Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovam van!

• Please log in to reply
5682 válasz a témához

#2801 bartorsi

bartorsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 276 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 11. - 21:52

Sziasztok!Kb 1 hónapja befedeztettem a kancámat, és ma volt a doki ultrahangozni, és benne van a csikó! Annyira örülök, hogy muszáj volt leírnom! :gm: És láttam a kis drágát az ultrahangon, mogyorónyi méretû. :yeah: Pedig 1 hete állítólag visszasárlott, és azt mondták vinnem kell újra, de én éreztem, hogy sikerült, annyira másképp viselkedik, és lám nekem volt igazam, majd kiugrom a bõrömbõl! :kir:

#2802 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 14. - 15:06

A mai napról csak ennyit:Posted Image

#2803 Keselyüstök

Keselyüstök

Csikó

• Fórumtag
  • 1.132 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 14. - 15:17

Jaj, de szépek vagytok így együtt! :yeah:

#2804 Amira

Amira

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 383 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 14. - 18:06

Fárasztó nap lehetett.

#2805 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 14. - 18:14

Hát igen. Ramóna annyira elfáradt az egész napos sétálgatásban és legelészésben, hogy le kellett feküdnie. Én meg pont arra jártam és odabújtam mellé. Eddig még sosem engedte... egyszer régen a Mafla nevû lovacskával heverésztünk ilyen meghitten. Ramóna végre annyira jól és biztonságban érzi magát az új helyén (cirka egy hónapja van itt), hogy simán elheverészik a napon. Én ma annyira sokat nem dolgoztam, de tegnap reggeltõl-estig megállás nélkül lovagoltam és lovagoltattam... jó volt, de akkor tényleg kipurcantam. :)a többi kép

#2806 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 15. - 7:48

:) Tetszetek.

#2807 Satin Speed

Satin Speed

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.508 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 17. - 10:56

Sziasztok!Kb 1 hónapja befedeztettem a kancámat, és ma volt a doki ultrahangozni, és benne van a csikó! Annyira örülök, hogy muszáj volt leírnom! :gm: És láttam a kis drágát az ultrahangon, mogyorónyi méretû. :yeah: Pedig 1 hete állítólag visszasárlott, és azt mondták vinnem kell újra, de én éreztem, hogy sikerült, annyira másképp viselkedik, és lám nekem volt igazam, majd kiugrom a bõrömbõl! :kir:

Hozzászólás megtekintése

Gratulálok! Én is átéltem ezt. Láthattam 1hónapos vemhesen az ultrahang felvételt és bár tényleg csak mogyorónyi volt a csikó benne, de annyira jó volt látni a szívének a dobogását. Soha nem fogom elfelejteni!! :ang:

#2808 aryka

aryka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 511 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 19. - 17:23

Sziasztok:)Sok ötlet után végre vettem édes Mókás csikóm mellé ( Õ amugy 1 éves) egy pajtást egy Furioso csõdõrcsikót aki ugyszintén 1 éves:) A terv elõszõr az volt hogy eldom Mókást de aztán vátozott a terv és ugy döntöttem nem adom semmiért sem ( egyébként nagyon össze vagyunk nõlve, az elsõ másodperctõl ahogy a világra jött :D ami nem mellesleg volt nekem egy nagyon csodálatos dolog) szóval gyarapodtunk eggyel:) ugyhogy 4 paccom van. Szerencsére hely is van hozzá meg idõm is van rájuk :D ugy mondjuk nem válaltam volna be még egyet ha nem lett volna adott a hely, stb..Amugy Mentor (így hívják:D) fekete és van egy orcsíkja, nagyon édi. Hétfõn ha minde igaz lesznek képek is már róla, és ha érdekel benneteket :D rakok fel :kir: Annyira örülök Mentornak :gm:

Edited by aryka, 2006 május 19. - 17:23.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 19. - 19:01

Fekete ló? Naná, hogy érdekel a kép :DSzerencsés vagy, hogy jut elég idõd mindükre, maradjon is így :)

#2810 aryka

aryka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 511 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 19. - 19:48

Köszönöm:)REmélem így lesz nagyon nagyon sokáig, mióta az eszemet tudom a lovak a mindeneim:) nem is sikerül senkinek sem eltántorítani a dologtól :D hétfõn jön haza a pacc és akkor csinálok képeket :kir: és rakok fel...

#2811 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 19. - 21:06

Én újabb idilli pillanatot kaptam el a karámban:ímeÚgy látom, az én szépségem egész jól beilleszkedett már. :) Május 16-án éjjel észrevettük a várva várt jeleket Picur nevû lovunkon (ez még tavaly októberi fotó, itt nem látszik semmi). 11 körül már erõsen izzadt, kapart és a tej is spriccelt a tõgyébõl.Magára hagytuk, egy óra múlva újra ránéztünk. Akkor próbáltam rávilágítani a zseblámpámmal a pérájára, hogy lássam, mennyire van kitágulva. Ezen jól összekaptunk, vissza is mentem a házba. Éppen beértem, amikor hív a párom: gyere vissza, kint van a feje!Start vissza, már ez a látvány fogadott. Elõször a csikónak csak az egyik lába és a feje lógott ki. Én még sosem voltam jelen ellésnél, úgy éreztem csak útban vagyok, segíteni meg végképp nem tudtam mit. Kedvesem idegesebb volt, mint a kanca. Picur lefeküdt - a csikó visszacsusszant. Újra felállt - akkor már mindkét láb és a fej látszott. Isu megfogta a csikó lábait, meghúzta õ pedig egyszerûen kisuttyant - s hopp, máris eggyel többen voltunk. :ang: Mamikája rögtön tisztogatni kezdte a csikótVan ennél meghatóbb pillanat?Elkötöttük a köldökzsinórt, körbefotóztam õket minden irányból, aztán gyorsan almot cseréltünk. Május 17-én 00:28-kor jött világra a Bónusz névre hallgató kancacsikó. :) 1:00-kor fogta magát, felpattant és onnantól már le sem akart feküdni. Olyan nagy csikó lett, hogy elõször nem tudtuk rátenni (vezetni) a cicire. Egyszerûen nem lehetett annyira "lenyomni" a fejét, hogy hozzáférjen a kajához. Itt már magára hagytam a páromat és a barátainkat, hadd küzdjenek, mert nekem másnap hajnalban kellet felkelnem. Persze akkor is az istállóban indult a napom, már ez a látvány fogadott.Este már tudtam ilyen fotót is csinálni. Itt látszik, hogy milyen kifacsart helyzetben tud csak szopni a csikó. :D Tejci van bõven!Ilyen szépséges kiscsikó volt az ajándék-kanca méhében. Mivel a mami ajándék, a csikó a Bónusz nevet kapta a keresztségben. ;) A teljes album

#2812 Shanka

Shanka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 19. - 21:15

Grtaulálok a csikszikez Anikó és legyen sok örömed benne (is) :)

#2813 Satin Speed

Satin Speed

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.508 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 20. - 14:48

Jaj gratulálok én is a kicsi jövevényhez! Gyönyörû csikó. Sok gyönyörû élményt és kalandot kívánok nektek. Nekem is van egy hírem. Szerdán vettünk egy lovat. De nem akartam akkor beírni még, mert akkor még nem lett áthozva hozzánk.Azonban ma reggel 10 óra körül végre megérkezett! Egész éjjel alig aludtam...Csak forgolódtam és azon gondolkoztam, milyen szép terepeken fogunk együtt lovagolni és milyen jó lesz majd nekünk. Hát végre itt van. Levettük a lószállítóról, azonnal belenyomtuk a szájába a féreghajtó pasztát, majd irány a frissen almozott box. Már széna is volt bent, így amint bement teletömte a száját. :)Késõbb mikor elbúcsúzott tõle a régi tulaj, elõvettem a dobozkáját és lepucolgattam. Tetszett neki, fõleg mert közben csináltam neki egy maccsot és vakarászás közben ehetett. Szegény nagyon sovány, ráfér egy 100kiló bõven. De nem baj, mert mi ráadjuk azt a hiányt majd. :DEzekután elmentünk, megnéztük a csömöri ugróversenyt, csináltam pár képet és drukkoltunk a mi istállónkból versenyzõ két lovasnak. Sajnos nem lett hibátlan a lovaglásuk, de akkoris szépen mentek. Lili és Matróz ha jól emléxem 12hibával végzett (3pont az idõátlépés miatt) mert megtorpant a Matróz.Brigit pedig sajnos kizárták mert Dorina nem akart ugrani... :hupp: De legközelebb majd jobban megy.Ezután visszamentünk az én egyetlenemhez és kivittem legelni.Képek a drága kis lovamról VandárólVanda amúgy egy 6 éves Magyar Félvér kanca.Apja Dömsöd Ramzes-3Anyja Fáni

#2814 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 20. - 17:08

Grat! szegény vanda...tényleg nagyon sovány. :(

#2815 kjudy

kjudy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 437 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 20. - 22:29

Gratulálok, sok-sok örööt velük Mindkettõtöknek! :)

#2816 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 22. - 14:48

Oldi, akkor te még nem láttál igazán sovány lovat...! Gratulálok én is!

#2817 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 23. - 6:58

En ugy ertettem, mintha Oldi csak ironikus lett volna (?), mert annyira azert tenyleg nem sovany... :confused: ;) Gratulalok!

#2818 aryka

aryka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 511 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 23. - 7:44

Na megérkezett tengap a kis Drága:) MentorMentor2Mentor3Tisztára jófej pacc. :D

#2819 aryka

aryka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 511 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 23. - 10:25

Utólag részemrõl is garula a pici pacihoz! :)

Edited by aryka, 2006 május 23. - 10:26.

#2820 Satin Speed

Satin Speed

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.508 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 23. - 16:56

Sziasztok. Hoztam megint képet Vandáról felnyergelve.Valamint a kikötõnélHát nem gyönyörû ló? Tegnap már ültem is rajta. Nagyon élvezte. Vágtában csakúgy repült. :yeah: Nagyon jókedvûen vágtázott. Ügetés közben is csak a fû vette el néha a figyelmét. :P

#2821 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 23. - 17:04

:ang: legyen már csütörtök délután! :)

#2822 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 23. - 17:09

télleg nem láttam még nagyon sovány lovat. de talán nem is baj! :D akkor inkább úgy mondom, vandának nem baj, ha hízik. :)

#2823 Satin Speed

Satin Speed

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.508 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 23. - 17:35

:ang: legyen már csütörtök délután! :)

Hozzászólás megtekintése

Egyet kell értsek veled. :D :yeah: Vanda is várja már. :kocc:

#2824 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 23. - 17:35

Remélem Fanta is! :D :kir:

#2825 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 23. - 20:57

Jelentem nekem es van már lovam!Ímé az egyik:Betyár, a szeme se áll jól :)Betyár még egyszer, egy rossz pillanatban, rosszul fényképezve, de a ló jó! :)

#2826 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 23. - 20:59

Hurrá hurrá! :) Gratulálok, Bare. Mit lehet még tudni a fickóról? :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 23. - 20:59

De kis mokány, helyes deg, sok örömet hozzá! :)

#2828 tomsawyer

tomsawyer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.115 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 23. - 21:01

Gratula az újdonsült Betyártulajdonosnak :kocc: !Bizonyítottan jó márka :yeah: .Hány Betyár tulajdonos is van már a fórumon?

#2829 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 23. - 21:07

Ötéves herélt, fajtájára nézve székely parlagi fajta :) Viccen kívül tényleg ez a helyi fajta Csíkban, ilyeneken fogjuk lovastúráztatni a népet Csinód City egynapi járóföldes környékén. Sütve nincs, viszont van benne csip, mivel Romániában már vagy két éve az az elfogadott eljárás.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 23. - 21:08

Tök jól néz ki az állat, komolyan, tényleg olyan "parlagi fajta", nekem nagyon tetszik! Sok örömet nektek :ang:

#2831 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 23. - 21:25

Köszönöm :)Betyár és társai ha minden jól megy, megtekinthetõk június negyedikén, Bulcsú napján a Csíksomlyói búcsúban.

#2832 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 5:53

télleg nem láttam még nagyon sovány lovat. de talán nem is baj! :D akkor inkább úgy mondom, vandának nem baj, ha hízik. :)

Hozzászólás megtekintése

Akko` tevedtem, nem volt ironia. :rolleyes: :D Gratula Betyarhoz!

#2833 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 7:28

Bare, gratulálok! :)Illik hozzád Betyár!Képzeljétek, elveszett tegnap éjjel az állatorvosunk. :rolleyes: Azt ígérte, hogy este 9-10 között jön, meglessük van-e csikó Ramikámban. 11-kor felhívtam (félkómásan, mert már a hintaszékben bóbiskoltam), hogy mikor érkezik?Aszongya Somogyban van, úgy számolja éjjel 2-3 körül jár felénk. ÚÚÚÚÚÚÚÚÚ - mondom - jól van, akkor csörrentsen meg és felkelek.Reggel hatkor csörgött az óra - konstatáltuk a párommal, hogy a doki nem hívott. Hamarosan rácsörgök, hogy él-e még...

#2834 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 7:43

Helyes a pejkód, Bare! :kocc:Anikó, remélem, elõkerül a dokitok - ennyi intimitás után illõ lenne ellenõriznie, teherbe ejtette-e Ramónád. :)

#2835 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 7:45

Kerestétek Ramónában? :D

#2836 Lombardo

Lombardo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.519 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 8:05

Remélem nem állt megint fejre valahol az autópályán! Szezonban, mikor napi 2-3 órákat alszik, többször eljátsza. :(

#2837 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 10:13

Dokinak nincs baja, éjjel belefutott egy vetélésbe. :(Ramika még nem vemhes, pénteken újra inszeminálunk...

#2838 Lombardo

Lombardo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.519 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 10:23

Ramikának nem tetszik a papa? :( Lehet, hogy természetes úton szeretné inkább! :dev: Azért drukk, hogy összejöjjön!

#2839 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 10:24

Másodikra össze fog jönni.Szurkolok én is. :)

#2840 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 10:25

Köszi!Azt mondta, hogy valószínûleg túl hosszú volt az elsõ sárlása, azért nem sikerült elkapni... és hogy most kezd sárlani újra, és mivel most már jobb idõ van, rövidebb lesz a sárlás és könnyebben megfogan. Úgy legyen! ;)