen. Egy helyen vétettük el az utat, amikor találkoztunk a fóti betyárékkal, és Zolee azt mondta, hogy jobbra látta õket továbbmenni (õk is Vácrátótra mentek). Jobbra menve majdnem bementünk Vegáék tanyájára, megismertem a házat. Gyorsan visszafordítottam a csapatot, de a helyes irány felé nem volt út. Ha nem akartunk visszakanyarodni, át kellett gázolni egy gazos, gödrös területen. Azt is túléltük, és rátértünk immár a helyes útra. Onnan már teljesen ismerõs volt nekem is az útvonal. Pontosan két óra alatt értünk a verseny helyszínére.Odaérkezésünkkor csak néhány ember lézengett a tanyán. Örültünk, hogy magunk között kell majd szétosztani a kupákat. Mivel semmi nem kezdõdött még, elláttuk a lovakat, és megrohamoztuk a sörsátrat. Ismerõs arcok fogadtak a pult mögött (Pönö bácsi és Tünde a veresi kocsmából). Lassan megérkeztek más versenyzõk is – Bige Csabiék nagy csapattal – erõsen lecsökkentve ezzel érem-esélyünket. Gáborék a Farm tanyáról el is késtek, mert korai látogatást tettek az arborétum felé, ami Vácrátót éppen ellentétes oldalán van, mint a Velo tanya. Végül elég szép számmal jelentek meg lovasok a versenyen.Az elsõ versenyszám a trail volt, kezdõ és haladó kategóriában. Elõször nem akartam indulni, de aztán Imre rábeszélt, úgy sem volt veszíteni valóm. Jedi már az elsõ feladatnál (kapu) felhúzta magát, és végig akart rohanni az egész pályán. Emiatt csak a hatodik helyen végeztem a felnõttek között. Volt nagyon sok ügyes lovas, szépen végrehajtott feladat. A trail haladó számban jóval kevesebb volt az induló, de szép produkciókat láthattunk. P. Zoli kaszakdõr mutatványa is jól sült el. A ló (Tequila), amin ült egészen addig szépen ment, míg egy zörgõ zacskót nem kellett egyik hordóról a másikra tenni. Ott viszont iszkolni kezdett kifelé. Zoli meg el nem engedte volna a zacskót, inkább leesett a kijáratnál. Az apa, P. Tamás kicsit jobban járt, Lion (Jogobella) ugyanis be sem óhajtott menni a pályára. Leszállt, bevezette, felszállt, kihátráltak, Gábor felvezette, megfordultak és kimentek. Mindketten kaptak nagy tapsot a közönségtõl.A trail után pályarendezés kellett az ügyességi versenyhez. A legnagyobb változást egy idõmérõ jelentette, az ügyességi versenyen ugyanis az idõ is számított. Nagyon furfangos feladatokat találtak ki a rendezõk. Szerencsére Jedi megértette, hogy semmi rossz nem történhet vele a pályán. Nagyon nyugodtan és lendületesen haladtunk. Semmilyen feladattól nem ijedt meg. Eredményünk az elsõ helyre volt jó ebben a számban. A közönség számára is látványos volt ez a szám. Sok ló félt a fehér nyelû söprûtõl, amivel egy piros labdát kellett egy nagy piros hordóba gurítani. A zörgõ feleket zacskó vontatása rikítózöld futószárral is próbára tette néhány ló idegeit. Még a Kertesi Rettenetes, Béla lova is toporzékolt, holott rutinosnak számít a mûfajban. Sokan ott estek ki, mikor az ugrás után bója következett, melyhez nagyon közel volt az idõmérõ szerkezet. Aki ugrás után nem tudta eléggé visszafogni a lovát, az kisodródott az idõmérõ vonalába, megszakítva így az idõt, és ez pályatévesztésnek számított.A csapatos ügyességi versenyre hármasával lehetett nevezni. Ugyanaz volt a pálya, mint az egyéni ügyességi versenynél. Úgy kellett elosztani a 10 feladatot, hogy minden lovasnak legyen legalább három. Jól kellett taktikázni, hogy melyik csapattag melyik feladatot tudja legügyesebben végrehajtani. Ebben Bige Csabi fiatal tanítványai bizonyultak a legjobbnak. Én Zolee-val és az Ördöglovas Józsival mérkõztem. Hiába igyekeztünk, csak negyedikek lettünk. Mindenesetre remekül szórakoztunk, és a közönség sem unatkozott.Nagyon izgalmas volt még a fogatosok akadályhajtása. Négy összetett akadályból álló pályát építettek, amely igen nehéz feladat elé állította a hajtókat, segédhajtókat és lovakat egyaránt. A süppedõs mély homok még jobban nehezítette a dolgukat. Gyönyörû megoldásokat, hõsies küzdelmeket láthattunk, izgulhattunk néhány meredek helyzetben. A legnagyobb népszerûségnek az a fogat örvendett, ahol két segédhajtó volt, az egyik egy kutya személyében.Délután a lovasoknak még megrendezték az úgynevezett kulcs gyorsasági versenyszámot. Egy folyosón kell bevágtázni, szûk körben megfordulni, majd kivágtázni. Nagyon kellett figyelni, mert a csúszós homokban sok ló kisodródott a körön kívülre, és ez eredménytelen kísérletnek számított. Egy kissrác és egy leányzó ment nagyon ügyesen, lovaik szinte helyben fordultak, és azzal a lendülettel már vágtáztak is kifelé. Én Jedivel nem mentem rosszul, bár ha sarkos patkóm van, az segített volna a lónak. Ötödik helyen végeztünk, ami a nagy számú induló között elég jó eredménynek számított. Józsi lova, Lucifer addigra már megelégelte a sok hacacárét. Azt látta, hogy a pályán kívül tucatjával a lovak, a pályán egy ló sem, csak gyanús tereptárgyak és neki oda be kellene mennie. Hiába volt minden erõfeszítés, az Ördöglovasnak nem sikerült teljesítenie ezt a számot.A szombati versenynapot egy kiadós zivatar zárta. Este természetesen volt buli, zene, tánc, folyt patakokban a csapolt sör és más védõital.

#3102 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 3. - 10:24

II. Velo kupa, második nap – 2006.07.02.A verseny második napja kissé lassan indult, mert ki kellett tisztulnia a fejeknek a kezdéshez. Ennek ellenére a lovasok idejében megérkeztek, az elõzõ napnál többen is, és sok ló helyben töltötte az éjszakát. A mi három heréltünk, Jedi, Fáraó és Lucifer el voltak engedve a nagy körkarámban, ahol a többi ló viszont ki volt kötve. A trió ide-oda vándorolt, ellopta más ló kajáját, majd teljes lelki nyugalommal visszatértek a sajátjukhoz, melyhez más nem tudott nyúlni. Teljesen egymáshoz nõtt a három ló. Elmondhattam, hogy ezen a hétvégén a lovam az ördöggel cimborált (aki nem volt más, mint Józsi lova, Lucifer).Az elsõ versenyszám rögtön egy pörgõs volt. A páros hordókerülés selejtezõjét tartották. Én Jedivel egy futammal biztosítottam helyem a délutáni döntõkben. A párosok közül a vesztesek is megmérkõztek, és vigaszágon is be lehetett jutni a döntõkbe. Lucifer itt azért szerepelt jól, mert legalább egy másik ló volt rajta kívül a pályán, ami bátorítást adott.Nem sokat kellett változtatni a pályán a hordókerülõ versenyszámhoz. A versenyeken megszokott, három hordóból álló pályát kellett teljesíteni. Ebben a számban Bagira is elindult, meg is nyerte. A sorsolás szerinti elsõ indulók elõnyösebb helyzetben voltak, mert a hordók körül szinte árok keletkezett a homokban, ami nagyon visszafogta a lovakat. Jedi klasszul ment, bár az egyik körben kicsit kisodródtunk a második hordónál. Az eredményem sajnos nem tudom, mert nem készült el a kiírás a táblára. Lucifer ennél a versenyszámnál is bepánikolt, hogy egyedül kell végrehajtania a feladatot. Nem is sikerült még csak az idõmérõ kapukon belülre sem menni a lóval. A fiatalság ennél a versenyszámná is remekelt, retteghetnek az öregek a felnövekvõ vetélytársaktól.A szlalom elõtt sem hagytak szünetet, csak pályarendezésre volt szükség. A szlalomban a Velo-tanya mozgássérült versenyzõi is részt vettek. Hatalmas teljesítmény volt ezektõl az emberektõl egyáltalán végigmenni a pályán, ugyanakkor látszott rajtuk, mekkora öröm nekik ebben részt venni. Sugárzott az öröm az arcukról, amikor nagy tapsot kaptak. Bagira csak egy kört ment Rióval, utána átadta a csõdört Patriknak, hogy a fiatal versenyzõ is szerephez jusson. Patrik jobb idõt ment a lóval Imrénél, de nem tudta elég jól irányítani, és feldöntöttek egy-két bóját, ami egyenként 5 másodperc büntetéssel jár. Jedi lovam nem ment túl jól. Az elsõ körben egyáltalán nem rám koncentrált, én pedig nem voltam elég erélyes. Pályatévesztés lett ennek az eredménye. Utána még egy ideig forogtunk szûk körben a melegítõpályán, mire megértette, hogy a nyugodtan ácsorgás és a rám figyelés a feladat. A második körben szándékosan lassabban mentem, hogy legyen egy értékelhetõ eredményünk, ami így nem volt túl fényes. Nem haragudhattam a lovamra, hiszen a két nap alatt sokat kellett teljesítenie. Úgy döntöttem, hogy lemondom a nevezésem a következõ két számban – amit amúgy is külön értékeltek – és csak a hordókerülés döntõiben veszek részt.A pleasure számnál az összhangot, öltözéket, harmóniát, összeszedettséget és elengedettséget nézték a pontozók. Szigorúan kizárták már elsõ körben a párost, ha a ló hamis lábra vágtázott. Ezt a számot nagyon megérdemeltem Izsó Márti nyerte Yodával. Az ezután következõ díjlovas bemutató is nagyon hasonlított a pleasure számhoz, de csak egy lovas volt a pályán, és persze magasabb szinten mûvelte a lovaglásnak ezen ágát. Berni, a paraolimpikon tartott egy szép bemutatót.A terep tájékozódási verseny távja 10 km volt, de elég nehéz terepen. A jelzõszalagok kihelyezése óta sok benõtt ág és sok helyen nagy sár nehezítette az útvonalat. A legrövidebb idõ is fél órán túl volt. Egyik lovas sem hajszolta agyon a lovát, néhány kisebb probléma akadt az ellenõrzés során, de ezek egyike sem utalt nem megfelelõ bánásmódra, vagy túlzott kimerültségre. Egyetlen baleset történt, mert Gáborék egyik lova, amin Panka ült, megugrott a terepen, a lányka meg leesett. Nem lett bántódása, csak gyalogolnia kellett, mire érte tudtak menni.Addig fûztük a szervezõket, míg az eredményhirdetés elõtt megtartották a páros hordókerülés döntõit. Én megkaptam párnak Ritát, aki rendkívül ügyes volt kis szürke arabjával. Mivel végül õ lett a második helyezett, nem volt szégyen számomra, hogy tõle kaptam ki. Az elsõ díjat is egy fiatal leányzó vitte el. Ebbõl is látszik, számít az, hogy a ló mekkora terhet cipel versenyzés közben. Persze nem elég a gyors ló és a könnyû testsúly, nagyon kell tudni lovagolni is.Az eredményhirdetésre sokat kellett várni, mire kikalkulálták az eredményt. A pleasura, terep-tájékozódási, páros hordó versenyszámokat külön díjazták. A többi versenyszámban összetett eredmény hirdettek, felnõtt és ifjúsági kategóriában, a 14 éves korhatár volt a választóvonal. A felnõtteknél sok volt az azonos pontszám, és a helyezések között is nagyon kicsi volt a pontkülönbség. Én holtversenyben negyedik lettem Izsó Mártival. Az elsõ helyezett Balogh Eszter (Winchester) lett. A fiataloknál Rita lett az elsõ, akinek sokan drukkoltunk. Volt olyan, aki több díjnál is érdekelt volt, begyûjtve néhány kupát. Bagira meg is jegyezte, hogy örülhetnek az esetleges nemesfémgyûjtõk a családban. Én kaptam még egy szalagot, a Határ-ranch különdíját, mint a legeredményesebb fóti versenyzõ.A hazaindulásnál már csak az hátráltatott minket, hogy meg kellett inni a whisky-t, amit Bagira kapott. A Határ- és Farm tanya brigádja egy darabig együtt haladt, mígnem Örbottyán közelében Gáborék különváltak. Egyszer elkezdett cseperegni az esõ az úton, mire én elõvettem a waxost. Hatott újfent, és hamarosan csomagolhattam vissza a kabátot. A többiek már elõ sem vettek semmit az esõ ellen, tudták, hogy én elriasztom. Hatunkból négyen betértünk egy kis idõre a csomádi kocsmába. Bagira pezsgõt vett a jó verseny örömére, amit én nem szeretek. Szerintem traubiszódával sem kevésbé örömteli az elért eredmény.Este már a lovak is a megszokott helyükön fogyaszthatták el az abrakot, és ihattak sokat az otthoni finom vízbõl. Hiába volt ugyanis bõséges a versenyen a vízellátás, nem mindegyik lónak ízlett az íze.Mit is írhatnék így zárszónak? Talán annyit, hogy ha megtehetem, jövõre is részt veszek majd a III. Velo kupán.

#3103 ördögdora

ördögdora

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 808 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 3. - 12:31

sziasztok. kezd osszeállni a túránk, de kéne egy Dk-hez közeli, lovaspihenõs, finomanfõzõs eccccerû hely déli abrakoltatásához a csapatomnak!!! ötleteket várok magánban. köszi

#3104 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 4. - 7:45

Vasárnap hirtelen felindulásból (Béla szólt délben és 2-kor már úton is voltunk) felruccantunk Vronyval Rácalmásról a Kincsem Parkba a Derbyre. Nem láttunk még élõben galoppot és nagy élmény volt!Thundergroom, Marchgroom fia nyerte a Derbyt.Láttuk Teddy bácsit, Kállai Pali bácsit, összefutottunk Osh-ékkal, ettünk Andy-ka-féle kürtõs kalácsot, láttuk a televéreket úszni a levegõben (nem, nem szívtunk be :D), szóval jó volt.Utána én még kiruccantam a Vegas Farmra, hogy leteszteljem Döme -Walker által fejlõdõ- kondiját. :D És tényleg! Egyre többször, magától szívesen vágtázik, alig csökkenõ kedvvel. Most nem volt rajta friss harapásnyom, aminek nagyon örültem. De abszolút a magányos farkasok életvitelét folytatja a Drága, és õ elégedettnek is tûnik ezzel.Láttam egy csapatot elhaladni a legelõ mögött, biztos a Veló kupáról mentek hazafelé. Aztán terepen is összefutottam 2 lovassal.A tanya folyamatosan feljõdik. Már -2 zsanér híján- kész a körkarám. Lett egy csõdörkarám, féltetõvel és beleköltözött Mokány, egy 16 éves öregfiú. Készül egy folyosó a lovaknak a tetõtõl a legelõig, a diófákat védendõ.Ma is megyek, lehet hogy letesztelem a körkarámot.

#3105 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 5. - 7:49

Sziasztok!Még nem volt zsanér a körkarámajtón, ezért terepre mentem(ahogy mindig is...). És olyannyira nem bántam meg! Imádom a lovam! Egy tündér! Most tudott lassan is ügetni, nagyon szép egytempóban vágtáztunk egy jó hosszú szakaszon, egyszer sem akart visszaesni ügetésbe, nem mintha máskor nem ilyen lenne, de tegnap maga volt a tökély! :ang: Hazafelé összefutottunk Bíborral és gazdájának, Istvánnak a kislányával. Döme nagyon megörült az ismerõsnek és habár már késõbb nem látta õket, mint egy nyomolvasó követte õket és meg is indult volna utánuk. Ekkor vettünk egy kis hátraarcot és másik irányból közelítettük meg a tanyát.Aztán legeltettem õt, majd beengedtem a karámba. A többi ló kiment legelni és Döme boldogan elfoglalta az egész tetõt egyes egyedül, ami alá ritkán engedik be a többiek. Körbeszaglászt a az egészet, jól rápisilt egy pisifoltra, nagyon örült hogy övé az egész. Aztán felbukkant egy hõlégballon a csomádi buckák felett és a kiengedett gáz olyan hangokat adott, mint mikor egy ló fújtat. Döme szembefordult vele és úgy nézett rá mint egy ellenségre, még közelebb is ment, hátha szita testével elriaszthatja a gömböt. Kb. 10 percig szugerálta a nagy narancs színû ballont. :DIstvánnal megdumáltunk egy közös lovazást csütörtökre. És segítettünk Nikolnak becserkészni a ménest és kiosztani a vacsit.Jó délután volt!

#3106 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 5. - 7:52

Szita testû Döme?! :)Amikor ezt írod, mindig a lukas nyakú ló jut az eszembe.De lehet, hogy inkább egy nagy lyukacsos sajtra hasonlít, nem? :D

#3107 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 5. - 8:34

Nem is tudom... Szita, sajt, szakadt focilabda, agyonhasznált bõrkabát, batikolt farmer, de leginkább egy össze-vissza harapdált lóhoz hasonlít. :D

#3108 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 5. - 8:36

Nem is tudom... Szita, sajt, szakadt focilabda, agyonhasznált bõrkabát, batikolt farmer, de leginkább egy össze-vissza harapdált lóhoz hasonlít. :D

Hozzászólás megtekintése

Hierogrifa, próbáltad már megfejteni?

#3109 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 5. - 8:43

Ja, biztos az UFÓk firkálták össze a lovamat! :D

#3110 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 5. - 12:01

sziasztok. kezd osszeállni a túránk, de kéne egy Dk-hez közeli, lovaspihenõs,  finomanfõzõs  eccccerû  hely déli abrakoltatásához a csapatomnak!!!  ötleteket várok magánban. köszi

Hozzászólás megtekintése

Dóra, írtam magánt.

Edited by Adrienn, 2006 július 5. - 12:02.

#3111 ördögdora

ördögdora

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 808 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 5. - 13:21

köszi Adri máris nézem! :ang:

