Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Hhhmmm..... :-/ hogyan fogyhatok?

• Please log in to reply
3251 válasz a témához

#3001 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 30. - 21:50

Pl: tej..

#3002 estee

estee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 647 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 30. - 21:53

erre az aerob -anaerob kérdéskörre csak azt szeretném írni, hogy jó lenne, hogy ha valaki ezeket "máshogy tanulta", akkor ne ezt írja, vagy ne azt hogy amit írok az "csacsiság" mert ettõl senki nem lesz okosabb. Inkább írja le részletesen, hogy AKKOR Õ HOGYAN TANULTA? Tényleg szeretném tudni, de én leírtam ide valamit egy tankönyvbõl egy olyan embertõl aki egyetemi tanár sok sok éve, meg sportorvos. Erre mindenki máshogy tudja. OKÉ, DE AZ MI????? ha valaki veszi a fáradságot és leírj azt megköszönöm. ha nem akkor meg a korábbi dolgokat ignorálom :P

#3003 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 31. - 1:08

erre az aerob -anaerob kérdéskörre csak azt szeretném írni, hogy jó lenne, hogy ha valaki ezeket "máshogy tanulta", akkor ne ezt írja, vagy ne azt hogy amit írok az "csacsiság" mert ettõl senki nem lesz okosabb.

Szerintem Te így is elég okos vagy! :D

Inkább írja le részletesen, hogy AKKOR Õ HOGYAN TANULTA? Tényleg szeretném tudni, de én leírtam ide valamit egy tankönyvbõl egy olyan embertõl aki egyetemi tanár sok sok éve, meg sportorvos. Erre mindenki máshogy tudja. OKÉ, DE AZ MI?????

Szerintem leírtam.Energianyerése aerob és anaerob viszonyok között.

ha valaki veszi a fáradságot és leírj azt megköszönöm. ha nem akkor meg a korábbi dolgokat ignorálom :P

egy link a fogyásról

valahol a 4. oldal környékén irnak róla!

Edited by LANDGRAF, 2010 január 31. - 1:13.

#3004 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 2. - 10:14

Dicsekedni jöttem. -5 kg. (Örni, az 5. kg is vízveszteség? :D ) Kell hozzá jó sok akaraterõ, de jó dolog mozogni, utána a szaunában punnyadni. Sikerült még két társat is csábítanom az edzésekhez, így már szinte társasági eseménynek számít egy-egy edzés.

#3005 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 2. - 10:35

:D Az már talán nem. De, mint tudjuk, nem én alkottam az Embert*, ezért nem tudok mindent róla. Én csak olvasok minden hülyeséget, pro és kontra. Saját tapasztalataim meg csak saját magamra érvényesek.

*Bár ott voltam, ha kérdeztek, tanácsot is adtam... :dev:

Edited by Ernest, 2010 február 2. - 10:36.

#3006 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 2. - 10:40

Most megnyugodtam egy kicsit. :D

#3007 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 2. - 16:06

Hát, mivel kedves fórumtársunk nem volt hajlandó pár kulcs-szónál többet mondani, elkezdtem vadászni a neten a sós gén kérdését. Azt kell mondjam, nem vagyok elégedett. :) A sófogyasztás tehát az egyenlítõ környékén régóta (génmódosulások általánossá válása idõskáláján régóta) élõk számára nem egyszerû dolog, mert nehezen vesztik a sovt. És nekik ez káros. Pont ugyanilyen káros nekünk is, akik, mérsékelt égöviek, elvileg* megszabadulunk a feleslegtõl. Csak nekünk nem általában káros, mint aki nem szabadul meg a sótól könnyedén, hanem a közbensõ idõszakban káros, onnantól kezdve, hogy megesszük és a szervezet hozzárak 100-szor annyi vizet, a szív meg keringeti, egészen addig, amíg szerencsétlen vesénk ki nem választja. Napi ötször. Hol hibázok? Hogy aztán mennyi sót eszünk, hát arra próbáltam ráutalni a félreértett hozzászólásommal, hogy a civilizált ember étrendjében bizony civilizálatlan ("természetes") mértékkel mérve elviselhetetlenül sok só van. *5% elég nagy szám ahhoz, hogy az ember ismerhessen barátai, osztálytársai, szerelmei, családtagjai, stb között egyet-kettõt, aki e szempontból afrikai.

Edited by Ernest, 2010 február 2. - 16:07.

