Ugrás a tartalmakhoz

Díjlovaglás

• Please log in to reply
3415 válasz a témához

#2961 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.554 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 15:42

- Az idomítólovaglás (eredeti) célja a lovas legteljesebb befolyása a lóra - egyes szerzõk az abszolút kontrollt vizionálják. Ehhez képest az Olimpiai Nagydíjban a kobak mint védõeszköz használata jelenti azt is, hogy maga a lovas sem biztos abban: nem veri földhöz a lova...

#2962 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 16:24

:)

#2963 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 16:29

gondolod, hogy a lovasok kérték, hogy hadd hordják inkább ezt a cilinder helyett? nekem azt jelenti, hogy túl sok olyan baleset volt már, amit a kobak viselése enyhített volna. a lovasok nem gondolják ezt. nekik kötelezõ, ha megszabják. simán kinézem pl. az amcsiktól, h nekiálltak perelni és ezért vette be az FEI.

#2964 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 17:20

- Az idomítólovaglás (eredeti) célja a lovas legteljesebb befolyása a lóra - egyes szerzõk az abszolút kontrollt vizionálják.
Ehhez képest az Olimpiai Nagydíjban a kobak mint védõeszköz használata jelenti azt is, hogy maga a lovas sem biztos abban: nem veri földhöz a lova...

...fõleg,ha a befolyás hathatós (kínzó)eszközökkel van megtámogatva,úgymint sarkantyú és nagykantár... A természetellenes tartási körülmények,az idegrendszer túlterhelése elöbb-utobb megbosszulja magát... Major Albert bá' bíróként egyszer igencsak megfeddett,mikor a kuckó ajtaján lobogó startlistától halálravált lovat próbáltam bekönyörögni a négyszögbe 'Menj haza,dolgozz,nem való még ide'... Nem olimpia,tán A vagy L osztály... S hogy mi van néha a tiszteletkör alatt... De elnézzük neki,elvégre a programot szépen végiggurulta karikába csomagolt nyakkal... Vagy már az apja is ilyen volt...Vagy a tömeg zavarja... Vagy...Tán túl kevés lovasnál a ló lovasba vetett feltétlen bizalma az alap,technikai szinteket,kiképzési lépcsõfokokat ugranak át segédeszközök használatával,eröszakkal,sokszor durvasággal... a díjlovaglás eredeti céljai... Hol vannak? A lovasok többsége kifordul magából,amint elér egy szintet.Más-fogyatékos sportban még minimálsérültnek is kobak dukál,pedig õk sokszor épek között nagypályákon,nehézosztály környékén hömbölögnek. Én részemröl üdvözlöm a szabályt...

#2965 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 17:28

faxság , ha elmultam 18 éves én hagy döntsem már el hogy teszek e kobakot vagy sem , amcsik még a bika rodeon sem teszik kötelezövé pedig onnan mindig leesel igy vagy ugy, ideje lenne már az embereket felnötként kezelni

#2966 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 17:35

tutkó,valami élelmes hamarosan piacra dobja a belsejében védõhéjat rejtõ (s ezért az eredetihez képest kissé bumszli) cilindert... :-) kár,hogy nem én leszek az az élelmes...

#2967 Ginny

Ginny

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 57 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 17:51

- Az idomítólovaglás (eredeti) célja a lovas legteljesebb befolyása a lóra - egyes szerzõk az abszolút kontrollt vizionálják.
Ehhez képest az Olimpiai Nagydíjban a kobak mint védõeszköz használata jelenti azt is, hogy maga a lovas sem biztos abban: nem veri földhöz a lova...

:D

#2968 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 17:54

részemrõl azért nem szeretem, mert a képeken ront és mivel nekem ennyi közöm van a díjlovagláshoz, így nekem ez nem jó, esztétikailag nem jó. ugyanakkor tartom, amit börni feszegetett, hogy annyira eltorzult az egész (akiket kérdeztem, azoknak a lova karámba se jár, a négyszögbe, meg talán a jártatóba járnak, meg a napi kötelezõ kiruccanás a patamosóba és a szoláriumba és ennyi), hogy ingerszegény környezetben vannak a lovak, a versenyeken nem egyet látok, akik be vannak szarva a négyszög mellett nem ijesztõ ruhában, nem karjaival õrülten csapkodó, hanem egy helyben álló embertõl. ezeknek a lovaglásánál azért nem árt a kobak. baja meg végeredményben senkinek sem lesz abból, ha hordja. egyember, eldöntheted: csak akkor ne akarj versenyen fiatal lovat lovagolni, mert ez most szabály. és a bikarodeón is van védõruha azért és nem zavarnak ki azért, ha mégis veszel valami védõ bukót a fejedre.

#2969 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 18:15

faxság , ha elmultam 18 éves én hagy döntsem már el hogy teszek e kobakot vagy sem ,

Jó, de ha kórházba kerülsz, fizesd saját költségen a számlát, mert különben már nem magánügy a kobakod.

#2970 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 18:39

Jó, de ha kórházba kerülsz, fizesd saját költségen a számlát, mert különben már nem magánügy a kobakod.

van baleset biztositásom meg tb-t is fizetek

#2971 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 19:36

faxság , ha elmultam 18 éves én hagy döntsem már el hogy teszek e kobakot vagy sem , amcsik még a bika rodeon sem teszik kötelezövé pedig onnan mindig leesel igy vagy ugy, ideje lenne már az embereket felnötként kezelni

Rodeó, ha jól tudom extrém sportnak számít, így nem fedezi a tb.
Hiába fizeted a tb-t, ha majd lenyomorodsz és évtizedeken át az állam tart el. Korántsem arányos.

#2972 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 19:47

van baleset biztositásom meg tb-t is fizetek

Nyaktól lefelé bénán biztos sokra mész vele! :)

#2973 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 19:58

kobak az fej sérüléstöl véd ,nem a gerincet óvja s nem tartom hülyeségnek a kobakot sem csak azt hogy kötelezö , ugyan igy vagyok a bukósisakal

Edited by egyember, 2013 január 31. - 20:01.

#2974 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 20:38

Akkor nehéz lesz meghúzni a határt, mert ugye akkor a biztonsági öv az autóban is magánügy lehetne. Én a bringán is kötelezõvé tenném a sisakot, sõt, arról is szó van idekint, hogy meggondolandó lenne a síelésnél is kötelezõvé tenni. (bár nem hiszem, hogy erre sor kerülne)

#2975 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 20:45

Én szexnél is kötelezővé tenném. Alkoholt fogyasztani pedig csak hokikapus-sisakban lehetne (szívószállal, műanyag pohárból).

Edited by Barefoot, 2013 január 31. - 20:45.

#2976 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 20:55

Szerintem olyan szempontból sem rossz, hogy példát mutatnak ezek a lovasok, akár a legnagyobb szinteken is (valaki utalt is a tegnapi amsterdami közvetítésre). Angolszász területeken teljesen alap, hogy a legnagyobb király is kobakban ül a lóra, és nem csak ugratáshoz.... Mitõl féltek emberek, hogy elkopik a fejetek a kobaktól? Vagy ciki? ;)

#2977 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 21:00

Akkor nehéz lesz meghúzni a határt, mert ugye akkor a biztonsági öv az autóban is magánügy lehetne

pontosan mint hogy az is , no meg egy pénzbeszedési forma
lehetne kötelezövé tenni egy két dolgot pl telefon kihangositot az autobba mert ugy telefonja mindenkinek van, de akó hogy sarcolnának ? mert ha nem vagyok bekötve csak magamnak ártok de ha telozás közzbe neki mék valakinak ako ugye .............................. s melyik kötelezö ?

#2978 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 21:07

Szerintem olyan szempontból sem rossz, hogy példát mutatnak ezek a lovasok, akár a legnagyobb szinteken is (valaki utalt is a tegnapi amsterdami közvetítésre).
Angolszász területeken teljesen alap, hogy a legnagyobb király is kobakban ül a lóra, és nem csak ugratáshoz.... Mitõl féltek emberek, hogy elkopik a fejetek a kobaktól? Vagy ciki? ;)

Engem konkrétan idegesít a kobak. Bár ha kezdõ jön ki velem, arra szigorúan ráadom, akár akarja, akár nem.

"Qei me amat, amat et canem meum."

#2979 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 21:09

saby, a kobak az meleg. tudd meg. nekem volt, aki ezt mondta :D szerintem a fejrögzítõ fém szar meg sokkal rosszabb. azt nem veheted ugyanis le, amikor végeztél (és akkor még optimisták voltunk, hogy nem egy életre lettél fogyatékos egy agysérülés miatt).

#2980 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 21:09

Szerintem olyan szempontból sem rossz, hogy példát mutatnak ezek a lovasok, akár a legnagyobb szinteken is (valaki utalt is a tegnapi amsterdami közvetítésre).
Angolszász területeken teljesen alap, hogy a legnagyobb király is kobakban ül a lóra, és nem csak ugratáshoz.... Mitõl féltek emberek, hogy elkopik a fejetek a kobaktól? Vagy ciki? ;)

na jah hol áll hozzánk egy brit még ha király is ? :D :D :D

#2981 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 21:13

saby, a kobak az meleg. tudd meg.

Én kérek elnézést :gm:
Ez jutott eszembe.....

#2982 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 21:20

kerestem a képet, hála az égnek megleltem, ha valaki ide tudja illeszteni, megköszönöm - ha nem, nézzétek a legalsó képet :( ...
http://blog.nerdette.org/?p=1163
Posted Image
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

#2983 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 21:29

saby, a kobak az meleg. tudd meg. nekem volt, aki ezt mondta :D szerintem a fejrögzítõ fém szar meg sokkal rosszabb. azt nem veheted ugyanis le, amikor végeztél (és akkor még optimisták voltunk, hogy nem egy életre lettél fogyatékos egy agysérülés miatt).

