Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Napló...

• Please log in to reply
3293 válasz a témához

#3001 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 27. - 20:33

Annie! Ha megtámad, akkor lehet, hogy használna az a módszer, ha vízzel lespriccelnéd. Gondolom, amikor pisil nem nagyon lehet elcsípni, de ez a vizes módszer talán akkor is beválna. :unsure: Vagy valami zörgő dolgot dobni felé (pl. sörös dobozba kavicsok).

Én azért nem lennék ilyen toleráns. Valószínű már régen kitettem volna, aztán bosszantson más állatot kint, ha nem félti az életét. :gm:  Szerintem pont az ilyen mentalitású macskák veszik le leggyorsabban, hogy kivel lehet ténylegesen szívózni, meg főnökösködni.

#3002 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 27. - 21:24

Kis tesztoszteron-túltengéses suttyó. Lehet, hogy tényleg oda kéne add Kistáltosnak, ott le tudná vezetni az energiáit :wink:

#3003 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 28. - 18:20

Annie! Ha megtámad, akkor lehet, hogy használna az a módszer, ha vízzel lespriccelnéd. Gondolom, amikor pisil nem nagyon lehet elcsípni, de ez a vizes módszer talán akkor is beválna. :unsure: Vagy valami zörgő dolgot dobni felé (pl. sörös dobozba kavicsok).

Én azért nem lennék ilyen toleráns. Valószínű már régen kitettem volna, aztán bosszantson más állatot kint, ha nem félti az életét. :gm:  Szerintem pont az ilyen mentalitású macskák veszik le leggyorsabban, hogy kivel lehet ténylegesen szívózni, meg főnökösködni.

Vizes módszert már a legelején bevetettük, eredmény: csuromvizes ugyanúgy rosszalkodó macska...(becsukott szemmel állt szemben a vízsugárnak, a fejére volt írva, hogy lesz*rom!) Zörgő dolgok, vagy bárrmi amit hozzávágunk, az szerinte játék. (papucsokat így imádja)

#3004 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 28. - 18:23

Igazi rosszcsontnak tűnik :)  A herélés segíthet, de várni kell egy-két hónapot az eredményért, bár az én rosszcsontom attól sem lett jobb, viszont legalább bent nem jelöl. :)

#3005 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 28. - 21:00

Vizes módszert már a legelején bevetettük, eredmény: csuromvizes ugyanúgy rosszalkodó macska...(becsukott szemmel állt szemben a vízsugárnak, a fejére volt írva, hogy lesz*rom!) Zörgő dolgok, vagy bárrmi amit hozzávágunk, az szerinte játék. (papucsokat így imádja)

Jaj! Marad akkor a remény a golyótlanításban.

#3006 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 október 3. - 15:18

Még mindig egerek, (emberek), és más állatok.

Hajnalban arra ébredtem, hogy egy egér beleharap a kezembe. Nem nagyon, de. Útban volt a kezem, hogy az esti nasi csipszemhez jusson a dög. Gyorsan felvettem magam mellé egy csivit, aki elkapni nem is tudja, de őrizte az álmom. Reggel újabb adag mérget raktam ki.

Pedig este örültem a kis kuvik megjelenésének, aki szorgalmasan huhogott a tanya körül, reménykedem,megtizedeli az állományt. A faház tetején nyest aludhat, lehet, kettő is, néha mintha halkan beszélgetnének. Bár ennek ellenére van egér is, meg pati is a tanyán, azt hiszem, már a ragadozók se győzik gyomorral. 

Reggel Illatosúti Csibe kutyám elkapott egy kispatit, úgyhogy nagyot nőtt a szememben.

Pár napja beszereztem egy kis jagdot (szégyen, hogy ennyi haszontalan kutya és nem irtják a rágcsálókat! :gm: ), bár a kis jagd még nem üzemképes, de majd!!!

Az emberekről most nem beszélek, nagyon hosszú lenne. Meg szivesebben gondolok az állatokra . :)

Edited by Kistáltos, 2014 október 3. - 15:19.

