Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

LOVAK rajzolása

• Please log in to reply
1903 válasz a témához

#241 Arodoet

Arodoet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.769 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 8. - 17:58

Megpróbáltam egy ágaskodó paccot rajzolni, egész jó lett (magamhoz képest :D ) csak az elsõ lábai állnak érdekesen. A kérdésem az lenne, hogy lehet a lendületet ábrázolni, mert most egyenlõre csak áll ott, de nem érezni igazán hogy õ most ágaskodik. Szóval lehet látni, hogy ágaskodást akar ábrázolni a rajz, de kb annyi benne a lendület, mint egy pitizõ kutyában Posted Image Na, ezt most jól elmagyaráztam :D

#242 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 8. - 18:04

Ok! Mindent értünk, de hol a rajz? Hát így hogy pocskondiázzuk le? Posted Image

#243 Arodoet

Arodoet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.769 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 8. - 18:25

Az asztalomon pihen :D Nem tudom felrakni, ahhoz már tehetség kéne :rolleyes: Meg egy képtár. És egy scanner. Bár ez még a fényképezõgéppel meg tudom oldani. Mindent összevetve, egy hónap alatt talán sikerül felrakni redface.gif

#244 Devil_girl

Devil_girl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.068 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 8. - 20:24

idézet:
Eredeti szerzõ: Kalevala: Szal, ha drága, egyetlen Devil görl felteszi nekem a képeket[/QUOTE]jajj, de ari vagy :D nekem nagyon bejön a kép, meg is osztanám a többiekkel, ha nem éppen most sz.rakodna a képtár. de igyexem felrakni máshova.

#245 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 8. - 20:49

idézet:
Eredeti szerzõ: Kalevala: Gigantikus méretû unalmamban egyébként az adataitokat nézegetem, meg a képeket, és gondoltam megosztom veletek, hogy milyen kacaj fogta el orcámat, mikor elolvastam Hux adatainál: "Ez a felhasználó nem járt erre mostanában.".... :D [/QUOTE]:D A "mostanában" mindig az elmúlt fél órát jelenti.

#246 Devil_girl

Devil_girl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.068 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 8. - 21:09

[url="http://"http://fototar.origo.hu/common/include/image.jsp?ID=507850&SIZE=1"]ágaskodó ló[/url] [url="http://"http://fototar.origo.hu/common/include/image.jsp?ID=507881&SIZE=1"]fa[/url]by Kalevala

#247 Arodoet

Arodoet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.769 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 8. - 21:26

Nagyon tetszik az ágaskodó ló! Posted Image

#248 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 8. - 21:31

Az ágaskodó paci nekem is nagyon bejön! Posted Image Édes a pofija is, olyan kis ijedt arcot vág. Tussal csináltad? Nagyon tetszenek a "színek"!

#249 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 8. - 21:48

Tényleg jól sikerült rajz.Egyébként van valami alapja annak, hogy engem nagyon emlékeztet egy lovas újságokban gyakran elõforduló reklámban szereplõ lóhoz? Nem piszkálódásként, nem baj ha igen, csak kérdezem.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 8. - 22:10

Palo, engem is. Egész ügyes, grat!

#251 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 8. - 22:23

Tényleg jó,szerintem is szerpel v szerepelt.A régi Nemzetközi Lovasmagazin hátulján volt látható,ha jól emlékszem

#252 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 8. - 22:39

idézet:
Eredeti szerzõ: Arodoet: Az asztalomon pihen :D Nem tudom felrakni, ahhoz már tehetség kéne :rolleyes: Meg egy képtár. És egy scanner. Bár ez még a fényképezõgéppel meg tudom oldani. Mindent összevetve, egy hónap alatt talán sikerül felrakni redface.gif [/QUOTE]Ne csüggedj, inkább olvasd vissza a topicot! Én is voltam ebben az állapotban és nekem szépen a szájamba rágták. Ebbõl biztos neked is sikerülni fog eligazodni! Posted Image

#253 Altair

Altair

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 601 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 10. - 9:45

nekem is ismerõs a pacc, egy puzzle-m van róla

#254 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 10. - 23:41

Posted Image Gondoltam, én is beszállok a mutogatósdiba... :rolleyes: Fõleg, hogy már tudom, hogy kell. :D

#255 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 10. - 23:53

Posted Image

#256 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 11. - 0:07

Rosinante! Végre! Posted Image Esetleg redface.gif , nem lehetne egy kicsit nagyobba? Így nem sokat látunk belõle. Mondjuk úgy, hogy a hosszabbik oldaluk legyen 500 pixel!? Posted Image

#257 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 11. - 0:19

[url="http://"http://www.festomuvesz.hu/varkonyiandi"]http://www.festomuvesz.hu/varkonyiandi[/url]így egy kicsit eccerûbb.

#258 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 11. - 0:25

Hû, Bokorugró, de kis telhetetlen vagy! :D Tõlem már az is valami, hogy ide bírtam biggyeszteni ezt a jószágot, még meg kéne álmodnom, hogy tudom felhízlalni. :confused: Ez itt a reklám helye, az elõrángatott lómenhelyes topicomban megtalálod a többi képem búvóhelyét is, és nagyíthatod õket kedved szerint. De itt nem mondom meg! tongue.gif Posted Image Nem mintha olyan marha nehéz lenne kitalálni... :rolleyes: A napokban megcsinálom a sztepbájsztep folytatást is, csak a nyulam elrágta a szkenner zsinórját. :D Kis kép nagy elõnye: nem látszanak rajta a hibák!(annyira ;) )PS: kedves Csupasztalpú barátom! Elrontod a játékomat. Posted Image Amúgy köszi. [ Február 10, 2005, 23:28: Az üzenetet átszerkesztette: Rosinante ]

#259 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 11. - 0:33

idézet:
Eredeti szerzõ: Barefoot: [url="http://"http://www.festomuvesz.hu/varkonyiandi"]http://www.festomuvesz.hu/varkonyiandi[/url] így egy kicsit eccerûbb. [/QUOTE]Köszi Barefoot! ;) Rosinante, nagyon ravasz! Na de Barefoot most megkönnyítette a dolgom Posted Image Megyek és csúnyán kivesézem... :D

#260 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 11. - 0:35

Gondoltam rá, hogy beillesztem teljes méretben a képeket, de széthúzta volna a topicot, oszt a moderátor kartársnõ még megorrol rám Posted Image Ez a hálós tónusozás egész sajátos. Az benne a legfurcsább, hogy nem tûnik hibának, pedig mikor én rajzolni tanultam, akkor váltig állították, hogy ilyet nem szabad, és keményen megtorolták az ilyen irányú elhajlásokat.

#261 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 11. - 0:41

Szerencsés helyzetben vagyok, mert én meg nem tanultam. :D A boldog tudatlanség paradicsomi állapotában lebegek (persze kevéske paprikával)

#262 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 11. - 0:48

Én meg úgy vagyok vele, hogy attól a pillanattól, hogy kötelezõ jelleggel rajzolnom kellett, elment tõle a kedvem.

#263 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 11. - 0:52

Hát, ami azt illeti, nekem is voltak hülye tanáraim... :D ( tisztelet a kivételnek).A fõiskolán az egyik a ceruzára köpködött, a másik a mázolt szénrajzokra. Olyan is akadt aki rögtön az elsõ rajzórán deklarálta, hogy aszongya: Mánpedig mi itt kubistán fogunk rajzolni, és kész! :eek: Na akkor döntöttem úgy, hogy ezt e félévet én inkább egy másik tanárnál húzom le, oszt kimentem szépen holmimmal együtt.Szóval ezek a kisiskolás módszerek nálam sose jöttek be.

#264 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 11. - 0:57

Szinte sajnálom, hogy milyen élmények maradtak ki az életembõl... :eek: Nyolcadikban engem is beirattak egy rajzos felvételi elõkészítõre, de mindig eltrógerkodtam, úgy utáltam, hogy még a lórajzolást is abbahagytam jó idõre. Pedig két nagyon jó fej tanarat fogtam ki. Utólag kicsit sajnálom, hogy nem éltem a lehetõséggel, de ha most visszamennék, megint utálnám. Posted Image

#265 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 11. - 1:14

Ja. Hát élmény az vóóót! Kaptunk hideget is, meleget is. Egyik-másik antitálentum pedagógus azért sikeresen elreszelt néhány tehetséges embert is, akit nagyon nem kellett volna, de ez már csak így van. :( Az egészségesebbje meg túlélte. Posted Image

#266 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 11. - 1:18

Mikor végeztél? Hû, de elmés kérdés. Posted Image

#267 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 11. - 1:37

Az én idõmben még Fõiskolának hívták az intézményt, úgyhogy volt egy fõiskolai diploma(1994), valamint ha hajlandó voltál még két évet lehúzni, és az átlagod 4.0 fölött volt, akkor kaptál egyetemi szintû Mesterdiplomát(1996).Az utánunk jövõ generációknak már csak "sima" egyetemi végzettsége van. Posted Image Igaz, én kétszer szívtam végig a diploma védést. :D

#268 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 11. - 2:10

Gyakorlat teszi a mestert. ;) :D Egyébként azt hittem, ilyenkor már mindenki alszik. :confused: Posted Image

#269 Liza

Liza

Csikó

• Fórumtag
  • 648 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 11. - 7:57

Boldog születésnapot nekem! ;) Amúgy Rosinate, nekem a fekete vágtázó lovad tetszik a legjobban meg a többi. ;) [ Február 11, 2005, 07:03: Az üzenetet átszerkesztette: Liza ]

#270 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 11. - 10:42

Akkor most itt is megfogalmazom, hogy marha jók a rajzaid! Nem is tudnék egyet, vagy kettõt kiemelni, mindegyik nagyon-nagyon jó! Posted Image Két kérdésem lenne (megfogalmazom 1be Posted Image ): Mi az az akvarellceruza és a pittkréta? :confused: Még sose hallottam róluk, de az eredményeik tetszenek, szívesen beszereznék belõle, csak fogalmam sincs, hogy mi az, és hogy kell használni. :rolleyes:

#271 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 11. - 12:14

idézet:
Eredeti szerzõ: Rosinante:Egyébként azt hittem, ilyenkor már mindenki alszik. :confused: Posted Image [/QB][/QUOTE]redface.gif Úgy tûnik nekem is sikerült... Arccal a billentyûzeten.Egyébként megalakíthatnánk a Lóbarátok Night Club-ot! Mondjuk 11-tõl orrvérzésig. Posted Image Lisa! Boldog születésnapot Neked! Posted Image Éljenek a vízöntõk! Anyukám is mai születésû, és nekem ugyan nem ma van a szülinapom, de azért én is vízöntõ vagyok.Mutass gyorsan egy szülinapi rajzot Te is!Lox! Remélem nem bánod, ha én válaszolok!Szóval az akvarellceruza egy olyan színes ceruza aminek, ha vízbe mártod a hegyét, akkor festeni lehet vele, mint a vízfestékkel. Szerintem az mégjobb, ha elõször rajzolsz vele, és aztán egy vízbe mártott ecsettel szépen belemázolsz. Kinek mi jön be jobban... Általában készletben lehet kapni.A pittkréta pedig valamilyen préselt krétapor, amit lehet kapni feketében, fehérben, téglavörös, barna és szürke színekben. Ha erre szánod magad, akkor vegyél hozzá "Monopol" radírt is. Ez egy nagyon puha, gyurmázható radír, amit a kréta- és szénrajzokhoz találták ki. Mindezeket megveheted bármelyik mûvészellátóban vagy grafikai áruházban. Posted Image

#272 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 11. - 13:07

VÁÁÁÁÁÁÁÁ...! Most látom csak, hogy idõközben törzsvendéggé avanzsáltam! Posted Image Posted Image

#273 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 11. - 13:15

Liza, boldog szülinapot Posted Image , ha már ilyen spontán megemlítetted. így jár az, aki nem adja meg a születési dátumát, höhö. Posted Image Bokorugró, kösz, hogy válaszoltál Loxnak, nekem ugyanis gõzöm sincs, hogy mi micsoda. :D Az éccakai klubban benne vagy vagyok, fõleg hogy törzsvendég lettél, most már zavartalanul szóbaállhatok veled... :D tongue.gif Posted Image Posted Image Neked mikor van a szülinapod???? (már bocs)

