Ugrás a tartalmakhoz

Díjlovaglás

• Please log in to reply
3415 válasz a témához

#2801 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 18. - 8:50

Most nem azért, mert a szakág jelenlegi vezetésében sok, számomra szimpatikus van, de ugye a szövetség, aki hozza a szabályokat, el is térhet tõlük. Az marha érdekes, hogy a KO versenyre senki sem írja, hogy az nem egyezik a FEI szabályzattal. Nem hát. És? Az egy közönségszórakoztató esemény, mint a díjlovas mérkõzés.

#2802 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 18. - 9:48

Köszönöm! ;)
Eszerint az OTP kupán sincs díjlovaglásban hivatalos versenyszám.

Eddig sem volt. (Pedig lehetne).

#2803 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 18. - 13:18

Úgyhogy rászántam magam, drákói szigor van, és elővettem legszebb emlékeimet a tanügetésről. Tegnap ment elég sok, kiborulás nélkül. Ma meg lehet bal patával kelt...

Nyilván azért viseli nehezebben, mert félkész a lovad (mint írtad), segíthetsz rajta futószárazásos háterősítéssel.
Remélem, jól sikerül a versenyed. Majd írd meg. :)

Nemhivatalos versenyek: a díjlovi szöv. nem zárkózott el ezektől a versenyektől, kezdetben sem, hisz nagyon jó a sportág népszerűsítésére, gyakorlásra, utánpótlás-becsalogatásra.

Más szakágak verték a nyálukat...
Bár abból is volt bemutató a vágtán, érdekes...
(mit bemutató!? Verseny. )

Edited by Kistáltos, 2011 szeptember 18. - 14:10.

#2804 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 18. - 14:09

Eddig sem volt. (Pedig lehetne).

Nem valószínû.
Ki találja ki, hogy miért nem? :kv:

#2805 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 18. - 19:11

"a díjlovi szöv. nem zárkózott el ezektõl a versenyektõl, kezdetben sem" Ja, azért kellett Csömöri Díjlovas Nyílt Edzéssorozat szabályzatot kreálni.

#2806 Pipsy

Pipsy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 301 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 19. - 8:02

Nyilván azért viseli nehezebben, mert félkész a lovad (mint írtad), segíthetsz rajta futószárazásos háterõsítéssel.
Remélem, jól sikerül a versenyed. Majd írd meg.

Köszi mindenkinek a választ. Ha megyek, tanügetek természetesen, de tényleg elõfordulhat, hogy ha a hiszti elõszelét megérzem, jobb lenne 4-5-öt könnyûügetni. Na mindegy is, még nem tuti, hogy indulok.

Igen, igen, futószár... A lónak volt/van egy kis zablaproblémája, ami szépen alakul (edzõ segítségével lovagolom persze). Volt 4 hónapunk, hogy futószár, cavaletti, járóiskola, laza elõre-lefelé lovaglás volt a program, semmi más. Úgy voltam vele, hogy nem veszekszek feleslegesen vele az esetleges hiányosságaink miatt, hanem kezdem elõrõl vele, mint egy csikóval. Ennek meg is lett az eredménye, az egyensúlyát sikerült nagyjából belõni, kezd aktivizálódni a hátulja, de túlterhelni nem akarom még. Pont ezek miatt a hátát sem pisztergáltam még túlzottan, így áll a kapcsolatunk a tanügetéssel is. Futószáras munka jelenleg hetente 1x.
Egyébként hihetetlen érzékeny ló, az Öreggel soha semmi ilyen problémám nem volt, pedig õ sem volt egyszerû eset - ügetõló, a fajta összes hátrányával plusz extrákkal...

Na, nem untatok semmit, ha valami még felmerül bennem, vagy megakadnék, írok :)

#2807 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 19. - 12:06

"a díjlovi szöv. nem zárkózott el ezektõl a versenyektõl, kezdetben sem" Ja, azért kellett Csömöri Díjlovas Nyílt Edzéssorozat szabályzatot kreálni.

Ne csipkedj, Örni. :)
Nem a dijlovi szöv. álmodta ezt meg, hanem felettes szerv, a lovasszöv. hatására, kiskapuként kreálódott. Az ugribugrit meg leállították. :/

Nem untatsz, Pipsy, jó hagosan gondolkodni. :)
Heti egy fsz kevés, a "nagyok" a napi edzésterv részeként délelõtt futószárazzák, délután idomítólovagolnak.
Én is ezt szeretném bevezetni, de csak vágyálom marad, idõ hiányában, mert az "iskolás"lovaimra hetente egy fsz és egy lovaglás jut, ami fejlesztené az izomzatot, képezné, "karban tartaná" a lovat. (a többi az iskolalovasoké. ) Ezt kevésnek érzem, bár nem "romlanak " a lovak, de én többet, jobbat szeretnék, mindíg. :D

#2808 Pipsy

Pipsy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 301 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 19. - 12:27

Na ja, ha a nagykönyv szerint mehetne minden... :) Heti 3x lovagolom, feles ló. Így is erõn felül van a heti egy futószár. Sajna többet nem tehetek, idõm sincs, csak két állásom meg meg egy saját lovam, akit mázlijára megint csak nincs idõm nyaggatni :) Úghogy ebbõl vagyok kénytelen gazdálkodni :(

#2809 szmöre

szmöre

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 122 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 21. - 8:24

Philippe Karl: Lókiképzés Olvastátok? Van aki már korábban is ismerte a módszereit? Véleményetek az olvasottakról?

#2810 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 21. - 8:52

Én most olvasom, még az elején járok. De odavág rendesen a szakágnak!

#2811 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 21. - 9:01

Ezt kifejtenéd, hogy érted? Véleményed szerint érdemes megvenni? (gondolkodom rajta)

#2812 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 21. - 9:38

Eléggé lehúzza a mai bíráskodást (hogy mennyire preferálják a helytelent), rámutat a képzés során ma helyesnek vélt, de szerinte téves módszerekre, stb....szerintem mindenképpen érdemes megvenni. De ha egy könyvesboltban beleolvasgatsz, az meg fog gyõzni. :)

#2813 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 21. - 9:38

Ezt kifejtenéd, hogy érted?
Véleményed szerint érdemes megvenni? (gondolkodom rajta)

Kötelezõ olvasmány minden gondolkodó lovasembernek!

#2814 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 21. - 9:39

Ori, helyettem kérdeztél :D Akkor én is beruházok ;)

#2815 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 21. - 9:47

Eléggé lehúzza a mai bíráskodást (hogy mennyire preferálják a helytelent), rámutat a képzés során ma helyesnek vélt, de szerinte téves módszerekre, stb....szerintem mindenképpen érdemes megvenni. De ha egy könyvesboltban beleolvasgatsz, az meg fog gyõzni. :)

A hivatalos lovasvilág nem kedveli a Légéretét...a lovak igen!- idézet P.K.-tól.
(Ne ezért is alakult az a másik csoport a FB-on...)

#2816 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 21. - 9:52

Én is kedvelném, de hol lehet ezt manapság megtanulni? :confused: Köszi Franke, megveszem. Aztán ha átrágtuk magunkat, újrakezdhetjük a Totilas-vitát :dev: . Na, csak viccõtem. Az az igazság, hogy neten elérhetõ hasonló anyagokat már olvasgattam, úgyhogy sejtem az irányvonalat, de azért egy könyv az más.

#2817 hubertus

hubertus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.809 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 21. - 10:14

Minket meggyôzött a módszer, a fiam kb. 6 hónapja dolgozik eszerint a lovaival! :yeah: Csak ajánlani tudom mindenkinek! :)

#2818 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 21. - 10:14

Valóban más a könyv, de mellé szerintem kellene látni a gyakorlatban is valakitõl. (Úgy tudom van dvd is....csak nem akar ideérni hozzám :rolleyes: )

#2819 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 21. - 10:46

Nekem megvannak, angol alámondással, esetleg tudok másolni...

#2820 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 21. - 11:47

Oké. Csak töröld már a postaládádat. :)

#2821 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 21. - 13:48

Ha már ilyen irányba kanyarodtunk, van egy jórégi könyvecske reprintje, ami számomra sokat jelentett, és Emeset volt olyan rendes, hogy digitalizálja nekem. El tudom küldeni, bár gondolkodom rajta, hogy ezt is megveszem (neten láttam hirdetve).

Gróf Erdõdy Pálffy Zsigmond - A lovaglás vezérfonala
Posted Image

#2822 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 22. - 16:39

(jó kis bukocska) És holnap Fót!

#2823 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 28. - 8:30

Ernest ma kell kérdeznelek Pátyról? :)

#2824 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 28. - 8:40

Igen, de alighanem nem tudok menni. :(

#2825 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 28. - 11:18

Fejér megyében keresek klasszikus lovaglást oktató díjlovas edzõt, jó lenne, ha mobil, ki tudna járni a lovaimhoz. ;) Tudtok ajánlani valakit?

#2826 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 28. - 17:16

Ernest, kár... :(

#2827 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.554 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 28. - 21:07

Posted Image
- Csak a hangulat kedvéért.
( Ugye nincs fásli, ínvédõ, pataharang: tehát verseny :D )

#2828 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 29. - 7:07

:dev: Gonosz. Amúgy meg :yeah: .

#2829 Spanishereit

Spanishereit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 30. - 18:40

Ori, helyettem kérdeztél :D Akkor én is beruházok ;)

Aki még nem szánta el magát, elõször is tegye meg :) , másodszor meg könyvtündér.hu!
Másnapra megjött 5400 házhoz szállítva ! :kir:

#2830 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 4. - 6:46

És hét végén Kaposvár!

#2831 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 4. - 7:35

Volt valaki Fóton? Nincs eredménylista a paraversenyrõl, s fotó. Tudtok róla valamit?

#2832 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 4. - 13:07

Hát, Fót. Megismerkedtem egy szimpatikus lánnyal (azaz beszéltünk pár szót), aki önkéntesként a Lovasterápia Szövetségnek fotózott, õ azt mondta, õ odaadja nekik a képeket, oszt fogalma sincs róla, aztán mit tesznek vele. Meg Jucuus is fényképezett. Én vasárnap délelõtt voltam a gyerkõcök pályájának szélén, van ugyan egy pár képem onnan, de még nem dolgoztam meg õket. Eredmények engem meg sosem érdekeltek. :) Hogy õszinte legyek, az elmúlt években kissé csökkent a lelkesedésem, mert rengeteg üresjárat volt. Emlékeim szerint egy óra késéssel kezdés, csúszások, meg ilyenek. Engem meg ez azért frusztrált rettenetesen, mert a sprecíz díjlovas startlisták alapján jókat fényképezhettem volna, ha a kettõt össze tudom vetni. Idén már úgy mentem, hogy döntenem kell a kettõ között. Ebben most sajnos nagyot segített, hogy a nemzetközi díjlovas része is kicsit leült. Jövõre viszek egy széket, hûtõládát, leülök a paraverseny sarkán reggel, aztán felõlem késhetnek, meg sopánkodhatnak, hogy nagy csúszás van, én kényelmesen fényképezek. Mondjuk mindez a terápiás lovaglás topicba lett volna való, de mindegy. :D

#2833 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 5. - 8:28

Szolgálati közlemény: holnap postázzom az anyagot azoknak, akiknek DVD-t, CD-t vagy fût-fát ;) ígértem. Illetve Hurkásföldön várják a tirpák postagalamb érkezését, az ablakomból leszedem a kiírást. :dev: Bocs, hogy itt, de nem akartam annyi magánt megírni, és a dolog innen indult.

#2834 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 6. - 21:50

Hát, Fót. Megismerkedtem egy szimpatikus lánnyal (azaz beszéltünk pár szót), aki önkéntesként a Lovasterápia Szövetségnek fotózott, õ azt mondta, õ odaadja nekik a képeket, oszt fogalma sincs róla, aztán mit tesznek vele.
Meg Jucuus is fényképezett.
Én vasárnap délelõtt voltam a gyerkõcök pályájának szélén, van ugyan egy pár képem onnan, de még nem dolgoztam meg õket.
Eredmények engem meg sosem érdekeltek. :)
Hogy õszinte legyek, az elmúlt években kissé csökkent a lelkesedésem, mert rengeteg üresjárat volt. Emlékeim szerint egy óra késéssel kezdés, csúszások, meg ilyenek. Engem meg ez azért frusztrált rettenetesen, mert a sprecíz díjlovas startlisták alapján jókat fényképezhettem volna, ha a kettõt össze tudom vetni. Idén már úgy mentem, hogy döntenem kell a kettõ között. Ebben most sajnos nagyot segített, hogy a nemzetközi díjlovas része is kicsit leült. Jövõre viszek egy széket, hûtõládát, leülök a paraverseny sarkán reggel, aztán felõlem késhetnek, meg sopánkodhatnak, hogy nagy csúszás van, én kényelmesen fényképezek.

Mondjuk mindez a terápiás lovaglás topicba lett volna való, de mindegy. :D

Há' má' mér',sajnálatos módon mintegy sub rosa,de valamelyik pályán ott ment az elsö paradijlovas...izé...OB.Amiröl ugyanugy hallgatás van mint az elötte egy héttel volt állitólagos edzöversenyröl.de se kép se hang sehonnan.

#2835 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 7. - 8:55

Ja, arról az egy versenyrõl el is feledkeztem, hogy van. Látni nem láttam.
A terápiás versenyek eredményei itt.
A többié meg itt és itt.

#2836 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 7. - 14:20

Na, ugyan elindulok egy órán belül, de Kaposvárra csak reggel érek. Viszont vidáman végignézem a szombatot.

#2837 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 10. - 8:28

A Hírtv-ben "kommentár nélkül" vágtak be ezt-azt Kaposvárról. :kir: Épp beestem tereprõl, amikor láttam. Ígérem, utoljára szolg. közl.: A P. C. DVD-nél az angol menüt kétszer kell elindítani, a második alkalommal már hallatszani fog az angol szöveg. Így van az eredetivel is, nemtom miért. :rolleyes:

#2838 kisbambee

kisbambee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 658 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 10. - 17:29

Még egyszer köszönöm a Philippe Karl dvd-ket Ori, elfelejtettem beírni a problémát velük, de igazából nekem nem is volt vele gondom, rendesen elindult az angol nyelv(persze pc-n,asztali dvd lejátszón nem próbáltam). Nekem amúgy a könyv is megvan, megérte azt a 6ezret érte, és így már több fogalmam van a dolgokról, hogy látom is, meg olvashatom is hozzá magyarul. :) Mindenkinek csak ajánlani tudom. Ki is próbáltam eddig 2 lovon(ami ugye nem sok, de még mindig több mint a semmi), az egyik abszolút problémában volt a szárral, támaszkodással, de már kezdi érteni, mit is akarok tõle, és nagyon tetszik neki, hogy nem a szájpadlására/nyelvére hat a zabla, hanem szájszegletre. Na mindegy. Bocsi a zavarásért, itt a díjlovasban. :rolleyes:

Sok sikert mindenkinek a világ ellen való lázadásban. :gm: Tudjátok, sok lúd disznót gyõz...a kérdés ki a lúd, és ki a disznó. :dev:

#2839 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 10. - 17:31

Étvágyat csináltatok ehhez a dvd-hez. :)

A Hírtv-ben "kommentár nélkül" vágtak be ezt-azt Kaposvárról. :kir: Épp beestem tereprõl, amikor láttam.
Ígérem, utoljára szolg. közl.: A P. C. DVD-nél az angol menüt kétszer kell elindítani, a második alkalommal már hallatszani fog az angol szöveg. Így van az eredetivel is, nemtom miért. :rolleyes:

Gyula bácsi volt például a tévében, hallomásom szerint, õt is láttad?

Edited by Ernest, 2011 október 10. - 17:32.

#2840 szmöre

szmöre

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 122 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 10. - 20:04

Vasárnap mi is elmentünk megnéztük Kaposváron a du-ni nagydíjat... P.K. nélkül is már évek óta borzadva nézem, hogy miket hoznak ki nyertesnek, v. helyezettnek. Konkrétan az elsõ hat nem tudott piaffozni. A passage és az ügetés szinte több esetben nem volt elkülöníthetõ. Elõször a francia srácnál láttam ellenvágtát, utána még vagy 2 lovas ellenvágtázott...Tény, hogy freestyle..., de ennyire?!