Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Misztika, Mágia, Paranormális és természetfeletti

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
1285 válasz a témához

#241 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 március 16. - 13:40

Ja! baromságok, de szórakoztató baromságok...én is baromságokat írok (Aniko szerént legalább is! :rolleyes: )viszont tagad6atlanul szórakoztat :D :D :kocc:

Edited by Filly, 2007 április 16. - 14:28.

#242 Guest_boomsly_*

Guest_boomsly_*
  • Guests

Közzétéve 2007 március 17. - 9:04

....néha..... :gm:

#243 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 március 17. - 10:05

ENGEM...mindíg :yeah: :D

#244 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 17. - 17:24

Ha már egy valaki boldogabb lesz tõle megéri nem ? :D

#245 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 március 17. - 20:49

jAJAJA! az Úr IS ezt mondá: inkáb 1....mint, 99..... (talán nem erre az esetre, de ITT is jól hangzik... :D

#246 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 4. - 8:39

MEGSZÛNT A KARMA!!! :yeah: ELTÖRÖLTÉK!!! :yeah: 2000 és 2002 között. Forrás: Nõk Lapja, 2007, 13.lapszám 52. oldal Ezoteria!További frenetikus újdonságok az indigógyerekekrõl.... :rolleyes: De most szarban vagyok, mert eddig azzal nyugtattam magam, hogy azért rossz nekem, mert ez a karmám...És ha nincs karma, akkor most mi lesz?!? ...velem... :hupp: :(Ja! A forrásmegjelölés szakmai szabályai szerint a szerzõvel adós vagyok: Izing Klára(A kiadót IS illik megadni, de azért kutyába már nem vagyok hajlandó lemenni...na, jó! mégis! legyen! Sanoma Bp :gm: )

Edited by feribácsi, 2007 április 4. - 8:41.

#247 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 4. - 11:31

Ezt aki kitalálta nagyon okos volt :)

#248 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 4. - 11:55

Nálam biztos okosabb... :rolleyes: e téren... :gm: Én csak szolídan, csendben olvasgatok, gyûjtöm az infót, mint Apis mellifera a nektárt.... és jókat szoktam mulatni, pro&kontra... :yeah: :kocc:

#249 Luigi

Luigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 438 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 14. - 6:41

Végigolvasva a topikot, rájöttem, mindannyian hívõk vagyunk. Csak van aki a tudományban hisz, van aki másban. Csak míg az egyik oldal meg akarja gyõzni a másikat, hogy nekik van igazuk, és a másik oldalon állók nem épp elméjûek, addig fordítva ez nem mûködik. Vajh miért?És azt hiszem, egy remek napnak nézünk elébe. Vagy tudom? :ang:

Edited by Luigi, 2007 április 14. - 6:42.

#250 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 14. - 10:42

Én hívõ vagyok! (Istenben hiszek! :yeah: :ang: ) A tudomány kételkedni tanított meg... :rolleyes:

#251 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 14. - 22:43

Akkor ezt az istenfélõ mivoltodat nem tudományos alapon csinálod, ugye? :dev:

#252 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 15. - 6:20

Én hívõ vagyok! (Istenben hiszek! :yeah: :ang: ) A tudomány kételkedni tanított meg... :rolleyes:

Nem olyan nagy baj... :D

#253 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 15. - 14:41

Nem is kell hozzá, hozzáértés... :yeah: DE! a duma, amit beidéztem: csúcs!!!! :yeah: :gm:

Súlyos tévedés! Egy igazi asztrológusnak egy csomó tudományban otthonosan kell mozognia, már-már polihisztornak kell lennie. Az igazi profik (tehát nem a kóklerek, akik hetilapokban, napilapokban teszik közzé a "bölcsességeiket") hosszú évekig tanulnak. Kell hozzá egy kis matematika, egy kis fizika, egy kis csillagászat, egy kis metafizika, egy kis filozófia, egy kis ez, egy kis az... Nem olyan komolytalan dolog az, mint ahogy azt a hitetlenek elképzelik.

