Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kedvenc ételek topikja

• Please log in to reply
999 válasz a témához

#241 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 9. - 20:16

Apple! Azt látom, hogy krumpli, félbevágva, a tetején szalonna, de mi van közte? :confused:

#242 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 9. - 20:19

Krumplihéj.

#243 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 9. - 20:20

Vagy inkább ne akarjuk tudni? :dev:

#244 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 9. - 21:52

Megfõztem héjában a krumplikat, megpucoltam, kikapartam a belesejüket, és a krumplibelet összekevertem kolbásszal, egy tojással, sóval, borssal, és egy kis tejföllel. :)

#245 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 9. - 22:43

Posted Image

#246 dumdum

dumdum

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.267 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 16. - 11:21

Edited by dumdum, 2006 szeptember 15. - 9:44.

#247 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 16. - 11:45

Szia Dumdum! Jó kis sprint lehetett! :eek: Egyébként a nem túl érdekes ételeket én is így szoktam felturbózni, pláne ilyenkor nyáron, amikor a friss fûszernövények mennyeien megbolondítják az ízeket. És az erkélyen is simán elfér egy cserépben. Mondjuk egy jó kis Görög saláta mennyivel jobb friss bazslikommal meg kakukkfûvel! Mmmmm! Posted Image

#248 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 16. - 16:59

Nekem segíthetnétek abban, hogy az augusztusi "lovas partimon" ( :kir: :yeah: )milyen grillételeket csináljak, és fõleg, hogy hogyan. Nagyon finomakat szeretnék, hogy mindenki megnyalhassa a tíz ujját! Csirke- és pulykamelleket veszek, tarját is, (aki szereti a szaftosabbat) aztán még nem tudom mit. De grillkolbászt, virslit, húsos szalonnát, meg ilyeneket is szeretnék. Azt sem tudom pl., hogyan kell a grillezett zöldségeket csinálni. Cukkinire, padlizsánra, pattiszonra, sérga- és fehérrépára, hagymákra (uj-, lila, póré, stb.) krumplira gondoltam. Itt bent sütõben (és a gáztüzhelyen) nagyon finomakat tudok, saját csinálmányú grillfûszerem van, amiben van húspuhító, fûszerek, paprikás liszt, vegeta, stb. Ezzel szoktam a húsokat megszórni sütés elõtt. Külön van szárnyasra, sertés- és marhahúshoz. De speciális grillezõs receptjeim nincsenek. Ja, és azt sem tudom eldönteni, mi fõjön a bográcsokban. Pörkölt? Gulyás? Vagy paprikáskrumpli? Mit szoktak még bográcsban? :rolleyes:

#249 tücsök

tücsök

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.282 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 16. - 17:30

nekem a kedvenc bográcsosom a slambuc. De az nem jó, ha más kaja is van, mert nagyon laktató.Egy jó lecsó viszont még a husihoz is menne.Valami majonézes legyen, annak mindíg van sikere, pl: majonézes kuki, franciasali, krumplisali...Meg valami idénysaláta; görögsali, bazsalikomos paradicsom mozarellával, amivanotthon ecetes cukros lében... ;) Roston lósteak? :D

#250 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 16. - 17:35

Ágimam!Ha szaftosabb husikat szeretnél, akkor javaslom a csirkemell helyett a combot! Baromi jól lehet grillezni. Én úgy szoktam, hogy kicsontozom, és a csont helyétõl elindulva jobbra és balra is bevágom, hogy szét lehessen hajtogatni a combokat. Az így kapott filézett darabokat megkenem mustárral, megszórom Steak fûszerrel meg Pizza fûszerkeverékkel, de más ízesítéssel is lehet, aztán berakom egy zárható mûanyag edénybe és szórok rá apróra vágott fokhagymát, majd egy laza mozdulattal felöntöm olajjal, hogy ellepje az egészet és az ízek teljesen átjárják a husit. Hûtõben egynéhány óra pácolás után lehet sütni. Nagyon gyorsan megsül, iszonyú jó íze van és nem szárad ki. :kir:

#251 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 16. - 17:38

Jaaa és a lecsó szerintem is jó ötlet! Nálunk Somogyban szokták úgy is csinálni, hogy házi tarhonyával, bográcsban. Én mondjuk imádom, de közvéleménykutatás kérdése a dolog.

