Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Szentendre & Pilis régió

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
11497 válasz a témához

#2761 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 22. - 8:41

De jó!!! És még Linda is szerepel, meg Simo is..... :) Grat! :ang:

#2762 dumdum

dumdum

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.267 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 22. - 8:55

Edited by dumdum, 2006 szeptember 15. - 13:37.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 22. - 10:19

Na jó, mostmán ölég a dicsfénybõl, nem vagyok én nagy ember Posted ImageZsubéb! Köszi! :ang:

Edited by Dé, 2005 szeptember 22. - 10:48.

#2764 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 22. - 12:56

Most nem tudok mit írni, nem jut eszembe semmi, csak becsekkolok ide. :P

#2765 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 22. - 12:56

Dumdum! Olvastam egyéb néven közölt írásaidat. Sajnálom hogy sokan megsértõdtek miatta, ott és azon a helyen amit én ismerek, és "étlapra" került, ült a dolog, s nem sokkal utána én el is hoztam a lovaimat onnan... És nem sajnálom, azóta sem vágyom vissza. Azóta mégnagyobbakat csalódtam a társaságban, tehát örülök, hogy akkor úgy döntöttem, ahogy, de ez más tészta. A Te meglátásod tökéletes volt (mégha nagy port vert néha-néha, akkor is). Errõl megvan a magánvéleményem, nem óhajtok újra vitát szítani...De Dé nélkül - ebben egyetérthetünk - szegényebbek lennénk jópár lovasbeszámolóval! Na nem fényezlek tovább Dé :D elfogyott a szidolom.... mára....Gigi! Ez haláli beszólás volt! :kocc:

Edited by Paint Horse, 2005 szeptember 22. - 12:57.

#2766 dumdum

dumdum

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.267 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 22. - 14:41

Edited by dumdum, 2006 szeptember 15. - 13:45.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 22. - 19:45

Gigi! :kir:PH-nak egy rövidke képes beszámoló (meg még másnak is, akit esetleg érdekel):Elsõ terep PiliscsévenMa elérkezett az ideje a tegnapi pályán való mozgolódás után, hogy egy laza terepre kimerészkedjek Szelcsivel az új környéken. Szellemek kísérték utunkat, nagyon jó volt :) Inkább síkabb részekre kívánkoztam, nem akartam elsõre megmászatni lovamat, végtére is most elég sokat állt ezelõtt. Úgyhogy elindultunk Kesztölc irányába a homokos földutakon, sokat bámészkodtam, és fényképeztem a már itt is szépséges tájat (bár ez semmi a hegyekhez közelebbi panorámához képest, majd elõbb-utóbb azt is megörökítem). Diskuráltunk, jó hosszan sétáltunk a földek mentén. Végül aztán eluntuk, és egy homokos szakszon ügetésben melegítettük a lovakat, majd egy alkalmas homokos domboldalon kellemesen felvágtázunk. Eredetileg itt is ügettünk volna, de Szelcsi meglátva az emelkedõt néhány ütem után vágtába ugrott, én meg hátraszóltam, hogy ha nem gond, akkor menjünk fel így, legyen lónak gyereknap. Élvezte is, a végére kicsit bele is erõsített, de láttam már a domb tetejét, onnan meg egy rövid egyenes leügetõ szakasz után lejteni kezdett az út, így rábeszéltem, hogy váltsunk sebességet ;) A dombtetõn felriasztottunk egy, az úton kolbászoló rókakomát, nagyon aranyos volt, egy fél percig döbbenten meredt ránk, majd elinalt a kukoricásba. Rengeteg vadnyomot is láttunk a földön végig magunk elõtt, s én új vadászati ismereteimet próbálván gyakorolni igyekeztem kitalálni, vajon szarvasé, vagy vaddisznóé a nyom. De egész biztosat nem állíthattam sosem, hiszen a talaj miatt az evidenciák sem ütköztek ki rendesen. Kezdõ vadtanulmányozónak pedig ez nehéz feladat ;) Elértük Kesztölc határát, megkerültünk egy tehenészetet, legeltettünk egy dús füvõ mezõn, majd átvágtunk rajta, és innen egy nagyon hosszú, de eltéveszthetetlen föld,-majd murvaút vitt minket egyenesen haza. Még az elején ügettünk egy hosszabbat, amely során Szelcsim igazán felébredt, és élvezettel mutogatta, hogy õ bizony mekkora mehetnékkel van megáldva. Onnantól kezdve végigpattogta alattam a hazautat, kicsit kezdett is fogyni már a türelmem, de aztán lecsitítottam magam, és õt is próbáltam nyugodtabb lépésre bírni, késõbb sikerült is valamelyest.Hazafelé úton láttunk még egy szarvastehenet, aki óriási kíváncsiságról téve tanúbizonyságot, bámult minket erõs szuggesszióval, persze biztos távolból, és késõbb a tarló szélén, tõlünk kb 50 méterre egy idei vaddisznócskát, már piszkosfekete bundájában, de még elég csenevész és kicsike méretekkel megáldva. Õ is csak állt, és figyelte menetünket, sõt, még a szembejövõ crossmotoros sem ijesztette el.Csaknem 2 órát kint voltunk, de a javát lépésben tettük meg. Szelcsinek ez jó kezdés volt azt hiszem. Lassan pedig majd a gõz is elszáll a fejébõl, remélhetõleg :)Hazaérve leápoltam szépen, aztán dolgunk végeztével visszaengedtem az új legelõjére. Merthogy, ilyet is ritkán látni, tapasztalni, de nem figyelték érdektelenül, hogy a lovam a karámjában nem tud legelni, ezért a legelõ és a pálya közötti füves közlekedõfolyosót kinevezték az õ legelõjének, és kiengedték oda, ellátták hozzá vízzel is. Ott nem zavar senkit, és mivel ugye kultúrlovam van, ezért ha mégis, úgy nem okoz problémát visszavezetni a karámjába sem... Egészen meghatódtam ezen a mértékû gondoskodáson, nagyon jól esett, és bizonyosan a lovamnak is, élvezettel nyírta a füvet, mikor megérkezvén ott találtam, és amikor visszaengedtem, akkor is.Beszélgettünk még a pálya karámfáinál a tulajnõvel vagy egy órát, idõnként ránknézett a ló, belehallgatott értelmiségi társalgásunkba, hátha csurran-cseppen valamiféle kultúra neki is, majd kis idõre visszatért a fûhöz, majd megint megjelent a hátam mögött hallgatózni. Nagyon aranyos volt.Szerintem jól érzi itt magát. És ez a legfontosabb. :)

#2768 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 22. - 21:14

Szeretnék még sok ilyen és még ilyenebb beszámolókat olvasni! :yeah:

#2769 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 22. - 21:25

Jó volt olvasni! Szelcsi nagyon jól néz ki!! Persze Szellem is. Tök jó kontrasztos így a két ló együtt! :)

#2770 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 23. - 6:22

Nagyon jó volt a beszámoló, Dé! Teljesen beleéltem magam. Ma megyünk ki mi is. :yeah:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 23. - 6:46

Köszönöm, köszönöm :D Remélem, a mai is hasonlóan jó lesz, meg szép, vagy még jobb, és még szebb, és arról is lesz kedvem rittyenteni valamit :cool:A lovam úgy néz ki, mint egy öreg quarter, megint megállapítottam :dev: Az utolsó elõtti képen, amit linkeltem, megint úgy áll, abban a pózban, ahogy a quartereket szokták fotózni az amcsi lapokban :D Nem, nem vettem be semmi rózsaszín tablettát, csak viccelek ;)Ja, kontraszt: csak az idegesít, hogy eddig még nem bírtam normálisan egymás mellett lefotózni õket, úgy érvényesül csak igazán!.. Bár a kontrasztot Szellem, és szerelme, Kutyu között semmi nem múlhatja felül: Stan és Panna :DGigi! Elõbb-utóbb elnézek/zünk majd Vörösvár felé a homokos úton, majd szólok :)

Edited by Dé, 2005 szeptember 23. - 6:48.

#2772 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 23. - 7:27

Te Dé! Van még hely?????????? :rolleyes: :DAnnyira tetszik a beszámolód, hogy kedvet kaptam másfél óra autózáshoz is akár.... Szép a táj, és Szelcsi fantasztikusan néz ki!!!! RAGYOG a szeme. Nem olyan régen láttam az öreglányt, de azt kell mondjam, megváltozott azóta is!!!! Tán a levegõ..... Nagyon - nagyon örülök nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Remélem így marad!!!!!!!!!!!!!!!!! Ezer :ang: nektek!!!!!Dumdum. Én csak azt írtam, amit éreztem. Te is. Mi már nem "szigetelünk". Csak látogatóban járok arra, mint pl. most hétfõn Ördögdórával.... Húúúú de jó terep volt. Lényegében még most is érzem ahatását Dóránk lájtos terepének :DDóra!!! Kisöreg eltûnt.... lehet, hogy õ már fel sem tud kelni???????? :dev:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 23. - 7:29

Egy box van még... :)Köszi :ang:Egyébként Satu kisasszonnyal van egy cikk a mostani Cavalloban, még nem olvastam el. Csak eszembe jutott, ha már úgyis Szentendre a téma :)

Edited by Dé, 2005 szeptember 23. - 7:30.

#2774 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 23. - 7:32

Nézzetek el néha a lóegészség, segítsen aki tud címû topicba.

#2775 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 23. - 7:34

Igen, olvastam. Ehhez annyi lenne a hozzáfûzni valóm, hogy ha én nem vagyok, akkor õ meg nem hall a Póni Klubos versenysorozatról, és nem lenne ennyire sikeres edzõ.... Annyit azért elvártam volna, hogy megemlíti (ha nem is név szerint) de hogy egy régi tanítványával kezdték ezt az egészet.... de persze nem tudom, hogy mit gondolok, hogy más is úgy cselekszik mint én... áhhh... szal, ilyenkor megint eszembe jut, hogy nem véletlenül távoztam én onnan...2ló... :rolleyes:

#2776 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 23. - 12:21

Gyertek csak! Mi ott leszünk.Tegnap az egyik osztályban új ülésrendet csináltak. Bementem, jelentés, mondom nekik, hogy üljenek le. Az egyik padban egy nagy, duci kislány mellett egy - komolyan mondom - széltében és hosszában is feleakkora kisfiú ül... Elkezdtem nevetni, de a gyerekek nem tudták, miért... :D .Aztán egész órán kísértett a dolog, alig mertem odanézni, mert rögtön mosolyogtam...Még most is... :) Csak most végeztem a suliban és frissek az élmények, s mivel a lovasélmény csak most következik, ezt osztottam meg veletek. Alig merek bemenni majd a következõ órára... :kir: :kocc: Madit láttam az egészség-topicban, én is segítek, ahogy tudok. Meg drukkolok.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 23. - 13:37

Na jó, a mai katarktikus élménybeszámoló elmarad. :dev:A lovamnak nemhogy jót tett volna a tegnapi kiruccanás, mára egészen rendkívüli módon felszívta az agyát... Elejétõl kezdve irtózat lelkesen törtetett elõre, Szellem a gólya lábaival alig bírt lépést tartani velünk. Aztán a séta után, meg néhány domb megmászása jött egy végig enyhén, majd egy szakaszon erõsebben emelkedõ út egy dombos szántóföld szélén, amit végigügettünk. Az elején kellett fogni, de a végére már szépen visszavett a tempóból, meg is izzadt, kicsit leadott a gõzbõl. Aztán elcsámborogtunk az erdõben Klastrompusztáig. Hatalmas sár volt (nem sarkaltam be persze), óriási mély tócsákkal, meg kerülgetni való árkokkal. Oda kellett figyelniük a lovaknak is, meg nekünk is rendesen, én örültem, gondoltam, az agymunka majd még jobban segít a lovam tele hátsóján. Aztán nem sokkal késõbb visszafordultunk, mert beértünk a lakott településre, és jó sokat kellett volna aszfalton menni, hogy folytathassuk utunkat, azt meg most annyira nem akarta egyikünk sem. Így hát vissza az erdõn, megnéztünk még pár utat, ami felvezetett a hegynek, de mind nagyon köves volt, ahhoz sem fûlt a fogunk. Végül aztán elindultunk visszafelé, gondoltunk, majd még elmegyünk hazafelé úton valamerre egy kitérõt.A nagyon sáros, csúszós részeken most leszálltam és egy darabon vezettem Szelcsit. Már itt kezdett húzni. Aztán visszaültem, és innentõl kezdve kész volt a ló, nyomta a hisztit, rohant Szellem után, Szellem elõtt, Szellem mellett, tök mindegy volt, hol megyünk, õ nem volt hajlandó kulturáltan lépni, csak pattogni alattam. Bedühödtem, a szántó aljában mondtam Szellemlovasnak, hogy én megint felügetek a hosszú emelkedõs úton, mert ez így nagyon gáz. Úgyhogy õk lent maradtak legelni, mi meg irány fel. Szépen felügetett, még az utolsó harmadában vágtáztunk is, szép röviden. Lefelé megint a hiszti, bár már nem annyira. Meguntam, innentõl kezdve idomítani kezdtem, pedig rohadtul utálok terepen, de nem érdekelt, levettem a fejét, és úgy mentünk hol egyenesen, hol cikk-cakkban a széles úton. Aztán odadobtam a szárat, mert ez jól mûködött, de akkor megint elkezdett rohanni lépésben. Úgyhogy megint. Megjegyzem, ilyen készségesen száron csak akkor bír jönni, ha pipa, ez tapasztalat :dev: Aztán mikor megint mentnk néhány percig így száron, megint odaadtam neki a szárat, és már nem rohant, szépen tudtunk egymás mellett sétálni Szellemmel... Az a gáz, hogy miattam Szellemék sem tudtak ma egy normálisat lovagolni, úgyhogy megbeszéltük, hogy vasárnap külön megyünk, õk tudnak egy normálisat menni, mi meg megbeszéljük a dolgokat Szelcsivel...Elkeseredtem, na. De tudom, hogy tele van, mint állat, és azért csinálja, legalábbis remélem, hogy ez majd elmarad nemsokára, ahogy folyamatosan mozgatom, egyre többet.De volt egy kis jó élményem is: felültem a kedves Bentley-re kipróbálni a pályán, jó volt :ang: Vannak a lónak cudarságai, szeret hamisan vágtázni, szeret elindulni befelé a vállán, de jószándékú, és kellõ határozottsággal, meg a figyelme lekötésével szépen dolgozik. És kényelmes is. :)Na, ma a veszõdõs lovaglás alatt nem sikerült nagyon sok élménydús fotót csinálnom, illetve amíg nem hisztizett be aló, addig lõttem pár tájképet, hogy gyönyörködhessetek: http://kep.tar.hu/dinuminu/50141369#2Ja, azt elfelejtettem, hogy már lázas is vagyok, taknyos, és fáj a torkom is! :cool:

Edited by Dé, 2005 szeptember 23. - 15:37.

#2778 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 23. - 17:37

Ó Te szegény!!! Jobbulást!!! :(Mi meg megpucoltuk a varacskost... azt hittem agyon csapom! Hogy mit hisztizett össze! Vizes lett a szõre, a sörénye, megmostam azt a rettenetesen ronda farkát.... sõt amikor megszáradt, még be is fontam a sörényét (gondolom reggelre szét fogja zilálni), de hogy ezen mit verte magát. Ja meg persze a legyek. Folyton piszkálták szegényt, õ meg aztán nagyon nem szereti õket, hát rúgott, harapott.... olyan volt mint egy õrült. Most megkapta a takaróját, remélem már nem zargatják a legyek. Holnap verseny.... iggulok nagyon!!!! :)

#2779 dumdum

dumdum

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.267 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 23. - 18:29

Edited by dumdum, 2006 szeptember 16. - 14:10.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 23. - 21:54

PH! Drukk holnapra! :kocc:Ííígenis!Ja, megint kihgytam, hogy most értem haza próbáról egy 15 perce, csúf betegségemben :cool: Mártír vagyok, esküszöm, mártír, sajnáljatok egy emberként mindannyian :gm: Na jó, asszem megyek mostmár aludni, mintha fáradt lennék és zilált természetû... :kv:

Edited by Dé, 2005 szeptember 23. - 22:08.

#2781 kiwi2

kiwi2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 872 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 24. - 9:23

[quote name='don quihote' date='2005.09.18, 15:44']

Hozzászólás megtekintése

[/quote]Látod KIWI 2, megtaláltalak,ha kimegyek megnézni a Rinaldót és ott leszel ráfektetlek a térdemre és pirosra pacskolom a pici popsidat, amiért olyan nagy volt a pici szád az elején. Nálunk van olyan transzport kamásli amilyet keresel, de neked nem adok. A nyagylovasba is van, láttam. Nade, félre a tréfával. Laci bácsi nem haragtartó. Ismered a Rinaldó nevû sárga herélt lovat? Láttad már dolgozni? Egy kislány lovagolja. Mivel tudom, hogy díjugrató vagy, szeretném, - ha ismered, - kikérni a véleményedet róla.Azért azok a csontvázas fotók a honlapodon, eléggé morbidak.

Hozzászólás megtekintése

[/quote]Uff, ezt még csak most látom! :eek: De már írni sem tok, úgy remegek a félelemtõl! :D :P öööö....tudom melyik a Rinaldo, de még nem láttam dolgozni sztem...vagyis nem tom, me még nem nagyon ismerem itt a lovakat, tekintve, h kb 1hete vagyok itt. De ma megnézem, és akko innentõl figyelni fogom :) Te mit nézegeted az én csontvázas képeimet? :P Amúgy az a volt pasim. Csak túl sokat tudott... :dev:

#2782 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 24. - 19:46

Dé! Jobban vagy????? :(Kiwi! Most kell aza szállító kamásni vagynem???????????????? Ott tépik a vevõk egymás kezébõl... :DMai eredményeink:Dávid: futószár 2. : 1. hely (magyarul Országos Bajnok)Zsófi: futószár 2. : 2. hely (mayarul Országos Második)Virágokat az öltözõikbe!!!!! :)Holnap még megyünk egy menetet, fél 11-kor Dávid futószár 3-ban fog küzdeni....Jó éjt! :)

#2783 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 24. - 19:57

GRATULA PH! Nagyon ügyesek a gyerekeid! :yeah:

#2784 kiwi2

kiwi2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 872 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 24. - 19:58

Te PH, a boltban te szoktál lenni, v egy alkalmazott?

#2785 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 24. - 20:16

Köszi Palo!!! :)Kiwi! 1-ig én vagyok, utána 5-ig Évi kolleganõm. Miért? Csak nem jártál ott???? Inkogníte???? :rolleyes:Jajjjj! És még meg kell hogy köszönjem ezeket az eredményeket PH barátjának is, mert azért minket elviselni nem eccerû!!! :)Pl. hogy Dávid, miután felvette a fehér szerkóját, bemászott az utánfutó kicsi ajtaján ott elõl ugye, és behasalt Simo alá, hogy jobban lássa... :gm: Elmondanám, hogy a gyerek totál mocskosan bújt elõ, és ezt az edzõje egy kedves mosollyal nyugtázta (azt nem mondom meg, hogy mit mondott), de szerintem más kitépte volna a haját helybõl :D Azé' nem pontozták le.... szerencsére, pedig olajfoltok és egyéb gyanús maszatok voltak az ingujján és a nadrágján végig... :D Fiú....

#2786 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 24. - 20:20

PH! Gratulálunk! Képek???? :kocc: :yeah:

#2787 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 24. - 20:23

Hát igen, aképek.... még holnap csinálok pár ezret, hogy aztán azt a 4-5 sikerült darabot megosszam veletek.... Kis türelem.Jah, meg holnap már Örni is ott lesz, úgyhogy normális képek is lesznek.... pont most írtam neki, hogy baromi nehéz úgy fotózni, hogy a kép is jó legyen, a mozdulat is meglegyen, meg a ló is benne maradjon a képben (lehetõleg középen).... szal le a kalappal, aki ezt meg tudja csinálni.... :kir:

#2788 kiwi2

kiwi2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 872 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 24. - 20:42

De bizony, jártam ott, sõt, kétszer is egymás után, mert nem sokkal vásárlásunk után még vki szeretett volna venni vmi cuccot, aztán vele is be kellett menni. Tegnap voltunk, olyan 4-5ig :DEgy vörös hajú hölgyemény volt bent. Gondoltam ám, h megkérdezem, h õ véletlenül nem PH néven van-e fent a paci.hu-n, de aztán azt is gondoltam, h ha nem, akko valsz tök hülyének nézne, így inkább nem kérdeztem meg :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 24. - 20:48

PH! Hatalmas gratuláció!!! És hasonló sikereket holnapra is!!! :kocc: Mindannyian megérdemlitek a sikert, az egész gárda :ang:Fotókat én is várom!Pont most azért jöttem fel, hogy meglássam már, mi a helyzet, írtál-e már valamit, hogy hogy ment a mai szereplés... És lám, kíváncsiságom kielégülhetett. :)Gratula mégegyszer! :)

#2790 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 24. - 20:57

Kiwi! Nem nézett volna hülyének, már megszokta, hogy emberek jönnek vigyorogva és mondanak valami indián azonosítót, remélve, hogy PH lesz a válasz.... szal, csak nyugodtan.... De azért jöhetsz ám majd úgy is, hogy én vagyok.... :rolleyes:Köszi Dé!!! Tényleg ránk fér már egy kis jókedv... nagyon jó napunk volt ma :) Remélem a holnapi folytatás sem marad el... azért valami dobogós jó lenne..... de csak halkan súgom,mert eléggé sok induló lesz, természetesen jobbnál jobbak,úgyhogy küzdeni kell nagyon a jó helyezésekért! :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 24. - 21:01

Kíváncsi leszek, de melletetek arra is, hogy Vargáék hogy végeznek. Nem mintha nem nektek drukkolnék elsõsorban, de õk is érdekelnek ;) Ma voltak, az biztos, nemtom, de gondolom, holnap is versenyeznek õk is... :rolleyes:

#2792 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 24. - 21:06

A kis Ábelt lepipálta Zsófi! :P Azért ez nagy szó ám, mert nagyon ügyes a kisfiú!!!!!!!!!! De persze õk mindig jól szerepelnek...

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 24. - 21:14

:)Off: válaszoljál magántot ;)Ma patkolás volt a lovardában, ment a sürgés-forgás, nekem meg mára volt egy futószárasom. Kerülgette egymást mindenki rendesen, amikor megérkeztünk, még a pályán is voltak lovak, de mivel Aranybogár Rékácskán is tartottak futószáras órát, meg mi is oda igyekeztünk, meg fogytak a lovak, hát kiürült számunkra a hely. Jó volt, bár én ugye nem lovagoltam. De olyan meleg volt, hogy el is ment a kedvem, pedig gondoltam, utána felülök én is, de neeem, így is masszívan izzadt szegény állat a fél-téli bundájában.Aztán bemetünk a legelõre lószemlét tartani, és a kis Kutyu póni lelkesen a nyomunkba szegõdött, ott hagyva a körkarámnál ácsorgó lovakat, többek között nagy gavallér szerelmét, Szellemet is. A karámban bent pedig volt egy kis vinnyogógép sötétpej póni (hatalmas arc), akit körmölni hoztak át 2 társával együtt (még egy póni, és egy fiatal nagy ló). Szellem pedig nem vette észre, méghozzá igen sokáig, hogy Kutyu hová tûnt mellõle, esküszöm azt hitte, hogy bement a karémba, és nem értette, miért vinnyog rá ennyire... Aztán mikor nagynehezen sikerült megmagyarázni neki, hogy a Kutyu itt van a legelõn, csak épp odébbsétált 100 métert, akkor nagyon mérges lett a karámban szájaló kis pónira, amiért ily' cudarul becsapta õt, és onnantól kezdve ott kerülgette lesunyt fülekkel a kis Kutyu-utánzatot :D Kész... Lökött lovak :)

Edited by Dé, 2005 szeptember 24. - 21:14.

#2794 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 25. - 14:58

okés Dé! Szusssszanok, és írok....Most meg pár fotó. Bár Ernest megelõzött, a poniklubos topicban ott egy halom kép... de azért nálam is van pár. Igaz nem olyan jól sikeredettek, és dizájnos felirat sincsen rajtuk, de az enyémek! :Dszombati FSZ 2. - DávidZsófi ugyanott és ugyanakkor...A túlméretezett tiszteletkör (betegre röhögte magát mindneki :D )A tegnapi nap terméseEgy kis vágta a mai programbólMa sem jöttünk haza üres kézzel!!!!Methogy azért a 2. helyet csak megcsíptük, mégpedig nem is kis százalékkal, 83,75%-ot kapott a gyerök!!! :)

#2795 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 25. - 16:46

Gratulálunk!!! nagyon szépek a képek, ügyesek a gyerkõcök!!! :kocc: :kocc:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 25. - 17:28

De jó, tök jók a képek, szép Simo, és ügyesek a kölkök! Gratula! :kocc: (minnyá megnézem Örni képeit is)Én is írok:Elõször egyedül Piliscsév körülMa megértük elsõ önálló terepünket Szelcsivel a piliscsévi hegyek-völgyek között...Õnagysága eléggé tele volt az utóbbi napokban, s ez nem segítette hozzá sem õt magát, sem Szellemlovat egy rendes, nyugodt, és hasznos tereplovagláshoz. Ezért aztán úgy döntöttünk, hogy ma külön megyünk ki, így Szellemék mehetnek amerre, és ahogy jól esik, én meg, ha kell, lerenedzhetem a nézeteltéréseinket Szelcsivel, hiszen idõm, és terem akad rá, nem zavarok vele mást a lovaglásban, élvezhetem a hisztit kedvemre... Úgyhogy nagyjából negyed órával a fiúk elõtt mi már kiléptünk a kapun, hogy felfedezzük magunknak a környéket, ileltve néhány utat a sok közül.Elõször egy dombos-völgyes részen tettünk kitérõt, mert nagyon kíváncsi voltam, mi rejtõzik arrafelé. Kedves kis utak kanyarogtak a dombok között, volt, ami lement a Kesztölc felé tartó egyenes murvaútra, de én nem arra indultam, inkább elfordítottam a lovamat, és szép komótosan felvágtáztunk az egyik dombra felfutó csapáson. Ügetésben még most is fogni kellett a lovam, úgy éreztem, mintha nem is ültem volna rajta az elmúlt napokban. De nem sokkal késõbb ez is alábbhagyott, vágtában pedig egyáltalán nem kellett fognom, kellemes tempóban értünk fel a dombtetõre.Onnan fentrõl ráláttunk a tóra, ahol vele még nem jártam, csak Szellem hátán. Pont szemben, a tó túloldalán lévõ dombtetõn paplanernyõsök kísérlezetgettek a felszállással. Mi továbbálltunk, végigvágtáztunk-ügettünk a domb lapos tetején, majd egy alkalmas csapáson leereszkedtünk róla, el a földútig, ami a tóhoz is elvezet. Mi azonban nem erre indultunk, hanem Klastrompuszta felé, amerre két napja is. Ismert úton haladva élénkebbé vált a lovam, de nem csinált semmi rosszaságot. Elsétáltunk a szántó és a vadlesek között, felmásztunk egy kis domboldalon, majd hosszú ügetõszakasszal, végén egy kis vágtával felértünk egy szép panorámát adó erdõszélre a földek mellett. Innen indultunk két nappal ezelõtt Klastrompuszta felé. Ma nem a tegnapi úton indultam el, lekanyarodtam az erdõben jobbra. A sár már eléggé felszikkadt, az agyagos talajon is biztonságosan közlekedhettünk.Végül kiértünk egy fenyveserdõ szélére. Nagyon szép hely ez. Széles füves sáv húzódik az erdõ peremétõl az erdõ által keretezett kukoricásig. Nagyon megtetszett a hely. Kedvet kpatam az erdõben való kóborláshoz, így bementünk egy úton a fák közé. Úgy fél órát barangolhattunk bent, inkább lefelé, mint feléfeé haladva, de 2 olyan útra is akadtunk, ami ugyen megy valahová, de nem igazán lónak, lovasnak tervezték, a talajt botlósra járták a motorosok, a növényzet sûrû szövedéket alkot a fejek felett. Úgyhogy visszafordultunk, megjegyeztem, merre megy feléfelé az út, hogy késõbb arra is elmehessünk, hátha több szerencsét ígér az arrafelé lovaglás, majd visszatértünk a fenyvesben megbúvó kukoricáshoz. Annak szélén haladtunk a széles fûsávon enyhén lefelé. Csudajó, hosszú, enyhén emelkedõ, széles vágtaszakasz lehetett volna ez, ha fordított irányból jövök. Úgyhogy elhatároztam, hogy mindenképpen lemegyek mostmár a hegyrõl errefelé, és meglátom, hová lyukadok ki, hátha meg tudom csinálni ezt a kört ellenkezõ irányból is, hogy kihasználhassam ezeket a tetszetõs részeket. Átkeltünk egy sekély árkon, és egy másik föld szélén haladtunk tovább lefelé. Leszálltam kicsit, megmozgatni tagjaimat, meg pihentetni a lovat, így egymás mellett gyalogoltunk le hosszasan. Elég sokáig tartott, míg leértünk, de végül kibukkantunk; Piliscsév szélére. Oda, ahol vendégségbe érkezésünkkor is, innen indultunk tovább a pincesor felé, felismertem a helyet. Onnan pedig már nincs messze a lovarda. Nem szálltam hát vissza, bementem a falu utcáira. Épp csak arra nem emlékeztem, melyik az az utca, amelyik majd elfogy, és földútként megy tovább. Szelcsi hatalmas öntudattal indult kezdett vezetni egy utca felé, hát, gondoltam, biztos elmékszik, merre mentünk annak idején, hát mentünk arrafelé. Azonban kiérve a sarkon, megláttam a templomtornyot - hát ez nem lesz jó. Nem lett volna kedvem végigcaplatni a falu utcáin hazafelé. Szerencsére jött egy kisebb oviscsoport, és a kísérõket lósimogatás fejében megkérdeztem, merre jutok el a pincesorokhoz. Õk is arrafelé tartottak, hát egy darabon mentünk együtt. Visszakísértek oda, ahonnan jöttem, és mutattak abba az irányba, amerrõl jöttem, meg még szembe, a hegyek felé is. Végülis, valóban voltak ott is pincék... Mondtam nekik, hogy nekem az nem jó, arról jöttem, és emlékszem, hogy arrafelé mentem, amerrõl õk most kísértek, csak nem emlékszem, melyik utcán kellett elmennem. Ekkor elnéztem a hegyek irányába, és megláttam megmentõmet; Szelleméket baktatni felénk az egyik úton. Na, akkor innen már haza is találunk, megköszöntem a segítséget, és mondtam, hogy mostmár meg fogom találni az utat :)Megvártam a Szellemeket, nyeregbe szálltam, és szépen hazasétáltunk. Egy utcát néztem el... :)Nagyon jó volt az utunk, 2 és fél órát barangoltunk a piliscsévi vadonban, kicsit mostmár több és hosszabb ügetõ-és vágtaszakasszal, de éreztem, hogy a lónak jól esett, hogy végre mozoghat. És nekem is. Még a hiszti is elmaradt. ;)

