Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Dunakeszi - Veresegyház - Vác háromszög

• Please log in to reply
5438 válasz a témához

#3041 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 13. - 15:18

Na, Filly tök rendes, elvezet Titeket a kocsmától a tanyáig!De a számom: 20/3518-744

#3042 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 13. - 15:19

Azért kérdeztem, de aztán rájöttem, hogy nem szívesen mennék Wapival (már ha D.Laci átengedné ATBCSVSZ-at), mert késõn érnénk vissza nagyon, és nem tudnék nyugodtan "avatni", sietnék nagyon vissza ha még tudom, hogy egy éjszakai hazaút elõtt állok a lóval. :( Arra gondoltam, hogy mennék egy terepet napközben (ha enyém lesz Wapi, még nem tudom), aztán autóval Vegáék tanyájára.

#3043 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 14. - 7:41

Buddha, az énekesnõ, a peches és a többiek – 2006.06.11-12.2. epizód – az állomásonA Stampok tanyára érve elõször egy poros udvarra tereltek minket. Elkezdtünk hüledezni, hogy ez lesz lovaink helye, de megnyugtattak, hogy nem. Lenyergeltünk, és bevittük a felszerelést az öltözõnek nevezett helyiségbe, ami így az ott lévõ rendetlenséggel igazi káoszt okozott. A lovakat felvezettük egy karámhoz. Abban sem volt elõször nagy örömünk, mert teli volt a föld kõvel, dróttal, üveggel, mûanyaggal. A helyi személyzet azt mondta, nem tudtak érkezésünkrõl, holott Zsolti (a kovács) már két hete letárgyalta a „menedzserrel” a dolgot (a menedzsernek persze a színét sem láttuk). A helyi erõk gyorsan megtisztították a területet, és vizet is kaptak az állatok. Az összes lovat – fótit és veresit, kancát és heréltet – egy karámba tettünk. Magunk visszaballagtunk a poros udvarhoz. Addigra elkezdték átrámolni a felszerelésünket az egyik boxnak nevezett odúba, mondván az öltözõben nem jó helyen vannak. Azonnal tiltakoztunk, mert a bûzös, gõzõs, nyirkos helyiségben nem száradtak volna meg a holmik. Kitalálták, hogy van egy félkész szoba, oda tegyünk mindent. Mindenki összevadászta a dolgait, és bevittük a nevezett helyre. Mondanom sem kell, hogy reggelre egy negyedik helyen találtunk meg mindent, ismét szanaszét, összevissza. De nem veszett el semmi, ez a lényeg.Zsolti (a kovács) azzal a furgonnal volt, amivel patkolni jár. Csak két ülés – vezetõ és anyós – van benne, a többit kiszedte. Ebben a járgányban utaztunk 13-an. Én szemfülesen leültem az anyósülésre, és magam mellé rendeltem a „fogadott fiamat”, Zsoltit, a Rendest. A többiek megjegyzésére azt feleltem, hogy szemesnek áll a világ. Felzötykölõdtünk a horgásztóhoz, ahol Pönö bácsi (Gábor öccse) már a vacsorát kevergette bográcsban.A tó maga csodálatos, és tökéletesen alkalmas horgászatra. Táborozásra azonban egyáltalán nem. Összesen kb. 2 négyzetméter vízszintes hely volt, az is elaprózva a parkoló területén. Se víz (a zavaros tavon kívül), se áram, a lovak meg negyedórai sétára. El is határoztuk, hogy megkérjük a lovas panziót, engedjék felverni sátrainkat az udvaron. A nézelõdésnek, tulajdonossal és háziasszonnyal való alkudozásnak az lett az eredménye, hogy kibéreltünk egy 13 férõhelyes faházat. A jó