#252 tücsök

tücsök

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.282 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 16. - 17:55

Pácoláshoz még a fokhgymás joghurtot (tejfölt, tejet, ami van) tudom ajánlani, vajpuha lesz a husi. Elõtte só-borssal megszórni, fokhagymát a joghurtba nyomni fokh.nyomóval. Más, mint az olajos pác, de mindkettõ finom... :rolleyes:

#253 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 16. - 17:57

Yeah! Én a tejes-fokhagymásat akkor szoktam, amikor teflonban sûtögetek bent a tûzhelyen.

#254 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 16. - 18:05

Zöldséget meg olyat lehetne pl. grillezni, hoooogy, hogyhogy... Paradicsomot félbevágni, kibelezni. Készíteni egy szószt olajból, fokhagymából, csipet borssal, sóval, friss apróra vágott bazsalikommal, reszelt sajttal, és bele tölteni a félbevágott paradicsomokba, miután a kivájt felüket már pár percig grilleztük. A töltött paradicsomokat tovább grillezni, amíg a sajt meg nem olvad a belsejükben. Na, milyen? :)

#255 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 16. - 18:41

miután a kivájt felüket már pár percig grilleztük.

Hozzászólás megtekintése

De hát a grillre (rács) hogyan rakom rá a kivájt paradicsomot? Ja... gondolom alufólia... :confused: A lecsó-ötlet is tetszik, jó sok virslivel, kolbásszal, ki mit szeret bele... És igen, a majonézesek is jó köretek, csak hát kint leszünk javarészt, és a melegben... Posted ImageSzaftos hús - nem szaftos hús: Ha lesz valaki a vendégek között, aki olyan, mint Fecó, hát akkor feltétlenül kellenek a mellek... Õ ugyanis (az életben nem fogom megérteni... :rolleyes: ) a szárnyasoknak csak a mellét eszi meg. A sertésbõl csak karaj, de azt is egy óráig kell pucolni, hogy egy miligramm "más" ne legyen, csak a színhús. Aztán ha pörköltet csinálok, egy kiló húsból mondjuk (még ha gyönyörû is az a comb) kb. a fele megy a levesbe. Mert ha egy kis kockán mégis marad "valami".... :eek: Na, de több hibája ne is legyen Fecókának, ezt a heppjét meg már tudomásul vettem. De miért ne lehetne a vendégek között is ilyen? És akkor csak nézeget, ha nincs "színhusi"... Ezt nem akarom. De az biztos, hogy nekem, meg azoknak, akik a "szaftosabbját" szeretik, lesz pipicombi, úgy, ahogy írtad Bokorka! :D

#256 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 16. - 18:51

miután a kivájt felüket már pár percig grilleztük.

Hozzászólás megtekintése

De hát a grillre (rács) hogyan rakom rá a kivájt paradicsomot? Ja... gondolom alufólia... :confused:

Hozzászólás megtekintése

Ágimam, nem a pardicsom folyékony belsejét kell grillrzni, hanem maga a paradicsom részét. Na ezt jólmegaszontam

#257 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 16. - 18:54

Ahhaaaaa! Különben meg - mint "gyomorilag érdekelt" - segíthetsz, mi fõjön pl. a bográcsokban. És Join is! Meg mindenki, aki jön. Maradhatunk itt is, de mehetünk a gyõribe is. Az sem baj, ha mk. helyen "fõzünk" kicsit.. :guny: :kocc:

Edited by Ágimam, 2005 július 16. - 18:54.