Edited by Dé, 2005 szeptember 25. - 17:58.

#2797 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 25. - 18:43

Köszi! Hát a képekre annyit, hogy kimazsoláztam a 40-bõl, hogy melyik élvezhetõ nagyjából és ennyi maradt.... :/ Majd még gyakorlok!!! :DÖrnié persze jobb, de hát õ vérprofi :DDé ! Nagyon nekibátorodtál.... azé néha szórjál el az úton lisztet, vagy nemtom mit, hogy haza is találj! :D :D

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 26. - 6:41

Hazatalálok, most is csak azt az utcát néztem el! :D Ebbõl is látszik, amit mindig hangoztatok, hogy a természetben egész jól eltájékozódom, de a mesterséges környezetben semmit nem találok meg!.. ;)Különben meg úgy voltam vele, hogy iszonyú messzire nem megyek, és akkor max visszamegyünk az odaúton, ha mást nem találunk... De találtunk szerencsére, úgyhogy már van egy jó kis terep-köröm! Már csak le kell járni fordítva is, hogy úgy tényleg jobban kijön-e. Meg lemérni az idõt.Szeretnék találni egy egy órás valamit is, ha nincs sok idõm, arra az esetre. Itthon is volt egy ilyen "kiskör", ami egy óra alatt megvolt, de volt benne minden.

#2799 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 26. - 10:40

Jóvanna csak viccöltem! Tegnap jó hangulatom volt, gondoltam adok neked is...Mára meg már úgyis elromlott! :DSimo-t láttam ma (asszem jobb lett volna nem megnézni....) totál mocskos! Az egész jobb oldala!!!! Tiszta sárga!!!!! :hupp: Két napot fürdettük felváltva, hol én , hol Attila..... most méééééééééééééé csinálta??????? Görény!!!

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 26. - 11:40

Mert lóból van és nem szeret sampon-illatú tiszta lenni ;)