#3007 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 október 3. - 21:27

A méreggel csak óvatosan! Így ősz táján be szokott tévedni egy-egy patkány. Most is van elvileg kettő. Mindig a tasakos, rózsaszín mérget vesszük. Elvileg kutya/macska nem eszi meg, mert keserű. Na, nálunk a macska a farakás alá bedugott mérget a mancsával kotorta ki. Nagyon küzdött vele, szerencsére éppen elcsíptem, de rápróbáltam, és nagy élvezettel megette volna. Ekkor már két napja etettem a patkányokat (vagy inkább a macskát) vele, gondolhatjátok... Este doki, injekció, holnap pedig ismétlés.

Szóval csak óvatosan!

A kutya nálunk nagyon lelkes, már a fél farakást lebontotta, de esélye sincs egy patkányt kiszedni onnét. A kölykeit likvidálta (10-12db). Igazán csak az hiányzott volna, hogy osztódjon is.

Érdemes olyan ládikát készíteni a méregnek, amibe csak egér/patkány fér bele. A mérget pedig rögzíteni pl egérragasztóval.

#3008 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2014 október 3. - 21:35

A lemérgezett rágcsáló elfogyasztása sem igazán használ a ragadozóknak, tudtommal...

#3009 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 október 3. - 22:50

Kapható műanyag egér/patkány méregláda.

#3010 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 október 4. - 12:58

A kutya is megeszi, hiába keserű, nem olvassa a rajta levő szöveget. 

Vannak nagy méretű ketreceim, valami ipari tároló cucc, az alá tuszkolom be, ide a legkisebb kutya se fér be. Bárhova rakok, pl. nyergesbe, reggel ellenőrzöm, elfogyott-e, ha nem, összeszedem és este kirakom újra. Nem csak a kutyák miatt, kisgyerek se találkozzon ilyesmivel.

A műanyag ládát nem tartom túl jónak, egy közepesen aktív kutya kijátssza belőle a cuccot, ha akarja.

Sose bízz abban, hogy nem eszi meg a kedvenc. Az enyémekben annyi kajájuk van, nem győznek válogatni (a tacskómat koplalásra voltam kénytelen fogni, mert már haldoklott a kövérségtől, a kajamaradékkal a rókákat etetem), mégis, ezek a kutyák akkora gurmék, meg kell kóstolni a rózsaszín gyurmát is, mert olyat még nem ettek. 

Edited by Kistáltos, 2014 október 4. - 13:03.

#3011 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 október 4. - 20:09

Nagy tanulság volt ez nekünk. Eddig is mindig úgy eldugiszáltam, hogy semmi ne érje el, de ez a nyavalyás macska addig kínlódott, amíg elő nem kotorta.

Nem szoktunk mérgezni. Az egereket szorgalmasan írtja a macska, naponta 4-5-öt biztosan összeszed. A patkányt viszont muszáj, mert ha befészkelik magukat, nem bírunk meg velük (szembeszomszéd néni "tenyészti" őket). Általában fél doboz méreg az adag, és jövő őszig letudtuk. Enni nem tudnak nálunk, max annyit, ami a tyúkoknál megmarad, de az még egy egérnek is kevés. Egész jól ki tudom számolni a tyúkok napi adagját.

Macskusz szerencsére jól van. Az már biztos, hogy rettentően utálja az autózást, a dokit meg egyenesen meg tudná ölni a szemeivel. :dev: 

#3012 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 október 6. - 12:00

"A szeretet velünk kezdődik és nem elsősorban azzal, amit mondunk vagy érzünk, hanem a tetteinkkel. 

A szeretet cselekvést jelent.

Bankszámlaszámunk: ........"

Edited by Kistáltos, 2014 október 6. - 12:01.

