Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Szentendre & Pilis régió

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
11497 válasz a témához

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 9. - 12:15

Boldogot, kiwi! :)Gigi, hát igen, jó nekünk :ang: Ma is kihasználtuk a reggelt egy rövidebb együtt lovaglásra. Tegnap jó sokat mentünk (bár inkább idõben volt sok, mint tempóban), elfáradtak a luvak, így ma msáfél órás legelõs-sokatlépõs volt a téma, pár hosszabb ügetõszakasszal, és 3 enyhe emelkedõn felvágtázással. Tegnap megijesztett anyalovam, mert mire hazaértünk, valamelyest lemerevedtek a hátsó lábai, de mindkettõ. De remélem, hogy nem lesz gond, inkább csak nem esett jól neki egy nagyon köves rész, amin buta mód áthaladtunk tegnap egy helyen :( Azt hittük jófelé megyünk, de nem, így vissza is kellett rajta jönni. Ekkor már leszálltunk, és átvezettük rajta a lovakat, de übergáz volt. De akkor még nem látszott semmi, csak otthon néztem meg, és kicsit le volt merevedve. De mára elmúlt, így egy lightos izomláz és merevség ellenes terepben maradtunk. A lovak sem kívántak többet, bár Szelcsi igen gyagyás volt; lépésben, ügetésben normális, sõt, lépve elalvós, tényleg fáradtnak tûnt õ is kicsit, de minden egyes vágtaszakasz elején kilõtt velem, mint aki már egy hete nem ment :gm: Hát azt se tudtam, hova tegyem ezt a löktöttet...Délutánra meg kapott egy egész legelõt, õ egyedül! Nem is értette, mi van ;) Elõször odaügetett a többiek mellé, akik a szomszéd legelõn vannak, majd késõbb komótosan körbesétálta a nagy-nagy placcot, és birtokba vette a helyet. Aranyos volt, és nagyon tetszik neki a nagy tér. De szerencsére nem rongyolászik össze-vissza, remélem, ez így is marad, és jól viselkednek majd mind, a szomszédban lakók is, meg az öregcsaj is.

#3042 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 9. - 12:25

Dé! Szép Szellemen az a nyereg!! :D Nagyon jól mutat!!!!És a légyfüggöny az öreglányon! ;)Viccet félre...Jó képek!!!! Látszik rajtuk, hogy jól érzitek magatokat! Asszem ennél többet kérni sem lehetne!!!!!

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 9. - 12:41

Köszi! :ang:Hú, tényleg, tiszta reklámanyag lehetne a 2 fotó! Tõled van Szellem nyerge, kötõféke és vezetõszára (azaz 2, mert össze lettek fonva), Szelcsin meg a lábvédõk, meg a függöny :D És közvetetten a chap is - pont Ilusé volt rajtam, de azt is te hoztad el nekem ;)Jaj, tényleg, a hátsó lábvédõk kezdenek már rongyolódni, gondolom a sok ág-bog kitépdeste az alsó, hosszú tépõzár kölsõ felületét (a neoprént). Még nem döntöttem el, veszek-e majd újat, vagy megpróbálom megcsinálni valahogyan. A többi része teljesen jó, nem szívesen dobnám ki. De még bírni fogja azért egy jódarabig, meg itt nincs annyi tüske, ág-bog, ami tovább cincálná. Addig meg kiötlöm, hogy lehetne restaurálni :D

#3044 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 9. - 19:36

:) Igen, nem rossz, és azt hiszem ezek pont olyan fotók, amiket, ha kinyomtatok ki is tehetem a bótba törzsvevõk közé ! :)Olyan gépetek nincs,ami lefényképez titeket 4esben? :rolleyes:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 9. - 21:29

Hát nincs, de majd ha nagyon sok idõm lesz és nagyon fogok unatkozni, akkor Szellemet (a kétlábút) rámontírozom a lóra :DJa, Gigi, elfelejtettem írni, hogy nagyon izgatja a fantáziámat a kékszemû fekete ló, úgyhogy képet ide, de izibe'! ;)

#3046 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 10. - 10:32

Én ma láttam!!!! Beeeeeeeee! :P Legalábbis azt a kék szemét.... meg a nagy fekete fejét!Gigi! Nem tûnt ez rossznak!!! Lindának teljesen tökéletes lenne.....Simo a kétséges, mert azért az a pálya kéne nagyon. Viszont a fedeles tökéletes! ;)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 10. - 15:08

Most Vörösvárra mentek?..

#3048 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 10. - 15:32

Jajjmá! Dé! Egyenlõre maradunk ahol vagyunk. Csak én már nem bízom semmiben, és úgy döntöttem, idõben körülnézek, hogyha véletlen holnap valaki elémáll a vezetõségbõl, hogy jó lenne ha pakolnánk és mennénk, akkor ne érjen készületlenül. De szeretnék ott maradni, ahol vagyok/unk. Patások jól érzik magukat, mi is... ha el nem rontják! :gm:

#3049 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 10. - 17:47

PH! Van ám pálya is kint. Nem láttad? Nagy, akkora, mint a Tietek. :yeah:

#3050 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 10. - 18:18

De, de láttam, csak Pali elõre bejelentette, hogy kemény talajú ,és ha kicsit esik rá az esõ még csúszik is... de tervezi hogy jobbá teszi. Kérdés, mikorrra???? :rolleyes:

#3051 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 10. - 19:19

Hát, ezt nem tudom...nem vagyok egy pályázós típus. :gm: Az angol boxok elég szépek, oda is viheted, de én jobban szeretem az istállót, mert Flanci eléggé társas lény, szereti, ha zajlik körülötte az élet. És Simót nem hozod?

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 10. - 20:25

Nekem tetszik Gigiék lovardája, az egyetlen gondom az lenne, ha oda indulnék, hogy 3-kor bejönnek a lovak nyáron is a legelõrõl a boxba. Nekem ez kevés idõ, bár tény, kint meg süt a nap, de hát... :rolleyes: A pálya meg olyan, mint az itteni, mármint a hidegkúti, agyagos a felszíne valóban. De a fedeles... :rolleyes: ;)Ma roni meglátogatott minket. Már a kocsiban ültünk délután, furkáztunk kifele, mikor jön az sms, hogy nem vagyunk-e kint. Mire leparkoltunk, elõhoztuk a lovakat, lepucoltuk õket, roni és Kincsõ már ott jöttek az úton felénk. :-) Csak kicsit néztek be, már késõ is volt, meg jött valami gyanús telefon is a lovardából, hogy hiányolják a csajt :D Úgyhogy kis pihi, meg körülnézés, meg beszélgetés után mentek is. Én közben felnyergeltem, és mikor elmentek, én bekanyarodtam a pályára. Szelcsi v agy nem ismerte meg Kincsõt, vagy csak a többieket féltette tõle, mert nagy összeszeglászás után bele akart harapni az orrába :gm:Roni, hazaértetek szépen? :-) Még láttalak felfelé a dombon. Ha Csévnek ezt a felét támad kedved megkukkolni, néhanap tán össze bírunk egyeztetni valamit. ;-) (bár tényleg csak ritkán, ami a szerevezõ tehetséget és a ráérést illeti ebben a bandában :gm: )Ma is virtokba vehette délutánra a lovam a nagy legelõjét. Ám ez volt az utolsó alkalom. :-( Elvolt egy fél óra-órát, de amikor a lovak elmentek a másik legelõ legtúlsó végébe, akkor akkora rumlit rendezett!.. Nyerített össze-vissza, és szerencsére csak 1 kört rotyózott a jókora területen, majd egybõl odament az érte érkezõhöz, legalább fogócskázni nem kellett vele. Úgyhogy ment vissza a karámjába. Pályán érzésre sem volt teljesen oké, Szellem is azt mondta, meg a tulaj is, hogy a kedvenc bal hátulját nememeli rendesen. Király. Azért valamennyit mentem vele, holnap meg úgyis megyek ki reggel, megnézem alaposabban földrõl a dolgokat. Remélem, nem sántította le magát ez a lökött ló... Ezért óvakodtam én õt legelõre rakni. De arra álmomban sem gondoltam, hogy egymaga megoldja a futkosást, amiatt, hogy arrébbmentek a lovak. Nem olyan õ. De úgy látszik, elcsábította a nagy tér (vagy épp megijedt, hogy ezen a nagy pusztán marad egyedül). Na, mindegy, holnap lecsekkolom.Azért vágtában szaladni pont a bal kezére volt kedve a pályán, így pont arra a kézre kénytelen voltam sok beugratást csinálni, hogy kulturáltan közlekedjen már. De összességében nem mentem sokat vele ma.Ja, közben ugye ránk sötétedett, így pályavilágítás mellett mentünk, de az nem mindenhol egyformán fényes, és pont a sötétebb sarkokban mindig elénk feküdt egy kutya a járáson. Mindketten megijedtünk mind a két alkalommal ám, nem csak a ló, én is. :-)

#3053 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 11. - 7:18

Dé! Jó a légyfüggönyöd Szelcsin!!! :kocc: Vagy ezt már mondtam?A kép.taramra tettem fel képeket, ahogy a rottinkkal próbál az uram az iskolában dolgozni, ha valakit érdekel. :kir:

#3054 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 11. - 7:34

Engem érdekelt és meg is néztem! :D ÓÓÓÓÓÓÓkos kutya!!!!! :D

#3055 Pampalini

Pampalini

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 344 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 11. - 9:46

Hahó fiatalok!Mi lesz a október végi november eleji megmozdulással? sikerült eldönteni a pontos dátumot-órát? Be kellene égetni a határidõnaplómba... :D

#3056 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 11. - 10:00

Én a novemberit tudom megígérni, csak akkor meg kellene beszélnünk biztosra végre.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 11. - 14:02

Gigi, jók a képek! Érdekes dolog ez a kutyasuli, bár biztos hasznos... :rolleyes: Ez a jobbra át-balra át-ül-fekszik nekem lenne sok, nemhogy a kutyáknak :DKiruccanás: az idõponttól függetlenül (döntsétek el, én már írtam, nekem mi jó, uccsó hétvégébõl a szombat, és nov. elsõ hétvégéjén bármi), egyelõre az van, hogy azon az úton, amin Gigi és roni közlekedtek, mi Szellemmel tuti nem megyünk végig mégegyszer. Fentebb írtam már, hogy gyötrõdtünk végig a köves szakaszon, nekem fájt, nemhogy a lovaknak. Szelcsin még a négy vassal is rémes volt, Szellemrõl, aki mezítlábas, már nem is beszélek. Nem érdekel, ha hosszabb az út, inkább legyen hosszabb, de ez a köves szakasz (ami nem is olyan rövid, és tényleg csak sziklák) ez lólábgyilkos. Viszont van másik elvileg, ronival dumáltuk, hogy neki is körvonalaztak valamit, meg nekünk is, de még egyikünk sem járt utána a kérdésnek. De ez be fog következni, ugyanis szeretnénk veletek együtt lovazni, de arra mégegyszer nem megyünk, az fix. Ezt úgy mondom, hogy a hidegkúti terepeken is elég sok köves szakaszba botlottam, viseltem is, illetve leginkább a ló, de azok nudlik ehhez a pár száz méter tömény potenciális patanyomáshoz képest. Úgyhogy részünkrõl legalábbis, de másik út keresése az esélyes. Ma nagyon jót terepeztem öreglánnyal már megint! A tegnapi rotyózásos történet után félve ültem fel, elõtte lecsekkoltam a körkarámban, de nem tûnt gáznak, picikét merevebb volt, mint lehetett volna, de reméletem, ez akár bemelegedés után vissza is áll. Így kimentünk egy lazára, nem akartam sokat gyötörni. Az eredeti tehenészet-látogatós tervemet feladván (arra sok az emelkedõ), elindultunk Mónika-völgyön át Kesztölc felé, majd egy bekötõ úton lekanyarodtunk, megkerülve a völgy dimb-dombjait, a tó felé. Gondoltam, nézzünk vizet, meg a partot alakító teherautókat, markolókat is megcsodáljuk egyúttal (a tó magánkézben van, és szépen meg lesz csinálva a környezete, legalábbis ígéretes a dolog). Sokat léptünk, majd egy hosszú szakaszon kényelmes tempóban ügettünk, aztán a tó fölé érve megint lépés, itt már nagyon keményre tömörödött a talaj a munkagépek alatt. Egy helyen lekanyarodtunk a tóparton, gondoltam, körbejárom a vizet, a túloldalt volt egy nagyon csábító árnyas fasor. De egy ponton kis kalyibába, és az út mellette hosszan futóláncra kötött nagy argentín dogba ütköztünk, aki éppen szundikált. Minden esetre még így is visszatartott a továbbmeneteltõl, inkább visszafordultam az eddigi utunkra, és mentünk tovább a tó és a dombok közötti úton. Itt találkoztam a tulajjal, aki szült, hogy ne menjek arra a kutya felé, mert veszélyes, támad, és el is tud szabadulni. Jaaaa!.. Mondtam, hogy köszönöm, hogy szólt, azért is fordultam meg, mert láttam, hogy ott van. Majd továbbsétáltunk, el a munkagépek mellett, majd egy domboldalon a szõlõben matató emberek mellett. Ügetés, majd felvágtáztunk egy enyhe emelkedõn. Rájöttem, hogy mostanában megint elhanyagoltam figyelni arra, hogy tereen is vágtázzon mindkét kézre a lovam. Talán ezért nem akart szívesen beugrani tegnap bal kézre az elején a pályán. Úgyhogy ennél a vágtánál hagytam, hadd ugorjon be maga; naná, hogy jobb lábra ugrott be. Úgyhogy a következõnél a másikra ugrattam be, hogy arra is menjen. De még el kellett jutnunk addig. Újabb ügetõszakasz, majd hosszan lépés, nem fordultunk le hazairányban, hanem tovább mentünk a vadleses úton, majd fel a kedvenc szántóföldem (ill. most tarló) mellett vezetõ útra. Újból ügetés, majd a végén az emelkedõbb szakaszon egy kis vágta. Nagyon jó volt. Leügettem a végén, aztán hazasétáltunk a földek szélén, meg kicsit bozótharcost is játsszva. Szelcsi ma úgy ment végig, mint a kisangyal, szinte hozzá se kellett érnem, ennek örömére a hazavezetõ domb elõtt leszálltam, lekantároztam, és legelhetett az ott növõ dús, friss, zöld fûbõl jócskán. Aztán nem is szálltam vissza, hazasétáltunk.PS: most látom, hogy van egy új felhasználónk, "Painthorse" nicknévvel! Meg fogok zavarodni :DJa, ha már a névegyezésnél tartunk... Gigi, nem tudod, mi van Almával, aki az Anett? Beregisztrált, váltottunk is egy valag magánt, de mostanában totál eltûnt...

Edited by Dé, 2005 október 11. - 14:26.

#3058 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 11. - 14:45

Dé! Igen, minden rendben volt tegnap hazafelé, csak majd szétfagytam, meg egy kissé ránksötétedett. :) De tényleg tök feldobott, hogy átmentem Hozzátok! Végre mi is tudunk látogatóba menni, mert Kincsõ, mint tudjuk, megjavult. :D Láttad a dombon a királyságos vágtánkat is? Úgy ment, mintha puskából lõtték volna. Naggyon élvezte a dolgot. Viszont rendes volt, mert ahogy szóltam Neki, máris visszavett a sebességbõl, pedig már várta a vacsit. Nekem az októberi hétvége lenne jobb túra szempontból, de ezt már írtam. A Palo-féle javaslatot, azaz, hogy legyen meg mindkettõ, elvetettük? (Bár Õ a második tervezett idõpontjában, ha minden igaz, Veronában lesz.)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 11. - 14:52

Láttam, igen! :) Bár már szürkült, és olyan távolságból nehéz volt eldöntenem, milyen jármódban mentek, de a sebesség vágtára engedett következtetni :DNem vetettük el a 2 hétvégés variánst sem. Viszont közben rájöttem, hogy lehet, hogy megint a "sokat akar a szarka..." szindróma felé sordódom; nem biztos, hogy Szelcsivel mindkét hétvégén egész napos party-t kellene nyomatnom... Úgyhogy meglehet, hogy én is inkább választok a kettõ közül, bár elég nehéz lesz, ha mindkettõrõl hiányzik valaki, akivel találkozni akarok :([írni tudni kéne]

Edited by Dé, 2005 október 11. - 14:52.

#3060 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 11. - 16:58

PH, Ilus, esetleg Dé, - és mindenki, aki tud infoval szolgálni -, a segítségetek kellene!Van egy barátom, volt kollégám, aki lovagol már egy ideje, de most elhatározta, hogy jól is szeretne lovagolni, ezért megfelelõ oktatót keres. Nekem azt mondta, hogy díjlovas oktatót keres, de azt is, hogy a távlati célja az ugratás. Mivel Óbudán lakik, és elég elfoglalt, elsõsorben erre a környékre gondoltam, mint számára könnyen megközelíthetõre, de szükség esetén BP. környékén bárhova elmenne. Saját lova egyelõre nincs, tehát olyan oktató kellene, akinél ez nem feltétel, viszont jól képzett lóval rendelkezik. Megköszönném, ha ajánlanátok magánban néhány általatok ismert, vagy egyébként jó hírû, megbízható edzõt, akinél érdeklõdhetne. :)

#3061 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 11. - 18:34

Adrienn! Ment magán neked! ;)Dé, Vgigi! Már nem kell sokáig káprázzon a szemetek! Bemószeroltam a delikvenst.... nem lesz itt több PH :dev: :gm: Nem is értem, hogy hogy jutott eszébe ez valakinek!!! Hallatlan!!!! Fel vagyok háborodva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :nem:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 11. - 20:13

Adrienn, én nem tudok igazán(illetve szerintem ugyanazt tudnám ajánlani, akit PH, ha PH azt ajánlotta, akire én gondolok :D vagy mi van), fõleg nem saját lovast... Edzõ nekem is elkelne, de magam sem tudom megoldani sajnos éppen :(Ma kresszen mûszaki simeretek voltak, és az oktató vagy 20X megkérdezte tõlem, mint egyetlen nõnemûtõl a csoportban, hogy sikerült-e megértenem... Hát a végére már kicsit felhúztam rajta magam, azért, mert nincs fütyim, attól még érthetem, mi az a karburátor! :rolleyes:

#3063 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 11. - 20:48

Adrienn! Ment magán neked! ;)Dé, Vgigi! Már nem kell sokáig káprázzon a szemetek! Bemószeroltam a delikvenst.... nem lesz itt több PH :dev: :gm: Nem is értem, hogy hogy jutott eszébe ez valakinek!!! Hallatlan!!!! Fel vagyok háborodva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :nem:

Hozzászólás megtekintése

Má megint? :confused: Egész nap el vagy tünve, :rolleyes: Partnerem. :yeah:

#3064 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 11. - 21:16

PH (és Dé), köszi :)

#3065 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 12. - 8:39

Sziasztok!Tegnap mi is lovagoltunk egy rövidet. Azt számolom, hogy hamarosan már csak akkor tudok kiérni normálisan, amikor délelöttös vagyok. Tegnap napköziztem, 4-kor indultunk ki a lovardába, és mire visszaértünk, már erõsen sötétedett. A lovak megizzadtak, így bementünk a fedelesbe lesétáltatni, ahol nagy volt az élet. Egy kislány a Sindy nevû lovon ügetett körbe, majd behozták a fekete kétszínû-szemû lovat, de mivel szegény még mindig baromi sánta, felnyergelték, majd egy futószárral vezetgették körbe. Meg akartam várni, hogy mi sül ki ebbõl, de nem történt semmi más, így hazaindultunk. Legközelebb vasárnap jutok ki, addig ne is várj Dé erre a lófotóra! A szarvas még mindig bõg folyamtosan...kissé horrorisztikus estefelé a feeling, fõleg a történtek után. :mad:

#3066 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 12. - 9:50

Vgigi! Igen, el tudom képzelni... nem szeretem a szarvasbõgést! :( Olyan félelmetes.... egyszer felvittem egy ködös reggelen a kutyámat ségálni Visegrádra..... az orromig nem láttam, viszont hallani baromi jól lehetett a szarvasokat, akik bõgtek... Nos olyan gyorsan, azt a kört még nem tetttük meg.... :D Ráadálsul egyedül... jó mondjuk ott volt a kutya, de gondolom õ lett volna az elsõ aki hanyatt homlok rongyolt volna a kocsihoz, én meg ott maradtam volna egy falka szarvassal! :rolleyes: Azután a nadrág után, amit Pali mutatott még elképzelni is szörnyû!!!!!!!!!!!!!!!!!!Szólhattatok volna, elõbb, lefényképeztem volna a kétszínûszemû lovat... mostmá mindegy...Donqui! Mé! Te nem lennél felháborodva, ha valaki a donquihote nick-el bejelentkezne :rolleyes: :dev:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 12. - 14:38

Hát, a korai sötétedést mi is észrevettük sajnos... Ha délután megyünk ki, mert dolgozom, és csatlakozom Szellemhez, akkor fél5 körül kelünk útra legkorábban, és a lovaglásnak 7-fél8 elõtt nincs vége, és már 7-kor sötét van. Ennél már csak rosszabb lesz tavaszig :(A szarvasnak meg szólni, hogy már erõsen októberben járunk, már vége az idõszaknak, kussoljon :DÉn egyébként szeretem hallgatni a vadakat, nagyon. Mondjuk azon azért elfilóztam most, hogy szarvasoktól is népes helyre költöztünk (õztõl, vaddisznótól nem félek, mármint lóról, a vaddisznókat amúgy rühellem), hogy vajon a szarvasbika megtámadja a lovat bõgéskor, ha az útjába kerül?.. Elõször arra jutottam, hogy a lószagot biztos másképp könyveli el, majd közvetlenül ezután gondoltam Pali lószagú ruhájára... Úgyhogy nem jutottam válaszra a kérdésben. A legérdekesebb élményem mostanában akkor is az az "éjjeli" (látási viszonyra gondolok) terepünk volt Szellemmel, amit meg is írtam ide, amikor felénk sodorta a szél azt a tömény vad-szagot. Irtó érdekes és furcsa érzés volt. Én nagyon szeretem az ilyet, vonz a vadon, vonzanak a vadak - bár nem veszélytelen, valószínûleg még lóról sem (azt nem számítva, hogy a ló megijed és ledob, hanem csak simán a lóról, mint "pajzs"-ról, mint "meg-nem-támadási okról" beszélvén). A kétszínû-szemû lóra meg várok türelemmel :)

#3068 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 12. - 20:29

Vgigi! Igen, el tudom képzelni... nem szeretem a szarvasbõgést! :( Olyan félelmetes.... egyszer felvittem egy ködös reggelen a kutyámat ségálni Visegrádra..... az orromig nem láttam, viszont hallani baromi jól lehetett a szarvasokat, akik bõgtek... Nos olyan gyorsan, azt a kört még nem tetttük meg.... :D Ráadálsul egyedül... jó mondjuk ott volt a kutya, de gondolom õ lett volna az elsõ aki hanyatt homlok rongyolt volna a kocsihoz, én meg ott maradtam volna egy falka szarvassal! :rolleyes: Azután a nadrág után, amit Pali mutatott még elképzelni is szörnyû!!!!!!!!!!!!!!!!!!Szólhattatok volna, elõbb, lefényképeztem volna a kétszínûszemû lovat... mostmá mindegy...Donqui! Mé! Te nem lennél felháborodva, ha valaki a donquihote nick-el bejelentkezne :rolleyes: :dev:

Hozzászólás megtekintése

Maximálisan :D

#3069 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 13. - 8:28

Nolátod! ;)Na! Tegnap Linda lovamon úgy röhögtem!!! Etetési idõ volt, már majnem minden ló bennt volt és ropogtatott, mire Linda meg még egy sorra kerültek a bemenetelre.... Lovászunk ment érte, már aggódott patásom, hogy lemarad, így bökdöste az orrával a karámajtót, hogy menjünkmár, menjünkmár.... Lehetett látni rajta, hogy húúúúúúúúúú de rongyolnék befele... El is indult szépen a lovász mellett, amúgy fickósan, pattogott, bemutatta a piaffot is... igenám, de egyszercsak meglátott engem, amint tágranyílt szemmel bámulom a produkcióját.... hirtelen, minden átmenet nélkül 4 lábra kezdett sántítani!!! Majdnem összeesett!!! Amíg elõttem elvonult, halódó hattyút játszott, majd a mikor úgy érezte, már nem figyelem, folytatta a normális járását.... Hát nem néz ez engem komplett hülyének??????????????????? :gm: Szerintem ez szimulál!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mad: Na megálljon! Elkapom én úgy a frakkját!!!! :D

#3070 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 13. - 10:33

Nolátod! ;)Na! Tegnap Linda lovamon úgy röhögtem!!! Etetési idõ volt, már majnem minden ló bennt volt és ropogtatott, mire Linda meg még egy sorra kerültek a bemenetelre.... Lovászunk ment érte, már aggódott patásom, hogy lemarad, így bökdöste az orrával a karámajtót, hogy menjünkmár, menjünkmár.... Lehetett látni rajta, hogy húúúúúúúúúú de rongyolnék befele... El is indult szépen a lovász mellett, amúgy fickósan, pattogott, bemutatta a piaffot is... igenám, de egyszercsak meglátott engem, amint tágranyílt szemmel bámulom a produkcióját.... hirtelen, minden átmenet nélkül 4 lábra kezdett sántítani!!! Majdnem összeesett!!! Amíg elõttem elvonult, halódó hattyút játszott, majd a mikor úgy érezte, már nem figyelem, folytatta a normális járását.... Hát nem néz ez engem komplett  hülyének??????????????????? :gm: Szerintem ez szimulál!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mad: Na megálljon! Elkapom én úgy a frakkját!!!! :D

Hozzászólás megtekintése

Látod? Má a lovad is palira próbál venni. :yeah: ;) Mindíííííg mondom, de nem hiszõ nekem. :nem:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 13. - 14:33

PH, nem rossz! :dev: Tehetséges a lovad, bár még volna mit csiszolnia a játékán, ha nem akar lebukni ;) Kis lökött... :ang:Én meg ma akkora királyságos terepet mentem! 2 óra volt, nem rohantunk sehová, volt benne több ügetõ-és vágtaszakasz is, szóval mentünk szépen. De lovam maga volt a megtestesült nyugalom, egyszer sem akart sietni, ezért is mertem vele ma kicsivel többet menni, mert ha nyugodtan megy, nem erõlteti magát. Persze ebben a 2 órában volt sok lépésszakasz, meg vagy 3X megálltunk nagyon csábító dús füvet zabálni ;) A meleg miatt ugyan megizzadt, de csont szárazan értünk haza, szóval nem volt egy erõltetett menet. De álomszépen ment, ma nagyon meg voltam vele elégedve, egyetlen rossz moccanást sem tudok felidézni.Mire hazaértem Solymárra, ott már elvonult egy jégesõ is :huh: Kint végig sütött a nap, de lehet, hogy mostanra oda is elért a zápor-zivatar, ha a jég nem is.

#3072 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 13. - 19:06

Tudom, hogy most Hux lenyakazna ha tehetné, de eccerûen nem bírom magamban tartani... http://www.painthorse.hu/forumKukkantsátok meg.. elvileg mûxik is... :rolleyes: Próbáljuk birtokba venni!!!Hux! Ha gondolod kitörlöm ám ezt, de ez csak a szûk baráti kör, itt úgyis magunk vagyunk... ennyi magánt meg nem szeretnék elküldözgetni.... Látod, még mindig itt vagyunk! Bocsi.... :kocc:Nembaj, majd Linda is megtanulja a magáét!!!! Még nem tudja, de nov. 1-tõl munka alá lesz téve! :D

#3073 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 13. - 20:12

Tudom, hogy most Hux lenyakazna ha tehetné, de eccerûen nem bírom magamban tartani... http://www.painthorse.hu/forumKukkantsátok meg.. elvileg mûxik is... :rolleyes:  Próbáljuk birtokba venni!!!Hux! Ha gondolod  kitörlöm ám ezt, de ez csak a szûk baráti kör, itt úgyis magunk vagyunk... ennyi magánt meg nem szeretnék elküldözgetni.... Látod, még mindig itt vagyunk! Bocsi.... :kocc:Nembaj, majd Linda is megtanulja a magáét!!!! Még nem tudja, de nov. 1-tõl munka alá lesz téve! :D

Hozzászólás megtekintése

A kis szinésznõ, vajon kitõl tanúlhatta? :D

#3074 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 14. - 9:53

Tõlem nem, az tuti! ;)Donqui! Üdv nálam is!!! :) A kis kaméleon! :D

#3075 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 14. - 11:00

Tõlem nem, az tuti! ;)Donqui! Üdv nálam is!!! :) A kis kaméleon! :D

Hozzászólás megtekintése

TUTI???

#3076 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 14. - 11:35

Szolgálati közlemény:A 29-ei túrában érintettek legyenek szívesek tiszteletüket tenni a Kalandozásos topikban. Köszönöm... :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 14. - 14:54

Don!Nem kötözködés, de ha valami zavar, akkor szokásom szólni...Ha válaszolsz valakinek, akkor-ha közvetlenül az õ hozzászólása alá kerül a te válaszod, akkor ne idézd be a hozzászólását, mert tök felesleges-ha egy hozzászólásból egyetlen dologra akarsz reagálni, akkor szemezgesd ki belõle, és ne idézz be egy fél oldalas hozzászólást, mert tök felesleges...... ezen túl pedig iszonyú zavaró, legalábbis engem nagyon zavar, és még nehezebbé teszi, hogy kikeressem a számomra érdekes dolgokat a hozzászólások közül.Ha csake ngem zavar ez a dolog (félre ne érts, alapvetõen nem csak tõled), akkor meg lehet kövezni, nyúzni és a tóba dobni...

#3078 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 14. - 17:19

Dé! Igazad van, és Don biztosan meg fogja érteni... remélem :rolleyes: Egyik ügyes módja, ha nem a macskakörmös válasz gombot használod, hanem egy fél centivel lejjebb a gyorsválaszt, vagy a hozzászólt....Dé! Hol voltál, vagy csak én nem vettelek észre????

#3079 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 14. - 18:23

Gyerekek, úgy néz ki, nagy baj van Kincsõvel... :( Bár reménykedem, de ma végigbõgtem a délutánt. Szóval... Mentünk ki Petimmel kora délután, és mivel pont akkor kapott ebédet Kincsõ, úgy gondoltuk, hogy csak kisétálunk a nagy mezõre, és legelünk egy nagyot hármasban. Így is volt, szépen elballagtuk (én szõrén felültem, Peti meg jött mellettünk), aztán kint töltöttünk egy órácskát, nagyon jó volt. Aztán, mikor bementünk, gondoltam, azért ügetek-vágtázok Vele egy kicsinyt, hogy azért mégis mozogjon. Nagyon nem akarta, de végül elkezdtük az ügetést, de akkor már éreztem, hogy baj van. A jobb elsõ lábára, szinte nem is terhelt rá. (Lépésben semmit sem lehetett érezni.) Olyan érzés volt, mintha minden 2. ütemben be akarna ugrani vágtába.. Na, itt gyorsan le is szálltam Róla, és bementünk. Pont ott volt kovácsunk (Botka Ferenc), és kértem, hogy nézzen már rá a lábára, nincs-e nyomás a patáján. Hát, azt nem talált, ellenben nagyon elkeserített. Azt mondta, hogy nem biztos, de õ azt gondolja, hogy elképzelhetõ, hogy patacsont süllyedése van.. Ezen kívül talált 2 csontkinövést is a csûdjein. Ja, és persze a "szokásos" puklik... :hupp: Úgyhogy azt javasolta, hogy minél hamarabb konzultáljak Bába Andrással, és csináljunk sürgõsen egy röntgent. Már beszéltem Vele, nagyon kedves volt, holnap reggel megyünk ki együtt, megnézi. A röntgen meg jövõ héten. Nagyon remélem, hogy nem lesz komoly baj.. :nem: Nem hajtottam túl, a heti 4szer kb. másfél óra lájtos munka szerintem nem terhelte meg.. Igazán az elõéletét tesszük felelõssé a problémákért, mert nagyon túlerõltették a sok, képességéhez mérten magas szintû versennyel.

#3080 kiwi2

kiwi2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 872 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 14. - 19:48

Nah, megjött az elveszett! :) Mindenkinek nagyon köszönöm a köszöntést, csak nem voltam neten azóta! Hát, igen, megöregedtem :D Mutatnék képeket a szülinapi partymról, de félek, h utána sokan alkoholistának néznének, vagy valami :D :gm: Most épp a makói verseny képeinek felrakásával szenvedek, de képtárat ismerve ez még kb 1óráig fog tartani..Mind1, amúgy sem lettek jók.