#3008 estee

estee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 647 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 2. - 16:26

Örni, látom legalább szorgos voltál, volt egy InterSalt nevû kutatás, annak is utána lehet járni, bár annak értékelését megismételték módosított számítási módszerekkel. szal az elsö adatok az érdekesek. Nálad (legalábbis úgy látom) a civilizált emberek közé tartozik a chipspuszító, kólavedelõ, mekitzabáló 15 éves is. nálam nem. Tehát ami nekem sózás( pl egy leves megsózása) az mennyiségileg nekik 3 szem chipsen rajtavan. mellesleg a chipsben még tán a só a legkevésbé természetellenes :gm:

#3009 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 2. - 16:48

Jaj, anyám, még mindig nem akarod fogni. Hagyjuk már a chips beltartalmi értékét paleo vagy Atkins vagy hiúz vagy kismadár élelmezési ideológiák szerint. Egy chipset az átlagember minden további nélkül megeszik. Meg tud enni! Önként. Ha ezzel egyet értesz, akkor folytatom tovább. Az Intersalt emlékeim szerint nem mondja azt, hogy a mérsékelt égövi emberek másban is különböznek... Akkor meg? Az Intersalt azt mondja, hogy a sófogyasztás üdvözlendõ. Ezzel azért kicsit ellentétes az, hogy megszabadulunk tõle. A kiválasztás sosem volt ingyen. Fentebb írtam, hogy nem én teremtettem a világot, én csak elolvasom a jobb és a bal oldali marhaságokat, és az a balszerencse, ha rövid emlékezési idõn belül olvasom a kétfélét. Mi az, hogy legalább?

Edited by Ernest, 2010 február 2. - 16:49.

#3010 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 3. - 13:39

estee! írnál kicsit részletesebben az általad követett táplálkozásról? (nem kekec, tényleg kíváncsi vagyok) Örni! Még a jelenleginél is kezdõbb konyhatündér koromban használtam tepsiben sütött kajához hidegen sajtolt olivaolajat és fura íze lett. (mielõtt belekötnél: egyértelmûen az olaj miatt)

#3011 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 3. - 16:22

Semmi baj a megállapításoddal... A hidegen sajtoltakból a napraforgót és a tökmagot alkalmazom kenyérre öntve, vajaskönyér hejet, valamint salátákra ezeket öntöm. Mivel mindkettõt mag formájában gyermekkorom óta szívesen eszem, az ízüket nagyon kedvelem*. Olívaolajat nem használok, mert az nemzetárulás. Kukoricacsíraolajat kiskanállal, amikor azt javasolták. Szójaolajat egy kóstolás után sose. Lenmagolajat már a szaga után se, mert a fát azzal szoktam elõkezelni. Többit meg nem is ismerem. *Ára inkább a napraforgóolajnak elviselhetõ, a tökmag viszont idõsödõ fazonoknak csak jót tehet. :D

#3012 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 3. - 16:40

Fogyásra is alkalmas étrendrõl olvastam most, a paleolitról.

Elovastad a könyvet? És? Vélemény? (Én még csak a nyolcvanvalahanyadik oldalnál tartok, de nagyon ütõs...)

Ja, amúgy miért kell mindent harapófogóval kihúzni belõled?

#3013 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 3. - 16:54

Jaj, bocs, nem a könyvet olvastam, hanem végigböngésztem egy fórumot, meg egy pár cikket. Ez se kevésbé szimpatikus, mint bármi más, és vannak érvek ellene is, mint bármi más ellen. Szerintem Estee-nek azon megállapítása nagyon okés, hogy ez neki jó. Ami az ellentes mondásokat illeti, most sokkoltak egy jó dologggal. Volt a családban cukorbeteg, ezért a természetgyógyászok álláspontját jól mgjegyeztem, hogy a gyümölcscukorhoz nem kell inzulin. Erre most azt olvasom, hogy ja, de a gyümölcscukrot meg csak a máj tudja feldolgozni, tehát aki sokat eszik belõle, éppúgy tönkreteszi idézett szervet, mint az alkoholista... Puff, a kirakat. Ami a harapófogót illeti, szerintem bõbeszédûségem naponta szerez pár új ellenséget a fórumon. :dev:

#3014 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 3. - 16:59

Ami a harapófogót illeti, szerintem bõbeszédûségem naponta szerez pár új ellenséget a fórumon. :dev:

áááááá...ne gondold! :D :D

#3015 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 3. - 17:01

A fórumra linket pls! Meg a cikkekhez is.

#3016 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 3. - 17:07

http://forum.index.h...amp;la=97240193
http://www.tenyek-te...taplalkozas.htm
http://en.wikipedia....aleolithic_diet

Ja, jó paleo étrendet mai lányok nem tudnak követni, hiányzik a szakálluk hozzá.

Edited by Ernest, 2010 február 3. - 17:17.

#3017 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 3. - 21:21

A hidegen sajtoltakból a napraforgót és a tökmagot alkalmazom kenyérre öntve, vajaskönyér hejet,

Hátfujjjjj :dev:

#3018 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 3. - 21:28

Beleolvastam ebbe a paleoétrendes izébe, a teljesség igénye nélkül. Csak röptében egy- két gondom van vele. ne mondják már, hogy az adott korszakban volt csirke meg karfiol, talán inkább mamutot ehettek õseink, nem???

#3019 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 3. - 21:29

Azért ez nem errõl szól. Részleteket minek, ha nem is akarod megérteni? :gm:

#3020 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 3. - 21:40

Megmondom õszintén, jól elvagyok a vegyes étrendemmel, mindenfélébõl egy keveset, akkor nem lehet túlontúl káros. (kivéve a csoki, de egy élvezet jusson már nekem is ... :gm: ) + Lehetõ legtöbb mozgás. Off: jaj, láttátok az a bikarodeós reklámot, amelyik olyan szöveggel kezdõdik, hogy " aki ülõmunkát végez..." :D :D :D

#3021 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 3. - 21:48

Hát bocs, de anélkül, hogy legalább pár percet fektettél volna bele, hogy egyáltalán mit jelent, ez csak beleböfögés...

#3022 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 3. - 21:52

Bocs---

#3023 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 4. - 13:18

Pleisztocén életmód: Elõzmények: Az eddigi fogyasztó eljárások, diéták, módszerek és életmódok csupán a fogyást helyezték elõtérbe. A forradalmian új (ma éjszaka kidolgozott) pleisztocén életmód viszont ettõl sokkal többet nyújt, hiszen egyidejûleg alkalmazható túlsúlyosak fogyasztására, illetve kóros soványság megszûntetésére, ezáltal várhatóan forradalmi módszerként robban be a köztudatba. Légy te is azon szerencsések között, akik elsõk között kipróbálva, behozhatatlan elõnyre tesznek szert a késõbb bekapcsolódó tömegek elõtt. Lényege három fõ pontban írható le: -Az étkezés korlátozásának feloldásával, az önsanyargató étrendek megszûntetésével visszaadja az ember szabadságérzetét és egyúttal pozitív kedélyállapotot hoz létre, mely megalapozza a 2 és 3 pontban leírt munkát. -Evés-ivás elõtt mindig aktív mozgásra, tornagyakorlatok végzésére buzdít, mely robbanásszerû javulást eredményez már pár nap alatt az egyén állóképességében, kedélyállapotában. Ez az úgynevezett „hízva” fogyás korszakalkotó eljárásának alapja. -Az aktív mozgás átalakítja a szervezet testzsír arányát, izmokat hoz létre, javítja a keringést, pozitív visszacsatolással jelentõsen emeli az egyén szabadságfokát, amit már az étkezési korlátozások feloldásával amúgy is emeltünk. Tudományos alapok: Régészeti bizonyítékok alapján kijelenthetõ, hogy az ember fejlõdése során hamarabb volt képes a mozgásra, mint az elhízásra. Régészeti leletek egyértelmûen azt bizonyítják, hogy az elõdeink jóval többet mozogtak mint a mai ember. A régészek megfigyelték nemcsak az inkáknál, majáknál, toltékoknál, de az avar, szarmata, vagy éppen kelta sírok elrendezésében, hogy a történelmi korok embere nemcsak többet mozgott mint mi, de jól láthatóan elõtérbe helyezte a mozgást a táplálkozással szemben, ezért ismeretlen volt náluk a szívinfarktus, koszorúér lerakódás, túlsúly miatti izületi kopás és sok más mai civilizációs betegség. A mozgás iránti vágyunk szocializációs elnyomása a mai kor igazi civilizációs betegsége, melynek eredménye a többi betegség és az elhízás, melyet csak tetézhet az önsanyargató étrendek nyomán kialakuló depressziós kedélyállapot mozgásszegény életmódra kárhoztató ördögi köre. Konklúzió: Végre bátran elõveheted a nutellás-mézöntetes csokipralinét kockacukorral meghintve. Biztos nem kérsz utána még egy gesztenyepürét? Ne sanyargasd magad étrend korlátozással, szimplán csak: mozogj, mozogj és mozogj! Akik kipróbálták: Kiss Orsolya, Hódmezõvásárhely, irodai dolgozó A múlt hónapban még kalóriatáblázatokkal ébredtem, reggelire két szem hántolt rizst és három darab mûzlit ettem, rosszkedvûen végeztem a munkám, ahol szétszórt voltam és mindenért leb*sztak. Hazaérve pedig nem volt kedvem mozogni, fõként csak tévéztem, neteztem. Amióta megismertem a pleisztocén életmódot, a mozgást elég hamar mindössze két-három hét alatt megszoktam, egy hónap alatt leadtam tíz kilót és az állóképességem is sokat javult. Tudatosabb, dinamikusabb lettem, a fõnököt ebben a hónapban már harmadszor küldöm el a fenébe.

#3024 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 4. - 13:43

A fogyásra legalkalmasabb sportágak: Pusztakezes õstulok vadászat, illetve gátfutás személyi edzõvel (kardfogú tigris) :)

#3025 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 4. - 21:10

Tudatosabb, dinamikusabb lettem, a fõnököt ebben a hónapban már harmadszor küldöm el a fenébe.

Na, EZ a legjobb fogyókúra :gm:
Küld el a fõnököt, majd õ viszonozza, munka megszûnik, pénz elfogy, nincs kaja, tuti fogyás :dev:

#3026 DOLCE

DOLCE

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 164 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 4. - 22:17

Bocs az off ért Lótuszvirág írtam magánt

#3027 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 6. - 17:36

Elõnyök és hátrányok... Nem szép tõlem, hogy tovább terjesztem, de hát... Itt a paciponthun amikor a fogyás szóba kerül, kettõ-három férfitársam rögtön jelentkezik, hogy: de hát az a jó, ha fogni lehet... Hát tessék. Különben ezt angolul némi malíciával love handle-nek hívják, hogy mûvelõdjünk izs eppicit.
(Társkeresõbe is írhattam volna, ott is elõjön ez az alfejezet.)

#3028 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 6. - 18:27

Hát igen.. Az egészséges testkép része, hogy nem veszek fel olyat amirõl tudom, hogy elõnytelen. Sokaknak ez alapvetõen hiányzik

#3029 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 17:13

Hát igen.. Az egészséges testkép része, hogy nem veszek fel olyat amirõl tudom, hogy elõnytelen. Sokaknak ez alapvetõen hiányzik

Drága! Te több szempontból sem tudsz elõnytelenül öltözködni! :D

#3030 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 11. - 15:14

Az Intersalt emlékeim szerint nem mondja azt, hogy a mérsékelt égövi emberek másban is különböznek... ...
Az Intersalt azt mondja, hogy a sófogyasztás üdvözlendõ.

Ezt elírtam, Intersalt helyett Salt Institute-t gondoltam írni.

#3031 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 11. - 15:41

Drága! Te több szempontból sem tudsz elõnytelenül öltözködni! :D

Nem szeretném példával illusztrálni, de hidd el nekem, hogy nincs igazad :gm:

#3032 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 11. - 21:23

Ugyan nem fogyás, de mégis ebben a topicban jobban helyen van, mint mondjuk a zablásban:
http://www.lifenetwo...ak-milliok.html

#3033 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 11. - 21:24

Most jöttem meg futásból, a 25 centis hófehér takaróban, nagy pelyhekben hulló havazásból. ANNNYIRA gyönyörû volt! Imádomm :)

#3034 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 19. - 15:44

Na, ez biztosan a sófogyasztáscsökkentéspártiak aknamunkája volt.

#3035 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 19. - 17:56

Itt dicsekedtem a fogyással, de úgy néz ki, elkiabáltam. Boldogtalanságomban folyton csak eszem és kezd visszajönni, amit leadtam. :hupp: (Kérem vissza a kiegyensúlyozott(abb) életemet!)

Edited by Jucc, 2010 február 19. - 17:57.

#3036 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 13. - 1:14

Dinnyekúra

(alternatív)

#3037 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 15. - 10:33

Tegnapra tartósan átléptem a nyolcvan kilós ólomhatárt. Meg se álljak 70-ig. :)

#3038 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 15. - 16:26

Grat! :) Én is fogytam 6-7 kilót az elmúlt 3 hétben, de titok, hogyan :dev: :gm: :P

#3039 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 15. - 17:26

Titkolózni, na azt nem ér. :cool:

#3040 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 15. - 17:32

Na jó. Elárulom. Kb 6 hete átálltam paleo-kajára, ami igazából glutén-, lektin- és laktózmentességet takar. Nem kell koplalnom, isteni finomakat eszem, teli vagyok energiával, fogytam, szépült a bõröm, meg még pár egyéb apróság :)