Ugrás a tartalmakhoz

Díjlovaglás

• Please log in to reply
3415 válasz a témához

#2761 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 4. - 9:00

Köszönöm mindenkinek. :)

#2762 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 4. - 9:31

Nem értem, ha egy nagy értékû /nagyon szeretett lóról van szó, mint Pamír esetében, miért nem csinálnak neki akár házilag is, függeszthetõ, széles hevedert, mely az egész has, mellkas felfüggesztésével napi több órán át tehermentesíthetné a lábakat. Láttam már ilyet, két erõs gerenda, jó erõs anyag kell hozzá. Ha találok ilyenrõl képet, megpróbálom belinkelni. Olyasmi, mint amin régen a hajóra emelték daruval a lovakat, csak nem öv-szerû, hanem egész-test alátámasztással, hiszen nem pár percig, hanem hosszú ideig viseli a ló testsúlyát.

#2763 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 4. - 9:37

Üllõn van, ott csak tudják, mit lehet tenni vele. :) (Heveder is van. ) Az intelligenciára meg azért van szükség, hogy ha kíméletesen kell mozgatni - mert ugye mozgatni azt csak kell valamennyire - akkor ne menjen úgy, mint a rakéta, mert akkor megette a fene a gyógyulást.. Gondolom én.

#2764 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 3. - 10:27

Tudunk valami újat? Lipica, elmúlt hétvége, vasárnap: Intermediaire kûrben Komjáthy György Rittmeisterrel 63,800%-al a 4. lett. Nagydíj zenés kûrben Ács Róbert Weinzauberrel 70,975%-as 5. lett, Komjáthy György Wolkensternnel 65,000%-al a 12. helyet érte el.

#2765 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 4. - 9:48

"Tudunk valami újat?" Látom, szegény Pamir elmúlt szenzáció lenni mindenkinek... Nem nagyon szeretem az ilyen felkapjuk, mindenki errrõl beszél, oszt leejtjük dolgokat... A hírekben szereplõ ló állandó. Jó kis verseny lesz megint a hétvégén Balatonvilágoson. Egy ideig tûnõdtem, hogy vajh western versenyre menjek-e Csesznekre, vagy Balatonvilágosra díjlovasékhoz, de az MLSZ Western eldöntötte helyettem, mert még nem döntötte el (csütörtökön késõ délelõtt...), hogy lesz-e szombaton verseny.

#2766 koborlow

koborlow

Új vendég

• Fórumtag
  • 13 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 4. - 12:00

Szia Ernest, Akkor találkozunk Bvilágoson! :) Remélem az idõjárás kegyes lesz hozzánk!

#2767 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 4. - 12:07

Látom, szegény Pamir elmúlt szenzáció lenni mindenkinek...

MIért gondolod? Én pl. vártam róla a híreket, de nem találtam, ha tudsz valamit, letolás helyett inkább oszd meg velünk. ;) Persze meg is kereshettem volna az illetékesek telefonszámát, biztosan örültek volna az aggódó érdeklõdésemnek így ismeretlenül... :gm:
Majd írjatok, mi volt Világoson, bár az edzõm is ígért beszámolót...

#2768 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 4. - 12:44

Most kivételesen nem a fórumosokat toltam le, hanem a külvilágot. :D Mert hiába kerestem híreket szegény lóról, már a június 3-i beírásom elõtt 5 perccel is.

Szia Ernest,
Akkor találkozunk Bvilágoson! :)
Remélem az idõjárás kegyes lesz hozzánk!

Ha látsz egy élemedett agastyánt bajusszal meg egy fotógéppel, az leszek én. :) A többi fotós alighanem fiatal hölgy lesz, jól elkülönülök majd. :D

Edited by Ernest, 2011 augusztus 4. - 12:46.

#2769 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 4. - 12:55

Most kivételesen nem a fórumosokat toltam le, hanem a külvilágot. :D

Az más, akkor csatlakozom.

#2770 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 4. - 16:09

A többi fotós alighanem fiatal hölgy lesz, jól elkülönülök majd. :D

Ott az úgy van, hogy én küldök képeket a díjlovas honlap épülésére, valamint az LN-be cikkek mellé, de másokat hívnak meg fotósnak és ajnároznak hangbemondással. :gm: :D

#2771 Rusty2002

Rusty2002

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 10. - 18:28

Na, végül senki nem jött le? Na jó, azt tudom, hogy Ernest igen. Vagy ennyire rosszul éreztétek magatokat? :)

#2772 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 16. - 9:49

Most kivételesen nem a fórumosokat toltam le, hanem a külvilágot. :D Mert hiába kerestem híreket szegény lóról, már a június 3-i beírásom elõtt 5 perccel is.

Idenézz! :)

#2773 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 16. - 10:20

Aha, ezek szerint a topic olvasása segített az írás születésében. :) Köszi, Zap. :)

#2774 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 16. - 10:26

:ang:

#2775 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 5. - 8:26

Elmúlt az OB... Ács Róbert, Szokola Csaba, Ács Róbert, Zengõ Réka. Gratula. Idén nem jutottam el. :( Hogy õszinte legyek, Kaposvárra ugyan elmegyek nosztalgiából, de egyre kisebb sugarú kört jelölök meg magamnak hatósugárként (e pillanatban Máriakálnok éppen még belefér, de lehet, hogy 2 év múlva már nem). 50 km-ig imádok autózni, a következõ 50-et elviselem, a harmadik 50-et enyhe ingerültséggel nyomom végig, ésígytovább. :D Lehet, hogy Nagycenkre sosem jutok már el. :D És vannak kedvenc helyeim, mármint, ahol egyszerûbb fényképezni. Háttér, harcállás, stb. Nem kedvelem a magas betûket, mert belelógnak a képbe (ha bele tudom komponálni, akkor oké, de ehhez túl sok a kötöttség, a ló mozgásában). Valamint a magas virágokat. Egyszer egyik versenyhelyszínnél körberakták a négyszöget szép magas tujákkal. :D Három videozó családtag mondott le a tevékenységérõl az elsõ 5 perc után, úgy megfogta az autofókuszt a tuja. :D Persze, a betû és a tuja pld Kaposvárott nem számít, a nézõtér nem egy szinten van a páljával. A sóskúti háttér egyik részét szeretem (messze is van, és természetes is), a másikat annyira nem, a koszlott traktort a drótkerítés mögött. :D Ráadásul élénk színekben. :D A versenyrendezõ letakartathatná álcahálóval. :D Más helyeken közeli ócska háttérrel azt csinálhatok, amit akarok, az bizony olyan. Persze, leradírozhatnám az egészet PS-ben, ez tény. No de jön Fót! Ahol van hely fényképezni is, és a háttér egy része is jó. A kivetítõt könnyen bele lehet komponálni a képbe. Már csak két és négyheted hét. :) (Fót a kis Fiestámmal csak annyiban grízes, hogy vajon bejutok-e a földúton a parkolóba anélkül, hogy leérne a köténylemez, amely hangot utálom, mióta egyszer egy kapubejáró letépte félig a mûanyagot. :D Nomeg a fogyatékos verseny kb fél-egy óra késéssel szokott kezdõdni, és ez kiválóan tönkreteszi az elképzeléseimet, hogy mikor mit. Hiába, nekem semmi se jó. :D )

#2776 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 6. - 6:12

Páty, Gyeposz OB? okt 1.-2. ??? Még sütit is sütnék néhány jó képért cserébe.... naaa??? Ha tudnék fotózni, biztos elkapnék néhány életképet, ahogy a gyerekek, komoly arccal etetik, szerelik, fonják a lovakat. CSupa portrét fotóznék, de nem tudok...

Edited by agrobe, 2011 szeptember 6. - 6:14.

#2777 Pipsy

Pipsy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 301 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 14. - 10:12

Lenne egy elméleti kérdésem. Mi van akkor, ha én egy díjlovagoló versenyen könnyûügetek - mert pl. úgy ítélem meg program közben, hogy a félkész lovam úgy jobban teljesítene. Levonnak, mert tévesztés, vagy kizárnak?

#2778 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 14. - 11:27

Szerintem ha nincs külön leírva, hogy most könnyûügetésben kell végrehajtani a feladatot, akkor egyértelmûen tangütésben... tehát szerintem elõször csengõ\figyelmeztetés aztán kizárás. De nem biztos, javítsatok ki ha nem így van! :)

#2779 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 14. - 11:30

Úgy van ahogy mondod, s kisebb számokban - ahová 'félkész' lóval érdemes bemenni hogy szokja, azt hiszem, könnyûügetést irnak elõ a neccesebb részeknél - jelesen az átlón való fokozásnál...

#2780 Pipsy

Pipsy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 301 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 14. - 11:35

Nem hivatalos verseny lesz, csak amolyan gyakorló házi-környéki versenyke. Persze rendes bíróval meg mindennel. De a kérdésem a hivatalos versenyekre is vonatkozik. Köszike

Edited by Pipsy, 2011 szeptember 14. - 11:44.

#2781 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 14. - 15:04

Póniklubboson eddig tan volt a hivatalos, hiszen mégiscsak idomító lovaglás, ezért legyen "idomító ülés", aztán egy pár éve megegyeztek a bírók, ha nincs külön elõírva a programban, a ló-lovas párostól függ, hogyan csinálják (pl. lusta lónál jobb a könnyû, tekerõs lónál a tan - feltéve, ha a lovas is jól megy az alábbiakban, blabla) Aztán ez hivatalosokon alacsonyabb számban hogy van? Középkategóriában már tutibiztos, hogy nem egészséges könnyûügetni, hacsak nem azt írják..

#2782 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 14. - 17:25

Aztán ez hivatalosokon alacsonyabb számban hogy van?

Ahogy Merénylõ írta, elõkészítõben vannak feladatok, amiket könnyû ügetésben kell végrehajtani, de ott kiírják, ahol nincs írva, ott értelemszerûen idomítóülés.
De hogy büntetik-e, ha végig könnyûügeted, ennek utána kell kérdeznem (azért én is arra tippelnék, hogy igen).

#2783 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 14. - 18:51

pedig könnyûügeve nehezebb :-), ott még plusz macera azt állandó átülés...

#2784 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 14. - 20:36

Milyen igaz. ;)

#2785 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.554 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 14. - 21:16

... vannak feladatok, amiket könnyû ügetésben kell végrehajtani, de ott kiírják, ahol nincs írva, ott értelemszerûen idomítóülés.
De hogy büntetik-e, ha végig könnyûügeted,

- Hát csöngetnek. :gm: Programtévesztés: elsõ -2 pont, második -4, harmadik kizárás.

#2786 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 15. - 7:17

Na Pipsy, akkor nincs menekvés... :D

#2787 Pipsy

Pipsy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 301 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 15. - 7:34

Jaaa, látom, köszi mindenkinek :) Egyébként ilyen nem hivataloson szerintem bírófüggő. Vagy ha tudja, hogy kezdő lóval vagyok (A-ban ennek megfelelően), el tudom képzelni, hogy kialkudunk mínusz 4 pontot vagy ilyesmit a könnyűügetésért cserébe :) De nem vesztegetek bírót. Jellemzően megy a tanügetés vele, de van, amikor úgy érzem, hogy pár lépés könnyűügetés beiktatásával többre megyünk. Úgyhogy rászántam magam, drákói szigor van, és elővettem legszebb emlékeimet a tanügetésről. Tegnap ment elég sok, kiborulás nélkül. Ma meg lehet bal patával kelt...

Edited by Pipsy, 2011 szeptember 15. - 7:42.

#2788 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 16. - 11:48

Nem nagyon vagyok tisztában a díjlovas versenyek szabályaival, az ínvédõ, pataharang, fásli engedélyezett versenyen? Köszönöm! :ang:

#2789 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 16. - 12:36

Melegítõben lehet használni, de mielõtt bemégy a négyszögbe, le kell venni, bent semmi nem lehet a lovon ezek közül.

#2790 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 16. - 12:39

Értem, köszönöm, mintha én is így sejtettem volna,azért kérdeztem, mert tegnap a Vágtán néztem díjlovaglást, és ez a fotó is ott készült.

#2791 Pipsy

Pipsy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 301 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 16. - 13:00

Ez nem verseny, csak bemutató. Ott lehet, és szokott is.

#2792 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 16. - 13:09

Ezt honnan lehet tudni, hogy csak bemutató? A programban Vágta Nagydíj Zenés kür-ként szerepel, voltak bírok, és díjkiosztó is....

#2793 Pipsy

Pipsy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 301 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 16. - 14:31

Abból, hogy fásliban volt :) Egyébként nem tudom, de emiatt nem hinném, hogy verseny volt. Ez nem a verseny után, eredményhirdetés tájékán volt látható? Mert arra már megint fáslizva mennek. Anno még ilyen négyszög előtti ellenőrzőbíró-segéd voltam, és a kantárt, zablát is meg kellett néznünk, hogy nincs-e tiltott cucc valahol.

Edited by Pipsy, 2011 szeptember 16. - 14:34.

#2794 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 16. - 14:43

Ezt honnan lehet tudni, hogy csak bemutató? A programban Vágta Nagydíj Zenés kür-ként szerepel, voltak bírok, és díjkiosztó is....

No, de ha nem volt versenykiírás, és nincs bent a versenynaptárban, és még száz ilyen dolog, akkor - na, akkor még lehet verseny, csak már nem hivatalos. :D
Az viszont kérdés, ha visszaemlékszünk a Csömör kupa topicban pár éve közvetített fenyegetésekre, hogy lehet-e nemhivatalos versenyt rendeznie bárkinek. :D

#2795 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.554 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 16. - 14:57

lehet-e nemhivatalos versenyt rendeznie bárkinek. :D

- Tudod! Mindenki egyenlõ, de vannak egyenlõbbek.
(Egyébként nem képzeled, hogy a Lovasszövetség elnézne ilyen szabálytalanságot, ha tudomására jutna!? :nem: )

#2796 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 16. - 18:43

Abból, hogy fásliban volt :)
Egyébként nem tudom, de emiatt nem hinném, hogy verseny volt.
Ez nem a verseny után, eredményhirdetés tájékán volt látható? Mert arra már megint fáslizva mennek.

Anno még ilyen négyszög elõtti ellenõrzõbíró-segéd voltam, és a kantárt, zablát is meg kellett néznünk, hogy nincs-e tiltott cucc valahol.

Nem, nem az eredményhirdetés volt.Mindkét napon teljes szettben ment a verseny.
Csupán a kíváncsiságomat keltette fel,mert úgy tudtam, nem lehet semmi ilyen cucc, aztán van akin mégis volt.Azt gondoltam ha az ugrószámok hivatalosak, akkor a díjlovaglók is.
Nem csak a Csömör kupa kapcsán ment a fenyegetõzés, a környékünkön jó néhány 'házi verseny' szûnt meg.
De, hogy egy ilyen több napos programsorozatban ne legyen a díjlovas versenyszám hivatalos...

Hol van különben díjlovas versenynaptár?

#2797 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 16. - 20:29

Nézzétek a kép alatti bal oldalon azt a pár sort, szerintem már ebbõl kiderül, hogy hivatalos volt-é a verseny! :)

#2798 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 16. - 20:54

Hol van különben díjlovas versenynaptár?

http://dijlovaglas.l...tt_20110628.pdf

#2799 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 16. - 21:03

Köszönöm! ;) Eszerint az OTP kupán sincs díjlovaglásban hivatalos versenyszám.

#2800 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.554 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 16. - 21:37

http://www.lovasszov...