Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Könyv

• Please log in to reply
528 válasz a témához

#241 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 21:18

néha nem is tudom hogy most ki kicsoda meg ki kinek volt a fia, hûga,

:D
A kifiaborja és hasonló kérdésekben egyébként itt elég interaktívan lehet keresgélni: http://www.glyphweb.com/arda/

#242 ruffryder

ruffryder

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 938 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 22:00

KOSZI! Ha végzek az egésszel tuti újrakezdem, mert már múltkor elvesztettem a fonalat, keverem az Ossét, Oromét, azt se tudom, h már kik ők, meg ilyenek vannak :D

#243 Foltoscsikó

Foltoscsikó

Alvó forradalmár

• Fórumtag
  • 792 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 19. - 3:57

Marcello D'Orta: A lestrapált tanító

Az író tanítói pályafutása alatt gyûjtötte össze a nápolyi (kiváltképp a szegénynegyedek és a maffiával erõsen fertõzött kerületek-béli) gyerekek dolgozataiból 4 kötetet számláló könyvét.

"Melyik történelmi esemény volt rám a legnagyobb hatással?-

Reggel kivitték a sólymot kesztyûben, és nekieresztették. Aztán megfújtak egy egyezményes jelet, mire a vaddisznó elkezdett menekülni. Ha a jobbágyot rajtakapták, hogy õ is vadászik, meglincselték.
A feudalizmusban kézzel ettek.
A várúrnõ a ruhája alatt erényövet hordott és a kulcslyukon át pisilt.

Spanyolországgal kapcsolatban beszéltünk a bikaviadalról...-

A bikaviadal engem úgy, de úgy fel tud dühíteni, hogy fognám azt a torreádort és erõvel a matrac téli felire fektetném aludni. A közönséget meg tízszer felhajtanám térden a Szent Pál lépcsõjén.
Micsoda kegyetlen népek azok a spanyolok! Hát tehet szegény állat arról, hogy bikának született? Spanyolországban még kurvának is jobb születni, mint bikának.

Beszélj az emberi élet különbözõ korszakairól-

Az emberi élet születve kezdõdik és haldokolva ér véget.
A gyerekkor az életnek nagyon viharos korszaka, jónéhány fertõzõ betegségen át kell esni, mint a kanyaró és a mumsz. Ezenkívül a gyerekkorban sok tetûvel is számolni kell.

Az én szüleim-

Az én anyámnak egész kijöttek az ércsomójai, mire megszült, és ezért örök hálával tartozom neki.

"Legyetek termékenyek, szaporodjatok"-mondja a Szentírás. Okos dolog-e manapság sok gyereket nevelni?-

A nagybátyámnak, Vincenzónak például hét gyereke van, májusra kész a nyolcadik, rendes munkája meg nincsen.
Mondja is, hogy most már elég a gyerekbõl, és ezzel Carmelina néni is egyetért. De aztán elmegy az anyjához és bõgve jön haza, mert az meg azt mondja neki, hogy halálos bûn direkt elcsinálni a gyereket, a Pápa gyereket akar és betiltott minden antifogamzásgátló módszert. Vincenzo bácsinak erre eldurran a feje és ordítozik, hogy mit ért ehhez a Pápa, mikor iszen aggszûz, és ráadásul serbliszám áll nála a pénz.
...
A két leghíresebb módszer az óvszer és a tabletta. A tabletta egy aszpirinforma ovális orvosság, amely szájon át bevéve eltörli a hasban a gyereket, még mielõtt kialakulnának. De figyelem, a tablettát egy slukkra kell bevenni, különben meglepetéseket okozhat.
Az óvszer egy gumiacskó férfiaknak, amely megakadályozza az ondószálakat a gyerekcsinálásban.
A nõvérem egyik barátnõjétõl hallottam, mikor egyszer sugdolóztak, hogy van még presszárium is, amit a feleség vesz magának és olyan, mint egy esernyõ. De sehogy se tudom elképzelni, hogyan mûködik.
Remélem, mire én felnövök, csak kitalálnak egy olyan módszert, ami a Pápának is szimpatikusabb, és nem is annyira röhejes.

Az égboltot szemlélve...-

Tudom, hogy több csillag van az égen, mint amennyi homokszem a földön, szeretnék is ezzel kapcsolatban valamit mondani, de nem igazán tudom, hogy mit.

Hogyan viselkedünk az utcán?-

Az attól függ, melyik utcán. Mert nem mindegyik egyforma.
Mert kiscsávó egy tiszta arzanói utcán nem fog akarni szemetelni, mert azt gondolja: "Ez az egy van, ami tiszta, most piszkoljam össze?" Mugnanóban viszont nem, Mugnanóban olyan dzsuvásak az utcák, hogy még a mikróbák is szégyellnek ott maradni, ott ha egyen szemetelsz, észre se vevõdik.
Szóval az utcán úgy kell viselkedni, mint otthon, és különösen Nápolyban, ahol egyes utcák egyenest a házakba vezetnek.
De ha valakit már tényleg majd szétvet a pisi, jó, lepisálhatja a falat, csak ne túl nagy ívben."

Edited by Foltoscsikó, 2009 január 19. - 4:22.

#244 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 19. - 12:45

ezek édes szösszenetek :yeah:

#245 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 20. - 9:28

:kir:

#246 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 23. - 20:03

Háhá, itt figyel már nálam Stephenie Meyer Újhold c. könyve. :kir: Remélem ez is jó lesz. A vastagsága már szimpatikus. És a külleme is. ;)

#247 Dia01

Dia01

Csikó

• Fórumtag
  • 1.319 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 4. - 19:11

Na, a Twilight-sorozatot még pont nem olvastam, pedig már mindenki körülöttem igen. :D Viszont ami utoljára nagyon megfogott,az Paulo Coelho 11 perc c. könyve.

Edited by Dia01, 2009 május 4. - 19:11.

#248 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 4. - 19:13

Na, a Twilight-sorozatot még pont nem olvastam, pedig már mindenki körülöttem igen. :D

Akkor ideje belecsapni a lecsóba! :D A második rész is jó volt. Már nagyon várom a harmadik kötetet, de az még olyan soká jelenik meg. :(

#249 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 5. - 8:17

Sziasztok!

A történelem kedvelõinek szeretnék a figyelmébe ajánlani egy új könyvet:

Megjelent Kiss Attila: Gesta Avarorum, Elveszett krónika címû új könyve.

Részletesebb ismertetõ pl itt:
http://www.libri.hu/...um?pr_type=book

#250 Dia01

Dia01

Csikó

• Fórumtag
  • 1.319 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 5. - 20:35

Akkor ideje belecsapni a lecsóba! :D A második rész is jó volt. Már nagyon várom a harmadik kötetet, de az még olyan soká jelenik meg. :(

Hát akkor megpróbálom valamelyik osztálytársnõmtõl elcsórni. :D De most nagyon felkapott,más téma nincs is mifelénk,mindenki AZT akarja olvasni,úgyhogy nehéz lesz. :D

Edited by Dia01, 2009 május 5. - 20:36.

#251 ruffryder

ruffryder

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 938 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 9. - 17:39

Baromi jó az Angyalok és Démonok!!! A Da Vinci-kód is rihadt jó volt, de ez is kegyetlenül az, tegnap délután kezdtem, szóval még az elején vagyok, de már most király.

#252 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 11. - 13:38

Dan Brown egy zseni. És ez már a könyves topik. :dev: :D

#253 ruffryder

ruffryder

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 938 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 11. - 13:49

Az :D :gm:

#254 ruffryder

ruffryder

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 938 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 14. - 18:07

Na, váltottam be 1 Dollárt, hogy lássam a Szabadkõmûves és Illuminatista ( :confused: illuminatista? mindegy :D ) szimbólumokat :D "Novus ordo seclorum" :gm: Nagyon kemény :yeah:

#255 ruffryder

ruffryder

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 938 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 21. - 17:44

Hú nagyon ordas! :kir: Délelõtt fejeztem be! Micsoda fordulatok! :D

#256 ruffryder

ruffryder

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 938 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 23. - 13:46

Úgy olvasnék valami -ismét- nagyon ordasat. De nem találok semmit. Mondjuk a választék is elég nagy,és ez elég rossz... Most megnéztem a Megtévesztés fokát és a Digitális erõdöt, de majdnem ugyanarról szól, legalábbis a rövid tájékoztatójuk. Így ezeket most hanyagolnám. Meg félek azért, hogy nem üt akkorát, mint a Da Vinci meg az angyalok. Olvasnék (hasonló) akció-thrillert, krimit, fantasyt, sci-fit. Nézegettem az Alexandra oldalán a top 100-akat, de nem tetszett meg igazán egyik sem.... Ja a vámpíros könyveket is szeretem... (lehet, h végre megvszem az Interjú a vámpírral-t...) Tud valaki ajánlani valamit? Twilight meg ilyen Agatha Christik nem érdekelnek :D ui.:Orwell 1984-érõl tud valaki mondani valamit? Jó, nem jó stb? Dánkö :D szerk #2: asszem elolvasom az Interjú a vámpírralt és a Lestat, a Vámpírt :D de azér várom az ötleteket. ;)

Edited by ruffryder, 2009 június 23. - 14:00.

#257 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 23. - 15:00

Twilight meg ilyen Agatha Christik nem érdekelnek :D

Nem bírod a vega vámpírokat? :dev:

Olvass Ken Follet-et, az jó. ;)

#258 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 23. - 15:19

ui.:Orwell 1984-érõl tud valaki mondani valamit? Jó, nem jó stb?
Dánkö :D

Hello,

Orwell 1984-e egy utopisztikus világot rajzol elénk, csak úgy, mint Aldous Huxley: Szép új világ címû könyve. Mindkettõt többször is olvastam, elvileg alapmûvek. Nem szórakoztató-vicces kategória, hanem tanulságos jövõképet fest elénk. Olyan sci-fi jellegû, de mégsem az. Szerintem nagyon jó, olvasmányos könyvek.

Elébbi könyv inspirálta a Bonanza Banzai: 1984 címû opusát. :) Ehune a könyvbõl készült film trélere.

Még egy cikk az 1984-rõl a Wikipédiában . :)
Ez összefoglalja a lényeget, nem úgy, mint én. Asszem megint elõveszem én is. :)

#259 LLotti

LLotti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.028 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 23. - 16:39

szerk #2: asszem elolvasom az Interjú a vámpírralt és a Lestat, a Vámpírt :D
de azér várom az ötleteket. ;)

Anne Rice többi könyve sem rossz ám :) Meg még vki írt vámpírost, de ha fene fenét eszik, akkor se jut eszembe a neve...
De eszembe jutott egy másik, hasonló, bár régi emléheim szerin ez inkább vérfarkasos, na jó, vámpiros is. Laurel K. Hamilton az írója, és már vagy 11 kötetes sorozat :)

#260 ruffryder

ruffryder

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 938 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 23. - 17:38

Köszi a tippeket és a segítséget. :) Végül nem bírtam magammal és gyorsan beugrottam az árkádba és megvettem az Interjú a Vámpírral és a Lestat, a vámpír c. könyveket, azér van bõr a képükön, 8500 volt a kettõ :eek: de nem bírtam otthagyni õket. Úgy is vigyázok mindenre.. majd jó lesz az utódoknak is :D Akkor ezek után megnézem az 1984-et :) Egyébként remélem jobb az interjú a vámpírral könyvben, mint filmben, nem mintha a film nem lett volna jó és nem nézetem volna már meg jó párszor, de akkor az igazi, ha a könyv a jobb. ;)

#261 Dia01

Dia01

Csikó

• Fórumtag
  • 1.319 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 25. - 21:21

A Twilight elolvasása után elmondhatom, hogy nem tetszett. :rolleyes: Szerintem ez amolyan tini sztori (vajon én akkor mi vagyok? :D na jó, kicsit más könyveket szeretek,nem az ilyen nyálas valamiket) , állandóan csak vártam, hogy történjen már valami... néha pedig úg tûnt, hogy egész párbeszédek ismétlõdnek a könyvben. :rolleyes: (Nem szeretnék megsérteni semmilyen Twilight-rajongót, ez csak személyes meglátás) Viszont kedvenceim között ott van Paulo Coelho zseniális könyve, a 11 perc. Aztán Dan Brown-tól az Angyalok és démonok ( a film összehasonlíthatatlanul gyengébb ,szerintem), és Stephen Kingtõl a Misery ( nem tudom,így hívják-e magyarul is). Utoljára Vujity Tvrtko pár könyvét olvastam , õt nagy embernek tartom. :) Jelenleg pedig Stephen King egyik könyvén rágom át magam, a címét így magyarul nem tudom (csehül olvasom), de több mint 1000 oldalas. :eek: .