#254 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 15. - 20:52

Akkor ezt az istenfélõ mivoltodat nem tudományos alapon csinálod, ugye? :dev:

DEHOGY!!! (lsd: HIT definíciója!)DE! létezik hittudomány, a hit tudományos magyarázata, taglalása...KATEKÉZIS a neve. Aztataztat valamelyest ismerem, járatos valék benne, de nem tudósa...(nem szuverén)Nem! Az ilyesmi szívbõl jön...Hozzásgíthet a tudomány is, (Albert Einstein, teilhard du Jairden, hogy csak e kettõt említsem a hosszú sorban sorolható természettudományos/tudományos, filozófiai vonatkozásban érintettek körébõl :D :ang: )klassz téma, van annyira izgalmas, mint a lovaglás és a sörivás...SZÁMOMRA!!! :yeah: :kocc:egy kis ez, egy kis az... Nem olyan komolytalan dolog az, mint ahogy azt a hitetlenek elképzelik...BY M.S....szóval akkor nem kell semmibõl a "mélység"?!? ... jó kis komoly "tudomány" ez, hallod-é? :gm:

Edited by feribácsi, 2007 április 15. - 20:54.

#255 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 16. - 9:49

Az "egy kis" nem is olyan kicsi, inkább több lexikonra rúgó ismeretanyag. Mint mondtam, a profik ezt hosszú évekig tanulják. Ha nem kellenének hozzá behatóbb ismeretek, mit gondolsz, szükség lenne erre? Látszik, hogy még felületesen sem ismered ezt a témát, különben nem nyilatkoznál így. Nem hiszem, hogy belemélyedsz, így hidd el nekem: az igazi asztrológia - még egyszer hangsúlyozom: NEM a bulvárasztrológiára gondolok - igenis komoly tudomány, és NEM a jövendõmondásról szól. Az emberi lét olyan mélységeit érinti, ahová az általad kizárólagosan elfogadott, csak mérhetõ adatokkal operáló tudomány soha nem volt még képes elérni, épp azért, mert vannak dolgok, amelyek NEM mérhetõk kilóra vagy centire.Ez egyszer tényleg jobb lett volna csendben maradnod, akkor bölcs maradtál volna...

#256 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 16. - 12:02

jÓ IGAZAD VAN! a SEMMIBÕL GYÁRTANAK TUDOMÁNYT, ODA, AHOL MÁR VAN EGY TERMÉSZETTUDOMÁNY-A CSILLAGÁSZAT... :D Amúgy! semmi gond! Én is HISZEK valamiben, te is HISZEL valamiben (asztrológia9 ami ráadásul KITÁRÓLAG PAPÍRON létezik, mert semmi sem igazolja... :gm: Vö.: Puding próbája a próbapuding... :guny:

#257 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 16. - 14:08

jÓ IGAZAD VAN! a SEMMIBÕL GYÁRTANAK TUDOMÁNYT, ODA, AHOL MÁR VAN EGY TERMÉSZETTUDOMÁNY-A CSILLAGÁSZAT... :D

Ezt úgy mondod, mintha az asztrológia valami újkeletû agyszülemény lenne, holott... Nézz csak utána, hogy mióta létezik! ;)

#258 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 16. - 15:19

Nézek...nézek...Õsrégi...csaknem egyidõs az emberiséggel...Mint maga a mágia, a varázslatok és a hit...Ezek MIND egy tõrõl fakadnak, az ember természetes ígényébõl, hogy magyarázatot kapjon-adjon a világ õt körülvevõ jelenségeire, kérdéseire... :D Nincs semmi baj, az asztrológiáva, numeroloógiával, csillagjóslással, kártyavetéssel és semmiféle emegalapozatlan-bizonyíthatatlan hiedelemmel! :dev: CSAK NE LEGYEN KÖTELEZÕ ELFOGADNI! Csak tartsuk tiszteletben az ellenvéleményt... :gm: A tények: más tészta! A tények makacs dolgok, és nem képezhetik vita tárgyát...Tény az, hogy van Stonehenge! De nem tény, hogy mi volt, mire használták, kik, hogyan csinálták etc...erre vannak hipotézisek...de nem tények...Ezeken lehet vitatkozni a másik véleményét tiszteletben tartva! :yeah: Ez vonatkozik hatványozottan az asztrológiára, ezoteriára homeopátiára sötöbö... :rolleyes:

#259 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 17. - 9:01

A probléma azzal van, hogy olyan valamirõl nyilatkozol így, amit felületesen sem ismersz, csak van egy határozott elképzelésed, amibõl nem vagy hajlandó engedni. Én, mielõtt ilyen kijelentéseket tennék, legalább utánanézek a témának, épp azért, hogy tudjam, mirõl is beszélek.

#260 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 17. - 12:16

Nyílván felületes ismerek valamit, amirõl mindent elolvasok, ami a kezembe kerül, de nem tanulmányozom rendszeresen/módszeresen...Úgy vagyok ezzel, mint a fórum 90%-a a lóval/lovaglással...felületesen ismeri, felszínesen-önkényesen gyakorolja, és mégis hatátozott, ellentmondást nem tûrõ véleménye van róla.....én legalább tûröm az ellentmondást, noha consequensen (vigyázat! ÖKÖR! :D ) ragaszkodom a megismert/leszûrt tanúlságokhoz... :rolleyes: Viszont SEMMI SEM TARTHAT VISSZA ATTÓL, HOGY A VÉLEMÉNYEMET HANGOZTASSAM, AZOKBAN A KÉRDÉSEKBEN, MELYEK ENGEM FOGLALKOZTATNAK... :hupp:

#261 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 17. - 16:53

Engem csupán az izgat az asztrológiával kapcsolatban, hogy ha a tudományos módszerrel nem bizonyítható az igazságtartalma (márpedig a kísérletekben következetesen megbukik), akkor mégis hogyan jöttek rá? Honnan származik ez a hatalamas nagy tudás?

#262 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 17. - 18:43

(márpedig a kísérletekben következetesen megbukik), ...

Tudnál erre konkrét példát mondani? :gm: :gm: :dev:

#263 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 17. - 18:56

Természetesen, kedves Gonosz Vigyor! :)http://www.freeweb.h...szis/asztro.htmKorábban is belinkeltem ezt már a Horoszkópok topicba, de nem érdekelt senkit...

#264 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 17. - 18:58

És most abban reménykedsz, hogy ez változott valamit? :gm: :P :D

#265 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 17. - 19:11

Ja és még valami! Az nem eléggé bizonyító erejû ha egy elmélet beigazolódik? :confused: Mert erre is lehet jócskán példát hozni az asztrológia területén belül. A tudományos elméleteket is akkor fogadjuk el, ha beigazolódnak, nem?... Akkor mi a különbség? XY asztrológus, a több évtizedes asztrológai gyakorlatával megmondja, hogy ez és ez fog nagy valószínûséggel történni, méginkább erre és erre van Z-nek nagy esélye, ezzel és ezzel pedig jól meg kell majd kûzdenie, de ha nem rest és jól használja a képességeit ( itt konkrét javaslatokat kap Z), akkor a maga javára és fejlõdésére használhatja majd ki a szituációt. Tegyük fel, hogy késõbb XY-nak minden állítása beigazolódik. Akkor most mi is a baj ezzel? Az, hogy néhány ember nem hajlandó ezt elismerni? És aztán tessék mondani? Hány olyan tudományos elmélet van/volt már, amit eleinte senki sem akart elismerni, aztán meg mégiscsak mûködik... Ugyan kérem! :rolleyes: :D

Edited by Bokorugró, 2007 április 17. - 19:16.

#266 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 17. - 19:17

Nem változott semmi, te sem olvastad el.

#267 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 17. - 19:21

Mibõl gondolod ezt? :eek: Netán látnok vagy? Vagy abból, hogy nem változtatta meg avéleményem az asztrológiáról?

#268 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 17. - 19:32

Abból gondolom, hogy ott a válasz a linkben. Mivel nem feltételezem, hogy nem értetted meg, csak az maradt, hogy nem is olvastad el.

#269 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 17. - 19:59

Milyen linkrõl beszélsz Te itt? Az egész cikkben nincs egy darab link se! :dev: És attól, hogy ott van valakinek a válasza, attól még nekem nem kell azzal egyet értenem! :pHarminc válasszal sem kell egyet értenem...

#270 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 17. - 20:20

Kérdezted, hogy tudnék-e konrét példát mondani arra, hogy az asztrológia kísérletben megbukik. Mondtam. A cikkben van egy csomó kísérlet (ellenõrizhetõ forrással), mind negatív. Ez nem egyetértés kérdése.Te ettõl még megmagyarázhatod magadnak, hogy ennek ellenére valahogy mégis igaz, tehát nem kell egyetértened.

#271 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 17. - 20:30

Bare! Veled nem vitatkozom, mert veled lehet! :dev: :P

#272 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 17. - 20:37

Jó, maradjunk ennyiben :)

#273 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 17. - 20:45

Ezt kiolvashattad volna a csillagok állásából :huh:

#274 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 17. - 20:50

1978 szeptember 28-án születtem, a déli órákban - tehát föld-ló vagyok, ez mindent megmagyaráz :)

#275 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 17. - 20:52

Ebben így semmi kihívás nincs! :dev: Bezzeg, ha nem akarna velem vitatkozni...!

1978 szeptember 28-án születtem, a déli órákban - tehát föld-ló vagyok, ez mindent megmagyaráz :)

Igenis. Fõleg azt, hogy miért imádsz velem vitatkozni. :D :yeah: ;)

#276 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 17. - 20:57

Mibõl gondolod ezt? :eek: Netán látnok vagy? Vagy abból, hogy nem változtatta meg avéleményem az asztrológiáról?

ha elolvastad volna, azt írnád, nem igaz, ezért meg ezért meg ezért, itt és itt van a hiba-csúsztatás, hamis tény...vagy! ELOLVASTAM! SZAROK RÁ, A HITEM RENDÍTHETETLEN, MERT NEM TUDOMÁNYOS ALAPÚ ...és akkor én szótlanul megemelem virtuális kalapom és aszondom: ólrájt :yeah: :D ... ez 1 karakán nõ...de így...! :yeah: XY és más légbõlkapott "fiktív" "érvekekkel"...súlyos... :gm:Most arról ne beszéljünk, hogy n "szakértõ" ugyanazon adatokból NEM ihel 2, 50%-ot elérõ "fedésû" horoszpókot... :rolleyes: :D

Edited by feribácsi, 2007 április 17. - 21:00.

#277 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 17. - 21:20

vagy! ELOLVASTAM! SZAROK RÁ, A HITEM RENDÍTHETETLEN, MERT NEM TUDOMÁNYOS ALAPÚ ...és akkor én szótlanul megemelem virtuális kalapom és aszondom: ólrájt :yeah: :D ... ez 1 karakán nõ...

feribácsi! Veled meg azért nem vitatkozom, mert csak. Ez tudományos? :gm: :D

#278 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 18. - 7:47

feribácsi! Veled meg azért nem vitatkozom, mert csak. Ez tudományos? :gm: :D

Abszolút! :yeah: Egzakt, támadhatatlan és csak! :yeah: :D Szeretem a hajnalt, amikor hasad! és van még 1 dolog, amit szeretek! Ezt a fajta intellektuális attitûdöt, amit képviselsz! :D Sokat tanulok belõle!!! :D :yeah: :kocc:

#279 bigblue

bigblue

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 398 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 18. - 7:49

SZAROK RÁ

Engem ennél kevesebbért is kimoderáltak már...

#280 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 18. - 7:54

Engem ennél kevesebbért is kimoderáltak már...

De még nem tiltottak el 3x... :D Melyikkel jártál jobban? :yeah: :D