Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Napló...

• Please log in to reply
3293 válasz a témához

#2961 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2014 augusztus 21. - 11:17

Jajistenem, csapás csapás hátán! :wot:

http://index.hu/gazd.../08/21/nutella/

#2962 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 augusztus 21. - 14:03

Nem ijeszt meg a hír. 

Ami finom, annak nem számít az ára. :D

Különben is, a rossz idő miatt annyi befőttet tettem el télire, hogy még két év múlva is azt eszem, így kevesebb nutella kell. 

#2963 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 augusztus 23. - 6:36

Nutella helyett megelégszem ezzel: http://www.nosalty.h...ndezes-csokibol

#2964 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 augusztus 29. - 13:49

"Azt hiszem, ha Gombóc Artúr teremtőinek idején itthon is kapható lett volna a Nutella, valószínűleg felkerült volna a közismert csokisorolós listára, hiszen amióta megalkotta először Pietro Ferrero a Pasta Gianduja-t (amit később Michele fia fejlesztett tovább) töretlen népszerűségnek örvend."

Cukormentes házi nutella

• Kistáltos kedvelte

#2965 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 2. - 7:11

Adott egy gyönyörű nagy ház. nem tudom, hány nm2, de nem a csóró kategória.

A kertben öreg, jobb napokat látott fehér német juhász "öregúr", valahányszor arra jártam, "beszélgetett", ételért  kunyerált. A kutya öreg volt, lehetett ez is az oka a soványságának, de  bármit kapott, kenyeret, sütit, jó étvággyal befalta. 

Más is etetgette a kutyát, a helybéli gondozóházból az öregek egy-egy falattal kisétáltak hozzá. 

Egyszer ott talált a gazda, durván rám ordított: "Ne etesse a kutyát!" Szóvá tettem, talán ha megfelelő mennyiséget kapna, nem kunyerálna (és főleg nem állnának ki a bordái).

Többször gondoltam rá, el kellene lopni az öregurat, de persze ez csak gondolat volt.

Az öregúr tavaszra eltűnt. :(

Egy fiatalabb kutya került a helyébe, valami masztiff szerű keverék, meglehetősen agresszív - és sovány. Nagyon sovány.

Egyszer-egyszer átdobtam a kerítésen kaját, amit a kutya szívesen fogadott, bár barátkozni nem akart.

Nem is zavart a dolog, mert ugye ha házőrző, tegye azt, de a soványság egyre láthatóbb lett. Már fontolgattam lépéseket tenni, de nehezen szánom el magam feljelentgetésre, mindig arra várok, hátha a gazda szán egy kicsivel több ételt az ebnek.

A kutya eltűnt.

Csak reménykedem, hogy azért, mert a gazdát felnyomta valaki és megérdemelten piszkálták meg. És csak reménykedem, hogy a kutyának jobb helye van már.

#2966 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 2. - 10:33

Meg, hogy nem jön új kutya elfogyni....

• Kistáltos kedvelte

#2967 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 5. - 4:11

De ott  van.

Legalább 3 napja már nem láttam,tegnap összefutottam a kedves családdal és a kutyával az állatorvosnál. 

A kutya beteg.

Már 5 napja, mire orvoshoz került... :/

#2968 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 5. - 8:58

De legalább elviszik orvoshoz, ez is valami

#2969 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 5. - 20:25

Kora reggel végre lovon. Egyedül. Arra megyek, amerre akarok, lovam  ringatja sajgó gerincem végre. Az idő kellemes, a nap nem süt hétágra. A száraz napraforgók tányérján óriás örvösgalamb csapat üldögél, mire előkapom a gépet, itt hagynak. Hatalmas szárnyak, az egerészölyv is közel engedett, és lassan elszárnyalt. 

Csodásan kezdődött a nap.

Aztán eszembe jutott Piri.

Agilis, mosolygós kis nő, majdnem annyi évvel a háta mögött, mint nekem.

Tragikus hirtelenséggel... A mentő mikor érhetett ki? Segített valaki éleszteni? Vagy csak VAN a városnak újraélesztő készüléke? Vagy..vagy...vagy...

Kérdések: miért?

A szép napot itt hagyta, pedig még lett volna ideje, sok.

Miért nem lehet úgy, csak akkor menjünk, ha akarunk???

#2970 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 12. - 6:54

Magdinak egy újabb nutellától ragacsos lap a naplóba.

#2971 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 12. - 7:07

Kísértetiesen hasonlít az előzőre. :)

Amit szintén nem próbáltam ki.

Most hecsedlire vágyom, de annyi időm sincs, hogy leszedjem a csipkebogyót. viszont legalább volt értelme a Nyugatinál dolgozni tegnap. Kettő is.

Fészbukon irkáltak egy idős néniről, házisütivel egészíti ki a nyugdíját, hogy ez mennyire valós, nem tudom, cincogott bennem a kisördög, de a süti finom volt.

A nyugatis könyvárusnál végre ráakadtam Erdős Renée könyvekre, amiket már rég keresek, de könyvtárunk kidobásra ítélte. Itt se került sokba, százasért kaptam. No, majd kivi vagyok, mennyit ér olvasás közben.

Edited by Kistáltos, 2014 szeptember 12. - 7:14.

#2972 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 12. - 7:43

...Segített valaki éleszteni? Vagy csak VAN a városnak újraélesztő készüléke? Vagy..vagy...vagy...

Erről sosem árt beszélni. Nem valami tökéletes az újraélesztős nyivántartás, de a facebookon épp megosztottam egy felhívást erről, csak azt nem írtam oda, hogy ezt kéne osztani, nem Oravecz Nórát. :) Oszthatná mindenki tovább.

Magát az újraélesztést, bár kissé pontatlanul, eleget népszerűsítik ama bizonyos Kovács Tivadar mentős szövegének megosztásával, bár annak meg van hivatalos ajánlása, azt kéne mindenkivel ismertetni (Tivi pontatlanságai sem életveszélyesek - vagy esetleg azok).

#2973 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 16. - 21:33

Többedszerre érzem magam hülyén, amikor segíteni szeretnék. A "hülyén" nem is igazán jó kifejezés, mert van benne megalázottság is.

Hogyaszondja, vagyunk páran lovasok. Problémákkal. De kinél tökéletes minden? Nem vagyok profi, zseni, über, de véleményem, tippem, meglátásom van, amivel úgy gondolom esetleg, talán, előfordulhat, hogy segíteni is tudnék.

Félnek a saját lovuktól kint terepen. Kérdem én (de finoman, meg ne bántsam senki rózsaszín lelkét), mi lenne, ha nem lenne terep, lenne helyette karám (pálya), próbálkozás így- úgy. Egy felvetett problémára legalább 3 javaslatot felhozok, de szívás, mert abban se terep, de még lóra felülés sincs... Na itt érzem, hogy hülye vagyok.

A másik, amikor határozottan bólogat a páciens, hogy ő ezt mind tudja, de felveti, hogy olyat ő is tud, hogy a karámban meghajtja, lemozgatja a lovat, nincs azzal gondja. Hát... basszameg fogalma sincs miről beszéltem eddig. Az orrát látod a lónak, és a farkát? Szerinted mi van a kettő között? Csak szőr?? Megismerni a saját lovat? Az idő, és rohadtul unalmas folyamat, mert bizony se terep, se felülés nem játszik benne. Türelem annál inkább.

Még mindig él az a tévhit, ha egy ló nem megy eleget, akkor félelmetes szörnyeteg válik belőle, aki képes embert enni lovagláskor. Akkor lehet ilyen, amikor egy ló, és egy majom a relativitás elméletét szeretné egymásnak elmagyarázni.

Na, jó volt leírni!

• Filly kedvelte

#2974 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 17. - 19:28

Ismerős történet. :)

Még jön hozzá egy kis színes, hogyaszongya a páciens elmagyarázza nekem, az emberevőjéből "szelíd" módszerrel akar lovat faragni. (értsd: suttogó, monti, akármi). Mikor elmesélem, őt se tiszteli a ló, s lovak között az első természetes módszer a tisztelet kivívása, az erősebb a főnök, nem hiszi. Addig, míg át nem szteppel rajta 600 kiló.

#2975 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 18. - 21:41

Ja-ja! :)

Tépi a ló, és akaratoskodik vele. Erre megkaptam, hogy "de az én lovam hatalmas ám, akkora erő van benne..." Necsesszemeg, ezek szerint az arabot nekem kisujjal meg kellene tartanom? :dev: Feldobom, hogy úgy rémlik a póni is elvitte anno. A válasz: "hát ez igaz" :D

Már megtanulhattam volna, hogy teljesen felesleges olyan témát feszegetni, amire a másiknak semmi szüksége. Szegény állat mindig "balfasznak" van kikiáltva, egyszerűbb, mint megkeresni az okot.

Ajánlottam egyébként ténylegesen segítő suttogót nekik itt a közelben, de úgy néztek rám, mint a véres késre. Full tele vannak pénzzel, de lovat 5Ft-ért szeretne venni, költeni rá meg kizárt dolog. Az esős idő miatt pihenőn vannak a lovak. Kíváncsian várom, hogyan sikerül majd a menet. Rettegés már van, az biztos.

#2976 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 18. - 23:45

Még a nemlétezőm is tele van. Meghirdetik az állást határozatlan időre. Megpályázom. Az állásinterjún is azt mondják, igen, ők hosszú távra keresnek valakit. Aztán elém tolnak egy határozott idejű szerződést, ami mellesleg még tök szabálytalan is, mert üres álláshelyet csak határozatlan idejű szerződéssel lehet betölteni a vonatkozó törvény szerint.

Az egyetlen jó, amit találtam benne az, hogy így viszont lelkifurka nélkül hagyhatom ott őket bármikor, ha találok valami jobb helyet.

#2977 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 19. - 11:29

Kíváncsi vagyok, a moderátorok mikor ugranak, ha már minden topikba beköltöztek az egerek?  :D  :gm:

#2978 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 19. - 11:44

Valószínűleg ezért sztrájkoltak tegnap a mókusok.

#2979 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 23. - 16:50

A fene enné meg, mégiscsak igaza volt szabolcsi felmenőimnek, mikor azt állították, egy csepp vonó se került a vérünkbe. Pedig de kéne...

Lóvásárló jött nézelődni, kis család, szépen lovasba felöltözve. Míg vezetem be a gebét, érdeklődöm, kinek, mi célra szeretnének lovat, milyen lovastudáshoz. Mert ám az én lovaim nem a "hagyományos módon" vannak tanítva, nem "berúgjuk, mint  a motort" ! Kérdezi a hölgy: "hátakkor hogyan?" Okítom, félfelvétel, csípő, csizmával finoman beemel... 

Mire beértünk a legelőről és hozzákezdtem volna a pucoláshoz, a hölgy megjegyezte: köszönik, nekik ez a ló kicsi (a maga 165 centijével). Az egész család nem volt nagyobb, mint én.

Kérdem: "nem próbálják ki? " "Nem"-hangzott a válasz, a kiselőadásom elrettentette őket.

Nem lesz belőlem kupec.

Edited by Kistáltos, 2014 szeptember 23. - 16:51.

#2980 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 23. - 17:33

Mostanában sokat töprengek az állatokkal kapcsolatban.

Mivel már másodjára történik meg, hogy egy fantasztikus, jó egyéniségű állat után egy borzasztó természettel rendelkező kerül hozzám.Nem vártam csodát, nem akartam ugyanolyat, csak egy egyszerűt, átlagosat és hogy az együttélés ne legyen lehetetlen velük...de az...A ló emiatt eladva, hisz kiszámíthatatlan volt és ezáltal ténylegesen életveszélyes. Most egy macska keseríti eg a család mindennapjait...Világ életemben állatbolond voltam és most összezavarodtam, hogy hogy is van ez.. :sad:

#2981 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 23. - 19:51

Ezen én is sokat gondolkodtam. Került hozzám máshol bolond ló, nálam bevált. Mert tudtam, hogyan kezeljem a helyzetet, a problémáit.

Van (volt is) olyan kutyám, akit más pár napon belül visszapasszolt, mert nem jöttek ki. És volt régen olyan kutyám, akivel én nem jöttem ki.

Lehet, hogy sok-sok év alatt sok-sok tolerancia gyűlt fel bennem, elfogadóbb vagyok minden állattal, megtanultunk egymás mellett élni, bár ez néha a külvilágnak elfogadhatatlan. :gm:

Szerintem majd megtalálod a neked valót, aki tökéletesen passzol az igényeidhez. :)

#2982 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 23. - 19:58

A legvacakabb, hogy a lónál és a macskánál is hasonló a személyiségbeli probléma: nem lehet fegyelmezni. Akár agyon is ütheted, ő csakazértsem adja meg magát... Macska most fog töketlenedni, hátha...

Az eddigi életem során megszoktam, hogy minden állattal jól kijövök (nyilván a képességeimnek megfelelő lovakra gondolok csak) és a 2 csúcsszupi állatkám után a másik végletet sikerült kifognom...

#2983 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 23. - 22:51

A macska háziasítása nem tart ott, mint a kutyáé. Macskát fegyelmezni, olyan félelemben tartás forma. Inkább szoktatni, de ehhez sok idő és türelem kell. A macska erősen egoista.

#2984 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 24. - 6:25

Nagyon kezdő, helyesebben újrakezdő macskásként én úgy mondanám, hogy mi szokunk a macsekhoz :smile2:
Néha a legkevésbé sem értem, hogy kerülhetett macska a lakásba (már nem nálunk, hanem úgy általában a világon) néha pedig hihetetlen, hogy hogy élhettünk eddig nélküle
Fura állat, még furább hogy amióta van, új főnökünk is van :ang: :kir:

#2985 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 24. - 9:31

A macska háziasítása nem tart ott, mint a kutyáé. Macskát fegyelmezni, olyan félelemben tartás forma. Inkább szoktatni, de ehhez sok idő és türelem kell. A macska erősen egoista.

Ő az átlagnál is egoistább. Szerencsétlen kutya fekhelyét pisili össze (szobatiszta, tehát csak kreténségből teszi...jó, dominálni próbál,de ne tegye)

12 évig volt macskám, Ő volt a főnök a maga kis bogaraival, de nem volt gonosz, nem volt ilyen s*ggfej. Ez egyenesen élvezi, ha kiakaszthatja a családot.

#2986 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 24. - 14:14

Ne így állj hozzá, mert akkor biztos semmit nem fog tudni a kedvedre tenni. Egy állat, csak megpróbál boldogulni a maga módján. Lehet, hogy tényleg idegesítő, de hogy nem a bosszantásotokra teszi, az biztos. A "gonosz" "seggfej" emberi fogalmak.

#2987 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 24. - 14:19

de hogy nem a bosszantásotokra teszi, az biztos

macskák esetében ebben nem lennék olyan biztos :)

http://alfimacsek.cafeblog.hu/

Edited by juice, 2014 szeptember 24. - 14:20.

• Filly és Annie90 kedveli

#2988 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 24. - 18:49

Fut egy sorozat, azt hiszem az Animal P-en. A címe: Pokoli macskák... Hihetetlen micsoda problémás állatokkal képesek együtt élni az emberek, mire segítséget kérnek. Ilyen össze-vissza pisilő macskáról is volt egy rész, meg is oldották. Sajnos nem emlékszem részletekre.

A kutyák miatt kezdetben nálunk is volt macska a lakásban, de mikor ivaréretté kezdett válni, mindent lepisilt. Még az ágyon engem is. Szerencsére a kutyákkal könnyen összeszokott, és ki lett költöztetve.

#2989 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 24. - 19:24

Akkor az ok: kicsit elkéstél a töketlenítéssel. Csak lazán jelölget.

Edited by Kistáltos, 2014 szeptember 24. - 19:24.

• Fifikusz kedvelte

#2990 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 24. - 19:25

Nálunk is a vészmegoldás a kinti cicaság, csak hát nem tanulta meg, hogy a kutya bánthatja is, a szomszédé rövid időn belül kinyiffantaná (plusz Tomot 10 éve fagyállóval mérgezték meg..), ha meg nem, akkor meg már nem tudnánk magunkkal vinni lakásba, így maradna a szüleim nyakán. Szóval ajánlatos lenne neki a benti léttel kibékülnie.

De számomra mindig is hihetetlen marad, hogy a hülyéknek mindig jófej állatuk van (leginkább lóékra gondolok)..

#2991 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 24. - 22:21

Ha ivarérett kandúr, akkor az a normális állapota hogy jelölőpisil. :dev:  Mennyi idős, és mér' nincs még kiherélve?

Fifikusz, én nagyon szeretem a macskákat, de nagyon hülye humorérzékük bír lenni időnként; náluk TÉNYLEG simán belefér hogy azért csináljanak valamit hogy a másikat (gazdát, kutyát, bárkit) bosszantsák vele... Mondjuk a kutya-fekhely-lehugyozás az "szimpla" territoriális vita.

Közben törpölök, hogy a herélés mellett mivel lehet még segíteni a helyzeten - és nincs túl sok használható ötletem, a macska teljesen máshogy működik szociálisan mint egy kutya. A kandúrpisivel gazdagon átitatott kutyaágyat le kéne cserélni egy ponton (mondjuk a heréléssel egyszerre), ez nagyjából biztos.

#2992 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 24. - 22:31

Tudom, hogy a macskák egyéniségek, én kettővel lakom együtt jelenleg, ég és föld a két cica. Mindkettő velünk van már tíz éve, mindkettő talált, egyik egyévesen sétált be hozzánk (a vizsla pont a szobában volt, hálisten), a másikat pár hetesen találta a fiam (cica volt pár hetes :D ). Mozart, az idősebb,  egy angyal, kitér a konfliktusok elől, a picit is szeretgette, mikor az hozzánk került, a másik, Puskin cica egy igazi vadóc, néha goromba vele is, meg a kutyákkal is, néha meg elbűvölő. Mindkettő időben ki lett herélve, így a jelölgetést csak Puskin csinálja a kertben, idebenn sosem.

Olvastam a jelölgetésről érdekes dolgokat (pl. hogy a sarkán lepisilt szőnyeget megfordították, és kandúrka nem a pisis sarkot, hanem a szobának ugyanazt a helyét, tehát egy másik sarkot pisilt le legközelebb) Arról sajnos nem olvastam, hogyan lehet megszűntetni, nem vagyok túl optimista  :unsure: 

Edited by Fifikusz, 2014 szeptember 24. - 22:40.

#2993 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 25. - 17:22

A tíz éve együtt élő szamárpárt néhány állatkertbe látogató anya panaszolta be, akiket felbosszantott, hogy a gyerekeik láthatják, amint az állatok párosodnak. Egy konzervatív városi hivatalnok, Lydia Dudziak erre meggyőzte a poznani állatkert igazgatóját, hogy különítse el a szamarakat.

#2994 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 26. - 20:40

Egértéma. vagy macska, vagy állatvédelem felső fokon...

Ismerősöm, kinek tanyájára szintén ezer egér költözött, kölyök macskája mellé keres valami profibb nyávogit. 

Elindult hát, a legprofibb menhelyre a közelben.

A kapunál árgus szemek lesték, lehajol-e a kutyák harmincadjához... Mivel ő reálisan nézi az életet, nem hajolt le. A cicust macskának merte titulálni, majd előadta, neki bizony egerész kell.

A menhelyen közölték: munkára nem adnak macskát.

Csak lakásba.

Elképzeltem szegény kinti macsekokat, mennyi szenvedés és megaláztatás árán jutnak hozzá betevő egerükhöz, aminek nagy részét aztán - jól képzett városi kéregetőhöz hasonlóan - le kell adniuk gazdájuknál, csak a megélhetéshez szükséges mennyiséget kaphatják meg. 

Félre a hülyeséggel. Miféle agyament állatvédelem ez? Valaki megkérdezte a macskákat is, mit szeretnének jobban???

• melodia91 kedvelte

#2995 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 26. - 21:13

Akkor én mi lehetek a szemükben? Mert az ivartalanított macskusz másnap már ment is a melóba, és hozott két egeret. Mindig gondol a kutyára is, na! :dev:

#2996 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 27. - 6:02

Sajnos az állatvédők egy jelentős része a "védenceik" eredeti életét, életterét, életmódját nem ismeri. Szerintük az a jó az állatnak, ami nekik. Ezzel sikeresen hozzájárulnak az adott faj elkorcsosulásához, természetes közegében a megélhetésre alkalmatlanná válásához. Minek ide géntechnológia, ha vannak ilyen állatvédők, "tenyésztők"...

• Filly, N.C. és egyember kedveli

#2997 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 27. - 10:59

És ez Magyarország vezető állatmenhelye, jó példával jár elől. 

#2998 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 27. - 16:05

Ha ivarérett kandúr, akkor az a normális állapota hogy jelölőpisil. :dev:  Mennyi idős, és mér' nincs még kiherélve?

Fifikusz, én nagyon szeretem a macskákat, de nagyon hülye humorérzékük bír lenni időnként; náluk TÉNYLEG simán belefér hogy azért csináljanak valamit hogy a másikat (gazdát, kutyát, bárkit) bosszantsák vele... Mondjuk a kutya-fekhely-lehugyozás az "szimpla" territoriális vita.

Közben törpölök, hogy a herélés mellett mivel lehet még segíteni a helyzeten - és nincs túl sok használható ötletem, a macska teljesen máshogy működik szociálisan mint egy kutya. A kandúrpisivel gazdagon átitatott kutyaágyat le kéne cserélni egy ponton (mondjuk a heréléssel egyszerre), ez nagyjából biztos.

5 hónapos lesz, tegnap túlesett a herélésen. Ma már semmi sem látszik rajta, nem viselte meg az a kis altatás.

Fekhely ki lett cserélve, az újat is "bitokba" vette. Sokat játszunk vele, de nagyon durva is (szétharapja az ember kezét, asztalnál ülve simán megtámad és hasonlók). Persze néha kisangyal, csak hát ez elég ritka...

Nála erősen érezhető, hogy tényleg bosszantani akar minket.

#2999 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 27. - 16:18

A pisiléseket meg 7-8 hetesen kezdte (6,5 hetesen került hozzánk), azóta jópárszor előfordult, hogy a kutya fekhelye, apum ágya a célpont, meg persze a kád, zuhanytálca (tiszta alomtálca stb mellett, tehát nem ilyen jellegű az oka, hanem az ő kis agyában keresendő..)

Sokszor volt bosszúpisilés, ha elmentünk otthonról 2-3 napra, mikor hazaértünk akkor olyan helyre pisilt, ahova nem kéne, de sokszor ilyenhez sem köthető.

#3000 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 27. - 17:08

Nem adod nekünk? vadászmacska ez a javából! :)