Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Dunakeszi - Veresegyház - Vác háromszög

• Please log in to reply
5438 válasz a témához

#2801 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 31. - 9:22

Sziasztok!!!Kedden is és tegnap is Gödön lovagoltam Bársonyon.Kedden gyönyörû késõesti lovaglásunk volt! Õzek, nyulak futkároztak mindenfelé.Tegnap meg mit láttam! Néni+bácsi kutyát sétáltat az erdõ szélén és kíséri õket több szõrõs valami, hosszú farokkal. Messzirõl nézem mi a fene lehet az. Közelebb érek, hát 3 macska kísérte el õket, egészen otthontól az erdõbe!!! Nagyon komoly volt! :D Egy fekete, egy cirmos, meg egy nem tudom milyen. Tisztára mint a lábhoz szokott kutyák, kísérték õket. Csak elõlünk menekültek be egy picit az erdõbe. Mondta a néni hogy együtt nevelkedtek a kuytussal és nagyon szeretik, azért kísérik el õket.Aztán tegnap átmentünk Bársonnyal a 2/A-n és meglepetésemre hazafelé úgy seietett, mintha hajtaná a tatár. A kis nyugis Bársony. Annyira tudta mikor fordulunk haza! Azért élvezetes lovaglás volt.Sajnos mire leszálltam úgy megfájdult a fejem, még reggel is fájt. A front. :rolleyes: Jó hétvégi lovazást mindenkinek! És jó háziversenyzést!!!

#2802 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 31. - 15:34

Holnap megyek szurkoló tömegnek a versenyre. :) Ha minden jól megy, akkor ma felkocogok a pályára Wapival egy kicsit mozgatni, hogy holnap jó formában legyen.

#2803 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 31. - 15:39

Utána meg átjössz megnézni Walkert! :yeah:

#2804 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 31. - 15:42

Holnap? Ugorj át a versenyre nézelõdni, és utána átmennék veled Walkerezni.

#2805 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 1. - 20:41

Sziasztok!Nem tudjátok, hogy vasárnap Hatvan mellett mikor kezdõdik a lovas felvonulás?Úgy hallottam, hogy "lejátszák" a hatvani csatát - de nem tudjuk mikor kezdõdik.Közben keresgélek a neten, de hátha valaki kapásból tudja. . . Elõre is köszi,

#2806 discozombi

discozombi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 780 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 1. - 21:19

Sziasztok!Nem tudjátok, hogy vasárnap Hatvan mellett mikor kezdõdik a lovas felvonulás?Úgy hallottam, hogy "lejátszák" a hatvani csatát - de nem tudjuk mikor kezdõdik.Közben keresgélek a neten, de hátha valaki kapásból tudja. . . Elõre is köszi,

Hozzászólás megtekintése

Próbáld megh itt:http://www.vizsla24....&hol=1&x=28&y=5ezt adta ki, igaz böngészgetned kell, de talán sikerrel jársz: http://forum.index.h...ticle?t=9059387

#2807 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 1. - 21:44

Köszi, még csak a google-nál tartottam :) - kevés sikerrel.De a második linkeddel hamar rátaláltam!Ha valaki mást is érdekel: http://forum.index.h...ticle?t=9059387

#2808 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 2. - 7:52

Gyors jelentés a házi versenyrõl:Gratulálok minden indulónak, kivétel nélkül ügyesek és lovashoz méltóak voltak :yeah: Nagy meglepetésre rengetegen jöttek el, jó pár környékbeli lovardából és a szurkoló tábor is kitett magáért, jó hangulatú buli kerekedett.Pár képet sikerült készíteni, azok majd késõbb kerülnek fel.

#2809 Dreamcatcher

Dreamcatcher

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 904 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 2. - 13:35

Sziasztok!Azt hittem, hogy már mindenki leírta az élményeit a tegnapi versennyel kapcsolatban, de akkor ezek szerint nem csak én lettem fáradt!Részemrõl pénteken (késõ)este dõlt el, hogy egyáltalán kimegyek, de akkor nagyon eldõlt. Kedves ismerõsöm Zsolt ajánlotta fel nekem, hogy kaphatnék a fenekem alá egy hátast. Itt el is dõlt a kérdés: megyek!Délelõtt megérkeztünk a tett színhelyére, ahol visszafogottan bár, de gyûltek a lovasok. Itt megbeszéltük a lóügyi részleteket, és végülis Zsófi Marcipán nevû lovával induhattam a versenyen. Ezer köszönet érte még egyszer! :yeah: Nagyon kezes kis jószág volt: melegítésnél is rendesen viselkedett, meg úgy általában is. Az elsõ versenyszám a trail volt: tehetségünk szerint megpróbáltuk teljesíteni a pályát: ahogy bebizonyosodott már a kezdetek kezdetén: az ugrás után egy kicsit még továbbmentünk, és egy szép nagy ívvel megbolondítva a pályát mentünk a négyszögbe; valamint én nem tudok nyíllal lõni, így hiába volt jó az irányzék, nem húztam ki eléggé az ideget, meg különben is remegett kezem-lábam, hiszen ez volt életem elsõ versenye, naná, hogy agyon izgultam magam! Ezután járóiskola, kapilláris (amitõl én jobban féltem mint a paci), a lószállítóra is felmentünk félig, elõre, hátra szépen ment Marcipán, oldalra viszont már nem akaródzot neki, úgyhogy megköszöntem szépen a részvételt, és kibaktattunk. Várakozáson felüli lett a teljesítmény, ugyanis én mint tökkezdõ versenyzõ, egy ismeretlen lóval úgy indultam el, hogy kipróbáljuk, majd lesz valami, de verseny közben -a nyíllövés után- már megjött a hangulatom, és veszettül jól éreztem magam!Gyorsaságiban nem indultunk, egyrészt csípõgondok miatt, meg azért is, mert esélyünk nem lett volna egy-egy villámgyors pacit lefutni.Utolsó számként a pleasure következett, mint 16-os a második csapatba kerültünk. Szegény pacónak már -érzésem szerint- a háta közepe nem kívánta az egészet, így néha bekolbászoltunk a kör közepe felé, meg visszaestünk ügetésbe, meg mittudomén, de még mindig változatlanul jól éreztem magam.Megvártuk még az eredményhírdetést is: álmomban nem gondoltam volna, de benne lettünk az elsõ 5-ben: 4.ek lettünk, el sem hittem, amikor a nevemet hallottam!A nagy örömködés után még rendbetettük a pacikat, és mindenki indult haza.A zöld szalag rögtön kikerült a szoba legnagyobb falának legesleges-legközepébe.Összefoglalva: szép az új tanya, jó csapat gyûlt össze, gratulálok az összes résztvevõnek: jók voltatok, külön Izának is; és puszi még egyszer Zsófinak, hogy kölcsönkaptam tõle a paciját, és puszi Marcipánnak is, hogy ilyen rendes-okos volt velem! :D

Edited by Dreamcatcher, 2006 április 2. - 13:43.

#2810 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 3. - 8:29

Bolondok napja – 2006.04.01.Tartozom a beszámolóval a tavaszi nyitó versenyrõl– magamnak, Erwinnek, DC-nek, a versenyzõknek, a szervezõknek és az olvasóknak.Több tanulsággal is szolgált számomra a szombati „házi” verseny. (Azért az idézõjel, mert inkább volt régiós, mint házi verseny.) Elõször is, egy hétig pihent lóval, aki a tavasz miatt tele van energiával, nem lehet igazán eredményes az ember lánya trail-ben és pleasure-ben. Másodszor, pleasure elõtt nem szabad kölcsönadni a lovat egy körre, ha a ló nem ismeri a „beugró” (vagy inkább felugró) lovast, mert felhergeli magát a jószág. Harmadszor, a lónak szokni kell a versenyhelyzetet, hogy olyankor is jól menjen az, ami hétköznap az égvilágon semmi gondot nem okoz – mint pl. hordók között ácsorgás, nyugodt ügetés, oldallépés stb. Ennyit hát a tanulságokról, és most jöjjön maga a verseny az én szemszögembõl.Korán a tanyára értem, még a szervezõgárdát is megelõztem. Igazán ki akartam csinosítani Jedit erre a jeles napra. Imrének persze az volt az elsõ kérdése, hogy hol a jelmezem. Ekkor eszembe jutott, hogy elhozhattam volna a macskafarkamat, amit egy álarcosbálon már viseltem, és minimum csizmás kandúr lehettem volna. Késõ bánat, maradtam tehát egyszerû cowgirl. A lovasok lassan szállingóztak, de egyre nagyobb lett a tömeg a Határ-tanyán, alig lehetett helyet találni a lovak kikötéséhez. A nevezéshez is egyre gyûltek az emberek. Én rögtön kértem az egyes rajtszámot – így elsõnek végezhetjük a feladatokat, és utána nyugodtam nézhetem a többieket.A verseny egy gyors tájékoztatóval, majd pályabejárással kezdõdött. Pályabejárás közben a poén kedvéért gyalog megcsináltam minden feladatot, még a jármódokat is szemléltettem, megugrottam az akadályt, tolattam, oldalaztam, felmentem a lószállítóra, átügettem a járóiskolán. Szerintem így sikeresebb voltam, mint lóval. A lóval gyakorlásnál még minden szépen ment, de az éles versenyre lovacskám felhergelte magát. Emiatt két feladatot – íjjászat, oldallépés – igencsak elbaltáztunk. Biztos én is izgultam, de összességében nem voltam elégedetlen. Szabolcsi Zsolti profi módon teljesítette a trail-t. Ezt a számot meg is nyerte – bár ezt külön nem értékelték. A Határ-tanya benevezett lovasai szépen helyt álltak – Gáforka, Zolee, Noémi, Manusz, Józsi az ördöglovas. Dreamcatcher is nagyszerûen teljesített a „kölcsönlóval” – de errõl õ már beszámolt.A gyorsasági szám különleges volt – szlalom és hordó kombinációja, meghatározott vonalvezetéssel. Ilyet sem ló, sem lovas nem teljesített még, aminek meg is volt az „eredménye” sok pályatévesztés formájában. Én Jedivel elsõre egy biztonsági kört mentem. A „Kertesi Rettenetest”, Szabó Bélát persze senki sem tudta gyorsaságban túlszárnyalni. Néhányan a gyorsasági számot ki is hagyták. A második körben a pályán tartózkodó „versenyintézõség” harsány kiáltozása miatt Jedi szinte irányíthatalanná vált az ijedtségtõl. Elõször roppant mérges lettem, és már kezdtem toborozni a bandát, akik elkalapálják az Imréket. Késõbb megbékéltem, mert nem ezen múlott az összetett helyezésem. Bélát úgysem elõzhettük meg.Az ebédszünet után került sor a pleasure versenyszámra. A nagy létszám miatt két csoportban vonultak a pályára a lovasok. Elõtte én balga módon odaadtam Jedit Icsinek. Szívesen tettem, mert egyik legjobb barátnõm párja, és régen nem ült már lovon. Csak hát Jedinek idegen volt, jól felturbózta magát. A Fáy-présház felé tettek egy kört, és Icsi esküdött, hogy nem hajtotta a lovat. Ezt el is hiszem, Jedit nem kell bíztatni, elég egy kis szár, és kiviszi az idegent a világból. Tiszta tajték volt a ló, mikor Icsi visszaadta. Igyekeztem lenyugtatni Jedit, de rövid volt az idõ. Mondtam is Imrének, aki a bíró szerepét töltötte be, hogy inkább kiszállok, mert egy helyben állni is képtelen a lovam. A pályán kívül aztán sikerült annyira lenyugtatni Jedit, hogy végigcsináltuk a pleasure-t. Még így is elég feszült volt – a körbe-körbe, feladat nélküli mûfaj nem passzol Jedinek. Ez a szám nekünk így a 9. helyre sikerült. A nyugodt, békés lovak itt „tarolhattak”, hiszen a lényeg az elengedettség volt.Én nem lepõdtem meg túlságosan az eredményhirdetésen. Szabó Béla, a Kertesi Rettenetes elsõ lett, mint tavaly. Szabolcsi Zsolt lett a második, annak ellenére, hogy a gyorsasági számot kihagyta, viszont a két másik számban elöl végzett. Harmadik helyezett Gáfor Kata lett Sikeressel, aki így rászolgált a nevére. Az idõs telivér igen ügyes volt végig, büszkeséget okozva így gazdájának. Negyedik Petõ Kriszta (Dreamcatcher) lett, aki ráadásul aznap ült elõször azon a lovon. Igen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak a két „lassúsági” számban. Ötödik jómagam lettem Jedivel, ami a körülményekhez képest nem olyan rossz eredmény. Hatodik jól megérdemelten Belincsák Zoli (Zolee) lett a nagy sárga Fáraóval.Külön meg kell említeni az ifjúsági versenyzõket, akiket külön értékeltek. Ügyesek voltak, különösen a pónilóval indulók. Élmény volt nézni a csemetéket. A helyezések sorrendjét sajnos nem tudom, de a helytállás volt a legfontosabb.A bolondok napi verseny különdíját, az „Év bolondja” címet Bige Csabi kapta, aki egy foltos póni hátán szõrén teljesítette a trail pályát. A sóskúti lovas klub által felajánlott különdíjat a legfiatalabb, tíz éves versenyzõ vehette át.Köszönet illeti Old Cowboyt, aki zenét szolgáltatott az eseményhez. Elismerés a szervezõknek, akik a lovak ellátására, a pálya rendezésére, az ebédre és a büfére viseltek gondot, hogy a versenyzõk és nézõk felhõtlenül szórakozhassanak. Nagyon jó volt, hogy érkeztek vendéglovasok a környékrõl, és színesítették az eseményt, ami így már igazán kinõtte a háziverseny elnevezést.Vidám nap volt ez az április elseje. Remélem, ez a hangulat lesz jellemzõ az év további lovas rendezvényeire is.

#2811 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 3. - 10:29

Nagyon klassz volt a verseny, jó a szervezés és a hangulat. A házigazdák kitettek magukért. :) Amíg vártunk a mezõn a kezdésre, láttuk, hogy innen is, onnan is felbukkan egy-egy lovas csapat, igazán szívet melengetõ érzés volt. A versenyszámok közül a trailt láttam csak, mert közben összefagytunk a szélben, mi nézõk. Volt "néhány" kihívást jelentõ feladat benne. Az ugrás utáni átléptetés a négyszögön feladta a leckét a párosoknak, túl rövid volt a hely a felvételhez. A hátralépés, oldallépés okozott nehézséget sokmindenkinek, de a többi feladatot nagyon szépen végrehajtotta a mezõny nagy része. Sajnáltam, hogy Laciéknak nem sikerült az íjászkodás, mert a gyakorlásnál Wapi teljesen nyugodtan tûrte a lövést, úgyhogy számítottunk rá, hogy az sikerülhet, mondjuk a lószállítóba bemenetelében nem igazán hittünk. Ügyesek voltak a lovak, amelyik már korábban látott hidat, az minden lacafacázás nélkül átment rajta, a szûkülõ korlát is csak egy kis szépséges shagyát ijesztett meg, de aztán lovasa Imre segítségével nagyon ügyesen és türelmesen rávette, hogy átmenjen rajta. Nem tudom, hogy hívják azt a fakó lovat, amelyik kitûnt a versenyzõk között a rendíthetetlen nyugalmával, lovagoltságával és koncentrációjával. Jó párost alkottak a lovasával. Igazán jó volt látni õket. :yeah: Iza! Ne csüggedj, ahhoz képest, hogy Jedi lépni sem volt hajlandó a pályára bemenet, nagyon jól sikerült a feladat. Igaz, hogy a tavalyin jobban mentetek, de hát, hogy egy klasszikust idézzek; a lovak egyszer ilyenek: :ang: , máskor pedig ilyenek: :dev: . (Mint mi is.) Még sok-sok ilyen sikeres és jó hangulatú találkozót, versenyt kívánok a háziaknak és a környékbelieknek!

#2812 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 3. - 10:38

Biztos jó buli volt! :)Voltak a Szálenderesek nem tudjátok? Adrienn volt?

#2813 gaforka

gaforka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 76 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 3. - 10:41

Sziasztok!Mikor lesznek képek az én gyönyörûséges, ügyes, okos lovacskámról??? Na jó, a többiekrõl készült fotók is érdekelnek :) Csak egy kicsit elfogult vagyok :)

#2814 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 3. - 10:47

A bolondok napi verseny különdíját, az „Év bolondja” címet Bige Csabi kapta, aki egy foltos póni hátán szõrén teljesítette a trail pályát.

Hozzászólás megtekintése

Az igazán vicces volt! Fõleg, hogy egy db. kötõfék volt a pónin, se vezetõszár, se kantár, de így is nagyon jók voltak. :kocc: Csuti! Nem vagyok benne biztos, de két szürke pónin a lányok lehet, hogy Szálenderesek voltak? Sose tudom, hogy ki kicsoda. Dreamcatcherrõl sem tudtam, hogy õ az, aki. Adriennt nem láttam. Meg Fillyt se láttam, biztos karámot épített. De Walkert se láttam még mindig. Igen, Gaforka és Sikeres (a gyönyörûséges, okos lovacska) nagyon szépen, nyugodtan mentek a trailben, ezt elfelejtettem kiemelni, pedig nagyon tetszett. Nagyon jók voltak a trailben. Éva nagyrészt az ugrásokra látott rá, azokról csinált képet, és az kimondottan nagyon jól ment nektek, úgyhogy biztos lesz egy-két jó kép.

#2815 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 3. - 10:52

Zap, az a páros Zsolti volt Kerepesrõl Winny-vel (ha jól írom a lova nevét). Pénteken a linedance-en nem táncoltam vele egy polkát, és bosszúból megígérte, hogy elkalapál. Tartotta magát a szavához. ;) Nem volt nehéz dolga, õ egy nagyon tapasztalt lovas, sok lovat belovagolt. Ha esetleg emlékszel, a trail után tartott is egy rögtönzött bemutatót, hogy két lovat - amelyek nem mentek be a futóba a versenyen - beküldött a lószállítóba. Szerintem Zsolt megérdemelten lett 2. a versenyen.Csak azért, hogy ne csak a versenyrõl szóljon minden írás, ide csatolok egy másik beszámolót.Dolgos pihenés, avagy lelassulva – 2006.04.02.A bolondok napi verseny elsõsorban nem fizikailag volt megterhelõ a lovaknak, hanem agyilag. A verseny nem igényelt különösebb erõkifejtést, annál inkább jelentett stresszt, és kívánt sokoldalúságot és rugalmasságot. Éppen ezért határoztam úgy, hogy másnap nem kérek különösebb feladatot Jeditõl, élvezzük inkább a jó idõt a terepen.Kilenc óra tájban értem a tanyára, és meg sem lepõdtem, hogy én vagyok az elsõ lovas. Imre, a lovász mesélte, hogy a verseny utáni mulatozás estébe nyúlt. Bementem Jediért a karámba, közben megsimogattam az útba esõ lovakat. Mire a nyergelõhelyre vezettem, Imre is indult a többi lóért, Gabi telefonja nyomán. Nem volt hát egyedül a lovam pucolás közben, és az emberi társaságra sem kellett sokáig várni. Egyedül terveztem a lovaglást, és egyébként sem akart épp senki velem tartani. Kilépdeltünk Jedivel a tanyáról, miközben néhányan Gabi vezényletével a pályára mentek tanulni.Nagyon nyugis terepet mentünk. Hagytam Jedinek, hogy séta közben bambuljon erre-arra. Ha megállt nézelõdni vagy a fejét megvakarni, nem küldtem tovább, akkor indult, amikor kedve volt. Persze visszafordulni nem engedtem. A nyújtott ügetést sem erõltettem, ráhagytam, ha lassú vágtába ugrott. Mindezt azzal hálálta meg az én négylábúm, hogy bátran haladt elõre, sem a felröppenõ fácánok, sem az út melletti szemétrakások, sem egyéb „mumusok” miatt nem zökkent ki nyugalmából. A lassításoknál, jármódváltásoknál szinte elég volt gondolni rá, Jedi végrehajtotta. Én kihasználtam a jó menõkedvét, és elég nagy kört tettem vele, sok vágtaszakasszal. Jediben duracell elem van, a lassú munkavágtát képes nagyon hosszú ideig mûvelni, a fáradtság különösebb jele nélkül.Az idõ gyorsan melegedett a napsütés hatására, a szél is elállt. Potyára vittem magammal a kabátom a nyeregre kötve. Még a mellényben is melegem volt, de nem akartam menet közben babrálni vele. Míg kicsit hûvösebb volt, Jedin csak nyereghelyen látszott, hogy mentünk. Az út második felében már jobban izzadt, pedig nem mentünk gyorsabban.Betértem a Farm tanyára is, de Gábor nem volt ott, terepre ment a lovasaival. Beszéltem egy pár szót Pönö bácsival, aztán továbbálltam. A kanyargós úton utolértem három lovast. Épp középtájon, így vissza kellett vennem lépésre, ügetésre, pedig ez volt az elsõ alkalom tél óta, hogy az út végig jó minõségû volt. A Somlyó aljához érve úgy gondoltam, rábízom Jedire, hogy az erdõn át jobbra a Somlyó aljában, vagy a mezõn át balra megyünk haza. Az egyik út rövidebb, a másik hosszabb, de könnyebb. Lovam meglepett. Nem kapott jelet, hogy letérjen bármerre, ezért ment egyenesen tovább, a Somlyó meredek oldala felé. Na ez volt a legrosszabb választás, ezért balra „kormányoztam”, és mentünk arrafelé, amerre én jobban szeretem.Pont elkerültem a terepre induló lovas csapatot, nem sokkal visszaérkezésem elõtt hagyták el a tanyát. Zsoltiékat találtam még ott, akik a kisebbik lánykát oktatták lovagolni Belamin. Belami bámulatosan nyugodtan viselkedett a kislány alatt, a legfinomabb segítségadásra is reagált. Ennyit számít a finom, de határozott kéz. Én még pihengettem egy kicsit a tanyán, néztem, hogy Jedi megfürdik a porban, az izlandiak felváltva alszanak a karámban, békésen legelnek a lovak, mosakszik a cica, hevernek szanaszét az árnyékban a kutyák. Még Imre, a lovász is el volt álmosodva, és öccsére bízta a munka nagyobbik részét, aki szintén nem az az ideges kapkodó típus. Lelassult teljesen az élet a tanyán, ez a nyugalom mégis feltölti az embert, és jobban el lehet viselni a hétköznapok pörgését, rohanását.

#2816 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 3. - 11:02

Gáforka, teljes mértékben egyet tudok érteni az elfogultságoddal. Szerintem az a természetes, hogy a gazdi odavan a lováért. Én is így vagyok Jedivel. Még így is a világ legjobb lovának tartom :) , hogy nem mi nyertük a versenyt. Erre amúgy sem volt túl nagy esély, a helytállás volt a lényeg.Igazán büszka lehetsz Sikeresre! :kocc: Én úgy tudom, a Szálenderrõl csak verseny után ruccantak át néhányan. A pónisok szerintem Bige Csabi csapatával érkeztek. Nagyon szurkoltak egymásnak, tuti nem ott találkoztak elõször.Azt majdnem el is felejtettem, hogy Mormota másfél hónapos kislánya ült lovon! Igaz, a papája, Icsi segedelmével, és félálomban igazán nem volt tudatában a jeles eseménynek, viszont megörökítették fotón az utókornak. :)

#2817 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 3. - 11:31

Bolondok napja,avagy a mi napunk!Egész héten a szombati napra készülõdtünk, Bouget gyakorolt szorgalmasan, én meg kritizáltam (ez már csak így szokott lenni). Pénteken idõhiány miatt Zapolya ült fel Wapira, kicsit átmozgatni még a verseny elõtt, szépen összeszedetten, fegyelmezetten mentek a pályán. Szombat reggel 1/4 9-re beszéltük meg a találkozót, mivel mi lányok voltunk a pucoló, szépítõ, kéz alá dolgozó brigád, természetesen késtünk.Felvonultunk a tanyára, ahol a többiek már javában készülõdtek és gyûltek a lovasok minden felõl és gyülekeztek a szurkolók is szépszámmal :yeah: . Igaz néhány „hazait” úgy kellett rábeszélni az indulásra, mert nem bíztak eléggé magukban és lovaikban, az egyik induló ló pedig még kora reggel lesérült (mi van Mercivel?). A pálya magyarázat után, mindenki indult gyakorolni, persze a jármódokat és az akadályok sorrendjét még nem sokan jegyezték meg, legtöbben a lószállítóra való felmentelt gyakorolták, ki lóhátról sikeresen, ki vezetve sikertelenül. Wapinál ez a versenyszám tuti bukta (hacsak nem várja meg a közönség, hogy másfél óra alatt felrakjuk), ezért, ezt nem is gyakorolták. Józsi, Lucifer gazdája sem nagyon lelkesedett kezdetekben az indulásért, de jócskán várakozáson felül teljesítettek, pláne, ha azt vesszük, hogy ilyesmit még nemigen csináltak (jó az a ló nagyon, nem csak szép). Zsolt és Belami is várakozáson felül tejesített (a várakozás az volt, hogy be sem tudnak menni a pályára, már a melegítés is zaklatottan ment, aztán Zsolt le szerette volna passzolni Belot, de nem volt vállalkozó szellem, így rá maradt a saját lova). Gaforka is kitett magáért, lesuvickolta Sikerest, sõt még nyerget is rakott rá! A bemelegítésnél igencsak élénkek volta a lovak, még Siki is renitenskedett. A trail-bõl túl sokat nem láttam, mert ahogy bement a pályára a lovas én már az ugrásra fókuszáltam, hogy megfelelõ idõben tudjam lenyomni a gombot a fényképezõgépen, készült is pár érdekes felvétel. Összességében, nagyon fegyelmezett, lóbarát lovaglásokat láttunk, a tavalyi versenyen is indulók szemmel láthatóan sokat fejlõdtek! Egy ló volt emlékezetem szerint, aki nagyon, de õ aztán nagyon nem szeretett ott lenni. A pálya igencsak nehézre sikeredett, kevesen tudták csak maradéktalanul teljesíteni, de nagyon jó ötletekkel volt tele. A szûk és gyors átmenetek még a legeknek is nehezen ment, az íjászat meglepõ fordulatokkal bõvelkedett, sokaknak igen jól sikerült. A futóra való felmenetel szedte áldozatait, csak a nagyon rutinos lovakkal sikerült. Mivel onnan vágtában kellett megérkezni az utolsó feladathoz, ahol két rúd között hátraléptetés, majd oldallépés volt a feladat, a hirtelen jármód váltás (ráadásul „hazafelé”) a legtöbb lovat felbõszítette, így ez is csak keveseknek sikerült maradéktalanul. Nagyon jó ötletek voltak, javaslom, legközelebb Imre lovon mutassa be a pályát, kíváncsi vagyok, neki hogyan sikerült volna :gm: A gyorsasági szakaszon „kevesen” indultak, pedig a lassabban, de hibátlanul teljesített pálya is élvezetes (lásd Gaforka és Sikeres, akik korrektül, saját, de jó tempóban futottak). A szlalom-hordó vegyítés nem csak gyorsaságot de figyelmet is kívánt, bár volt segítség, Imre mindig idõben szólt, hogy melyik kézre kerüljön a lovas, így is okozott problémákat, hogy kinek melyik a jobb ill. bal keze (megjegyzem, lovon verseny közben fene sem figyel ilyenre). Ez a szám feküdt a leginkább Wapinak, az elsõ körben ugyan pályát tévesztettek, de a másodikban a negyedik legjobb idõt futották. Tündériek voltak a pónik, egyik kislány határozott „Mennyél máááár!!” felszólítással ösztökélte hátasát. A Pleasure várakozáson felüli volt, ugyanis Bouget meghúzta a lábát, így nem folytatta a versenyt, Zsoltnak is el kellett mennie, ja és mivel én nem indultam, így senki sem esett. Jó volt látni, hogy mindenki igyekszik a tudása legjavát nyújtani, helyes lábra ügetni, vágtázni mindenkinek ment (na jó Jedi már nem figyelt, így neki azért sikerült az ellenvágta, de asszem rövid idõn belül ez is megoldódott), pattogni senkit sem láttam a lovon. Ebben a számban ugye több versenyzõ egyszerre vesz részt, ki lassabb, ki élénkebb járású lovon, elõzni lehet, de tavalyi tapasztalatom, hogy sem az elõzõnek, sem az elõzöttnek, nem jó. Ha az élénkebb lóval kilovagolják a sarkokat, a lassabbal pedig levágják, szebb az összkép és nincs kavarodás. Most már tudom, hogy Dreamcatcher volt az, aki feltûnt, hogy milyen szépen, harmonikusan lovagol. Zolee és Fáraó is megbékélt egymással (a gyorsasági szakaszon jócskán felpörgött a ló), Gaforka és Sikeres számomra ûberelt mindenkit (összteljesítményben és még „Béla” kategóriában is, na jó a gyorsaság kivételével, de az nem számít :D). Eredményhirdetés: errõl már iBIza mindent elmondott, bár javasoltam, hogy legyen egy külön „Béla” kategória, hiszen õket úgysincs, aki legyõzze (eddig – bár a fejlõdéseket nézve még pár verseny és lesz ellenfél). Az eredményhirdetés után leléptünk, bulizni már nem maradt energiánk.Gratulálok mindenkinek, igazán szép lovaglásokat láttunk, kellemes nap volt! Fotókat csak ígérgetni tudok, Bouget a felelõse, de itt van egy ízelítõnek

#2818 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 3. - 11:37

Tök jó ez a kép! :kocc:

#2819 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 3. - 11:45

Voltak a Szálenderbõl is. István vezetésével ment át egy kisebb csapat. Nagyon jól érezték magukat, a lányok - Pálma és Katica pedig elhoztak egy elsõ és egy második helyezést. Azt nem tudom, hogy melyik számban.Én sajnos nem tudtam átmenni velük, mert egyéb fontos dolgunk volt, így csak délután, fél négy felé jutottam ki a lovardába. Bársony annyira vedlik, hogy háromszor annyi idõ a tisztítás és nyergelés, mint máskor. :)Az utóbbi két hétvégén is késõ délután keveredtem ki hozzá, de ennek megvan az az elõnye, hogy ilyenkor már szabad a körkarám, és tudunk végre pályázni egy kicsit. Nagyon szépen dolgozik, igazán elégedett lehetek vele. Karámban már újra a régi Bársony. Nincs elrohanás, derékra mûködik. Sajnálom is, hogy nem tudtam átmenni, szerintem pleasurban mindenképp esélyesek lettünk volna. Azért legközelebb majd terepen is kipróbálom, vacsiidõben, hazafelé :)

#2820 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 3. - 12:28

Pálma és Katica  pedig elhoztak egy elsõ és egy második helyezést. Azt nem tudom, hogy melyik számban.... szerintem pleasurban mindenképp esélyesek lettünk volna. 

Hozzászólás megtekintése

Nem volt külön díjazás az egyes versenyszámokban, hanem összetett helyezés volt. Az elsõ-második hely a lányok esetében az abszolut elsõséget jelenti. :) Ügyesek voltak!Mindhárom számban jól kellett teljesíteni a jó helyezésért. (Bár erre Zsolt az ellenpélda, aki nem indult gyorsaságiban, de a két másik számban fölényesen teljesített.)

#2821 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 3. - 16:04

Na, hát mi sötétedésig karámot építettünk :( Utána viszont buliztunk, mint állát...:gm:Ma reggel felnyergeltük Walkert! Üvöltve, ordítva rodeózott, nagyon zokon vette, fõleg a hevedert :D

#2822 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 3. - 21:09

Vasárnap egy nagyon szép és színvonalas rendezvényt néztünk meg:a Tavaszi Hadjárat csataimitációja - A Hatvani Csata.Képek: http://kep.tar.hu/ga...5944/20903150#2lapozzátok végig - érdemes! A résztvevõknek minden elismerésem!

#2823 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 5. - 9:23

Sziasztok!Tegnap oltás miatt nem tudtam Bársonyra ülni, így elkértem egyik régi kedvenc hátasomat, Pippint.Pippinke még mindig baromi jól néz ki, izmos, erõs, gyönyörû ívelt nyakkal. :ang: Magyar félvér, angol telivér származással és egy pici arab hányaddal. Pej herélt, egyébként és nagyon türelmes jószág szerintem. Mert viszonylag sok vendég is ül rajta de mégsem romlott még el. Nagyon kényelmes, lassú vágátja van, ami western nyergeben baromi jó. Az ügetése már kevésbbé volt kényelmes...nagyon magasra dobja ki az embert a nyeregbõl... no persze én is béna vagyok... de legközelebb inkább angolba ülök rá. :o Ebbõl kifolyólag ahol lehetett vágtáztunk.Átmentünk a túloldalra, ott legeltettem egy kicsit aztán visszajöttem. Olyan hamar megjártuk, hogy tettem még egy karikát az erdõben.Úgy látom mostanában nem lesz nyugi a 2/A-n inneni erdõben, mert ifák hordanak homokot a domb tetejérõl, lefelé, a híd érintésével balra. Szóval a jó kis vágtaszakaszokon. Remélem azért nem lesz így állandóan! :)

#2824 Dreamcatcher

Dreamcatcher

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 904 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 6. - 10:18

Zap, az a páros Zsolti volt Kerepesrõl Winny-vel (ha jól írom a lova nevét).

Iza, ha jól tudom, a paci neve Queeny! Csak nem hívnak kolbásznak (inkább virsli?) egy lovat! :DMondjuk egy megmentett vaddisznóbébit már neveztek el Porkchop-nak, de a végén nem lett belõle sütnivaló, túlélte!Eva!Nagy örömmel tölt el, hogy feltûnt a lovaglásom, hiszen jópárszor volt, hogy kilovagoltam a sarkokat, mégis gyorsabban szeretett volna végezni a paci. Egy-egy döcögõs ügetésnél próbáltam összeszedni a kis drágát, de a végére már rendesen elfáradt szegény, és egyfolytában a kijáratot bámulta. Hangsúlyozom, hogy bámulta, mert volt olyan rendes, és nem rendezett "jelenetet" annál a bizonyos csücsöknél. :) Én a kipróbálás kedvéért voltam ott, így nekem minden kevésbé sikres, illetve sikeres megmozdulás is egyenként élmény, a dícséretek meg a hab az "élménytortán"!

Edited by Dreamcatcher, 2006 április 6. - 10:39.

#2825 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 10. - 14:00

Nehogy úgy tûnjön, a háromszögben csak Iza lovagol, írtam én is egy terjedelmes beszámolót. Semmi faxni, semmi filozófia, csak három nap lovaglás.Pénteken Csuti kivitte kicsit Bársonyt, de nekem is akadt egy fölös órám, így futottam a lovardába. Csodák csodája, Kaktusz is kijött velem. Úri dolgunk volt, mert Csutinak hála, bemelegített ló várt minket, ráadásul a Vegától vásárolt szuperkényelmes nyergével nyergelve. Mivel így megmenekültünk a mindent beterítõ, hatalmas szõrpamacsokkal járó lópucolástól, egybõl a karám felé vettük az irányt. Mivel a kisebb körkarámban gyerekek dolgoztak, nekünk a nagykarám maradt, ahová késõbb bejött Szigony is futószáron. Elõször Kaktusz ült Bársonyra, és egész ügyesen dolgozott. Örült neki õ is, én is. Kaktusz után én már csak azért ültem fel, hogy elmondhassam, pénteken is lovagoltam. Volt összeszedett lépés, ügetés, vágta mindkét kézre, úgyhogy gyorsan abba is hagytam, Bársonyka mehetett vacsizni.Cserébe szombaton hatalmasat mentünk. Ez volt az elsõ igazi, napsugaras, madárcsicsergõs, rügypattanós hétvége, legalábbis nekem. A világvégén jártam, valahol Csomád és Fót között ;). Eljátszottam a gondolattal, hogy megkérdem Fillyt, vagy Izát, merre vannak, nehogy majd hétfõn derüljön ki, hogy három facsoporttal arrébb kerülgettük egymást. Aztán ránéztem az órámra, eszembe jutott, hogy jócskán elmúlt dél, és én még azt sem tudom, mi legyen az ebéd, ezért inkább nem nyúltam a telefon után, hanem gyorsan Göd irányába fordítottam a lovat. Bársony egész úton remekül viselkedett, nem volt egy engedetlen gondolata sem, attól eltekintve, hogy amint az orra hazafelé mutatott úgy gondolta, akár rohanni is lehet. Természetesen az volt a jutalma, hogy vágtáztunk még le-föl az ellenkezõ irányba egy jót, amitõl villámgyorsan rájött, hogy kicsit sem érdemes sietni. Tényleg okos, ha próbálkozik is, azonnal felfogja, hogy mit miért nem érdemes csinálnia. Innentõl megint tökéletes volt, ezért a kiserdõben, félúton le is szálltam róla, és száron vezetve sétáltunk haza. Olyan jó érzés volt, ahogy a fülembe szuszogott. Néha egy-egy ízletes fûcsomót látva megállt legelészni, aztán baktattunk tovább. Élveztem. Vasárnap két óra felé épp szabad volt a körkarám, így ott melegítettem, csak aztán mentünk ki. Már akkor éreztem, hogy ma nagyon nincs kedve semmihez, ezért úgy döntöttem, hogy csak az erdõben maradunk. Lassan léptünk, ügettünk az ösvényeken, de azért egy alkalmas helyen megugrattam vele néhányszor egy kidõlt fatörzset is. Bársony apró termete ellenére kifejezetten szívesen ugrik, és némi gyakorlás utám már nekem is sikerült a megfelelõ pillanatban kiemelkedni a nyeregbõl. Ezután már csak bóklásztunk. Igazi tereplovaglás volt, mert még véletlenül sem az úton mentünk, hanem a fák között szlalomoztunk, a kidõlt törzseken kavalettiztünk, sõt egyszer egy olyan sûrû, tüskés, növendék akácosba is sikerült belevinnem, hogy kénytelen voltam a hátralépést is gyakoroltatni, a ruhám és a szemünk épsége érdekében. Az alsó erdõrészben azért volt némi vágtamunka is. Szépen sikerült megállni testsúlyra, szóra, a lovarda irányában is, aztán besétáltunk. István mondta, hogy épp rám akart telefonálni, mert úgy elmaradtam. Nyergelés után kiszedtem Bársony fejébõl néhány ott billegõ kisebb tüskét, átvakarásztam, kapott némi jutalomfalatot, aztán békénhagytam. Nem tiltakozott ;)

#2826 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 10. - 14:19

Wow! Mekkora beszámoló! :DTényleg jó volt az a kis pénteki lovaglás! A Samsung felé elvágtáztam, ott visszafordultam, kicsit hagytam legelni Bársonyt egy kisebb ibolyamezõ közelében, míg én csodáltam a kis növényeket. Aztán teljesen felpörgött visszafelé, de nem hagytam, még lekanyarodtunk az erdõbe egy karikára.Pucoláskor valóban fehér szõrpamacsok boírtottak mindent a kikötõ környékén. (A kikötõt mire visszaértem megsemmisítette az egyik ló. :eek: )A szombati lovaglásodat nagyon irigyelem! :cool:

#2827 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 10. - 15:22

Átlagos lovaglások – 2006.04.5-6-9.Nem maradhatok adós a múlt heti lovaglásokról szóló „kisregénnyel”. Szerdára megbeszéltem Imrével, a lovásszal, hogy megyünk egy terepet, persze õ csak akkor, ha végzett a tanya körüli munkával. Mikor elindultam otthonról, felhívtam, ráér-e. Már kezdett aggódni, hogy nem megyek, és Imre, a házigazda azt mondta, szerinte biztosan nem megyek. Az idõ esõre állt, de ez engem cseppet sem tud eltántorítani.Azt hittem, mire kiérek, a lovak már a nyergelõhelyen várnak, de tévedtem. Kimentem Jediért, Imre meg Katicáért. Hamar végeztünk a pucolással, hogy elegendõ idõt tölthessünk kint világosban. Katica eleinte berzenkedett a munka ellen, megpróbálta levetni magáról Imrét. Lovászunk sem volt rest, fennmaradt és összeszedte a lovat. A végére már egész szépen ment a kanca. Néha hagytam, hogy menjenek elöl, én meg Jedivel hátul. Egy rutinkört tettünk a Somlyó körül, közben jót dumáltunk. A szemerkélõ esõ sem zavart. Albert, Imre öccse, örült, mikor megérkeztünk, bár nem tudom, tényleg komolyan aggódott-e a bátyjáért.Csütörtökön egy kicsit hamarabb értem haza a szokásosnál, és persze a tanyára indultam elõször. Útközben beszereztem egy kis almát – biztos voltam benne, Jedi megérdemli majd a dicséretet. A tanyán már a lószépítésnél tartottam, mikor megérkezett az „ördöglovas” Józsi. Én elõször nem is akartam elõszedni a nyergem, mondván az esõ árt neki. Végülis alábbhagyott egy kicsit az áztatás, és nyerget raktam Jedi hátára. Józsinak fel volt törve a lábánál, nem akart terepet kockáztatni, én meg eleve a pályára készültem. Józsi hamar rájött, hogy a pályán sem könnyebb sebes lábbal, mint terepen. Kipróbált ugyan egy másik nyerget is, de az ugyanúgy irritálta a lábát, mint a sajátja.Jedivel kicsit többet dolgoztunk a pályán a szokásosnál. Tettem a programba gyorsításokat és sok ugrást is. Teljesen meg voltam elégedve a ló munkakedvével, nem kellett bíztatni, sem pedig veszekedni vele. Az elsõ jutalom egy kis játék volt a földrõl. Elõször laza kikötõszárral, majd anélkül mászkáltunk a pályán, én elõl, Jedi mögöttem. Egy kis akadályt is megugrottunk közösen. Néha megállítottam és körbejártam a lovat, vagy épp átbújtam a hasa alatt. Eközben õ szépen állt egy helyben. Mindketten élveztük ezt az epizódot. Jedi azért, mert megszabadult a hátán utazó kolonctól. Én meg azért, mert nagyon tetszett a lovam belém vetett bizalma. A második jutalom alma formájában került lovamhoz, onnan a száján keresztül a hasába.Józsi még kint ügyeskedett a pályán Luciferrel. Próbáltak kivitelezni néhány kis kört és hátralépést. Mutattam Józsinak néhány dolgot, amivel elérheti, hogy a ló hajlítsa magát és ne merev oldallal kanyarodjon. Azt is sokat kell még gyakorolniuk, hogy a hátralépés laza nyakkal, nem pedig felemelt fejjel sikerüljön. Okos paci Lucifer, figyelmes, hamar felfogja mit kell tennie, persze ha helyesen kapja a segítséget.Az egészben az volt a jó, hogy a lovaglás idejére teljesen elállt az esõ, és akkor kezdett rá megint, mikor hazafelé autóztam.A hétvége nagy részét külföldön töltöttem. Az alvás nagyon kevés volt. Ha összehasonlítanám magam egy kapcaronggyal, biztosan magamat találnám gyûröttebbnek. A fáradtság ellenére kimentem vasárnap délután a tanyára. Alig volt bent ló, mert aki tehette, elment egy szalonnasütéssel egybekötött túrára. Váchartyánba mentek, és abban bíztam, ha a Kurjancs felé kerülök, összefutok a hazatérõ csapattal. Nem csalt számításom. Kb. egy órás kör után, a település széle elõtti vágtaszakaszon láttam meg a hátukat. Eleresztettem Jedit, hadd rohanjon utánuk. Jó volt a talaj, nem kellett aggódnom a gyors tempó miatt. Utolértem a Bagi Bandát, nagyot kurjantva köszöntöttem õket. Megörültek, és kicsit meg is lepõdtek. Egyedül Imre, a házigazda sejtette, hogy én vagyok, akit láttak a mezõn kibukkanni az erdõbõl. A többiek nem ismerték fel sem a lovat, sem engem. Tény, hogy Jedi ki van combosodva rendesen, de egyáltalán nem hájjal, hanem izomkötegekkel. Én sem viseltem már a vaxost, aminek a látványához már nagyon hozzászoktak.A csapattal együtt értünk vissza a tanyára. Jedit nem nyergeltem le, mert Albi megkért, szeretne felülni a hátára. A bátyja tanította meg õt valamennyire lovagolni, de a finom dolgokat egyáltalán nem ismeri. Bementünk a körkarámba, és elmondtam, mit kellene tennie és hogyan. Elõször elég merev mozdulatokkal lovagolt, amit Jedi berzenkedéssel honorált. Mondtam Albinak, hogyan lazítsa el a derekát és kövesse a ló mozgását. Egész ügyesen csinálta. A szárkezelése még elég darabos maradt, azt még sokat kell gyakorolni. Nagyon tetszett neki az egész, és sokat dicsérte Jedit. Legvégül még én foglalkoztam Jedivel a földrõl, amiért Gabika megtapsolt minket.Úgy mentünk el a tanyáról, hogy a lovak még a nyergelõhelyen maradtak, vacsora elõtt már nem volt értelme kivinni õket a karámba.

#2828 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 10. - 15:28

Adós vagyok a házi verseny képeivel, ugyan nem jutottam el a feliratozásig, de ami késik az asszem, már nem is jön el.Ime:

#2829 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 10. - 17:01

Ez nagyon király! :D

#2830 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 12:25

Tegnap nézegettem egy gödi honlapot és ma rápillantottam az elõzményekre és ekkor jött az isteni megvilágosodás: www.GOD.lap.hu :DHát ezért olyan isteniek ott a terepek! :D

#2831 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 16:56

Ez nagyon király!  :D

Hozzászólás megtekintése

Köszi Pende! Felülrõl nem is tünt fel, hogy ennyivel fölé ugrottuk az akadályt. A fénykép engem ledöbbentett. Most már egyértelmû, hogy gyakorolni kell Jedivel - persze angol nyeregben - magasabb ugrásokat is.

#2832 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 9:42

Sziasztok!Igazából nem is tudom melyik topicba írjak, ide vagy Vegához... Na mindegy, a másik topicban Vega sziporkái mellett úgyis elvesznek az írásaim. :)Szóval tegnap 2 hét szünet után (ami eredetileg örökre szólt volna :() újra ültem Pendin! Kimentem a Vega-farmra, átvedlettem és elindultam az óriási, mélyhomokos karám legeslegtúlsó felébe a lóért, mert persze hogy ott legelésztek. Egészen meglepõdtem, hogy kb. 10 méterrõl odajött hozzám. Felvittem a tanyához, persze ekkor jött az összes, biztos a vacsi sugallatát nyújtottam nekik. :D Bende és az egyik kutya egymást kergetve jöttek végig. Nem semmi ahogy vérszomjas külsõvel kergeti a dagi (bocs) herélt a kutyát!Sõt egyszer Bende mintha engem is el akart volna kergetni a szerelmétõl, Pendikétõl! De rámordultam, hogy õ most az enyém!Aztán pucolás, nyergelés. Kicsit lefogyott szegénykém, Vega mondja olyan lassan és keveset eszik, úgy kell könyörögni neki, hogy egye meg a zabot. Ezt lovaglás után be is bizonyította. Azt a nyámnyogást!Szóval elindultunk kifele, Vega mondta merre menjek az erdõbe, meg hogy hívjam ha eltévednék, de biztam a 6. érzékemben.Éreztem, hogy nagyon nincs kedve eltávolodni az újonnan szerzett barátaitól, de menntünk. Az orkános szél elõl az erdõbe menekültünk. Hát hogy itt milyen gyönyörû a terep! Fenyves, akác, dimb-domb, jobb-bal kanyarok váltva, isteni homok a ló lába alatt, vadak suhannak, stb. Csupa nyál az egész! :yeah: Pendi olyan feszült volt, de azért ügettünk, vágtáztunk. Lépni azt nem nagyon akart/tudott. Aztán egyszer a fák között felbukkant 2 lovas, 2 szürkén, épp egy ledõlt fát kerültek a bozótok között. Pendi szerintem nem látta pontosan hogy mi is az csak a nagy zörgést hallotta. Úgy beparázott! Fordítottam a hang irányába, hogy nézze mán meg mirõl van szó, de õ menekült volna. Ebbõl persze huza-vona-ágaskodás lett. Aztán gondoltam elindulok azon az úton amin épp voltam. Szegénykém nem nyughatott, én meg nem tudtam hol is járok, de vettem a bátorságom és beugrattam vágátba. Mentünk, mentünk, le-föl, patak mellett, jobbra, balra és láss csodát: egyrészt ráéjöttem hol vagyok, másrész Pendi felvett egy tökéletes tempót és szépen vágtáztunk jó hosszan! Csodálatos érzés volt, hogy végre átengedtem magam a vágta ringatásának és a lóba vetett bizalmamnak!Találkoztunk 2 vadásszal, akikkel volt 2 kutya. Az egyik egy fiatal kajla spáni, a másik egy labrador, aki kicsit érdeklõdve közeledett felénk, távolodva a gazditól, de a gazdája fütyült neki a síppal kettõt és a kuyta lefeküdt az autójuk mellett és várt! Ledöbbentem hogy ilyenre be lehet tanítani õket! nagyon okos volt!Na szóval ez volt. Visszaérve, fél órát könyörögtem Pendinek hogy egyen, Vega még az öreglányt is kihozta mellé, hogy nehogy azért ne egyen, mert menne a többiekhez. Remélem azért hamar összeseszedi magát!És úgy néz ki ma is megyek! Azért a szél elcsitulhatna.

#2833 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 14. - 8:30

Szisztok! Úgy látom a hétköznapok az enyémek beszámolószempontból... :)Szóval tegnap Vegával együtt mentünk ki terepre. Õ Nikol(Hugi) lovával jött Ouzoval (ha jól tudom a nevét), én Pendivel természetesen. Mondtam mutasson egy kb. 1 órára kalibrált terepet. A két gyagya ló egymást spanolta a terep feléig kb, amíg ki nem vágtáztuk õket egy kicsit. Ekkor még én mentem elöl, utána már szépen tudott Pendi vágtázni Ouzo mögött.Hihetetlenül hosszú, homokos vágtaszakaszok vannak! És egy csomó lovas tanya van ott a környéken. Eleinte ilyen lapossabb, egyenesebb szántóföldek melletti területen mentünk, aztán bekanyarodtunk az erdõbe. Ez a vörösfenyõ baromi jól mutat ezen a tájon! Aztán jött egy kanyargós szakasz, amire elõtte nap egyedül is rátalátam tök véletlenül. Az egy nagyon jó szakasz!Hát nagyon élveztem a terepet! Köszi Vega! Remélem máskor is megyünk együtt!Miután visszaértünk Nikollal és Bogyóval(biztos ismeritek páran, fóti lovas ill. lovardatulaj) beszélgettünk egészen sötétedésig. Nagyon jó fejek és bevallom nehéz elszakadni a tanyáról, olyan jól érzi magát ott az ember!Pár fotót csináltam csak. Már nagyon kevés volt a fény, így vaku nélkül homályos lett. Ez meg Pendike vakuval. Majd csinálok jobbakat...Jó lovaglást hétvégére Mindenkinek! :cool:

Edited by Csuti, 2006 április 14. - 8:44.

#2834 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 14. - 8:56

Csuti! Hogy ne csak te írj... Bár nem járok terepre Wapival, mert nagyon rebbenékeny mostanában, lusta lennék a Somlyó túloldaláról visszagyalogolni. :D Kicsit nagyon elkényeztetett Ozzy, akinek soha nincs egy rossz mozdulata. Wapinak most rettentõen rémisztõ tud lenni bármi, egyik nap kiugrott alólam. Alig bírtam magam hosszas lebegést követõen visszatornázni. A pályán nyúzom, de futószáron is olyan rodeót adott elõ, ami tõle merõben szokatlan, egyszer volt csak erre példa eddig. Úgyhogy most a pályán küzdünk rendesen, eddig nem sok sikerrel...

#2835 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 18. - 12:15

Zsolti – avagy ni csak, ki nyerítCsikó született a tanyán. Zsolttól kaptam 13-án, csütörtök este egy sms-t, egyetlen szóval: csikó. Az egyetlen vemhes kanca a tanyán Mimóza volt, de a biztonság kedvéért visszakérdeztem, milyen csikó – hátha mondjuk, teljesen másikról van szó. Reggelre Imre, a lovász üzenete várt, hogy Mimózának csõdörcsikója született.Késõbb kiderültek a részletek is. Estefelé, ahogy a telihold felfelé vándorolt égi útján, elindult Mimózánál a szülés folyamata. Imre, a kanca gazdája (miért ne lenne Imrébõl még egy, hogy jobban össze lehessen keverni õket) hamar a helyszínen termett. Rettentõen ideges volt, járt-kelt a tanyán, miközben két doboz cigit is elfüstölt. Imre, a lovász segített a picinek kibújni, egyik mellsõ lába ugyanis nem elõrefelé állt. Szerencsére gyorsan és zökkenõmentesen megérkezett a jövevény az új világába. Imrét, a lovászt el is neveztük Sári nénének, mert õ volt a bába a születésnél. A nagy eseményt megörökítette Zsolti (Manusz) a fényképezõjével. Végig ott volt és fotózott, anélkül, hogy zavarta volna a „kismamát”. Zsolti lett az új csikó keresztapja, és rögtön rá is ragadt az ifjú ló-titánra a Zsolti név.Szombaton délelõtt a jó idõben ki is engedték Mimózát és Zsoltit (a csõdörcsikót) a körkarámba. Õk voltak a tanya szenzációi. Mindenki õket leste, bár a lovászokon kívül senki sem ment be hozzájuk. Mimóza terelgette, babusgatta a fiát, nagyon gondos anya. Amikor Rio nagy hanggal a kerítéshez nyargalt, Mimóza látványosan fenyegette meg, nem hagyva kétséget a felõl, hogy kerítés nélkül bizony osztana néhány rúgást a rendetlenkedõ „pasinak”. A kerítés miatt inkább a csikót terelte odébb a kanca, hogy ne zavarja Rió háborgása.A karámból úgy hozták be a mamát-babát, hogy Albi vezette Mimózát, Imre a lovász pedig a csikót terelte az anyja mellett. Amikor a kis csõdi ugrált, vagy sietett, Imre rászólt, hogy „Zsolti ne ugrálj” vagy „Zsolti ne rohanj”. Mindez nagy derültséget keltett mindenkiben, még a névadó „keresztapában” is. Meg is jegyezte nagy büszkén, hogy milyen fontos ember lett õ a tanyán.Teljesen mellékes, hogy szombaton lovagoltunk kis csapatban, nagy csapatban, voltak nálam barátnõim Jedin lovagolni. Azt sem ecsetelem különösebben, hogy szombat este sütögetéssel egybekötött összejövetelt tartottunk a tanyán, énekléssel, vidámsággal. Mindezen események eltörpülnek az új csikó születésének jelentõsége mellett.Vasárnap kora délután rémisztõ üzenetet kaptam Imrétõl, a lovásztól. Beteg lett a kiscsikó, és nagyon rosszul érezte magát. Imre, a házigazda hiába próbálta hívni az állatorvost, nem érte el. Mimóza gazdája, Imre is értesítve lett, de õ sem tudott segítséget hozni. Mindenki teljesen el volt keseredve. Végül Bambi gazdája megadta egy másik állatorvos számát, aki el tudott menni a tanyára. Zsolti csikó valami fertõzést kapott az állatorvos szerint, ami a levegõben van mostanában, azért nem akart szopni, és egyre gyengült. Csak feküdt a szalmán Mimóza lábánál. A két injekció segített, és estére már újra tudott enni. Este még újra beszéltem Imrével, a lovásszal, õ mesélte a megnyugtató fejleményeket.Mindenki azonnal a szívébe zárta a kis Zsolti csikót. Nagyon örülnénk, ha láthatnánk fejlõdését, gyarapodását, okosodását napról-napra, hétrõl-hétre.

#2836 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 20. - 13:16

Sziasztok!Írok mán egy kicsit, csak a rend kedvéért. :)Hétvégén már nagyon hiányzott a lovaglás, hétfõn este már azzal álmodtam hogy lovagolok... Úgyhogy kedden meló után húztam a Vega-tanyára Pendihez. Vega karámba ment Bendével, úgyhogy egyedül mentem ki. Kifele meglepõen nyugis volt Pendike, ezt kihasználva sokáig csak léptettem, hogy ne is húzza fel magát. /Vagy csak a szomszédos tanyán nézte a kiszabadult lovakat? Vmelyik nagyon nyerítezett azt hallottam, biztos az nem tudott kiszökni és a többinek üvöltözött.:)/Egy csodás, fenyvessel övezett úton haladtam elfele, néha vissza kellett vennem vágtából, mert az úton sokszor hevernek kerszetben fenyõk. Aztán kiértem az erdõ túlfelén és visszafordultam egy párhuzamos úton. Na ekkor már kezdte felhúzni magát, de kezelhetõ maradt. A nagyon kanyargós úton szerettem volna visszamenni, de valahogy túlmentem rajta és az erdõ Csomád felé esõ oldalán lyukadtam ki. De tudtam hol vagyok, viszont Pendi nem biztos, mert egy legelést kihasználva, hirtelen hátraarcot vett és elindult volna az ellenkezõ irányba. Teljesen meglepett, mert máskor mint az iránytû, olyan pontosan tudja merre van a haza és arra siet inkább. Onnan már legelészve, meg-megállva mentünk hazafelé, 2 vágtaszakaszt még közbeszúrva. Jó volt!Tegnap meg Bársonyt vittem egy eü terepre, mert izomláz gyanus volt (de ezt Adriennek kéne megírnia ;)). Különösebb merevséget nem észleltem, a lábropogás a szokásos volt. Nyugisat mentünk az erdõben és hagytam legelni több alkalommal is. De milyen makacs tud lenni amikor tovább kell indulni a hõn szeretett fûcsomóktól! :)Jó lovazást mindenkinek a hétvégére!És közös ujjkeresztberakást kérnék az esõmentes vasárnapért!!! :cool:

#2837 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 20. - 14:00

Csuti, pontosítok: csak aggódtam, nehogy izomláza legyen >)Az történt ugyanis, hogy hétfõn mentünk egy majd' három órás terepet, és csak a végén vettem észre, hogy útközben, ki tudja hol, elveszítettem a telefonomat.Mit volt mit tenni, hazavittem a kocsit, h. a család végre el tudjon menni a nagymamához - nélkülem. Útközben kitettek a lovardánál, újra lehalásztam Bársonyt, és gyors pucolás nyergelés után ujra jártuk a fél órája befejezett jókora terepünket. Szegény Bársony eleinte nem tudta mire vélni a dolgot, de aztán beletörõdött a sorsába, és megint nagyon kellemeset mentünk. Arra emlékeztem, hogy egy ponton elõvettem a telefont, megnézni, mennyi az idõ, így odáig viszonylag gyors tempót diktálhattam, utána viszont szabályos nyomkövetés volt, a saját patanyomunkat követve haladtunk. Érdekes volt, ahogy felidézõdött apránként, hogy igen, ez alatt az ág alatt bújtunk át, ezt a vaddisznótúrást kerültük meg, erre kanyarodtunk stb. Már hazafelé jártunk jócskán, majdnem elértük a felüljárót, és még semmi, így kicsit kezdtem reményvesztett lenni, amikor elértünk egy erdõrészletet, ahová korábban bevittem Bársonyt legelni. Az ágak nagyon erõsen belógtak, talán ezért nem akart közéjük menni, így újra próbálkoztunk, de ismét ellenszegülés volt a válasz. Nem láttam az okát, így újra próbálkoztam, amikor bevillant, hogy elõzõleg is ugyanígy tett, de akkor nem erõltettem, épp az ágak miatt, mert én magam sem tudtam elhajolni elõlük, hanem leszálltam, és kézen vezettem be. Hoppá, jutott eszembe! Akkor leszálltam. Lenéztem a kengyel mellett a földre, és hogy, hogy nem, a száraz fûben ott vigyorgott a kis kék mobilom :) Bársony hatalmas puszit kapott, és két erdeigyümölcsös (Bölény ilyet vett neki :rolleyes: ) jutalomfalatot. Még vágtáztunk egyet, hogy én is lecsillapodjak, aztán legelhetett egy kicsit, hogy õ is örüljön végre, majd irány haza. Igazán nincs okom panaszra, ügyesen elintéztem, hogy közel hat órát töltsek nyeregben végül ;)

#2838 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 20. - 14:15

Na így kell alattomosan beszámoló írásra késztetni a ritkán nyilatkozó régiósokat!!! :kir: Én is csak az izomláz lehetõségére utaltam! Mindenki tudja hogy óvod azt a kis Drágát! :)*össze szavakat a keverem...

Edited by Csuti, 2006 április 20. - 14:16.

#2839 Dreamcatcher

Dreamcatcher

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 904 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 23. - 12:21

Sziasztok!Itt a szezon-megõrülnek az emberek!Szombaton kimenetm lovazni, bár tanulni kéne, hamar beadtam a derekam. A Duna partjánál eddig sem lehetett sokat lovagolni, de most még végképp nem. Elõször a Vízmûvek irányába indultunk, ahol csakhamar rájöttünk, hogy arra lehetetlenség lovagolni, hacsak nem vizilovat akarunk megülni. Ekkor elindultunk a Katonadomb felé. Itt már jobb a helyzet, bár még az a rész is rendesen tocsog, de legalább nem áll a víz. Fenn a dombon végre száraz környezetben meleg napsütésben érezhettük a lovazás igazi csodáját. Miután az alattam pattogó telivér kancát sikerült megnyugtatni, dolgozgattam vele, majd engedtem legelni. Kis pihenõ után indultunk haza. Ekkor történt, hogy két kisfiú rendkívül vagány módon a lovak közelében faroltatta a robogót, majd gázhúzogatva, dudálva húztak odébb. Az alattam lévõ paci csak a különben is szokásos pattogást adta elõ, de a társam lova tisztára megvadult. Amúgy is tele volt a ló segge, így nem volt nehéz bakolós-kirohanós vágtát produkálnia. Miután õk is meg tudtak állni, odapillantottam, hogy megvannak-e, szerencsére minden egyben volt. Ezek után fogtam sebesléptû lovamat, és odarotyóztam a két zavarkeltõhöz. Miután megkérdeztem, hogy jólesett-e nekik megijeszteni a lovakat úgy néztek rám, mintha nem is õk lettek volna. Ezek után egy önelégült mosollyal -miközben távolodtam- dudálva utánam röhögtek.Komolyan mondom, hogy felháborítóan viselkedtek. Vajon majd hétfõn mit fog mesélni az általános iskolában az a két kölyök? Erre biztos büszkén fognak még egy pár napig emlékezni. Na az ilyennek nem való semmiféle jogosítvány!Télen a sáros-olvadóhavas úton több mototros is leállította a motorját, amikor megláttak minket, sõt meg is várták, hogy jól eltávolodjunk. Ezek után egy ilyen tapasztalatra nem tudok mit mondani.

Edited by Dreamcatcher, 2006 április 23. - 12:22.

#2840 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 23. - 15:55

Ritka alkalomMa egy nagyon ritka alkalomban volt részünk! Együtt lovagoltunk: Kriszti(2), Adrienn és én. Ráadásul Gödön! Kriszti már többször is elkalauzolt minket birodalmában, Németkéren, de most mi mutathattuk meg neki a mi kis édenünket. Egyszer már lovagoltunk így hárman együtt Németkéren, de akkor még volt velünk 4 másik fórumos grácia: Szami, Gumi, Csikasz és Õz, de az egy másik történet...Szóval 9-re rendeltek oda engem a lányok és meglepõ, de idõben érkeztek õk is. Lókiosztás -Kriszti-Bársony, Adrienn-Pippin, én-Mona- után hamar pucoltunk, nyergeltünk és már indultunk is. Kivételesen mindhárman westernben, most én sem lógtam kis a sorból, mint régebben.Egy ügetés és vágtaszakasz után Kriszti visszaadta Adriennek hû hátasát, mondván kipróbálta és hagy menjen az összeszokott páros együtt, neki meg úgyis mindegy melyiken ül, neki mind az újdonság erejével hat.Néhány kengyelállítgatás, fényképezkedés és vágtasorrend kialakítás után éreztünk rá lovainkra, a tempóra és a terep élvezetére! Kifogtuk ezt a gyönyörû már-már nyári meleg napot és jó kis vágtákat beiktatva haladtunk a nagyjából eltervezett útvonalon, belekalkulálva, hogy délre visszaérjünk, hiszen Krisztit várta egy éhes száj! :)Bársony hozta a formáját: maga a tökély, Pippinrõl annyit, hogy végre kiderült nem csak nekem kényelmetlen az ügetése western nyeregben, vágtából visszaállva ügetésbe érdekes hangokat csalt elõ Krisztibõl :D és Adrienn is hamar letett a bemelegítõ ügetésrõl az elején, de dícséretére legyen mondva a vágtája kényelmes és nagyon jól kezelhetõ ló. Mona meg egy beszari telivér, de így a két ló által közrefogva egész jól elvoltunk.A tanyán még Adriennrõl és Bársonyról próbáltam portrékat csinálni, de a kis mocsok nem akarta elõre heygyezni a füleit.A tanyán nagy volt a nyüzsi, sokakat kivonzott a jóidõ és a lószag. Csak pár életkép:Ez Májki csikója, sokat nõtt már, ez pedig az egyik frissen herélt, nagyon szép bértartott ló. Ez meg Betyár, szerintem a világ egyik legszebb kutyája. Reggel kapott tõlem húsvéti kolbászmaradékot. :)Aztán hazadobtam a lányokat Dunakeszire Adriennékhez és megkukkantottam a legifjabb Aczélt, aki már az elsõ 10 másodpercben rámvillantotta sármos mosolyát, majd jóízûen elcsámcsogott a slusszkulcsomon. :ang: Róla majd Bölény rak fel képeket...Nagyon jó kis vasárnap délelõtt volt, remélhetõleg lesz folytatása elõször El Broncon, aztán Tatáron, aztán Németkéren!?! ;)Ui. ezt a képet fel sem merem rakni nagyobban, mert Kriszti megöl...de hát minek vág pofákat a kamerába bele!? :gm:

Edited by Csuti, 2006 április 23. - 15:57.