Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

A farm, ahol élünk

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
3098 válasz a témához

#2881 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 21. - 16:50

Molnár Kata még nálatok dolgozik? :)

#2882 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 22. - 10:00

nem

#2883 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 22. - 10:02

Sajna valami miatt nem tudok linket/képet berakni.

http://img1.tar.hu/l.../74791872.jpg#3

További képek késõbb.

#2884 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 22. - 11:24

Aranyos. Micsoda lábai vannak! Komoly :D

#2885 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 22. - 18:28

Egy igazi kis bombázó! :ang: Gratula a kedves Anyukának és Nagyszülõknek ;)

#2886 Fakó

Fakó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 354 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 23. - 12:48

Micsoda kis Dömpicúr! :ang: Gratula a mamának és a büszke gazdiknak.

#2887 Eni15

Eni15

Új vendég

• Fórumtag
  • 3 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 29. - 21:01

Egy kis érdekesség!

Valószínûleg a világ legkisebb lova született meg néhány nappal ezelõtt az Egyesült Államokban. A csikó mindössze 35 centiméter magas, és körülbelül 2,5 kilogrammot nyom. Az Einstein névre keresztelt csikó egy miniatûr lovakat tenyésztõ farmon látott napvilágot április 23-án. A csikó alig mozgott.

http://www.scientifi...?id=81716487001 :)

#2888 vegeta

vegeta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 10. - 11:35

Elkészült, ha gondoljátok, nézzetek be: www.vegasfarm.hu
Szerintem rohadt jó lett :)
A paci.hu utólagos engedélyével a régi írásaimat innen felhasználtam a saját honlapunkon is, megjelölve a forrást, remélem nem baj.
Bármilyen észrevételnek örülök, eleinte biztos lesznek hibák, hiányosságok és persze minden böngészõben másképp néz ki. Pl 900 px-nél alacsonyabb monitoron (pl. laptop) összecsúszhat a bal oldali menüsor és a ló alul, esetleg, akinek van egy perce, vendégkönyvben, vagy e-mailben jelezze, ha nála vm nagyon gáz látvány jelenik meg.
Köszi, vega

#2889 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 10. - 12:12

Nagyon jó! :yeah: Irtóra tetszettek a leírások a lovakról. :D Szívesen olvasnék ilyet az összes lóról. :) (A vendégkönyvet nem tudom megnézni. Az egér nyila nem változik kézzé felette.)

#2890 vegeta

vegeta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 10. - 12:16

Nagyon jó! :yeah:
Irtóra tetszettek a leírások a lovakról. :D Szívesen olvasnék ilyet az összes lóról. :)

(A vendégkönyvet nem tudom megnézni. Az egér nyila nem változik kézzé felette.)

Köszi :) Majd igyekszem mindenfélét írni még.

Vendégkönyvnél és a többi alsó menüpontonál egy nagyon picit fel kell görgetni az oldalt, mert a fix footer (az alsó sáv, ahol a csirkék vannak) miatt ott lent nem lehet klikkleni, abban asávban, ameddig, csirkék belógnak. Próbáltuk minél kisebbre venni, lehet, hoyg még alakítunk.

Edited by vegeta, 2010 május 10. - 12:17.

#2891 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 10. - 12:19

Nagyon jó lett :kir: Sem a vendégkönyv, sem a kapcsolat nem "üzemel" A GYIK ulosó bejegyzéséből pár szó kimaradhatott. Görgetve már jó.

Edited by Eva, 2010 május 10. - 12:21.

#2892 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 10. - 12:25

Görgetve már nekem is mûxik. Köszi! :)

#2893 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 10. - 12:28

Nagyon jó, gratula! :kir:

#2894 vegeta

vegeta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 10. - 12:32

Görgetve már nekem is műxik. Köszi! :)

A bal oldali, lent legelő ló is baj, ezek szerint több a lapos monitor, mint gondoltam. Nálam a Kapcsolat és a ló között még van 2 cm. Kivesszük inkább a lovat, mert nem egyértelmű, hogy görgetni kell.

ksözi az észrevételeket

A ló átkerült jobb oldalra, így elvileg már nagyon lapos monitoron sem lóghat be semmi a baloldali menüsorba

Edited by vegeta, 2010 május 10. - 12:48.

#2895 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 10. - 13:06

Jááj! Nagyon szupi lett! :yeah: Töltögessetek még fel sok-sok képet, meg leírást a lókról!

#2896 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 10. - 14:05

Szmájlikat karakteridegennek titulál, pedig csak egy ilyennel kísérleteztem: :) !

#2897 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 10. - 14:36

Tetszik. Nekem minden mûködik és még mindig nagyon jók a vegasos-alapszínek.
Az egész honlap olyan jó kis otthonos, mint a tanya (kivéve, amikor tele van ismeretlen lótanuló gyerekkel, meg az õ szüleikkel ;) ).
Jó volt újraolvasni/élni a történeteket. Közben tudatosult, hogy egész komoly történelmünk van már együtt is :D
Fényképeket és friss naplóbejegyzéseket korlátlan számban tehetsz majd fel Vega, tuti kötelezõ olvasmány lesz!

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 10. - 15:02

Vega, nagyon jó lett a holnap! :kocc: Steko-nak pedig teljes gyógyulást! :ang: Legalább ne legyen hiábavaló ez a tortúra, ami rá, rátok vár... :) Grappa meg mekkora, és milyen szép lett! :) Asszem rég jártam nálatok... :kv: :D

#2899 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 10. - 18:24

Gratula a laphoz. Élmény nézegetni és olvasni. :kocc: :kocc:

#2900 hugi

hugi

Új vendég

• Fórumtag
  • 12 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 11. - 21:43

Kedves Farmlakók és a Többiek,

az a helyzet, hogy holnap engem is utolér a tripla X. Arra gondoltam, hogy szombaton (15-én) elbúcsúztatom húszas éveimet egy Farm-buli keretében.
Szóval, akinek van kedve, és ráér, az pl. maradjon kint a szombat délutáni nyargalása után és mulatozzon velünk. Ha éppen aznap nem nyargalsz, akkor is ér kijönni ;)
Ha jó idõ lesz, akkor biztos gyártunk valami bográcsos kaját, ha nem, akkor valami mást, de nem haltok éhen és szomjan sem, az tuti.
Aki itt szeretne szunnyadni, hozzon magával hálózsákot.
Légyszi szóljatok vissza, ha jöttök, mert akkor úgy készülök eledellel.
köszi!

#2901 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 11. - 21:55

Isten éltessen anyó! :kocc: Jó lenne ott lenni, de nem hiszem, hogy sikerül!

#2902 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 12. - 6:44

Nikol, boldog szülinapot kívánok, innen a "szomszédból" :kocc: :)

#2903 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 12. - 7:01

iBIza, Boldosg Szülinapot! Nem jössz át valamikor, van egy nagy és egy kicsi fekete látnivaló. Meg van egy nagyon nagy is, de más tollaival nem ékeskedünk :D

#2904 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 12. - 18:28

Klassz lett a honlap! :yeah: A naptár nagyon jó ötlet, legalább be tudom tájolni a tavaly elmaradt, de idén pótlandó túránkat hozzátok. :cool: Hogy ne zavarjunk a táborok ideje alatt. Elég lesz közben. :dev: Idén nem jöttök át? Felkészülünk esõkabátokkal, meleg takarókkal, hajszárítókkal és egyéb szárítókkal. :D Nikolnak Boldog szülinapot! :kocc:

#2905 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 13. - 7:21

iBIza, Boldosg Szülinapot!
Nem jössz át valamikor, van egy nagy és egy kicsi fekete látnivaló.
Meg van egy nagyon nagy is, de más tollaival nem ékeskedünk :D

Köszi a köszöntést!
Mennék én, hogyne mennék, ha nem tavasztól õszig lenne a munka dandárja. Az "állatkert" meg a "gazdaság" totálisan leköt. De lehet, hogy legközelebb arrafelé veszem az irányt (ha átjutunk az esõtõl megdúzzadt patakon), és megnézem magamnak a fekete látnivalókat, amikrõl eddig még csak fényképet láttam. :) :ang:

#2906 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 13. - 8:23

Iza és Nikol! Jó egészséget és hosszú boldog életet kívánok Nektek szeretett állataitok körében! :) :kocc:

#2907 Bee Serious

Bee Serious

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 77 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 26. - 21:23

Egy héttel ezelõtt a napok óta tartó monszunesõk szünetet tartottak és a változatosság kedvéért átadták helyüket a dermesztõ szeleknek. Kimerészkedtem a kertbe. A kutya egy halott poszáta fiókát mutatott a kerti ösvényen. Elõzõleg fedeztem fel, hogy a kerti ház oldalán futó borostyánt letépte a vihar, ebbõl egy rigófészek zuhant le – remélhetõleg már üresen. Felnéztem a fákon hintázó fészekodúkra – az egyikben a földrõl is hallható a mezei verébfiókák csevegése, ami éktelen csiripelésre vált, ha valamelyik szülõ táplálékkal landol a bejáratnál újra és újra, egész álló nap. A másikban gyanús csend. Nem emlékeztem mikor láttam utoljára a széncinke párt, átlag 2-3 percenként fordulni az ellátmánnyal. Lehet, hogy velük történt valami, vagy a napokig tartó ítéletidõben elfogyott a táplálék? Megnézem! Létra besüllyed a felázott talajba. Miért van ez ilyen magasan? Néhány ijesztõ dülöngélés után lenn van. Leemelem a tetejét. Farkasszemet nézek a következõ fészekalj tojásain kotló tojóval. Föl sem repül. Megnyugodva visszaakasztottam a fára az odút. Az elõzõ csapat már kirepült. Ezek legalább biztonságban költenek. Ha van hol. Mi lehet kinn a farmon? Másnap kimegyek.

Három éve hogy feltettem a kérdést a farm (Vegas) gazdáinak, hogy a lovak, kutyák, macskák mellé befogadnának-e néhány fészekodút a diófákra. Igent mondtak, ezért meg is jelentem huszonöt darabbal. Azóta ez egy MME* által regisztrált odútelep (mellesleg legelészik néhány ló is a fák alatt, de nem zavaró). Széncinegék és mezei verebek generációi találtak biztonságos fészkelõ helyet és táplálékot a farm fáin, fészekanyagot a lovak szõrébõl. Az egyébként csökkenõ állományú mezei verebek száma itt a mértani haladvány szerint növekszik évrõl évre. Tehát, ha látjátok, hogy egy hosszú villás rúddal mászkálok a diófák között, akkor nem a zöld diót dézsmálom és nem is vagyok eltévedt lámpagyújtogató, az adatbázist frissítem.

A hétvégén úgy láttam Vega mintha megállt volna egy pillanatra. :eek: Megnéztem közelebbrõl, tényleg õ az, pedig csak áll a pálya szélén és talán az edzést nézi. :D Ritka alkalom .... – Nem akarsz madárfiókákat nézni? Akart…Leakasztok egy odút, öt kis veréb próbál láthatatlanná válni az alján. Vega meglepetése és öröme felidézi, mikor elõször pillantottam meg egy tucat tollas – pihés élõlényt összebújva, lapulva a fészekben – miután fölnyitottam egy odú tetejét. Vega is elõkapott valahonnan egy fényképezõgépet – véletlenül volt nála ;) - és kattintgatott.

Közben az jutott eszembe, hogy errõl meg kell emlékeznem. Az önzetlen segítségrõl. Nagy szó, hogy magánterületen van a telep, nem piszkálják, nem verik le, nem vágják ki a fát az odúval együtt. Azok a látszólag lakatlan, szélben himbálódzó házikók egy-egy családot rejtenek. A szélsõséges idõjárás pusztítását a fajok kiheverik, az emberi civilizációét biztos, hogy nem mindegyik. Ez csak idõ kérdése. Ezért számít minden kis segítség. Tudjátok TESCO. Köszönöm! :ang:

Göd, 2010. május 25.

Posted Image Posted Image

*Magyar Madártani Egyesület

#2908 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 26. - 21:29

:ang:

#2909 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 26. - 21:55

Nahát! Mi mindenrõl nem tudunk még a közvetlen környezetünkben? :) :ang:

#2910 Janó

Janó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.069 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 27. - 6:36

Bee Serious! Felüdülés volt ezt olvasni! :ang:

#2911 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 27. - 9:25

Én meg kajabáltam ott nektek, hogy mit találtatok, de nem hallottátok én meg túl lusta voltam odamenni! Hát bánhatom! :( Cukik! :ang:

#2912 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 27. - 20:34

Nagyon szépek! Nekünk barázda billegetõ, rézfarkú, zöldike és fecske csemetéink vannak az istállóban!

#2913 Bee Serious

Bee Serious

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 77 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 28. - 7:45

Nagyon szépek! Nekünk barázda billegetõ, rézfarkú, zöldike és fecske csemetéink vannak az istállóban!

Jó hír, hogy visszatértek a fecskéitek, :cool: az elmúlt két évben az afrikai és a hazai idõjárás miatt az állomány kb. a felére csökkent, és komoly veszélybe került a létük. :(

Edited by Bee Serious, 2010 május 28. - 8:35.

#2914 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 28. - 10:36

Jó tudni errõl! Hajrá madarak és õrangyalaik! :kocc:

#2915 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 28. - 11:19

Csikasz, a rézfarkú nem inkább rozsdafarkú? A rézfarkú csak az óceánon túl honos ha jól tudom, bár nem kötekedni akarok :ang: Nálunk rozsdafarkú populáció pihen, évek óta, épp tegnap figyeltem õket ahogy a fû felett repdesnek ezerrel és játszadoznak, olyan jó nézni.

#2916 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 28. - 20:44

Várjá, elõször - rézfarkût - írtam, ez már a javított változat ;) , de igazad van rozsda az nem réz, köszike!

#2917 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 28. - 21:22

A rézf..arkú az valami egészen más madár. :gm: :P

#2918 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 28. - 21:25

Bagoly. :D

#2919 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 31. - 5:05

Ha már nem jutok ki, legalább a "Farmnaplót" (gyk. nem csak ezt, hanem a hivatalos honlapét) olvasom.

DZ és Andris! Gratulálok, ügyesek voltatok. :yeah:

Ez meg csak érdekesség, egy másik topicból.

Remélem, Medina és Árva is jól van, gondolom, egyiknek sem hiányzom :)

#2920 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 6. - 17:21

Vegas Farm Póni Klub versenyzõivel lehet találkozni a póniklubos rendezvényeken? Ezentúl majd lesek. :)