üzlet örömére ittunk egy áldomást fehérborral, és húztunk a tóhoz vacsorázni. A gulyás ízletes volt, a szúnyogoknak meg a mi vérünk. Mindenki jóllakott hát.Az idõt vacsora után Tamás azzal ütötte el, hogy meditált a parton. Levette fehér pólóját, és az ölébe terítette. Úgy nézett ki, mintha fehér kötényen kívül nem lenne rajta más, el is neveztük Buddhának. Lefotóztam elmélyült gondolataiba merülve. Egy jóllakott óvodásnál lehet talán hasonló ábrázattal találkozni. Bagira elhatározta, hogy kipróbálja a „halálladikot”. Ehhez elõször ki kellett merni belõle a vizet, partra húzni, felborítani és kiönteni a maradék vizet belõle, végül vízre bocsátani. A félórás megfeszített küzdelmet siker koronázta, és elvitte Gabit (Vöreszt) csónakázni. A többiek mondták Gabinak, hogy legalább vágjon a romantikus pillanathoz illõ arcot. Én ezt a pillanatot örökítettem meg. Mondhatom, Gabi arca vetekszik az operaénekesnõk nagyária közben elõadott áhítatával, színpadias kézmozgása pedig egyszerûen utánozhatatlan.Arra még maradt idõ, hogy én is elmenjek csónakázni, evezésre Zsoltit, a Rendest kértem meg. Kérette egy kicsit magát, de többek unszolására vállalkozott a nemes feladatra. Mire visszaeveztünk a partra, a holmikat már behajigálták a kocsiba. Imre kettes oszlopba állította a csapatot, hogy szép menetoszlopban vonuljunk le a vendégházhoz. Az elsõ lépés még nagyjából egyszerre történt, aztán mint a csürhe, szétszéledtek.A vendégháznál én úgy döntöttem, kevés nekem a levegõ másik 12 ember mellett, inkább a sátrat választom. Pont egy sátorra való hely volt az épület mellett. Zoli segített a sátrat lakható állapotúra alakítani. A sátrazást választotta „kamillás” Gábor, párjával, Kamillával, és „szerencsés” Tomi, akihez felesége és egyik fia érkezett látogatóba. Nekik a fogadó mellett területen jutott hely.Az este dorbézolással telt. A legfiatalabbak tértek elõször nyugovóra. Elég hamar kidõlt Zsolt és Zoli is, ezért bíztatták az apjukat, Tamást, a Buddhát, hogy használja ki, hogy a fiai már ilyen jól bevágódtak nálam, és arassa le a babérokat helyettük. Tamás ettõl, vagy éppen az elfogyasztott alkoholtól úgy kacagott, hogy a könnyei potyogtak. Bagira és Pönö bácsi mélyreható vitát folytattak USA-ról és Irakról, amit mi már roppantul untunk. Bagira és Gabi távozása vetett véget igazán az eszmecserének. Utána nem sokkal már a maradék is olyan fáradt volt, hogy elvánszorogtunk a faházig. Jól tettem, hogy a sátrat választottam, így kevésbé hallottam, hogy Pönö bácsi énekkel, majd horkolással szórakoztatja a faház közönségét. Éppen csak a kutyát kellett kipaterolni az elõsátorból, és már semmi akadálya nem volt az éjszakai nyugalmamnak.Reggel azok keltek elsõnek, akik utoljára feküdtek le. A lustábbakat Imre ébresztõje verte ki az ágyból. A reggeli sokkal szegényesebb volt az ígértnél. A többféle felvágott ott a többféle vastagságra szelt egyféle szalámit jelentette. A tea igazi menza-ízû volt. Nem fenyegetett a veszély, hogy túlesszük magunkat lovaglás elõtt. A nyergelés, indulás teljesen zökkenõmentesen zajlott, ezért a tervezett idõben, 9-kor útra tudtunk kelni.

