Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Hhhmmm..... :-/ hogyan fogyhatok?

• Please log in to reply
3251 válasz a témához

#2961 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 31. - 15:41

...tavasz óta leadtam...

Bocs, hogy már megint én, de nem azt mondják az elsõ négyre, hogy az a víz, ami kiment a munkára fogott izmokból?

...lényeg hogy fél óra legyen gondolom a pulzus miatt..égjen a zsííír...:D

Jó lenne, valaki már leírná, de hótt komolyan, hogy mi is a zsírfelhasználás mechanizmusa...

#2962 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 1. - 12:42

Az attól függ. 1. Lemegyek a boltba, és veszek egy fél kiló zsirt. Vagy: veszek egy kiló zsirszalonnát és kisütöm. 2. A zsirt beteszem a hűtőbe. 3. Másnap kiveszem a zsirt a hűtőből. 4. Megkenek egy szelet kenyeret. vagy 5. A serpenyőbe rakom,és kisütöm az aktuállis állatdarabot. Ezenkívül ősanyáink a bőr puhítására is használták, pl. kézbőrre, ajakra. De ősapáink pl. lószerszámra is. Több most nem jut eszembe. Hótt komolyan. :D

Edited by Kistáltos, 2009 szeptember 1. - 12:43.

#2963 nuttella

nuttella

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 719 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 1. - 17:57

Tuti fogyókúra - recept :gm:

#2964 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 2. - 8:53

Nos, egy kis szösszenet a hétvégi engem ért inzultusból. Sokkot kaptam, és muszáj kiírnom magamból. Történt, hogy elmentünk nyaralni-kirándulni és a barátaim meg akartak hívni meglepetéslovaglásra. Be is tértünk egy fantasztikus helyre, szép, igényes környezet, rendezett lovarda, egyszóval nagyon tetszett. Odajön hozzánk egy szimpatikus nõ, kérdi, mi járatban. Hát mondtuk szeretnénk lovagolni. És... hatásszünet, végignéz rajtam az a roppant szimpatikus hölgy, és mondá, õ nem lovagoltat 80 kiló felett. Megköszöntük a szép emléket és tovább autóztunk... Konklúzió annyi, hogy talán tényleg le kéne fogynom, szóval valami tuti receptet ide nekem gyorsan:)

#2965 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 6. - 13:41

Ú, nem irigyellek. Ettõl függetlenül jut eszembe, hogy: Volt egy pár, barátaim, õket átmenetileg behálózta egy természetgyógyász. Elhitette velük, hogy a cukor káros. Egy darabig ügyeltek rá, mit esznek és mit tesznek bele. Mit mondjak, látványosan karcsúbbak lettek. Egyszer meg egy rég látott ismerõsöm mesélte, hogy amikor elhatározta, hogy nem ezsik több édességet, mert felesleges pénzkidobás, akkor egy idõ múlva megkérdezték ismerõsei, tán rákos-e, mert 5-6 kilogrammot vesztett nem is lassan. És még mindig nem tudjuk pontosan, mikor ég a zsír... :)

#2966 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 6. - 13:47

Örni, cukor nélkül az élet nem élet. Legyen sovány a halál, ha közben aszkétaként kell élni. :D (Én naponta minimum egy rendes tábla csokit megeszek, és még mindig nem értem el a mázsát. :gm: )

Edited by Repülõrajt, 2009 szeptember 6. - 13:48.

#2967 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 6. - 13:52

Eszongyák a sóra is. Azonban, ha például 3 napig hozzáadatlan kaján élnél, akkor a negyedik nap a csipsz ehetetlen lenne, annyira marna. A példa a mai életben természetesnek vett nagyságrendekre vonatkozik, mielõtt valaki fel akarna világosítani, mint ezen a fórumon szokás, hogy a cukor és a só az más-más ízû. (cseréld fel a tábla mennyiséget a kocka mennyiségre, de elsõ pár hétben lehet még egyszeres keresztirányú töret, nem bánom, és akkor közelítünk az anatómiai és pszichológiai igényekhez :) )

Edited by Ernest, 2009 szeptember 6. - 13:59.

#2968 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 11. - 19:42

Ez is megoldás:
http://index.hu/tudo...k_az_sovanyabb/

#2969 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 12. - 21:24

Múltkor itt boncolgattuk a futást, ezért beírom, hogy ma új, nagyon szórakoztató futásformát fedeztem fel. Bemelegítésnek futok 1 km-t ahogy éppen jól esik, azután pedig elkezdek sprinteket nyomni, de tiszta erõbõl, ahogy a csövön kifér, 100-150-200 m-t, azután lépésben amíg kifújom magam, és ismét újra és újra amíg hazaérek. Kicsit lehet, hogy hülyének néztek a kapukban beszélgetõ nénikék itt faluhelyen, mert nem értették minek futok mint õrült, aztán gyaloglok, majd megint futok, de oda se neki. A dolog apropóját az adta, hogy tegnap voltam egy küzdõsport edzésen. Ott bemelegítésnek négyütemû fekvõtámasz volt. Mondok az elején magamban, ez is valami, régen álmomban is megcsináltam volna 50-100-at. Lehet hogy a hajlott kor teszi (36) de majd kiköptem a tüdõmet, és sajnos rá kellett jönnöm, hogy volna mit javítani az állóképességemen, meg jó lenne leadni 75 kilóra a 85 kilót, talán jót tenne a lovaglás tanulásnak is. Ja és mi ebben a szórakoztató? Volt olyan sprint, amikor a lábam úgy járt, mint a kis mukknak az ominózus filmben, a karom jóformán nem tudta ellentétes mozgással követni és nagyon jó érzés volt. Amúgy viccesen nézhetett ki, de a falubeliek kénytelenek lesznek együttélni a látvánnyal, ez van.

#2970 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 27. - 16:39

http://www.fn.hu/zol...n_hizlal_light/

#2971 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 6. - 15:27

Pénteken vettem kondibérletet! :) Heti 3x kell mennem. Most nagyon lelkes vagyok. :yeah: Tudom, hogy le fogok járni, mert befizettem a pénzt. (Olyan gyarló az ember (én) :rolleyes: )

#2972 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 15. - 12:50

Az eddigi lagymatag próbálkozásaim hatástalanságán feldühödve újra nekiláttam a kg-ok csökkentésének. Hat nap alatt 4 kg-t fogytam ezzel a forradalmian új módszerrel: kevesebb kaja + több mozgás. :D A rossz hír az, hogy némi éhezéssel és szédelgéssel járt a dolog az elsõ napokban, a jó hír viszont az, hogy gyorsan alkalmazkodik a gyomor, egyre kevesebbet követel. A több mozgás könnyen megvalósítható, ha az ember a nulláról indul. :D

Jucc, neked hogy megy a dolog? És a többi érintettnek?

#2973 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 15. - 13:23

Naccerûen! Tényleg hat a heti három edzés! :yeah: Lement a kritikus öt kiló, úgyhogy elégedett ....is lehetnék, ha.... nem lennék örökké elégedetlen :gm: De komolyan: azért így jól érzem magam a bõrömben. (Ami miatt nem, az már nem a lerakódott tészta és csokimennyiségtõl van. :D ) Egyébként büszke vagyok magamra. Sokszor semmi kedvem menni, de mindig erõt veszek magamon és ha már ott vagyok, akkor csinálom becsülettel. (Volt, hogy betegen is.) Ha vki keres a 11. ker.-ben egy használható, olcsó helyet, akkor szívesen beszámolok neki arról, ahova én járok.

#2974 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 15. - 13:39

Gratulálok! :) Ha abbahagynád, még hiányozna a heti három edzés.

#2975 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 15. - 22:35

Azt szokják mondani, hogy az elsõ pár kiló csökkenés az a víz kimenetele a munkára kényszerített izmokból. Bocs. :)

#2976 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 15. - 22:58

A látványon az is sokat dob. ;) ( de néha nem pozitívan) Ezt nálam jobban kevesen érzékelik. :D :gm:

Edited by Gisari, 2010 január 15. - 23:49.

#2977 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 17. - 16:45

Fogyásra is alkalmas étrendrõl olvastam most, a paleolitról.

#2978 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 27. - 22:52

Nemtaláltam megfelelõ topicot, de itt olvastam futókról, szóval lehet velem tapasztalatot megosztani. Szeretnék futócipõt venni, mert kocorászok itt a farkasréti temetõben, de a lejtõn való ledübörgés igen rosszat tesz a forgóimnak. Így most az alkalmatos cipõt keresem, de nem értek hozzá és nem akarok huszonezreket fölöslegesen kidobálni. Elsõ kiszemeltem egy Adidas Supernova Sequence, de szívesen fogadok bármilyen más tanácsot.

Edited by zulejka, 2010 január 27. - 22:53.

#2979 estee

estee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 647 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 27. - 23:54

Leírom a zsirégetést a tankönyvemböl, de ehhez el kell olvasnotok a cukorról és a sóról irtakat is, ez az én bosszúm. cukor: a zöldségekben gyümölcsökben van annyi cukor amennyire az embernek szüksége van, több nem kell, ezekböl kell eleget enni. a cukor, és édesség vágy ez cukorfogyasztás okozta mellékhatás ( egyre nagyobb mennyiségre van szüksége a szervezetnek az inzulinreakcióhoz) só: a szervezet tudja mennyi kell, bizzuk rá, nem okoz magas vérnyomást, sem más rosszat. ajánlom Szendi Gábor könyvét: Paleolit táplálkozás, nem saját kútfőből irt könyv, többszáz kutatást ismertet, ijesztő és roppant tanulságos, ám mióta megfogadtam 5 kiló olvadt le, amiben 1 deka viz nincs, mert ez lassu folyamat, 1 év is mire lefogyja az ember azt amit a mérgekkel magára szedett, de megéri. olvassátok el. tehát: dr.Osváth Péter: Sportegészségügyi ismeretek c tankönyvéből. "A sportolás során az idő függvényében az izomzat más és más energiahordozókat helyez előtérbe. 1.Nyugalomban az izomrostok föleg "zsírokat égetnek" energiaigényük biztosítása érdekében, ezen kivül a hidegben történő didergés, vacogás izomműködése is föként zsírégetéssel bonyolódik. 2.a nyugalmi helyzetből megkezdett izommunka első 2-3 másodpercében, az izomsejten belül található, nagy energiájú ATP molekulák( adenozin trifoszfát)fedezik az energiaigényt. 3.Ez azonban hamar elfogy, így az ezt követő 8-10 másodpercben az izomrostokban szintén jelenlévő kreatin foszfát segítségével termel a sejt újabb ATP molekulákat ( ATP reszintézis). Az izommunka ezen elsö kb 10 másodpercét anaerob alaktacid szakasznak nevezzük, mert ekkor tejsavtermelés nem történik, ugyanakkor oxigén-felhasználás sem zajlik. 4. Az ezután következő energianyerési szakasz során, kb 40-50 másodpercig a szénhidrátok anaerob bontása termeli a szükséges ATP mennyiséget, és csak ezt követően tér át az izomsejt a hatékonyabb energiaszolgáltatásra, az aerob szénhidrátbontásra. Ez a periódus szintén anaerob, de laktacid szakasznak nevezhető, hiszen tejsavtermeléssel jár. Az így keletkező energia szintén ATP termelést eredményez. Látható tehát, hogy az izomműködés közvetlen energiaszolgáltatója mindig az ATP, a fentebb említett tápanyagaink( fehérjék, szénhidrátok, zsírok) ATP termelésen keresztül fejtik ki energiaszolgáltato feladatukat, és sohasem közvetlenül. A szénhidrátok és a zsírok lebontása során ATP molekulák keletkeznek melyek az izomrostok(=izomsejtek) direkt energiaszolgáltatói. 5. Az izomműködés első percét követöen tovább folytatva a mogás a nagy hatékonyságú anaerob szénhidrátbontás dominál. 6. kb a munka 30-40. percének környékén( kieg. inkább 40) vált az izomsejt ujra energiaszolgáltatót, ekkor ugyanis a zsírok bontását helyezi előtérbe. Ennek oka az hogy a szervezet igyekszik takarákoskodni a szánhidrátokkal, hiszen azok korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre, míg zsírból mindig nagyobb a raktározódás mértéke. A sportolás elkövetkező óráiban a zsírégetés dominanciája jellemzi az energiaszolgáltatást szervezetünkben 7. Mivel számos olyan sejtféleség van, melyek csak szénhidrátokat tudnak bontani energianyerés szándékából, a több órás fizikai munka során a szűkös szénhidrátraktárak kiapadnak. Ekkor a szervezet szénhidráttermelésbe kezd, melyet fehérjebontásból valósít meg. ezt nevezzük glükoneogenezisnek. A korábbiakban emlitett fehérjebontás tehát ilyen célból indul be, izmaink szerkezeti fehérjéinek rovására, kb a munka 180. perce körül, ezért kell az edzések időtartamát korlátozni, ésszerűsíteni.... 8. az edzést követően a zsírégetés még további 8-10 órán át folytatódhat, ugyanis a terhelés okozta változások helyrehozását( hipertermia, savasodás) a szervezet zsirok oxidációjával fedezi, ezt nevezik utólagos zsírégetési effektus, ez az időszak zsiírbontás szempontjából a leghatékonyabb. a hosszabb, magasabb intenzitású edzések magasabb utólagos zsírégetési hatást eredményez, ezáltal hatékonyabb" hogy mennyi táplálékra van valóban szüksége az embernek fehérjék:12 % ( napi szükséglet fehérjéből testsúlykilogrammonként 1g - 60kg- 60gr fehérje, kiindulópontnak szénhidrátok:55-60% ez tehát 60kilónál:240-250gr zsirok 30-35% 160-180 gr kb. 1600 Kcal egy ember nap energiaigénye, eleve többet olvasni az újságokban, fitness oldalakon stb. a fehérjék és szénhidrátok égéshöje 4.1 kJ, míg a zsíroké 9,3 kJ az adatok alapján nem nehéz rájönni, hogy egy fehérkenyér mennyi szénhidrátot tartalmaz és valójában milyen kevés energiát ad. ráadásul a gluténtartalma miatt rendkívül káros. persze ezeket nem kell elhinni, nekem az is elég hogy én fogyok tőle, és tényleg nem sok sporttal de izmosodok is, ugyanis a szervezet ilyenfajta átállása durván javítja az anyagcserét, energiaszintet stb. mindenkinek ajánlom, mondjuk ha azt olvassátok h nem iszom tejet, nem eszem semi tésztát, se mesterséges cukrot, se hüvelyeseket se krumplit, se rizst, akkor ez igy durvának tűnik. első kérdésem az volt, hogy akkor most menjek legelni? de pikkpakk elfelejti az ember ezeket, és ha pl 2-3 hét után megkóstoltam a nokedlit(amit imádtam) és 1 villa után már rosszl lettem tőle és tök más az íze, akkor azért ebből látszik, hogy lehet csinálni. sőt baromi jó :)

Edited by estee, 2010 január 27. - 23:56.

#2980 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 27. - 23:58

Részemrõl ha futócipõ, akkor elsõsorban csak Saucony vagy Asics. Amit nézz: könnyû legyen, ne túl merev talpszerkezetû (orránál,sarkánál fogd meg és hajlítsd felfele), és tökéletesen illeszkedjen a lábadra. Figyelj arra is mikor felveszed, hogy a talpadat kellõen -és jó helyen támasztja-e alulról a belseje

#2981 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 28. - 0:12

Kendvenc Osváth Péter mondatom, nem biztos, hogy szó szerint: Olyan nincs, hogy valaki ne tudjon lefogyni. Aki nem eszik, az fogy!

