Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Cowboyok és Jézus

• Please log in to reply
427 válasz a témához

#241 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 18. - 19:31

Petya! Miért van, hogy olyan lenézõen nyilatkozol hívõ emberek intellektuális szintjérõl?

".... számára szimpatikusabbat választja mert elgondolkodni sem képes (hajlandó) azon, hogy melyik válasz lehet az igaz."

Ez a változat?

#242 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 18. - 19:43

Ja, ha már történeteket írok. A lovagláshoz úgy kapcsolódik, hogy akkor még nem lovagoltam :gm: Szóval az orvosi egyetemen miután már tanultunk sejtbiológiát, genetikát, stb. volt szerencsénk tudományos szocializmust, vagyis ateista vallástant is tanulnunk. (ebbõl látszik hogy milyen öreg vagyok :nem: Az ember keletkezése címén egy félmûvelt "marxista pap" magyarázta, hogy a majmok elkezdtek dolgozni, és hát a munka jobban megy ha beszélnek, emiatt a gégefõ el kezdett leszállni, és így alakult ki az emberre jellemzõ gége. A hüvelykujj pedig, mivel úgy jobban tudtak fogni szembe fordult a többi ujjal. Figyelmesen hallgattuk, majd megkérdeztem, hogy mennyi idõ alatt zajlott ez le. Évmilliók alatt, hangzott a válasz. (az evolucionisták legkedvesebb érve az elegendõen hosszú idõ) Jó sokáig élhettek azok a majmok- mondtam a tanárunknak. Hogy érti ezt? -kérdezte Tanár úr! Genetikából tanultuk, hogy a szerzett tulajdonságok nem öröklõdnek. Tehát a munkás majmunk, hogy jobban tudjon dolgozni leszállította gégefõjét, és szembefordította hüvelykujját évmilliók alatt, de amint született egy kismajma, annak ezt újra kellett kezdenie, mivel hát a szerzett tulajdonságok ugye nem öröklõdnek. Tanár úr elgondolkozott, majd akkor jött az érvek érve: (ezt mondhatta volna egy középkori inkvizítor is, csak azoknak akor már nem volt hatalmuk ilyeneket mondani.). Mi ezt így tanítjuk, maguknak így kell megtanulni, végeztem. Hát ez jutott eszembe a szellem nagyságáról vulgármaterialista köntösben.

#243 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 18. - 19:54

Na de egy jó elmélet hiánya még nem bizonyíték, és fordítva se.

#244 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 18. - 19:58

Ahhoz képest, hogy hol hangzott el, elég kezdetleges változat. :D

#245 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 18. - 19:59

Nem hiszem és nem állítom, hogy minden hívõ ember valahol ostoba lenne, hiszen koránt sem az. De az, hogy az ostobaság és egyszerû ondolkodás csak táptalaja és éltetõ közege a bigott vallásosságnak, vadászterülete a gyülekezetek és szekták toborzóinak
P.

Ebben van igazság. Sajnos a népesség nagy része valóban intellektuálisan lusta. Tényleg van némi szektaveszély, de ennél sokkal nagyobb veszélyt jelent szerintem a "gyõzike sók" tömege, meg a negatív, fogyasztásra ösztönzõ manipulatív marketing orientált szellemi mocsok tömege. Ha megnézitek nem a templomok parkolói vannak vasárnap délelõtt tele, hanem a bevásárlóközpontoké, plázáké. Hol marad idõ a harmóniára, az elcsendesedésre? Hova tûntek az ünnepeink?
Különbséget kell tennünk pozitív és negatív szellemiség között, amiket csak gyülölcseikrõl lehet megitélni. Egyéni, családi és társadalmi szinten.
Hát akkor vissza a topikhoz: A dogmatikánál ezért érdekelnek inkább a történetek, mert ott lehet megismerni az embert. Mit terem az életük, milyenek õk valójában a cowboyok, a magyar lovasok, és Ti? Mik a történeteink? Beszélni sokat lehet, az igazi értékeket csak az élet mutatja be.

Edited by Gábor2, 2008 február 18. - 20:01.

#246 Guest_Tom Forest_*

Guest_Tom Forest_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 18. - 20:10

Tom mit várunk a lélek darwinjától?

Az embert (hitem szerint :dev: ) az értelme és a szíve irányítja.

Amikor a szív irányít, akkor jöhetnek be a "stupid" változatok. És ne felejtsük, hogy a félelem, a fájdalom, a reményvesztettség könnyen kikapcsolja az értelem irányítását.
Ha az értelem irányít, akkor lehet intellektuális magasságokba szállni, meg "minden ember egyenlõ"-ket és hasonlókat mondani. Ehhez viszont "tele gyomor kell" (~ kínai buddhizmus), azaz fizikai és lelki értelmû kielégítettség. Mert hát hogy van az, hogy minden ember egyenlõ, de a 3 kockasajtot az én 5 gyerekem és a másik tizenhárom ságra-barna-vörös-szemeseálljó között kellene elosztani ugyebár. :gm:

Szóval azt várnám egy ilyen 'L. Darwintól', hogy az értelem és a szív irányítása helyett azokat egy spirituálisan magasabb értékû életvezetéssé tudná integrálni, és ennek az útját mind intellektuális, mind lélektani oldalról meg tudná világítani. (tehát nem pásztorbot, vagy CD-lexikon lenne a hóna alatt). ;)
Valahogy úgy, ahogy Charles Darwin ledöntötte az emberközpontú teremtésmítoszt, Kopernikusz a geocentrikus világképet, ahogy Martin Luther King és Gandhi megmutatta a vissza-nem-ütés és a szelídség erejét.
Mert ha a hagyományos utak jó irányt jelentenének akkor a vallás és a filozófia nem rekedt volna meg az évszázados körbenjárásban. (egyikük sem találta meg az "új ember"-hez vezetõ utat).

Hiszek benne, hogy amit az ember el tud képzelni, azt meg is tudja valósítani (ld. fáraók, Leonardo, J. Verne példáit.) És ezt már nem egy (transzcendentális síkokat feszegetõ) ember el is tudta képzelni.

Ide illik még az a bugyuta gondolatom, hogy az ufóészlelések, és halálközeli élmények jelentõs része olyan pozitív felelõs (reinkarnálódott?) lélektani élményekrõl számol be (ld: Egyenesen Át c. film), ami azt bizonyítja, hogy a gyakorlatban is elérhetõ egy ilyen létállapot. Sõt, olyan ember is van, akit nem néznek ezért az élményéért komplett hülyének: Neil Armstrong.