#3044 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 14. - 8:24

Buddha, az énekesnõ, a peches és a többiek – 2006.06.11-12.3. felvonás – hazafeléA visszafelé út elsõ szakasza ugyanarra vezetett, mint elõzõ nap. Az eperfesztivál után csak a romhalmaz emlékeztetett az elõzõ napi csõdületre. Tahitótfaluban az elsõ kocsmánál kapásból megálltunk, hogy normális folyadékot töltsünk magunkba a reggeli tea után. A település után aztán nem délnek tértünk a Duna mentén, hanem északnak. Egy darabig az ártéri úton haladtunk, de ahol már nagyon tejföl állagú volt a talaj, felmentünk a töltés magasságába.Az északi felén szeltük át a szigetet. Elmentünk a Zablakert lovarda miatt is. Ha ló lennék, szívesen legelnék azon a néhány hektáron, ami ott van. A lovarda házigazdáját a Duna-parton leltük horgászás közepette. Pár szót váltott vele Bagira, és arról is eligazítást kapott, melyik úton érdemes déli irányba menni. Sétáltunk még egy ideig, hogy megitathassuk a lovakat. Jedi ezúttal is csak pancsolt, de ezúttal elõvigyázatosságból lejjebb mentem, hogy a felkavart iszapot ne a többi ló igya meg. Olyan jó volt ott a part, hogy egy szakaszon a vízben mentünk. Elmondhattuk magunkról, hogy vágtáztunk a Dunában. Egy gyönyörû nagy kaszálón rendeztünk egy vonalvágtát. Persze a vonal az kevésbé jött össze, némelyik ló igencsak felspannolta magát. Jedivel inkább nem mentem Merci után, mert egymást hergelték volna, inkább Sikeres mellett galoppoztam, hogy átragadjon nyugodtsága Jedire is. A következõ megálló a váci révnél volt. A lovakat arrébb kötöttük egy hosszú kerítés mellé. Gaforka kérte, hadd kösse Sikeres kötelét Jediéhez. Jedi mellett nem pánikol az öregúr, meg amúgy is rövid önmagában az õ kötele a kikötéshez. Sikerült épp a feszítõhurokhoz belekötni az én kötelembe. Sikeres így könnyûszerrel eloldotta Jedi kötelét is, és kettecskén arrébb vonultak legelni. Szerencsénk volt, hogy nem indultak el ketten haza. A vízmûvek épületei mellett a réten is jókat tudtunk nyargalászni. Sikeressel történt egy kis baleset, valamibe beleakadt a lába, és a csüdjénél egy 20 forintos nagyságú helyen lehántotta a bõrt. Gaforka aggódott, de szerencsére nem volt komoly a sérülés. A biztonság kedvéért megálltunk egy kicsit legeltetni a vállig érõ, dús fûben.Az ebédszünetet hosszúra nyújtottuk a meleg miatt. A lovak az árnyékban állva szunyókáltak, mi meg az étterem teraszán ejtõztünk. Én a fogadott fiam lábát használtam párnának. Gábor (Szárazhátú) meg is jegyezte, hogy én már családi Iza lettem a Palotaiaknál. A csárdától már csak rövid lovaglás várt ránk a kompig. Visszafelé sajnos autók is voltak a kompon, szûkebben fértünk el. Jedi még a kompozás elõtt könnyített magán, nem fenyegetett a veszély, hogy én fogok takarítani. A „szerencsés” ezúttal Niki, a Szótlan volt. Nevéhez méltóan egy hang nélkül szedte össze a lovak elhullajtott csomagjait.A komptól szinte egyenes úton mentünk Fót irányába. A 2-es úton átkeléshez megint a hidat választottuk, nem akartuk felvállalni a baleset kockázatát. A mezõkön a lovak teljesen nyugodt vágtát adtak elõ. Azt gondoltam volna, hogy hazafelé menvén jobban fognak izgulni, de az erõs napsütés az õ erejüket is kiszívta. Mi, lovasok, rendesen odakozmáltunk a napon, a pólók és topok térképszerûre mintázták bõrünket – sötét és fehér foltokkal. Zsoltinak (Manusznak) nem hagyta Melinda (Bonusz) levenni a pólóját. Már elõzõ nap is azt mondta rá Gábor, hogy esztétikai merénylet, de a leégéstõl való féltés is benne volt a tiltásban.A vasúti átkelõ után a Veresi csapat elvált tõlünk. A férfiakból álló különítmény már nem akarta megmászni a Somlyót, inkább az aljában vezetõ erdei utat választották. Mi is a legrövidebb úton, a házak között sétáltunk el a tanyánkhoz. A lenyergelés után egy darabig hagytuk a lovakat leszáradni nyereghelyen is, aztán pata- és lábmosás után kipateroltuk a négylábúakat a karámba. Legtöbbjüknek az elsõ dolga a porfürdõ volt, csak utána következett az ivás. A csomagjainkat is meghozta kicsit késõbb Zsolti (a kovács), nem volt akadálya a hazaindulásnak. Én még segítettem Imrének, a lovásznak ellátni a lovakat. Így tanúja voltam a tanyán a naplementének. Felhõ borította az ég nagy részét, az alá bukott le a nap, és vörösre, bíborra színezte az egészet. Háttérben a hegyek lilára változtak. Még akkor is vörös volt az ég a hegyek felett, amikor már hazafelé vezettem az autóúton. Ez a látvány volt a végjátéka a két napnak, ezzel gördült le a függöny a vidám „színdarab” után.

#3045 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 14. - 16:12

iBIza, elolvastam mindhárom "felvonást", gratulálok a jólsikerült túrátokhoz! Az eperfesztiválon azért én bezabáltam volna... :rolleyes: :D

Edited by Ágimam, 2006 június 14. - 16:13.

#3046 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 15. - 7:33

Ágimam, sajnos nem volt idõ megállni. Ha idõnk lett volna, még akkor is ott várt volna a megoldandó kérdés, hová rakjuk a lovakat, hogy ne kapjanak szívbajt a nagy csinnadratta közepette, míg mi "bezabálunk" :D :D :D Ma azért elmegyek Tahiba eperügyileg....

#3047 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 15. - 7:34

Sziasztok!Kezdésnek egy kis giccs: naplemente Szikra dömperteste mögött. :DRövidre vágva:tegnap terepre mentünk Andy-kával(Becsi lován). Döme olyan szépen ment és viselkedett, hogy egyszerûen imádom! Útközben találkoztunk egy szõdi lovassal, akit elcsábítottunk megnézni a tanyát. Hazafelé eláztunk egy picit, de ahogy a tanyára beléptünk elállt az esõ. Murphynek mindig bejön... :DKépek:Döme és "a" fülekDöme weszkóbanA két szürke: Döme és Pendi!IsmerkedésTegnap az egyik kanca sárlott Dömének, aminek örültem, legalább nõ az önbizalma a fiúcskának. Azért Lidérctõl még mindig kap minden nap egy kergetést.

#3048 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 15. - 13:01

Annyira nem jon a szamra, hogy "Dome". Nekem o mar csak "Csutilova" marad. :D

#3049 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 15. - 13:08

Meggyes!Nem mondod komolyan, hogy Õ Lidérc annó? :hu: :hu:

#3050 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 15. - 13:38

O volt, de mar elmult. :D Most komolyan, csoda, hogy beleszerettem? Vilageletemben parazsat abrakolo taltos pariparol almodtam :D :kir:

#3051 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 15. - 15:40

Csuti lovának találtam nevet! DILEMMA!!! :ang: (és lehet DILInek becézni :gm:)

#3052 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 15. - 15:48

Már van neve! Már a csikóbélyegzésit is megkatam, amin az általam választott Razmus (Döme) szerepel. :)

#3053 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 15. - 16:08

Dome is jo nev. Lehet ugy becezni, hogy Csutilova. :D

#3054 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 16. - 6:47

Filly, hánykor legyek a csomádi kocsmában? Egyáltalán, jön még valaki lóval a Háromszögbõl? Netán Fótról?

#3055 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 16. - 7:25

Lóavató buli Õrbottyánban "A" Farmon!Mindenkit szeretettel várunk!Pende, Szende, A Bölény család, Éva, Zap, Bouget, Jo, Ibiza, Becsi-gazdik(õk sajnos nem érnek rá), Meggyes, Filly, Vrony, Boka(már megünnepelte múlthéten), Bluék, Dreamcatcher, Discozimbie, Ernest, PH.................... és persze azok, akik messzebb vannak, de szeretnének velem koccintani! :)Hozzatok magatokkal egy kis innivalót, sütnivalót(grillkolbi), szépidõt, jókedvet és Szende a lájndensz cd-det! ;)

Hozzászólás megtekintése

Megint bemásolom ide.Tehát szombaton du 6-tól gyülekezõ!!!

#3056 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 16. - 8:41

Akik 99,9%, hogy jönnek:Vega, Nikol, VronyPende, Szende, MimiAdrienn, Öreg Bölény, Kaktusz, MarciIbiza, Zap, Éva, Bouget, DzsóMeggyes? Filly? DZ? Dream? PH? Örni? Gaforka?Többiek?Blue, nem ugrotok át? :)

Edited by Csuti, 2006 június 16. - 9:03.

#3057 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 16. - 8:57

Éva majd csak este jut net elé, úgyhogy a nevében is válaszolok. Évával együtt megyünk, lehet, hogy Dzsó is velünk tart. Bouget is jön, csak egy kicsit késõbb. Iza! Már sikeresen lebeszéltem magam arról, hogy lovon menjek. Ötlet: nincs kedved inkább neked is a lóavató elõtt menni terepre, és hazavinni Jedit, utána nyugodtabban bulizhatnál te is, mert nem kell hazaindulnod késõn vele. Mehetnénk együtt egy nagyobb terepet holnap ha van kedved. Úgyis még mindig a Somlyó körül bolyongok, mert nem merek nekivágni ismeretlen utaknak egyedül, az meg Wapinak arra sem elég, hogy bemelegedjen. De ha nem jössz, akkor majd kétszer kerülöm meg legfeljebb a Somlyót, egyszer egyik irányból, utána a másikból.Csuti! Mit hozzunk? (Eredetileg ezért is kezdtem a hozzászólást, csak közben elfelejtettem.)

Edited by zapolya, 2006 június 16. - 9:00.

#3058 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 16. - 8:59

Úgy örülök, hogy jöttök!!! :)Egy kis grilleznivalót, egy kis innivalót.Nálunk lesz némi pálinka és bor is maradt állítólag a múltkori buliból.

Edited by Csuti, 2006 június 16. - 9:01.

#3059 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 16. - 9:01

Látom, hogy Gaforka is itt van. Nem jössz lóavatni szombaton?

#3060 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 16. - 9:05

Bocs, hogy nem én állom a harapnivalót meg mindent, de nagyon le vagyok égve... :o Lóvásárlás, bértartás, Tatáros költségek és erre az albérlõim is pont most mondták fel az albérletet, kaució vissza... De nem azért mondom, hogy sajnáltassam magam... :kv:

#3061 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 16. - 9:33

Ugyan, Csuti! Asszed neked kéne állnod mindent? Dehogyis! Másrészt meg, nagyon át tudom érezni a helyzeted. :D Úgy örülök én is, hogy láthatlak titeket, a többséggel már ezer éve nem találkoztam.

#3062 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 16. - 9:41

Heni, mikorra gondoltál? (A'sszem hívtalak már telefonon, elvileg tudhatod a számom. Szólj, ha nem, rád küldök egy sms-t.)Csuti, nekem mintha említette volna Gaforka, hogy hétvégén elfoglaltsága lesz. (Én is csábítottam volna õt vasárnapra, a Pa-Sa tanya versenyére.)Dreamcatchert megpróbálom megkérdezni egy másik fórumon.

#3063 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 16. - 9:49

Nekem délelõtt lenne ideális, de tudok alkalmazkodni.Legutóbbi csoportos lovagláskor Wapi "egy picit eleven" volt, ahogy a gazdája fogalmazna :D , úgyhogy ma este kicsit megmozgatom. Vagy õ engem. Megvan a számod.

#3064 HATÁRRANCH II

HATÁRRANCH II

Új vendég

• Fórumtag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 16. - 12:28

Hellló!Lassan készülõdjetek a VELÓ Kupára is. Van egy kis programváltozás: fogatverseny, szombaton lesz. Igen jó bulinak igérkezik....B. I. :yeah:

#3065 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 16. - 12:39

Csuti, ha egyszer megígértem, hogy bárki elé lovagolok, akkor kérdés még, hogy ott leszek-e? :( Naná, hogy ott leszek! :kocc:Hagymát elég nagy mennyiségben tudok vinni, némi szalonnát is, meg valami üdcsit/bort/házipáleszt.

#3066 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 16. - 13:03

Te egy angyal vagy! Köszönöm!Bocsi az értetlenségért...

#3067 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 16. - 14:29

Zap, ha a délelõtt mondjuk 10 vagy azután, akkor nekem is gyó lösz.Ha nem lúval megyek Csuti bulijára, akkor nekem nem lesz szükségen a kiséretre a csomádi kocsmától.Már csak az a kérdés, hogy négylábú helyett négykerekûvel hogyan lehet odajutni a Csodatanyára.

Edited by iBIza, 2006 június 16. - 14:30.