#274 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 11. - 14:30

Boldog szülinapot Liza! Posted Image Posted Image(bocsi, az elõbb kimaradt)Köszönöm szépen a gyors választ! És ezek árban kb merre találhatóak? (asszem elsõsorban az akvarellceka érdekelne) Egyébként az igaz, hogy a pasztell krétát is el lehet vízzel maszatolni? Mert örököltem a múltkorjában egy dobozzal, de még nem mertem kipróbálni. Azt látom, hogy nagyon kenõdik, és elég vastag is. Majd ha gyûjtök egy kis bátorságot, megpróbálkozom egy pasztell-pacival, csak szeretnék elõtte tájékozódni, hogy hogyan érdemes használni. Tehát a fõ kérdésem a vizezés lenne.Gratulálok legújabb törzsvendégünknek! Posted Image

#275 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 11. - 15:47

Lox! Az árát ne kérdezd, fogalmam sincs, de az biztos, hogy százezer színben és fajtában lehet kapni. Ráadásul színenként is össze lehet válogatni egy készletet, ami azért elég jó! Posted Image A pasztell kréta viszont nem vizezésre való, úgyhogy nem érdemes kísérletezni vele, viszont remekül maszatolható. Ezért érdemes lefújni fixatívval (szintén mûvészellátóban kapható), ha kész vagy mert különben semmi nem marad a papíron egy idõ után. Ha nincs kedved fixatív után mászkálni, akkor jó a hajlakk is, csak akkor egy kicsit szagos lesz a rajz, ugye. A fixatívnak viszont iszonyatos büdös denszesz szaga van amíg meg nem szárad, de hatékonyabb.Ha már pasztellel kísérletezel, akkor érdemesebb nagyobb méretben (min. félíves), mert nehéz vele finom részleteket rajzolni. Sok sikert!Rosinante! Köszönöm megtisztelõ leereszkedésed, majd igyekszem kiérdemelni! :D :D :D Posted Image Egyébként jan 25. Ahogy az adataim közt is szerepel.

#276 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 11. - 15:51

Ja, Loxodonta! Engem viszont az érdekelne, hogy honnan lehet szert tenni egy ilyen nagyon tutti kis bekiabálósszmájlira? Posted Image

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 11. - 16:03

idézet:
Eredeti szerzõ: Barefoot: [url="http://"http://www.festomuvesz.hu/varkonyiandi"]http://www.festomuvesz.hu/varkonyiandi[/url] [/QUOTE]Posted Image

#278 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 11. - 16:51

Na, asszem én ezennel be is fejeztem pasztellkrétás pályafutásomat... Kb. 10 perce leültem, hogy na, akkor avassuk fel azt dobozt (na jó, erõs túlzás lenne felavatni, mert még a nagyapámé volt majd' 20 évvel ezelõtt). Választottam egy tök jó képet, leültem, elkezdtem. Az elsõ pár krétavonás után rájöttem, hogy ez nem is olyan egyszerû... Aztán a 10. krétavonás táján keztdtem ideges lenni, mert egyrészt nem oda húzza a vonalakat, ahova én szánom (tudom, egyéni szoc.problem), másrészt már minden csupa "maszat", ráadásul ez a bizonyos izé amit a lapra alkottam, leginkább az óvodában készült krétarajzimra emlékeztet. Most nagyon-nagyon bénának és fakezûnek érzem magam, és ez nagyon rossz érzés. Posted Image Köszi Bokorugró (téged hogy lehet becézni? Hopp? :D ) a válaszokat, asszem majd körülnézek akvarellceruza-fronton, hátha azzal jobban boldogulok...Ha rákattintasz a smiley-ra jobb gombbal, és ott rámész a tulajdonságokra, megtalálod az elérési útvonalát. Ezt kell beszúrnod a user posted image közé (space-ek nélkül!)

#279 Liza

Liza

Csikó

• Fórumtag
  • 648 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 11. - 16:51

Köszi mindenkinek, addig is meghúzom a fülemet helyettetek ;) Bokorugró: Nagyon szívesen mutatnék szülinapi rajzot meg másmilyet is ha volna vmilyen masinám amivel fel lehet rakni :( Rosinate: Mindegy, hogy megadom- e vagy nem akkor is tudtuk róla Posted Image Éljenek a vízöntõk (is)! ;) [ Február 11, 2005, 15:57: Az üzenetet átszerkesztette: Liza ]

#280 kt-gyu

kt-gyu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 680 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 11. - 18:28

Rosinante!Ha te már úgyis tudod hogy kell...mármint képeket beilleszteni...akkor elárulhatnád nekem is!Egyébként a két Izlandiról készült kép a legjobb!Mármint szerintem!