Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Bemutatkozás

• Please log in to reply
4234 válasz a témához

#2921 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 17. - 14:52

Csöni, üdv köztünk! :)

#2922 kamionos

kamionos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 110 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 18. - 8:35

Szóval Sziasztok mindenkinek!Lovas életem nem olyan régen kezdõdött (2002-ben), de amióta felültem a lóra azóta nem tudok leszállni. "Szerintem" roham léptekkel haladok elõre. Pár hónap után már megvettem a lovam, rá egy évre be is fedeztettem, úgy hogy most márciusban lesz egy éves a csikóm. Ha minden úgy megy ahogy elképzelem, nyár elején már otthon tudom tartani a lovainkat. Ugyanis a páromnak is van egy kancája. A Fórumot régen olvasgatom, sokat tanultam tõletek.Ezt mindenképpen köszönöm Nektek!

#2923 kata202

kata202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 36 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 18. - 10:21

Legyél üdvözölve a fórumon, merre laksz Gyálon? Én a Körösiben laktam.

#2924 Strucckanca

Strucckanca

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 83 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 18. - 11:37

Sziasztok!2 éve regisztráltam magam a "paci.hu"-ra, ugyhogy illene már nekem is bemutatkoznom (bár nem vagyok egy nagy aktivista a 8 hozzászólásommal). 18 éves vagyok és pontossam nem tudom hogy 3,4 vagy 5 évesen ültem e elöször lovon....olyan rég volt, majd megkérdezem szüléimet (nekik köszönhetõ ez a ló "mánia") Gyakorlatilag azóta lovazom kisebb, nagyobb kihagyásokkal. A családomban nincsenek lovas emberek, és igy nehéz volt kiharcolni, hogy vigyenek engem lovagolni, de sikerült. 5 évesen kezdtem el lovardában lovagolni Esztergomban. Nyaranként lovagoltam akár mindennap, szerencsére közel volt a nyaralónkhoz...emlékszem akkor még csak 300 Ft volt egy óra :huh: .....a régi szép idök. Rocco nevü oriás herélten kezdem el komolyabban lovagolni, olyan jámbor bárányka volt h simán elengedtek vele a karámba ugy, hogy a lovász ott is hagyott minket egy orára kettesben (5 évesen). Ügetésig jutottam el ezen a helyen. Elsõ esésem is itt volt 1 Bandi nevû harapósról (miért van az h minden Bandi harap meg rúg???).....na szoval ugy történt hogy 1 nap Bandusra kellett ülnöm és a lovász rám adott egy kobakot amibe 3szor is belefért a fejem.....és akkor ügetés.....hirtelen sötétség (valami mintha az arcomba csúszott volna :rolleyes: )......puffanás...bögés és tízperc mulva visszaülés, persze szüleim titokban reménykedtek h itt véget ért lovas pályafotásom :gm: -tévedtek, csak most kezdõdött. Sajnos a lovarda tönkrement, és én lovardáról lovardára jártam, de egyik sem tetszett igazán, marha önfejû ember vagyok és utálom ha dirigálnak nekem, ezért végül egy "CsikósBetyárIvós" embernél kötöttem ki. Soha nem fotószárazott, csak terepre vagy kocsmától kocsmáig jártunk, gyakran nyereg sem jutott (és itt még csak 12 éves voltam) féltettek is rendesen a szüleim, sokszor egész 7végéket lovon ültem és éjfél után keveredtem haza. Itt aztán rendesen kikupálodtam, és sokmindent tanultam csak éppen rendesen lovagolni nem. (azon kevés lovasok közé tartozom akinek egy törése sem volt még beee, csak el ne szoljam magam,pedig a lehetõségem meg volt bõven ). Itt zúgtam bele a kis lovakba, a leggtöbbször Rudin ültem (kb.130-as) kis csödör, de ha nem volt ló hát szamáron ültem. Csávókának lett 1 csacsija (Berci) akit igazából semmire se használt, csak én foglalkoztam vele, fakultatívan kaszkadõrködni tanultam rajta. Ballagásra (8.) titokban megvették nekem a szüleim. Ezen meglepõdtem, már olyan régen könyörögtem 1 lóért....hát lett csacsi :kocc: .2002.ben ismerkedtem meg Csibész lovammal egy évig jártam hozzá és lovagoltam. A volt gazdája a lányának vette aki kb 2szer ült rajta mig új volt, állásban tartotta és agyon tömte kukoricával. 1 évig gyüjtöttem a pénzt rá, Bercivel jártam lovagoltatni míg össze nem szedtem a kellõ összeget. Így 2003.ban Csibi tulajdonos lettem :kocc: .Szegény nagyon túlsúlyos volt, 10 perc lovaglás után lógott a nyelve és izadt. Aztán hamar kikupálódott, megerõsödött. Sokszor álmodoztam h tarka lovam lesz, de nem gondoltam, hogy tényleg összejön. Legtöbbször szõrén lovagolom, ha meg nyereggel akkor angollal, de a semmi vagy a pokróc jobban illik hozzá, hiszen indián ló :D.Ennyitt a lómról, Bercimrõl.Ven nekem még másom is: van 1 "Struccocskám" :D , nagy familiám, jópár ló rúgásom-harapásom, 3kutyim, 3mekegém, 1 vujííííí malacom.Üdv: zs

Edited by Strucckanca, 2006 február 18. - 11:38.

#2925 kamionos

kamionos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 110 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 18. - 12:41

Szia Kata202!Némediszõllõn!Üdv!

#2926 Jolly

Jolly

Új vendég

• Fórumtag
  • 6 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 20. - 12:14

Sziasztok! Elöször is szeretnék röviden bemutatkozni nektek. Nem rendelkezem nagy lovas múltal, csak másfél éve csöppentem a lovas élet szépségébe lányom vágyának köszönhetõen. Mára lelkesedésem nagyon megnött és a véletlen folytán egy paci is a tulajdonomba került. Mégcsak két éves lesz, papirjai nincsenek de az "enyém" ;) Fent van a nevemnél a képe (most kicsit nagyon megnyírtuk), de ahogy fejlõdik igyekszem nem elhanyagolni a frissítését. Idõm sajnos nem tengernyi így csak hétvégi hobbistának számítok. Már várom a tavaszt és a hosszabb nappalokat. Gondolom nem vagyok ezzel egyedül :D , így nektek is csak azt tudom kívánni amit magamnakJó pacizást! :kv:

#2927 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 20. - 12:54

Üdv itt, Jolly! És gratula a pacihoz! Jó fórumozást és neked is jó lovazást! :kocc:

#2928 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 22. - 18:11

Üdv az újaknak! Strucckanca, képeket nem mutatsz? Egyébként meg gratula a kitartásodhoz!

#2929 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 23. - 15:13

Jolly, azt irod, a lovad meg csak ket eves lesz, de ha jol latom, mar lovagoljatok. :confused: :confused: :confused: :mad:

#2930 Pandi

Pandi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 83 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 24. - 11:49

Sziasztok!Már régebben regisztráltam magam ezen az oldalon, de nem nagyon tettem hozzászólásokat.Lassan 21 éves leszek,csaj. Van egy saját lovam akit fél éves korától fogva egy magam "nevelek".Enyhén sodrott 6 éves sárga kancáról van szó.Csak az a gondom hogy a faluban ahol élek(Somogy megye Marcali környéke) nincsen "társam" ehhez a hobbihoz nem nagyon járok ki egyedül terepre.Viszont szerencsére van egy nagy terület a ház mögött ahol tudunk dolgozni. Most van egy kis gondom.Szeretném fedeztetni, de nem igen ismerek a környéken "lovas embereket" aki tájékoztatna van-e és milyen. Azt tudom hogy Kaposfõn van de az anyagi lehtõségem nem engedi a szállítási kölcséget + szállást is. :kocc:

#2931 hubertus

hubertus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.809 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 24. - 12:04

Üdv minden újnak!Pandi, keresd meg a régókban a Somogy megyei topicot, ott biztos szívesen segítenek neked! :)

#2932 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 24. - 18:03

Gyere Somogy topikba Pandi, ott majd kitalálunk valamit neked.... :ang:

#2933 napocska

napocska

Új vendég

• Fórumtag
  • 3 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 27. - 12:27

Szia Meggyes!Igazad van nem lehetne még dolgoztatni. Én sem teszem durván. Hétvégente ha jó az idõjárás egy félórát kimegyünk sétába csak a száját dolgoztatni. A képen a másik paci (amelyiket eltakar) szintén egyidõs vele. A pacimnak nincsenek papírjai, nem tudom a származását, fogalmam sincs ki fia bórja. A korát is a doki mondta, bár a heréi mostanra már leerszkedtek. Amikor szaladgál mintha egy kis telivér vér is csordogálna ereiben. Úgyhogy minden csak sok-sok kérdõjel. :( De azt látom, hogy nagy méretû és erõs. Remélem, hogy ezzel nem ártok neki.

#2934 napocska

napocska

Új vendég

• Fórumtag
  • 3 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 27. - 12:31

Bocsi Meggyes! Véletlenül a lányom gépérõl írtam az ûzit. Én Jolly vagyok! :D

#2935 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 27. - 13:38

Jolly, szerintem ártasz neki. Még a formája is olyan "gyerek" Még egy évet nyugodtan várhatnál bármiféle munkával. Én még nem is futószáraznám, se nyereggel, se nélküle, nemhogy nyereg alatti munkába vegyem.

#2936 Fibi

Fibi

Csikó

• Fórumtag
  • 123 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 14:31

Sziasztok!1988. 04.25- én születtem Bp.-n, 94-ben volt részem az elsö lovastáborban, azota nem tudok nélkülük élni, amiota az eszemet tudom imádom a lovakat!Másfél éve ven saját lovam, aki nagyon szeretek, a barátomnak is van 1 és az anyosoméknak 5! Szoval lovak között vagyok!Szeretnénk nyitni 1 lovardát még ebben az évben! Nagyon sok lovardában megfordultam már! Remélem itt a fórumon találok ismerösöket és, szerezhetek barátokat!!Sziasztok!!! :rolleyes:

#2937 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 21:04

De meg gyerek!Amugy sem ertem. Hogy lehet egy lonak a szajat dolgoztatni? :eek:

#2938 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 21:09

Ez tényleg jó kérdés! :dev: Üdv. az újaknak!

#2939 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 21:12

Bocsi Meggyes! Véletlenül a lányom gépérõl írtam az ûzit. Én Jolly vagyok!  :D

Hozzászólás megtekintése

Azért az kicsit fura, Jolly, hogy te is, meg a lányod is 1969. márc. 8.-án születtetek... :eek: :kv: És nagyon tudnám értékelni, ha hallgatnál a fórumos társaimra. ;)[Mindezektõl függetlenül üdv. neked, (meg a lányodnak :rolleyes: ) és érezd jól magad köztünk.]

Edited by Ágimam, 2006 február 28. - 21:13.

#2940 Gumka

Gumka

Új vendég

• Fórumtag
  • 3 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 1. - 9:47

Sziasztok !Egészen új vagyok, még csak pár napja regisztráltam és nagyon megörültem, hogy rátaláltam erre a bemutatkozós topicra, mert egyébként a fórum nagy és kanyargós ösvényein nem mertem volna elindulni.Az eddig olvasott hozzászólások alapján én leszek a kakukktojás. Nem születtem lovon és nem kértem az elmúlt x (sok-sok) évben minden karácsonyra lovat, sõt még életemben nem ültem lovon. Hogy õszinte legyek terápiás célzattal ajánlották a lovaglást. Nem egészségügyi okokból, inkább amolyan "életvezetési tanácsadóként".És most körülbelül itt tartok. Mert hát gyönyörû állat, de olyan nagy! Ti soha nem féltetek egy pillanatig sem ? Szabad egyáltalán félve, remélve nekiindulni ? Vagy jobb, ha az ilyen félõsek nem mennek a lovak közelébe ? Jó tanácsaitokat elõre is köszönöm.

#2941 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 1. - 10:06

Szia Fibi!Merrefele nyitnad meg a lovardadat? Es mik a pontosabb tervek: "csak" bertartas vagy lovagoltatas is? Meselj meg! :) Udv,TH

#2942 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 1. - 10:19

gumka, miért félsz tõle? megesz? szerintem így ne ülj fel rögtön, megérzi. forgolódj lovak közelében, tanuld meg, mit miért tesznek és csak késõbb ülj fel. baromi nagy kancám van (hozzám képest mindenképp) és fát hasogathatok a fején is. nem méretfüggõ.

#2943 Vértes

Vértes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 50 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 1. - 10:27

Sziasztok !Egészen új vagyok, még csak pár napja regisztráltam és nagyon megörültem, hogy rátaláltam erre a bemutatkozós topicra, mert egyébként a fórum nagy és kanyargós ösvényein nem mertem volna elindulni.Az eddig olvasott hozzászólások alapján én leszek a kakukktojás. Nem születtem lovon és nem kértem az elmúlt x (sok-sok) évben minden karácsonyra lovat, sõt még életemben nem ültem lovon. Hogy õszinte legyek terápiás célzattal ajánlották a lovaglást. Nem egészségügyi okokból, inkább amolyan "életvezetési tanácsadóként".És most körülbelül itt tartok. Mert hát gyönyörû állat, de olyan nagy! Ti soha nem féltetek egy pillanatig sem ? Szabad egyáltalán félve, remélve nekiindulni ? Vagy jobb, ha az ilyen félõsek nem mennek a lovak közelébe ? Jó tanácsaitokat elõre is köszönöm.

Hozzászólás megtekintése

Üdv!Félni nem, de tartani mindenképpen ajánlatos tõlük. Pláne idegen lóval kapcsolatban. Tényleg nagy állat, de alapvetõen békés növényevõ. Mivel azonban zsákmányállat volt, az ösztöneiben ott a menekülési kényszer bármilyen, számára ismeretlen környezeti inger hatására. Nem akarlak elriasztani, csak jó, ha az ember elõre tudja, hogy mi várhat rá, és a napos oldal mellett (ami rengeteg örömöt tud jelenteni!), a kevés árnyoldallal is tisztában van.Ha már itt vagyok, akkor ezen jó tanácsok után én is bemutatkoznék. Ne mondhassa rám Pendemonium barátom, hogy csak "leselkedek" a fórumon. Tény, hogy eddig nagyjából ezt tettem. Magamról annyit, hogy nem olyan régen már a negyvenesek táborát erõsítem. Gyerekkorom óta lovagolok, versenyszerûen is (sajnos ma már nincs rá idõm), és a szakmám révén is sokat foglalkoztam(om) lovakkal. Van egy tanyánk istállóval, ott élek a családommal a lovaink feje felett, minden rezdülésüket hallom éjszaka is, ez megnyugtató, mert ha valami baj történne, azt rögtön észlelném. Sportlovakat és angol telivért tenyésztünk. Sajnos a mai magyar valóságban ez mindenképpen ráfizetéses, így nem is ebbõl élünk. A saját állomány mellett bértartással is foglalkozunk, de kizárólag költségcsökkentési, és nem nyerészkedési célzattal. Ez csak egy gyönyörû hobbi, ami rengeteg munkát, energiát, önfeláldozást jelent. Enélkül lehet élni, csak minek!?Üdv mindenkinekVértes

#2944 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 1. - 11:40

Amugy sem ertem. Hogy lehet egy lonak a szajat dolgoztatni?  :eek:

Hozzászólás megtekintése

Hogyhogy hogy?? Hát feleselni tanítgatja :D Üdv minden újnak :)

#2945 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 1. - 11:56

Szia Vértes Barátom! :kocc: Na végre már nem csak kukkolsz. Nemsokára hozom a lányt, hegyezheted a cerkát. (mégegy kancát fogok hozni, illetve nem én, de az én nevemben jön)

#2946 Fibi

Fibi

Csikó

• Fórumtag
  • 123 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 1. - 13:21

Szia TH!Pakonyon szándékozunk nyitni 1 lovardát!Bértartés, lovagoltatás (ami az én dolgom lesz), föleg tura lovaglás, az ügetöröl hoznak majd pihenni pacikat, szoval mindent!!!Remélem minnél elöbb sikerül megvalositani!!!

#2947 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 1. - 15:13

Pakonyt nem nagyon ismerem, a gooogle olyasmit dobott ki, hogy Budapesttol del-keletre talalhato... Es ott ezek szerint jo turalehetoseg van? Merrefele lehet onnan barangolni?Nagyon sok sikert kivanok a lovardanyitashoz, valjek benne sok oromod. :) / Ez egyebkent nekem is gyerekkori vagyam, de most jegelem kicsit. Egyelore veszek 1 fo lovat, aztan step by step. Majd meglatjuk, hogy lesz-e belole valami, nemreg meg ez is elkepzelhetetlen volt. :D /

#2948 Vértes

Vértes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 50 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 1. - 19:55

Szia Vértes Barátom!  :kocc: Na végre már nem csak kukkolsz. Nemsokára hozom a lányt, hegyezheted a cerkát. (mégegy kancát fogok hozni, illetve nem én, de az én nevemben jön)

Hozzászólás megtekintése

Elkezdtük a tréningezést, már jött kanca a fiúhoz, úgyhogy mire jöttök, már "full service"-t kaptok. Ja, ne márc. 5 és 10-e között gyertek, mert külföldön leszek, egyébként bármikor.ÜdvVértes

#2949 Jolly

Jolly

Új vendég

• Fórumtag
  • 6 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 1. - 21:33

Ágimam! Sajnos a lányom adatainak regisztrálása után semmiféle visszajelzést nem kaptunk. Arra gondoltunk, hogy a fiatal kora miatt lehet, így az én adataimmal próbálkoztunk. Sikeresen!!! A lovas mesék topicra pályázott de aztán a lelkesedése idõvel alább hagyott. Amióta elmesélte, hogy milyen meséket írt volna úgy érzem mindenki jól járt ezzel a cselekedetével.Amikor azt írtam, hogy a száját dolgoztatni, úgy értettem, hogy sétában a fordulást, megállást gyakoroljuk.

#2950 Gumka

Gumka

Új vendég

• Fórumtag
  • 3 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 2. - 8:02

Sziasztok!Az elsõ kérdés persze magában hordozza a következõket például, hogy Gyõr környékén hol lehetne csak úgy forgolódni a lovak között ? Egy darabig még azt hiszem semmiképpen nem ülök fel, de a közelségük jó lenne.

#2951 hubertus

hubertus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.809 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 2. - 13:12

Gumka, gyere át a gyõri topicba, ott tudunk neked segíteni! :)

#2952 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 2. - 14:01

...úgy értettem, hogy sétában a fordulást, megállást gyakoroljuk.

Hozzászólás megtekintése

Feltetelezem, hogy ezzel sem sikerult meggyozni a tobbieket - sem... :rolleyes:

#2953 Evil

Evil

Csikó

• Fórumtag
  • 6 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 2. - 17:25

Hi all!!:)Evi vagyok!mindenkit naggyon szeretek:P. Remélem sok fórumosal megismerkedhetek majdNagyon érdekelnek az állatok, fõként a lovak:D és a hüllõkszeretek rajzolni(habár van még mit tanulnom:P)és továbbra is szeretek mindenkit:Pyeeeee!!hihi

#2954 Bius

Bius

Csikó

• Fórumtag
  • 57 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 3. - 10:31

Én sem mutitkoztam még be,de ami késik nem múlik :dev: Biankának hívnak júniusba leszek 15éves,szeretek lovagolni,túrázni,verekedni(de csak ha biztos én vagyok a gyõztes.Alulmaradni elég ciki és bosszantó :mad: tud lenni)4évig júdóztam,táncoltam 5évig és ezekkel párhuzamosan kinoztam mindenféle lovat(csak finoman :dev: )De mióta van saját lovam(Tiffyke) :kir: azóta leszokóban vagyok,néha szeretek lógni az oskolából(ki nem?)szeretek jókat enni,inni boldogan élni,nagy napsütéses terepekre járni a barátaimmal(remélem õk is barátjuknak tekintenek)táncolni,new dolgokat tanulni,kertészkedni és még sok,sok, minden mást is.Nem szeretem viszont a sokáig hisztizõ embereket(egy kis hiszti belefér az még egészséges mivel én is szoktam a földhöz csapkodni magamat Néha!!! :gm: )az érdek embereket na jó 1 kicsit mindenki az,pontosítok a nagyon érdekembereket nem!Na ezt jól megaszontam röviden ennyi,ja én nem mindenkit szeretek :yeah:

Edited by Bius, 2006 március 3. - 10:33.

#2955 katus

katus

Új vendég

• Fórumtag
  • 2 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 4. - 18:34

Üdv mindenkinek!Ha már ilyen sokan akkor én is bemutatom magam :)A felõttkort haramarosan elérõ középiskolás fruska aki imádja a lovakat ( nem hiába vagyok itt). Lovastudásomat kb. 3-4 évvel ezelõtt kezdtem fejleszteni de, kis idõre ez meg szakadt és most ujbol kicsit több mint féléve ujra kezdtem az egészet. Már egész türhetõen pacozom de még messze vagyok attol hogy igazi lovas nevezhessem magam. Amii fontos az itt leirásra került. :D

#2956 tunde

tunde

Új vendég

• Fórumtag
  • 28 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 4. - 20:43

Sziasztok!1976.aug.08-án születtem Csákváron élek.Van egy kisbéri félvér lovunk és 1 Golden retriever kutyusunk.Én mégcsak most tanulok lovagolni.De nagyon szeretem õket.

#2957 gica

gica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 370 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 5. - 14:02

Bemutatkoznék én is (igaz, némi késéssel). 1989-ben születtem Békéscsabán, azóta is itt élek szüleimmel és a hugommal. A családban egyedül vagyok a lovazzással, habár párszor hugit is sikerült rávenni, hogy üljön fel egy paccra, de õt valahogy nem babonázták meg. Az én lovas "pályafutásom" kb 5 évvel ezelõt kezdõdött. Azóta a környéken megfordultam már pár helyen, legtovább Pósteleken maradtam, de onnan is továbbáltam egyéb okokból kifolyólag. Azóta sajnos nem tudok lovazni. Beleszerelmesedtem a westernbe is: egyszer voltam már (jó pár éve) El Broncon, tavaly õsszel pedig kinéztem az IC Ranchre, de a távolság és a piszkos anyagiak most minden lovas örömtõl megfosztanak. Úgy tûnik, hogy egyedül vagyok itt a megyébõl, szóval szinte senkit sem ismerek közületek, de remélem, ez változni fog! :kocc:

#2958 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 8. - 22:26

üdvözöllek itt titeket, jó fórumozást!

#2959 lovas misszi

lovas misszi

Új vendég

• Fórumtag
  • 25 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 12. - 15:21

Többen kértek,hogy mutatkozzam be. Azt gondolom ami fontos,azt leírtam az adatlapon. A többi meg nem rátok tartozik. Igazából azt gondolom,hogy van egypár nagyhangú,a többi meg követi mint a birka. Pár emberrel jóban vagyok itt a fórumon,a többi véleménye számomra nem oszt,nem szoroz. Hát ez van.

#2960 Varázsló

Varázsló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 12. - 16:22

Kedves Misszi! Örülnék, hogy kérésünkre bemutatkoztál, de nem sokra mentünk a nagy igyekezettel, nagyon "kötelezõ" ízû lett ez a pár szó. :( Pár százunkat "lebirkáztál" - gondolom, ide tartozom én is, mivel nagy hangú nem vagyok - de remélem, idõvel változni fog a rólunk kialakított elképzelésed. Ha úgy tûnik is, hogy az egy véleményen lévõk birkamód követik a vezérürüt, holnap, holnapután változni fog a kép, egy másik témában a mai egyet értõk éppen ellent fognak mondani egymásnak.Szóval nem lehet ennyire egyszerûen fehérre és feketére osztani a világot. Ez nem egy Jókai regény, ahol valaki vagy nagyon jó, vagy nagyon rossz. Sokkal összetettebb egyéniségeket találhatsz itt, mindenkinek vannak jó és rosszabb napjai, erõsebb és gyengébb oldala. Ha célod, hogy vitatkozz, az itt nem lesz nehéz. Egyszerûen vágj a képünkbe valamit, de ne csodálkozz, ha hevesen reagálunk.Az adatlapodról megtudtuk állataid számát, családi állapotodat. Tükröz egyfajta sértettséget a lószagot nem szagolókkal szemben. Egy kalap alá veszel ebben a körben is mindenkit? Azt is, aki szeretné otthon tartani a lovát, de anyagi okokból nem teheti? Szóval adatokat olvashatunk, de nem látszik belõle, mikor és hol szeretted meg a lovakat, a többi jószágot, sejtjük, hogy mi minden okozhatott neked sérülést, csalódást, de vajon minek tudsz örülni? Mik a céljaid? Mi az, ami tetszik itt neked, mi vonz közénk? Mi lehet az, amit majd beteszel a "közösbe", hogy mindannyian gazdagodjunk? (Ha csak egyetlen praktikus tanács, amivel adott esetben megmentheti valaki a lova életét, ha egy mosoly, amit az arcunkra csalsz, már nem jöttél hiába.)Viharosan érkeztél, kicsit felkavartad a port, de elült már. Kívánom, hogy elõítéletek nélkül, tisztán láss és érezd magad jól közöttünk. Örülni majd akkor fogok, ha így lesz. :)