Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Bemutatkozás

• Please log in to reply
4234 válasz a témához

#2881 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 23:18

Cucu, te Zoli vagy? :confused: na szép, még ezt sem tudtam... :rolleyes:Szombaton kéne szénát pakolni.... :gm:

Edited by chyki, 2006 január 24. - 23:20.

#2882 kata202

kata202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 36 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 13:36

IBIZÁNAK!2éve, hogy voltam a túrán. Gaál Csabánál. Nagyon jó fej. A Bandikának egy elönye volt, nagyon jó vágtája volt. 1x nekem jött. Hagymáson voltunk és ott. Nagyon egy szemét ló. Igazi sunyi.

#2883 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 14:30

Kiegészítem a bemutatkozásomat az olvasottak után. Jelenleg Csömörön lovazok, van 3 szép lovacskám, abból az egyik egy 8hónapos csõdör csikó. Több lovardában is megfordultam, kezdetben Kisorosziban a Halápi tanyán voltam, majd a Favorit lovardában, utána a Fõnix lovardában és legvégül jöttünk Csömörre. Csömörön hallottam elõször errõl a fórumról és azóta boldogítom itt a légkört.  :gm:

Hozzászólás megtekintése

Most látlak csak... :D Üdv újra itt... ;)

#2884 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 17:39

Sziasztok, megint itt vagyok! A múlt héten nem tudtam rendesen befejezni a bemutatkozást, (lásd 74. oldal) mert elhajtottak a gép mellõl és emiatt egy pár dolgot már nem tudtam beírni. Ezeket most pótolnám. Tehát: a nevem Berki Lilla Ildikó, és a Favorit lovarda mellett szoktam még az egyik ismerõsöm hucul lovacskáit is lovagolni Budakalászon. (Neveletlen, makacs, kõfejû jószágok, de ennek ellenére nagyon lehet õket szeretni.)Eddig mindenféle hisztis,keményszájú, elrontott lovakon lovagoltam. A sok éves kihagyás pedig nem úgy értendõ, hogy ez alatt az idõ alatt egyáltalán nem jutottam lóközelbe. Hébe-hóba, ha alkalom adódott rá, (nyaralás közben, a Kihívás napján, stb.) azért lóra ülhettem. Közben szorgalmasan bújtam az összes lovas szakirodalmat, amihez hozzá tudtam férni, és nagyobb részben a saját káromból tanulva, kisebb részben másokat megfigyelve igyekeztem a nemlétezõ lovastudásomat létezõvé alakítani. A lovakon kívül szinte minden más állatot szeretek, de a ló rögtön Isten után az elsõ helyen van nálam! Egyébként pedig hurrá, a mai napon megcsináltam az utolsó vizsgámat is és megvan a félévem! Továbbá megnyugtatásul közlöm mindenkivel, hogy nem vagyok mindig ilyen dagályos, csak akkor, ha sok mindent kell egyszerre elmondanom.

#2885 olivia

olivia

Új vendég

• Fórumtag
  • 29 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 22:19

Üdv Mézszín Sörény! :guny: Nahát egyszer én is lovagoltam ezeken a huculokon Budakalászon.Két budakalászi ismerõsöm vitt el oda (Soma és Miklós).Jól ismerik a srácot aki a huculokat tartja.Kicsit tényleg neveletlenek voltak.Kicsi a világ.Jó fórumozást! :D Olivia

#2886 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 15:45

Köszi!

#2887 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 18:54

ÓÓÓ! Látom Kaposváriak vagytok, akkor lehet tudtok segíteni nekem, bár lehet nem ide kéne leírnom, de nagyon fontos lenne nekem Kaposvárra szeretnék menni a belovagló szakra(amit tudtok írjátok meg nekem, köszi :gm: )

#2888 Meteor

Meteor

Új vendég

• Fórumtag
  • 11 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 21:20

Sziasztok!Már egy jó pár hónapja regisztráltam, de hát jobb késõbb, mint soha, úgyhogy bemutatkoznék. :) 14 éves vagyok, Balassagyarmaton lakom. 6 éves korom óta imádom a lovakat és lovagolok. 4 éve van egy magyar sportló kancám és csikója, közösben a 2 testvéremmel. Kezdetben bértartásban voltak a közeli lovardában. Elõször Erdõdi Zoltánnál, majd õ elköltözött és Porfelhõék vették át a helyet. :huh: Mikor õk is elmentek megintcsak mások jöttek a helyükre, de már úgy gondoltuk elég a sok költözésbõl és saját helyet csinálunk nekik, ahol most is ridegtartásban vannak. Eredetileg angolban lovagolok, de Porfelhõék hatására igencsak megszerettem a westernt is.Hát naggyából ennyi lenne az én nagy lovas életrajzom. :kocc: Ja, és tudom még messze van, de nagyon szeretnék a kaposvári egyetemre menni továbbtanulni. :yeah:

#2889 valdez

valdez

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 43 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 27. - 23:20

Sziasztok!Üdv mindenkinek, és köszönet az elmúlt egy évért. Körülbelül egy éve regisztráltam ugyanis, és azóta elég gyakran olvasom is a fórumot. Kicsit késeinek tûnhet a bemutatkozás, de csak most ért meg igazán. Szóval:30 éves vagyok, elsõ lovas élményem valamikor általános iskola elsõ éve utáni nyáron ért, amikor a solti lovas helyen, Révbérpusztán jártam a lovasiskolába. Akkor nyáron ennek vége is lett, sajnos nem emlékszem miért.A folytatás körülbelül négy éve kezdõdött, amikor néhány kolléga hatására újra elkezdtem ismerkedni a lovaglás tudományával. Rendszertelenül, ritkán és koncepció nélkül jártam a lovardákat. Ami biztos volt, hogy valamit kezdenem kell a lovakkal. Aztán benõsültem egy gazdálkodó családba, ahol az infrastruktúra lehetõvé tette, hogy legyen egy lovunk. Meg is vettük. 2004 októberében. Kicsit elhamarkodottan. Nem volt még olyan tudás a birtokunkban, amire építhettünk volna. Tehát az eredmény egy elhanyagolt ló megvétele, hozzánemértõ, de lelkes amatõrök által. Sajnos e két dolog együttállása miatt soha nem volt igazán élbezhetõ a lovaglás Sissy hátán, de azért próbálkoztam, küzdöttem. Az eredmény egy leszakadt térdkalács, és bõ fél év lábadozás lett. :guny: Egy hónapja mindent átértékelve meghoztuk a lehetõ legjobb döntést. A lónak tanulnia kell. A gazdájának szintén. Egy hete megindult a projekt. Sissy átköltözött Silveradora, jó kezekben van, és remélhetõleg tudása olyan mértékben fog gyarapodni, hogy egy átlagos tudással rendelkezõ lótartó már biztonsággal tudja kezelni a hétköznapokban. Ez a lótartó pedig én szeretnék lenni. Mert én is tanulni fogok. Merítek majd a hibáimból, és a Silveradon felhalmozott tudásanyagból, tapasztalatokból. És persze innen is várom a sok jó tanácsot. :kocc: V.

#2890 neferu76

neferu76

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 91 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 30. - 16:43

szija mindenki,haaat....vegre itt. vegre felfedeztem ezt a forumot, vegre regisztraltam, es vegre aktivaltak a felhasznaloi azonositomat is. :) huh...hogy hogyan is kezdodott a lovas szerelem? hm...szerintem akkor mikor anyuek osszehoztak...vagyis genetikailag kodolva :)iden 30 eves leszek( kimondani is sok...fene egye meg :rolleyes: ) es aktivan "csak" 7 eve lovazok, azonban az elso elmenyem valamikor 7-8 eves koromra teheto. draga nagypapamnak koszonhetem, aki videki ember letere megismertette velem ezeket a csodalatos allatokat es azt hiszem, ezert egesz eletemben halas leszek neki. keves elmeny, emlek maradt meg abbol az idobol, de az elso vagta (majdnem akkorat zakoztam, mint allat :D ) bizony nagyonis nyomott hagyott egy kislany memoriajaban...mint ahogy egy-ket remek elmeny is. :) minden nyaron nyustoltem ot, hogy marpedig en csak akkor utazom el vele, ha visz lovagolni...es vitt. es milyen jol tette! az eletemet el sem tudnam mar kepzelni nelkuluk. aztan jokora kihagyas utan 22 evesen kerultem ujra a pacik kozelebe, egeszen konkretan a parom kapcsan. onnan mar ment a dolog, mint a karikacsapas. az edzo, aki tanitott, a parom egykori tanitoja is volt egyben, es roviden szolva pokolla tette az eletem. de! megtanultam lovagolni 2 (!) honap alatt. azt hiszem egy katonai kikepzes sem lehet ennel sokkal rosszabb :) (estem, keltem, sirtam, visszaszalltam, szoren, futoszar, "ha nem maradsz fent, hat leesel", leestem, visszamasztam, bogtem, terep, nappal, ejjel, tura, fajt mindenem, 45 fokos lejton maszatas lefele, felfele, ujabb futoszar, vagtaban lehajolni, szoren konnyu ugetni, es meg sorolhatnam....) na persze mindezt magasan kepzett lovon....az en kis draga oreg baratom segitsegevel. nelkule a legjobb edzo sem ert volna fabatkat sem. es...vegul nagy nehezen megtanultam lovagolni. ...vagy inkabb fent maradni :Degy biztos...a lovamat a vilag osszes kincseert sem adnam oda senkinek. ...a pasimat hamarabb :D

#2891 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 30. - 16:53

Üdv Valdez! Na végre! :)

#2892 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 30. - 16:58

Üdv minden újnak.Mézszín sörény, tök jó a neved :)

#2893 Fibi

Fibi

Csikó

• Fórumtag
  • 123 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 30. - 21:07

Sziasztok!Már rég figyelem az oldalt!Volt 1-2 regisztráciom, de valamiért mindig felfüggesztenek!!Pedig nem irtam olyat! Na mind 1! Most +int itt vagyok!!

#2894 öcsisajt

öcsisajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 70 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 30. - 21:53

Hahó!Már nagyon régen regisztráltam, de eddig valahogy mindig elhalasztottam a bemutatkozást... :D 19 éves vagyok, budapesti, de Debrecenben tanulok, és itt is lovagolok.1997-ben kezdtem a rendszeres lovaglást a Tatterban. 2003-2004 között Nyáry Réka edzett, aztán nem volt már olyan ló, amin oktatni tudott volna, így mennek kellett. Akkor mentem tavsz-nyár idõszakra a Favoritba, de tudtam, hogy szeptembertõl már úgyis Debrecenben leszek.2004 nyarán volt egy csúnya esésem, a Favorit lovardában (no comment) és eltört pár bordám, meg megsérült a tüdõm. Akkor azt mondtam, hoyg bár nagyon szeretnék újra lóra ülni, hagyom lenyugodni a kedélyeket, és kihagyok egy évet. Lovat simogatni eközben is jártam, és fél év után lóápolást vállaltam, hogy lovak között lehessek. Megismertem néhány nagyon jó képességû ugrólovat, és lovast, és jót tett a lovak babusgatásával eltöltött idõ a lelkemnek is.Nyáron újra lóra ültem, szerencsére a félelmeim elszálltak, és nagyon élvezem!!!Szeretnék versenyezni, viszont saját lovam nincs, de a remény hal meg utoljára... :) Asszem ennyi.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 30. - 21:57

öcsisajt, ha a Rékát megemlíted, akkor Ilit is igazán bebiggyesztheted a lovas önéletképbe ;)Örülök, hogy minden újra tuti, hajrá, ügyes legyél! :ang:

#2896 Frolic

Frolic

Új vendég

• Fórumtag
  • 4 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 31. - 18:39

Sziasztok!Frolic vagyok!Kicsi korom óta imádom a lovakat!!Három éve lovagolok rendszeresen. Két lovastanyán és a szomszédom appaloosa keverék ménjét.Most vagyok 14 éves, Budapest mellett lakom.Felnõtt koromban mindenképp lovakkal akarok foglalkozni és hajlok az állatorvosi felé.Ha kicsit jobban meg akartok ismerni akkor gyertek az oldalamra: www.lovakesponikvilaga.gportal.huPuszi mindenkinek:Frolic :ang:

#2897 öcsisajt

öcsisajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 70 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 31. - 20:12

Dé!Rékát azért írtam külön, mert Csömörön Õ oktatott pár hónapig, és az már nem "tatteros" kereteken belül volt. Szerintem ez így már érthetõ. :D

#2898 Dia01

Dia01

Csikó

• Fórumtag
  • 1.319 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 31. - 20:14

Sziasztok!Frolic vagyok!Kicsi korom óta imádom a lovakat!!Három éve lovagolok rendszeresen. Két lovastanyán és a szomszédom appaloosa keverék ménjét.Most vagyok 14 éves, Budapest mellett lakom.Felnõtt koromban mindenképp lovakkal akarok foglalkozni és hajlok az állatorvosi felé.Ha kicsit jobban meg akartok ismerni akkor gyertek az oldalamra: www.lovakesponikvilaga.gportal.huPuszi mindenkinek:Frolic :ang:

Hozzászólás megtekintése

szia Frolic!Mi már futólag ismerjük egymást,meglátogattam az oldaladat,szerintem ugyan nem ismersz meg..! :D Menj kérlek a csikókarámba,ott minden "csikót" szívesen fogadunk! :kocc:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 1. - 8:01

Dé!Rékát azért írtam külön, mert Csömörön Õ oktatott pár hónapig, és az már nem "tatteros" kereteken belül volt. Szerintem ez így már érthetõ. :D

Hozzászólás megtekintése

Jaééééééééééééééééértem ;)

#2900 dumdum

dumdum

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.267 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 1. - 10:34

Edited by dumdum, 2006 szeptember 15. - 23:14.

#2901 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 1. - 15:05

Köszi Boka! Ha majd egyszer a virtuális találkozásunkat netán személyes is követi, látni fogod, h. nagyon jellemzõ rám ez a nick! :)

#2902 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 2. - 14:48

Méz hello.Azon gondolkodom, ki is lehetsz. Mert én elõfordultam tavaly a Favoritban rengeteget. Kinél lovagoltál? És melyik lovon?Aztán meg. Lehet, hogy páran Neked rontanak és tépik sárga hajad, ha olyanokat írsz, mint a weszkós topikban. Megértem, hogy más stílusban jobban érzed magad, de a fíling nem csak errõl szól, a többi része - feszítõ, ár, stb - pedig nagyrész elõítélet. Érezd magad jól itt. :)

#2903 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 2. - 15:29

Üdv neferu76 itt a fórumon!reméljük megörvendeztetsz még minket továbbra is, sok szépséges fotóval! :D Tényleg,nincs honlapod,vagy valami képtárad,ahol gyönyörködhetünk még? :)

#2904 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 2. - 15:42

Sajnos tavaly nem tudtam olyan rendszerességgel járni, mint ahogy szerettem volna, és legalább májusig nem is nagyon lesz rá idõm a diploma miatt, meg úgy gondoltam, hogy most nem kéne megkockáztatni egy esetleges kézsérülést vagy kartörést, mert akkor egy évvel halasztanom kell a diploma idõpontját, ezt pedig nagyon nem akarnám. Nincs állandó lovam, mindig arra ülök, amelyiket alám adják. Elõítélet? Nem hiszem, csak innen nézve, ahol én állok, ilyennek látom a dolgot. Lehet, hogy egy páran kiakadtak, de ez csak azért lehet, mert még nem szokták meg, hogy ilyen vehemens természetem van. Ha véleményem van valamirõl, azt mindig elég határozottan szoktam kifejezni, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet meggyõzni. Csak nagyon nehéz. :)Eddig egyébként nagyon jól érzem magam köztetek, mert sem a családban, sem a barátaim között nincs még egy lóbolond, és most végre kiélhetem magam.

Edited by Mézszín Sörény, 2006 február 2. - 15:45.

#2905 Sparrow

Sparrow

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 40 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 3. - 16:05

Sziasztok!Igazából már két éve regisztráltam a fórumon, és akkor firkantottam is egy rövid bemutatkozást, de pár hónap után jól eltûntem innen, többek között gépproblémák miatt...Úgyhogy gondoltam mégegyszer leírom ki vagyok, mi vagyok, és mi közöm a lovakhoz. Szóval:17 éves, budapesti lány vagyok. Sokáig úgy voltam a lovakkal, hogy jaj de szépek - és ennyi. Aztán két éve nyáron voltam egy egyhetes lovastáborban, és mikor a hét vége felé elõször engedtek el futószárról, annyira megtetszett a lovaglás, hogy szilárdan eltökéltem: egyszer biztos lesz egy saját lovam, és amikor csak tehetem, szabadidõmben lovagolni fogok. Legutóbbi nyáron már kéthetes lovastáborban voltam, egy osztálytársammal - azóta hetente lejárunk lovagolni -, és felmerült bennünk, mi lenne, ha majd egyszer valamikor nyitnánk egy lovasiskolát... Úgyhogy most már nem csak a jövõbeni szabadidõmet, hanem éjjelemet-nappalomat lovak között képzelem el :kir: Érettségi után lovastúra-vezetõ, és belovagló szakmát szeretnék megszerezni, és jó lenne valahogy kikeveredni fél évre, egy évre Angliába, nyelvet tanulni :) Hát ennyit rólam és a lovakról :) Sparrow

#2906 Guest_Walkyria_*

Guest_Walkyria_*
  • Guests

Közzétéve 2006 február 4. - 20:20

Sziasztok! 24 éves budapesti lányzó vagyok. 5 éves koromban pakoltak fel az elsõ póni hátára, azóta le se lehet vakarni a lovakról... Petneházyban kezdtem jó régen, majd pár év Honvéd és Nagykovácsi után ugyanott folytattam, csak más célból.... 3 éve meg kellett válnom a "munkahelyemtõl", azóta egy hidegkúti pacit lovagoltam májusig. Azóta csak vágyakozom, mert nincs lehetõségem (sem anyagilag, sem máshogy). Egyelõre ennyi... :kv:

#2907 süsümester

süsümester

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 94 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 5. - 18:03

Na jó ha ez a köz akarata irunk v.mit.16 éves fiú vok van is egy (kis) lovam :) amúgy 10 éves korom óta nyúzom az ipart naon szeretem és jó dolog én is valamit a lovak közelben szeretnék tevékenykedni mikor "nagy" leszek még semmi sem biztos viszont engem kevsbé érdekel amerika inkább mongóliába vagy izlandra mennék ki egy kis idõre

#2908 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 5. - 22:23

süsü nézz be a kislovak topicomba!!!!! És írj valamit! :gm:

#2909 kikinda

kikinda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 359 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 6. - 13:12

Helló! Csak néhány szót magamról: 14 éve lovagolok, bár az utolsó 4-5 évben nagyon-nagyon ritkán.Hitvallásom, hogy a lóról nem lehet leesni, akor is legfeljebb a földig. Legtöbbször azért fönnmaradok. A körülményeim lassan érnek a lótartásohoz. A vásárlás elhatározásán túljutottunk, nézelõdünk és várjuk a nagy ajánlatot. Gondot jelent, hogy a családban van két kezdõ, akiknek olyan ló kellene, és egy kevésbé kezdõ (de messze a jótól), aki szereti ha izeg alatta a ló. Elképzelésem a kívánatos fajtáról már nagyon kialakult, de azért a pénzért, amelyet erre szánok olyan lovakat mutattak meg, amelyek nem találkoznak a várakozással.Kivárok és alkuszom! Egyelõre, valószínûbb, hogy szerzünk egy kezdõknek is alkalmas lovat, tekintet nélkül a fajtára, majd pedig meglátjuk..a rövidségbe ennyi fért bele.üdv kikinda

#2910 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 6. - 19:36

Sziasztok!Igazából már két éve regisztráltam a fórumon, és akkor firkantottam is egy rövid bemutatkozást, de pár hónap után jól eltûntem innen, többek között gépproblémák miatt...Úgyhogy gondoltam mégegyszer leírom ki vagyok, mi vagyok, és mi közöm a lovakhoz. Szóval:17 éves, budapesti lány vagyok. Sokáig úgy voltam a lovakkal, hogy jaj de szépek - és ennyi. Aztán két éve nyáron voltam egy egyhetes lovastáborban, és mikor a hét vége felé elõször engedtek el futószárról, annyira megtetszett a lovaglás, hogy szilárdan eltökéltem: egyszer biztos lesz egy saját lovam, és amikor csak tehetem, szabadidõmben lovagolni fogok. Legutóbbi nyáron már kéthetes lovastáborban voltam, egy osztálytársammal - azóta hetente lejárunk lovagolni -, és felmerült bennünk, mi lenne, ha majd egyszer valamikor nyitnánk egy lovasiskolát... Úgyhogy most már nem csak a jövõbeni szabadidõmet, hanem éjjelemet-nappalomat lovak között képzelem el :kir: Érettségi után lovastúra-vezetõ, és belovagló szakmát szeretnék megszerezni, és jó lenne valahogy kikeveredni fél évre, egy évre Angliába, nyelvet tanulni :) Hát ennyit rólam és a lovakról :) Sparrow

Hozzászólás megtekintése

sok sikert én meg most érettségizek és utána megyek ezekre a szakokra, ha akarsz egy kis infót akkor, küldhetek magánban! :P

#2911 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 6. - 19:48

páran azért már le is nyomtuk ;) olvasgathat is sokat róluk a fórumon a megfelelõ helyeken.

#2912 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 6. - 21:47

de a fõbb infókat nem tudták nekem elmondani, pedig rákérdeztem a tattis topicba, a kaposváriba, és nem tudtak valami jó, vagy mifféle választ adni felõle.

#2913 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 9:13

mert most a tattert lehet, hogy bezárják, a kaposvárira meg nem tudom, ki járt. de esetleg ha a lovas továbbtanulás topicot végigolvasnád, sok dolog kiderülne.

Edited by Unicorn, 2006 február 7. - 9:13.

#2914 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 13:00

Udv!Mivel mar hozzaszoltam nehanyszor, ugy korrekt, ha en is bemutatkozom.16 eve kezdtem lovagolni, bar val.szeg mar ugy jottem a vilagra, hogy rajongtam a lovakert. Aztan 10 evesen adodott eloszor olyan lehetoseg, hogy vegre lora is ulhettem. Azota annyi minden tortent, idorendi sorrendben a kovetkezo (szamomra fontos) helyeken fordultam meg - volt, ahova 5 evig is jartam, volt, ahova csak par alkalommal, volt, ahova "csak" vendegkent mentem, es volt, ahol dolgoztam is.Ime a "lista", ha ez barkinek mond valamit /es az ok, hogy miert fejezodott be ottani karrierem/:Piliscsaba - Military LSE (LSK?) / elkoltozott /Bakony - Military LSE (LSK?) / ide koltozott, de tuuuul messze volt /Simopuszta / csak egy het lovastabor /Pilisszentivan - Kentaur (igazabol nem igy hivtak, de en egyszer lattam egy tablat valahol elrejtve, ezert gondolom, hogy ez lett volna a neve) / elkoltozott/Kesztolc - Kentaur / ide koltozott, de tul messze volt - remelem, nem elolem menekultek... :D /Fot - privat tanya / erettsegi /Szada - privat tanya / messze volt /Sukoro / hat nem is tudom, egyszer csak vege lett /Sz.batta - Toth tanya / bezart /Westport - privat farm / idoszakos munka /Tordas - Hoka Lovarda - itt meg csak 2x jartam, miota hazajottem, de nagyon tetszik, szeretnek tobbszor menni.Par honapon belul veszek sajat lovat. Gidrant szeretnek, aztan majd meglatjuk. :) Udv,TH

#2915 Ladysam

Ladysam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 300 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 13:54

Deni:én is lovastúravezetõi szakon vagyok:)

#2916 Feri58

Feri58

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 56 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 11. - 20:08

Sziasztok.Én negyven évesen kerültem kapcsolatba - az akkor tizenegyéves fiam révén a LÓval - közölte "akkor ül csak fel ha én is ",azota lovagolunk. Tenyésztek az ügetõre.Megjártam pár lovardát .Biztos én voltam a legraplisabb bértartó. Végül vettem egy tanyát Tiszanánán [URL=http://www.tiszananalovasklub.hu] és kialakítottam saját lovardánkat és most magamnak hisztizhetek.A LÓ teljesen átalakította életünket,de azt hiszem ezt nem bánom. Ja és kedvenc állatom :a LÓ.

#2917 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 11. - 20:11

Végre, egy Heves megyei! Üdv! :kocc:

#2918 Women

Women

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 958 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 13. - 10:10

Sziasztok!1984. márciusában születtem Pécsen. 5 éves koromban költöztünk ki Bükkösdre, ami az aktív lovas életem kezdetét is jelentette. A szüleim akkor vették meg elsõ saját lovunkat, amit gyorsan követtek a többiek. A lovas tudásom nagy részét édesapámnak köszönhetem, õ tanított meg a lóval való bánásmód minden apró részletére. Ma már én is gyerekeket és felnõtteket tanítok lovagolni, és fõiskola mellett (PTE-PMMFK) elvégeztem egy lovastúra vezetõi tanfolyamot is :) . A tanfolyam alatt rengeteget tanultam az ottani edzõktõl is. Van három lovam, amikkel csikó koruk óta foglalkozom. (Domján, Szepi, Ruby) Domján arab fajta, a másik kettõ pedig arab-félvér. 10 és 6 évesek.Inkább az angol lovaglásmód érdekel, fõlleg a lovastusa, de azt nem szeretem amikor az egyik szakág a másikat szídja. Szívesen megyek versenyekre nézõként, és nem számít, hogy western vagy díjuratás vagy stb..., az a lényeg, hogy legyen jó hangulata és színvonala. :kir: Érdekel a Pat Parelli módszer is, amit otthon is gyakorolok a lovammal. Szeretek csikókat belovagolni, bár nálunk a családban anyukám kivételével mindenki szeret. Szeretek terepen lovagolni és ahogy egyesek nevezik szeretek vadulni is :dev: . Ez azt jelenti, hogy olyan helyzetekbe belemenni, amit más nem biztos, hogy megcsinálna. Természetesen ha vendégekkel megyünk, akkor a leggyengébb lovashoz alkalmazkodunk.A szüleimmel és a két öcsémmel Bükkösdön egy gyerek lovastábort mûködtetünk, már 11 éve, lovastúrákat és tereplovaglásokat szervezünk szezonon kívül. Összesen 9 lovunk van, és a sajátok mellett bértartott lovakkal foglalkozunk. 15 hektár legelõnk van fészer istálóval. Van vendég istálló is, ahol két box van. Fedett nyergelõhely és homokos lovarda segíti a munkánkat, illetve a szép tereplovaglásra alkalmas területek. :)

#2919 Women

Women

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 958 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 14. - 10:28

HosszúhomloknakMást szerettem volna, de sajnos az már foglalt volt, és nem akartam például Liza1500 lenni :) .

Edited by Women, 2006 február 14. - 10:29.

#2920 Csöni

Csöni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 61 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 16:03

Én még nem mutatkoztam be! Nem túl rég találtam ezt a fórumot. Persze úgy nem túl könnyû ha nincs otthon internet és a munkahelyemrõl írok, de úgy hogy ne nagyon lássák. Ezért néha lehet hogy elírok ezt-azt.Ezért elnézést!Szóval én 197?-ben születtem.Egy nõ 30 után nem dicsekszik.Amióta beszélni tudok minden karácsonyra lovat kértem, de sajnos még nincs sajátom. Álltalános iskolában a rajztanárnõm vitt el egy maszek lovasiskolába,ott tanultam meg lovagolni, majd késõbb kezdõket futószáraztam lovaglásér cserébe. Mikor ez a lovarda megszûnt, kóboroltam sokfele. Hol itt, hol ott pacikáztam. Közben családot alapítottam,gyerekeket szültem, kiköltöztem Pécsrõl falura. Barátnõm lovát tartottam egy ideig,azt lovagoltam.Aztán felépült a házuk, hazavitte a lovát. Tõlünk nem messze nyílt aztán egy lovarda, de pár év után azt mondta, nem éri meg és most csak bértartással foglalkozik. Úgyhogy egy éve ez sincs, azóta nincs lovaglás az életemben. 2005-ben bõvíteni kezdtük a házat, van istállóm, kaptam használatra szántóföldet is. Haladok a lótartás felé, csak pénzem nincs,de hitelem van bõven! :gm: