Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Hhhmmm..... :-/ hogyan fogyhatok?

• Please log in to reply
3251 válasz a témához

#2921 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 4. - 17:03

Próbáld ki, hogy 5-tõl 5-ig ne egyél. Este 5-tõl este 5-ig. garantált.

#2922 bigblue

bigblue

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 398 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 5. - 11:19

Hetente legalább 3x kell mozogni és alkalmanként legalább 40 percet. Ha kevesebbszer mozogsz, nem áll át a szervezeted a pörgõsebb anyagcserére és minden egyes alkalmat csak egyszeri, eseti megterhelésként kezel. Nem kell "kidöglésig" hajtani magadat, hanem szépen lazán, mert a hirtelen, erõteljes terhelésre a vérben lévõ cukorból szabadít fel energiát a szervezet, viszont a laza, folyamatos, tartós terhelés során ban ideje a zsírt lebontani és abból nyerni "fûtõanyagot". Csak kb a harmincadik perc után indul be a zsírégetés, az endorfin pedig kb 40-50 perc után szabadul fel. Kaja: max 160-180 gr szénhidrát, lehetõleg alacsony glikémiás indexû, ezt is reggel és ebédre egyed, azután már csak fehérjét. Edzés elõtt 2 órával már semmit. Legjobb, ha utána se, vagy csak valami nagyon lazát, 1 müzliszelet, alma, kockasajt. Igyál eleget, hogy pótold a kiizzadt cuccot. Én ha nem vagyok lusta, feloldok vízben, langyos teában 1 teáskanál virágport + 500 mg c vitamin. A kényelmesebb megoldás a multivitamin+ásványianyag pezsgõtabletta.

#2923 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 5. - 22:33

Bármit ehetsz, csak ne nyeld le.

#2924 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 7. - 14:32

És 180 széndhidrát pl minek felel meg? Mert én ezt nem tudom számolni. Szóval ha reggel eszek mondjuk (mit is ettem ma reggel? :D ) 2 virslit, ketchappal meg mustárral, ebédre meg paprokás csirkét, akkor este már inkább ne egyek semmit mert már így is sokat ettem, vagy két főtt tojás minden nélkül még belefér? :D (az adag az egy normális tányér nem túlzottan megpakolva) :) Szóval mégis hogy lehet ezt úgy számolni, hogy ne kelljen ténylegesen számolgatni, szóval hogy egy kanál és akkor már sokat ettem.. vagy ezt nem tudom. A mozgás dolgot megfogadom, úgyis akartam mindennap csinálni valamit csak az a baj, hogy nincs egy órám mindennap, de ha három gaykorlatsort megcsinálok, már az is jobb mint a semmi, főleg ha mindennap..vagyis rosszabb csak nem lesz. :D meg persze a heti két nap egy-egy óra.

Edited by Babszem, 2009 június 7. - 14:33.

#2925 bigblue

bigblue

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 398 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 8. - 7:57

Van egy jó hírem: húst ehetsz, amennyi jól esik, mert az fehérje + zsír, elenyészõ mennyiségû szénhidráttal. A szénhidrát a cukor és a keményítõ (rizs, liszt, zöldségben, gyümölcsben lévõ keményítõ). Ezek közül is a magasabb glikémiás indexû (gyorsabban felszívódó, finomított, fehérített liszt, cukor) a veszélyesebb, mert gyorsabban és nagyobb mértékben szívódik fel, mint a teljes kiõrlésû liszt.
Arra kell odafigyelni, hogy kevés kenyér, tészta, cukor, rizs legyen az étrendedben.
Már én sem számolgatom, kialakult a napi rutin. A legtöbb kaján rajta van, hogy 100 gr vagy egy csomag mennyi szénhidrátot tartalmaz.
Így pla reggelim 1 cs gyõri édes jó reggelt (32 gr CH) 1 kávéval, amibe 1 barnacukor v nádcukor kockacukrot teszek, az 5 gr CH. Ebédre direkt olyasmit rendelek, amihez a köret nem rizs v tészta, és esetleg eszem hozzá 1 rozsos-korpás zsemlét. Így vastagon benne vagyok a napi 130 gr-ban és nem kell számolgatnom a "sok kicsi sokra megy" jellegû rejtett szénhidrátokat pl tejtermékben, húsban, gyümölcsben.
Fehér kenyér, rizs, tészta, süti, cukros üdítõ, gyümölcslé nuku. Illetve lehet, de azzal ki is meríted a napi ch adagot, ráadásul csak még éhesebb leszel utána. Az ízesített ásványvizekre is figyelni kell.
Mesterséges édesítõszereket nagy ívben kerülöm, akkor inkább nem édesítek.
Az is fontos, hogy a teljes szénhidrát megvonás tilos, és az átállás is fokozatosan történjen.
Itt találsz ch táblázatokat.

A menü, amit leírtál teljesen ok, arra figyelj, hogy a ketchupban, mustárban is van cukor, és ezekhez is teljes kiõrlésû kenyeret egyél. Fõtt tojás ok, még nyakon is öntheted joghurttal. Este még gyümölcs.
Nem fogsz éhezni, egészséges ember a 160-180 gramm szénhidrát tartalmú kajával, ha jól válogatja össze, bõven elvan.

Eddig 2 hónap alatt ezzel a diétával plusz heti 4x sporttal 6 kilót adtam le.
Nem biztos, hogy másnak is pont ez válik be, nekem a szénhidrát anyagcserémmel van gond, ezért ezt javasolta a doki és mûködik.

#2926 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 8. - 8:23

Ó köszi jól van. Azért írtam a virslit mert általában ez a legtöbb amit eszek, szóval inkább tojás a reggeli. Ugyanúgy magában, nagyon sok tojást eszek.. :) Az ebédre nem szoktam figyelni, a reggeli meg amit megkívános igazából, inkább nap elején feltankolok hogy estére ne legyek kiéhezve. :) Köszi nagyon sokat segítettél ! !

#2927 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 9. - 20:07

A szénhidrát és a fehérje ugyanannyi kalóriát jelent... 4,1 cal/g körül...

Edited by Ernest, 2009 június 9. - 20:10.

#2928 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 9. - 20:09

Csakis a vakbélmûtét a tuti. :gm:

#2929 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 9. - 20:47

Rozi, neked. De a piknikus alkatúak lehet, hogy attól is híznának :gm: Holnap reggel a Retektvreggeliben: - Amerikában hódít a hipnózissal történõ fogyás. Vendégünk ezzel a módszerrel 20 kilót fogyott. nézze, aki ráér. Hátha szuper módszer.

#2930 bigblue

bigblue

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 398 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 10. - 8:22

Ez igaz, csak nem mindegy, hogy megeszel egy adag bélszín steaket, megeszel egy rigójancsit, vagy iszol egy csésze langyos disznózsírt.

#2931 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 10. - 8:26

Sok szempontból nem.

#2932 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2009 június 10. - 8:31

Házaspár a mennyországban: -Látod ezt? Csodálatos! Mostmár mindig itt leszünk! -Igen. És már 20 éve itt lehetnénk, ha nem a hülye korpakekszedet zabáltuk volna!

#2933 Ezüstke

Ezüstke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 871 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 10. - 9:31

Tekercselés paprikás vagy fahéjjas krémmel! Nálam ez lett a tuti befutó :D !

#2934 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 10. - 9:49

Szétrepedt a gatya a seggemen. :o Azt hiszem, hogy komolyabban kéne vennem a fogyókúrát.

#2935 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 10. - 14:39

Áh mindegy, már nem érdekel, a tojás akkor is marad.. :)

#2936 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 10. - 15:28

Milyen szakvéleményt kívánsz a netrõl? Hogy egészséges a tojás, vagy hogy káros? :dev:

#2937 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 19. - 10:45

Ez igaz, csak nem mindegy, hogy megeszel egy adag bélszín steaket, megeszel egy rigójancsit, vagy iszol egy csésze langyos disznózsírt.

Sok szempontból nem.

A fehérje táplálékként hasznosítása sokkal több terhelést jelent a szervezetre.

#2938 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 19. - 11:25

Szétrepedt a gatya a seggemen. :o Azt hiszem, hogy komolyabban kéne vennem a fogyókúrát.

Á nem. Biztos már régi volt a nadrág, és elkopott. :gm:

#2939 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 20. - 18:42

Látom, mindenki lemondott róla...

#2940 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 20. - 19:06

Én nem. Igaz, csak egy kiló ment le.

#2941 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 21. - 2:12

Receptem azon lányoknak, akik jellemzõen pocakra híznak: csípõgatyát kell hordani, abból szépen ki bír fröccsenni a háj, így egy kis hízás miatt nem kell lecserélni az egész ruhatárat.

#2942 nuttella

nuttella

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 719 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 21. - 9:23

:D Ez jó!!! Mennyi ilyet látni!

#2943 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 28. - 11:49

Receptem azon lányoknak, akik jellemzõen pocakra híznak: csípõgatyát kell hordani, abból szépen ki bír fröccsenni a háj, így egy kis hízás miatt nem kell lecserélni az egész ruhatárat.

:D fujb+

#2944 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 28. - 12:11

tötõ! Futkosol még? Én kb. 1 hónapig bírtam, aztán mindenféle fontos dolgom lett helyette. :rolleyes: Pedig vmit ki kell találni, mert az ólinklúzívos nyaralás nem volt épp karcsúsító hatású. :mad: Az hogy lehet, hogy a kiló kb. annyi, de mégsem jön fel egy-két ruhadarab?? :confused: Nattyon kellemetlen!

#2945 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 28. - 12:48

Ja ja én futkosok még :) az elmúlt hónap nem volt túl sûrû ilyen szempontból (max heti 1-2 volt csak), de szept.tõl hogy újra pesten leszek, lesz idõm újra terembe lejárni egy héten 3-4x

#2946 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 28. - 13:07

Gratula a kitartásodhoz! :yeah: Kondizni én is szerettem, de annyi idõt elvesz! Ráadásul, lovagolni is csak hétvégén tudok járni ezentúl. :( Kicsit rendezõdik az életem és nekikezdek vmi alakformálásnak! (Most ezt írásba adtam magamnak, nehogy megmásuljon az elhatásozás! :gm: )

#2947 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 28. - 13:13

Hozzáteszem a profilképed alapján az ilyen csajszikat szoktam "kukac"nak, "víknyá"nak, "dejóneki"nek hívni :gm: :D :D REMÉLEM NEM FOGYNI AKARSZ :)

#2948 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 28. - 13:16

A futást szerintem ott rontják el sokan, hogy nagy elhatározás után belevágnak, és kijelölve maguknak jó nagy távolságot, hõsiesen kidöglesztik magukat pár alkalommal, majd szépen átkerül a nemszeretem dolgok közé és elsikkad, abbamarad. Helyette inkáb a kényelemre kell helyezni a hangsúlyt, kezd el, és fuss annyit amennyi jólesik, illetve ha kifáradsz, nyugodtan gyalogolj egy darabig, aztán megint fuss, stb. Lassú víz partot mos, egy idõ után észreveszed magadon, hogy kényelmesen végigfutod a távot erõlködés nélkül, sõt mi több mindig van kedved esti futáshoz, kocogáshoz...

#2949 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 28. - 13:23

futáshoz még egy ötlet: zenehallgatás. világ életemben utáltam futni, azóta megy, amióta közben zenét hallgatok. az egyrészt oldja a monotnitást, másrészt lelkesít, ritmust ad. (ami a fokozatosságot illeti: soha nem felejtem el, amikor elkezdtem futni járni a Szigetre, elég sz@r kondim volt. épp nyílt színen készültem meghalni amikor könnyed mozgással elhúzott mellettem egy jó kondiban lévõ öregúr :D ) tötõ! térdedet nem terheli nagyon a heti 3-4 alkalom? Én már heti 2-nél éreztem, amióta Rubint Rékára ugrálok, ez még rosszabb. Porcerõt érdemes esetleg szedni?

#2950 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 28. - 13:29

Profilkép 2 éves és emberi hiúságból adódóan nem teszek fel olyat, ahol gyûrõdik a poci, stb. :gm: Amúgy a comb, has, csípõ, fenék alakítása lenne a fõ cél. A képeid (Te gyakrabban váltogatod) alapján én sem látok semmi szörnyûségeset, sõt! De gondolom, Te is van, hogy jobban érzed magad a bõrödben, van, hogy kevésbbé. Nálam most ez utóbbi játszik, sajnos! Ráadásul nem mondom, hogy hû, de öreg vagyok, de az alakformálás valahogy könnyebben ment 5-6 éve, mint most. :( Na, mindegy! Playmate már úccse leszek! :dev: moon! A testmozgás -kivéve a lovaglást- nálam többnyire "nemszeretem" dolog. :dev:

Edited by Jucc, 2009 augusztus 28. - 13:31.

#2951 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 28. - 13:45

Munkával elég sok idõt kell számítógép elõtt ülve töltenem, ezért jól esik szabadidõben a futás, kirándulás a lovaglás órák mellett. Futást kiválthatja egy jó kis gyalogtúra is.

#2952 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 28. - 14:14

A futást szerintem ott rontják el sokan, hogy nagy elhatározás után belevágnak, és kijelölve maguknak jó nagy távolságot, hõsiesen kidöglesztik magukat pár alkalommal, majd szépen átkerül a nemszeretem dolgok közé és elsikkad, abbamarad.

Nekem személy szerint nem újkeletû dolog a sport, 8 évig versenyeztem, heti 10-11 edzéssel, úgyhogy van némi fogalmam azért az alapozásról/formába hozásról, de egyébként teljesen igaz amit írtál.

Kis városkörökkel kezdtem egy éve a nulláról, ma volt hogy naponta futottam 7-10 km-eket hegyen át. És még akkor is úgy éreztem, hogy nem halnék meg ha valaki odatartaná a fejemhez a piszolyt, hogy na akkor ezt a kört mégegyszer. Kellemesen elfáradós volt. Nekem kellemesebb volt kombinálni a futást más sportokkal, így nehezebben is un bele az ember.

tötõ! térdedet nem terheli nagyon a heti 3-4 alkalom? Én már heti 2-nél éreztem, amióta Rubint Rékára ugrálok, ez még rosszabb. Porcerõt érdemes esetleg szedni?

Én a jobbos térdemet sikeresen kitörtem a helyérõl 5-6 éve, az néha szúr picit, de kopogjam le nincs gondom, pedig sokat futok betonon. A jó cipõ rengeteget számít. Saucony -t tudom ajánlani mindenkinek. Sokáig ittam ízület és porcerõsítõ port pont a térdem miatt, úgy érzem nem vált káromra, de olyan szar íze volt hogy reggeli úszóedzés elõtt kellett meginnom, sokszor erõlködnöm kellett hogy ne lássam viszont az adagot edzés után..

#2953 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 28. - 14:56

Nekem kellemesebb volt kombinálni a futást más sportokkal, így nehezebben is un bele az ember.

Régebben én is komolyabban futottam egyéb sporthoz alapozásnak, de aztán pár évig hanyagoltam a témát, és ma már csak a wellnessfutást nyomom (változó távok, kondihoz igazított intenzitás, gyaloglásokkal tarkítva, néha egyenesen sétává átlényegítve). Ha sikerül rendszeressé tenni és megszokni, az már egy siker. :)
Nálam inkább boka problémák jelentkeztek, sajna felénk csak aszfalt úton lehet futni, az aszfalt meg domború, a boka kicsit feszül. Próbálgattam némely futócipõt, de eddig csak a vastag talpú szandálom vált be. Földút sajnos nem vált be, tanyákból kirohanó kutyafalkák miatt.

#2954 bigblue

bigblue

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 398 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 29. - 7:44

Én anno Monspart Sarolta könyve alapján kezdtem a futást: 2 perc séta - 1 perc futás fél órán át, aztán 1 perc futás - 1 perc séta, és egyre növelve a futásos szakaszokat. Csak egyre nem figyeltem, az pedig a légzés volt, ezért mindig kidöglöttem és izomlázam volt. Most, hogy 10 év kihagyás után újrakezdtem, figyelek a légzésre is és nem szúr az oldalam, nincs izomlázam. Zenelejátszóval 1x futottam, akkor a saját hibámból majdnem el is ütött egy autó, na ott fejeztem be a zenére futást. Mostanra tavasz óta leadtam 7-8 kilót, remélem tudom tartani. Ja, és amióta újra futok, a lovaglás is jobban megy :) Béres porcerõ nagyon jó, eleinte futás közben a hetedik km körül már fájni kezdtek a térdeim, sõt volt olyan, hogy éjszaka be is merevedtek és mozdításra nagyon fájtak. Doki adott gyulladáscsökkentõt (MeloxEP), 3 hétig kellett szednem, és õ is azt mondta, hogy jó a porcerõ, szedjem csak. Továbbá megnyugtatott, hogy jó cipõben nyugodtan fussak aszfalton, õ is azt csinálja, itt vidéken nincsen Margitsziget rekortánnal :( Most végzek a 3 hónapos porcerõ kúrával és lekopogom, a gyógyszer + porcerõ kúra óta futás közben és egyébként sem fájnak az ízületeim. Érdemes figyelni, hogy mikor, hol akciós a porcerõ, 2 hete pl a Corában volt az, és a DM-ben is szokott olcsóbb lenni. Alternatívának pedig a Swanson termékeket javaslom, jó minõség és olcsóbb, mint más gyártók termékei (pl porcerõsítõ, króm, vörös áfonya tabletta). Állati porcokból, kagylóhéjból, rákpáncélból vonják ki ezeket a porcerõsítõ anyagokat. Ebbe belegondoltam, és azóta, ha olyan kaja van, akkor megeszem a porcokat is a csontokról. Vitaminokból még a DM-es cuccokat ajánlom, szintén jó minõség, olcsón.

#2955 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 29. - 7:58

itt vidéken nincsen Margitsziget rekortánnal :(

Ne sajnáld, azon nem is szabad futni :)

#2956 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 29. - 8:20

Ne sajnáld, azon nem is szabad futni :)

:hu: miért nem?

#2957 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 29. - 8:24

Mert a nagyon puha sem jó :) Elég ha nem betonon futsz. Az a szivacsos szar több embernek okozott gondot a sportoló ismerõsök közül, mint a sima földes poros kavicsos út mellette. Én magam utálok is futni rajta, olyan mint amikor kölyök koromban a légváron ugráltam.

#2958 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 30. - 12:47

Én még mindig nem bírtam huzamosabb testmozgásra bírni magam.Pár hónapig ment a torna aztán jött a nyári meló és vele szállt el a reggeli mozgás.. :D Egyszer mentem el futni a közeli erdõbe hát kb 2 perc utánkidöglöttem.. és egyébként sem megfelelõ a belógó ágak nem segítik a futást.. Van a közelben egy salakos futópálya. Elhatároztam hogy elfutok addig. Vagyis megpróbálok...és minden nap több lesz a futás mint a séta. Aztán egynap bejutok a salakpályára is futni..:D Szeritnem szép cél..de lehet úgy csinálom, ahogy big blue írta..egy perc-két perc és akkor a salakon is megyek pár kört. A lényeg hogy fél óra legyen gondolom a pulzus miatt..égjen a zsííír...:D

#2959 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 31. - 11:27

Biztos hülye vagyok, de én a betont bírom a legjobban. A 10 éves Nike air futócipõm tök jól csillapítja a keménységet.
Csak nálunk meg nincs elég beton. Be szoktam* futni az alagi tréningközpontba, meg mentem már a téli pálya felé is, de ott meg olyan homokos a talaj, hogy belehalok! (Hogy bírják ezt a lók?)

*erõs túlzás, mert kb. 1 hónapig tartott a lelkesedés. Angolul mondhatnám azt is, hogy used to. :D

#2960 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 31. - 15:28

Régebben a lóók után futottam, de rájöttem, felesleges. 1.Úgsem érem utól õket 2.Visszajönnek a dögök :D Ha jól meggondolom, edzeni csak kell. Hátha találkozom egy medvével. :D