Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

A farm, ahol élünk

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
3098 válasz a témához

#3041 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 14. - 17:15

Szerintem is nagyon jó volt! :cool: Köszönet Jancsinak és Juliskának a szervezésért! :kocc: A pálya elsõ ránézésre nem volt könnyû és másodikra sem. :D Az erõs szél még tovább nehezítette a félõsebb lovak dolgát. (Juice kijelentését, miszerint a "lovasok ügyesek voltak" nem venném magamra. :o :) ) A jelmezek szuperek voltak, mindenki kitett magáért. Fura, de nem volt egy westernes induló sem.

#3042 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 15. - 21:15

Nagyon jól éreztük magunkat, köszi mindent Jancsinak és Juliskának, no meg a résztvevőknek :D
pár képet itt találtok: http://www.dutrafruska.freeweb.hu/
Vega híradását meg itt: http://www.vegasfarm...S...=132&Type=1

(jövőre weszkósnak öltözzünk? :dev:)

Edited by Eva, 2011 március 15. - 21:16.

#3043 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 15. - 21:43

...
Fura, de nem volt egy westernes induló sem.

Merthogy igazából alig van westernes a tanyán. Ha jól számolom, csak DZ, Andris és én, no meg Juliska, de õ szervezõként nem is indulhatott.

Ma a túrából hazaérve kipróbáltam a pályát. Rögtön nekikezdtünk, Medi tehát nem ismerkedett az akadályokkal.
A kaput természetesen nem tudtuk megcsinálni. (Ezt elõre borítékoltam, hiszen a kötél Medinek egyenlõ a nagyon tisztelt villanypásztorral, ráadásul oldalazni sem igazán tudunk, ami ehhez a feladathoz azért nem árt :) )
A kis hídnál volt még némi problémánk, mert egy gondolatnyi meghõkölés után bátran belépett ugyan a bálák között a hídra, de abban a pillanatban az egyik bála mögül kiugrott Goran. Na, innentõl kezdve Medina köszönte, de a bálákból és a hídból nem kért többet. Végül Nikol átvezette, innentõl kezdve viszont elõlrõl, hátulról lazán közlekedett. A többi akadály nem okozott nehézséget.
Amin meglepõdtem, hogy a libegõ függönycsíkok alatt egy ütemnyi megtorpanás után, tág orrlyukakkal, elõremeresztett füllel ugyan, de hõsiesen átsétáltunk többször is.

A képeket nézve jó kis farsang volt, igazán ötletesek voltak a jelmezek. (DLaci fekete fürtjeire pláne sokáig emlékezünk majd :D )
Akinek van még, tegye közzé a képeit, a farsangról, és a mai túráról is! :)

#3044 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 15. - 22:25

Közben megnéztem a belinkelt képeket és Vega beszámolóját. Nagyon jók :)

#3045 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 1. - 8:40

Farm, ahol élünk :) Nos igen. Tegnap meló után rohantunk ki (bár Bouget annyira nem szeretett volna), szóltunk a csajoknak, hogy Dömpi-Dutra gyertek (szokásomktól eltérõen csak egyszer és azt is halkan), és jöttek :D Pályáztam, ahogy tegnap elõtt is, illetve nem egészen úgy. Tegnapelõtt felborultunk. Sok oka lehet, persze botlik a ló is, de azért orra eddig csak Zapolyaval esett. Na most meg velem. Örülök a jó idõnek, puhára estem. Ezért tegnap nagyon figyeltem. Üljek rendesen, engedjek a száron idõben, legyenek meg a félfelvételek a következõ feladat elõtt. Nagyon jó volt. Persze velem nem úgy mûködik Dömpilla, mint Nikollal, de arról már rég letettem, hogy valaha is rendesen fogok tudni lovagolni, de az apró sikerek számomra bõven elegendõek. Szóval a tegnapi lovaglásért érdemes volt reggel felkelni :yeah:

#3046 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 1. - 15:22

Jo, hogy nem esett bajod, az amugy sem tokeletes derekaddal. :) En tegnap a tobozok pattogasat hallgattam az erdoben Dome-hatrol. Az is hatarozottan egy hangulatjavito tevekenyseg. :) Valamint az ibolyamezokben gyonyorkodtem es nagylevegoket vettem, hatha elkapom az illatfelhot.

#3047 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 5. - 14:43

Eva, üdv az equi-yoga klubban! :dev: Ha valakinek szüksége volna egy western nyereghez való, 28'-es hevederre, van a szekrényemben egy eladó. Kontakt mí! É

#3048 Bee Serious

Bee Serious

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 77 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 12. - 9:25

Kedves Farmlakók! Február közepén tíz új madárodút helyeztem ki a fenti legelõt szegélyezõ erdõszélre. Bár az idõpont kicsit késõi volt a tegnapelõtti ellenõrzés eredménye: 8-at elfoglaltak a madarak, ebbõl 6-ban pedig már 5-6 széncinege tojás volt. Ez várakozáson felüli indulás, bár hozzájárulhat, hogy a meglevõ telepen már teljes a mezei verebek dominanciája. 3-4 hét múlva végig nézem az összes odút, hogy megszámoljam a fiókákat. Ha valakit érdekel, "csatlakozhat"! :)

#3049 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 12. - 9:37

Ez nagyon jó hír! Már csak a fecskéket kellene valahogy oda csalogatni!

#3050 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 14. - 13:58

Nem, nem akarok lovat venni. De azért nézegetem a lovasok.hu-t. A fóti lókereskedõnél van egy 5 éves pej herélt. A neve Freddy. Apai ágon furioso van benne. Ez persze mind csak akkor érdekes, ha az ember tudja, hogy Alfréd lovam pej herélt, az útlevélben szereplõ neve Frédi és apai ágon furioso van benne. Nem, nem akarok lovat venni.

#3051 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 14. - 14:02

:) :dev: Megmutatod?

#3052 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 14. - 14:05

http://www.lovasok.h...p...scs&fromfo=

;)

igen, tudom. jelleghelyes :D

#3053 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 14. - 14:12

A többi hirdetésbõl kiindulva, nem lehet olcsó. Amúgy ott van a szomszédban, akár meg is nézheted. Nem csodálom, hogy megakadt rajta a szemed :D

#3054 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 14. - 16:53

Szerintem sem csunya. :) Bee Serious, en mennek madarkanezobe, ha epp raerek. Majd ird fel ide elotte lecci, hogy mikor mesz.

#3055 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 15. - 6:05

Nem, nem akarok lovat venni.

De azért nézegetem a lovasok.hu-t. A fóti lókereskedõnél van egy 5 éves pej herélt. A neve Freddy. Apai ágon furioso van benne. Ez persze mind csak akkor érdekes, ha az ember tudja, hogy Alfréd lovam pej herélt, az útlevélben szereplõ neve Frédi és apai ágon furioso van benne.

Én meg ismertem egy pej herélt Freddyt, akinek az apja furioso volt, az anyja szintén Irma, de õ már biztos nem 5 éves, ha él még egyáltalán. :)
Szép kis ló. Azért csak nézegessed. :yeah: (Alfot egyébként már nem lehet lovagolni?)

#3056 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 15. - 7:38

Alf idén 23 éves :ang: tavaly nyáron-õsszel még könnyû lötyögõs pályamunkára alkalmas volt, de most úgy látom, a télen nagyon megöregedett, jó eséllyel aktuális a teljeskörû nyugdíjazása

#3057 sheriff

sheriff

Egyszerû fórumtag, semmi extra

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 15. - 15:58

De azért nézegetem a lovasok.hu-t. A fóti lókereskedõnél van egy 5 éves pej herélt. A neve Freddy. Apai ágon furioso van benne. Ez persze mind csak akkor érdekes, ha az ember tudja, hogy Alfréd lovam pej herélt, az útlevélben szereplõ neve Frédi és apai ágon furioso van benne.

Megkérdeztem az AQHA-tól e-mailben, hogy meg lehet-e változtatni egy qh nevét? Állítólag igen. Átnevezem neked Bobby King-et Freddy Kingre. A lovasok.hu-n õ is fenn van, herélt is, pej is. A származási lapjába meg épp most hamisítok furiozo apai ágat. :D

#3058 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 15. - 17:25

és az ára is annyi lesz, mint egy magyar félvéré? :D

#3059 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 15. - 18:47

Alf idén 23 éves :ang: tavaly nyáron-õsszel még könnyû lötyögõs pályamunkára alkalmas volt, de most úgy látom, a télen nagyon megöregedett, jó eséllyel aktuális a teljeskörû nyugdíjazása

Azért az is szép, hogy eddig lehetett lovagolgatni. :) Galagonyám 24, és már 6. éve csak legelészik. Sétaterepet bírna talán még most is, de arra meg nincs szívem kirángatni a csapatból.

#3060 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 21. - 13:32

ööö, mondtam már, hogy nem veszek lovat? belovagolatlan méncsikót meg még annyira se? :D

#3061 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 21. - 13:48

Éva tegnap rákérdezett, na megnézted azt a lovat, mire én teljes meggyõzõdéssel mondtam, hogy nem, hiszen nem akarok lovat venni. Nem hiszem, hogy elhitte ;) Valójában én sem hiszem, így a mondathoz gondolatban hozzáteszem, hogy nem akarok lovat venni most, amíg nem rendezõdik a helyzet a munkahelyemen. De kicsit elgondolkodtam. Mi az az ellenállhatatlan késztetés, ami az embert afelé hajszolja, hogy úgymond saját lova legyen? Közgazdasági oldalról a dolog könnyen megfogható. Akkor érdemes saját lovat venni, amikor a lovaglóórák mennyisége eléri azt a szintet, amivel a saját ló tartásának teljes élettartamra vetített és kockázati felárral növelt költségei alatta maradnak a lovaglásért fizetett díjnak. Tegye fel a kezét, aki ilyen alapon vásárolt lovat. Meg az is, aki érzelemmentesen, racionális alapokon választotta ki a jószágot. Azt mondják, a szerelem csak kémia. Vajon a kémia mûködik fajok között is? Tényleg van olyan, hogy az embert valami különös kapcsolat fûzi egy-egy lóhoz? Hogy azzal a bizonyos négylábúval egy hullámhosszon van, jobban megy vele a munka és nagyobb öröm a füle tövét vakargatni? Akit akkor is muszáj megkeresni a töksötétben a karámban, ha nincs másra ideje az embernek, mint arra, hogy megkérdezze, jól vagy öregfiú? Vagy a saját ló utáni vágy csak felemás életünk egyik kompenzálási formája? Olyan, mint a magányos öregasszonyoknak a kiskabátba öltöztetett pudli? A kötõdés vágyának legegyszerûbb kielégítési formája? Vagy arról a hatalomról szól, hogy valaki tõlem függ, hiszen én fizetem a tartását? Miért nem tudok szabadulni attól a rossz szokásomtól, hogy az eladó lovakat nézegetem?

#3062 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 21. - 13:49

Jól néz ki a fiú. Belovagolatlan méncsikónál rosszabb már úgysem jöhet. :D A kinézetéhez képest az ára egy kicsit alacsonynak tûnik, nem?

#3063 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 21. - 13:50

Nyers is, csõdör is...szerintem nem sok érte.

a fajtatopicban is felmerült a kérdés ;)

#3064 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 21. - 14:12

Azt mondják, a szerelem csak kémia. Vajon a kémia mûködik fajok között is? Tényleg van olyan, hogy az embert valami különös kapcsolat fûzi egy-egy lóhoz? Hogy azzal a bizonyos négylábúval egy hullámhosszon van, jobban megy vele a munka és nagyobb öröm a füle tövét vakargatni? Akit akkor is muszáj megkeresni a töksötétben a karámban, ha nincs másra ideje az embernek, mint arra, hogy megkérdezze, jól vagy öregfiú?

:D
Mûködik.
Lásd Dömpilla (ha van kedved-idõd, a Dóra major topikban olvashatsz róla).

#3065 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 21. - 14:17

Akit akkor is muszáj megkeresni a töksötétben a karámban, ha nincs másra ideje az embernek, mint arra, hogy megkérdezze, jól vagy öregfiú?

szerinted ezt vajon ki mûvelhette tegnap este a farmon? ;)

#3066 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 21. - 14:22

ööö, mondtam már, hogy nem veszek lovat? belovagolatlan méncsikót meg még annyira se? :D

Nikol lenyúlná tõled :)
A nyaka nekem nagyon tetszik.

szerinted ezt vajon ki mûvelhette tegnap este a farmon? ;)

Juice, azt kell mondjam, ez teljesen normális dolog.
(már amennyire a Farm lakói normálisak :dev:)

#3067 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 21. - 14:28

Nikol lenyúlná tõled :)
A nyaka nekem nagyon tetszik.

Nikolé?

#3068 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 21. - 14:30

Nikolé?

A lóé, Nikolét bevallom még nem néztem meg :D

#3069 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 25. - 17:49

Szerdai edzés képei:
Miért mennék gyalog,
ha Dömpin is lehet.
Így mégiscsak kénylemesebb!
Pömpinek is tetszik
Díjlovas balra
Díjlovas jobbra
Pálnak

Szombaton kirándultunk:
Szomorúan láttuk, hogy kitiltottak bennünket
Pedig arra van a kocsma
Ettõl elszomorodtam
De Heni elszaladt és hozott nekem Unicumot

Edited by Eva, 2011 április 25. - 18:18.

#3070 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 25. - 18:07

Éva, a szerdai és a szombati képek közül is csak az elsõt látni. Legalábbis én csak azokat látom. Próbálj tenni valamit :) (A hidegvérûsben megnyitja!)

#3071 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 26. - 7:56

Én már látom a képeket :) Mi sajnos nem tudunk fotókkal szolgálni a vanyarci túráról, mert fényképezõgépet nem vittünk, de isten bizony, hogy odataláltunk, hazataláltunk és szuper jó volt :ang:

#3072 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 26. - 8:02

Mennyire áztatok el? (rólad is volt edzõs kép, de értékelhetetelen - sötét vagy elmosódott)

#3073 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 26. - 8:12

Hétfõ délután jöttek-mentek az esõfelhõk, mire megszáradtunk, jött a következõ adag, de túl lehetett élni, szerintem akinek volt waxosa, meg se érezte. a világos és éles képeken se vagyok fotogén, úgyhogy általában rosszul viselem, ha fényképet publikálnak rólam ;)

#3074 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 26. - 9:54

Akkor érdemes saját lovat venni, amikor a lovaglóórák mennyisége eléri azt a szintet, amivel a saját ló tartásának teljes élettartamra vetített és kockázati felárral növelt költségei alatta maradnak a lovaglásért fizetett díjnak.

Tegye fel a kezét, aki ilyen alapon vásárolt lovat. Meg az is, aki érzelemmentesen, racionális alapokon választotta ki a jószágot.

Vagy arról a hatalomról szól, hogy valaki tõlem függ, hiszen én fizetem a tartását?

Miért nem tudok szabadulni attól a rossz szokásomtól, hogy az eladó lovakat nézegetem?

1/ Igen, akkor
2/ Aki így vesz lovat, az inkább ne vegyen
3/ Semmi képen, vagy ha igen, az beteg, hacsak nem abban az értelemben, hogy hatalmamban áll megvédeni minden rossztól, tehát én vagyok a felelõs
4/ Nagyon nagyon veszélyes szokás, oda torkollik, hogy ELKERÜLHETETLENÜL lovat fogsz venni. Ha megvan a lovad, semmilyen fórumot ne olvass tovább, mert belinkelnek egyet ide is, aztán majd nem bírsz ellenállni. Nekem három van, mert nem hallgattam az okosabbakra, akik idejében figyelmeztettek.

#3075 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 26. - 10:03

Van egy jelenleg 23 éves kiöregedett iskolalovam, aki 18 évesen került hozzám. Ennyit a józan észrõl, racionalitásról és közgazdaságtanról ;) Múltkor írtam, hogy Alf eléggé megsínylette a telet. Nos, a helyzet rohamosan változik. Szombaton Viki hivatalosan is megnyitotta a legelõszezont a tanyán. Vasárnap reggel komolyan elgondolkodtam azon, hogy biztos jó lovat nézegetek-e, esetleg a korai keléstõl hallucinálok vagy kiesett egy hét az emlékezetembõl. A jószág határozottan elkezdett kitelni és nõ a szõre a kopasz foltjain. :yeah:

#3076 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 26. - 10:14

A fû csodákra képes :cool:

#3077 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 12. - 13:01

Mi volt itt, a fórumosok nem írnak, csak lovaznak? :D ) Huginak boldogot! :)

#3078 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 12. - 14:12

Múltkor írtam, hogy Alf eléggé megsínylette a telet. Nos, a helyzet rohamosan változik. Szombaton Viki hivatalosan is megnyitotta a legelõszezont a tanyán. Vasárnap reggel komolyan elgondolkodtam azon, hogy biztos jó lovat nézegetek-e, esetleg a korai keléstõl hallucinálok vagy kiesett egy hét az emlékezetembõl. A jószág határozottan elkezdett kitelni és nõ a szõre a kopasz foltjain. :yeah:

PÉvának igaza van, a fû tényleg csodákra képes. :) Én sajnos már nem az elsõ tavasszal tapasztalom ugyanezt, de szerencsére minden nyáron újra összeszedi magát az öreglány. Idén már most gyönyörû újra, mert Rosi tanácsára télen a táp mellé, a széna kiegészítésére (amit nem tud már mivel elrágni szegény) Pre Alpin Wiesencobs-t kapott. Idén télen dupla adagot fog kapni. És talán a vedlés elõtti egy Immunovet kúra is sokat segített ezen is.

Eva, nektek meg milyen rohambilitek van? :D És egyébként miért zavarták a lovasok a lakókat? :(

#3079 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 13. - 12:40

Örni! Szerencsére lovazik ezerrel a farm népe. :) Vácrátóton csináltak EU-s pénzbõl egy térkõvel kirakott teret, arra kiraktak néhány padot és körberakták lóval behajtani tilos táblákkal. :( Van biciklikikötõ is, van mihez kikötni a misére járóknak a járgányokat a templom elõtt, vagy leülnek oda a padokra, nem tudom. Mikor mi ott jártunk teljesen kihalt és kihasználatlan volt, aztán lehet, hogy odaszokik vácrátót lakossága. Zsuzska! Évának van ez a szép, gyönyörû, új kobakja, nagyon nagy önuralom kell hozzá, hogy az ember rezzenéstelen arccal nézze, és ne röhögje el magát. :D

#3080 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 13. - 13:23

Most miért? Karácsonyra kaptam! Nekem tetszik. Legalább mosolyog mindenki körülöttem :D