Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Dunakeszi - Veresegyház - Vác háromszög

• Please log in to reply
5438 válasz a témához

#2841 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 24. - 10:05

Csakazértse – 2006.04.23.A hétköznapi lovaglásokról nem is érdemes hosszú beszámolót írni. Unalomig ismételhetném, hogy milyen szép a tavaszi természet, és élmény kilovagolni a zöldbe. Az sem érdekes tulajdonképpen, hogy egy-egy lovaglás alkalmával éppen milyen volt lovam hangulata. Jedi a világ legjobb lova, és ezen a tényen számomra semmilyen körülmény nem változtat. Azt sem érdemes leírni, milyen útvonalon mentünk – már mindegyik utat betéve ismerjük, és mindig van valami változás, tehát ez sem hat az újdonság erejével. Ha nem egyedül megyek ki terepre, vagy nem a pályán dolgozunk, akkor is a szokásos lovastársak kísérnek el, róluk is írtam számtalanszor. Egy betût sem írok most többet a szerdáról, péntekrõl, szombatról.A vasárnap ilyen szempontból egy kicsit eltért a szokásostól. Pitzer Gáborék csapatával mentem túrára. Én voltam az egyetlen fóti idegenlégiós a veresi csapatban. Az útvonal sem volt szokványos, mert Veresegyház felõl még sosem mentem Szõdliget irányába, és a végállomás, Cowboy City is ismeretlen célpont volt számomra. Végül az sem mindennapi, hogy Jedi egész nap tökéletesen viselkedett. Általában szokott lenni valami körülmény, ami okot ad arra, hogy alkalmazni kelljen lovaglásban elsajátított ismereteket. Viszont vasárnap csak utaznom kellett.Maga a túra – az oda-és visszaút, a Cowboy City-ben töltött idõ, a lovas csapat, az idõjárási- és talajviszonyok, mind-mind szolgált élménnyel, és nagyszerû volt a hangulat. Az, hogy nem írok aprólékosan a részletekrõl, azért van, nehogy Imrének legyen igaza, hogy már megint két-és fél oldalon olvashatja az élménybeszámolómat. Csakazértse! :P Éppen elég annyi, hogy ilyen lovas élményt kívánok tiszta szívbõl mindenkinek. :cool:

#2842 Kriszti2

Kriszti2

:)

• Fórumtag
  • 641 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 24. - 19:55

Csutikám!Neked meszeltek! ;)

#2843 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 25. - 10:29

III. DÓRA MAJORI TÁJÉKOZÓDÁSI VERSENY beszámoló itt

#2844 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 25. - 16:51

A vasárnapi túráról (Veresegyház - Cowboy City) itt láthattok képeket:M.Gergõ képei

#2845 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 27. - 7:57

Látogatást tettünk a Határranchon tegnap Wapival, ott találtuk Gabit, éppen oktatott, meg a tanítványait, aztán elkoptattuk a pálya talaját. Mindenféle Wapi számára izgalmas dolog történt, lovak esti behajtása, izlandi csikóval fogócskázás. Megpróbálták megfogni Imre lovászék, de a ravasz csikszi, aki már akkora mint az anyja, ide-oda szaladgált, bakolgatott, és jó sokáig tartott, míg hagyta magát megfogni. Egy valódi rosszaság. Aztán jött vágtató lovas a domboldalról, az is roppant izgalmas volt, meg hazatértek a felnõtt izlandiak lovasaikkal, szóval zajlott az élet. :) Jó volt megint egy kis Határranch levegõt szívni. :)

#2846 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 27. - 9:16

Köszi Zap, hogy felhoztad a topicot, így nem kell elõbányásznom... :DTegnapelõtt Bársonyoztam egy jót Gödön, tegnap meg Pendiztem egy szépet Õrbotyiban.Bársonnyal gyõzködtük egymást hogy siessünk-e hazafelé a túloldalról vagy sem. Próbáltam én lenni a határozottabb, többé-kevésbbé sikerült. :) De jókat vágtáztunk!Nagyon jó hangulat volt tegnap a Vega-tanyán. Ott volt Béla(Pendemonium) és lépcsõt betonozott, egyesek szerint ferdére :gm: , közben szólt a kis kék dévú-ból a zene. A kutyák játszottak, heverésztek. A lovak legelésztek.Van 2 új szerzemény a tanyán: egy indiántarka póni kanca és a 9 hónapos csõdörcsikója, aminek arab az apja! A csikó úgy néz ki mint egy lekicsinyített arab, pipaszár lábak, kecses test és fej és sprõd pónisörény! :D Nagyon érdekes, majd lefotózom! Lassabban eszik mint Pendi, ott õriztük míg evett vagy fél órán át.Kimentem Pendivel terepre, néha egész nyugodtan tudott lépni -szerintem nem tudta merre vagyunk és csak azért- ettõl eltekintve legszívesebben végig vágtázta volna az egész terepet. Hazafelé már messzirõl nyerítezett a többieknek, akik végig kísértek minket a karám szélén, míg hazaértünk. A többiek közelségében már szép ráérõsen legelészett a kis szürke.Mikor visszaértem észrevettem, hogy olyasmi zacskódarabok vannak szerteszét a földön, mint amiben a gyógynövényes jutifalim van. Talált, süllyedt. A kutyák kiszedték a lezárt pucolós dobozomból a zacsit és felfalták az összes jutifalit! Lehet hogy a vegetarianizmus ragadós??? :DJót dumáltunk a csajokkal és Bélával még este, valamikor fél 9-kor mentem csak haza. Jó ott kint lenni! :cool:

#2847 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 27. - 10:18

Heni, kár, hogy nem futottunk össze a tanyán. Amikor az izlandiak Gáborékkal visszafelé haladtak a Somlyó aljában, én akkor távolodóban voltam a tanyától.Sajnos áprilisban már nem nyúzom Jedit, de jó az , hogy nem leszek ló nélkül. Orfûre megyek vadászlovaglásra, és az ottani hátasok közül választok hozzá négylábú társat.Csuti, ezt nevezem! Több helyen több ló - mint a tengerészeknek a kikötõben a feleségek :D :D :D

#2848 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 27. - 10:20

De legalább annyit is ihatnék, mint a tengerészek!!! :D :D (nem ihatok, mert vezetek...)

#2849 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 28. - 16:29

Jajjjjjdejóóóó, akkor legközelebb hozol-viszel engem is? :gm: :ang: (Shajna a nyári szünetig még estig dolgozom, úgyhogy egyelõre csak reggelente tudok kimenni :(, de majd nyáron!!! :gm:)

#2850 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 29. - 14:03

Szívesen felveszlek Fóton azokon a napokon, amikor megyek Vegákhoz. Kb. 15:20-kor vagyok ott a Gyerinél. Majd szólj, ha aktuális lesz.

#2851 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 4. - 9:28

Huhh, pörög a topic! :DNa akkor egy kicsi beszámoló:-kedd: Bársony, rövid terep, legelészés, nagyon jó volt. :cool: - szerda: Vega tanya, Pendi beteg :hupp: lázas (40,6), levert, de semmi egyéb tünet. Se kólikás tünetek, semmi. Kapott lázcsillapítót este, attól lejebb ment, de reggel megint lázas lett. Sajnos az egyik lehetséges ok valami kullancs által terjesztett kór. Szorítsatok, hogy hamar meggyógyuljon! :ang: Na Valaki írjon még!

#2852 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 4. - 10:18

Szorítok Pendinek!(Remélem nem lesz baja és a leendõ kiscsikót sem veszélyezeti!)Tegnap én is jártam a háromszögben: pontosan a Határon :DKicsit kölcsön kértem Botondot legelteni, összefutottam iBIzával (épp terepre indult) kicsit beszélgettem Gabival és Imrével (aki továbbra is építget-szépítget).Kiszúrtam a legelõn még két hetéltet és az újabb izlandit, óriásit nõtt a csõdör csikó is, no és nem ismertem nem Mercit - óriáist változott elõnyére :yeah: (de már mennünk kellett és éppen tanultak Melivel, nem akartam zavarni).Botond a régi, figyelmetlen, sokkal sötétebb most a színe és dagi. Kezdetben nem akart megállni legelni, de hamar rájött, hogy mirõl van szó, aztán meg nem akarta abbahagyni :kir: Most nem akarta megenni õt Wapi, talán felismerték egymást, remélem, mert többször is összeszagoltak :)

#2853 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 4. - 10:30

Köszi Éva!Vegáék látták sárlani is, úgyhogy lehet hogy nincs csixi... Én meg a vetélésre is gondoltam, mint ok.

#2854 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 4. - 15:34

Tegnap reggel én is voltam Vegáéknál, egy ûberkirályságost lovagoltam Zsurmó mamával :) Még jobb lábra is elsõre beugrott :D De nem mondták, hogy Pende nincs jól.. Drukkolok neki...

#2855 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 4. - 15:38

Köszi! Akkor még csak annyit látott/érzékelt Vega, hogy nem ette meg a reggelijét a Pendi. Akkor még nem volt lázas. A levertséget meg a lázat csak délután vettük észre, amikor kihoztam, hogy lepucolom.Kaptam telefont, hogy már jobban van! :)

#2856 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 4. - 15:44

A betegsége valószínûleg babesiosis.Igaz ez a cikk kuytákról szól, de legalább némi info...

#2857 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 4. - 16:40

:huh: :(Igazán kitalálhatnának már valami jó kencét a lovaknak kullancsok ellen...

#2858 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 5. - 10:59

Most már sokkal-sokkal jobban van Pendi! :) Csak estére szökik fel még picit a láza. Napközben újra a legelõn van a többiekkel, csak estére van boxban. Most épp egy új szomszéddal, egy hidegvérûvel, aki mellett (Nikol mondta) Zsurmó nádszálvékony! :DAzt nem is mondtam Bende büntibõl kikerült háremének körébõl, ugyanis elõtörtek belõle a csajvédelmezõ ösztönei és az egyetlen(!) potenciális ellenfelet (heréltet) -aki a 9 hónapos pónixarab csikó- üldözi, támadja, de nagyon. Így hát külön karámba számûzetett Bende, a macho.Gondolokodom is rajta hogy nem heréltet kéne vennem, hanem kancát, merugye oda szeretném majd vinni bértartani a Vega-tanyára...Tegnap egy nagyon jó terepet mentem Bársonnyal! Olyan jókat vágtáztunk és legelhetett is cserébe egy nagy zöld területen.Hát jó lovazást Mindenkinek a hétvégére! :cool:

#2859 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 5. - 11:04

Filly!Mi volt a hétvégén? Minden rendben ment?Akkor most nem lesz Pende csikó :(

#2860 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 5. - 11:12

Éva, hátt ezt nem tudom. Majd reméljük Béla megírja ha bevizsgálták a lovat. Biztos tünci csikó lenne! Szürke, mén és gyönyrû fejjel, mint az anyjáé! :)

#2861 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 5. - 13:47

Csuti, ne aggódj a herélt miatt, 2-3 héten belül Walker és Lidérc is odakerül, Bende kénytelen lesz megtanulni rendesen viselkedni :) (A 9 hónapos meg még csõdör...)Nem tudom, miért hiszi mindenki, hogy már megvolt a herélés, amikor csak most vasárnap lesz... :confused: Ma vittük át Walkert Katához. A futóra simán felment, de már megint nem akart lemenni, vagy fél órát elvacakoltunk, mire végre méltóztatott õfõméltósága lefáradni :mad: Egybõl beraktuk a heréltek közé, aztán én ezerrel eltéptem, mert 9-re vissza kellett érnem a melóhelyemre. (A GE úgy támogatja a Gyermekközpontot, hogy az alkalmazottaknak angol továbbképzést tart - de hogy pont ma reggel lesz, azt csak tegnap este tudtam meg :mad: Mivel Walker jól elszórakozott a futón, így épphogy 9 után pár perccel estem be. Még kezet mosni se volt idõm, tiszta lószagú voltam :gm: Mit összeizgultam, hogy a kollégák ne vegyék észre... Oszt az asztalnál ücsörögve iszonyatos cigibûzt éreztem. El nem tudtam képzelni, kinek van ennyire bagószaga. Aztán rájöttem, hogy nekem :dev: Amíg ugyanis Walkerrel tipródtam a futón, idegességemben rágyújtottam, de a csikket nem akartam eldobni se a futóban, se az istálló tiszta udvarán, ezért zsebre vágtam :D Nah, ne tudjátok meg, hogy egy zsebre vágott cigicsikk milyen büdös tud lenni... :gm:)

#2862 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 5. - 13:56

Nem tudom, miért hiszi mindenki, hogy már megvolt a herélés, amikor csak most vasárnap lesz... :confused:

Hozzászólás megtekintése

Hát a Herélés topikból, 26-án írtad, hogy jövõ vasárnap, no nekünk az már olyan, mintha megtörtént volna :D

#2863 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 5. - 14:36

Téééényleg ezt írtam? Akkor bocs... :ang:

#2864 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 5. - 19:14

Csuti, ne aggódj a herélt miatt, 2-3 héten belül Walker és Lidérc is odakerül, Bende kénytelen lesz megtanulni rendesen viselkedni :) (A 9 hónapos meg még csõdör...)Nem tudom, miért hiszi mindenki, hogy már megvolt a herélés, amikor csak most vasárnap lesz... :confused:

Lidérc? Nahát! megszemlélhetem a híres melákot élõben! :) Persze Walkerre is kíváncsi vagyok, fotókon nagyon szép!Ja tényleg csõdör a pici...miért írtam heréltet!?!Én is azt hittem már megvolt a herélés Nikoltól kérdeztem is hogy van Walker, azt õ is mondta hogy még csak most lesz. Szorítok, hogy simán menjen! :)

#2865 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 5. - 20:32

Ma estére már nem lázasodott be a Pendi, kössz a drukkot mindenkitõl! :kocc:

#2866 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 6. - 5:25

Hurrá! :yeah:

#2867 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 6. - 7:53

Drukkoljatok, megyek vizsgázni! :o

#2868 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 6. - 7:54

Drukkoljatok, megyek vizsgázni!  :o

Hozzászólás megtekintése

Mi leszel, ha levizsgázol?Drukkolok!(ráérek, mert dolgozom :))

#2869 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 6. - 7:55

Sport oktató.

#2870 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 6. - 12:26

Hozzászólás megtekintése

Sikerült! :yeah:

#2871 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 6. - 12:39

Hozzászólás megtekintése

Sikerült! :yeah:

Hozzászólás megtekintése

Gratulálok! :kir:

#2872 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 8. - 9:29

Tõlem is gratula :kir: Milyen sportot fogsz oktatni? Remélem, nem focit? :dev: ;)

#2873 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 8. - 9:35

A focitól hányok! Valami lovas félét, reszkessetek zalai gyerekek!Kössz! :kocc:

#2874 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 8. - 14:41

Nyah... Walker túl van a herélésen. Minden simán ment. 10-14 nap és õ is költözik át a Nevenincs Tanyára :D* A poént persze kihagytam: sétáltatásnál Walkernak nagyon tetszik a hosszú copfom, folyamatosan szaglássza :D annnnnnyira aranyos.... :ang:

Edited by Filly, 2006 május 8. - 15:29.

#2875 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 8. - 15:12

Pende, sporttárs, neked meg gratula! :kocc:

#2876 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 8. - 15:31

Pende, sporttárs, neked meg gratula! :kocc:

Hozzászólás megtekintése

Kössz! :kocc:

#2877 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 9. - 14:01

Sziasztok!Ne haragudjatok, hogy belepofátlankodok a topicotokba, de szeretném a segítségeteket kérni. Dunakeszin (vagy a közelében) keresnék valami jó helyet a lovamnak. Tudnátok ajánlani valamit?Köszi szépen!Roni

#2878 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 9. - 14:07

Csomád és Õrbottyán között Vega tanyájavagy Gödön a Szálender lovastanya.Ezt a kettõt tudom így kapásból ajánlani.Az elõbbirõl találsz hiredtést a Bértartás topicban, a másodikról tudok infót adni magánban.

#2879 Dollár alias pempõ

Dollár alias pempõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 53 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 10. - 10:50

Sziasztok!Filly!Szerintem Walker nagyon szép kis formás ló!! Én is szoktam oda járni lovagolni ahol most tartod két hétig!! Csináltam róla egy csomó képet is.. :D Azért a biztonság kedvéért megkérdem ,hogy ugye Fóton Kazán Katánál van-e a ló?

#2880 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 10. - 12:14

Igen :ang: És hol vannak azok a képek? :) (Kata is csinált tegnap pár képet, amíg Walkert futószáraztam, délután majd fel is pakolom õket.)És a délután is eljött, beszámoló és pár kép itt :yeah:

Edited by Filly, 2006 május 10. - 16:19.