#2982 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 28. - 0:25

Erre a kedvenc válaszom valami olyasmi lenne, hogy: 'nyád.

#2983 estee

estee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 647 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 28. - 0:29

mostmér? ez a mondat igaz :) amugy sztem nagyon jófej, vannak még mondatai de nagyon nagy dumás

#2984 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 28. - 0:50

Részemrõl ha futócipõ, akkor elsõsorban csak Saucony vagy Asics.

Amit nézz: könnyû legyen, ne túl merev talpszerkezetû (orránál,sarkánál fogd meg és hajlítsd felfele), és tökéletesen illeszkedjen a lábadra.
Figyelj arra is mikor felveszed, hogy a talpadat kellõen -és jó helyen támasztja-e alulról a belseje

Lehet, hogy kicsit csalóka ez a kényelmetleség, mert nekem szupinál (most tanultam :D )a talpam, szóval gondolom az egészséges lábtartás nekem kicsit kellemetlen az elején. Láttam, hogy vannak direkt erre a csámpiságra cipõk, de abban sem lehet leányálom az elsõ futás.

#2985 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 28. - 1:52

Hajj, már megint minden szóban fogok találni kifogásolnivalót, elõre is bocsánat, nem kötözködni akarok, hanem vitatkozni :ang:.

5. Az izommûködés elsõ percét követöen tovább folytatva a mogás a nagy hatékonyságú anaerob szénhidrátbontás dominál.

Én úgy gondolnám, aerob. Tévedek, vagy te írtad el?

a hosszabb, magasabb intenzitású edzések magasabb utólagos zsírégetési hatást eredményez, ezáltal hatékonyabb"

Ez érdekes ugyanezt a magasabb utólagos zsírégetési hatást a Tabata protokolról is láttam leírva, ami lényegében egy váltakozó erõkifejtéssel dolgozó szupergyors (max 8 perc) szuperintenzív edzés.

kb. 1600 Kcal egy ember nap energiaigénye, eleve többet olvasni az újságokban, fitness oldalakon stb.

Szerintem ez egy nõnek irgalmatlan sok! Én bármilyen kalkulátorral, táblázattal néztem, mind 1100-1300 kcal között volt.

az adatok alapján nem nehéz rájönni, hogy egy fehérkenyér mennyi szénhidrátot tartalmaz és valójában milyen kevés energiát ad.

Én nem jövök rá. Amennyi energiát tartalmaz az étel, annyit ad, annyit tudok felhasználni. Amit épp nem használok, azt zsírrá alakítom. A szénhidrát a legkönnyebben hozzáférhetõ energiaforrás. Hogy érted, hogy kevés energiát ad?

#2986 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 28. - 2:17

Szerintem pont, hogy sokat..

#2987 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 28. - 7:50

A fogyókúra a világ legegyszerûbb dolga. Szimpla matematika...és türelem. Estee! Azért van egy két csacsiság abban amit leírtál! ;) (az anareob mióta ad több energiát,mint az aerob? Az aerob esetben az ATP bontással 36 egység energia keletkezik és széndioxid meg víz a másikkal meg 6 és tejsav.Én még így tanultam!)

#2988 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 28. - 8:23

Szerencsére nekem sosem kellett foglalkoznom azzal, mit eszek és mennyit, az anyagcserém is rendben volt és eleget mozogtam. Mostanság, közeledve a negyvenhez, már néha felugrik rám némi sertésbõr jelmez(hasra-derékra), de még ezzel sem érem el a 80 kilót a 175-ös magassághoz képest, és amint jön a jó idõ és több harc van terepen, ez le is megy. Azonban tanultam egy fogyási technikát, amivel meg lehet bolondítani egy kicsit az anyagcserét és így többlet felhasználásra serkenteni. Akik kipróbálták, pozitív eredményekrõl számoltak be. Tehát nem koplalás, önkínzás, "csak" némi borogatása a megszokott életvitelünknek. A trükk a következõ: Korábban fekszünk le aludni. Az órát beállítjuk 3(!) órával késõbbre. Felkelünk. Csinálhatunk bármit, olvasás, házimunka, tanulás, a lényeg, hogy ez alatt NE EGYÜNK és inni is csak SIMA VIZET. Ezután visszafekszünk és megint alszunk 3 órát. A 6 óra alvásnak átlagos fizikai megterhelés esetén elégnek kell lenni egy egészséges felnõttnek. Tudom, nem könnyû beilleszteni a megszokott életvitelünkbe az ilyesmit, de meg lehet próbálni :) Jöhet a köpködés :gm:

#2989 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 29. - 12:40

Ami a sót illeti, ajánlok egy egyszerû kisérletet, aminek mellékhatása is hasznos lehet csak. Éljen valaki 2 hétig olyan táplálékon, amihez hasonló megvolt régen is. Gyümölcs, zöldség, bogyó - persze feldolgozás nélkül! Utána egyen egy pár darab chipset. És legkésõbb akkor, mikor elviselhetetlenül marja a só a képét, biztosan elgondolkodik azon, hogy mi a természetes. Mert a só biztosan létfontosságú, csak tán mégsem az a kilószám, amit ma eszünk, pláne sóevésre bátorítva magunkat. Vizualizálom a paleo táplálkozás nagyjainak, amint 2 millió éve az ember már sótartót pakolt ki a tábortûz mellé. Szerintem akor a sófogyasztás általában csak az volt, ha sikerült az állati zsákmányból bevételezni. A net tele van kiegészítõ információkkal, miszerint a cereáliák a paleolitikumban is igen fontosak voltak már a táplálkozás szempontjából. Persze, nem tudom, kinek van igaza, csak a látókör szélesítése végett.

#2990 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 29. - 12:48

Ne kínozza senki magát étrend korlátozással: Moon update fogyasztó tornája garantáltan beválik: -egyél és igyál amit csak akarsz és amennyi jólesik -fõékezések elõtt viszont csináld meg az alábbi gyakorlatsort: -30 négyütemû fekvõtámasz, 100 ugrókötél, 20 fekvõtámasz, 20 felülés, 10 guggolás -kávé, tejeskávé vagy nass elõtt 20 fekvõtámasz, 20 felülés Kb. 10 perc alatt megvan és nem fogsz elhízni, sõt leadod...

#2991 estee

estee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 647 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 29. - 14:19

A fogyókúra a világ legegyszerûbb dolga. Szimpla matematika...és türelem.
Estee! Azért van egy két csacsiság abban amit leírtál! ;) (az anareob mióta ad több energiát,mint az aerob? Az aerob esetben az ATP bontással 36 egység energia keletkezik és széndioxid meg víz a másikkal meg 6 és tejsav.Én még így tanultam!)

amit pont máshogy tanultál az láthatóan nem a saját dumám hanem a könyvbõl idéztem.

a kenyér sok energiát ad? a szénhidrátok bomlása sem egyforma.

megeszel egy nagy adag spagettit de egy óra múlva éhes vagy, ismerõs? vajon miért? mert pikkpakk lebontottad, és nem maradt semmi.

én meg azt mondom hogy nem fogyóKÚRÁzni kell, tehát kampányszerûen hirtelen megváltoztatni a táplálkozási és mozgási szokásainkat, hanem el kell kerülni hogy ennek szükségét érezzük. én gyogyszermellékhatás miatt hiztam, de mire rájöttem elég sok idö telt el, ugyhogy most nem szedem plusz hogy visszaálljak normálra nem terhelem a szervezetemet olyan kajákkal amik nem tesznek jót.

és igazándiból leszarom a bírálatokat meg a fura fejeket, mert nekem ez jó, müködik kvajól elvagyok vele és jobban vagyok fizikailag.

Ernst a chipset nehogy már bármilyen élelmiszer kategóriába besorold... bár a táplálék, az élelem és az élelmiszer 3 külön dolog szerintem :)

a só kapcsán meg most leirhatnám 8697528347653 karakterbe de a lényeg az hogy egy bizonyos génnek nagy szerepe van ebben, és abban hogy az egyenlítõtõl távolodva milyen arányban vált ez a gén alvó génné és milyen arányban nem. hosszú.

Ne kínozza senki magát étrend korlátozással:
Moon update fogyasztó tornája garantáltan beválik:
-egyél és igyál amit csak akarsz és amennyi jólesik
-fõékezések elõtt viszont csináld meg az alábbi gyakorlatsort:
-30 négyütemû fekvõtámasz, 100 ugrókötél, 20 fekvõtámasz, 20 felülés, 10 guggolás
-kávé, tejeskávé vagy nass elõtt 20 fekvõtámasz, 20 felülés

Kb. 10 perc alatt megvan és nem fogsz elhízni, sõt leadod...

a kávé miért tartozik ide??? a kávé savasít max(azt meg lehet kompenzálni), de tej és cukor nélkül nem hizlal, sõt a koffein zsírbontó.
na meg elképzelem egy kvzóban ezt a feladatsort :P

#2992 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 29. - 14:33

Otthonra javasolt ... :P

#2993 estee

estee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 647 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 29. - 14:49

és a másik kérdés? h a kávé miért tartozik ide? telhetetlen vagyok :D

#2994 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 29. - 15:08

a kenyér sok energiát ad? a szénhidrátok bomlása sem egyforma.

megeszel egy nagy adag spagettit de egy óra múlva éhes vagy, ismerõs? vajon miért? mert pikkpakk lebontottad, és nem maradt semmi.

Odáig igaz, hogy gyorsan felszívódik, gyorsan felmegy a vércukrod, aztán gyorsan le is esik és éhes vagy megint. De ennek az energiához nem sok köze van.

Ne, egy kalóriatáblázat:
http://kaloria.info/
Eszerint a kenyér olyan középkategóriás a tésztában pedig kifejezetten sok az energia.

#2995 estee

estee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 647 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 29. - 15:25

en a glutén miatt nem eszem ezeket amugy. meg mert az a sok energia csomo sokkal finomabb forrásból is származhat, mint szivacsból ( már ilyennek érzem a kenyeret) :D

#2996 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 30. - 10:18

... a só kapcsán meg most leirhatnám 8697528347653 karakterbe de a lényeg az...

A Word-ben van karakterszámláló...

Edited by Ernest, 2010 január 30. - 10:19.

#2997 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 30. - 13:19

Eszerint a kenyér olyan középkategóriás a tésztában pedig kifejezetten sok az energia.

Versenysportoltam sok éven át, versenyek elõtt 3-4 órával tésztát ettünk többnyire.
Pont ezért, mert sok szénhidrátot tartalmaz és ezt hasznosította a szervezet leghamarabb.
Úgyhogy szvsz az, hogy valamiben mennyi energia van és milyen gyorsan bomlik le (mikor leszel újra éhes), két baromira különbözõ dolog.

#2998 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 30. - 18:36

Estee! A csacsiság másolva is az marad! :D

#2999 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 30. - 20:21

Nem Estee-t szeretném védeni, de gondoljatok bele, hányszor változott a felállás a paradicsommal, a spenóttal, sok mindennel, hol azt mondták húúúúúdejó, hol azt, húúúúdenemjó.... attól függően, épp ki-milyen tanulmányt publikált az ügyben. Tehát lehet lefikkantani egymás értesüléseit, csak nem mindig célszerű :gm: elvégre ez épp az ilyes' dolgok megvitatására van, nem?

#3000 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 30. - 20:31

Azt hiszem itt az aerob-anaerob hatékonyságról volt szó, az pedig nem értesülés kérdése, hanem mérésé. Azzal kapcsolatban igazad van, hogy mindig kitalálnak valami nagyon egészségeset, amirõl max öt éven belül kideríti egy másik csapat, hogy patkányokban hererákot okoz :)