#258 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 16. - 20:37

Jaaaj, de hát én nem azt mondtam, hogy likvidáld a pipicicit, hanem, hogy a combja szaftosabb. És ami szaftosabb, azt jobb grillezni. Egyébként sincs a csirkecombon mócsing. :eek: :D Legalábbis én még nem találkoztam vele. De ezek amúgy is csak ötletek, ha nem tetszik, akkor cseréld le egy jobbra! Gondolom még másnak is lesz javaslata... :) Paradicsom téma: a félbevágott paradicsomokat elõször "pofával" lefelé kell grillezni, aztán fordít! Éééérteeeem? :D :D :dev:

#259 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 16. - 20:50

[quote name='Bokorugró' date='2005.07.16, 21:37']Jaaaj, de hát én nem azt mondtam, hogy likvidáld a pipicicit, hanem, hogy a combja szaftosabb. És ami szaftosabb, azt jobb grillezni. Egyébként sincs a csirkecombon mócsing. :eek: :D Legalábbis én még nem találkoztam vele. De ezek amúgy is csak ötletek, ha nem tetszik, akkor cseréld le egy jobbra! Én nem is mondtam, hogy likvidálom! :rolleyes: :hupp: Itt van-e:(Óvasdmáeee!)"De az biztos, hogy nekem, meg azoknak, akik a "szaftosabbját" szeretik, lesz pipicombi, úgy, ahogy írtad Bokorka! "

#260 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 16. - 20:56

Jóóólvan, nem sértõdünk! :D :D Csak kicsit elbeszélünk egymás mellett.(siketek párbeszéde) :kir: :guny:

#261 dumdum

dumdum

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.267 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 17. - 11:18

Edited by dumdum, 2006 szeptember 15. - 9:51.

#262 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 17. - 11:26

Az oregánó is nagyon muszály bele, de azzal viiigyáááááázni! Mert ha nem, akkor olyan keserû lesz mint a rosseb ( :o csak ilyen somogyiasan szólva). :)

#263 Twister

Twister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 426 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 17. - 11:36

Dumdum!Az tényleg nyami! :yeah: :D

#264 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 17. - 11:46

Most vettem ki a sütõbõl egy adag barackos-piskótás sütit, az alján õszibarackkal... Finyom lett :DCsinálni akartam rá vaníliaöntetet, amibe beleteszem a baracknak az édes levét, de nincs itthon puding :-/

#265 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 17. - 11:54

Kérjük a tötõ féle "Finyom" receptjét!

#266 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 17. - 12:16

Na. Azt mondja hogy:Az eredeti recept úgy szól, hogy körtét teszel az aljára, és arra mézet teszel, de én (konzerv) barackkal csináltam, és mézet sem tettem rá, a cukros leve miatt.Fogsz egy kis tepsit (a legjobb egy kerámiatál, aminek magas az oldalfala), jól kivajazod és telenyomod az alját ezesetben a konzerves (cukrozott leves) õszibarackkal. A levét nehogy eldobd.ezt félreteszed, megcsinálod a tésztát:-10 dkg lisz-5 dkg cukor-egy nagyobb kávéskanál adagnyi vaj-1 egész tojás-erre 3 tojás sárgája (a fehérje is kelleni fog)-és 2,5 dl tej.Ezt úgy ahogy van összedolgozni, a legjobb a turmixgépben vagy rúdmixerrel.Ha már nincs benne csomó, oké. Enyhén sárgás színû, és elég folyós kell hogy legyen.Elõkapod a fehérjét, felvered keményre, és szépen egyirányba keverve beleteszed az elsõ mix-be.Ha ez is csomómentes, akkor fogod és szépen ráöntöd a tepsiben lévõ gyümölcsre. Én merészet gondoltam, és a barack cukros levét beleöntöttem ebbe a tésztába. Szerintem jó lett.Kerek 30 percig kell sütni, nekünk villanysütõnk van, azon a 4-es fokozaton.TátátátááááááááááááááááááááámAmúgy szépnek nem lett szép, most az íze miatt csináltam elfogyni úgyis elfogy, de ha pl vendégeknek csináltam vna, akkor vagy adok hozzá vaníliaöntetet, vagy a tetejére zselatint teszek.Jóétvágyat :D

Edited by tötõ Zsó, 2005 július 17. - 12:24.

#267 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 17. - 12:23

Na most kedvet kaptam... Mindjárt megnézem, hogy milyen gyümölcsbefõttöm van itthon. Köszi! :cool:

#268 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 17. - 12:27

Te tötõ! És a piskótatésztába semmi sütõpor vagy szódabikarbóna? :confused:

#269 Robinson

Robinson

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 127 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 17. - 13:15

A barack nem a tepsi alján van? Hogy kerüla tetjére?

