Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

A farm, ahol élünk

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
3098 válasz a témához

#2761 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 4. - 15:47

Hidegvérû találkozó Szokolyán.
Ugyan csak augusztus 16-án lesz, de már most írjátok be a naptárba :)

A tavalyin ott voltam, nagyon jó volt, mindenképp érdemes elmenni!

#2762 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 11. - 15:04

fényképek
Még vannak újak a vegas2-ben is!

#2763 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 17. - 15:49

Sziasztok,
gondoltam feltornázom a topicot az elsõ oldalra egy közérdekû (esztétikai) info segítségével:

Biztosan többen láttátok már Enikõ frissen készült lószõr karkötõjét, és talán még az elõzõt is, amit készíttettem. Gyönyörûek!
Ha érdekel benneteket, a mester honlapján találtok elérhetõséget, kész darabok fotóit és sok-sok hasznos infot ezekkel az ékszerekkel kapcsolatban.

#2764 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 27. - 15:33

Elõbányásztam a topicot, hogy hivatalossá tegyem, amit az érintettek többsége már amúgy is tud:

Aug 1. - este buli a tanyán!

Kezdés opcionális, de valamikor a lóállatok etetése után, gondolom. Addig még pontosítunk.
Retro buli sajnos késõbbre napolva, Ilusék sem most jönnek, mert Haramia meghúzta a lábát, így tényleg csak a szülinapom maradt a röfönyézés (by Barefoot) ürügyeként. Bár talán elég ok az is, hogy a hosszú napok okán ritkán látjuk egymást, egybegyûlve pláne.

Aki eljön/épp kint lesz, és enni is akar, az jelezze itt, mert Bölény bevállalt valami pörköltet, és nagyon nem mindegy mekkora bográcsban készíti. :)
A vegáknak némi vegakaja is akad majd (a szokásos gombapöri, vagy grillezett zöldségek stb.) és szerintem elszánom magam egy nagyobb tál salátára is. (Vagy kettõre, mert belegondolva ez tényleg Vegas-tanya! )
Reményem szerint Kaktusz összehoz valami sütit, ugyanis a Tarpa-Tenkes túrán szert tettem egy jó kis receptre, ideje már kipróbálni. Valami ital is kerül biztosan. Az alapellátás tehát biztosítva lesz, de résztvevõk kedvenc nasiját, italát gondolom mindenki szívesen megkóstolja. Senki ne fogja vissza magát, mert a tanyalakók kapacitását ismerve esélytelenek vagyunk! ;) :D
A jó idõért DZ felel, bár õ igazoltan távol lesz, zenérõl, jókedvrõl és (pucolt) krumpliról a pörkölthöz gondoskodjatok ti! :)

A buli nyitott rég nem látott atcok számára is.
Hallod, Filly?!?! :)

#2765 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 27. - 15:37

Oké, megyünk! :) (Viszek egy nagyon jó pasit, aki egy nagyon jó barátom :D De télleg... :ang:)

#2766 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 27. - 16:07

É is ottan lesz, igény szerint tud vinni és/vagy pucolni krumplit, meg söööört :kocc:

#2767 Kisgalamb

Kisgalamb

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 79 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 27. - 21:10

hellókaa!!! Én biztos jelen leszek ezen a bizonyos partin meg Eni is

#2768 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 27. - 21:36

Sört pucolni mindenképp segítek :dev:

#2769 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 28. - 7:44

Én is megyek, bár csak 8 körül érkezem. Kamilla is tervezte, hogy jön! Kár, hogy Ilusék nem most jönnek. Haramiának jobbulást!

#2770 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 28. - 9:00

Ha minden igaz még talán Délaci is beesik este. Csak azt kéne kitalálnom, hogy a szokás ellenében most ne én vezessek :dev:

#2771 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 28. - 9:07

Aludhatunk kint is sátorban, vagy a padláson. :) Vagy vezethetek én is. :(

#2772 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 28. - 9:12

Aludjunk :D

#2773 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 28. - 9:56

Naon helyes! :kocc:

#2774 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 28. - 10:07

Zap neeeeem vezeeeet!!! Még nem is koccintottunk a születésnapodra, úgyhogy ez a mártír-verzió negatív ;) :kocc: Sör pucolás, rulez!