Ma még a tudomány, a lélektan, a vallás, a filozófia adós azzal az úttal-móddal, ami minden ember számára érthetõvé és elérhetõvé teszi ezt a tudatállapotot, és elérését beemeli az alapvetõ emberi jogok közé. (Bár Tiber nagyon nyomul :gm: .) Szóval a XXI. század számomra még a spirituális analfabétizmus kora, ahol mindenki másoktól hiszi vagy tagadja el, hogy mi van a "nagy fehér papírra" írva.

#247 Guest_Peter13_*

Guest_Peter13_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 18. - 20:32

Gabor2.. vitatkozott Jezus fanatikusokkal? Vitatkozott Jezus elfogultakkal? Miert nem? Mert ezeket az embereket nem erdekli a valosag.. nem erdekli az igazsag.. nem szamit semmi.. vak, gyülölködö hitükben sertegetnek Teged es mindenkit, aki nem hajol meg indokolatlan, megalapozatlan, irracionalis vallasuk dogmai elött.. Ugyanezek az emberek harsogtak a kommunista diktatura allamvallasanak dogmait.. "tudomanyos vilagnezet".. ma mar minden kulturember nevet bukott, primitiv spekulacioikon. Ma mar szabad rajta nevetni.. Legyen egy pelda: emlekszel meg allamvallasuk egyik fö dogmajara? "A vilagegyetem terben es idöben vegtelen". ( dialektikus materializmus ) Ez soha sem volt tudas.. soha sem volt megalapozott hit.. soha semmilyen megfigyeles nem utalt arra, hogy a vilagegyetem terben vagy idöben vegtelen lenne.. ez nem zavarta öket.. inkviziciojuk kidobta az iskolakbol, kitiltotta az egyetemekröl, kihajitotta az allasaikbol azokat, akik ellentmondtak. Ez az ateista dogma is csak hatalmi eszköz volt. Farizeusaik es papjaik Einstein-nel jobban ertettek a Relativitaselmeletet.. mivel Einstein ellentmondott nekik, berenceik pl Janossy "professzor" megirta a jobbik elmeletet.. ( Relativitaselmelet es fizikai valosag ). A tudos vilag röhögött es undorral köpködött.. ostoba kiralyuk Kadar elvtars meglobalta a gumibotot.. kuss lett.. kellett az allas.. kellett a kenyer.. Hofeherke es a 7 törpike sztorijat is tehettek volna "tudomanyos" dogmava, mert pontosan annyi megfigyeles utalt a törtenet valodisagara.. az, hogy minden tudomanyos megfigyeles (pl kozmikus hattersugarzas) es magyarazat (pl Altalanos Relativitaselmelet) az ellenkezöjet mutattak.. vagyis hogy a Vilagegyetem terben es idöben VEGES ( Big Bang Modell ).. ez nem zavarta nagytudasu, agressziven predikalo, sertegetö ateista inkvizitor baratainkat. Ez csak egy pelda volt arra, hogy a fanatikusnak semmi sem szamit. A te evolucios sztoridhoz: a evoluciot tanito tanarod nem ismerte azt az evolucios törvenyt, hogy egy specializalodott faj soha sem valik altalanosabba.. hanem kipusztul a körülmenyek radikalis valtozasaval.. vagyis a majom - ember atmenet mar ezert is eleve lehetetlen.. semmilyen leny nem ismert, ami az embernel altalanosabb kepessegü testtel rendelkezett volna.. Gabor2 vedd eszre: hivö emberekkel, lemaradt szektasokkal, emberi okokbol a vilag legbugyutabb vallasat predikalo fanatikusokkal vitatkozol. Mikor Petya a hit es az ostobasag kapcsolatat fejtegeti, latszik, hogy szandekaval ellentetben, az ateizmusrol ir. Nem veletlenül volt az ateizmus mindig is a nagyon kepzetlen, nagyon rosszsorsu tömegeknek szant allamvallas: a proletarok vilagnezete. Erre deklaralta hatalmat.. talan emlekeztek.. a proletardiktatura. A sajnalotos modon bugyutak diktaturaja.. a tudatlanok uralma. A termeszet közeleben termeszetes modon elö emberek többet tudnak, mint a nagyvarosok teljesen abnormalis körülmenyei között elö proletarok. A paraszt soha sem volt kommunista. A paraszt mindig osztalyellenseg volt az ateista allamvallas allamaban. A paraszt többet tudott mint a proletar. A cowboyok.. nem ismerem öket. Te, Gabor2 többet tudsz roluk. Jo volt hallani roluk. Az eletmodjuk biztosan tanitja öket. Talan többet tudnak, mint sok marxista szeminariumon es leninista estiegyetemen tanult forumtarsunk, aki most multjat, hajdani nezeteit örizgeti, vedi.. kognitiv disszonanciaja fajdalmai ellen küzdve bizonygatja.. hogy nem tevedett.. Legyen nekik hitük szerint. A valosag független a hittöl.. legyünk türelmesek.. varjuk ki, igaza lesz-e a kereszteny cowboy-oknak.. ök ugy gondoljak: Isten irt nekik valamit. Ezt a "levelet" olvasgattatok azon a Bible Ranch-en. Erdekes leiras volt. Tom Forest ota tudjuk, hogy a nezeteinket nagyban meghatarozzak szemelyisegjegyeink es helyzetünk. Ne akard meggyözni Pilatust.. ne magyarazz Kaifasnak.. ne nezd partnernek Herodest.. Hagyd meg ateista embertarsainknak es a többi vallasos embernek a hitet.. higgyenek amit akarnak.. csak ne bantsanak minket. Legyen nekik hitük szerint..

Edited by Peter13, 2008 február 18. - 20:50.

#248 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 18. - 20:46

Legyen nekik hitük szerint..

lyó volt olvasni téged. és nem vagy véres szájú. tényleg.

#249 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 18. - 20:53

Tanár úr! Genetikából tanultuk, hogy a szerzett tulajdonságok nem öröklõdnek. Tehát a munkás majmunk, hogy jobban tudjon dolgozni leszállította gégefõjét, és szembefordította hüvelykujját évmilliók alatt, de amint született egy kismajma, annak ezt újra kellett kezdenie, mivel hát a szerzett tulajdonságok ugye nem öröklõdnek. Tanár úr! Genetikából tanultuk, hogy a szerzett tulajdonságok nem öröklõdnek. Tehát a munkás majmunk, hogy jobban tudjon dolgozni leszállította gégefõjét, és szembefordította hüvelykujját évmilliók alatt, de amint született egy kismajma, annak ezt újra kellett kezdenie, mivel hát a szerzett tulajdonságok ugye nem öröklõdnek.

Kérem szépen eloszlathatok némi topikidegen tévhitet ha már felmerült. A gége módosulása és a hüvelykujj szembefordulása a kéz ujjával nem szerzett tulajdonság. Olyan genetikai módosulás ami a természetes szelekció révén eredményezett egy-két dolgot.
1.) azon majmok akiknek a gégefõje alkalmas volt összetettebb hangok kiadására azok csoportokat alkotva jobban össze tudták hangolni a vadászatot. Gyorsabban több és nagyobb zsákmányt ejtettek mint azok akik nem voltak képesek erre. Egy-egy szûkösebb évben azok élik túl a leginségesebb idõket akik képesek elenni a többiek elöl a szûkös táplálékforrást és életben tudtak maradni. Akkor még nem volt ENSZ a majmok számára, nem etették az éhes félmajmokat banánnal.
2.) azon majmok akik szembe tudták fordítani hüvelykujjukat a többivel sikeresebben vadásztak és mivel olyan genetikai változás volt ami megkülönböztette a többi egyedtõl. A változás hordozójának utódai örökölhették ezt a tulajdonságot és õk is sikeresebben vadászhattak a többieknél, profibb szerszámokat készíthettek stb.
3.) halmazati módosulások sokszorosára emelik a folyamat gyorsaságát. Tegyük fel, hogy egy olyan majomszerû valaminél ami pár generációal korábban képessé vált összetettebb hangokat kiadni megjelenik a hüvelykujj módosulása is. Gyorsabban, ügyesebben vadászik és ha jönnek a jól ismert szûkös évek akkor ha egy csoport majom életben marad akkor õ biztosan a túlélõk közt lesz. Az utódaik akik örökölhették ezt a tulajdonságot megint csak a túlélõk közt voltak így egyre kevesebben voltak a hangokat kiadni korlátozottan képesek és egyre kevesebben a suta hüvelykujjuak is mert õk mindig alul maradtak. Az erõsebb mindig túlélte.

Nem vagyok genetikus de ez nem is genetika. Az a természetes kiválasztódás ahol mindig a jobb marad életben és ezzel a kedvezõtlenebb tulajdonságú egyedek elpusztulnak-kihalnak.

Fentieket olvava sok dolgot lehet tenni.
1.) Petya nem genetikus mit oktat itten? A hit a jó, ott az igazság le van írva.
2.) Fentieket elolvasva lehet kákát keresni a csomón és fordítva, bizonygatva azt, hogy a genetika nem pont így mûködik.
3.) lehet tudomást sem venni róla és azt mondani, hogy az ember mindig is ilyen volt és a génkészlete a kezdetektõl fogva semmit nem változik tehát a teremtés könyve úgy igaz ahogy van. És el lehet kezdeni eme téveszme igazolására speciális, kirívó eseteket-példákat felhozni.

De azt is lehet mondani, hogy rendben, elfogadom a tényeket de én jobban hiszek valami másban és bevallom neked Petya, hogy azért nem fogadom csak el ezeket mert van amiben jobbban szeretnék hinni és könnyebb a tényekrõl most tudomást sem vennem és másfelé terelgetni a beszélgetést.

P.

#250 Guest_Peter13_*

Guest_Peter13_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 18. - 21:00

..vadászhattak.. készíthettek.. õ biztosan a túlélõk közt lesz... örökölhették..

Petya, Petya.. ez lenne a tudomanyod? Ez kis vicces spekulacio?

Hofeherke is lehetett a törpek öse, mert az evmilliok alatt annyiszor verte be a buksijat a plafonba..

Köszönjük hogy tanitottal minket tudomanyos tenyfeltarasra.. de ennel meg a cowboy-ok is többet tudnak.

#251 Guest_Tom Forest_*

Guest_Tom Forest_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 18. - 21:14

Hofeherke es a 7 törpike sztorijat is tehettek volna "tudomanyos" dogmava,

.. a tudatlanok uralma.

.. kognitiv disszonanciaja fajdalmai ellen küzdve bizonygatja.. hogy nem tevedett..

Ne akard meggyözni Pilatust.. ne magyarazz Kaifasnak.. ne nezd partnernek Herodest..

Ezek metszõen igaz sorok. Fájdalmasak. A cucializmus az emberekben okozta a legnagyobb kárt.
De jó-e ha a hadirokkantak hazatérve egymást leféllábúzzák, le 'posztraumatikus-stresszindrómásozzák'.
Nemjó. :hupp:

#252 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 18. - 21:17

Ennek örülök, számos cowboy publikációját olvasom nap mint nap.
Ha az Araráton faszilánkot találtam, akkor az hajó vagy spekuláció? :D
He Te találod neked tény mert szerinted ott megfeneklett egy hajó. Valaki szerint Ha én azt mondom, hogy faszilánk egy õsi fából és lemeztektonikáról beszélek akkor máris spekuláció.

szerintem meg egy vicc

Petya, Petya.. ez lenne a tudomanyod? Ez kis vicces spekulacio?

Ez nem tudomány, ez sima tény amit elég nehéz átugrani vagy figyelmen kívül hagyni. Lehet személyeskedést kezdve élcelõdni rajta és a témát másfelé terelni apróságokba belekötve persze. hol sántít? A gyengébbek élik túl? Bemutassam vadászkutyák falkáján, hogy a gyengébb akkor is megdöglik ha nem a kaja fogy el? Az erõsebb mindig utat tör magának.

Tudod a spekuláció az amikor lefizetsz egy zsokét hogy a háromlábú lóval elsõként fusson be. De hiába, háromlábú ló még nem futott be elsõként. De menj ki a galoppra tedd meg a lovat és várd a befutót.

:D
P.

Edited by Petya, 2008 február 18. - 21:27.

#253 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 18. - 21:23

Ja, ha már történeteket írok.
A lovagláshoz úgy kapcsolódik, hogy akkor még nem lovagoltam :gm:

Szóval az orvosi egyetemen miután már tanultunk sejtbiológiát, genetikát, stb. volt szerencsénk tudományos szocializmust, vagyis ateista vallástant is tanulnunk. (ebbõl látszik hogy milyen öreg vagyok :nem:
Az ember keletkezése címén egy félmûvelt "marxista pap" magyarázta, hogy a majmok elkezdtek dolgozni, és hát a munka jobban megy ha beszélnek, emiatt a gégefõ el kezdett leszállni, és így alakult ki az emberre jellemzõ gége. A hüvelykujj pedig, mivel úgy jobban tudtak fogni szembe fordult a többi ujjal.
Figyelmesen hallgattuk, majd megkérdeztem, hogy mennyi idõ alatt zajlott ez le. Évmilliók alatt, hangzott a válasz. (az evolucionisták legkedvesebb érve az elegendõen hosszú idõ)
Jó sokáig élhettek azok a majmok- mondtam a tanárunknak.
Hogy érti ezt? -kérdezte
Tanár úr! Genetikából tanultuk, hogy a szerzett tulajdonságok nem öröklõdnek. Tehát a munkás majmunk, hogy jobban tudjon dolgozni leszállította gégefõjét, és szembefordította hüvelykujját évmilliók alatt, de amint született egy kismajma, annak ezt újra kellett kezdenie, mivel hát a szerzett tulajdonságok ugye nem öröklõdnek.
Tanár úr elgondolkozott, majd akkor jött az érvek érve: (ezt mondhatta volna egy középkori inkvizítor is, csak azoknak akor már nem volt hatalmuk ilyeneket mondani.). Mi ezt így tanítjuk, maguknak így kell megtanulni, végeztem.
Hát ez jutott eszembe a szellem nagyságáról vulgármaterialista köntösben.

Nono...azért én hasonlót megcsináltam annak idején a hittanórán is amit a drága Nagymamám erõltetett...kizavartak azzal a felkiáltással,hogy nem hiszek az Úrban...pedig "csak" logikusan gondolodtam!
mert pl. Ádám és Éva ugye az elsõ emberpár. Született egy gyermekük Ábrahám akinek gyerekei születtek!!!!
Namost itt megakadt a szoftver és kérdésre tettem fel a kezem:
a, kit vett el feleségül Ábrahám? Ha Õ az elsõ emberpár gyereke volt.
b, ki volt az a menyecske és honnan jött?
c, ok. Ádám és Éva szapora emberpár volt és sokasodott,mint ahogy az Úr megmondta nekik.Akkor Ábrahám a saját testvérét vette el? Pfúj az tutti vérfertõzés...
vagy most akkor mivan? Na ezen a ponton zavartak ki...azóta sem kaptam rá választ,de már nem is érdekel!
Szóval az vessen a másikra követ aki maga is bûntelen...

Edited by LANDGRAF, 2008 február 18. - 21:33.

#254 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 18. - 21:30

nemár ez gusztustalan. Ha nem tudnád nincs minden a könyvben leírva és mindjárt az jön, hogy más emberek is voltak ott. Persze tudjuk, hogy testvérek és közeli rokonok keresztezõdése mit eredményez de ettõl tekintsünk el. A Biblia erre nem utal így nem is lényeges. Képzeld el magad, hogy elsoksodtak és kész. Apja a lányával (lány gyermekük nem is volt a könyv szerint) anya a fiának és a saját feleségének a viszonyából született féllányával. Stb. P.

#255 Guest_Tom Forest_*

Guest_Tom Forest_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 18. - 21:32

...azóta sem kaptam rá választ,de már nem is érdekel!

:kir: :yeah:

#256 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 18. - 21:50

Egyébként Ádám és Éva gyermekei Káin, Ábel és Szet voltak. Káin megölte Ábelt, helyette született Szet. Mindkettõ életben maradott férfi volt és hacsak nem született több gyermek akkor más nõ nem lévén... De ez nem így lehetett mert "Káin megismerte feleségét és nemzette Hénoch -ot" Tehát nem anyját vette feleségül mert akkor az lenne írva. Hénoch nemetségébe tartozott a késöbbi Noé, bár már az sem tiszta Hénoch felesége ki volt, mert nõrõl még mindig csak Éváról tudunk. Vagy született még Ádám és Éva frigyébõl lány is és akkor a testvérek közt indult meg a téma. Vagy más emberek, sõt egész népek készültek egyszerre, de csak a két nevezett Ádám és Éva az érdekes és nem említ a könyv többet. De egy mindenható tudatnak tudnia kellett, hogy az ostoba kicsi agyak kalkulálni kezdenek, és õszintén legyen mondva hát leírhatták volna pontosan hogy smint volt és akkor most a népesség arányán belül a hívõk aránya a 100% felé konvergálna. (beleértve az elmebetegeket és az ötudatlan kómában fekvõket is). De nem írták le pontosan ezért én azt feltételezem, hogy nem akarták, hogy mindenki részesülhessen a késöbbi megváltásban csak a kiválasztottak. Tehát az õ szeretete is részrehajló csak azt fogadja kebelire akihez kedve van és aki kérdés nélkül hisz. A továbbiakban olvasható: a szeretet nem fuvalkodik fel, nem rója fel a gonoszt, nem keresi a maga hasznát ... ezek szerint humbuk. Vagy épp az eleje a történetnek az. De sántítani látszik, hogy vajon miért nem lett hívõ mindenkibõl. Egy rendesen megírt sztorit használva lehetett volna. Miért vannak veszni hagyottak ha a szeretet nem részrehajló? Miért vannak eleve szenvedõk? Ez a hobbija valakinek ezek szerint, hogy mindezt végignézi és jókat röhög a markába. :D P.

Edited by Petya, 2008 február 18. - 21:53.

#257 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 18. - 22:01

Bocsánat Ábrahámért... mondom kizavartak! ;)

#258 Guest_Tom Forest_*

Guest_Tom Forest_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 18. - 22:26

Petya! :yeah: Voltaire-re emlékeztetsz. Imádtam a Candide-ot: "Ezt az öblöt isten kizárólag arra teremtette, hogy ez a tengerész itt kényelmesen belefulladhasson." :dev: (A "kómában fekvõk" volt eddig a csúcs. :D )

#259 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 18. - 22:39

Nono...azért én hasonlót megcsináltam annak idején a hittanórán is amit a drága Nagymamám erõltetett...kizavartak azzal a felkiáltással,hogy nem hiszek az Úrban...pedig "csak" logikusan gondolodtam!
mert pl. Ádám és Éva ugye az elsõ emberpár. Született egy gyermekük Ábrahám akinek gyerekei születtek!!!!
Namost itt megakadt a szoftver és kérdésre tettem fel a kezem:
a, kit vett el feleségül Ábrahám? Ha Õ az elsõ emberpár gyereke volt.
b, ki volt az a menyecske és honnan jött?
c, ok. Ádám és Éva szapora emberpár volt és sokasodott,mint ahogy az Úr megmondta nekik.Akkor Ábrahám a saját testvérét vette el? Pfúj az tutti vérfertõzés...
vagy most akkor mivan? Na ezen a ponton zavartak ki...azóta sem kaptam rá választ,de már nem is érdekel!
Szóval az vessen a másikra követ aki maga is bûntelen...

Szerintem elég rosszul tette az a pap, amit tett. Pont az ilyen intellektuálisan nem õszinte egyházi emberek miatt vannak az emberekben jogos ellenérzések az egyházzal szemben.
Egyébként jellemzõ az ókori iratokra általában, de a Biblia nemzetségtáblázataira mindenképpen, hogy nem tartják számon a leány gyermekeket pontosan és név szerint. Ez egy patriarchális korban keletkezett irat. Ez egy lehetséges magyarázat.

#260 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 18. - 22:45

Szerintem elég rosszul tette az a pap, amit tett. Pont az ilyen intellektuálisan nem õszinte egyházi emberek miatt vannak az emberekben jogos ellenérzések az egyházzal szemben.
Egyébként jellemzõ az ókori iratokra általában, de a Biblia nemzetségtáblázataira mindenképpen, hogy nem tartják számon a leány gyermekeket pontosan és név szerint. Ez egy patriarchális korban keletkezett irat. Ez egy lehetséges magyarázat.

Maradjunk annyiban: jól tette! Rühelltem korán kelni és különben sem álhattuk egymást.
A magyarázat több sebbõl,de legalábbis egy sebbõl biztos vérzik! Ha Ádám és Éva volt az elsõ emberpár akkor minden további ember Tõlük ered. Akkor vagy vérfertõzés van a buliban vagy hazugság...innentõl kezdve,bocs és tiszteletbetartva hitedet, de nekem erkölcsi és jogi értelemben is védhetetlen a story!

#261 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 18. - 22:45

Egyébként Ádám és Éva gyermekei Káin, Ábel és Szet voltak. Káin megölte Ábelt, helyette született Szet.
Mindkettõ életben maradott férfi volt és hacsak nem született több gyermek akkor más nõ nem lévén... De ez nem így lehetett mert "Káin megismerte feleségét és nemzette Hénoch -ot" Tehát nem anyját vette feleségül mert akkor az lenne írva.
Hénoch nemetségébe tartozott a késöbbi Noé, bár már az sem tiszta Hénoch felesége ki volt, mert nõrõl még mindig csak Éváról tudunk.

Vagy született még Ádám és Éva frigyébõl lány is és akkor a testvérek közt indult meg a téma.

Vagy más emberek, sõt egész népek készültek egyszerre, de csak a két nevezett Ádám és Éva az érdekes és nem említ a könyv többet.

De egy mindenható tudatnak tudnia kellett, hogy az ostoba kicsi agyak kalkulálni kezdenek, és õszintén legyen mondva hát leírhatták volna pontosan hogy smint volt és akkor most a népesség arányán belül a hívõk aránya a 100% felé konvergálna. (beleértve az elmebetegeket és az ötudatlan kómában fekvõket is).

De nem írták le pontosan ezért én azt feltételezem, hogy nem akarták, hogy mindenki részesülhessen a késöbbi megváltásban csak a kiválasztottak. Tehát az õ szeretete is részrehajló csak azt fogadja kebelire akihez kedve van és aki kérdés nélkül hisz. A továbbiakban olvasható: a szeretet nem fuvalkodik fel, nem rója fel a gonoszt, nem keresi a maga hasznát ... ezek szerint humbuk.
Vagy épp az eleje a történetnek az.

De sántítani látszik, hogy vajon miért nem lett hívõ mindenkibõl. Egy rendesen megírt sztorit használva lehetett volna. Miért vannak veszni hagyottak ha a szeretet nem részrehajló? Miért vannak eleve szenvedõk? Ez a hobbija valakinek ezek szerint, hogy mindezt végignézi és jókat röhög a markába. :D

P.

Kedves Petya!
Látom eddig nem sikerült sokat megértened a Bibliából. A magabiztosságodat persze sokan irigyelhetik. Az azért látszik, hogy a természettudományok mellett az irodalom tudományokban is bizonyos fogalmakat még mélyebben érdemes lenne áttanulmányoznod, ha már az értelem szerepét olyan magasra helyezed.

#262 Guest_Tom Forest_*

Guest_Tom Forest_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 18. - 22:49

Nekem jobban tetszik :D az, hogy a genetikai fák feltérképezésénél egyetlen férfi õsre vezették vissza a mai emberiség teljes keresztmetszetét. Vélhetõen az elsõ beszédkészséggel rendelkezõ mutáns õsünkre, de ezt nem tudták bizonyítani. Már ha a tudományos ismeretterjesztõ TV csatornáknak hihetünk. ;) Persze ne feledjük el azt sem, hogy a föld már nem lapos, meg ilyenek.. Tehát a genetika is hozhat új képeket a mozaikba.

#263 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 18. - 22:52

Maradjunk annyiban: jól tette! Rühelltem korán kelni és különben sem álhattuk egymást.
A magyarázat több sebbõl,de legalábbis egy sebbõl biztos vérzik! Ha Ádám és Éva volt az elsõ emberpár akkor minden további ember Tõlük ered. Akkor vagy vérfertõzés van a buliban vagy hazugság...innentõl kezdve,bocs és tiszteletbetartva hitedet, de nekem erkölcsi és jogi értelemben is védhetetlen a story!

Egy nagyon komoly tudományos vizsgálat (ha jól emlékszem a Natureben jelent meg) igazolta (Y kromoszómák vizsgálata), hogy az emberiség nagy valószínûséggel egy emberpártól származhat. Egyébként mint érdekesség az is kiderült belõle (mint lovas topikban), hogy a ma élõ mongolok több, mint 95 százaléka hordozza Batu kán DNS-ét, viszonylag közeli rokonok, és meglehetõsen homogén népesség.
Egyébként a vérfertõzés tiltása, kerülése a hibás genetikai állomány miatt, a hibás másolás (hibák az azonos génhelyeken) fontos. A teremtés könyve szerint az elsõ emberpárnak a génállománya nem volt hibás ("igen jó volt"), tehát nem volt értelme a vérfertõzésrõl való rendelkezésnek. A lótenyésztésben is egyébként használjuk a rokontenyészetet bizonyos kedvezõ tulajdonságok rögzítésére.

#264 Guest_boomsly_*

Guest_boomsly_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 18. - 22:54

A harmadiktól megkapod a választ!!! :rolleyes:

#265 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 18. - 23:13

Kedves Western barátok! Köszi a figyelmeteket, azt hiszem a topic 10 napos története, a több mint 200 hozzászólás és több, mint 4000 megnyitás bizonyítja, hogy volt érdeklõdés a témára. Köszönöm mindenkinek a hozzászólásait. Aki végigolvassa, sok érdekességet fog találni. Azt talán sikerült elérni, hogy amikor az Amerikai nyugatról hallunk, akkor egy kicsit színesebb képet fogunk látni magunk elõtt, aminek a spirituális dimenziója is kicsit megnyílt elõttünk. Megnyílt a mai magyar lószeretõk spirituális dimenziója is, ki hevesebben, ki nyugodtabban érvelt meggyõzõdése mellett. Nekem Jézus nem valamilyen hitelv, hanem a legjobb és legszemélyesebb barátom, akiben soha nem csalódtam. Isten a Mennyei Atyám, és ha valaki tiszteletlenül ír vagy beszél róla az bizony fájdalmas. :hupp: A jövõben, ha valaki a témában kiváncsi a véleményemre magánban kérdezzen. Jó lovaglást! :)

#266 Cavalry_Ranger

Cavalry_Ranger

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.439 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 18. - 23:51

nemár ez gusztustalan.
Ha nem tudnád nincs minden a könyvben leírva és mindjárt az jön, hogy más emberek is voltak ott. Persze tudjuk, hogy testvérek és közeli rokonok keresztezõdése mit eredményez de ettõl tekintsünk el. A Biblia erre nem utal így nem is lényeges. Képzeld el magad, hogy elsoksodtak és kész. Apja a lányával (lány gyermekük nem is volt a könyv szerint) anya a fiának és a saját feleségének a viszonyából született féllányával.
Stb.
P.

Rendesen belebonyolódtatok a dolgokba.
Logikai oldalról közelíteni vallást és hitet szerintem teljesen értelmetlen.

Egyébként ez a gyermeknemzés dolog a föld lakossága szempontjából ma is vegyes, sok természeti népen belül egyébként nem is ilyen szigorú mint amit mi megszoktunk.
Gondoljatok a szigetvilágra, elzárt törzsekre, stb.

Mivel a jelenlegi tudomány állítása miatt a föld x határidõn belül a Nap változása miatt újra izzó csepfolyós felszínû gömb lesz, majd a Nap kiterjed és magába szívja - mert közel esik, sok teteje nincs a fejtegetéseknek mert minden el fog tûnni, még a piramisok is - már jóval a nagy esemény bekövetkezése elõtt.
Természetesen lehet mondani azt is hogy itt lesz a világvége - a föld szempontjából tényleg.
Annyi vigasztaló azért van a dologban hogy kell hozzá kb egy millió év (ha tévedtek akkor kettõ ))).

Érdekes történet volt a problémák viszonylagosságára amikor az egyik gyerkõcöm a várkertben Budán közlekedett egy háromkerekû jármûvön egy viszonylag nagy sétányon ami kb körnek volt mondható. Aztán egyszercsak megállt és nem ment tovább.
Messze volt, kiabáltunk hogy jöjjön már, de nem mozdult (2-3 éves volt). Kénytelen voltam a mozdulatlan gyerekhez odamenni, mert teljesen érthetetlen volt a lecövekelése.
Kérdezem tõle hogy miért nem jön?
Nem lehet - mondja.
Kiderült hogy hangyák vonultak a betonon keresztül, és õ nem érzett rá lehetõséget hogy rájuk guruljon.
A probléma azóta megoldódott.

#267 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 6:33

...Egyébként jellemzõ az ókori iratokra általában, de a Biblia nemzetségtáblázataira mindenképpen, hogy nem tartják számon a leány gyermekeket pontosan és név szerint. Ez egy patriarchális korban keletkezett irat. Ez egy lehetséges magyarázat.

A rómaiaknál, ha a lányt Tertiának hívták, azért tették, mert õ volt sorrendben a harmadik lány...

#268 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 8:35

boomsly ez velejébe talált ! :dev: P.

#269 Guest_Peter13_*

Guest_Peter13_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 19. - 10:34

..a Natureben jelent meg) igazolta (Y kromoszómák vizsgálata), hogy az emberiség nagy valószínûséggel egy emberpártól származhat.
Egyébként a vérfertõzés tiltása, kerülése a hibás genetikai állomány miatt, a hibás másolás (hibák az azonos génhelyeken) fontos.
A teremtés könyve szerint az elsõ emberpárnak a génállománya nem volt hibás ("igen jó volt")

Igy van.. az emberi genom "megfejtese" es statisztikai elemzese (is) arra utal, hogy az emberiseg nem szarmazik sok különbözö egyedtöl.
Valoszinüleg 1 emberpartol szarmazik minden ember.

A testverhazassag csak akkor jar degeneracioval, ha hibas genek sokasodnak masolas utjan.
Adam es Eva hibatlanok voltak, tökeletes genekkel rendelkeztek.
Gyermekeik hazassagabol nem jöhettek letre korcsok.

Az emberiseg genallomanyanak romlasa folyamatosan megy vegbe es napjainkban is tart.
Erre utal a jelenleg tudomanyosan feltart helyzet.

A hit nem tudomanyosan megalapozott. Az ateista hit sem.
Megalapozott viszont azt kijelenteni, hogy a tudomany, a gen-kutatast is beleertve, nem mond ellen a teremtesnek.

Ne felejtsük el: a keresztenyseg törtenelmi alapokon nyugszik, ezeket erdemes vizsgalni.

Pancserek es rosszindulatu kontarok persze barmikor barmilyen eredmenyre juthatnak.. ne vegyük öket komolyan.

Aki egy kora-okori termeszeti nepeknel keletkezett szöveget ugy analizal, mintha a Valo Vilag forgatokönyvet olvasna.. az nem fogja erteni.
Vigasztalo, hogy ezek a tarsaink nem is erdeklödnek a valosag irant: nekik csak valami kapaszkodo kell, amire különben teljesen alaptalan ateista hitüket felaggatjak.
Erre a hitre mas okokbol van szüksegük: erkölcsi okokbol.

Mindenki azt a hitet valasztja, amire szemelyisege vezeti.

Tudos ateista baratainkra jellemzö, hogy meg a legalapvetöbb ismeretekkel sem rendelkeznek.. lustasaguk miatt.
Az ismeretek ugyanis rendelkezesre allnak.. könnyen elerhetök.
Ez jo vicc volt: Abraham.. mint Adam es Eva gyermeke.. hahaha..

Az, hogy Landgrafot a pap kidobta a hittanrol.. ugy tünik nem volt indokolatlan.. de ne keverjük a keresztenyseget az egyhazakkal.

A kettö annyira ugyanaz, mint az MSZMP Partközpont es a hit egy ertelmes jövöben.

En is bucsuzom a tematol.. tovabbi jo predikalast.

Edited by Peter13, 2008 február 19. - 11:19.

#270 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 11:19

Akárhányszor mondod is el, az ateizmus nem hit, hanem annak hiánya.

#271 Guest_Peter13_*

Guest_Peter13_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 19. - 11:22

Na utoljara: az ateizmus hit abban, hogy nincs isten.

#272 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 11:43

Most elmondtad mégegyszer, hátha akkor igaz lesz? Az ateizmus egy semleges álláspont. Ilyen állásponton vagy valószínûleg te is egy csomó mindennel kapcsolatban. Yeti, szárnyas disznók, chupacabra, tökkmindegymi. A lényeg, hogy amíg nem látod alátámasztottnak a dolgot, addig nem foglalkozol komolyan a létezésének lehetõségével. Ha elhúz fölötted egy csapat repülõ disznó v-alakban dél felé, akkor majd tudni fogod hogy vannak, de addig nem hiszel bennük. Ez nem hit. Ettõl különbözik a pozitív, avagy erõs ateizmus, ami kijelenti, hogy isten nem létezik. Ez az álláspont viszonylag ritka és akkor sem általános megállapítást közöl, hanem a vallásokban elõforduló istenekrõl beszél, amelyek szó mi szó, valóban éppen eléggé tökéletlenek és antopomorfak ahhoz, hogy különösebb nehézség nélkül meglássuk bennük a kreatív emberi képzeletet. Könnyû észrevenni ezekrõl, hogy nem isten teremtette az embert a maga képére, hanem éppenséggel fordítva történt.

#273 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 11:50

Most elmondtad mégegyszer, hátha akkor igaz lesz?
Az ateizmus egy semleges álláspont. Ilyen állásponton vagy valószínûleg te is egy csomó mindennel kapcsolatban. Yeti, szárnyas disznók, chupacabra, tökkmindegymi. A lényeg, hogy amíg nem látod alátámasztottnak a dolgot, addig nem foglalkozol komolyan a létezésének lehetõségével. Ha elhúz fölötted egy csapat repülõ disznó v-alakban dél felé, akkor majd tudni fogod hogy vannak, de addig nem hiszel bennük. Ez nem hit. Ettõl különbözik a pozitív, avagy erõs ateizmus, ami kijelenti, hogy isten nem létezik. Ez az álláspont viszonylag ritka és akkor sem általános megállapítást közöl, hanem a vallásokban elõforduló istenekrõl beszél, amelyek szó mi szó, valóban éppen eléggé tökéletlenek és antopomorfak ahhoz, hogy különösebb nehézség nélkül meglássuk bennük a kreatív emberi képzeletet. Könnyû észrevenni ezekrõl, hogy nem isten teremtette az embert a maga képére, hanem éppenséggel fordítva történt.

Barefoot.
A te álláspontod inkább agnosztikus. Fogalmi félreértés van közöttetek, Az ateista az isten tagadó, és mint ilyen foglalkozik a létével, azt egyenesen tagadja, tehát hisz abban, hogy nem létezik. A te álláspontod "semlegesség", amire az agnosztikus kifejezést használják.

#274 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 11:51

evolucionisták

Voltak eddig kétségeim, hogy hányadán állunk, de már nincsenek. Sokat mondó szóhasználat.

#275 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 19. - 11:52

Úgy gondolom, hogy amennyire ismeri az ember a saját létét, tudatát, agyát, a külvilágot, a maradék igen nagy százalékban levõ nem ismertben bármi is lehet. Ngavang Rimpocse azt mondta a halál utáni állapotról a kérdésre, hogy mit fogok látni, hová fogok kerülni, hogy az lesz, amit most elképzelsz, vagy bármi. Attól hogy kijelentjük, isten nem létezik, attól még nem biztos, hogy így van. Hinni meg sokmindenben lehet, kell is, nem feltétlenül misztikus dolgokban, de az alapot jelentheti a magunka vetett õshit, ebbõl meg a aztán következzen a többiekbe vetett hit. Aztán, agyalni lehet, hogy mi van ezek mögött, bölcsebbek nem leszünk, csak vagdalkozhatunk hogy van, vagy nincs.

#276 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 11:58

ateizmus mint izmus nem létezik, csupán azok számára akik csak és kizárólag izmusok tanításai közt képesek válogatni önálló vélemények kialakítása helyett

Adam es Eva hibatlanok voltak, tökeletes genekkel rendelkeztek.

Ez jó, egyik gyermekük máris a másik gyilkosa lett. Valami hiba már az elsõ leszármazottak közt történhetett, sõt mivel isten maga képére teremtette az elsõ párt és õk a paradicsomból kiüzettek ezért vagy õk sem sikerültek tökéletesre vagy az alkotó, a mintakép sem volt eleve tökéletes.

Ahogy mondtad, tudományos tény, hogy az emberi génállomány romlik. Ezek szerint akkor mégis létre kellett, hogy jöjjenek genetikai mutációk az emberi öröklésmenetben és a hibás gének (Te mondtad) öröklõdtek az utódokra nézve.