#270 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 17. - 13:27

Esetleg ha megfordítod... :D

#271 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 17. - 13:29

Te tötõ! És a piskótatésztába semmi sütõpor vagy szódabikarbóna? :confused:

Hozzászólás megtekintése

Semmi. Ne tegyél bele, nekem így is feljött. Nem fog úgy felpuffadni, de ennél a sütinél nem is cél. Olyasmi mint a palacsintatészta :ang:

A barack nem a tepsi alján van? Hogy kerüla tetjére?

Hozzászólás megtekintése

Úgy hogy kiborítod :D :D

#272 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 17. - 13:57

"Semmi. Ne tegyél bele, nekem így is feljött. Nem fog úgy felpuffadni, de ennél a sütinél nem is cél. Olyasmi mint a palacsintatészta "Ha Zsófici még a barack levét is beleöntötte, és ennek ellenére "feljött", anélkül meg még jobban. Ebben segít a felvert toj.fehérje. De szerintem (fõleg ha vaj és tej is van benne) ennek az állaga semmiképpen nem olyan, mint a piskótáé.

#273 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 17. - 14:03

Nemhát, mondom, olyasmi mint a palacsintatészta.Demosmitkõproblémázni :D finom oszt kész :kir:

#274 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 17. - 14:05

Ezen gondolkoztam, hogy ha beleöntöm a levét, akkor nem lesz-e trutyis, meg, hogy feljön-e rendesen... Vagy a leve éppen arra lesz jó, hogy nem szárad ki nagyon a tészta, hanem egy kicsit szaftosabb marad? Hogy a szaftnál maradjunk... :D :kocc:

#275 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 17. - 14:08

ne az egész levét öntsd akkor bele.Én 3-4 evõkanállal tettem bele azért. Íze lett, de a tésztát még nem cseszte szét.

#276 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 10:58

Na, ügyeskedtem én is, csináltam cukkinis lasagnét. Az ízérõl még nem nagyon tudok nyilatkozni, ugyanis csak a fõzõeszközöket nyalogattam le :ang:, de nemsokára rendesen is megkóstolom. ;)

#277 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 11:09

Kíváncsian várom! :)

#278 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 11:34

Finom! :kocc:Igaz, az eredeti receptben fehérbor szerepel, de mivel nem volt itthon, ezért azt tejszínnel helyettesítettem, de így is jó. :)

#279 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 11:34

Na, ügyeskedtem én is, csináltam cukkinis lasagnét. Az ízérõl még nem nagyon tudok nyilatkozni, ugyanis csak a fõzõeszközöket nyalogattam le :ang:, de nemsokára rendesen is megkóstolom. ;)

Hozzászólás megtekintése

Én töltött cukkinit,krumplis-cukkinis-lecsót,rakott cukkinit csináltam már, de ilyet még nem.Leírnád a lasagne-set?

#280 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 11:42

Persze. Valami KNORR-os Milánói alap hátulján volt a recept.Kell hozzá 25 dkg durvára reszelt cukkini, 10 dkg póréhagyma (én simát tettem bele), 3,5 dl fehérbor, 3 ek. ketchup, egy csomag olyan Milánói alap, 6 lap lasagne-tészta, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt.Olajon felteszed a hagymát, majd megpárolod a cukkinit. Hozzáöntöd a bort (én tejszínt), a zacskó port, és a három ek. ketchupot. 4 percig kell fõzni. Ezután tepsibe rétegzed a lasagne-lapokat (szárazon) és a tölteléket, úgy, hogy az alsó és a felsõ réteg a töltelék legyen, a tetejét meglocsolod tejföllel, és megszórod a reszelt sajttal. 20 percig kell sütni (nekem több, mint 35 percig volt benn).Van még egy mediterrán lecsóm, amit szintén cukkinival kell készíteni: ugyanaz, mint a rendes lecsó, csak cukkini-szeleteket és olivabogyót is kell bele tenni, ja és a hagyma itt is póré. De majd megkeresem a pontos receptet, hátha kifelejtettem belõle valamit. Nagyon tuti. :yeah: