Ugrás a tartalmakhoz

Díjlovaglás

• Please log in to reply
3415 válasz a témához

#2921 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 21. - 7:39

Hú, egyre inkább kanyarodom el a topictól, a paralovaglás NEM TERÁPIA - magyaráztam még jómagam is a későbbi csapatvezetőmnek, aki régi motoros a fogyatékossport-szakmában - a kettőt már akkor is módszeresen összemosták. :(
Vagy tán :dev: ?

De Fót legalább lovasterápiás versenyként írja ki ugyanazt, amit a Vágtán paalovaglás' címszó alatt adtak elő :ang:
Fóton ugyan kiírják 'díjlovaglásban' a Nagyar Bajnokságot fogyatékosoknak, tavaly is kiírták, s annyira jól eldugták, hogy sehol nem lehetett róla olvasni sem értékelést,sem eredményeket, fotók végképp nem voltak. Sajos azonban azt gondolom, végignézve a fantomkommandón :dev: , I. és II. kategórián kívül másban nem nagyon tudnak összeszedni indulókat. A 3-2-és 1000 forintos díjazás ARCPIRÍTÓ... A saját ló mint követelmény KIREKESZTŐ...

A kettő együtt - azt a fogyatékos lovast párezer forinttal jutalazni, aki már megengedhette magának, hogy induljon - tehát fel tudott öltözni és rendelkezik SAJÁT LÓVAL, a lovat odaszállítatta - SZÁNALMAS...
A kikötőszár használatának engedélyezése pedig újabb visszalépés a terápiás lovacskázás felé... Ezek még léetükben nem jártak nemzetközi versenyen, részvételről nem is beszélve :dev:
http://cdi-fot.lovas...kiiras_2012.doc

http://www.lovasok.h..._2012_HN(3).doc

No, már megint arra pazaroltam el a pár perc munkahelyi internetelérést, hogy kipuffoghassam magam...

Edited by börni, 2012 szeptember 21. - 8:05.

#2922 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 7:12

a fóti fogyatékos-versenyt,inkább a terápiára járó srácok ügyességi vetélkedõjének mondanám,ami a dolog értékéböl nem von le, VISZONT a Nemzeti Vágta paralovas-bemutatójával karöltve hamis képet fest a sérült emberek lovaglásáról,legyen az sport vagy szabadidõs...

Vannak valahol a neten a fóti versenyrôl fotók? (Nagyon érdekelne, elvileg a kedvenc lovasom - aki Homonnay Zsolt - jelen volt a rendezvényen, rá lennék kíváncsi. :cool: )

#2923 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 7. - 19:09

Jövõ hétvége Kaposvár... Valaki nem akar csak szombatra elmenni? Érden keresztül? :D

#2924 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 14. - 14:56

Sajnálatos kis malõr, hogy most nézem a postaládám: pénteken Kaposváron ingyenes továbbképzésen vehettem volna részt. Az már csak a hab, hogy ezt csütörtökön küldték, egy nap alatt meg akkor se tudtam volna leszervezni, ha teleportálni tudok. :( De azért köszönöm. :(

#2925 Aiko04

Aiko04

Új vendég

• Fórumtag
  • 5 hozzászólás

Közzétéve 2012 november 13. - 12:37

Sziasztok! Bocsi,de ezt már nem tudom hova kéne írnom:S Van egy ló akit lovagolok,eddig semmi baj nem volt vele. De olyan 4-5 hete elkezdte, hogy nem ugrik be vágtába, hanem elkezd helyette gyorsan ügetni és alig akar beugrani;ha meg beugrik akkor visszaesik pár méter után. Nem tudjuk miért csinálja ezt, eddig semmi baj nem volt vele. 5en szoktuk lovagolni ált.,abból csak egy embernek ugrik be elsõre és rendesen. Négyünknek vagy nem akar, vagy ha be is ugrik visszaesik :/ Az edzõ persze lecsesz minket hogy ne csesszük el a lovat..Mindent ugyan úgy csinálunk a beugratásnál mint eddig (csizma,szár stb..),de mégse akar menni. Régebben heti 5 napot volt lovagolva, most csak 2-3at;nem tudjuk, hogy ez e a baja, hogy kevesebbet van vele foglalkozva(ha nem lovagoljuk jártatógépre kiviszik délelõtt) vagy valami más egyéb.. Valaki segítsen légyszi :(

#2926 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2012 november 13. - 13:28

Nyilván az lenne az ideális, hogy egy ember lovagol egy lovat, mert akkor ragyogóan összeszoknak és ismerik egymás jelzéseit. Sajnos az nem ideális a ló szempontjából, hogy öten lovagoljátok, mert bármennyire is tudjátok elméletben a vágtabeugratás jeleit, akkor is mindenki máshogy csinálja, olyan nincs, hogy tökéletesen egyformán (más a súlyotok, magasságotok, és máshogy mozdultok.) Az is lehet, hogy az az egy, akinek beugrik, határozottabb, mint a többi lovas, így neki feltétlenül engedelmeskedik a pacc. Ha nektek a vágta helyett "gyorsabban kezd el ügetni", akkor a ti vágtabeugratásotokkal is lehet probléma, a ló nem figyel rátok, elsiet. Igaz, hogy gyakorolni kell, meg látni, mit nem csináltok jól, de ez az edzõtök dolga (lenne, ahelyett, hogy rátok szól, "ne csesszétek el a lovat") Látatlanban nehéz konkrét tanácsot adni, de talán:fokozottabban tartsd meg a szárat (belsõ szár szivacsol, külsõ megtart) és határozottabb elõrehajtás és csizmával és beemelés vágtába. (feltételezve 1, hogy nem úgy ugratjátok be, hogy a szár kienged és kétoldalt belerúgtok. Mert nem ez a jó módszer... :rolleyes: ) (feltételezve 2, hogy a lónak nincs semmi baja, ami akadályozná a vágtába beugratást. ) U.i. megjegyezném, ennek a kérdésnek inkább a "kérdezz-felelek" vagy valami hasonló topikban lenne a helye, mert egy sikertelen vágtabeugratás az alapképzéshez tartozik, nem a díjlovagláshoz...

#2927 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 2. - 6:21

sziasztok létezik olyan díjlovagló verseny ahol egy szamárral el lehet indulni? :dev:

#2928 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 2. - 6:35

sziasztok

létezik olyan díjlovagló verseny ahol egy szamárral el lehet indulni? :dev:

Szerintem nem. Hivatalos biztosan nem. Falunap, búcsú lehet. Díjlovagló verseny...

Sziasztok! Bocsi,de ezt már nem tudom hova kéne írnom:S Van egy ló akit lovagolok,eddig semmi baj nem volt vele. De olyan 4-5 hete elkezdte, hogy nem ugrik be vágtába, hanem elkezd helyette gyorsan ügetni és alig akar beugrani;ha meg beugrik akkor visszaesik pár méter után. Nem tudjuk miért csinálja ezt, eddig semmi baj nem volt vele. 5en szoktuk lovagolni ált.,abból csak egy embernek ugrik be elsõre és rendesen. Négyünknek vagy nem akar, vagy ha be is ugrik visszaesik :/ Az edzõ persze lecsesz minket hogy ne csesszük el a lovat..Mindent ugyan úgy csinálunk a beugratásnál mint eddig (csizma,szár stb..),de mégse akar menni. Régebben heti 5 napot volt lovagolva, most csak 2-3at;nem tudjuk, hogy ez e a baja, hogy kevesebbet van vele foglalkozva(ha nem lovagoljuk jártatógépre kiviszik délelõtt) vagy valami más egyéb.. Valaki segítsen légyszi :(

Hallottál már az elõrehajtásról? Ha edzõd van, róla is meg van a véleményem... :mad:

#2929 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 2. - 8:09

Szerintem nem. Hivatalos biztosan nem. Falunap, búcsú lehet. Díjlovagló verseny...

a szamár is LÓféle nem tudom mért olyan elutasító velük szemben mindneki :mad: :( képesek ugyanarra mint egy ló...

#2930 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 2. - 9:12

annak lehet köze hozzá, hogy ezek lovassportok, nem lófélés-sportok....

#2931 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.554 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 2. - 9:26

( - Valamelyik versenyszabályzat - asszem fogat - a résztvevõk meghatározására a "lófélék" kifejezést használja. Amerikában az ezer mérföldes - át a Sziklás Hegységen, Új-Mexikói sivatag, ilyenek..- távlovagló versenyt nem mindig lovak nyerik. :) ) Pedig amikor Imike elengedetten megy, milyen aranyosan billeghet a füle! :ang:

#2932 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 2. - 14:39

annak lehet köze hozzá, hogy ezek lovassportok, nem lófélés-sportok....

ez negatív diszkrimináció :gm:

a versenyszabályzatot elfogadom nem is ezzel van a baj hanem az emberek hozzáállásával... sehol nem engedik - sõt le is nézik õket és a gazdájukat is - bemutatni mit tudnak ezek a jószágok pedig meglepõdnének az elítélõ emberek... hallottam már olyat is h a szamarakat nem lehet idomítani (meglehet nézni Imrét- bár tudása elég csekély de hát fiatal még) és csak kolbinak jók... nem akartam én reves vizsgához kötött versenyen indulni csak kipróbálni õt egy ilyen megmérettetésen de már elment a kedvem tõle... :(

( - Valamelyik versenyszabályzat - asszem fogat - a résztvevõk meghatározására a "lófélék" kifejezést használja.
Amerikában az ezer mérföldes - át a Sziklás Hegységen, Új-Mexikói sivatag, ilyenek..- távlovagló versenyt nem mindig lovak nyerik. :) )

Pedig amikor Imike elengedetten megy, milyen aranyosan billeghet a füle! :ang:

Americában egész farmok jöttek létre szamaraknak :)
hát Imi lóbálni tudja a füleit az biztos XD
szívesen megnéztem volna az emberek fejét mikor belovagolok a díjnégyszögbe bebogyózott sörénnyel :D

#2933 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 2. - 14:51

nem is ezzel van a baj hanem az emberek hozzáállásával... sehol nem engedik - sõt le is nézik õket és a gazdájukat is - bemutatni mit tudnak ezek a jószágok pedig meglepõdnének az elítélõ emberek...

En úgy vagyok vele, hogy éppenséggel tehénnel is lehet ugrani, ha valakinek ahhoz van kedve, csak engem ez totálisan hidegen hagy :D Nagyon mókás meg cuki show elemnek pl a tevével díjlovaglás, vagy éppen szamárral, de alapvetõen azért mozgok lovak között és lovasversenyeken mert a lovak és a lovassport érdekelnek :)
(Az "idomíthatatlanság" témakör meg érdekes, mert szerintem épp hogy túl okosak a szamarak, és kicsit túl önállóak, lehet emiatt néha nehezebb velük :D De semmiképp se gondolnám, hogy nem lehet õket idomítani)

nem akartam én reves vizsgához kötött versenyen indulni csak kipróbálni õt egy ilyen megmérettetésen

Valami kis versenyen szerintem simán le lehetne vajazni, még egy kis extra látványosság is legalább.

#2934 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 2. - 14:55

Szerintem kis házi versenyeken kellene próbálkozni, üde színfoltként, érdekességként biztosan szívesen vennék a megjelenéseteket.
Biztos vagyok benne, hogy mosolyt csalnátok az arcokra - szigorúan kedves és nem megvetõ mosolyra gondolok -, és lehet, hogy tényleg meglepetést okoznátok. (Nem mindenkit "sznobosít" el a lovaglás!)

Szerintem :ang:

...
Valami kis versenyen szerintem simán le lehetne vajazni, még egy kis extra látványosság is legalább.

Saby megelõzött.

#2935 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 2. - 14:59

én is erre gondoltam csak én nem mozgok a verseny kiírásokban, és gondoltam írok ide hátha vki tud vmi olyat amin szóba állnának velünk... nagy versenyre eszembe sem jutna :) azért tisztában vagyok h a versenyszabályzat szigorú...

#2936 bettyy

bettyy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 287 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 10. - 22:41

sziasztok! hol találom meg a fedeles szezon versenynaptárát? vagy nincs is ilyen? :(

#2937 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 11. - 6:14

Már évek óta nincs...

#2938 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 11. - 19:46

melyik a legalapabb díjlovagló feladatsor?

#2939 Menches

Menches

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 798 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 11. - 20:10

menj egyenesen 10 métert

#2940 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 11. - 20:22

E - elõkészítõ. Szerintem

#2941 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 11. - 20:23

Itt találsz a programgyûjteményben letölthetõ programokat.
Pl: elõkészítõ

#2942 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 11. - 20:54

köszönöm

#2943 melodia91

melodia91

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 454 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 11. - 23:32

:)

#2944 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.554 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 12. - 8:47

- :eek: :ang:

#2945 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 12. - 11:20

Most mit vagytok úgy oda? Az autók jönnek-mennek a lakótelep közepén, az orosz páros lábai alá meg odafújja a szemetet a szél, a talajról már ne is beszéljünk pfhej.... Tudhatnátok, hogy ilyen körülmények között nem lehet lovagolni! :nem: Ezt ma már mindenki tudja. Csak lovagolni, a lóval foglalkozni tudnánk így! Az lenne a szép ha azt tudnánk ilyen hozzáértõen, mint megmagyarázni.. :ang:

#2946 melodia91

melodia91

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 454 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 12. - 20:43

Na még egyet:

:yeah: :yeah: :yeah: :)

#2947 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 12. - 21:45

Jasmine 20 ezt ajánlom figyelmedbe! A facebookon "találtam" :D

Teve és ló a dijlovas négyszögben :D :yeah:

#2948 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 13. - 8:50

Jasmine 20 ezt ajánlom figyelmedbe! A facebookon "találtam" :D

Teve és ló a dijlovas négyszögben :D :yeah:

ezt a videot én is ismerem :) nagyon komoly... meg is jegyeztem(szintén fészbúkon) h meg kéne õket hívni Magyarországra :) szívesen megnézném élõben :D
ha egy tevét ilyenekre meg lehet tanítani senki ne szóljon le egy szamarat aki ugye lóféle... :D

#2949 mercedes79

mercedes79

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.435 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 13. - 17:53

Imirõl is kérnénk youtubeos vidit :))), osztanánk fb-n 1000el, aztán ti lennétek a show elem a vilgkupán :)...az eddigiek úgyis uncsik már :)

" Félj, de légy bátor! "

www.szolohegyilovastanya.hu

#2950 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 13. - 17:56

Imirõl is kérnénk youtubeos vidit :))), osztanánk fb-n 1000el, aztán ti lennétek a show elem a vilgkupán :)...az eddigiek úgyis uncsik már :)

hehe köszönöm szépen :) akkor már csak egy tanító nénire van szükségünk aki felhoz minket 1 teve szintjére :gm: :dev:

#2951 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 26. - 15:46

Megjelent egy új változata a versenynaptárnak, kicsit furán érzem magamat, mert 2 alkalommal is két verseny van... Nem úgy, hogy egyik Csongrádban, a másik meg Gyõrben, hanem Tattersall kontra Sóskút, illetve Páty kontra Sóskút. Vagy benthagyták a régebbi elképzelést.

#2952 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.554 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 26. - 16:08

- Én is furán érzem megam, mert nem tudom megnyitni.. :cool: (Pedig érdekelne, helyi ütközések miatt :( .)

#2953 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 26. - 16:21

Mi lehet az ok? Nem elég friss a Reader-ed? El tudom küldeni txt file-ként, kisebb nehézségek árán az is értlemezhetõ. Vagy jpg formátumban.

#2954 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.554 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 26. - 21:15

- :eek: Most meg sikerült. (Nem értem: miért igen, miért nem; mondjuk azt se amiket írtál, :cool: , de a segítõkészséget köszönöm! :) )

#2955 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 30. - 9:51

Hát fórumosok vagyunk, vagy mi. :)

Megjelent egy új változata a versenynaptárnak, kicsit furán érzem magamat, mert 2 alkalommal is két verseny van...

Orvosolták.
(ugyan a mangán véleményem az, hogy egymás utáni hétvégékre nem szabad lovasversenyt tervezni, mert akkor aki egyikre nevez, az kihagyja a másikat, de legalább nem rosszabb a választás lehetõsége, mintha egy hétvégén van két verseny)

Edited by Ernest, 2013 január 30. - 9:56.

#2956 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 30. - 9:58

(ugyan a mangán véleményem az, hogy egymás utáni hétvégékre nem szabad lovasversenyt tervezni, mert akkor aki egyikre nevez, az kihagyja a másikat, de legalább nem rosszabb a választás lehetõsége, mintha egy hétvégén van két verseny)

hát ezt a 2-4 hetes, egy helyen rendezett versenysorozatok összeállítói nem tudják :)

#2957 Ginny

Ginny

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 57 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 30. - 18:19

22/2013. határozat (2013.január 19.) Kobak viselésének szabályai a versenyeken a FEI irányelvekkel összhangban 2013 február 1-tõl: 18 év alatti lovas esetében a kobak viselése lóraszálláskor a versenyen teljes ideje alatt kötelezõ. 18 év vagy a feletti versenyzõ esetén a kobak viselése kötelezõ a versenyen, amennyiben nem a versenyszámban vagy a saját versenyszáma elõtti melegítésben lovagolja a lovat. (18 évesnek számít a lovas annak a naptári évnek a jan 1-tõl, amelyben 18.-ik életévét betölti) 6 éves vagy annál fiatalabb ló lovagláskor a kobak minden esetben kötelezõ a versenyen." Ez komoly??

#2958 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 30. - 21:32

Mi olyan sokkoló benne? :)

#2959 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 30. - 22:04

bizony, ausztriában már tavaly is így volt. kicsit furán néz ki a frakkal, de ez van. a mellény se a szépségéért híres.

#2960 Ginny

Ginny

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 57 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 6:19

Mi olyan sokkoló benne? :)

Nem tudom, csak szokatlan. Nekem.
Tegnap is sokan lovagoltak kobakban a nagyok közül az EuroSporton...
Majd csak felzárkózom gondolatban! :-)

Edited by Ginny, 2013 január 31. - 6:20.