Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Dunakeszi - Veresegyház - Vác háromszög

• Please log in to reply
5438 válasz a témához

#3001 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 8. - 9:19

Csuti, én le vagyok sújtva, mert nem tudok menni. Tatárig minden hétvégén a lovakat hajtjuk, hogy valami kondijuk legyen, így is necces, hogy egy héten kétszer, max. háromszor mennek, hogy fogják bírni az utat. Szóval én kimaradok a lóavatásból, de majd bepótolom. (Egyébként már hetek óta készülünk menni Éváékkal Vegáékhoz más miatt is.) Aztán úgy intézem, hogy nehogy az legyen a vége, hogy elõbb érsz te a lovad hátán hozzánk, mint én hozzátok. Nektek jó bulizást! Eszembe jutott egy névötlet a Csuti alapján: Csutak. :)

#3002 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 8. - 10:08

Szerintem meg nem is tudja, mi lett a lovabol. O meg az ugyuribugyurinal tartott, mikor elindult Erdelybe.  :D

Hozzászólás megtekintése

:confused:Kell a kis tunderviragcsillagocska aprosagnak egy kis ido, hogy kimenjenek a csunya hormonok belole... De sajnalom Lidercet :(

#3003 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 8. - 10:09

Csuti,Ez a hétvége úgy teli van, hogy egy "gombostût sem lehetne elejteni" (kicsi képzavar, de a lényeget megmutatja). Jövõ héten szombatra tervezzük, hogy átruccanunk a tanyátokra, akkor megnézzük a Te lovadat is. (Úgy rémlik, ez többeknek jó idõpont volt.)Addig is sok sikert és örömöt!

#3004 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 8. - 10:34

Tanyalátogatóba jöhettek jövõhéten, az úgyis csak napközbeni program. Ez a lóavató meg kifejezetten esti program. :)Sajnálom, hogy nem tudtok jönni! :(Én meg jövõ szombaton leszek rokoni partyn...

#3005 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 9. - 9:42

Lóavató buli Õrbottyánban "A" Farmon!Mindenkit szeretettel várunk! Különös tekintettel a DVV-sekre!Apelláta nincs! Aki kifogást talál, azért elmegyek! :guny: És ezt vehetitek fenyegetésnek!Szóval: Pende, Szende, A Bölény család, Éva, Zap, Bouget, Jo, Ibiza, Becsi-gazdik, Meggyes, Filly, Vrony, Boka, Bluék, Dreamcatcher, Discozimbie, Ernest, PH..............nap közben még bõvítem a felsorolást................ És persze azok, akik messzebb vannak, de szeretnének velem koccintani! :)Hozzatok magatokkal egy kis innivalót, sütnivalót(grillkolbi), szépidõt, jókedvet és Szende a lájndensz cd-det! ;)Hahó!!! Jelezzetek vissza lécci, hogy kire számíthatunk!!!Zap, Iza kilõve. :DBölény családért megyek.Vega, Nikol, Vrony, Csuti tuti ott lesz!

#3006 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 9. - 9:54

Ezek szerint mi is :) Pende? Csuti, ha idõpontot is írnál, a többiek is könnyebben szerveznék meg magukat.

Edited by Adrienn, 2006 június 9. - 9:57.

#3007 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 9. - 9:58

Csuti, nekem szándékomban áll átlátogatni(mellesleg már régóta :D ) Mikor lesz ez? Mert most szombat délelõttre terveztem amúgy is egy látogatást :)

#3008 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 9. - 11:17

Hát én úgy gondoltam, hogy olyan 6-7 körül már lehetne gyülekezni, aztán sütögetni és vacsizni. Mellesleg dolgozom aznap az Ünnepi Könyvhéten 19 óráig, de szándékomban áll elkéredzkedni elõbb.... ;)A Vrony nevû vészmadárnak meg üzenem, hogy megfelelõ számú jelentkezõ esetén az esõfelhõket elvontatjuk a környék felõl! :D

#3009 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 9. - 11:59

Jelentem üzenetet megkaptam. :DSzerezzek valami vontatásra alkalmas eszközt? ;)(Amúgy természetesen jó idõ lesz, hisz az égiek is tudják, hogy ez mégiscsak Döme keresztelõje lesz.) :)

#3010 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 9. - 13:11

Hát én úgy gondoltam, hogy olyan 6-7 körül már lehetne gyülekezni,

Hozzászólás megtekintése

Na de melyik nap? :D Vagy legalább a hetet mondd meg :D

#3011 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 9. - 13:12

Valszeg mi is jövünk!

#3012 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 9. - 14:20

Ha holnap, akkor en is, en is!

#3013 discozombi

discozombi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 780 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 9. - 14:27

Gratulálok a lóhoz, Csuti! :) Köszi a meghívást, de nekem nagyon hirtelen jött. Ilyen gyorsasággal egy szombat estét sajnos nem tudok átszervezni. Elnézést, hogy nem tudok menni, visztont ígérem, hogy hamarosan én is (4 lábon odajutva) megnézem magamnak a csodafarmot, a csodalovakat és csodatulajdonosaikat! Mert csodák igenis vannak!

#3014 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 11. - 14:53

Nohat, a buli elvileg nem most volt, hanem a jovo heten lesz, de azert mi tegnap este paran megunnepeltuk Csuti lovat. :D Csuti, kar, hogy Te nem voltal ott. :D :D :D

#3015 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 11. - 17:55

Nohat, a buli elvileg nem most volt, hanem a jovo heten lesz, de azert mi tegnap este paran megunnepeltuk Csuti lovat. :D Csuti, kar, hogy Te nem voltal ott. :D :D :D

Hozzászólás megtekintése

A csípõmozgásomat nem is ecseteled? :D

#3016 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 11. - 18:28

Pende, nem. Azt latni kell. Posted Image :D

#3017 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 12. - 13:56

Mikor lesz a buli ezen a héten?

#3018 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 12. - 14:03

Remélem szombaton.

#3019 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 12. - 14:05

Akkor lehet, hogy én is tudok jönni. :)

#3020 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 12. - 14:06

Nekem tegnap felvetette Csuti, hogy péntek, de az nekem tutira nem jó.Ma asszem kiállításon van Csuti, majd talán holnap megmondja, hogy mikor is lesz a keresztelõbuli.

#3021 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 12. - 16:13

Szombat! :yeah:

#3022 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 12. - 16:41

Nekünk is szombat lenne az ideális - pénteken évzáró van -, de úgy emlékszem, az Csutinak nem jó valamiért.

#3023 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 12. - 17:26

Nekünk is szombat lenne az ideális - pénteken évzáró van -, de úgy emlékszem, az Csutinak nem jó valamiért.

Hozzászólás megtekintése

A lovát ünnepeljük, nem Õt! :gm:

#3024 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 12. - 17:29

Mi a lovát már most szombaton is megünnepeltük :gm:

#3025 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 12. - 18:22

Pende, nem. Azt latni kell. Posted Image  :D

Hozzászólás megtekintése

Nesze!

#3026 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 12. - 18:32

Ehhh... élõben nincs is ekkora. :nem:

#3027 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 12. - 19:02

Mostanában ritkán leszek net közelben (jó munkánkért cserébe nincs szükségünk netre a melóhelyen *2006), ezért péntekig találjátok ki, hogy melyik nap bulizunk!

#3028 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 13. - 7:16

Halihó!Nekem a szombat lenne jó, mert vasárnap szeretnék lejutni a Pa-Sa tanyai versenyre. Én arra gondoltam, találjunk ki egy szombati idõpontot, amikor találkoznánk a csomádi kocsmában. Oda mindenki eltalál (Zapolyáékat elkalauzoljuk ;) ) Leöblítjük némileg az út porát, aztán irány a Csodatanya. Ha ez így jó, ki kellene találni a találkozó idõpontját.

#3029 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 13. - 7:38

Már nem emlékszem kinek nem jó a szombat... :o de úgy látom a többségnek a szombat jó, tehát akkor legyen szombat, du. 6-tól gyülekezõ!!!Adrienn, megyek értetek ha kell!Nekem ma sok dolgom lezs, nem tudok majd írni....

#3030 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 13. - 7:44

:yeah:Akkor szombat. :yeah: Én tutira ott leszek. :kocc:

#3031 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 13. - 12:36

Gyorsan szakítok egy kis idõt dicsekvésre!Az én kis Döme-Döncimmel voltam terepen már többször is!Egyszer egyedül és nagyon tündér volt. Abszolúte nem fél semmitõl. Kitartóan egytempóban tud ügetni és vágtázni is. Beugratni már kicsit nehezebb vágtába, de majd alakulunk mint púposgyerek a prés alatt. :)Aztán vasárnap délelõtt Becsigazdi-Anikóval és öccsével mentünk terepre. Döme egyetlen rosszalkodása az volt, hogy valahogy most nem akart megállni egyhelyben terepen a fényképezkedés erejéig, de így is készültek nagyon tuti képek rólunk! Majd felrakom, ha megkapom õket.És Vega azt mondta hogy nagyon jól áll Dömének a weszkó és hogy illünk egymáshoz! Tök jó! :cool:

#3032 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 13. - 12:38

Gratulálok, szombaton megtekintünk titeket. Iza! Lóval mennél?

#3033 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 13. - 13:39

Csuti, kár, hogy te nem voltál ott szombaton, mikor megünnepletük a lovadat :D Úgyhogy részemrõl a mostani hétvége (egyéb elfoglaltság okán) elmarad. Egybõl hétfõvel fogok kezdeni tehát :DAmúgy baromi jó hely a Vega-farm. Lidércbõl árad, hogy tök jól érzi magát abban a picike karámban (laza kb. 15 hektár), tök egyedül(huszad magával) :yeah:(Furcsa, mikor Dámát (Lidi elõtti lószerelmem) látom, utána mindig kiakadok, a Lidérces találkozásoknak meg mindig örülök.)

#3034 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 13. - 14:02

Már megint én akadékoskodom? A 6 óra nem késõ? Mármint ha lóval elindulok, találkozunk 6-kor (Csomádon? a tanyán?). Hogy jutok el Csomádról, ha senki nem lovagol elém? Ha még szét is akarok nézni a tanyán, és ott idõzni kicsit, akkor 8 elõtt nemigen indulok vissza. Tiszta csillagos ég alatt hazatalálunk sötétben is, de felhõs idõnél necces. Szóval én korábbra tenném szívesebben, ha lenne, aki Csomádtól elvezetne a tanyához. (Ha végképp nem megyen, maradjon a 6 óra, legfeljebb sietünk.)

#3035 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 13. - 14:05

Csuti, kell ;)

#3036 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 13. - 14:27

Iza! A "gyere amikor akarsz" az elég kimerítõ válasz? :DBiztos lesznek akik korábban érkeznek és lesznek akik késõbb. Tehát csak összefutsz a nép egy részével. Legfeljebb nem lájndenszelsz velünk. :P Én eléd lovagolnék a Csomád utáni nagykanyarig, de azt sem tudom még hogy alakul a szombat délutánom... Gyere kocsival! ;)Szerintem így nyáron rohadtul nehéz összeszervezni valamit úgy hogy mindenkinek jó legyen... sajnos... :(BoKa! Tényleg kint voltatok? Nagyon sajnálom, hogy én meg nem... dolgoztam... Meg sorra hívtak az emberek hogy napoljuk a bulit. Akkor most bunkó vagyok, hogy nektek nem szóltam, hogy elhalasztottuk?! :rolleyes:

#3037 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 13. - 14:29

BoKa! Tényleg kint voltatok? Nagyon sajnálom, hogy én meg nem... dolgoztam... Meg sorra hívtak az emberek hogy napoljuk a bulit. Akkor most bunkó vagyok, hogy nektek nem szóltam, hogy elhalasztottuk?! :rolleyes:

Hozzászólás megtekintése

Részemrõl nem, én egyébként is kimentem volna, már régóta terveztem.

#3038 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 13. - 15:09

Csuti,Négykerék kizárt! Négylábúval megyek mindenképp. :D Talán Zap azért kérdezte, hogy õ is az egy lóerõt választja. Amúgy a Csomád utáni nagy kanyar az mit jelent? Ha Fót felõl a domboldalról ereszkedem le, jobbra kanyarodok a kocsma felé, ahhoz képest hol az a "nagykanyar"? Írd meg magánban a számod, ha nem veszed zaklatásnak!

#3039 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 13. - 15:13

Én a kocsmánál szívesen bevárok mindenkit :gm: (De tényleg... :ang:)*lóval természetesen...

Edited by Filly, 2006 június 13. - 15:13.

#3040 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 13. - 15:13

Buddha, az énekesnõ, a peches és a többiek – 2006.06.11-12.1. rész – odafeléA 13-as számot szerencsétlennek tartják, pedig ez alaptalan. Tizenhárman vettünk rész a kétnapos lovas túrán, és nagyon klasszul éreztük magunkat, ezt szerintem minden résztvevõ nevében állíthatom.A szervezkedés annyi volt, hogy szombaton elszállították a csomagokat, és megbeszélték az indulást. Veresegyházról, a Farm tanyáról egy hat férfibõl álló különítmény érkezett pontosan 5 perccel 10 óra elõtt a Határ-tanyára. Gábor (Szárazhátú) vezette a veresieket, köztük a Palotai család tagjait (Tamás, a Buddha, Zoli, a Peches, és Zsolt, a Rendes), Tomit, a Mázlistát (Lucky a lova) és Gábort, a Kamillást. A Határ-tanyáról a Bagi Banda egy része kelt útra. Ott volt természetesen a névadó házigazda Imre (Bagira), Gabi (Vöresz) Gaforka, Melinda (Bonusz) és Zsolt (Manusz), Niki (a Szótlan) és én (Jedilovag). Emigyen alakult ki a 13 fõs létszám.Pontosan 10 órakor léptek ki lovaink a tanya kapuján, hogy nekivágjunk hosszú utunknak. Az elején ki kellett nagyjából alakulnia a sorrendnek, hiszen két tanyáról voltak a lovak. Merci és Belami hamar rájött, hogy nekik nem jó hátul, és ezért lovasaikkal elõre törtek. Nem is adták fel pozíciójukat az egész túra ideje alatt. Jedivel az eleje tájékán helyezkedtem. A többi fóti ló a hátsó traktusban haladt, mert elkísért még minket a friss házaspár (Noémi és Laci) a Duna-partig. A veresi lovak is nagyjából egy bolyban haladtak, ott is vannak a lovak között jól összeszokottak.Zsolti pechszériája az elsõ nagyobb vágtánál elkezdõdött. Elhagyta a nyereg alól az alátétet. Miatta kellett félbeszakítani egy vágtát, és megállni újranyergelni – immár gondosabban. Ez Zsoltinak minimum egy kör italt jelentett volna, amit azonban hiába vártunk egész túra alatt. A szerencse a kompon is elhagyta Zsoltit, mert az õ lova pottyantott elõször a fedélzetre, neki kellett tehát minden lóét feltakarítani. Sikeres és Blacky kétszer is megtisztelte a porondot. Lapátolhatott hát szegény fiú.Az elsõ pihenõt már a szigeten tartottuk, ahol egy itallal öblítettük le az út porát. Sikeres sikeresen eloldotta magát, és Gaforkának utána kellett bandukolnia. Az „öregúr” nem szereti, ha ki van kötve, ezért nem lehet fixen megkötni a kötelet. Így legalább csak eloldja magát, nem tépi szanaszét a felszerelését és a környéket.A sziget nyugati oldalán haladtunk, a Duna töltése mentén. Sok helyen látszott a magas vízállás nyoma. A lóitatáshoz is nehezen találtunk olyan helyet, ahol a lovak nem süppedtek csüdig a dagonyába. Jedi és Belami nem ivott, csak pacsált, és felverte az iszapot. Nem csak én voltam mérges ezért a lovamra. Egy szép réten megálltunk legeltetni. A fû a lovak hasát verdeste. Gaforka ekkor már sokadik telefonbeszélgetésén volt túl, okot adva nekünk egy kis csipkelõdésre.A következõ megálló megint az emberek szomjúsága miatt volt. A kocsmánál kiszemelte magának Tamást egy alkohollal túltelített egyén, és hosszas entelektuális eszmecserét folytattak, ugyanis az illetõ beszédét képtelenség volt megérteni. Azt azért megértettük, mikor elindulásunkkor „tündérnek” nevezett. Szegényt elvakította az alkohol, és nem ismerte fel bennem a boszorkányt. A pihenõtõl már nem messze volt a híd, ami Tahitótfalu két részét köti össze. Épp eperfesztivál volt, hatalmas volt a tömeg. A hídon egy néni megkérdezte Imrétõl, hogy mikor jön már az epreskocsi. Erre Imre válasza, hogy nemsokára, amibe a néni belenyugodott. A túlparton sátrak tömkenege szolgálta a „panem et circenses” jeligét. Egy darabig még kellett a fõút mellet bandukolnunk, betérni egy vágtára oldalra a mezõre, és meg is érkeztünk a Stampok-tanyára, ami Tahitótfalu és Dunabogdány között, az út mellett helyezkedik el.