#262 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 25. - 21:42

Cormac Mccarthy - Nem vénnek való vidék valaki? A filmet még nem láttam, a könyv közepén vagyok, eddig elég jó. :)

#263 ruffryder

ruffryder

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 938 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 26. - 7:19

Láttam a filmet, elég jó! Megy az a fickó azzal a nemtommilyen magasnyomású palackkal :D :D Nekem tetszett a film, elég fura volt, de jó volt. Most egyik nap, amikor könyvet néztem, majdnem megvettem ezt :)

#264 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 26. - 12:06

A könyv szerint azokat a magasnyomású izéket vágóhidakon használják. :gm: Ja,hát van egy két rész, ahol rögtönzött vágóhidat rendez a krapek vele. :) Nemsokára befejezem a könyvet, aztán megnézem a filmet is, kíváncsi vagyok milyen lett. Következő könyvnek meg már kiszúrtam egy Agatha Christie-t :D Ja, amúgy az újonnan megnyílt Vág községi könyvtár elsőként regisztrált olvasója vagyok. :D :kir:

Edited by Rajmund, 2009 június 26. - 12:08.

#265 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 26. - 13:06

ezt most jó h ide beírtad,mert eszembe nem jutott volna h megkeressem könyvben.de most már biztos,h elolvasom! a film nekem bejött,de főleg a fickó miatt,így hát kíváncsi vagyok a könyvre,mivel abban nem fogom látni a fickót :) nincs meg valakinek eladóba, kölcsönbe a végtelen történet, és a momo? vagy honnan lehet megrendelni,interneten csak olyan oldalakat találtam,ahol jelenleg csak előjegyezhető...nagyon-nagyon kéne mindkettő!

#266 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 26. - 19:52

nincs meg valakinek eladóba, kölcsönbe a végtelen történet, és a momo? vagy honnan lehet megrendelni,interneten csak olyan oldalakat találtam,ahol jelenleg csak elõjegyezhetõ...nagyon-nagyon kéne mindkettõ!

A Libriben azt írják most, hogy 1-3 nap. Kérdezted õket?

#267 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 26. - 20:06

Én a Sárkánykirály palotája c. könyvet keresem már régóta, bár semmi esélyem... Az antikvár is minden más, hasonló cimût rám akar sózni... Ez kínai, tibeti, vietnami, japán, koreai és ujgur mesék gyüjteménye.

#268 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 27. - 18:36

A Libriben azt írják most, hogy 1-3 nap. Kérdezted õket?

nem, az egyetlen,ahol még nem néztem...úgyhogy köszönöm!!

#269 gidrángirl

gidrángirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 4. - 21:45

Nem tudjátok, ki írta az Alkonyatot? Annyian ajánlották már, hogy elhatároztam, hogy elolvasom.

#270 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 4. - 21:49

Stephenie Meyer - Twilight, Alkonyat

#271 gidrángirl

gidrángirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 4. - 21:53

Köszi :) Bár azt hiszem, inkább kiveszem könyvtárból...

#272 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 3. - 12:13

Sziasztok! Kis segítségre lenne szükségem :) . Henning Mankell új könyvét szeretném megszerezni németül (Der Chinese). Karácsonyi ajándék lenne, de lövésem sincs, hogy hogyan juthatnék hozzá. Van remény hogy itthon kapható, esetleg idegennyelvû könyvesboltokban, vagy esetleg nem ismer valaki olyan honlapot, ahonnan elég csekély német tudással meg lehet rendelni? hilfe

#273 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 3. - 12:37

Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem :) . Henning Mankell új könyvét szeretném megszerezni németül (Der Chinese). Karácsonyi ajándék lenne, de lövésem sincs, hogy hogyan juthatnék hozzá. Van remény hogy itthon kapható, esetleg idegennyelvű könyvesboltokban, vagy esetleg nem ismer valaki olyan honlapot, ahonnan elég csekély német tudással meg lehet rendelni?
hilfe

Alapvetően a netről Amazon.de. Ha nagyon nem megy a német, akkor esetleg a Google Translate-tel lehet kicsit magyarítani vagy angolítani. (nem lesz szép, de jobbára érthető)

Edited by StG, 2009 december 3. - 12:39.

#274 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 3. - 14:00

Köszi Stg! :) !!! Még értem is, szupi :kir:

#275 ruffryder

ruffryder

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 938 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 21. - 16:49

Na végre be tudtam fejezni az Interjú a Vámpírral-t. nagyon jó volt, a vége nem annyira, plusz a végére a Louisról kialakult teljesen a véleményem; egy tiszta hülye, idióta vámpír. Úgy megsajnáltam a végére a Lestatot, már a közepe felé is, de a végén nagyon, és otthagyta magára ez az idióta Louis! Most asszem a Szilmarilokat kezdem majd és nem a Lestat, a vámpírt, pedig most kíváncsi vagyok nagyon, hogy a riporter srác mire jut... ha egyáltalán majd kiderül...

#276 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 4. - 11:21

Cormac McCarthy nem fogy ki a történetekbõl
2010.02.04. 08:05 .:Benedek:.
A Nem vénnek való vidék és a Véres délkörök, avagy vörös alkony a nyugati égen után most már Cormac McCarthy 2006-es regénye, Az út is olvasható magyarul. McCarthy 2007-ben Pulitzer-díjjal jutalmazott, eddigi utolsó könyvében nem az amerikai délnyugat a helyszín, hanem Amerika a konkrét világvége után. Hogy a vég hogyan történt és mikor, nem derül ki, a kevés túlélõ pedig, ha nem talál mást, emberhúst eszik. Ebben a világban indul útnak apa és fia egy új élet reményében.

Posted Image

#277 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 4. - 11:55

idegen nyelven könyvet keresõknek: antikvár és új könyvekkel is foglalkozik a www.bookstation.hu Kistáltos, ne add fel, jegyeztesd elõ a keresett könyvet minél több online antikváriumban, volt, hogy 3 év múlva, de kaptam értesítést és meg tudtam venni az áhított könyvet. Én is keresek egy könyvet, sajnos nem tudom az íróját, azt hiszem Nagy Sárkánykönyv volt a címe, vagy valami hasonló, de nem mostanában adták ki, még egy Pannónia rajzfilstúdiós pasinál láttam vendégségben vagy lassan 10 éve. Vizuális típus vagyok, a könyvet felismerném. Ha bárki tud segíteni, azt elõre is nagyon köszönöm. ruffryder, ha Dan Brown kedvelõ vagy, akkor mindenképpen olvasd el Szerb Antal: A Pendragon-legenda és Umberto Eco: A rózsa neve c. könyveket (ha még nem olvastad persze). Angolul tudóknak - Julia Leigh: Disquiet és The Hunter c. könyvei

'Everything that is done for us, without us, is not ours.'

#278 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 4. - 12:19

2010.02.04. 08:05 .:Benedek:.
A Nem vénnek való vidék és a Véres délkörök, avagy vörös alkony a nyugati égen után most már Cormac McCarthy 2006-es regénye, Az út is olvasható magyarul. McCarthy 2007-ben Pulitzer-díjjal jutalmazott, eddigi utolsó könyvében nem az amerikai délnyugat a helyszín, hanem Amerika a konkrét világvége után. Hogy a vég hogyan történt és mikor, nem derül ki, a kevés túlélõ pedig, ha nem talál mást, emberhúst eszik. Ebben a világban indul útnak apa és fia egy új élet reményében.

Posted Image

én végre megszereztem a Nem vénnek való vidéket, felraktam a polcra és ekkor ért a döbbenet,hogy a már igenrégóta meglévõ Vad lovak c. könyvet is õ írta(ami nekem nagyon tetszett anno),úgyhogy most már biztos,hogy a többi könyvét is be fogom szerezni :)

#279 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 4. - 18:09

Kistáltos, ne add fel, jegyeztesd elõ a keresett könyvet minél több online antikváriumban, volt, hogy 3 év múlva, de kaptam értesítést és meg tudtam venni az áhított könyvet.

Megtörtént, már vagy fél éve. De akkor türelmes leszek. Érdekes, csak olyan jut eszembe, ami sehol nincs. :D
Egyetlen sikerem: Ráday - kastély története 1959. (ez, gondolom, nem sok embert érdekelt. :gm: )

Ja, aki szabadulni akar Agatha C. sorozatától, egyes ritkább könyvre vevõ lennék.

#280 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 4. - 18:21

Most olvastam ki. Több mint jó.