#3068 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 16. - 20:30

Miután Filly felajánlotta így egy alternatív javaslat (hogy ne kelljen estehosszan ücsörögnie és iszogatnia egyedül a kocsmánál), szóval megvár bennünk a kocsmánál és elmagyarázza az utat a "Nevenincs" tanyáig, majd homályos és zavart tekintetünkre tekintettel elindul elöttünk és mi lassan követjük...Na jó sok hülyeséget összehordtam? :dev: (majd keresek valamit a szekrény aljában, talán akad még némi tolcsvai ínyencség)

#3069 Blue

Blue

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 485 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 18. - 20:40

Kedves Csuti!Köszönöm a meghívást, úgy is volt hogy ott leszünk, no de ember tervez a többiek meg látogatóba jönnek pont azon a délután :) Úgy belefeledkeztem a munkába és a vendégekbe, hogy fél kilenckor autómatikusan hazavettem az irányt mintha agymosáson lettem volna. Csak reggel jöttem rá mikor hajnali 4-kor felkeltem, hogy nem is voltam megünnepelni a lovad :( hihetetlen mennyire hülye tudok lenni a táborok elõt, meg amúgyis nagyon pezseg az élet körülöttem-velem. Gondolom a buli fantasztikusan sikerült! :)Szívbõl gratulálok a lovadhoz! Nagyon formás :kocc: Legyetek nagyon boldogok!Üdv Blue

#3070 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 19. - 7:25

Halihó régiósok! Szerintem nagyon jó volt ez a hétvége is errefelé. Nagyon vidáman telik az élet. :kocc: Csuti, mikor lesznek képek a lóavató buliról? Történt még valami érdekes, miután elhagytam a színteret? Valaki, aki végig ott volt, írhatna néhány szót, hadd irígykedjenek, akik lemaradtak. ;) Zap, és Te nem számolsz be a szombat délelõtti kiruccanásról, és a tündér Wapi viselt dolgairól?Én a vasárnap nagy részét is a tanyán vagy lóháton töltöttem. Jöttek hozzánk (Jedihez és hozzám) a lájndenszesek közül hárman, és paciztak kicsit. Utána átruccantunk Veresre, a Farm tanyára, váltani néhány szót az ottani kedves ismerõsökkel. A rekkenõ hõség nem sok lovast vonzott ki, pedig a szél egész elviselhetõvé tette a meleget.

#3071 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 19. - 8:16

Kérésed számomra parancs: íme a fotók!Nagyon jól sikerült a buli!Köszönöm mindenkinek, hogy eljött, jó volt Titeket újra látni és ahogy a beszélgetésekbõl kiderült, most hétvégén újra találkozunk mindenkivel, Tatáron persze! :yeah: Arról sajnos pont nincs kép amikor körbeálltuk Dömét, aki olyan volt mintha érezte volna hogy õmiatta van ott mindenki és hagyta hogy körbeállva szemlélgessék, tekergessék a fülét, stb. A répát köszöni szépen, benyomta mindet másnap! :) Lehet ám róla szépeket írni! ;)Utána nagyon jókat dumcsiztunk, nevetgéltünk, sütögettünk a tûz körül. Éva kolbászáról nem merem felrakni a képet! :DAztán szép lassan elhúzott a nép, mindenki valami másnapi programra hivatkozott. Mi Vronyval úgy 1 körül mentünk aludni a sátrunkba. Hajnali 5-kor már fel is ébredtem, Szikra ugyanis kicsinek találta mittudoménhányhektáros legelõt, kitört és a kapun dörömbölt, hogy vissza szeretne jönni. Vega szitkok közepette becserkézte a tankot.Aztán aludtunk még 8-ig, utána lovaztunk egyet-egyet felváltva Dömén. Vrony megállapította hogy tényleg olyan jó fej a Döme ahogy mondtam. :)Na viszlát Tatáron!!!

#3072 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 19. - 9:25

Döme nagyon jófej ló, boldogan tûrte, hogy nyolcan körbeálljuk és nyúzzuk, van egy védence is, egy csikó, õ is kikövetelte magának a dögönyözést. Még egyszer, sok-sok közös kalandot, egészséget, szerencsét, és boldogságot kívánok hozzá! Örülök, hogy Dömének jutott a répájából, és nem ettük meg elõle az összeset.Jók a fotók Csuti, és nem csodálom, hogy a kolbászt nem tetted fel! :D Az Izával közös medvefarmi kirándulás elõtt kicsit tartottam attól, hogy megmakkanok a hõségben, Wapi tündérkirályfi úgy vánszorgott, mint aki alig él, de aztán egy kecskenyájjal történt találkozás hatására hirtelen feltámadt. Rendesen viselkedett, néhány kisebb megiramodástól eltekintve, de hát õ csak szólt, hogy mehetünk egy kicsit gyorsabban is (na jó, néha kiabált hogy rohanjuuunk!). Jedi kifogástalanul ment, jó hatással volt Wapira is, szóval nagyon ügyes volt mindkét ló. Ezek után már én is tudok a Medvefarmra kalauzolni másokat, bár lehet, hogy mellé, vagy az ellenkezõ irányba, bármi elõfordulhat.

#3073 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 19. - 9:46

A buli tényleg nagyon jól sikerült, jó kis összeszokott csapat vagyunk mi már.Vegáék egyre szépülnek, mindig találok valami újdonságot - most pl. a majdnem kész körkarámot :)Döme végül Döme maradt, Csuti ragaszkodott ehhez a névhez, és tulajdonképp nagyon illik is rá. Én ekkora pampula füleket lónál még nem is láttam! És hogy tudja billegtetni! Mint valami propeller. :kir: Jófej kis lovacska, ideális hobbiló. Békésen tûrte a szeretgetést, úgy állt a kör közepén, mint valami primadonna. Kifejezetten élvezte az ünneplást. :)Csuti neked innen is köszönök mindent, a Kaktuszról készített portrét különösen! ;)

#3074 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 19. - 15:09

Nem lesz CART :( :hupp: :huh:

#3075 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 19. - 15:47

A bulin megcsípte egy (valszeg) pók a combom belsõ részét :( Iszonyat nagy, nagyon fáj és nem múlik, akárhogy kenegetem :( Nemtom, hogy fogok így 3 napot lovagolni...

#3076 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 19. - 16:03

Borogasd!Szurkolni akarok neked (és Zsurmónak!) a stílusversenyen ;)zs=Zs

Edited by Adrienn, 2006 június 19. - 16:04.

#3077 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 19. - 16:10

Ha beledöglök is, ott leszek Zsurmóval Tatáron, és a stílusversenyen!!! A lószállítót már le is beszéltem. (Sõt, már a csapatzászlónk is majdnem kész!!!)

#3078 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 20. - 9:22

Filly! Szeretnék én is szurkolni neked, ezért ajánlom a Kalcium pezsgõtabletta fogyasztását. :D Lehet, hogy bögölycsípécs? Akkor sokáig tart míg teljesen elmúlik, de a fájdalom, viszketés mérséklõdik szépen lassan.

#3079 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 20. - 14:36

Nem szeretnék belemerülni a részletekbe, hogy miért pók volt, és nem bögöly :( De szurkolni szurkolhattok... ;) (És a csapatzászlónk is kész, nekem nagyon tetszik :kir:)

#3080 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 21. - 8:17

Gyors dicsekvés, hogy milyen oltári jót lovagoltam tegnap este Wapin. Újra a régi, a több mozgás+meleg megtette hatását, nincs farokfelvágva pattogás, fújtatás, rémüldözés. Szeme se rebben futók, kutyások, bringások láttán, ugyan néhány különösen gyanús vadvirágkompozíció és kidõlt fatörzs láttán visszahõköl, de igen kis biztatásra megy elõre bátran. Gondolatátvitelre vált jármódot, gyorsít, lassít, csinál mindent. Találkoztunk egy retrieverrel és gazdájával, a kutya hívta volna játszani Wapit, nem értette, hogy a ló miért nem megy vele rohangálni. Sokan futottak a Somlyón a hõség enyhültével, és láttunk egy nagyon helyes futó srácot, aki integetett is nekünk. Gyanítom, hogy egészen másról szólna a beszámoló, ha találkoztunk volnaa) kecskenyájjal,b) repülõgépmodellezõkkel,c) papírsárkánnyal. :D Iza! Asszem láttalak este lovakat vezetni a tanyán, de már messze voltam, nem tudtam odáig elkiabálni.