Ugrás a tartalmakhoz

Díjlovaglás

• Please log in to reply
3415 válasz a témához

#2841 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 10. - 20:18

Szombaton nem volt egyforma az ügetés és a passage.

#2842 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 11. - 7:18

Étvágyat csináltatok ehhez a dvd-hez. :)
Ezzel mondani akarsz valamit? :gm:

Gyula bácsi volt például a tévében, hallomásom szerint, õt is láttad?
Nem õt nem, sajnos tényleg csak beestem a házba terep után, és megakadt a szemem a képernyõn. Miért, valami különlegeset mutatott a szürivel?

#2843 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 11. - 8:00

Tiszta gondolatolvasó vagy... :) Ha szépen megkérlek... Térdenállva... :) Hát, ami Gyula bácsit illeti... A díjlovaglásról végül is nem könnyû bármit is mondani. Néha még nagy emberek sem beszélnek egyformán, kinek mi a vesszõs paripája. Most például Gyula bácsi messze a legnagyobb tapsot kapta (pedig: 1. alighanem nemcsak magyarok ültek a nézõtéren; 2. más magyarok is indultak, akik a bírók szerint jobbak is voltak; 3. azért a magyardíjlovas életben is épp elég frakció és egyéb van), a bírók meg igen alaposan lepontozták. (Nekem tetszett.)

Edited by Ernest, 2011 október 11. - 8:26.

#2844 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 11. - 14:54

Hát enyémbíró nem volt ott ;) , de amikor pontozta (asszem Világoson), annyira nem volt elhalva a párostól... Ahogy írtad,

Néha még nagy emberek sem beszélnek egyformán, kinek mi a vesszõs paripája.

Majd hátha felteszik õket youtube-ra, és meg tudom nézni.
Amúgy meg abban a rövid bejátszásban kizárólag feszengõ, nemelengedett lovakat láttam. :( Nem jött meg a kedvem a nagydíj-szinthez, nem mintha fenyegetne, hogy valaha a közelébe érünk, de a vágy sincs meg bennem...
Ja és persze, szívesen. :ang:

Edited by ori, 2011 október 11. - 14:55.

#2845 Spanishereit

Spanishereit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 16. - 10:09

ORI! KÖSZÖNÖM,örök hála!!! :kocc: Bocs hogy csak most, tegnap estem haza külhonból.... reggel a DVD-vel indult a napom, nagyon jó, csakúgy mint a könyv és végre-végre valaki kimondta, hogy lehet a "rossz" oldalra ülni :-)és még sorolhatnánk.... remélem egy szép napon nem csak az állattenyésztõ szövetség ajánlja majd a könyvet.... :rolleyes: a pontozókról már nem is beszélve :dev: még egyszer köszönet, mindenkinek jó tanulást és sikeres lovaglást kívánok ;)

#2846 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 17. - 8:16

Szívesen! Ha megveszem a könyvet, próbálom majd kölcsönadni pontozói irányba. ;)

#2847 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 17. - 9:34

Hát, öléggé utáltam a díjlovaglást (ide löjetek), most meg szégyen szemre Philippe Karl rajongó leszek. Lehet, ha elöbb ismerem meg a munkásságát, nem is kezdek utálkozni.

(köszi Judit ;) )

#2848 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 17. - 9:43

Én nem utáltam, csak nem is nagyon érdekelt.Aztán problémám támadt az ugró lovaimmal, és elkezdtem a topikot(is) olvasgatni.Megvettem mindkét könyvet.A díjlovaglás( idomító lovaglás) már érdekel,jobban, mint eddig, azt hiszem sejtem a megoldást is,a fõ viszont, hogy értem már a Totilas körüli vitát( nekem õ egy szuper mutatvány volt), és sejtem, mennyire más a díjlovaglás iránya, mint kéne(tisztelet a kivételnek). Nem varázskönyvek, meg csodaszer, de elgondolkodtat.... :(

#2849 Spanishereit

Spanishereit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 17. - 10:21

Fifikusz! Szívesen :-) Szerintem szakágtól függetlenül minden lovas embernek kötelessége lenne megismerni a ló anatómiáját és mûködését legalább annyira, hogy tudja mit miért és hogyan csináljon, hogy ne ártson a ló egészségének.... Szerencsére egyre nagyobb a tábora azoknak, akik veszik az idõt és fáradtságot, hogy tanuljanak. Már csak azt kell megtaláni, akitõl ÉRDEMES tanulni és valljuk be, ezen a téren még van hova fejlõdni ;)

#2850 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 23. - 10:14

Hol találom meg a díjlovas rev feladatait? Köszönöm! :ang:

#2851 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 23. - 10:56

Mi az a rev? Fentebbi gondolatokat jó olvasni. :) Hát, érdekes ez az egész. Ahol én kisfiúskodtam, ott volt egy edzõ, ki a fenekével ért el mindent. Egy másik, ki nem félt odarakni a sarkantyút, és kissé megfogni a feszítõt. Mindkettõ nagy fej volt. Ésígytovább. [csak anekdota gyanánt, valamikor 2006-ban vagy mikor voltam egy díjlovas versenyen, ahol leragadtam a melegítõpályán egy idõre (õszintén szólva, egy jó edzés mindig jobban vonzott, mint egy verseny, csak manapság nincs sok jó edzés, mert ahhoz edzõ kéne, az meg kevés van), és felfigyeltem arra, hogy a pár, aki edzõi voltak a lánykának, miket mondanak, míg végül a kijelentés explicite is elhangzott: ez az, így tudod behúzni a fejét, azt pontozzák a bírók! :D Õk meg közben észrevették, hogy nagy kályhacsõvel álldogálok, és megkérdezték, hogy a fotók... Én meg mérgemben mondtam, hogy csak saját magamnak fotózom. :D A lánykát, némileg felnõttebb változatban azóta is látom versenyeken. Vajon rájött már, hogy nem a fejbehúzás a lényeg? :) ]

Edited by Ernest, 2011 október 23. - 11:09.

#2852 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 23. - 12:11

RajtEngedélyVizsga ;)

És pironkodom, mert sajnos én is csak most kezdek rájönni, hogy NEM a fejbehúzás a lényeg. Még urgóéknél sem...

#2853 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 23. - 21:44

Kaposvári képek a facebookos lapomon vannak és az igenközeljövõben a díjlovas honlapon is lesznek.

#2854 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 31. - 11:29

No, a LN-ben ezt írják az augusztus utolsó hétvégéjén megtartott osztrák versenyrõl: A vasárnapi GP-ben csodálatos napsütésben és óriási ünnepléssel a Dallos-Piconero páros gyõzött 68,8%-os eredménnyel. Az együttes rendkívül precíz, hibamentes programot mutatott be... ... Az összesítés kupájában második helyen végeztek a többszörös stájer bajnok Isabella Willibald mögött.

#2855 MályvaBaba

MályvaBaba

Csikó

• Fórumtag
  • 732 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 4. - 16:56

Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. A piaffe-nál milyen segítséget adnak a lónak?

#2856 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 5. - 19:06

A piaff nagydíjjas feladat és kell hozzá még egy ember a földön aki segít a lónak....de ezt ugye te sem gondolod, hogy ide valaki leírja?! Mert ha valamit elrontasz a ló örökre rosszúl tanúlja meg, vagy befejel, inkább fordúlj szakedzõhöz, ha úgy érzed te és a lovad készen álltok a piaff tanulására!

#2857 MályvaBaba

MályvaBaba

Csikó

• Fórumtag
  • 732 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 5. - 20:20

Gondoltam,hogy ezt fogjátok írni. A földön már tudja,ezért gondoltam nyeregben segítséggel megpróbálom. Mindenképpen olyanhoz akartam fordulni aki ért hozzá,csak gondoltam nem teljesen sötéten megyek oda! Illetve a lovam nem profi díjlónak készül,csak próbálok érdekesebb dolgokat tanítani neki.

Edited by MályvaBaba, 2011 november 5. - 20:23.

#2858 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 5. - 21:00

A piaffhoz a lónak teljesen más izmait kell erõsíteni, tökéletes egyensúlyban emelni a teljes tömégé a lovassal együtt, így ez egy nagyo nehéz feladat.

#2859 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.554 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 5. - 21:11

http://www.youtube.c...feature=related

- Csak ehhez kéne Kottas ...

#2860 Orlov

Orlov

Új vendég

• Fórumtag
  • 1 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 6. - 21:35

Kedves Lovassporttársak! A Sóskúti Lovas- és Élményparkban Kövy András válogatott díjlovas edzõ 3 napos díjlovas kurzust tart. Az eseményre minden sportolót és a díjlovaglás iránt érdeklõdõt szeretettel várunk! A kurzus idõpontja: 2011. november 18 - 2011. november 20. Információ: Kocsor László edzõ (mobil: 70/942-04-56) Központi információ tel/fax: 06(23)347-579; Jelentkezés: a www.lovassport.hu honlapon a jelentkezés@lovassport.hu e-mail címen, de lehet más módon is. Határidõ: 2011.november 15. (ollóztam az MLSZ honlapjáról)

#2861 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 7. - 8:43

A piaff nagydíjjas feladat és kell hozzá még egy ember a földön aki segít a lónak....de ezt ugye te sem gondolod, hogy ide valaki leírja?! Mert ha valamit elrontasz a ló örökre rosszúl tanúlja meg, vagy befejel, inkább fordúlj szakedzõhöz, ha úgy érzed te és a lovad készen álltok a piaff tanulására!

Gondoltam,hogy ezt fogjátok írni. A földön már tudja,ezért gondoltam nyeregben segítséggel megpróbálom. Mindenképpen olyanhoz akartam fordulni aki ért hozzá,csak gondoltam nem teljesen sötéten megyek oda! Illetve a lovam nem profi díjlónak készül,csak próbálok érdekesebb dolgokat tanítani neki.

Azért a fejét nem kellene leharapni :dev: , ha vesz egy szakkönyvet, abban is leírják, innentõl kezdve bárki próbálkozhat.

Az, hogy a ló pár ütemen keresztül egyik lábpárról a másikra dobálja magát, még nem piaff :ang: , az én egyéves méncsikóm is 'piaffozik' ha szürkület után viszem ki :dev:
A legtöbb lónak, ha elöl keményen megfogod s alaulról-hátulról erélyesen hajtod, mivel nincs hová menekülnie, felfelé indul el :ang:
Még ha nem négyszögbe is készülsz (szerintem három ember két kezén meg lehet számolni, hányan engedhetik meg ma maguknak a nehézosztályos díjlovat - ami elméletben szabályosan piaffozik), s a magad örömére tanítod meg a lovat hogy piaff-szerüen emelje a lábát, olvass utána, mi lenne a szabályos.
Ps. Magyar-Gyõrffy-Villám leírja a tanítását földrõl s nyeregbõl is, ha már az alapkérdésre eddig nem érkezett válasz.

#2862 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 7. - 8:46

Tudom, hogy a téma szempontjából tökéletesen irreleváns, de nagyon szúrja a szemem: írjátok már le normálisan ennek a szerencsétlen feladatnak a nevét! Még mindig piaffe.....

#2863 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 7. - 9:02

Azért a fejét nem kellene leharapni :dev: , ha vesz egy szakkönyvet, abban is leírják, innentõl kezdve bárki próbálkozhat.

nekem az ilyen jellegû kérdések kicsit olyanok mint ismeretlen üzletben vásárolni: ha meg kell néznem az árakat a kirakatban mielõtt bemegyek, biztos nincs hozzá elég pénzem ;)

#2864 MályvaBaba

MályvaBaba

Csikó

• Fórumtag
  • 732 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 7. - 9:56

Az, hogy a ló pár ütemen keresztül egyik lábpárról a másikra dobálja magát, még nem piaff :ang: , az én egyéves méncsikóm is 'piaffozik' ha szürkület után viszem ki :dev:
A legtöbb lónak, ha elöl keményen megfogod s alaulról-hátulról erélyesen hajtod, mivel nincs hová menekülnie, felfelé indul el :ang:
Még ha nem négyszögbe is készülsz (szerintem három ember két kezén meg lehet számolni, hányan engedhetik meg ma maguknak a nehézosztályos díjlovat - ami elméletben szabályosan piaffozik), s a magad örömére tanítod meg a lovat hogy piaff-szerüen emelje a lábát, olvass utána, mi lenne a szabályos.
Ps. Magyar-Gyõrffy-Villám leírja a tanítását földrõl s nyeregbõl is, ha már az alapkérdésre eddig nem érkezett válasz.

Köszönöm szépen! :)

Nem célom a lovamból idegbeteget csinálni, nekem édesmindegy, hogy tudni fogja-e a piaffe-ot vagy sem. Ha nem megy neki,kész megpróbáltuk. Valóban nem nagydíjas lovat szeretnék csinálni belõle. Egyszerûen hamar tanul,gondoltam ezt kihasználom.

Edited by MályvaBaba, 2011 november 7. - 10:00.

#2865 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 7. - 10:00

Saby - igazad van - piaffe

Kedves börni, a lovad nem piaffe-ezik, csak ideges és toporog :) , erre minden ló képes.

A piaffe-t én kevés lennék helyesen leírni, de találtam valamit ami szerintem igen pontosan és szakmai szempontból is kielégítõen írja le mit is jelent ez a díjlovaglásban.

http://www.bonisissy...amp;nid=2159969

Hétvégén ültem egy 10,5 éves nagydíjszíntû lovon, a piaffe még neki is nehéz volt, de kihagyhatatlan élményt nyújtott.

#2866 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 7. - 11:22

Kedves börni, a lovad nem piaffe-ezik, csak ideges és toporog :) , erre minden ló képes.

Fenébe, pedig majdnem sikerült velem elhitetnie... Ezek szerint amikor a répát a zsebemben szaggantva érdekesen nyújtogatja az elejét, az nem a spanyol-lépés? :dev:

ha már szavakon is lovagolunk - piaff, passzázs - a piaffe és passage szavak magyar megfelelője :-) így magyarul is bátran leírható

Edited by börni, 2011 november 7. - 11:32.

#2867 Spanishereit

Spanishereit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 7. - 11:59

http://www.philippe-.../...4&topicid=3

ez csak egy példa arra, mennyire összetett a kérdés...

Edited by Spanishereit, 2011 november 7. - 12:00.

#2868 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 7. - 12:18

Ó köszi a linket, már azt hittem, teljes tévedésben vagyok a piaffe-ot illetõen. :gm:

#2869 Spanishereit

Spanishereit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 7. - 13:43

bocsi, én kérek elnézést :dev:

#2870 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 7. - 15:06

Börni ---az enyim meg tud cutting-ozni, amint meglát egy lóevõ farönköt úgy meg-cutting-olja, hogy alig bírom kiülni :D .

#2871 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 8. - 11:44

...ezeket hívják õstehetségnek :-)

#2872 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 8. - 12:00

Egyik helybéli lovas lányka lelkendezve mesélte: "az én lovam tud ugrásváltást!!" "Tényleg, és hogy történt? " "Megijedt egy fácántól." Kérem, minden bokorban terem egy - egy díjló :gm:

Edited by Kistáltos, 2011 november 8. - 12:00.

#2873 bettyy

bettyy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 287 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 9. - 12:28

mályvababa, mivel érdemi választ nem nagyon kaptál (én meg sajna nem érek fel még ilyen magasságokba), ezért linkelek neked egy videót, Ernest barátunk töltötte fel (és még ezenkívül jópárat), talán segít

http://www.youtube.c.../24/sA1Xw4Rbo_4

#2874 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 9. - 13:23

Hát ez eléggé hasonlít a PK egyik ábrájára. Nem a kettesre.

#2875 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.554 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 9. - 22:11

- Khm...

#2876 MályvaBaba

MályvaBaba

Csikó

• Fórumtag
  • 732 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 10. - 9:57

Köszönöm betty!

#2877 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 29. - 19:56

Klasszikus, vagy nem? :D

#2878 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 30. - 18:48

Nagyon tetszik az ember lazasága és hogy a lóvak laza száron dolgoznak mégis tökéleteen támaszkodva és átengedõen, na errõl szokam én is beszélni mikor kötõfékkel lovagolok lefelé lovakat...nem kell oda vasmarok, csak sok sok munka meg elengedettség. Szuper jó a videó is!

#2879 Pipsy

Pipsy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 301 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 10. - 9:44

http://www.lovasok.h...dex.php?i=52409

Miért ment ki vele az elején? Megverte, vagy mi?
Nem néztem még végig, de nekem nem annyira tetszik...

Jav: ezt a nemtetszik-et nem szakmai véleményként fogalmaztam meg, mielőtt valaki aszinné... :)

Edited by Pipsy, 2012 február 10. - 9:54.

#2880 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 9. - 20:45

2 hét múlva Pátyott - a nevezési listát nézvén - igen nívós verseny várható.