Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Szentendre & Pilis régió

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
11497 válasz a témához

#3081 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 14. - 20:00

Ajjj! Roni!!!! Együttérzek Veled!!! pontosan tudom sajnos, hogy ez mit jelent!!!!!!!!!!!!!!!!! Remélem Bába alaposan kivizsgálja és megnyugtatóbb válaszokkal fog kecsegtetni téged, mint ma a kovács!!!!Az elõbb láttam itt egy nagyon kedves felhasználónevet, történetesen "colonado"-t... Esetleg megtudhatnánk, hogy ki rejtezik ezalatt????????????????? Mert magánt nem tudok kûdeni neki!!! :mad:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 14. - 20:16

PH! Mikor voltam hol? :)Colonado fedõnevû emberkére hittem én azt hónapokkal ezelõtt, hogy Attila, még rá is kérdeztem asszem nálad, de ez nem biztos, lehet, hogy csak akartam... :rolleyes:Roni! :( Én is együttérzek, maximálisan megértem a dolgot, és az aggódást, a sztori ismerõs sajnos... Reméljük, nem lesz komolyabb, nagyobb baj!Mi ma aztán abszuolút kímélõs terepet mentünk, még vágtázni sem tudtunk, mert ránksötétedett. Felétek indultunk, roni, át a dombon, mert volt arra egy út,f el a dombokra, fel akartunk menni oda. De az utat beszántották. Úgyhogy beiktattunk 3 hosszabb ügetõszakaszt, egyébként meg csak sétáltunk, mert utat kerestünk, az Andrásék felõli földnek meg elég mély és egyenetlen volt a talaja, ott leginkább léptünk csak. Aztán meg már kuka sötét lett, így hazasétáltunk...

#3083 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 14. - 20:26

Dé! Nem akartam ilyen nyíltan !!! :D Rákérdezni, mert friss regisztráció!!!! Még langyos szinte.... Úgyhogy hónapokkal ezelõtti nem is lehet.... namindegy, majdcsak kiderül eccer.... :gm:Ja, csak két napja nem láttalak.... már hiányoznak a hosszújaid.... :rolleyes: Ez a mai is csak 4,025 sor..

#3084 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 14. - 20:31

Holnap, amint hazaértem, megírom, mit mondott András. Nagyon bízom benne, hogy talán lesz megoldás, és csak vaklárma az egész.. :rolleyes: Szorítsatok!

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 14. - 20:33

Korábbi, én már láttam! :rolleyes:Sok volt a dolgom... De írtam, hogy tegnap milyen csúcsjósat mentem, csak nem részleteztem, mert nem volt idõm. Mekkora az monitorod, nálam kb 3,85 sor :DSzorítunk!!!

Edited by Dé, 2005 október 14. - 20:34.

#3086 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 14. - 20:37

Ez vicc!!! Az elõbb még nálam annyi volt, amennyit írtam!!!! Összement!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :huh: :DRoni! Szorítunk!!!!colonado!!! Friss, ha mondom!!!!!!!!!!!!!! punktum!

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 14. - 20:43

Mér', mostmár nálad is 3,85? :D Jó, látom, hogy 10.13-i regisztráció, és nincs is másik Colonado a listában, de én már akkor is láttam! Vagy ez csak dezsavû? :rolleyes:

#3088 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 14. - 20:44

Igen! Tuti összement! Lehet, hogy ennyire hideg van nálunk??!! :D :DSõt! valahogy painthorse is eltûnt!!! :dev: :D

#3089 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 15. - 11:46

roni!Szorítok... :( :ang:

#3090 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 15. - 12:23

Na, megvolt az elsõ vizsgálat. Nem vagyok túl boldog.. Nincsenek jó hírek sajnos. :( Megnézte András körkarámban, ügetés közben. Azt mondta, hogy nem súlyos a sántaság, de van. Ezután patakutatóval megnézte az elsõ két lábát. Nem volt érzékeny, de a szaru elég puha, a normális alsó határán van, kapnia kell rá a kerabolt, és vigyázni kell körmölésnél. Ez rendben. Ezután hajlítópróbát (nem biztos, hogy így hívják; behajlította egy darabig a lábát, majd rögtön el kellett kezdenie ügetni) csinált, mind a 2 lábára. És sajnos mind a 2 pozitív, azaz fájnak a csûdizületei. Kapott egy fenilbutazon tartalmú injekciót, Drága volt, meg se mozdult. Holnap és holnapután meg valamilyen hasonló gyulladáscsökkentõ pasztát kell adni Neki. A röntgen jövõ hét elején lesz meg. Azt mondta, hogy legjobb esetben csak egy rossz lépés következtében meghúzódott valami, és el fog múlni. Ha nem, akkor 2 eset van. Vagy mûthetõ lesz a probléma, akkor megmûtjük, vagy nem... Lehet olyan variáció, hogy jövõ héten, ha rosszabb lesz, elkezdjük alulról haladva érzésteleníteni a lábát, és akkor majd kiderül, hogy hol is fáj Neki pontosan. Aztán meglátjuk mit lehet tenni. Lehet, hogy az lesz, hogy egy darabig jó, aztán lesántul, aztán megint jó és így tovább... Legrosszabb esetben csak séta. Bár nagyon remélem, hogy lesz megoldás, és még lesz sok jó évünk együtt... Mondjuk mindenképp megtartjuk, nem tudnánk megválni Tõle. Rossz ez a bizonytalanság. :hupp: Szeretnénk majd berakatni. Nem tudtok valami olyan mént, aki jó lábszerkezetû, jófejû, szép és elérhetõ a sperma ára? Kevésbé a teljesítménye a lényeg. A csikót szeretném megtartani.

#3091 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 15. - 14:50

" akkor meg lehet kövezni, nyúzni és a tóba dobni..."OXI! :) Ebben a sorrendben. :D ;)

#3092 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 15. - 17:09

Megcsinálták a röntgent az elsõ két lábáról. Talán kiderül valami. Ezzel a patacsont süllyedést szeretné András kizárni. Meg talán valami egyébre is fény derül. Eredmény majd hétfõn. A sántaságvizsgálat meg majd attól függ ugye, hogy rosszabbodik-e az állapota. Mert a mai állapotában nem lehetne megcsinálni, ugyanis nem sántít eléggé. :rolleyes:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 15. - 19:12

roni, ez az egészs ztori olyan, mintha az én lovamat olvasnám, csak a lábak nem stimmelnek :) Sajnos ezzel számolni kell, ha az ember egy "lestrapált", túlerõltetett lóval foglalkozik... :( Nálunk is az a helyzet áll fenn, hogy hol jobb, hol rosszabb, szép kíméletesen, sok lépéssel és alapos bemelegítéssel lehet vele dolgozgatni, mendegélni. Nekem Zoli azt mondta, hogy ha egy mód van rá, nem nyúlna hozzá komolyabban, úgyhogy mûtét nálunk nem lesz. A Fenilbutazon-kúra be szokott jönni, ha rosszabb, sõt, legtöbbször egy sima pihenõhét (vagy 2) is megteszi... Jó már sosem lesz, ránézve ügetésben látszik a bal hátulja alapjáraton is. Fájni nem fájlalja, annak adná jelét, illetve szokta is adni, ha túlerõltette és rosszul érzi magát.Reméljük, Kincsõnél is a minimálra korlátozódik a probléma, és még sokáig járhattok együtt mindenfelé, kíméletesen! :ang:A sztorik hasonlóságába beletartozik az utánpótlás kérdése is, én is szeretném berakatni majd mostmár, ha össze tudjuk hozni...Mai penzum:Pilisvörösvár felé vettük az irányt, a hosszabb úton. Hazafelé pedig egy másikon jöttünk (ami egy harmadik). Az odaút nagyon jó volt, a talaj jó, a környék gyönyörû... Aztán Pilisszántóhoz érve elfogyott az út, mert beszántották, most csak köves, nem lónak való kakikon lehet továbbhaladni, ezt nem vállaltuk be. A visszaút rövidebb volt, egy hegyen át, jó lehetne, de ezen is van egy hosszú, kizárólag öklömnyi és nagyobb kövekbõl álló szakasz, így ez kilõve.Összefoglalva:-3 általunk ismert út vezet Piliscsévrõl Pilisvörösvárra-ebbõl 2 rövidebb, de mindkettõn olyan kikerülhetetlen sziklás rész van, ami szerintünk Szellemmel nem éri meg a rajta közlekedést, nagy a patanyomás veszélye (mi leszállva haladtunk, de még így is gáz), nem tudom, ki mennyire sajnálja a lovát, de azért...-a 3. út hosszú (2 óra legalább), de javarészt kõmentes az út (1-2 kisebb kavicsosabb szakasz van, de nem kikerülhetetlen, nem egybefüggõ), erdõben, majd szántóföldeknél halad, de most a friss szántással beszántották az út utolsó harmadának egy részét, így az most nem járható, a kerülõk pedig megintcsak tiszta köves utak...Hát ennyi.Ez Szellem és az én véleményem, de mi nem fogunk a kõtengerrel kockáztatni. A hosszabbik út nagyon kellemes, ám idõigényesebb, és jelenleg épp problémás a szántás miatt.Gigi! Vörösvár környékén minden ilyen köves, vagy csak pont ez a fele, amerrõl mi meg tudunk toteket közelíteni?.. Elég gáz... :(

Edited by Dé, 2005 október 15. - 19:13.

#3094 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 15. - 20:22

Hát, Dé, én is nagyon remélem, hogy fájdalom nélkül, nagy odafigyeléssel még jó sokáig együtt tudunk lenni Kincsõmmel. Meg aztán a kis jövevénnyel. Csak olyan tanácstalan vagyok sok kérdésben ezzel kapcsolatban is. Az elsõ az apa kérdése, a második pedig az, hogy ha meglesz majd a csikó, akkor hogy fogom eltartani a két életemet együtt.. Mert a kétszeres bértartás nem fog menni. Jó lenne, ha haza tudnám vinni Õket, de az meg leghamarabb 6 év múlva valósulhat meg jelen állapot szerint.. Ti hogy csináljátok, Dé?

#3095 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 15. - 21:07

Hát!!! Roni!!! én is mintha a saját történetem kezdetét olvasnám!!!! És nagyon de nagyon remélem, hogy nem az lesz a folytatás mint ami nálunk van!!! :( Elkeserítõ!!!!!Dé!!! A fájdalomról azt szeretném kérdezni, hogy én eddig úgy gondoltam, hogy azért sántít, mert fáj neki.... akkor esetleg lehet, hogy nem fáj, csak sántít??? Hogy van ez????? Már csak Linda miatt... mert szemmel láthatólag nincsenek fájdalmai, de mivel nem tudja megmondani és hafelülök rá, sántít, én ebbõl egyenesen következtettem arra, hogy fáj neki... esetleg beavatnál, hog yhogy is van ez!!! Köszi!!!Roni!!! Tudom, hogy van elég bajod, de nincs valami híred számomra... esetleg ez mostmár neked is kezd fontos lenni.... Undi vagyok tudom... :( és bocsi ....

#3096 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 15. - 21:22

PH! Egyáltalán nem vagy undi, és valóban, nekem is fontos lenne a dolog.. Viszont még sajnos nem tudok semmi konkrétat, de igyekszem. Ti nem nézelõdtetek?

#3097 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 15. - 21:24

De! Ma elmentünk Párkányba és degeszre ettük magunkat knédlivel, valamint bevásároltam Deli csokoládéból :DViszont útközben nem láttam semmit... mármint láttam, de nem volt rá kitéve tábla... :(

#3098 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 16. - 7:35

roni!Nekem a Flancikámnál olyan lábprobléma volt, ami gyógyíthatatlan. De még akkor is volt megoldás. Immár 2.éve mûködünk így. Idegmetszett lábakkal...és egyéb bajokkal. Reméljük, a Tietek ennél egyszerûbb eset lesz, amire nagy esély van szerintem. Lehet, hogy úgy, mint Dé, sok odafigyeléssel, kíméletesen, szinten tudod tartani, aztán néha elõjön, akkor pihi...Csikókérdés: hát, igen...akkor a költségek dupla annyira nõnek, ami kb. a fizetésem. :D Meg nagyon féltem a Flancit a lába miatt, mert nehéz csikó, meg elveszi a sok meszet, stb.

#3099 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 16. - 10:51

Gigi! Én pont emiatt, amit írtál, rákérdeztem Andrásnál, hogy nem okozna-e gondot kihordani a csikót így, hogy probléma van a lábával. Azt mondta, hogy egyáltalán nem befolyásolja a dolgot. Ahhoz nagyon komoly lábproblémának kell lenni, hogy ellenjavalt legyen a csikókérdés.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 16. - 13:30

Ti hogy csináljátok, Dé?

Hozzászólás megtekintése

Hát, minket sem vet fel a pénz, úgyhogy egyelõre elég ködös az egész... Az egy dolog, hogy berakatom, akkor még egy évig 1 lóként mûködik, és amíg pici a csikó, addig elférnek 1 boxban, sõt, úgy is kell lenniük - ilyenkor még nem szoktak felárat kérni a bértartók, tudtommal. Persze a költségek ekkor is nõttek a másik élõlénnyel nyilván, de még nem kell 2 lóra fizetni a bértartást és egyebeket azért. Persze ettõl még többe van. Aztán késõbb én a váasztási csikót tuti, hogy elküldöm ménesbe jó hosszú idõre, hadd szocializálódjon, meg erõsödjön! Ez azért mégsem egy bértartás ára megintcsak, bár nem is 0 HUF... Igazából azt szeretnénk Szellemmel, hogy addigra már mi is haza tudjuk vinni a lovakat (az "új hazába", nem ide Hidegkútra), ez jelentõs könnyebbséget jelentene nekünk is... De a dolgoknak ez a része meglehetõsen bizonytalan egyelõre. Mint ahogy maga a fedeztetés is csak egy erõs szándék, kérdés, hogy fogok állni tavasszal anyagilag, hogy biztonsággal be tudom-e vállalni.Apuka még nálunk sincs kijelölve, de már várom, hogy furikázhassak a jelölteket nézni :ang:

Dé!!! A fájdalomról azt szeretném kérdezni, hogy én eddig úgy gondoltam, hogy azért sántít, mert fáj neki.... akkor esetleg lehet, hogy nem fáj, csak sántít??? Hogy van ez????? Már csak Linda miatt... mert szemmel láthatólag nincsenek fájdalmai, de mivel nem tudja megmondani és hafelülök rá, sántít, én ebbõl egyenesen következtettem arra, hogy fáj neki... esetleg beavatnál, hog yhogy is van ez!!! Köszi!!!

Hozzászólás megtekintése

Sajnos Szelcsi sem tud beszélni, így én sem tudok megesküdni rá, hogy nem fáj neki... De abból indulok ki, hogy ez alapvetõen egy izületi merevség nála, és a merevségbõl adódóan nem lép tisztán. Ha pedig valami merev, attól az még lehet fájdalommentes, vagy nem jelentõs fájdalommal járó, legalábbis a saját testemmel ezek a tapasztalataim. Pl a jobb lábfejemen 2 ujj a lábközépcsont törés óta nem funkcionál rendesen, merevek, nem hajlanak be normálisan. De ettõl még nem fájnak (csak ha 1-1 alkalommal jól behajlítom õket véletlenül mégis, akkor igen).Én arra gondolok, hogy akkor, amikor rosszabb neki, látványosabb, akkor az érzete is rosszabb, és nem csak az alap merevsége van olyankor, hanem hozzájárul valami plusz is, akkor már érzékenyebb rá. De alapból csak olyan, mint egy rozsdás kilincs, nehezebben jár...Persze könnyen lehet, hogy ez csak önámítás. De én, a mi esetünkre erre jutottam, de ez csak olyan következtetés, amit a saját izületi merevséggel kapcsolatos tapasztalataimból szûrtem le. Lehet, hogy baromság.(Majd felvetem valamikor a dokinak :))

#3101 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 16. - 13:38

PH, konkrétan nem tudom, hogy mi van Lindával, de olvastam múltkor, hogy táncolt, és mikor meglátott téged, hirtelen elkezdett 4 lábra sántítani. Könnyen meglehet, hogy tényleg "átverés" az egész, van annyi eszük ezeknek a hülyéknek :DIsmertem egy lovat én is, girdán kanca, (Porfelhõ :D ) és az is ezt csinálta, bár általában csak egy, elsõ lábára. Aztán mikor beletörõdött, hogy munka van, ment rendesen. Meg az volt még érdekes, hogy egyszer bal, máskor jobb elsõre sántított. :DSzóval olyan könnyen ne dõlj be neki! ;)

#3102 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 16. - 13:59

Köszi Dé és Zsubé! Ezek után tényleg jön a munka.... Nem lehet, hogy csak álljon ott és nézzen ki a fejébõl. Ha véletlen a dobozos csikó már növekszik (a héten úgyis kiderül) akkor meg sokkal jobb, ha módjával is akár, de mozog!!! :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 16. - 14:02

Fõleg, hogy a doki is azt javallotta, hogy ne álljon le... :)De amit én írtam, az aztán korántsem készpénz, és csak a saját lovamra mertem ráfogni, másra nem merném... Sõt, lehet, hogy az enyémre sem igaz. ;) Egyébként tényleg meg akartam kérdezni a dokit még múltkor, hogy vajon mennyire fájdalmas ez neki, vagy inkább tényleg csak le van-e merevedve... Csak aztán elfelejtettem. De majd megteszem. :)

#3104 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 16. - 14:10

A méneses dologban én is biztos vagyok. Több szempontból is szeretném beadni egy idõre majd. Csak az a kérdés, hogy ha elhozom, akkor hogy tartom el a 2 lóállatot... Mert akkor még valószínûleg nem fogom tudni hazahozni. Majd talán PH segít megoldani a dolgot, ugyi?? :D

#3105 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 16. - 14:15

Roni! Én segítek nagyon szívesen, de elõtte még én is segítségre szorulok! :( Dolgozzunk kalákában! :D

#3106 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 16. - 14:16

Én sem akarom, hogy készpénznek vedd a dolgot, csak elmondtam a véleményem. Elég furcsa, hogy mikor meglát, nekiáll 4lábra sántítani. :gm: Sajnos túl okosak, és megpróbálnak a szeretõ gazdi eszén túljárni. :)Viszont lehet, hogy a munkát valahogy kellemesebbé lehetne tenni a számára, hogy ne legyen kedve inkább sántítani, hanem dolgozzon szívesebben. Hajrá :kocc:

#3107 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 16. - 14:20

Jó! Kitalálok valamit. Az itthoni egyik pecabotot ellopom, kajás fándlit akasztok rá, és belógatom az orra elé! Ne félj! Rongyolna!!! :D

#3108 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 16. - 14:26

:D :D

#3109 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 16. - 14:30

De komolyra fordítva! Mivel tudok én egy munkát kellemessé tenni egy lónak??????????? Terepre nem vihetem, mert õ vinne engem, sõt valószínûleg 10 méter után úgy döntene, hogy hazamegy... egyedül és hazaszáguldana. Na az jót nem tenne a lábának. Marad a pálya... most ott mi a ...nc az ami egy lusta lónak poénos???? :gm:

#3110 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 16. - 14:36

Pedig csakis a lovardán kívûli lovaglás tenne jót a kedvének. Ott messze, meg megengedni neki egy kis legelést. Ha mást nem vidd ki pár km-ert gyalog. Vagy kérj meg valakit, aki, ha nem vagy ott, akiben megbízol, hogy felül rá és kiviszi, heti 2x. minyimum! :dev: Mi van a legelõvel? Ott van? vagy csak karámban? Bár a ló igazán akkor érzi jól magát, ha békénhagyják. Ez a tiédre úgy látszik fokozottan érvényes. :dev: De, ha átköltöznél hozzánk, már rég terepen lennél...stb. stb. :guny: :)Ja! Majd elfelejtettem!Ha a kiscsaj holnapra meggyógyul és megy oviba, akkor kedden hozom át Tiborbát lovastúl! :yeah: Ha nem gyógyul meg, akkor majd Dóra hozza át..

