Ugrás a tartalmakhoz

Díjlovaglás

• Please log in to reply
3415 válasz a témához

#2881 Spanishereit

Spanishereit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 11. - 11:44

addig is :D :
http://www.youtube.c...p;v=X_kIsrXBDnY

#2882 Orcus

Orcus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 176 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 11. - 12:33

Kedves díjlovasok! :yeah:
A Célpont Stúdio díjlovas zenés kûrök készítését vállalja rövid határidõvel!
További info és elérhetõség:www.probateremstudio.hu

#2883 Ezüstke

Ezüstke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 871 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 12. - 16:19

Sziasztok! A lovasapróban eladó egy Kieffer Action nyereg! :D

#2884 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 2. - 18:24

Kövy András kurzus Gombán, a Fetti lovardában:

Idõpont: 2012. április 13-14-15.

Helyszín: FETTI Lovarda, Gomba
web: http://www.fettilovarda.hu/

Információ, jelentkezés:
Garab Edit Anna
mobil: 06/30/9-164-724
email: info@victorfroeschl.com

Feltételek, programbeosztás: KLIKK IDE

#2885 telivér

telivér

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 802 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 4. - 19:04

Totilas visszatért

Eddig szép és jó, meg örülök neki, hogy nem tûnt a ló a süllyesztõbe. De ez a bekezdés mit jelent? (ki tudja, érti kérem magyarázza el):

" A melegítõ pályán látott edzésmód azonban felháborodást váltott ki a nézõkbõl: A 12 éves mént állítólagosan túl szûk nyakigazítással ("Rollkur") lovagolta a fiatal német lovas. Rath és edzõje a LDR (Long-deep-round)-metódussal edzi a lovat, amit már korábban is több támadás ért. "

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 5. - 5:27

Nem fogalmazott túl jól a cikk írója, vagy legalább is én sem látom az összefüggést az idézett mondat két fele között, mivel - szerény tudomásom szerint legalább is - a rollkur és az LDR baromira nem ugyanaz. Ha tévedek, úgy javítsatok ki, kérlek. :)
(A rollkur ugye a "szügybeharaptatós", a LDR pedig a "hosszan-mélyen-kereken".)

Edited by Dé, 2012 május 5. - 5:36.

#2887 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 5. - 9:34

"Rossz nyelvek" szerint az LDR is csak egy újabb szerecsenmosdatása a rollkurnak.

#2888 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 5. - 10:37

De kérem, a kettõ között jelentõs különbség van. :rolleyes: A végén elérjük azt, hogy beejtett háttal-égre nézve lesz jó...

#2889 telivér

telivér

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 802 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 5. - 11:33

Én is szoktam "hoszan-mélyen-kereken" lovagolni a lovakat (még ha nem is tudtam, hogy így hívják, csak az edzõ mondta), de ami képet mutattak a cikkben Totilasról, az nekem jobban hajazott a rollkur-re. Javítsatok ki ha tévedek, nem vayok jártas ebben a dologban, de szeretném megérteni õket.

#2890 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 5. - 11:34

Na azért nem.... :) [Ez Kistáltos beejtett hátú megjegyzésére ment még]

De a gyakorlatban ritkán néz ki így, ha mélyre lovagolnak egy lovat:
Posted Image

Ált. bekerül a függõleges mögé a feje, mint a feljebb linkelt képen is, onnan meg már ismerõs a sztori....

Edited by Saby, 2012 május 5. - 11:35.

#2891 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.554 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 5. - 11:52

- A képsorozat nagyon jó! :) És nagyon szép! :)

#2892 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 5. - 12:26

Jó, már megnéztem a Totillas cikket, igazából Dé képeire reagáltam.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 5. - 13:57

Ööö, Kistáltos, de ahhoz, amit írtam, hogy kapcsolódik az, hogy lassan már beejtett háttal kéne menjenek a lószágok?.. :kv: :) Vagy mit nem értek már megint? :) Csak a gugli elsõ találataiból válogattam, az igaz, nem a legszemléletesebb képeket (vagy a rollkuros azért az :gm:)... A Saby által betûzött fotó viszont tényleg nagyon jó, az elején szépen mutatja az ldr-t is. :)

#2894 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 6. - 16:07

Nem kapcsolódik, csak én gondoltam tovább... Nem magyarázom, mert bonyolult lenne vagy bonyolódna. :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 6. - 19:14

Oké, ennyi elég nekem úgyis. :kv:

#2896 Alatriste commandante

Alatriste commandante

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.123 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 6. - 19:53

Nem kapcsolódik, csak én gondoltam tovább...

..amúgy szinte hajszálra az én asszociációmmal szimmetrikusan :rolleyes:

#2897 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 7. - 16:11

Jajanyám! Akkor orvoshoz megyek, ha már úgy gondolkodom, ahogy te! :gm:

#2898 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 7. - 16:13

:D

#2899 Alatriste commandante

Alatriste commandante

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.123 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 7. - 19:56

Jajanyám! Akkor orvoshoz megyek, ha már úgy gondolkodom, ahogy te! :gm:

:hu: férfivá akarnád operáltatni magad??? :rolleyes: hát mindenre hajlandó lennél az értelmes gondolkodás állandósításáért :gm: (hhehhheeh) :D

#2900 telivér

telivér

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 802 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 12. - 13:05

figyelmeztetik Totilasékat?

A képek alapján nekem az elej inkább tûnik Rollkur-nek.
LDR = hosszan-mélyen-kerek
Saby azt írta, hogy nem mindig megy úgy a ló, ahogy azt az õ képein láthattuk, mert sokszor bekerül a feje a függõleges mögé....

Akkor kérem mondja már meg valaki, hogy az onnantól mért lenne még LDR? Mert a Totilas-s képeken az nem hosszú (totál be lett csomagolva a feje a szügéig), és nem mély!!!! Jó a kerek az megvolt fogjuk rá, de az is hogy???
És a szövetség szerint ez nem Rollkur. De akkor mondjátok már meg nekem, hogy mért nem? Én úgy érzem éles lenne a határ a kettõ között, de mások szerint mégis összemosódik, akkor hogy van ez?

(bocsi, hogy sokat kérdezek ebben a témában, de már nagyon szeretnék a végére járni).

#2901 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 12. - 21:39

Én úgy érzem éles lenne a határ a kettõ között,

Elviekben igen, a gyakorlatban meg hát.... elég csak ránézni a képekre amiket linkeltél.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 13. - 4:52

No hát igen.

#2903 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 13. - 20:58

egyik módszer sem külömb,a rollkur az alsó torokélhez,a LDR a szügyhöz tépi oda a fejet,az alsó állkapocsnál fogva...érdekes,a legelrettentõbb fotókat melegítõpályákról 'idézik',vajon létezik melegítõ-bíró aki kontrollál?

#2904 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 14. - 6:24

Bizonyos dolgokat már a melegítõpályán sem szabad használni, csak hát ez magyar ország, itt mindent ki lehet dumálni, még a bírót is!

#2905 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 14. - 6:50

Totilas szerintem nem Magyarországon melegített :kir:

#2906 Alatriste commandante

Alatriste commandante

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.123 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 14. - 12:29

nagyon kicsi azon populáció egyedszáma, amelyik tagjai a lóhoz valódi, veleszületett, talentommal-érzékkel rendelkeznek... épp ezért célszerû számtalan megkötést-korlátozást beiktatni: zabla, fásli, tetszõleges fülszerelési módok, bemelegítési, lovaglási teknikák, a lovas öltözete vagy bármi más alkalmas erre! minél több korlátozás, annál kevesebb kompetens versenyzõ, végül leszûkül a kör arra a pár személyre, akinek joga van versenyezni-nyerni!!! kizárólag állatvédõket a zsûribe!!! :yeah: ja! és kibiceket!!! :gm:

#2907 Pipsy

Pipsy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 301 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 14. - 13:38

http://blog.nerdette.org/?p=1163

#2908 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 16. - 17:17

Azt írja egy cikk, hogy azért vannak, akik a gúnyrajzot komoly instrukciónak veszik.

#2909 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 20. - 10:30

Nagyon érdekes, bár kicsit hosszú elemzés, talán van, akit érdekel annyira, hogy végignézze:
The taming of Totilas

#2910 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 3. - 15:23

Országos Díjlovagló Bajnokság 2012.2012-09-03A 2012 évi magyar díjlovagló bajnok: KOMJÁTHY GYÖRGY (Ádám Zoltán LK), Wolkenstern Ezüst érmes: Ács Róbert (Ács József LSE) Fidelity Bronz érmes: Németh Gábor (MLTSZ) Le Baldi NEHÉZ KATEGÓRIA BAJNOKA ÁCS RÓBERT (Ács József LSE) Donnington Park Ezüst érmes: Németh Gábor (MLTSZ) Annette Bronz érmes: Kristóf Réka (GO FAST SHS) Pleasure KÖZÉP KATEGÓRIA BAJNOKA Szalai Nikolett (Herczog és Fiai Kft) Willi The Hit Ezüst érmes: Kristóf Réka (GO FAST SHS) Josephine Bronz érmes: Pachl Péter (GO FAST SHS) Bradley Beatch KÖNNYÛ KATEGÓRIA BAJNOKA Jenei Péter (KWIZDA SE) Vajka Ezüst érmes: Garai Máté (B&H LK) Roxette Bronz érmes: Neel Esther (GO FAST SHS) Antares

#2911 Aiko04

Aiko04

Új vendég

• Fórumtag
  • 5 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 8. - 19:45

Sziasztok! Csak egy kérdésem lenne: a versenynacim már nem jó,de most nincs pénzem másikat venni és jövõ hétvégén verseny..ha nem tudok senkitõl kölcsön kérni,szerintetek egy sztreccsesebb anyagú fehér farmerba elindulhatok a versenyen? Nincs rajta minta vagy hasonló,csak elõl-hátul 2-2 zseb. Azért kérdezem, mert a szabályzatban a nadrág színe van csak kikötve

#2912 mercedes79

mercedes79

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.435 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 9. - 8:41

Sziasztok! Csak egy kérdésem lenne: a versenynacim már nem jó,de most nincs pénzem másikat venni és jövõ hétvégén verseny..ha nem tudok senkitõl kölcsön kérni,szerintetek egy sztreccsesebb anyagú fehér farmerba elindulhatok a versenyen? Nincs rajta minta vagy hasonló,csak elõl-hátul 2-2 zseb. Azért kérdezem, mert a szabályzatban a nadrág színe van csak kikötve

Mennyire komoly versenyre mész? Szerintem be kéne fektetned egy Dacathlonos fehér nacira, vagy kölcsön kellene kérned egyet. Azért a fehér farmer mégis csak egy farmer....

" Félj, de légy bátor! "

www.szolohegyilovastanya.hu

#2913 Aiko04

Aiko04

Új vendég

• Fórumtag
  • 5 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 9. - 12:09

Mennyire komoly versenyre mész? Szerintem be kéne fektetned egy Dacathlonos fehér nacira, vagy kölcsön kellene kérned egyet. Azért a fehér farmer mégis csak egy farmer....

Hát, "rendes nagy verseny", szóval nem ilyen Póni klubbos meg hasonló.. most egyáltalán nincs pénzem újat venni,mert a nevezésre elmegy a félretett pénzem..De lovastársammal beszéltem közbe,elvileg tud kölcsön adni:) Csak ha az nem jó akkor tényleg a farmer marad..:/

#2914 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 19. - 8:04

A hétvégi fóti versenyen mi lesz a program, tudja valaki? És megy valaki nézõnek?

#2915 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 19. - 8:14

http://dijlovaglas.l.....s program.doc

#2916 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 19. - 8:20

Köszi! Mész idén fotózni?

#2917 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 19. - 8:38

Kaposvárra. :) A lovastorna OB-re. Miért rendeznek ilyeneket egy hétvégére, mikor van 52 hétvége egy évben? Nem tudom. Egyébként, bár barátom a versenyigazgató, de évrõl-évre kevesebb a mozgatórugó összenyomottsága, ami Fótot illeti. A nemzetközi része mintha leült volna, de alaposan. A másik pálya gyakorlatilag fényképezhetetlen, egy irányból jön a nap, a háttér meg egy "rút tehénistálló a hatvanas évekbõl". A fogyatékos verseny mindig csúszásokkal terhelt, egyszerûen nem lehet tervezni. A három helyszín egymástól túl messze van ahhoz, hogy folytonos-folyamatosan ide-oda ugráljak. Pláne, ha hiába ugrálok, mint írom, a fogyatékos verseny miatt. Szóval keserû kompromisszumokat kell ott kötni. Amellett én - tudom, ez az én hibám, és sosem leszek sikeres ebben a világban, ha nem fogadom el, de nem fogadom el - egyszerûen gyûlölöm a felhajtást, a politikusokat, egyéb személyiségeket, akik védnöki szerepet játszanak a fogalmuk sincs mirõl.

#2918 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 19. - 8:56

Akkor jó fotózást Kaposváron! :) Engem is lehervaszt az a sok "házigazda" a programban. Többek között. Lehet, hogy inkább megnézem az alagi military verseny szombati terepszakaszát.

#2919 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 19. - 9:11

a fóti fogyatékos-versenyt,inkább a terápiára járó srácok ügyességi vetélkedõjének mondanám,ami a dolog értékéböl nem von le, VISZONT a Nemzeti Vágta paralovas-bemutatójával karöltve hamis képet fest a sérült emberek lovaglásáról,legyen az sport vagy szabadidõs...

#2920 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 20. - 13:10

Lehet, nem vagyok bentes fentes, sõt, a vágtát még el is kerültem. Mondjuk a különbséget, amit írsz, nem érzem, és nem értem.