Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Hhhmmm..... :-/ hogyan fogyhatok?

• Please log in to reply
3251 válasz a témához

#3041 estee

estee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 647 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 15. - 17:43

ugyanezt tolom én is, kicsit régebben, meg kevésbé szigoruan (mostanáig) hasonló eredménnyel kilóban is, meg bõrállapot és energia szempontjából is :D most kezdtem a szigorúbb verziót, amit mostmár edzéssel is kiegészítek ( eddig eü okokbol kihagytam egy idöt) aztán ha egészségem engedi, akkor társul az infraszauna is, és jöhet a nyár :D

#3042 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 15. - 21:49

Na jó. Elárulom. Kb 6 hete átálltam paleo-kajára, ami igazából glutén-, lektin- és laktózmentességet takar. Nem kell koplalnom, isteni finomakat eszem, teli vagyok energiával, fogytam, szépült a bõröm, meg még pár egyéb apróság :)

Nem hangzik rosszul, én meg a gimnasztikát tolom. :)
Elõször 40 négyütemû fekvõtámasz, 40 felülés, 30 fekvõtámasz.
Utána 30,40,20
Majd 20,30,10
Végül 10,20,10
Befejezésnek 500 ugrókötél.
Ez legalább napi egyszer, de van amikor 2-3x.
Meg van heti három kûzdõsport edzés is.
Persze kevesebbel kezdtem, fokozatosan viszem felfelé, kitaláltam rá egy egyszerû jó kis szabályrendszert.
Jó lenne felvinni az egyszerre megcsinálható négyütemût 60-80-ra, meg a fekvõtámaszt is, a felülést meg olyan 150 környékére.

#3043 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 15. - 22:26

:) (Milyen küzdõsport? És lovaglás?)

#3044 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 15. - 23:53

Sajna még csak most kezdünk el melózni, talán a hónapban végre utolérem magam annyira anyagilag, hogy tudok utána már folyamatosan menni legalább heti 2-3 órát, mert amúgy meg idõben pont beilleszthetõ a másik edzés elé. Addig jó esetben még le is adhatok pár kilót, egyébként is az állóképesség javítás a lovagláshoz is jól jönne. :)

#3045 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 24. - 22:19

Lementem 78 kilóra, aztán kaptam a sógoréktól disznótoros kóstolót, meg töltött káposztát és rögtön híztam egy kilót. Gyorsan megettem mindet, hogy ne akadályozzon a további fogyásban.

#3046 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 25. - 8:28

Kb 6 hete átálltam paleo-kajára, ami igazából glutén-, lektin- és laktózmentességet takar. Nem kell koplalnom, isteni finomakat eszem, teli vagyok energiával, fogytam, szépült a bõröm, meg még pár egyéb apróság :)

Hát én megvadulnék, ha nem ihatnék tejet. Tegnap úgy fogtam vissza magam, hogy csak 3 bögrével igyak, mert simán lement volna egy liter, vagy több is.
Nincs semmi olyan kaja, amit eddig imádtál, és többé már nem eheted? Hogy bírod ki? Vagy ebben az esetben csalsz?

#3047 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 29. - 20:50

Nem csalok. Én is imádtam a tejet. Meg a mákostésztát. Meg még sok mindent, de egyszerûen erõt veszek magamon :)

#3048 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 31. - 9:00

-6 vagy -7 kg. (Elfelejtettem, hogy mennyirõl indultam.) Mindegy is, az a lényeg, hogy a kajálást sikerült csökkenteni, ráadásul hiányzik ha nem megyek edzeni. Már nem igényel a dolog különösebb akaraterõt, nulla szenvedés, átálltam. :)

#3049 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 31. - 11:47

Gratula! :)

#3050 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 1. - 9:03

Lényegi különbség a régi korok és a mai kor húsfogyasztásában az, hogy a háziállatok húsa sokkal több zsírt tartalmaz, például a fehérje/zsír tartalom: Õz 20,8/1,9 Nyúl 23/1,1 Vaddisznó 21,6/2,4 Házinyúl 21/8 Tyúk 19/6,5 Sertés 21/8 És ugyanakkor az arány is megfordul, a vadhús zsírjában a telített zsírok aránya kisebb, mint a telítetlenekké - háziállatokban fordítva.

#3051 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 1. - 9:06

Gratula! :)

Köszönöm. Paleo diéta nálad megteszi hatását?

#3052 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 1. - 10:01

Régen gyanítottam, hogy a tej rossz, gonosz.

#3053 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 1. - 11:40

Azt gondolom, hogy valamennyi diéta az emésztõrendszeri baktérium és gombaflóra módosításán keresztül hat. Ezt szerintem nemcsak diétával lehet elérni, hanem élõflórás cuccok rendszeres fogyasztásával, mint a kaukázusi kefír, fenntartható a megfelelõ szimbiózis. :) Ez mellé kiadós gimnasztikákkal, vagy sportokkal elérhetõ a fogyás mellett az egészséges életmód és állóképesség növelés is, és mindamellett szvsz. nem kell lemondani semmilyen finom kajáról. Most ezen kísérletezem. Eleinte 47 perc kellett az alábbihoz, most már 25 alatt megvan, lassan emelem az adagot: 40 négyütemû 40 felülés 30 fekvõtámasz 30 négyütemû 40 felülés 20 fekvõtámasz 20 négyütemû 30 felülés 10 fekvõtámasz 10 négyütemû 20 felülés 10 fekvõtámasz 500 ugrókötél

#3054 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 1. - 11:44

Aztamindenit! Legközelebb egy ironman verseny indulójaként láthatunk viszont? :D

#3055 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 1. - 12:09

A paleolit táplálkozás nem diéta. Annál több... A Szendi-könyv címe is az, hogy ~ és a civilizációs betegségek. Több száz jól dokumentált orvosi kísérlet eredményét mutatja be és laikusok számára is érthetõen fogalmazza meg a lényeget. Nagyon nem a fogyásra megy rá, az igazából csak "mellékhatás" a kövéreknél, a gebék meg pont, hogy híznak tõle.

Az alapvetõ dolgok: a tisztított cukor káros, mert hirtelen felnyomja a vércukrot, ami ellen gyorsan sok inzulint termel a szervezet (túlpörgetve a hasnyálmirigyet), amire hirtelen leesik a vércukor. Ebbõl alakul ki a cukorbetegség, inzulinrezisztencia, elhízás, hirtelen szívhalál.

A glutén, ami a búzában, rozsban, árpában, krumpliban, rizsben van: "A gluténérzékenység valójában egy több szervrendszerre kiterjedõ autoimmun betegség, amelynek legnyilvánvalóbb formája a vékonybél bolyhainak pusztulása, ami felszívódási zavarokat okoz és ennek következtében a növekedési zavartól a vérszegénységen át a legkülönfélébb alattomos hiánybetegségekig vezethet. A bélrendszert érintõ cöliákia bizonyos értelemben a legszerencsésebb változat, mert súlyosabb formáját elõbb-utóbb felismerik és gluténmentes táplálkozással gyógyítják. Bár amerikai adatok szerint csak minden negyvenedik cöliákiás beteget diagnosztizálnak." (innen) Ezért van az nálam pl teljesen konkrétan, hogy hiába tömtem magamba a vasat mindenféle csodaszerrel, csak vashiányos voltam, mert nem bírt felszívódni. Amióta paleolit étrenden vagyok, azóta ilyen gondom nincs.

A teljes kiõrlésû gabonák azért rosszabbak (az uralkodó nézetek ellenére), mert ált. a héjban van lektin (+ a hüvelyesekben), ami még áteresztõbbé teszi a beleket, így még több rossz fehérje (pl glutén, vagy a tejben lévõ hormonszerû anyagok) jut át.

Amúgy meg, teljesen konkrétan, annyit eszem, amennyi jól esik, húsból, zöldségbõl, gyümölcsbõl. A testem reakciója számomra látványosan jó, így nem szándékozom abbahagyni.

#3056 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 1. - 12:16

Ha a szénhidrátot számûzted, akkor ez kísértetiesen hasonlít egy Atkins-diétára, nem?

#3057 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 1. - 12:28

Nem számûztem a szénhidrátokat, csak a nagy glikémiás indexûeket (amik gyorsan szívódnak fel). Amúgy igen, a paleolit meg az Atkins eléggé hasonlóak.

#3058 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 1. - 13:06

Elméláztam ezen a paleolit étrenden és olyanok jutottak eszembe, mint csalán ágyban párolt mammut bélszín vagy kövön sült cserebogár pajor erdei gyümölcs körettel :D Viccen kívül mi a helyzet a paleolit korban nem létezõ kultúrnövényekkel? Meg a helyszínnel? A paleolit európában a krumplinak, kukoricának, vagy a banánnak az õse sem élt. Az egy-kétszáz évvel ezelõtt még bõven a paleolitban élõ eszkimóknak pedig a nyers narválbõr, a bálnanyelv meg a fókazsír a pelolit :)

#3059 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 1. - 14:44

Nyilván a név egy frappánsnak szánt, a lényeget viszonylag azért mégiscsak elkapó rövid, érthető, megjegyezhető szó. A glutén-, lektin- és laktózmentes étrend helyett. Mennyivel egyszerűbb kimondani! :dev: (A krumpli és kukorica amúgyis tiltólistás.) (Amúgy a paleolit étrendben kiemelt szerepe lenne a halaknak.)

#3060 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 1. - 15:44

Az egy-kétszáz évvel ezelõtt még bõven a paleolitban élõ eszkimóknak pedig a nyers narválbõr...

Az meg mitököm?

#3061 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 1. - 16:07

Posted Image]narvál[/url]
(nem tévesztendõ össze a szervál nevû macskafélével :D )

Edited by Jucc, 2010 április 1. - 16:08.

#3062 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 1. - 16:21

Vagy Boris Beckerrel, amint...?

#3063 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 1. - 16:38

Boris Beckernek nincs ekkora micsodája. (akkor szkafanderben játszott volna)

#3064 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 1. - 16:46

:D

#3065 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 1. - 21:49

Aztamindenit! Legközelebb egy ironman verseny indulójaként láthatunk viszont? :D

Annyira én nem tudok ironizálni. ;)

#3066 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 2. - 6:31

...hanem élõflórás cuccok rendszeres fogyasztásával, mint a kaukázusi kefír, fenntartható a megfelelõ szimbiózis. :)

Már 3 napja eszem napi 4 liter kaukázusi kefírt, és még semmi fogyás... Viszont esténként a moszkvaparti estéket dúdolom, és vodkát iszom...

#3067 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 2. - 9:53

Annyira én nem tudok ironizálni. ;)

Belegondoltam, hogy talán egy db. négyütemût sem tudnék csinálni, úgyhogy ez nekem már bõven a versenysport kategória. :D
Ma már -7 vagy -8 kg-nál tartok. A reggeli péksütemény helyett gyümölcsevéssel sokat segítek magamon.

#3068 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 2. - 10:01

Ernest: Nálam a a hatásai az üdítõ hatás azonnal, de a fogyás, meg az immunrendszer erõsítés (nem lettem influenzás és allergiás), csak pár hét - egy hónap után kezdõdött. Üdítõ és méregtelenítõ hatása van, több kedved lesz sportolni, melózni is, ha iszod. De ilyen sokat nem ittam belõle, csak reggeli és fõétkezések elõtt szoktam fél - egy pohárral betermelni. Önmagában egész nap tisztítókúra szerûen érdemes pár napig inni, de ettõl még ilyen rövid idõ alatt szerintem nem fogsz fogyni. Zap: Na én sem tudtam sokat csinálni belõle, ezért hoztam pár szabályt magamnak amit betartva az idõ nekem dolgozik. :) a)-induló alapmennyiség megállapításához annyi szabályos négyütemû fekvõtámasz, felülés, felvõtámasz, ugrókötél mennyiséget végeztem amire képes voltam még a kisebb kellemetlenségek határain belül, semmit nem számít, ha az induló mennyiség kevés. b)-alap szabály, hogy minden nap kell csinálni, legalább annyit egy alkalommal, mint elõzõ nap, kevesebbet nem szabad, és nincs kibúvó különféle okok miatt, ez nagyon fontos. c)-többet szabad, de nem érdemes, illetve felesleges és értelmetlen elõreszaladni, cél az edzések elmélyítése a mozgás életformává szoktatása magunknak. d)-tíz napon át csináltam az induló mennyiséget legalább napi egyszer, de igyekeztem többször e)-utána megpróbáltam egy alkalommal napi háromszor, ha sikerült, akkor lehet emelni a mennyiségeket f)-a mennyiségek emelése is fokozatos, a következõ napokon naponta +1 darabbal emeltem a gyakorlatok számát, de max 10 napon keresztül, vagyis max. 10-el lehet emelni. g)-amikor ez megvolt újra d, e, f. szoktatás és szinten tartás h) bejön a képbe a szériázás, a mennyiségeket elkezded ismételni úgy, hogy teljes mennyiség, majd kétharmada, majd egyharmada. Pl. elért szinted 15 négyütemû, 15 felülés, 15 fekvõtámasz, akkor így néz ki az edzés: 15 négyütemû, 15 felülés, 15 fekvõtámasz, 10 négyütemû, 10 felülés, 10 fekvõtámasz, 5 négyütemû, 5 felülés, 5 fekvõtámasz, végén egyszeri ugrókötél mennyiséggel. h)-a napi egyszeri mennyiség szinten tartás és szoktatás egyben, de törekedni kell legalább napi kétszeres mennyiségre 5-10 napon át mielõtt emelni akarod a mennyiséget. i) ha már belejön az ember 2-3 hónap múlva nem harmadolt szériákat végez, hanem negyedrészekkel csökkenti. j) a gyakorlatok korrekt elvégzése lényeges, nem lényeges, hogy idõre végezzed, a ráfordított idõ úgyis csökkenni fog magától ahogy edzettebb leszel, mert hamarabb meg tudod csinálni az egészet. Ha belegondolsz a matekba, láthatod mért felesleges elõreszaladni, pár hónap alatt kényelmesen nagy mennyiségeket fogsz tudni megcsinálni ezzel a pár szabállyal.

Edited by moon, 2010 április 2. - 10:48.

#3069 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 3. - 8:29

Elõször 14 litert akartam írni, de kitöröltem a 10-est, mondván, hogy anélkül is mindenki humornak fogja venni... Bocs. :)

#3070 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 3. - 9:37

A négy liter szerintem elmenne, nem is rendkívüli esetben ha csak ez lenne a kaja egész nap. Stresszesebb napon csak tejeskávéból simán betolok másfél-két litert irodameló közben és akkor még ott vannak a fõétkezések... :kv:

#3071 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 3. - 9:41

Elvileg le tudna menni, az kétségtelen (én a fél litert, ha hideg, kb negyed óra alatt elnassolom), de az már lehet, hogy marxi kategória lenne (a mennyiségi változás átcsak minõségibe). Amúgy a mennyiség meghatározásakor asszem Maria Treben járt az eszemben, mert mintha nála olvastam volna, hogy egy igen csúnyán kinézõ ember vonszolta magát be a gyógyszertárba, és mikor javasolták neki, hogy igyon csalánteát, akkor büszkén mondta, hogy õ már most is napi 4 litert iszik. :D

#3072 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 3. - 10:02

Nyáron melegben pedig szerintem egészen simán, mondjuk betonozás, vagy falazás közben. :) Türelmetlen fogyni akaró elõadásban egyébként simán hihetõ, miután sokan csinálnak extrém pár napos kúrákat hasonló megfontolásból. :P ;)

#3073 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 3. - 12:28

A fenébe, jön a húsvét... :eek: :huh:

#3074 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 7. - 9:42

Sõt, el is múlt... Nem nyomtalanul.

#3075 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 7. - 22:18

Én nem zabáltam szerencsére :D Összesen kb. két sütit ettem meg, az is pici kókuszgolyó volt :D

#3076 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 8. - 8:59

Jókat ettem, de némi mozgással sikerült megtartani a 78 kilót. Posted Image
Sütivel elcsesztem a gyomrom is Posted Image, kellett kefír, szilvapálinka, és három kozel Posted Image mire helyrehoztam.

#3077 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 11. - 20:28

Ma találtam egy kakaós rudat (idõsebbek vasutasok emlékezhetnek rá, régen az Utasellátó terméke volt) a szekrényemben. Beleharaptam, nagyon rossz íze volt. Aztán, mikor elindultam a szemét felé vele, megnéztem a lejárati idõt. 2010. március 31. Jónak kell még ennek lennie, mondtam én, oszt megettem. Szerintem ettõl most fogyni fogok... :D :gm: :dev:

#3078 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 19. - 19:50

http://veddkomolyan.blogspot.com/

Bátyám tõle kapott segítséget és lelki támogatást, amikor már õ sem bírta idegekkel. 60 kg-ot fogyott, 160-ról 100-ra. Szeptemberben kezdte, és március végén érte el az áhitott súlyt. :) Iszonyatos akaraterõre volt szüksége, mert eddig húst-hússal, zsíroskaját-zsíroskajával evett, állandóan és nem is mozgott semmit... Most pedig olyanokat eszik, amikre ezelõtt rá sem nézett, mert "az nem kaja". De mégis sikerült neki :) Nem koplalt, nem drasztikus diéta. Egyszerûen mozgott (biciklizett, gyúrt, futott) és a hízlaló ételeket kiiktatta az étrendjébõl és mással helyettesítette.
Íme õ 160 kg-osan, majd 100 kg-osan

Edited by mi.kinga, 2010 április 19. - 19:50.

#3079 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 26. - 21:31

Negyedik hónapja élek glutén-, lektin- és laktózmentesen. Tegnap anyáméknál ismét mérlegre álltam, az 1 hónappal ezelõttihez képest ismét -5 kg, összesen eddig tehát olyan -13 :) (Koplalásmentesen! :D)

#3080 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 26. - 22:04

Hát az már figyelemreméltó. Gratulálnom is kell hozzá! :)