Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Tájékozódási Tereplovaglás

• Please log in to reply
510 válasz a témához

#241 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 26. - 8:21

Hát még szép, hogy viszem!!! :)

#242 Milli

Milli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 129 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 26. - 8:30

Igenigen! Gyönyörû képeket csinál(sz) az új masinád(dal)!!;-) Vicces lenne, ha tényleg ilyen díszkiséretet biztosítanánk a Gábornak majd Koppányba...:)))

#243 beild

beild

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 26. - 8:33

Szerintem is tök jópofa lenne, csak hát azt kéne megtudni õ milyen útvonalon jön illetve lehet, hogy kérni kéne Lacitól egy térképet amin fel vannak tüntetve az utacskák...

#244 Milli

Milli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 129 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 26. - 8:39

Naja...ennek még ki kell majd dolgozni a részleteit;-)

Nem tudom sikerül-e, de megpróbálok mutizni egy képet a, már nem is tudom hány héttel ezelõtti egyik versenyrõl, ahol 155cm-t ugrottunk:)
Tehát íme:
Posted Image

#245 beild

beild

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 26. - 8:42

Hû, ha nem tudnám, hogy te vagy a lovon soha nem ismernélek fel :eek: Jaj tényleg júni 13 Dunaharasztiba mész? Ott én is ott leszek dolgozni fogok ha minden igaz :)

#246 Milli

Milli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 129 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 26. - 9:01

Jééé:) sikerült a képbeillesztés...zseni vagyok:D Na ja, nem mondhatnám, h könnyû felismerni...Meg aztán az a fej amit vágok...:-S "Kicsit" koncentráltam...:D Hát a Dunaharasztit még nem tudom, sok mindentõl függ... Egyrész most hétvégén enyhénszólva nem ment jól a Dolli, ugyhogy most 10 nap rehabilitáción van, ugrás közelébe sem viszem... Jövõ hétem meglátom milyen a kedve, ha minden ok, akkor megyek 6-án Ráckevére (ill. oda mindenképpen megyek, csak max a Dolli nem jön és másik lóval) és ha ott elfogadhatóan megy a Dolli (már ha jön egyáltalán) akkor döntöm majd el, hogy 13-án megyek-e versenyre. És még akkor is vita tárgya, h Dunaharasztiba vagy Tatára menjünk... Majd oda megyünk ahol kevesebben lesznek:D Ugyhogy Harasztiról legelõbb 6-a után fogok tudni nyilatkozni!! (és Dunaharasztis hétvége után már a Koppány-hétvége jön!!!!;-))

#247 beild

beild

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 26. - 9:02

Megmutatom nektek régi Kedvenc lovacskámat Riát, õ az a paci aki hosszú évekig az Álmaim lova címet birtokolta. Mint megtudtam most már nyugdíjban van külföldön és gyerekeket tanít a lovaglás alapjaira illetve ugrani, versenyen már nem indul.
Ria elõzõ gazdájával

#248 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 26. - 9:16

Térképem van, majd megkérdem Gábort, milyen útvonalat nézett ki magának :)

Nagyon csini ez a Ria, nem csodálom, hogy álomlovad volt ;)

nekem sok volt anno, aztán mikor megszerettem egyet eladták... Mutatok néhányat:
Cézár
Monty (a pejkó)
Dani-ló
Remény - õt meg is vehettem volna részletre nemrég, de eladták... harmadannyiért (tudtommal), mint amennyiért nekem adták volna... :S

Edited by skatya, 2009 május 26. - 9:18.

#249 beild

beild

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 26. - 9:45

Hát igen csininek csini, csak néha ha elgurult a gyógyszere... Volt olyan hogy hárman lovagoltuk egy 1,5 órás ugróedzésen, de mi hárman jobban lefáradtunk mint õ. Akkor még nem ismertem annyira így nem tudtam, hogy tulajdonképpen barátnõm (Ria volt gazdája) tudta úgy felb*ni a ló agyát hogy onnantól kezdve nem nagyon lehetett vele mit kezdeni. De azért rengeteg szép emlékem van vele kapcsolatba vadászlovaglásokról, ugró edzésekrõl stb. Majd még a többi pacról is keresek fotókat csak ezek még ilyen papír alapú képek és valahova jól eldugtam õket, hogy meglegyenek. Ha a Gábortól megtudod, hogy jön az jó lenne úgy kicsit könnyebb elé lovagolni :)

#250 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 26. - 9:50

Van még addig egy kis idõ ;) Amúgy az egyenpólós kérdésre elfelejtettem, válaszolni :) Nem, még nincs kész, mert a szöveget kitalálni elég nehéz... de azt hiszem, most már meglesz... Ha az marad, amit Hajdárral beszéltünk, akkor elég mókás nevünk lesz ;)

#251 beild

beild

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 26. - 9:56

És elárulod nekünk vagy várnunk kell Koppányig és majd aznap mosolyogjunk? :)

#252 Milli

Milli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 129 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 26. - 10:03

Áruld el a neveteket!!! Én bizti nem birom ki Koppányig... Addig tuti kilukad az oldalam!:) Léccilécci:) Ígérem, hogy ha elárulod, akkor Koppányban is fogunk mosolyogni rajta!!

