Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Napló...

• Please log in to reply
3293 válasz a témához

#2801 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 9:26

XV. kerületiek figyelem: pénzgyűjtés kezdődött a kerületben, fokozottan figyeljetek a KRESZ betatására, különösen parkoláskor! 

#2802 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 12. - 13:49

"KEDVES FELHASZNÁLÓNK, .........!   
Gratulálunk, megnyerte az aukciót
A vásárolt áru ára: 1 Ft"

Tanulság: ne indíts egyforintos aukciókat! Az árverés nem szencsejáték!!

:)

#2803 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 12. - 15:55

Hehe, így lett nekem is most 1ft-ért mini szintetizátor. :)

#2804 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 12. - 17:34

Hehe, így lett nekem is most 1ft-ért mini szintetizátor. :)

Nekem egy ritka antik könyv esett le. :)

#2805 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 23. - 9:42

Nem, nem és nem. Nem tudom magam túltenni azon, hogy a munkahelyemen, az íróasztalomról lopta el a mobilomat a külsős takarító cég embere. Teljesen egyértelmű, hogy ő volt, de mivel az irodában nincs kamera, nem tudjuk bizonyítani. Ezt ő is tudta, amikor lopott. És másnap is jön, köszön, és összegyűjti a szemetet. Számomra ez értelmezhetetlen mértékű arcátlanság. Tudom, nőjek már fel végre.

#2806 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 23. - 10:00

Megkérdezted tőle, hogy ő vitte-e el?

Kérdezd meg (minden nap) és élvezd a reakcióját.

Amúgy meg: céges, fájjon nekik, hogy munkaidőben a munkahelyről eltűnik...

Edited by Eva, 2014 január 23. - 10:03.

#2807 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 23. - 10:03

(Első körben velem akarták kifizettetni, mert nem zártam el a fiókba amikor kimentem az egyébként portaszolgálattal és kártyás beléptetőrendszerrel védett irodából.)

#2808 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 23. - 11:16

Az sem látható a kamerán, hogy rajtad és a takarítón kívül nem járt más az irodában az adott időben? Vagy közvetett bizonyíték nem számít?

#2809 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 23. - 11:26

A rendőrség látatlanba megállapította, hogy a takarító volt :D, főleg, hogy egy másik szint férfi WC-jében megtalálták a sim kártyámat, de a biztonsági szolgálatunk szerint ha nem látszik a kamerán, ahogy a kezében van a telefon, nem lehet rábizonyítani.  Kollégákkal ülök egy irodában, akik elvileg ugyanúgy hozzáfértek és ráadásul pont a mi folyosószakaszunkon nincs kamera.

Valószínűleg ez az az eset lesz, amikor mindenki tudja, de nem bizonyítható. Bár a biztonsági szolgálatunk nagyon rágizdult az ügyre, tök csalódottak voltak, hogy a sim kártyát összefogdosta, aki megtalálta, így nem lehetett róla ujjlenyomatot venni. CSI Rumbach Sebestyén utca :D :D :D

#2810 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 23. - 11:52

Szerencsére engem senki nem gyanúsít, valszeg fizetnem sem kell. Az érzékeny virágszirom lelkemet az érinti rosszul, hogy nem a buszon lopta el a táskámat, nem valami besurranó tolvaj volt, hanem valaki, aki mindennap itt jár. És nem zavarta, hogy tudni fogjuk, hogy ő volt.

#2811 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 23. - 22:00

A másik szint wcjénél sincs kamera? És a gyanú alapján nem lehet kirúgattatni legalább a takarítócéggel, vagy kérni helyette másik embert?(

(Sógornőmnek pár éve amíg még tanított, egy tanári szobából vitték el a táskájából fizetésnapon a komplett fizetését... Enyhe kifejezés, hogy nem volt boldog; és nála is jelentősen hozzájárult hogy még csak nem is valami vadidegen csinálta a buszon.)

#2812 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 24. - 8:04

Ja, azért az kellemes, hogy ez után már a táskádat is zárhatod :(

#2813 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 24. - 10:10

Azember nem csinálhat IQ tesztet minden új lovassal, de az már támpont, hogyan reagál, ha elmondom neki, mennyi hiányosság van a lovastudásában. 

Ha képes megérteni, tanul, ha nem, megsértődik, elmegy. De ha ezek után még bosszút áll...  :unsure:  Nehéz eset.

• shepherd kedvelte

#2814 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 30. - 7:13

Ez a tavalyi elszámoló villanyszámla... Hatalmas narancssárga sávban, szájbarágósan: "ennyit fizettél volna, ha... meg ennyit egész évben...de ennyit megtakarítottunk neked, és még ennél is többet, mert kormányunk kurvajó csávó."

(nem szó szerint idéztem. :D )

#2815 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 31. - 14:09

http://ezerev.blogsp...jlott hátú néni

Először a szociálisan társadalmiba akartam rakni, de aztán úgy gondoltam, itt jobb helye lesz.

Edited by furiosojr., 2014 január 31. - 14:12.

• Filly kedvelte

#2816 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 1. - 22:11

Extrém sportnak kiváló volt a mai este. 

(Ha nem számítjuk extrémnek a lovaglást, mikor szaltózik az emberrel a ló vágta közben, vagy éppen ráül...mármint a ló)

Otthon teszek-veszek, aztán indulás előtt ránézek az időképre: országos eső, riasztás... na nem gondolják komolyan... 

Kifelé nincs gáz, sózzák az utakat, meg négy keréken nem vészes, ha az ember nem akar draftingolni. Ki is értem, kapun be, még megállni is sikerült a kocsival 5 m csúszás után. De a tanya 30% lejtőn fekszik, egy méter vízszintes se nincs benne. Négykézláb lekorcsolyáztam a vasvillákig, ilyenkor jó az bot helyett, és áldottam a lustaságom, mert ahol szénás volt az udvar, ott nem csúszott. Gyorsan szét is dobáltam egy fél bála szalmát, hogy legalább a karámokig eljussak, mert ott már lehet kapaszkodni. 

Ráadásnak az egyik lovam még délután kibújt a legelőről, a dombtetőn ordított,mert visszabújni már nem akart. Gondoltam , főjön a feje még, mikor kész lettem a benti munkával csúszva-mászva, kutyák által gáncsolva, indultam a csikóért. Szerencsére megjelent, igaz, nem robogva, átérezte a helyzet sikamlósságát ő is. Mivel tudta, hogy bűnös, így nem nagyon tetszett neki, hogy vasvillával a kezemben furcsán araszolok felé, inkább ment előlem. Na, ez így nem megy, többet ésszel, megcsörgette egy vödröt,győzött az éhség és közel jött. 

Már csak a kutyákat kellett beterelni, irigylem őket, az a gumimancs nagyon jól müxik a jégen, csak én nem tudtam köztük közlekedni.

Szerencsére mindenki a helyén, azért régebbi tapasztalatokra emlékezve, mikor is  örült lovaskorszakom előtti őrült kutyáskorszakomban tükörjégen indultam el a kutyasuliba. A ház sarkánál betemettem a bokám magam alá, majd fél évig ápolgattam házilag a szalagszakadást. (akkor még földi halandókat nem raktak össze olyan módszerekkel, mint manapság).

Hogy holnap kijutunk-e a lovakkal a várva-várt edzésre, Jó kérdés.

Edited by Kistáltos, 2014 február 1. - 22:11.

#2817 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 2. - 11:42

A helyzet reggelre fokozódott, szó nem lehet edzésről. A biztonság kedvéért elküldtem egy sms-t, eszükbe se jusson kijönni a tanyára, a lovak két lépést se tudnak tenni.

Aztán megjelent egy leány. Majd még egy. Majd egy egész kocsival. :D 

Mindenki kijött, mert edzés nem maradhat el (mindig is tudtam, bolondok :D ), de leállítottam a társulatot, így túltengő energiával nekiálltak focizni. A jégen. :D

• shepherd és Monda kedveli

#2818 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 2. - 14:41

80 éves öreganyám ilyenkor egy rossz zoknit húzott a cipőjére és ment mint a szél. :)

#2819 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 4. - 10:15

Gondolatok.

Kérdi egyik anyuka, kinek a tizenéves gyerkőce havonta egyszer lát lovat, jó-e ezmegez a lovas szakiskola, mert gyermeke majdan oda menne.

(Olvasom a patkolókovácsos szösszenetet, megtanulni "csak egy kicsit patkolni")

És ebből lesz az a sok töltelék ember, aki mást nem tud kezdeni az életével, csak egy kicsit lovazni...De az kevés, kérem! Lovasnak tényleg születni kell. A lovas oktatása nem a meleg szobában, papírlapok között zajlik. Ha nem próbálta még hóban - sárban, mínusz húszban, akkor ne is kezdjen bele. 

Maradjon "kicsit" hobbilovas.

#2820 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 7. - 13:25

Még csak most ment el, de már hiányzik....Reggel felébredek és eszembe jut, hogy többet már nem jön a karámban azzal a jellegzetes döcögős járásával. Nem böbög az abrakos vödörnek és nem napozik a homokban.

Tudom, hogy mennie kellett, csak még nagyon fáj az űr, amit itt hagyott.

• Kistáltos kedvelte

#2821 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 13. - 20:04

Vegyünk zsiráfot.

#2822 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 13. - 21:39

:D 

De most ez így honnan jött? :) Komolyan kérdezem. :) 

Én egy időben a tevével szemeztem. Azóta lett "tevém", bevonzottam. A csikó annyit iszik, hogy már sportág lett itthon az itatóbödön feltöltése. Épp csak púpja nem nőtt még a kölöknek a hátán. 

#2823 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 14. - 8:13

Komolyan, annyi állatvédős ontja a pénzt, a költség többszörösét egy-egy megmenteni való kutyára, nehogymá egy zsiráfra ne adna. 

A marha állatkertigazgató meg a zsiráf súlyánál többszörös mennyiségű marhahúst vásárolhatna az árán. (tényleg, sajnáljuk már a marhákat is. :gm:  )

#2824 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 14. - 8:23

Én egy időben a tevével szemeztem. Azóta lett "tevém", bevonzottam. A csikó annyit iszik, hogy már sportág lett itthon az itatóbödön feltöltése. Épp csak púpja nem nőtt még a kölöknek a hátán. 

Egy dán állatkertigazgató úgy döntött, hogy a kétéves zsiráfgyereket kinyiffantja, és közönség előtt az oroszlánokkal feleteti. Védekezésül azt mondta, felesleges Volt a baba. Erre egy csomó állatkert jelezte, hogy szívesen átvette volna.

A dánok amúgy is a begyemben vannak az évente megrendezendő "virtusból lemészárolunk puszta kézzel annyi delfint, amennyit csak bírunk" témájú rettenetes vérengzésük miatt :sad:

#2825 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 14. - 8:26

Gondolod, Minó nem lát fészbukot, ami tele van szegény zsiráffal ?

#2826 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 14. - 8:26

Zsiráf

#2827 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 14. - 8:35

Egy dán állatkertigazgató úgy döntött, hogy a kétéves zsiráfgyereket kinyiffantja, és közönség előtt az oroszlánokkal feleteti. Védekezésül azt mondta, felesleges Volt a baba. Erre egy csomó állatkert jelezte, hogy szívesen átvette volna.

A dánok amúgy is a begyemben vannak az évente megrendezendő "virtusból lemészárolunk puszta kézzel annyi delfint, amennyit csak bírunk" témájú rettenetes vérengzésük miatt :sad:

Kivégezték a koppenhágai kölyökzsiráfot

#2828 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 14. - 8:54

Egy dán állatkertigazgató úgy döntött, hogy...

Upsz. :wot: Köszi, eddig még nem jutott el hozzám ez a hír. Állati... :(

Gondolod, Minó nem lát fészbukot, ami tele van szegény zsiráffal ?

Minó nincs fent a fb-on. ;) Sőt, ugye tévém sincs, ha ott esetleg mutatták volna...

#2829 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 14. - 8:56

Minó nincs fent a fb-on. ;) Sőt, ugye tévém sincs, ha ott esetleg mutatták volna...

És mennyire igazad van! Egy csomó stressztől megkíméled magad. Én is gondolkozom ezeken a megoldásokon.

• Minó kedvelte

#2830 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 14. - 9:16

Van előnye is, ne tagadjuk.

#2831 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 14. - 9:23

Van, van, vitathatatlanul. ;) Nem vagyok megszállott fb-ellenes, csak anno nem regeltem, aztán valahogy azóta sem.

#2832 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 15. - 19:09

Anyáztam is egy pöppet a fészen csóri Marius miatt. És ha virtuskodni akarnak, akkor talán inkább cápákkal, barrakudákkal, krokodilokkal, esetleg piranhákkal kéne próbálkozniuk.

#2833 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 15. - 20:24

De csak puszta kézzel.

#2834 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 21. - 10:08

Nincs kedvem tovább harcolni a butaság ellen.

Kedves kiskorú lovas leányzó, aki készséges lovon épp hogy tud ügetni,  kitalálta, hogy lovat venne inkább, mert úgy olcsóbb. Bár az én lovaim ,akik egyébként egészségesek, kiegyensúlyozottak és működnek, drágák, bár azokról is lebeszélném, várjon még.

Belinkelem neki a lovasokponthun szépen összeszedett cikket a lótartás költségeiről, kiegészítem, hogy ha olcsó (és valószinűleg képzetlen vagy elrontott) lovat vesz, még az edző, belovagló, kórház költsége is hozzá jön, így már nem olyan drága az alkalmi órabéres lovaglás.

Akkor majd ketten lovagolnak a családból, jött a válasz.  :mellow:

#2835 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 21. - 10:52

Szegény ló :sad:

#2836 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 26. - 22:45

Nem szokványos nap volt, az szent.

Szokványosan indult, ha nem számítom az érdekes Hold együtt állást. Délelőtt a szokott munkával telt, majd a kutyák sétáltatásával a dombon, később tereprendezés, körletrendezés. ebédhez készülve észrevettem, hogy az egyik csivava borul fel, nyálzik, egyéb idegrendszeri tünetek, ami kísértetiesen hasonlít a mérgezett kutyák tüneteihez. Leizzadtam egy perc alatt, nem rémlik, hogy elkódorgott volna  a kutya, nagyjából végig velem volt, de persze egy eldobott mérget felszedhetett...Szerencsére a doki kéznél volt, megkapta az elsősegélyt, már csak várni kellett a végeredményre :(

A munka nem áll meg, jött a lovasom, kezdő futószáras.

Munka közben a helybéli parasztgyerek menetrendszerűen elvágtázik az úton mellettünk, ahogy szokott, a futószáras lovam szerencsére nem ijedt meg, de egyik tanítványom lova verte magát a karámban, felpörögve, mint az őrült. Szerencsére megjött a tulaja is, mikor kész lettünk a futószáras munkával. A tulajdonos leányzónak ajánlottam, tegye ki a lovat a legelőre, had tombolja ki magát. Tombolás már nem volt, de persze kakaskodni kezdett az elválasztott lovakkal, minek a vége egy leszakított kapu lett. A lovak összekeveredve hisztiznek, a lányokkal próbáljuk őket rendbe szedni. Mikor fura hangot hallok, valami vergődve repül és csapódik a földbe. A kutyák már rohannak is, egy szerencsétlen vadkacsa bénázott, ordítok és rohanok én is a kutya után aki elkapta és viszi is. 

időben érkeztem (rég futottam így), a kacsa túlélte.  

Szerencsére ezalatt kiskutyám jobban lett, de még egy kőr az állatorvosi rendelőbe, megnyugtatásképp. Majd haza, ahol öreg kutyáim várnak, akik csak kézből, külön külön hajlandók enni, fog és egyéb öregségi problémák miatt. Mire ez is kész, késő este, a tanyára autózván (hátra van az esti lóetetés) az út szélén két labrador alszik. Megálltam megkérdezni, mit csinálnak, ők nem kérdeztek vissza, jöttek velem. Bepakoltam a kocsiba (a saját kutyakíséretem reklamálása ellenére) és kivittem a tanyára. A szuka kutyus tüzel, a másik kan kutyus, látszott, hogy az utcán megetették őket, de nálam is őrülten felhabzsoltak mindent, amit kaptak, még a szárazkenyeret is. 

Még reménykedem, hogy nem kidobták őket, így oldva meg a nem kívánt szaporulatot (és az élelmezésüket- ami nem volt túl bőséges), talá csak elcsavarogtak és szerető gazdijuk keresi őket. 

Talán... :mellow:  :mellow:

És most ebédelek végre.

Nesze neked, 8 órás munkaidő.

Edited by Kistáltos, 2014 február 26. - 22:48.

#2837 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 27. - 13:28

Akkor jó lesz azt a szukát ivartalanítani mielőbb, mielőtt sok helyes labradorkölyköd is lesz :gm:

#2838 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 27. - 19:35

Azzal nincs gond, ugyebár, állatorvos barátokkal :)

Csip van a kutyákban. Péceliek. 4 telefonból egy müxik is, de nem vették fel. 

De kérdés, hogy kell-e nekik a jószág? vagy hogy megérdemlik-e?  Ezek a kutyák tegnap óta folyamatosan esznek, mintha az utóbbi évet szeretnék bepótolni... :(

Gondolom, ha enni nem kaptak, oltást se nagyon. Szerencsére nyugodt, hálás állatkák, egy szavuk sincs, pedig csak egy kis ketrecbe tudtam bezárni őket.

Az a baj, hogy sok kutya jött már össze nálam, de nincsenek kenneleim, összevissza zárogatom, kisketrec, nagyketrec, kocsi, kisház, mindig másokat engedek ki, stb, bonyolult módszer, mást nem lehet, mióta van sok "jóakaró": a mérgezők, a vadászok és még egy pár. 

Szerencsémre az állatorvosok mindent megtesznek az egészségük érdekében, a rokonaim és egy szoc konyha az ételük nagy részét adja, de arra már nem fussa, hogy kenneleket építsek. Pedig nagyon kellene.

szeretném őket jó helyre, de sok remény nincs az örökbefogadásra, nincs szivem menhelyre vitetni (a közeli menhelyen 20 kutya van összezárva a legtöbb boxban, olyan nagy zsufi van.)  Nem tudom, mi legyen. :(

#2839 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 27. - 20:40

1959977_544638955652049_2057212874_n.jpg

#2840 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 5. - 21:42

Milyen jó ez az időképradar! Most jöttem rá, akkor fáj a fejem, ha eminnen jön az eső. :D