• Lótuszvirág, rongyo, Mézszín Sörény és még 2 felhasználó kedveli

#3013 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2014 október 7. - 7:10

Ha egyszer azt mondod egy helyről, hogy onnan ,,lovat soha többé, sőt még csak a környékről se" - aztán ezt a kijelentést hosszú éveken át sűrűn ismételgeted, akkor hiába esel szerelembe a helyiség másik végén. A sors végül rafinált módon, váratlanul, hirtelen és rosszulesősen úgyis megóv attól amit szeretnél (hiszen éveken át mantráztad, hogy onnan sohadesoha)
Viszont ha ugyanúgy hosszú évek munkájaként magadévá teszed a gondolatot, egy másik helyről, hogy ,,onnan mégegyszer szeretnék egyet", akkor egyszercsak megtörténik, hogy lesz. Váratlanul, tervezetlenül, hirtelen, nem is csak neked szánja a sors, hanem odalöki, szinte megdob vele

ez ilyen kora reggeli gondolat, nagyranyílt szemekkel világracsodálkozósan, a menta tea mellől

Edited by Lótuszvirág, 2014 október 7. - 7:13.

• Kaiser kedvelte

#3014 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 október 8. - 12:39

Kedves és általam igen tisztelt ismerősöm "Hazám" díjat kap idén.

Posthumus.

Edited by Kistáltos, 2014 október 8. - 12:39.

#3015 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 október 9. - 14:13

6952325_aed98f603bb4f48a5e4f1be8d4892aef

Rákérdeztünk a kormánybiztosi irodánál, hogy tényleg van-e ilyen terv, és elmondták, hogy a prospektusban egy ékezet sajnos rossz helyre került: nem lóvasutat építenek, hanem lovasutat.

• Mézszín Sörény és N.C. kedveli

#3016 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2014 október 19. - 20:15

Nyolcadik házas Uránusz a szoláromban. A jó édes anyját neki.

#3017 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2014 október 20. - 9:12

Nyolcadik házas Uránusz a szoláromban. A jó édes anyját neki.

Karalábét kell enni nyeresen. Igaz, nekem se használt.

A nyolcadik házig el lehet gyalogolni, a szolár ellen meg nem kínai napszemüveg. Oda se neki. !!  Uránuszt meg simán hajtsd el. :D

• Saby, Mézszín Sörény, Kistáltos és még valaki kedveli

#3018 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2014 október 20. - 13:21

Azért jelentősen kellemesebb, mint 8 ház az ánuszban, a szoláriumban. :D 

• Saby, Mézszín Sörény, juice és még valaki kedveli

#3019 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2014 október 20. - 16:21

Fogalmam sincs, miről beszéltek....

#3020 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 október 20. - 19:26

Semmi gond, ezzel ők is így vannak. :D

• Mézszín Sörény és juice kedveli

#3021 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2014 október 23. - 4:16

Én tudom, miről beszélek. Vagy írok. Vagy mi.

#3022 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 október 23. - 21:43

Hogyhogyisvanez? 

Kiszúrás egy állatvédő szervezettel, ha visszaviszik hozzá az állatot? Hát nem azért vannak? 

#3023 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 október 26. - 22:09

Az első...

...gémcsapat húzott el délelőtt a fejünk felett. Érdekes hang és látvány, felfigyelt rá mindenki, aki nem hallott még ilyet erre.

És az első dementoros rusnya sötét őszi este, nem látok az orromig se, botladozva szedem a csapatot a legelőről, nem segít a délután felállított, vérfarkas alakúra rágott kőrbála sem a lovak nyugodt bevezetésében. 

És fejem felett (már a kisházban) a padláson viháncolnak a menyétek, de ez nem zavaró, általában rendes lakók.

#3024 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2014 október 26. - 22:51

Miért nem viszed be őket még sötétedés előtt? :) Mi itt most már (az óraátállítás után) fél öt körül megyünk értük, otthon pedig még korábban sötétedik, bár azonos időzóna...

#3025 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 október 27. - 11:28

Mert nem szeretnek bent lenni, a világos órák száma kevesebb, mint a sötét, így többet rohadnának boxban. Ha már szőrben-kondiban átálltak a hidegre, sokszor maradnak kint. 

#3026 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2014 november 23. - 14:02

Maestro Puccini, imádom a zenéjét, de muszáj volt ezt?

#3027 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 december 4. - 10:11

Fél életemet egy forró feketéért!!!!

#3028 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2014 december 4. - 11:23

Fél életemet egy forró feketéért!!!!

Ó, igen. :)

#3029 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 december 9. - 17:27

Kedves Jézuska! Szólhatnál odafönt a nagyfőnöknek, nem lehet olyan f@sz, hogy tudja, vizsga előtt a gatyámat ráköltöm a rollerra, erre szétcseszi a gumit is, de úgy, hogy hármat vagy négyet kell mindjárt vennem egyszerre, a vizsga miatt. Úgyhogy lécci, még karácsony előtt dobjál meg néhány téligumival, jó?

• Mézszín Sörény kedvelte

#3030 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 december 16. - 17:57

Hiányérzet vagy olyasmi volt ma bennem egész nap. És csak most jöttem rá, miért.

Egy napig tiszta volt  a kocsi és egyetlen egy kutya sem volt benne. Megyek, és orvosolom ezt a helyzetet.

#3031 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2014 december 16. - 19:22

Velem ilyen nem fordulhat elő :D

#3032 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 december 17. - 7:53

Velem se. De most vizsgázott. 

A benzinkút porszívójától úgy osontunk el, mert az a mázsa kutyaszőr nem tett jót neki, pedig csak két ülés. Hátulról meg kijött egy bálányi szalma :D

Edited by Kistáltos, 2014 december 17. - 7:55.

• Mézszín Sörény, Fifikusz és N.C. kedveli

#3033 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 december 18. - 21:09

Milyen nehéz lehetett szomszédomnak az éves várakozás, hogy végre minden gyanú nélkül kitehesse az ablakába a villogó piros csillagot. Az ötágút.

#3034 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2014 december 20. - 14:45

Beszólok. Mindjárt karácsony, én meg valami kihágott nyavalyával küszködök. (Amúgy hová lett a beszólós topik?) 

#3035 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 december 22. - 9:23

Hiszem, hogy mindennek megvan az oka.

A karácsonyfát már felállítottuk gyerekverseny okán, amit ők díszítettek, természetesen lóhátról. A fenyő egy nagy dézsába lett földelve, ne boruljon el, haa lovas nekimenne.

Ez a kellemes hét végi  vihar feldöntötte. Azt hiszem, csak azért, hogy a csivaváim is kőrbe tudják pisilni. :D

#3036 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 december 27. - 9:52

A tegnapi nap pihenés helyett a beállók téliesítésével zajlott. Kedvenc lovam helyét fejeztem be, aztán telehordtam fél méter vastag szalmával, mert jön a hideg. 

Az esti lóbegyüjtésnél a szőke Liba (Lina a neve, de ilyenkor jogos a Liba becézés  :gm: ) nem jött oda, ha megjelentem, elfordul, ellépeget. Ha sárlik, akkor szokott köcsögösködni. Fáztam, fáradt voltam, gondoltam, ha nem , hát nem, maradj kint faggyon a segged, vacsora se lesz, s a beálló se lesz lószaros.  :gm:  Reggel olyan szépen tartotta a nyakacskáját, csak hozzam be.  :dev:

• Kaiser és kavpaca kedveli

#3037 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 december 30. - 10:06

De jó lenne kedvezményesen lecserélni az ósdi hűtőm, aminek az ajtaja se zár rendesen.

Pályázati feltételek: nyugdíjas vagy nagycsaládos. :/ Ez az én formám.

#3038 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2014 december 30. - 10:17

Na de te nagycsaládos vagy! :)

• Kistáltos kedvelte

#3039 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2015 január 1. - 19:37

ccc. Minden elismerésem az állatvédőké, legyen az hivatalos, vagy alkalmi. És a nagy munka közepette - míg a petárdás kutyákat szedik össze - mindig jut energiájuk hátbadöfni, mocskolódni egy kicsit.

Tisztelet a kivételeknek.

#3040 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2015 január 4. - 11:00

A kurucinfo megtanult finoman gyilkolni egy szóval. 

(a szoctopik is eltűnt? )