#253 beild

beild

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 26. - 10:05

Áruld el a neveteket!!!
Én bizti nem birom ki Koppányig... Addig tuti kilukad az oldalam!:)
Léccilécci:)
Ígérem, hogy ha elárulod, akkor Koppányban is fogunk mosolyogni rajta!!

:D Ez tetszik, de ezt én is megígérem, fõleg ha olyan nevet választottatok akkor szerintem még Kõvágóörsön is :)

#254 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 26. - 10:15

nem árulom el ;)

#255 Milli

Milli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 129 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 26. - 10:54

Olyan vaaagy..:-P

#256 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 26. - 13:24

De csak mert nem is biztos, és ha már én szenvedek addig, akkor ti is szenvedjetek ;)

#257 Milli

Milli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 129 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 26. - 13:37

Hát nem mondanám kielégítõ érvnek, de esetleg elfogadható...:)

#258 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 26. - 20:22

Beszéltem Gáborral, már lehet, hogy csütörtökön felmegy, de lószállítóval. Úgyhogy nem kell elé menni ;)

#259 beild

beild

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 27. - 8:09

Akkor csak kijön velünk terepre ;)

#260 Milli

Milli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 129 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 27. - 9:25

Sziasztok! Nagyon gyúrunk Tamarával a versenyekre, és a versenyek közben felmerülõ terepakadályok leküzdésére... Ennek örömére tegnap kint voltunk terepen, és át akartunk menni egy patakon, mert az mindig is mumusunk volt, mivel Zsófi alapból rühelli a vizet, és nagyon nehezen kel át bármilyen vizes dolgon, a Dolli meg csak úgy alapból nem megy elõre, mint tudjuk, pedig a vizet nagyon szereti... Na tegnap rávettem Tamarát, hogy próbálkozzunk meg ezzel a patakkal, amit már rég kinéztünk, hogy ezen át lehetne menni, csak mindig inkább megkerültük, h ne kelljen átkelni rajta.:) No, tegnap nem kevesebb mint egy kerek órát szívtunk a patak mellett, mert a két kergezsák ló behisztizett, h õk ugyan nem mennek oda. De csodák csodája, 1 óra küzdelem, meg visító röhögések után (Dolli pl 3x nekitolatott full lendülettel egy fának, mikor épp a pataktól menekült...:)) sikerült lemennünk a patakpartra (mert igaziból ez okozta a legnagyobb gondot), majd utána Dollit belevittem a vízbe, mire rájött, h jaaa, ez víz, hát én azt szeretem, és elpancsolt benne percekig, és szépen átsétafikáltunk.:) Aztán mikor már a patak közepénél jártunk Zsófi is rájött, h lehet inkább utánunk kéne jönni, mert azért mégiscsak... Meg amugy is...Nem is olyan rossz ez a víz téma:) Szóval a tegnapi terepünk inkább agymunkában merült ki a lovaknak, mert bár kint voltunk 2 órát, nagyjából 2x 5 percet ügettünk meg egy rövidet vágtáztunk, a többit a patakparton toporogtuk :gm: De a lényeg mégis az, h mi gyõztünk, és nem a hisztigép lovaink :yeah: :D Kimegyünk ma is, hátha sikerül lefaragnunk a patakon-átkelési részidõnkbõl:D!!!

#261 Tamcsi

Tamcsi

Új vendég

• Fórumtag
  • 10 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 27. - 9:31

És azt még tegyük hozzá, hogy mint a hülyék fel-le szálltunk a lóról.

#262 Milli

Milli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 129 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 27. - 9:35

Teeee: ezt direkt nem akartam a nagyközönség orrára kötni...:P Jobb mindent a lovakra fogni... :gm: ;)

#263 beild

beild

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 27. - 9:51

Ezt most elképzeltem, ahogy álltok a patak mellett és nem mentek sehova se, de biztos jó móka volt. A tavalyi pályán volt patak átkelõs rész, de szerintem most nem lesz, ha igen akkor pedig várjátok be a következõ csapatot úgy biztos bátrabbak lesznek :) Ha gondoljátok akkor mehetünk a patak felé csak hogy a lovaitok rájöjjenek, hogy a Bakonyban sincsenek lovat evõ patakok ;)

#264 Tamcsi

Tamcsi

Új vendég

• Fórumtag
  • 10 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 27. - 9:54

az jó lenne, gyakorlásnak, bár Pécselyen nem volt gond a patak. Idegenben jobban mennek, legalábbis eddig

#265 beild

beild

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 27. - 9:57

Hát Koppányban a patak már pár embert megviccelt lovas hétvégéken (õk mondjuk nem helyi lóval jöttek) kicsit bozótos ugyanis az átkelõ hely, de láttam ennek köszönhetõen nagyon szép nagy ugrásokat a patakon :)

#266 Milli

Milli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 129 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 27. - 10:43

Akkor meg van a kezdõ irány pénteken;-) Jó lesz az a patakos-gyakorlás!!!

#267 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 27. - 11:00

...khm.. tudtommal nem kellet volna patakon menni, csak ha nem sorban fogtad meg a pontokat ;) De hozzátezsem, mi se sorba mentünk, mivel addig nem volt letisztázva. Most csak úgy megemlítem, hogy hivatalosan úgy mûködik a dolog, ha össze vannak kötve vonallal a pontok, akkor KÖTELEZÕ sorban megfogni õket, de ha csak jelölve vannak, és nincs összekötve, akkor bármilyen sorrend megengedett. Legalábbis a tájfutásnál ez így mûködik. Aztán persze vannak kivételek, például õsszel Sümegen közös megegyezésre a második napi Borókás-meneten is lehetett összevissza bólyát fogni ;) Na akkor más. Tegnap beszéltem egy tájfutó körökben honos (most már) ismerõssel, hogy ugyan már, jó lenne csinálni tájfutó térképet Pécsely-és környékérõl... De legalábbis felújítani a régit (mert ugye utak tûntek el, új utak lettek, a szõlõk, és egyéb mûvelési formák is változtak, csakúgy, mint az erdõ), és azt a választ kaptam, hogy oké, megoldható (télen, vagy kora tavasszal ,mikor járható az erdõ), csak van egy nem kicsi anyagi vonzata, fõleg ha tájfutásra is alkalmas térképet akarunk. (Csak a felmérés 20rongy 1 négyzetkilóméterre!) De! Ha már ott tartunk, hogy tájfutás is lehetne, akkor az kellene, hogy tisztább legyen az erdõ (mivel ha egy tájfutónak azt mondod, hogy Balaton-felvidék, akkor nem is jön, mert az irdatlan bozót jut eszébe - de emlékeim szerint tisztulnak az erdõk az erdõgazdálkodás jóvoltából), aztán ha már rendeznek tájfutást is, térképeket lehet nyomtatni, és tájfutóknak, rokonaiknak, lovasoknak, tájékozódási lovasoknak stb. el lehetne adni potom összegért a térképeket - ebbõl visszajönne az ára a felmérésnek-évek alatt, csak hát ki az aki tud erre áldozni most, hogy x év múlva megtérüljön? Szponzorokat kérünk!!!!

#268 beild

beild

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 27. - 11:22

Akkor megkeresem a tavalyi térképet, mert kicsit fel kell elevenítenem, hogy pontosan merre is van az a patak :) Vannak emlékképek, de nem vagyok egészen biztos magamban. Kata! Ez Pécselyre nagyon jó ötlet. Gondolkozom olyan embereken akik esetleg tudnák szponzorálni ezt a dolgot.

#269 Milli

Milli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 129 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 28. - 11:16

Jelentem, a patakon való átkelési részidõnket tegnap sikerült 6 percre lefaragni, úgyhogy talán mostmár ez a patak téma sem fog a sikereink útjába állni!!:D

#270 beild

beild

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 28. - 11:49

Akkor sokat fejlõdtetek 1 nap alatt :D Szombaton megyek Kécskére Hunorozni egyett :yeah: de most szerintem nem megyünk terepre, mert még csak az istállóban sem lesz senki sem... Így csak pályán dolgozunk majd egy picikét aztán lehet, hogy kipróbálom majd még a Hunor barátját Hanibált is, mert már vele is szemezgetek egy ideje...

#271 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 30. - 20:50

...én meg több, mint valõszínû, hogy megyek Kisrécsére nemsokára pár napra - a gyerektábor, meg a verseny elõtt - egy kis lelazítás kell majd a vizsgák után :) Addig is tanulok mint a jógyerek!

#272 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 4. - 18:40

2 hét, és Pápán vagyok :) Ti meg holnaphoz két hétre ;) Lovak és szállás foglalva, úgyhogy Vigyázz Koppány! Jövünk!

#273 Tamcsi

Tamcsi

Új vendég

• Fórumtag
  • 10 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 10. - 10:09

Sziasztok! Nagyon hanyagoltuk ezt ahttp://www.paci.hu/forum/style_images/1/folder_post_icons/icon1.gif témát. Mindenki foglalt szállást Koppányban? Már csak 10 nap! :) :)

#274 beild

beild

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 12. - 11:51

Én foglaltam és már alig várom!!! Jövõ héten ilyenkor ha minden jól megy már megérkezünk Koppányba :yeah:

#275 Bettie

Bettie

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 183 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 17. - 8:45

Sziasztok! Megy valaki Tapolca környékérõl Bakonykoppányba? Mert mi három lóval mennénk, de kétszer nem érdemes fordulni egy paciért!

#276 Milli

Milli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 129 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 21. - 20:23

Sziasztok Mindenki! Jelentem, ismét sikerült egyben hazaérnünk, terepeztünk még vagy 3 órát, megmásztunk vmi b*zi nagy hegyet, tehát a 3 órából minimum 2.5-öt léptünk, de nagyon élveztük így is. Mire visszértünk olyan fél 2 fele már mindenki elhagyta a "bázist", szóval kettencskén felvarázsoltuk a 2 lovat a futóra, egész könnyedén:) Aztán becsuktunk a kaput és fájó szívvel hazaindultunk. Majd teszek fel képeket, de most nagyongyorsan húzok tanulni, mert holnap államvizsgázom...Wááá.. Ugyhogy holnap 2 körül kéretik nagyon drukkolni nekem!:) Puszi mindenkinek!

#277 beild

beild

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 22. - 11:31

Sziasztok, Hát a mi hazajutásunk kicsit izgalmasabbra sikeredett :) Bakonybélben megláttuk a Gábort a Szellõvel és hát gondoltuk megállunk egy kicsit beszélgetni vele. Megvártuk míg Gábor szépen megreggelizik majd összapakol és elindul, amikor visszaültünk a kocsiba akkor a kis drága nem volt hajlandó elindulni, így nagy telefonálgatások, illetve helyiektõl segítség kérés, de a kocsi a bikázás ellenére sem volt hajlandó életjelet produkálni. Szerencsére az egyik veszprémi kollégám jött értünk és bevontattuk a kocsit Veszprémbe, valamint apukám elvitte a család többit tagját Pestre... A kollégámnál Katával kaptunk ebédet illetve elkezdtük az aksit tölteni és úgy volt, hogy ha nem indul akkor ott alszom és majd ma behúzzuk a szervízbe. Katát az ebéd után elvittük Pécselyre nehogy kikapjon, hogy nem érkezik meg idõben a táborra. Majd visszamentünk, de még most se indult, bár már bíztató jelek voltak arra, hogy valóban csak az aksi merült le. Én még ott megvacsoráztam és olyan 8 körül már el is indult a kocsi így elindultam haza, persze az úton végig imádkoztam, hogy ne álljon le ismét a drága, de szerencsére fél10-re már haza is értem és még ma is indult a kocsi, de azért azt hiszem egy új aksira be kell ruháznom.

#278 Milli

Milli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 129 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 23. - 9:04

ÍÍjjjj...Ez tényleg nem lehetett semmi Ildi... Örülök, hogy azért estére sikerült minden uatsodnak meg Neked is épségben hazajutni.ÉÉÉss, dadadamm: Van DIPLOMÁM!!! Jupiiijee:) Mindenkitõl utólag is bocsánatot kérek, ha a hétvégén néha kissé feszült voltam, de azért izgultam emiatt a nyomorult államvizsga miatt... Pedig nem kellett volna:) Tehát mindenkinek javaslom, aki a jövõben fog államvizsgázni, h nehogy izguljon!!!!;-) Szerintem ez az egész fõiskola legkönnyebb vizsgája!!!:)Este megpróbálok néhány képet felvarázsolni, ha lesz rá erõm. Kata: Te is tedd fel légyszi majd a képeket:)

#279 beild

beild

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 23. - 11:48

Már neveztem is Kõvágóörsre :) Sõt még a hugicám is jön velem, bár õ versenyen kívül indul... Szállást péntekre kérünk a kérdés már csak az, hogy szombatra is kérjünk-e vagy szombaton jövünk haza?

#280 Milli

Milli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 129 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 23. - 12:39

Miért indul csak versenyen kívül a hugid? Én is most fogom gyorsan elküldeni a nevést:) Hát mi megint ugy lesz, hogy maradunk vasárnapig az bizti:) Ha már elmegyünk odaáig nem fogunk hazarohanni szombat este... (meg most majd megpróbálok nem bealudni szombat du 5kor; elvileg nem leszek olyan hulla mint most voltam:)) Tudsz valamit h mennyi a szállás, meg a kaja meg ilyenek? Bár én úgyis felhívom majd valamelyik nap, mert a lópacik szállását le akarom tárgyalni, majd akkor megkérdezem, h mi a szitu:) És majd esetleg megosztom veletek is:-p :D