#2775 moncsó

moncsó

Új vendég

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 28. - 12:55

Hellókaa!!! Én biztos hogy megyek és ha jook lesztek sütök valami finomat de még nem tom mit ha sikerül kitalálnom. Ja meg Eni is biztos jön de csak mi leszünk ketten csitrik mert minden csitri elutazik szóval mi fogjuk képviselni az egész csitri bandát!!! Szóval ott leszünk!!!! :kocc: :guny:

#2776 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 28. - 13:39

Zap neeeeem vezeeeet!!! Még nem is koccintottunk a születésnapodra, úgyhogy ez a mártír-verzió negatív ;) :kocc:
Sör pucolás, rulez!

Ezek szerint te is hozol hálózsákot? :kocc:

#2777 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 28. - 13:40

Ha nem bújhatok Zapéba, akkor igen :P :D

#2778 Strong Steve

Strong Steve

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 142 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 31. - 22:03

Boldog szülinapot Neked, Adrienn! :) Mi holnap költözünk el a tanyáról Bíborral, és ezúton el is búcsúzunk is mindenkitõl, akivel esetleg nem találkozunk. Vigyázzatok Magatokra!

#2779 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 31. - 22:52

Köszönöm István :) Sajnálom, hogy mentek. Minden jót a továbbiakra!

#2780 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 1. - 6:43

:( Sziasztok!

#2781 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 1. - 7:13

Mi történt, hogy 28-a után 31-én íródott új bejegyzés? Vírusos ínhüvelygyuszi? :gm: Adrienn, boldogot! (Szerintem elírta a születési évében az 1973-at.)

#2782 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 1. - 16:03

Örni, az örök gavallér. Köszönöm :ang: Tudod, mi olyanok vagyunk itt, mint egy család. Mindenki tud mindenrõl, így az írás csak esetleges.

#2783 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 18. - 16:19

Ezt nézzétek meg!
Nem semmi terepverseny ez az aggteleki huculösvény! Egyszer megpróbálkozhatnánk valami hasonlóval mi is, bár tartok tõle, Medina az akadályok felét szabotálná :)

Ha már elõkotortam a topicot:

Aki szeretne jönni velünk a Szigetre 29-31 között, az legyen szíves jelezni Vegának, vagy itt, hogy végre meg tudjuk mondani hány fõre kell szállás, kaja stb. A logisztika megszervezésérõl nem is beszélve.
A vízállást figyelem, de nincs rá semmi hatásom, az idõjárásfelelõs pedig hagyományosan DZ. Tehát felhõszakadás, hóvihar, jeges áramlatok etc. esetén minden felelõsség az övé ;)

Eddig biztos:
DZ/Fergana, Pál/Póker, Zoli/Guszti! :kocc: , Judit(Babó)/Csilli, Adrienn/Medina
Szinte biztos:
Vega/Szteko, Tünde/Bóbita, Tina/Ouzo, Szilvi/Dió (vagy utóbbi két ló fordítva)
Hezitál:
Andris/Vadász

Edited by Adrienn, 2009 augusztus 18. - 16:29.

#2784 Strong Steve

Strong Steve

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 142 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 18. - 20:35

Sziasztok! Mint néhányan tudjátok, harmadikán nagyon csúnya balesetünk volt. Balra kanyarodás közben, egy, az autósort kielõzõ pizzaboy 64 méter fékút után rommá tört minket. A párom, és én elég jól megúsztuk, de sajnos szegény lányom nagyon rosszul járt. Eltört a jobb lába, ezt csavarral rakták össze. Másnap reggel észrevették, hogy folyadék van a hasüregben. 3 órás mûtéttel kiderült, hogy a biztonsági õv rántásától a patkóbél kiszakadt, a béltartalom a hasüregbe került, és hashártyagyulladást okozott. A mûtét után egy napig altatták Ágotát, és utána még egy ideig az intenzíven, és a szubintenzíven volt. Ott meg ezerrel ment a klima... Múlt pénteken kiengedték azzal, hogy most már otthon is gyógyulgathat. Másnapra 39,5 volt a láza. Telefon az orvosnak, ügyeletnek, antibiotikum, stb... Másnap, vasárnap reggel már 37,8-cal kezdte a napot. Végül nem szórakoztunk, bevittük a kecskeméti kórházba, hogy ránézzenek, mi a baj. Gyorsan bent is fogták, mert már akkor is 39 fokos láza volt. Tegnap kiderült, hogy tüdõ, és mellhártyagyulladás, mára meg, hogy a jobb tüdeje tele van vízzel. :( Ha tudtok, akkor küldjetek szegény gyereknek egy kis pozitív energiát, mert most már nagyon elege van az egészbõl...

#2785 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 19. - 0:49

Ó,jaj! Pedig már kezdtünk megnyugodni felõletek. Jobbulást Ágónak!

#2786 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 19. - 7:58

Nagyon nagyon sok angyalkát küldök Neki. BIZTOS, hogy hamar jobban lesz. :ang:

#2787 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 19. - 10:04

Mielõbbi gyógyulást Ágónak! :ang:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 19. - 10:56

Ágó, gyógyulj meg nagyon hamar!!! :ang: :ang: :ang:

#2789 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 19. - 11:36

:ang: :ang: :ang: Ágó, sok-sok puszi! :ang: :ang: :ang: (Sztív, feltétlenül mutasd meg neki ezeket! :))

#2790 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 19. - 12:10

Nagyon sok erõt kivánok a gyógyuláshoz Ágotának így ismeretlenûl is! :ang:

#2791 discozombi

discozombi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 780 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 19. - 14:48

Steve! Durva, ami történt. Jobbulást Ágotának!

#2792 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 19. - 14:50

Hajrá Ágó! :ang: :ang: :ang: :yeah: :yeah: :yeah:

#2793 discozombi

discozombi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 780 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 19. - 14:57

Kiegészítõ információk a túráról: Indulás augusztus 29. szombat. Érkezés délután a Halápi lovardába, Kisoroszi. Lepakolás után irány a Szigetcsúcs, vízben-vágta és hasonlók. Augusztus 30., vasárnap reggel indulás Visegrádra. A Kisoroszi-Visegrád-Kisoroszi állítólag egy napra kemény, de mi is azok vagyunk. Augusztus 31., hétfõ: haza. Szállás: 2000.- ft./ éjszaka. /Indián sátorban, de fürdeni lehet :) / Vacsora 1200.- ft./este. Lószállás (+széna) 2250.- ft. a 2 éjszakára.

#2794 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 19. - 15:23

Alakul :) Hányan leszünk? Indulás 8-kor? Hálózsákot stb. a lovon visszük, vagy elõre fuvar?

#2795 Strong Steve

Strong Steve

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 142 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 19. - 19:14

Köszi Mindenkinek! Délutánra egy kicsit hatottak is a pozitív energiák, mert sokkal jobb hangulata volt. Még ki is vittük tolókocsival egy kicsit sétálni a kórház parkjába is. :)

#2796 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 21. - 12:40

Steve! Lányodnak, ismeretlenül is, mielõbbi gyógyulást kívánok! :ang: :ang: Túra: Nem olyan vészes Kisoroszi-Visegrád-Kisoroszi. Még pár órás pihenõ, kaja, bobozás (aki akar) belefér. Ha nem rúgtok ki és lehetek a kisérõtök, a rövidebb úton megyünk, de az is szép. Hol le, hol fel. Persze nem rohanós tempóban. Mivel Haramia harcképtelen jelenleg, :( Apacsot viszem. Halápi felé útközben is lehet Dunázni, több helyen is.

#2797 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 21. - 13:52

Szia Ilus! Látom a te harci kedved is töretlen :) Szerintem mindenki örömmel fogadja, ha elkalauzolsz minket Visegrádra :yeah: Meg persze a szigeten is, ha még áll az ajánlatod. Úgy hallottam, a vízmûvek a szigetcsúcs környékén lekerítette a területét, jól jönne a helyismereted. Annak meg szerintem nem lesz akadálya, hogy már odafelé is pancsikoljunk kicsit a vízben :) Ma reggel beszéltem Vegával, nyolc körül tervezi az indulást. Amikor már mindenki lovon ül, majd megcsörgetlek, hogy tudj tervezni. Haramiának mielõbbi jobbulást. Éléggé elhúzódik már ez a húzódás. :(

#2798 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 22. - 7:24

Köszönöm a bizalmat. :ang: :D Szombat-vasárnap okés nekem, hétfőn már utolsó simítások a suli felé. :cool: Ha jó nektek, megint találkozhatnánk Surányban ott a csárdánál és ehetnénk, majd úgy tovább Kisorosziba. Közbeiktatva, bozótos ösvény (mi iírtottuk ki Maruval, hogy elférjünk lóval vágtában is :) ), erdő, mező, Duna, fenyves, aztán a szigetcsúcs, megint Duna. Szigetcsúcson nincs lekerítve, ha a Duna lent van, vagy a parton lehet végigmenni, vagy belül a kempingen keresztűl. Visegrád felé kb. 1 óra aszfalt, házak között lépésben, mert a Duna ahhoz fent van, hogy alul menjünk. Érintve a Stampok lovardát, izgő-mozgó fémhídon(lehomokozva) átkelés :dev: . Utána jönnek az emelkedők, pihenővel, nem rohanva kb. 2-3 óra Visegrád. Ott lehet enni-inni, bobozni, vizet venni a lovaknak, aztán ugyanúgy vissza. Ekkor úgy gondoltam a Bodor-major előtt találkoznánk, úgyis útba esik nektek, nem kerülő. Max. Maru elétek megy, ő és lova más mint mi. :) Korán kéne indulni, olyan 8-9-kor tőlünk. Tehát nektek hamarabb kb 1 órával. Ha netán úgy gondolom, hogy Apacs nem bírja, sok neki, Maru biztos segít, az arab kancája jobb ebből a szempontból, sokkal edzettebb, szívósabb. Max. akkor én leválok, ő megy veletek tovább. De ez majd elválik, ti sem vagytok az a rohanós bagázs, így Apacsnak is okésabb lesz. :cool: Nekem az az időpont kell, hogy hányas komppal jöttök, kb onnan nektek 1 óra Surány. Nekünk meg olyan 1 óra Surány, ha a Vízműveken megyünk végig. Hányan jöttök? Örülök, hogy újra találkozunk a szigeten! :kocc: Holnap megyek megnézni Haramia lábát, 5 napja nem láttam a kiscsaj szoba átalakítása, bútorok összeszerelése miatt, de ha okés, akkor sem lehet ilyen húzósabb túrára menni vele. Nem baj, majd jövőre hozzátok. :ang:

#2799 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 23. - 8:42

Köszi Ilus, nagyon jó lesz így! :) Jó a surányi csárda találkozni, de nem biztos, hogy akarunk akkor még enni. Lehet késõbb is valahol? Jó valami büfé is gondolom. De erre még rákérdezek a többieknél. Hétfõn majd hazatalálunk már magunk is. Majd hívlak, ha tudjuk a kompot, de valamikor 10-körül várható. Ezek szerint már iskolába megy a lányod? Öregszel ;) :kir: :ang:

#2800 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 24. - 7:17

Hát a surányi csárda délben nyit csak, arrébb nincs nagyon büfé, kocsmák vannak, hacsak be nem jöttök a Bodor-majorba enni (ez is délben nyit kb), de az nem occsó. Annyit megtehetünk, hogy valami menüfélét (1200 Ft úgy tudom) csináljanak, amit a csikósoknak csinálnának, csak többet, de azt előre le kellene fixálnom, hogy mennyit. Vagy a halápiékkal kell megbeszélni, hogy mire odaértek legyen valami egyszerű, gyors. Persze ebbe mi is beszállnánk anyagilag. Utána lehetne menni a csúcsra, a lovak is pihiznének kicsit. Onnan a szigetcsúcs nem nagy táv már. Nem. Csak a lányom öregszik. :dev: :D