Meleg, idegesít, nem áll jól. Ezek az általános kifogások.

#2984 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 21:32

hehe, ilyenem nekem is van, a folytatásról nem tettünk fel képet. és ez világversenyen készült, a lovas 2. vagy 3. lett, nem emlékszem. mentségére szóljon, hogy kínai.

#2985 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.554 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 21:49

- Én kérek elnézést...
Persze, ifinek/fiatal lovon kötelezõ - rendben is van.
Meg aki még abba' akar menni, hát menjen.

Csak ugye nekem nem tetszik pl. az Olimpia döntõjében - de ezt fentebb indokoltam.
Meg persze az se' tetszik, ha arra sodródik a szakág, hogy esetenként komoly nehézséget okoz a négyszöget körbelovagolni.

Nekem nagyjából itt állt meg a világ, neki ment még kobak nélkül is:

#2986 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 21:57

Most azt, hogy milyen irányba tart a szakág, meg a kobakviselést ne mossuk már össze.........

#2987 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.554 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 22:06

- Nem mossuk! :) Biztos nem összefüggõ dolgok. Pusztán annyi, hogy nekem az egyik sem teccik, meg a másik sem.

Edited by N.C., 2013 január 31. - 22:06.

#2988 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 22:11

"18 év alatti lovas esetében a kobak viselése lóraszálláskor a versenyen teljes ideje alatt kötelezõ. 18 év vagy a feletti versenyzõ esetén a kobak viselése kötelezõ a versenyen, amennyiben nem a versenyszámban vagy a saját versenyszáma elõtti melegítésben lovagolja a lovat. (18 évesnek számít a lovas annak a naptári évnek a jan 1-tõl, amelyben 18.-ik életévét betölti) 6 éves vagy annál fiatalabb ló lovagláskor a kobak minden esetben kötelezõ a versenyen." izé melyik 18 év alatti lovas vagy 6 évesnél fiatalabb ló fog olimpiai döntõben részt venni?

#2989 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.554 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 23:08

- izé... én nem állítottam, hogy a mostani bajnokon muszájból volt kobak...

#2990 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 23:17

Szvsz egyáltalán nem azt jelenti, ha valaki kobakot tesz a fejére, hogy nem biztos benne,hogy nem veri földhöz a lova. (Te írtad így, ha jól emlékszem) Ha így lenne, akkor ezek a lovasok nem ott lennének, ahol. Sokan hordanak kobakot a mindennapokban (köztük én is), és nem azért mert teleröttyintik a gatyeszt, hogy mi fog történni :) Ezt kéne szerintem már megérteni, hogy nem félelem kérdése vagy esztétikai szempont a védõfelszerelések használata.

#2991 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 23:21

de azt is írtad, h ha abban akar menni, akkor menjen. hol itt a gond?

#2992 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.554 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 23:22

- Én megértem. Ezzel együtt, vagy ettõl függetlenül had' teccen nekem inkább Klimke.

#2993 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 23:23

Nekem is nagyon tetszik Klimke. És ez hogy jön a kobak-nem kobak kérdéshez? :)

#2994 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 23:25

nekem klimke kobakban is tetszett volna. ahogy milton is tetszett hasvédõs heveder meg zseléshiperszuper ínvédõ nélkül is.

#2995 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.554 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 23:40

* - Sehogy nem jön. :) Csak megy, körbe, kézben a cilinder - lehetne kobak is. Hány ezer ember örjöngött neki? És a lova? Neem, nem öszehasonlításnak: Láttam egy videót Rath+Totilas - ménbemutatón elõlovaglás? - nna ott a kobakon túl érdemes lett volna a védõmellényt is fölvenni... Idomítólovaglás...ja. *Uni elõtt kezdtem!

Edited by N.C., 2013 január 31. - 23:41.

#2996 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 23:50

Most kezdjek el belinkelni a mai élvonalból "minõsíthetetlen" cilinderes lovasokat? Tényleg? :)

Edited by Saby, 2013 január 31. - 23:50.

#2997 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 1. - 0:02

úgyse mered :P jelszó: voldemort

#2998 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 1. - 15:33

sziasztok

létezik olyan díjlovagló verseny ahol egy szamárral el lehet indulni? :dev:

Jasmine!
Most láttam fb-n: hosszúfülû a négyszögben :ang:
jó, nyilván csak show, nem verseny, de akkor is, hajrááá fülesek!!!! :)

Edited by Lótuszvirág, 2013 február 1. - 15:35.

#2999 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 8. - 11:04

Erre megy esetleg valaki? (Mármint körünkbõl...)

#3000 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 8. - 13:30

Ha lenne rumoskóla az itallapon... :rolleyes: