Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Napló...

• Please log in to reply
3293 válasz a témához

#2841 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 5. - 22:03

Nem rég volt egy kisebb vitám, csatám egy Hitlermucit mosogató történelemkutató amatőrrel. Megalázó dolog fegyvertelen emberrel küzdeni.

#2842 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 12. - 20:04

Ha valaki nagyon jó páleszt főz, az még nem lesz jó borász.

Csigás íj a lovasíjásztól.... Jézus! Lajos vazze.

#2843 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 15. - 22:17

Nem sokra tartom azokat akik lenéznek engem.

Akkor akiket én nézek le, többek nálam? 

#2844 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 16. - 12:40

Kistáltos én becsüllek ezért az "igáért"  amit csinálsz, ne add fel , a következő lovas nagyon fog örülni, hogy vártad már! :)

#2845 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 19. - 8:18

Szomorú tavaszunk van. Tegnap megint dolgozott a markoló a lovardában. Kólika, bélelhalás

#2846 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 19. - 13:33

:(

#2847 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 19. - 14:21

Sajnos külön lovas napló nincs, nem tudom, hova tegyem be, ahol minél többen olvassák, de talán itt is.

Kedves lovasok, a legtöbb ló nem legelhet, pedig ez az igazi lótartás. A zöld fű a legtöbb télen leszottyadt lovat rendbe hozza, nekem is van nha egy-egy ló, akit megvisel a tél, még a leggondosabb takarmányozás mellett is, de a zöld fű rendbe hozza.

Ha kedvelitek a lovatokat, menjetek és szedjetek füvet! Nem kerül semmibe, csak egy kis munka, senkinek nem esett le az aranygyűrű az újáról, mert füvet tépkedett. Kezdetben egy vödörke mennyiség is elég, ennyit nem nehéz kézzel megszedni, úgyis fokozatosan kell hozzá szoktatni a zöldhöz. 

Vagy vidd a lovat és legeltesd pár percig naponta.

Hogy nem nagy mennyiség? De szerintem akkor is számít, nagyon sokat, ha zöldet ehet.

#2848 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 19. - 22:04

Juice: ???  :sad:

#2849 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 19. - 23:23

Nem, nem enyém. Mokány.

De rossz volt nézni.

Edited by juice, 2014 március 19. - 23:24.

#2850 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 4. - 12:34

Olvasgatom a meteorológiát, már-már elnézést kérnek, ha néhány helyen zápor eshet.

A szomszéd földön szántanak, az erdősáv ellenére belep minket a por, így hiába locsolom a pályát, tüdőzzük be a lovakkal együtt. Itt olyan száraz a talaj megint, hogy lesz ebből zöld legelő?

#2851 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 4. - 14:22

Errefelé az ilyen száraz március visszaköszön egész évben. A legelők és a kaszálók megsínylik.

#2852 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 5. - 22:37

Miért nem csodálkozom? 

http://lajk.hu/hobbit-lakas-erdo-foto/

(de honnan jön az áram? )

#2853 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 7. - 9:19

Sosem álmodtam politikásat.

Hajnalban, állatállomány ellenőrzése után visszaaludva a tanyát óvatosan ellepték bizonyos elemek, többnyire felnyírt hajjal, még a lányoknak is kétoldalt felnyírt frizőrjük volt. Sakkban tartottak, mozdulnom nem lehetett, álltam a sarokban, mint egy óvodás. A telefonom nem vették el, bőszen nyomkodtam, hogy segítséget hívjak, de számsorok helyett csak játékok jelentek meg, vagy értelmetlen szöveg, mintha átprogramoztak volna mindent. Ők ezt tudták...

Hogy tegyek valamit, felajánlottam, majd kiviszem lovagolni őket, mert hisz ők nagymagyarok, lovasnemzet.. Gondoltam, majd leszórom mindet s elvágtázom a messzeségben a ménesemmel.

Kaptak az alkalmon, mentem nyergelni, igen ám, de nyergeimet is ellopták már...Sírva kerestem a felszerelést, de nem volt már semmi.

Fejfájással, nehezen ébredtem, kivételesen nagy adag csokival kezdve a napot, hogy elűzze a dementorokat.

Nem szeretem ezt az országot.

#2854 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 8. - 12:59

Szegény öreg barátom 2003. 06 - 2014.04.06

csoszrat_rip.jpg

Na, most ezzel tele lett a pohár a helyi kutyatartókkal, akik nem vigyáznak a kutyájukra. 

Eddig rendszeresen pár hetente javítottam a kerítésdrótot, amit addig kaparnak, míg megfelelő lyuk nem lesz rajta, és bejönnek hiába az 1,7 m-es drót tetején szögesdróttal, volt egy amelyik simán felmászott és úgy jött be, ha nem látom el se hiszem. 

Sajnos nem értünk oda időben, egy fiatal német juhász keverék elkapta, hiába rohanás az állatklinikára, légmellet kapott és összetörte a bordáit, el kellett altatni.

Ezek a rohadék környékbeli parasztok se enni nem adnak a kutyájuknak, se nem vigyáznak rá.

Mindet ideenné a fene maradékot enni a mi kutyánk porciójából.

Sajnos későn jöttem rá, hogy nem elég csak kerítést foltozni ha az ember meg akarja védeni a családját.

Ezután ide idegen kutya csak befelé jön, ki nem megy, egyszer majd csak elfogynak, ezzel majd beáll a helyi populáció olyanokra akik nem jönnek be. 

#2855 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 8. - 15:45

Részvétem moon :sad:

#2856 melodia91

melodia91

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 454 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 8. - 15:47

Részvétem. Kell bentre egy olyan kutya, aki hatékony.... Nálunk aki "jogosulatlanul" bejön, ki már nem megy, csak a föld alá. Hasonló szomszédok miatt régen volt h egy év alatt a kicsikkel együtt 8 cica bánta az "áthaladó" forgalmat - azóta megoldottuk. Az ázsiák minden saját állatra vigyáznak a csibétől a macskán át a lóig. :)

#2857 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 8. - 20:30

Moon! Nincs kéznél esetleg villanypásztor? Pár sor vékony drót kívülre, és garantáltan nem kívánkoznak a kerítés közelébe.

#2858 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 8. - 21:22

Megcsíp valakit, aztán járhat bíróságra.

#2859 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 8. - 21:55

Nekem van kihúzva a kerítés tövébe. Idegen meg ne matasson ott. Bár én csak 8óra után akasztok rá. Az első két napban volt nagy nyekegés, aztán megszűnt a hívatlan látogatás. Szerencsére bejönni nem tudott hozzánk, de a kutyát idegesítette, és folyamatosan levizelte a kerítést, ami nyáron úgy bűzlött, mint a nyilvános retyi. Arról nem is beszélve, hogy képes volt precízen a virágok tetejére kakálni.

Belülre sem lenne hülyeség! :D Megnézném azt a szerencsétlent, amelyik félig átbújva a drót alatt beleakadna a mennykőbe! :dev: Se ki, se be.... :gm:

#2860 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 9. - 10:48

Kösz mindenkinek.

Még egy kutyát nem akarok, részben mert errefelé az sem szokatlan jelenség, hogy macskákat dobálnak be házakhoz.

Meg van egy olyan macskám is ami kóborcicából lett kvázi megszelídülve, be nem jön, de kosztért kvártélyért, télen fűtött kuckóért cserébe írtja az egereket a fatárolónak használt épületben.

Villanypásztorral meg elég sok baj lenne, mert jönnek a kerítés tetején is, meg az ilyesmit ki kell táblázni, stb. 

Tavaly láttam, hogy a hátsó sarokban már csak 1,55 a kerítésmagasság kívülről, mert a szomszéd odaszántotta a földet.

Magasítottam ugyan szögesdróttal, de némelyiket az sem zavarja a közlekedésben. 

A tettes több bajt már nem csinál, most megint megerősítettem újra a kerítést, amelyik mégis bejön annak azonmód kapáltak, még egyszer nem fordul elő ilyen. 

#2861 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 10. - 12:19

Nagyon sajnálom moon. 

#2862 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 13. - 20:36

Volt jó is a hét végén. Szombati edzésen léányom a "szürkeállomány" pónin ment, (a póni az ész a csapatban), lányom nem tud lóra ülni, csak hét végén, de akkor is váltogatja őket, nem tud választani.

Most a kis szürkét kapta elő, ez a kis lovacska nagyon készséges, ha a lovasa is tud valamit, de igazából nincs edzésben, csak futószárasnak rántom elő hébe-hóba.

Eddigi edzéseken volt rövidenhátraarc, csizmára engedés, stb, tanulunk folyamatosan, az alaptól egy lépéssel feljebb. Edzőnéni az ellenvágtát vette mai feladatnak. Ezt még soha senki, a lovak se.

Kisszürke szépen pedzegeti, de egy idő múlva nem ment tisztán, én tudom, mikor ilyeneket művel, hevedergondjai vannak. 

Lányom lekapja a nyerget, akkor majd szőrén. 

Edzőnéni csóválja a fejét: "szőrén nem  tudsz belelépni a kengyelbe, hogy az egyensúly megmaradjon!"

És lőn: a gyerek olyan egyensúlyban, a kisszürke csinálja az ellenvágtát, nem egyszer... :) Hiába, no, a póni az ész. 

#2863 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 13. - 22:14

Na, ha már témánál vagyunk. Lassan kezd a fafejembe menni, hogy a különböző feladatoknak esetleg lehet valami értelmük (vállat be, stb.), bár az ellenérzéseim még mindig tartják magukat. De azt mondja már meg nekem valaki, hogy az ellenvágtának mi a jó fészkes fene értelme van? :wot: Mert ezt még eddig senkinek nem sikerült elmagyaráznia. Most verem a sejhajom a földbe, hogy Mulan hajlandó jobbkézen a helyes lábra vágtázni, mások meg ellenvágtára tanítják a lovuk, mikor az a megfelelő lábra indulna. Azt értem én, hogy meg kell érteniük a kérést, egyenes vonalon nem tudhatja magától, mi mondjuk meg neki, na de a körön a "rossz" lábra tanítani, ez nem megy a fejembe....

#2864 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 14. - 8:11

Na igen, a lépcsőfokoknak értelmük van. :)

"Rossz láb" akkor, ha nem jó a ló egyensúlya, nem tökéletesek a lovas segítségei (szintén egyensúly, jeladás kérdése!)

Ha elérsz arra a pontra (és a ló is, mikor jól meghajlított gerinccel   -hosszhajlítások- , helyes állítással    -szársegítség-   tökéletesen jó lábra ugrik be, akkor érted el a következő lépcsőfokot. 

Nálunk itt is volt még mit csiszolni, ősz óta nagyon sok lépésmunka volt, mert nem volt tökéletes a beléptetés sem (amikor a ló a lehető legjobban maga alá lép a hátsókkal, ez is nyújtógyakorlat, fontos, hogy erősítse a hosszú hátizmokat, amivel leginkább dolgozik és cipeli a lovast.)

Ha ez már jól megy, ennek "ellenőrzése" az ellenvágta, ami nagyon jó egyensúlyt kíván, mert ha nincs meg a tökéletes egyensúly, a ló visszaesik vagy átugrik.

Nem kell ezt misztifikálni igazából, mert a ló természetesen tud önállóan ellenvágtázni, de a lovas, aki ráül, megzavarja az egyensúlyát. Ha már a lovas "összenőtt" a lóval, vele mozog, akkor megy ez is. És még sok minden. :)

• juice kedvelte

#2865 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 14. - 8:23

Ja igen, Juice előkaparhatná a facera belinkelt cikket, mert úgy érzem, a témához tartozna, Fifikusz meg nem facezik. Köszi :)

#2866 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 14. - 9:32

öööööö

milyen cikket kellene előkotornom?

#2867 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 14. - 10:12

Ezt: http://www.lovasok.h...dex.php?i=83322

#2868 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 15. - 10:36

Brácsás ismerősöm, akivel együtt jártam konziba, posztolt magáról egy képet a facebookon. Párducmintás ruha, tetkóhegyek, és erős smink. És csodálkozik, hogy nem kap a végzettségének megfelelő állást.

#2869 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 15. - 12:12

Brácsás ismerősöm, akivel együtt jártam konziba, posztolt magáról egy képet a facebookon. Párducmintás ruha, tetkóhegyek, és erős smink. És csodálkozik, hogy nem kap a végzettségének megfelelő állást.

Hangszert váltott? :)

• Kistáltos kedvelte

#2870 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 15. - 13:08

Ezek közül melyik akadályozza a brácsázásban?

• N.C. kedvelte

#2871 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 16. - 19:03

Egy tetoválószalonban nyilván nem gond ez az outfit, de konzervatívabb helyeken, mint pl. egy zeneiskola, nem biztos, hogy nyerő.

#2872 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 17. - 10:01

Miért, párducmintásban ment felvételizni is? :)

#2873 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 18. - 14:49

A csokoládé ára várhatóan jelentősen nő a következő időszakban, aminek az lehet a végeredménye, hogy egyfajta luxuscikké válik a közkedvelt édesség.

Magdi! Mi lesz veled?

#2874 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 18. - 18:17

Nem aggódom. :)

Hogy az egyik hozzászólót idézzem : "Itthon lesz majd csokirezsicsökkentés, tehát minket nem érint." :gm: 

#2875 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 22. - 15:05

Ha egy kicsit belehúzol....

Több csoki = több Nobel-díj                                                           

5938022_bce7c44f3269e94d10dbe9e71225164a

• Kistáltos kedvelte

#2876 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 23. - 14:21

Szegény kedvenc hátasom!

Évek óta járunk oviba, gyerekeket lovacskáztatni. Kedvenc fakóm megelégelhette ezt, bár nem mondta, hogy lelki gondjai vannak, ma mégis öngyilkosságot kísérelt meg..

Pedig dolgozni nem neki kellett, ő csak a hátasom, a munkáspónit meg vezetem. Fakómmal ma jót akartam tenni, vittem neki legelős madzagot, míg dolgozunk, ő füvet nyírt. Ritkán gabalyodott bele, ha mégis, megállt és megvárta, míg segítek rajta.

Ma ügyesen a combja közé vette a madzagot, majd ráfordult, ekkor már láttam, hogy nem lesz jó, lerámoltam a lovast és megkötöttem a pónit, de akkorra már fakóm az egész nyakát behajtogatta a lapockája alá és rádőlt. :(

És miért kell megtanulni a gyorsan oldódó csomót, hát ezért! Kés nem volt, segítség mégúgyse (az óvónénik gyorsan eltűntek a gyerekekkel) szerencsém, hogy nem 600 kilós az állat, így elsőlábnál fogva sikerült átfordítanom. Nem tudom, mennyi idő alatt fulladt volna meg, de biztos egy-két perc és vége...

Szerencsére egy kis tántorgás, szájvérzés (kantár tropa, zabla szétnyúlva), de fél óra múlva rajta mentem haza már, madzaggal irányítva.

Bolond ló, megijesztett nagyon.

#2877 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 23. - 14:30

Én is kísérletezgettem, hogy ameddig takarítom a karámot, kikötöm őket. Természetesen úgy, hogy ráláttam. Egyszer aztán a póninak sikerült mind a 4 lábát kirántani és összekötözni, majd addig vergődött, míg oda nem értem. Szerencsére szintén gyorsan oldódó csomó volt, de azóta valahogy nincs kedvem próbálkozni a kikötéssel. Szerencse, hogy kis riadalommal megúsztátok! :)

"Qei me amat, amat et canem meum."

#2878 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 23. - 14:31

A lovaknak hihetetlen tehetségük van a bajbakerüléshez

#2879 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 23. - 14:34

A pónijaim szépen elvannak fűnyíró szerepben, most is az út szélén rágnak. Ők ügyesek, rájöttek, hogy vergődni nem szabad. Nagyobbat kikötni sosem, mert az borul.

#2880 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 23. - 21:13

A guglimaps szerint Martonvásárra nem lehet tömegközlekedni.

Mindegy is, már vagy a hatodik gombászkirándulásról vagyok kénytelen lemaradni, mert mindig közbejön valami.