Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovam van!

• Please log in to reply
5682 válasz a témához

#2761 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 27. - 14:52

Dé, hidd el menni fog. :) Az igazság az, hogy nem az én érdemem, hogy a lovam most ilyen tuti helyen van, hanem a páromé, hiszen a tanya az övé. Direkt csak olyan fotókat csináltam-linkeltem, ahol egyedül van.De itt látható más kancák társaságában is.Alapvetõen másik két csajjal van együttÖsszes fotóHerites: ez ütõs volt! :yeah:

#2762 Fakó

Fakó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 354 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 27. - 14:54

Kicsit le vagyok maradva fórumilag és csak most olvastam a hírtGumi és Sárkány!!!! :kir: Ez aztán a nagyszerû hír! Gratulálok nektek az egymásra találáshoz és tudom, hogy nagyon sok örömötök lesz egymásban.Sárkány az én szívemhez is nagyon közel áll már régen. Sokszor ültem rajta Silveradón, nagyon sajnáltam mikor elkerült onnan. Jó, hogy hazakerült megint és, hogy ilyen jó gazdát talált magának Gumi személyében.Még egyszer gratula. Most már csak azt szeretném, ha nemsokára együtt mehetnénk egy jó kis Silveradós túrán mint régen. :D

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 27. - 15:01

herites, ismerem a mesét. De nem tudom minden szitura ráhúzni, pedig sokat gondolkodtam már rajta, hogy mekkora igazság van benne egyébként (mert sok van, szerintem is). :) De nem tudom, hogy mindig beválik-e, valamiért nem hiszem.

#2764 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 28. - 6:51

Aniko, most irigyellek... :) Csúnya dolog, tudom, de mégis. De azt hozzáteszem, hogy ez nem az a fajta "leütlekbunkósbottaléselveszem" irigység, hanem mellette örülök neki, neked, Raminak, nektek, az egésznek :)Másfelõl meg facsarog a szívem, mert hiába küzdünk mi itt ugyanezért már jóideje, nem megy... Persze, elõbb-utóbb menni fog, igen. Mostanában mindenkitõl a türelemrõl hallgatok/unk. És igazuk is van azoknak, akik mondják, de elég nehéz türelemmel várni, amikor a jelen már annyira elviselhetetlen kezd lenni, hogy bármekkorát képes lennél ugrani, hogy átugrohass a jövõbe, a szépbe, amit szeretnél. De nem tudsz mégsem ugrani, mert a gödör meglehetõst mély, és ráadásul szabálytalan idõközönként még egy lapát földet is a fejedre borítanak... Így elég nehéz elérni akár csak a peremet is. Pedig a perem jelent mindent. Még akkor is, ha önmagában nem sok, fõleg annak, aki felülrõl néz lefelé (és néha belapátol egy kupac földet társaságodul a gödörbe).Na jó, bocsánat, csak Freud is esküdött az írásterápiára, és igaza volt ;) De néha nehéz kontroll alatt tartanai panasszavakra görbülõ ujjaim :cool:A dolog lényege mégis az, hogy nagyon jó volt megnézni a képeket, és jó nektek, maradjon is így :ang:

Hozzászólás megtekintése

De, mindent leirtal, amit en is erzek & gondolok. Hozzafuzom: azert csak kitartas! ;) Gratula a lotulajoknak, legyen sok oromotok egymasban (marmint nem a lotulajoknak egymasban - habar ez is egy lehetoseg :rolleyes: -, hanem a lovaitokkal... Na, ertitek, ugye. :kir:

#2765 laan

laan

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 279 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 2. - 9:06

Lovam van! imádom, gyönyörû, de még hozzáérni is alig tudok, mert másfél hete a 3 bokaszalagomból 2,5 elszakadt.tiszta hülyeség miatt!!! vigyázzatok ti is nagyon! félig volt bekötve a bakancsom és beleléptem egy gödörbe, a bokám + reccs. azt hittem törés de nem. másnap 17 órát vártam a mûtõre kaja+víz semmi. reggel 7-tõl éjfélig. Már azt mondtam, hogy a lovazás helyett a DAKARON indulok úgy bírom a szárazságot.Másnap hazaengedtek fekvõgipsszel de az elsõ utam nem az ágyba, hanem a karámhoz vezetett. jó volt újra látni, érezni, simogatni a lovam. A kötelezõ fekvésbe már majdnem elszédültem, oxigénhány stb így minden délután átköltöztem a karám mellé és piknik formában élveztem a lovam társaságát. Hála ezeknek a gyönyörû óriásoknak, hogy átsegítenek bennünket a nehéz napokon. Azért nagyon fáj, hogy két bottal a kezemben semmi vödröt nem tudok még vinni, és mindent szegény nejem csinál. Hála neki, hogy ilyen ügyes és talpraesett asszony. Nem is tudom, hogy mi lenne a tanyával nélküle?május 31 a gipszlevétel napja (mûanyagot tetettem fel, hogy mielõbb járhassak)+ utána a rehab.egy rossz mozdulat miatt béna lesz az ember. ami régen 5 perc most fél óra kemény meló és nem vezethetek.MINDEN BAKANCSOT KÖSSETEK BE!! mert a hozzátartozóink és lovaink szenvedik a hibáinkat.mindenki vigyázzon magára!üdv laan :yeah:

#2766 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 2. - 10:46

2006. május 1. 24:00 avagy május 2. 00:00 perc:Ramika elsõ vemhesítése Smartin Freckle spermájával Lehet drukkolni, hogy ebbõl a két gyönyörûségbõl legyen egy ûbercsikó:PortréBandika és Ramónaoldalról:Ramóna és BandiPosted Image

#2767 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 2. - 11:01

sárga lesz, mén, széles hókával tejfeles szájjal.Sok hosszú zokni, de nem mind a négy lábon.Majd figyeld meg, ha igazam lesz, kapok egy csokit. :)

#2768 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 2. - 11:18

Nem lehetne inkább kanca? :)Ramónának eddig (mielõtt hozzám került) 5 vagy 6 csikója is született. Ebbõl csak az elsõ volt csõdör, az összes többi kanca! :kocc: (Csokit azért kaphatsz, a lényeg, hogy egészséges csikó legyen!)

#2769 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 2. - 11:52

egészséges lesz, de sajnos mén...így érzem.

#2770 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 2. - 12:33

Szerintem is mén, de nem széles hókával. :) viszont zoknikkal.

#2771 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 3. - 13:31

:yeah: :kocc:

#2772 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 4. - 12:03

Tegnap este tízkor újabb aktust hajtott végre az állatorvos. Elfelejtettem írni, hogy az elsõ inszeminálásnál kapott egy injekciót is Rami, ami gyorsítja a sárlás befejezõdését...Most már csak drukkolni kell, hogy vemhesüljön. :cool:

#2773 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 4. - 12:10

Annak van valami konkrét oka, hogy a késõ esti, éjszakai órákban történik a dolog, vagy csak egyszerûen ilyenkor ér rá az állatorvos?

#2774 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 4. - 12:36

Igen, a konkrét oka az, hogy a doki akkor bír odaérni. :)Amit különösebben nem is bánok, mert én is bagoly-típus vagyok, ráadásul napközben a belvárosban "vágom a fát"...

#2775 Lombardo

Lombardo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.519 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 4. - 12:39

Az idõpontokból ítélve a Gimesi doki inszeminálta. :D A nap 24 órájából 28-at dolgozik szegény. :rolleyes:

#2776 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 4. - 13:16

Lombik, nyertél egy pár felfújható hangszórót! :DValóban Gimesi doktor járt nálunk. :yeah:

#2777 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 4. - 15:42

Erre is ritkán járok, de mekkora hírek! Gratulálok mindenkinek mindenhez!Guminak Sárkányhoz, Anikónak az otthon tartott, minden bizonnyal vemhes Ramónához és minden új lótulajdonosnak!Komolyan: gyakrabban fogok erre járni. Olyan jó ilyen jó híreket olvasni! :kocc:

#2778 Satin Speed

Satin Speed

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.508 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 4. - 16:28

Elfelejtettem írni, hogy az elsõ inszeminálásnál kapott egy injekciót is Rami, ami gyorsítja a sárlás befejezõdését...

Én eddig mégcsak a Sárgatest-rõl hallottam amit azért adnak a lovaknak, hogy gyorsabban meginduljon a sárlás. Lehet én keverem a dolgokat mondjuk :rolleyes:

#2779 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 5. - 10:51

Ma egy éve, hogy lovam van, papíron is sajátom. Hogy röpül az idõ..Életem egyik legjobb döntése Õ volt.(vicces volt az aznapi dátum: 05.05.05 :) Remélem 06.06.06-án ugyanolyan jó napom lesz :yeah: )

Edited by BoKa, 2006 május 5. - 11:04.

#2780 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 5. - 11:01

:ang:

#2781 Satin Speed

Satin Speed

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.508 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 5. - 17:06

Ma egy éve, hogy lovam van, papíron is sajátom. Hogy röpül az idõ..Életem egyik legjobb döntése Õ volt.(vicces volt az aznapi dátum: 05.05.05 :) Remélem 06.06.06-án ugyanolyan jó napom lesz :yeah: )

Hozzászólás megtekintése

Gyönyörû ló tényleg! :kocc: :yeah: :ang:06.06.06.-án meg majd veszek én lovat helyetted! :dev: :gm: :D

Edited by Satin Speed, 2006 május 5. - 17:07.

#2782 Sherry

Sherry

Új vendég

• Fórumtag
  • 28 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 8. - 13:14

Sziasztok!Május 1-e óta boldog paci tulaj vagyok! Lotty az elsõ lovam és bár megszegtem pár elsõ lótulajnak javasolt "szabályt", azért szerintem jól döntöttem. :) Képek Lottyról: http://gallery.site....otty/?g2_page=1

Edited by Sherry, 2007 november 22. - 10:40.

#2783 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 8. - 14:03

Gratula Sherry!!! :kocc: Szép pac! ;)

#2784 Amira

Amira

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 383 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 8. - 14:37

Sherry, szép pacit választottál, még ezen a héten megyek és megnézem és kap tõlem egy kis harapnivalót is, ha nincs ellenvetésed.

#2785 Sherry

Sherry

Új vendég

• Fórumtag
  • 28 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 8. - 15:01

Semmi ellenvetés :)Ja és köszönöm a dícséreteket Lotty nevében!

#2786 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 8. - 15:23

Semmi ellenvetés  :)

Hozzászólás megtekintése

Mit kéne ellenvetnem? Jaaaa milyen szabályt szegtél meg?

#2787 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 8. - 15:28

Ramónának nagyon bejön Gimesi doki. Vagy eccerûen egy ribanc. :gm: Hétfõn-szerdán-pénteken-vasárnap berakta Bandi spermával a doktorbácsi, és ez a kis .... még mindig sárlik. Megjegyeztem végre az injekció nevét is, amit kapott: HCG. Drukkoljatok, hogy foganjon már meg, fejezze már be a sárlást! ;)

#2788 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 8. - 16:33

Május 1-e óta boldog paci tulaj vagyok! Lotty az elsõ lovam és bár megszegtem pár elsõ lótulajnak javasolt "szabályt", azért szerintem jól döntöttem.  :)

Hozzászólás megtekintése

Gratulalok, nagyon csinos! :) Az engem is erdekelne, milyen szabalyokat szegtel meg...?

#2789 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 8. - 17:01

Hát ez a doki halálosan jó fej! :DFelhívott az imént (úgy volt, hogy csak holnap jön, de Bandika megy Broncóra így ma vette le a spermát), hogyaszongya: "Most csak egy gyors dugást szeretne". :kir: Mondom jóvan, a ló ott van ahol eddig, szólok valakinek hogy fogja meg neki... :dev: Á, így leírva nem is olyan vicces. De azért képzeljétek bele magatokat a helyzetbe.... :D

#2790 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 8. - 17:03

Ne aggód, átjött :D

#2791 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 8. - 17:16

RAMÓNA A GÉSA :kir:Esetleg egy mozit tervezzenek be elõtte, ne minnyá egybõl a lecsóba csapjanak:D :D :D

#2792 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 8. - 17:17

Miért, az nem elég, ha csak megkérdezi elõtte, hogy "Kõ' kóla?"? :D

#2793 Sherry

Sherry

Új vendég

• Fórumtag
  • 28 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 9. - 7:14

Semmi ellenvetés  :)

Hozzászólás megtekintése

Mit kéne ellenvetnem? Jaaaa milyen szabályt szegtél meg?

Hozzászólás megtekintése

A semmi ellenvetés Amirának szólt. :) A "szabály" megszegés pedig csak annyi, hogy nem egy jól belovagolt, 10 év körüli heréltet vettem elsõ lónak, hanem egy 5 éves kancát, akit most tanítgatok arra milyen is ha dolgozni is kell, nem csak legelészni. De amellett, hogy nagyon szép ló, nagyon kedves is! :)

#2794 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 9. - 17:25

Gyönyörû verõfényes napra ébredtem ma. Megreggeliztem és már mentem is a lovamért a karámba.Kihoztam a többiek közül, hálából valamitõl megijedt és majdnem letépte a kisujjamat. Kénytelen voltam elengedni mert marhára fájt a kezem és csak drukkolni tudtam, hogy ne vágtázzon el Törökbálint túlsó felére mert a kapuk nyitva voltak. De csak pár lépést futott el tõlem, aztán megállt legelni a mocsok.Megfogtam (a másik, még mûködõ kezemmel) és elvittem a kikötõhöz. (Nem tudom mi ütött belém, hogy nem vezetõszárral hoztam a ki a lovamat. Helyi szokás a "megfogom a kötõféket és jön az", csakhogy én egyszer ezzel már nagyon rá...tam, úh. nem szoktam szeretni...) Pucolás, nyergelés, lóra ülés.Irány az erdõ. Hétvégén vittem egy sétaterepet. Fél órás terepre gondoltam, mert az egyik lovast vezetõszáron vittem, gondoltam elég lesz ez elsõ terepnek. Hát mit mondjak, jó kis útvonalat választottam! :gm:A "Kerekerdõn" vágtunk át, jobbra fordultunk és belebotlottunk a fatolvajokba. Mivel éppen dõlt a fa, nem állam neki harcolni (fõleg mivel a kezdõ lovas alatt pörgött a ló) inkább tovább mentem és egy óra múlva néztem vissza - addigra persze leléptek. :mad: Mentünk tovább, találtam egy ösvényt, na gondoltam: ez pont hazavisz, jó lesz! Hát ekkorát régen tévedtem. :gm: Olyan mászatón mentünk fel, hogy rendesen beleállt a hasamba a nyeregszarv, Rami küzdött, utánam a két elsõ terepes... élménytúra volt a javából. De gond nélkül megcsinálták és nem gyõztem dicsérni õket a végén. Na ma gondoltam, hogy felderítem az erdõben azt az ösvényt, amit kerestem... meglett. Madárcsicsergés, finom tavaszi illatok, alattam az álomlovam... mi kell még a boldogsághoz? :) Lovagoltam, élveztem a tájat, láttunk vagy 10 õzet (mindenfelé voltak). A Cora mögötti réten odadobtam a szárat Raminak vágta közben, és széttártam a kezem - ezt Vavyan Fable regényeinek hõsnõitõl irigyeltem el ;) - és az ûberló ugyanabban a tempóban vágtázott tovább. Naná, hisz' félig már westernló. Bár spinelni sose fog. :dev:Szóval lovagoltam egy állati frankót reggel. Azóta meg csak arra tudok gondolni, hogy mennyire tudnék aludni..! :D

#2795 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 9. - 17:39

Én meg már megint csak olvasok és részben irigykedek, részben örülök, hogy örültök... Hogy egyesek milyen piszok mázlisták! Azóta is itt állok egy szál ló nélkül, és november óta még nyeregbe sem ülhettem! De hogy ne mindig csak panaszkodjak és nyafogjak: a hétvégén vége lesz a lóelvonásnak!

#2796 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 9. - 17:42

Hát Kedves Anikó!Az ilyen kalandok hiányoznak nekem, de nagyon. :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 10. - 6:31

Aniko, te tényleg az én életutamat járod lassan - még a fedeztetés is... ;) Rami hány éves is? Csak a vemhesség végett.Ma van nekem három éve a Dög. Három év... Úgy elszállt, mint az õrület. Annyi minden történt, annyi közös élmény kerekedett, hogy nem tudnám összeszámolni, mindre visszaemlékezni. De talán nem is kell, elég az érzés, amit adnak. Amit ad nekem ez az öreg, hisztis, csámpás kanca, aki mostmár soha máshova nem keveredik el a közelembõl, ha a fene fenét eszik, akkor sem :ang: Mert nagyon szeretem, és tudom, hogy nem sokan becsülnék meg a bölcsességét*... Posted Image*mert minden ló bölcs ám, csupán néha titkolják, még maguk elõl is ;)

Edited by Dé, 2006 május 10. - 7:02.

#2798 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 10. - 7:18

Ezt nagyon kedvesen írtad, és passzol a képhez! :kv:

#2799 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 10. - 9:17

Ramikám tegnap este olyat csinált, mint még "soha". Azaz én sose láttam, és persze most sem, mert a párom hívott fel telefonon a karám mellõl, hogy megbolondult a lovam.Kérdezem tõle, hogy mi van vele? Azt mondja ágaskodik (!!) és rugdos hátra két lábbal - felváltva persze :gm:.Na mondom magamnak, ezt megnézem. Mire odaértem már csak mászkált körbe-körbe. Aztán nézegettem tovább: elkezdte rázni a fejét. Kikövetkeztettem, hogy valószínûleg valami bogár belerepült a fülébe és azért viselkedik ilyen furcsán. :)Kivittem a karámból, lepucoltam róla a reggeli izzadságot, aztán lefújtam légyriasztóval - ezt különösen "szereti", olyan hisztit levágott, hogy csak na - és visszavittem a barátnõihez. Asszem jól aludt. :)Dé, Ramóna idén töltötte be a 16. életévét. A csikó szerintem jó idõzítés lesz... és remélem megfogant a nyanya, mert ma v. tegnap is láttam sárlásra utaló jeleket nála. Beszéltem tegnap reggel az elõzõ tulajdonosával, azt mondta Raminak annyi is elég volt anno, hogy ránézett a csõdör... szóval remélem, csak szórakozik és már ott van a kiscsikó. :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 10. - 9:36

Köszönöm Pende és HH, szentimentalitás rulez ;)Aniko, én telivéreket ismerek, akik a zavargató rovaroktól olyan koreográfiákat adnak le, hogy az ember nem érti, mi lelte õket. Mondjuk meg tudom érteni... :rolleyes:Ühüm, akkor nagyjából egy idõsek Szelcsivel (õ picit idõsebb, egy évvel pontosabban). Én kicsit már kezdek aggódóvá válni fedeztetés terén, bár nyanyóka szerencsére jó egészségi állapotnak és kondinak örvend (idült láb-bajokat leszámítva), és nem ez lenne neki sem az elsõ csikója (bár nincs annyira "edzésben", mint Rami, csak 1 csikójáról tudok, bár ettõl lehetett több is). De azért az életkor elõrehaladtával csak nõddögél a kockázat... Bár úgyis alaposan kikérdezem majd a dokit, ha a lehetõség adott lesz az akcióra (idén szerettem volna, de az egész egy nagy ?), hogy mit mond, áldását adja-e. Ismerek én si sok kancát, aki 18, vagy afelett ellett, de hát azok spec rendszeresen vemhesítve voltak, azért ez is számít. Szóval nem tudom. Majd eldõl. :) Raminak meg sok szerencsét, meg neked is vele együtt (ja, meg HH-éknek!) ;) Biztos ott csücsül már bent az új jövevény.