#3111 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 16. - 14:38

Hát nem tom. Kell vele sok feladatot csinálni, lefoglalni a kis agyacskáját és jól megmozgatni mindenét. :)De amúgy nem tudom. Nekem annó elég nehéz dolgom volt egy munkamániás gõzgéppel, aki mégis utált dolgozni. :D

#3112 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 16. - 14:40

Nos, Gigivel legutóbb kimentünk terepre... de ezt már meséltem. Igazándiból nem volt halálfélelmem! :D De azért egyedül nem próbálnám meg.... de lehet persze, hogy mivel úgyis sétikával kell kezdenem, azt meg úgy hogy vezetem, nos futószárral felszerelve lehet hogy kifele indulunk, bejárjuk a mezõt, legelünk stb... mindegy, mostmár elhatároztam, úgyhogy megjárta a kis Honty Hanna! :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 16. - 15:17

PH, pedig én is azt vélem, hogy a terepezés, vagyis inkább úgy fogalmazok egyelõre, hogy a kinti sétalovaglás jót tenne neki... :ang: Persze nem egyedül! Ha közelebb lennétek, szívesen kisétálgatnék veled. De sajnos nem vagytok... :rolleyes: Bentre meg én még mindig javasolnám a duplafutószárazást, mint változatosságot jelentõ feladatot, hiszen így nem ülsz rá, de mégis mocorog, meg dolgozik (nyaka, háta erõsödik ha helyesen, állításban tudjátok végezni a gyakorlatokat)... Alapszinten tán nem is olyan bonyolult a dolog (lépésben köröket csinálni, szárra menni vele, esetleg szép röviden ügetni körön, ha a lába engedi), meg merem kockáztatni, bár hozzáteszem, legutóbb én is elbénáskodtam a dolgokat, és otthagyattam magam a lóval, mert megijedt a letett futószáratól - tehát mindig fel kell tekerni, ha befejezted a munkát, vgy valamiét a lóhoz mész ;) Én meg elfelejtettem :cool: Szóval oda kell figyelni. Meg fokozatosan hozzászoktatni a futószár érzetéhez a faránál (itt elkelhet segítõ is, aki elöl fogja, amíg te hátul simogatod a szárral, mondjuk nekünk nem kellett, vagyis nem volt). Magasabb szinten nyilván bonyolodik a dolog, túlságosan én sem értek hozzá, de nagyon szeretem :)

#3114 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 16. - 20:55

Sziasztok.PH! Amikor össze tudjuk egyeztetni, átmehetünk Fannival kivinni benneteket trepre. Egyébként szerintem ha a karámban, vagy a legelõn egyáltalán nem sántít (nem tudom, ezt figyeltétek-e), akkor tényleg érdemes lenne megnézni jobban ezt a lovat terepen. A körön való munka egyébként is jobban terheli a belsõ lábakat úgy tudom...szóval gyere velünk terepezni!!Ma egyébként kisebb csapattal (unokatesók, csatolt részeik, stb.) voltunk lovazni. Elöször a teljesen kezdõket lovagoltattuk a fedelesben (nagyon élvezték), aztán Marcit, aki Fanni tesójának a szerelme ráültettem Flancira, hogy a terep elején, amíg sétálunk, õ üljön rajta, én meg sétáltam mellettük a többiekkel. Marci egyébként már többször ült lovon, tanítgattuk a lovardában, s már ügetni is tudott. Fanni Reménnyel jött, de nem érezte jól magát, így inkább leszállt, és én ültem fel Reményre. Csakhogy én azt kértem Reménytõl, hogy elöl haladjunk, Marciék elött..., ami új volt neki, mert mivel Fannival még most ismertetem a terepeket, mindig én mentem elöl eddig.Na, volt nagy izgalom, ellenszegülés!!! :D Én meg elõvettem a tanárnénis szigort és rákényszerítettem a pacit a dologra. Volt nagy rémület! Nyak az égben, fülek hegyesek, bokorban madár reppen...para a köbön. :gm: Mondom Marcinak, akkor talán ügessünk egy kicsit, megyek elöl. Remény ugrana jobbra-balra...hogy õ elöl ügessen???Na, azt már végképp nem, menjen csak a Flanci! Én meg azért is kierõszakoskodtam tõle...na addig-addig, amíg már a végén Flanci lemaradt, Remény úgy tepert elõre felszegett fejjel. Marci derekasan jött utánam, ügettünk, sõt nagy nehezen egy-két lépés vágta is belefért a dologba. Szerintem Marci is és Remény is élményekkel gazdagodva tért haza. Csikó: én nem adnám le ménesbe a csikómat, mert vagyok olyan önzõ, hogy meg akarom élni vele az élményeket...nem akarnám, hogy távol nõvekedjen fel tõlem. Persze anyagilag jobb lenne, meg lehet, hogy a csikónak is, de itt is legelõn lenne, csak a mamájával, meg vihetném terepre velünk elengedve...hú, de jó lenne. Egyébként úgy tudom, fél éves koruktól szoktak értük bértartást kérni, akkor viszont a teljes összeget. :rolleyes:

#3115 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 16. - 21:50

Igen Dé! Szerintem is ez lenne a megoldás, és valószínûleg nekidurálom magam, a majrémat vlahol elhagyom félúton... De mint látható Simo-val tök nyugiban tudok terepezni, még veszekedni is merek vele, de Linda más! õt tudom, hogy tényleg be van tojva!!! És nem azért csinálja a hülyeségeit mert utálatos, hanem fél... ezáltal közveszélyes. Rám is és önmagára is. Mert minden szartól megijed... én meg nem tartom magam annyira ügyesnek, hogy a 3. 4. 180-360fokos fordulatot kiüljem. Ha meg lenyalok, az fix, hogy a ló nekiiramodik (amit ugye nem szeretnénk a patácskája miatt) és hazarongyol. JÓ esetben hazamegyek utána.... rossz esetben még telefonálni sem tudok, hogy jöjjenek értem... szóval azér ez nem ennyire egyszerû! Sajnos.Gigi! Köszönöm, de egyelõre tényleg nem akarok a terhetekre lenni. Nekünk az a 10 perc is sok, láttad a múltkor... úgyhogy megpróbálom Dé modszerét alkalmazni... séta, legelés, illetve ha bennt, akkor dupla futószár... mondanám hogy körkarám, de 1. itt ilyen nincs, 2. az pláne megterhelné a lábát...

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 17. - 7:00

A körön való munka egyébként is jobban terheli a belsõ lábakat úgy tudom...szóval gyere velünk terepezni!!Csikó: én nem adnám le ménesbe a csikómat, mert vagyok olyan önzõ, hogy meg akarom élni vele az élményeket...nem akarnám, hogy távol nõvekedjen fel tõlem. Persze anyagilag jobb lenne, meg lehet, hogy a csikónak is, de itt is legelõn lenne, csak a mamájával, meg vihetném terepre velünk elengedve...hú, de jó lenne. Egyébként úgy tudom, fél éves koruktól szoktak értük bértartást kérni, akkor viszont a teljes összeget. :rolleyes:

Hozzászólás megtekintése

Ez igaz, ha mondjuk futószáraás címén 1 órán át hajtod körbe-körbe. Ha hosszúszáron feladatokat adsz neki, és ebben benne van néhány kör (nem kiskör, nem akkora, hogy a farkát harapdálja nyilván, hanem szép, nagy ívû, és lassú normális tempóban), attól a világon semmi baja nem lesz. Viszont szépen össze tudod szedni, és anélkül izmozza a nyakát is, és anélkül mocorog, hogy rajta ülnél, így a lovas terhétõl megszabadult...Fél éves koráig, amíg választási lesz, és addig úgysem adhatod be sehová, mert az anyja mellett a helye, rengeteg közös élményetek lehet. Sõt, a ménesben sincs eltiltva a látogató, sõt, én biztos, hogy le fogok járni, ha nem is hetente (ez a távolságtól is függene, stb), hogy frissítsem az emlékeit vezetgetésrõl, lábfeladásról, meg még egyéb más tanultakról, amiket fél éves koráig játszva megtanítgatnék neki. A csikónak viszont jobb a ménesi lét, mármint akkor, ha a az a ménes jó, jól tartják õket, vigyáznak rájuk.Igen, választásig nem kérnek bértartást, hiszen addig egy boxban van az anyjával, utána külön, nyilván, hogy elkérik a másik boxért is a pénzt... És minek álljon ott bent az a csikó, ha egészséges, és szocializálódhatna is?..Terepre az elsõ héttõl kezdve viheted, és vezetve. Elengedve lovat vinni baromi veszélyes, mind a lovadnak, mind esetleg másoknak. Egy-egy mezõn elengedés az más, de vissza is kell tudnod csalogatni, hogy újból megfogd. Ezt nagyon nem díjazom, amikor a lovasok elengedett lovakkal, vagy akár nagyobb (fél évesnél idõsebb) csikókkal flangálnak. Nagykovácsiban rendszeresen kijönnek felnõtt lovakat nem vezetéken hozva, hanem simán. Egyszer egy kezdõ lovassal mentünk épp hazafelé, amikor jöttek, a ló persze élbõl rácuppant arra, amelyik velünk volt, rajta a kezdõvel. Megfogtuk a mi lovunkat, és nem rúgtak össze, de ha mégis?.. És ha a nem vezetett lónak bármi baja lesz?..

Igen Dé! Szerintem is ez lenne a megoldás, és valószínûleg nekidurálom magam, a majrémat vlahol elhagyom félúton... De mint látható Simo-val tök nyugiban tudok terepezni, még veszekedni is merek vele, de Linda más! õt tudom, hogy tényleg be van tojva!!!

Hozzászólás megtekintése

Kitaláltam! Kisétálok veled Simo hátán! :D (üss csak, üss :gm: )

#3117 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 17. - 14:30

Ja! Simo meg fedezi Lindát! :D :D

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 17. - 14:52

Mármint ezt most melyik jelentésében érted a "fedez" szónak? :D

#3119 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 17. - 19:15

Szerinted????? :dev:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 17. - 20:22

Majd én megyek elöl :dev:Hé, Colonado, látom, hogy itt olvasgatsz ;) Világosítsd fel a kíváncsi nõi brigádot, ki is vagy (bár lehet, hogy PH magánját már megválaszoltad, de nekem még nem árulkodott a csaj)! :Droni! Nem titeket láttunk sétálni Kincsõvel olyan 5 óra felé a vasút irányában? Egy lányforma alak vezetett egy lóforma állatot :)Ma pályán lovaglás címén olyan jól összevsztem a lovammal :gm: Bal kézre megint rákezdett a vágtába ugratás helyett elrongyolok, kanyarban bedõlök, vagy ha ez mind megakadályozódik, akkor hamisan ugrok be címû játéknak. Hát tele lett vele a tököm, kicsit meg is cibáltam már a végén, meg elhordtam egy-két csúnyaságnak szegényt... :o Aztán az addig flottul mûködõ jobb kézre is elkezdte ugyanezt, amikor levezetés képpen, miután balra kiszenvedtem egy kis kultúrát belõle, ott is be akartam ugratni még egyszer utoljára. De ott igen hamar emlékeztettem már rá, hogy ez eddig nem volt probléma, úgyhogy az utolsó beugratás már igen példásra sikeredett, szép röviden ment, támaszkodva. De szépen leizzadt ezalatt a kb 10 perces hacacáré alatt. Meg hát saját magának csinált +30 perc munkát, de sebaj. Meg a lábai is biztos örültek a sok elrohanásnak... Ez van, viszont nem hagyhattam mégsem annyiban ezt a hülyeségét. De aztán lerendeztük, utána hosszú száron léptünk egy sort, majd lépésben még állítgattam, hajlítgattam egy 20 percet, hogy leléptessem, leszárítsam, meg még egy kicsit fegyelmezzem, mert az elrohanásokkor persze csúnyán ment a szár fölé, hogy kijátsszon a disznaja... De a végén úgy fejeztük be, hogy visszatért a zablához, úgyhogy békével hagytuk el a pályát :)