#3112 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 5. - 14:03

Kedves DVV-sek!Régiós túrát szervezünk júli 16-ra, jövõhét vasárnapra!!!Kineveztem túravezetõnek Ibizát, aki szívesen vállalta! :D (Azér' õ, mer' õ már jó sok útvonalat ismer itt a 3szögben...)A túra útvonalterve:- találkozó vmikor délelõtt a Kurjancs tövében a Bad Kid Ranchnél, mindenki úgy talál oda ahogy tud: térkép, iránytû, józan paraszti, nap állása, stb...- onnan átlovagolunk Veresegyházra a csárdába (laza 1,5 terep), ott megebédelünk, pihizünk, lovat itatunk(?),- utána egy tókerülõvel irányt veszünk haza, ki-ki lecsatlakozhat a neki megfelelõ bokornál, keresztezõdésnél. :DJöttök?A Vegas Farmról remélem jönnek: Andy-ka-Becsi, István-Bíbor, Filly-Zsurmó, Meggyes-Lidérc, Vega-Bende?, Nikol-Ouzo?, Béla-Pendi, Vrony-Dió, Csuti-DömeA gödi Szálenderbõl: Adrienn-BársonyKik jönnek még???Éva? Zap? Discozombie?

#3113 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 5. - 14:13

Jó, hogy feltetted ide, Csuti!(Az a 1,5 terep az másfél órás utat jelent ;) ). A végsõ lecsatlakozás kb. ugyanott vagy pár száz méterrel odébb, mint a találkozási pont. Azért gondoltam a lecsatlakozást, hogy ne kelljen újra eljönni a Kurjancs lábához, mikor el lehet menni Csomád és Bócsa irányába.Nem biztos, hogy lesz idõm térképet készíteni, de ha igen, megteszem.Hajrá!

#3114 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 5. - 14:15

Jaja, persze a 1,5 az óra, a lecsatlakozást én értettem a magánban is, csak nem fejtettem itt ki. Köszi! :DTök jó túra lesz! Gyertek!!!

#3115 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 5. - 15:27

Meggyes dolgozik :(

#3116 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 5. - 16:18

Jövõ vasárnap, már a Balaton habjaiban feredõzök + Keszthely és környékét bámulom. Szóval nem megyek :( v. :D

#3117 discozombi

discozombi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 780 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 5. - 20:53

Kedvem van menni. Ha használható lovam is lesz, akkor ott leszek a talákozási ponton.

#3118 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 6. - 8:36

Csuti, nagyon jó ötlet. A Bad Kid ranchot épp múlt szombaton jártam körbe, sõt találkoztam és egy jót beszélgettem DZ-vel is :)Meggyes, szabi?Dz, laza tempó lesz, próbálj meg eljönni! Bende is kíméletre szorul, óvatosan, a lovakra figyelve megyünk mindenképp.

#3119 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 6. - 8:44

Csak ismételni tudom Adriennt, hogy laza tempó lesz. Azért is írtam, hogy 1,5 óra a veresi csárda, mert egy óra alatt is simán el lehet érni. De több ló-lovas, a lovak nem ismerik egymást, nem összeszokottak a terepen, semmiképp nem lehet száguldozni. Helyette jókat beszélgetünk és gyönyörködünk a környékben. :kocc: DZ, kettõbõl egy már csak hadra fogható lesz addigra. ;)

#3120 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 6. - 8:44

Éva! Ez felháborító! Hogy csak úgy elmész nyaralni? Nyáron? A Balcsira! Hihetetlen! Érezd jól magad! :cool: DZ, jó lenne ha jönnél!Bendegúz részvétele még kétséges, sajnos nagyon köhög mostanában. :(Még addig feltérképezem, hogy melyik a legrövidebb út a Vegastól a Bad Kid-ig. Egyszer Adriennel és Vronyval igencsak beleszaladtunk egy kerülõbe ott Csomád mellett, mert volt egy hosszan elnyúló árok, telistele dzsumbujjal, áthatolhatatlanul. Na nem szeretném azt kerülgetni egész délelõtt, túra helyett. :DDe szerintem ebben Filly fog tudni segíteni nekünk.Ha bemegyünk Csomádra és a víztoronynál, a dombon megyünk ki, akkor hamar ott leszünk a Kurjancsnál mi is... Legalábbis ez a tervem. :D

Edited by Csuti, 2006 július 6. - 8:47.