Akkor ezzel azt is állítod, hogy spekuláció az, hogy a majmok hüvelykujja szembefordult a másikkal és ez mint elõnyös tulajdonság öröklõdött. Tehát ez spekuláció Tõled tudjuk.

Azt állítod, hogy a genetikai változások öröklõdnek az emberekben és hibás gének is vannak jelen emberekben. Ez látható tény, ezt is értem.

De akkor Ádám és Éva tökéletes génállománya átkerül az utódaikra és ha igazad van (mert a majmoknál sem öröklõdhet egy-egy új tulajdonságot hordozó gén) akkor az emberekkel sem történhet meg ugyan ez. Tehát az emberek génállományának ma is ugyan olyan tökéletesnek kéne lennie mint Ádámé és Éváé volt. Vagy az elméleted sántít és mégis lehet örökölni a hibás géneket.

Persze az is egyelmélet, hogy a hibásgének az emberekeben egyszerre csak kialakulnak, azokat az utódok nem öröklik hanem az utódokban is éppen azok vagyhasonló hibásgének jelennek meg. Ez is lehetsées persze és ha ez így van akkor a Te elméleted helyes, nincs genetikai öröklõdés, de akkor én véletlenül hasonlítok csak a szüleimre illetve amennyiben eltérek az is csak a véletlen mûve. A postásra most nem lehet hivatkozni, ha õ az apukám akkor õtõle is csak véletlenül örökölhetnék bármit is. (a bicskáján kívül persze mert ami jár az jár ugye)

Én rájöttem, a mi elméletünk sántít és ez az öröklésmenet csak ott alkalmazható ahol a Biblia tanait támasztja alá és ott nem ahol az evolúció tényeit.
Ez a napnál is világosabb. Tudományosan.

P.

(evolu)cion(ista) bölcseinek jegyzõkönyvei? - már ha kinyomtatnánk topikbele ateista eszmefuttatásunkat
Bare adott ihletet, csak tovább szõtem egy kicsit
:dev:
P.

#277 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 11:59

Úgy gondolom, hogy amennyire ismeri az ember a saját létét, tudatát, agyát, a külvilágot, a maradék igen nagy százalékban levő nem ismertben bármi is lehet. Ngavang Rimpocse azt mondta a halál utáni állapotról a kérdésre, hogy mit fogok látni, hová fogok kerülni, hogy az lesz, amit most elképzelsz, vagy bármi. Attól hogy kijelentjük, isten nem létezik, attól még nem biztos, hogy így van. Hinni meg sokmindenben lehet, kell is, nem feltétlenül misztikus dolgokban, de az alapot jelentheti a magunka vetett őshit, ebből meg a aztán következzen a többiekbe vetett hit. Aztán, agyalni lehet, hogy mi van ezek mögött, bölcsebbek nem leszünk, csak vagdalkozhatunk hogy van, vagy nincs.

Számomra Mongol végszava nagyon szimpatikus. Tegnap már megkiséreltem a "lehetetlent", bezárni azt a bizonyos szelencét, amit megnyitottam. Szerintem tartósan "off a topic".
Szóval Mongollal együtt ezt a kérdést boritékolhatjuk akkorra, amikor Isten mindannyiunknak megjelenik, vagy nem. Addig meg sikeres kutatást.
Ja és még 1x JÓ LOVAGLÁST!

#278 Guest_Peter13_*

Guest_Peter13_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 19. - 12:04

Barefoot.. nagyon jol irsz.. birom a humorodat..

Az ateizmus egy semleges álláspont.

Ez nem igaz.. Gabor2 megmutatta miert. Hibas definiciot hasznalsz.
Az ateizmus egy hit, mert aktivan allit valamit. Nem közömbös.

peldaul:

Könnyû észrevenni ezekrõl, hogy nem isten teremtette az embert a maga képére, hanem éppenséggel fordítva történt.

ez az allitasod teljesen alaptalan.. ebben te hiszel, hogy igy van, masok az ellenkezöjeben hisznek, csak bövebben meg tudjak indokolni, mint te.

Az ateista hitet ha rendszerbe szedik akkor vallas lesz. Egy ilyen vallas pl a materializmus.
A dialektikus es törtenelmi materializmus.

Az alapja hit.. szervezete egyhaz.. papaval.. pappal.. hatalommal.. inkvizicioval.
Ez volt kis hazank törtenetenek 40 eve a 20. szazadban. De ateista vallasok mindig is voltak.

Ha elhúz fölötted egy csapat repülõ disznó v-alakban dél felé

Ha nem lattam a repülö malackakat, akkor hihetek bennük alaptalanul is.. de ha nagyon sok jelentest es beszamolot olvasok szamomra hiteles forrasbol, akkor hihetek megalapozottan a szarnyas disznokban.
Ennek ellenere magyarazhatod nekem, hogy nincsenek.. ez a te hited. Nem tudhatod, hogy nincsenek. Nem tudsz.

Barefoot.. hiszel a radiohullamok letrezeseben? Lattal valaha radiohullamot? Elhiszed, hogy a mobiltelefonod ezzel müködik?
Ha igen, hited megalapozott. Ha nem, akkor valami egyeb okbol oktalanul az ellenkezöjeben hiszel, de HISZEL.

Szerintem letezik a Hold. Hiszek benne, mert hiszem, hogy a beszamolok igazak, es hiszem, hogy a fenypacni az egen nem valami mas jelenseg.

En soha sem jartam a Holdon. Hiszem, hogy az amcsik jartak. Biztos nagyon hiszekeny vagyok..

Edited by Peter13, 2008 február 19. - 12:07.

#279 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 12:05

Barefoot.
A te álláspontod inkább agnosztikus.

Az ateizmus általában agnosztikus. Én viszont csak annyiban vagyok az, amennyiben a repülõ disznók irányában az vagyok. Lényegében tudom hogy nem léteznek. Az emberi istenek esetében még biztosabb is vagyok a dolgomban.

Fura érvelés amúgy ez az "ateizmus is hit". Túl azon, hogy nem igaz, azt a kimondatlan beismerést tartalmazza, hogy a hit irracionális, és azzal próbálja ezt relativizálni, hogy a hit elutasítása is az, mintha ez legalábbis védhetõbbé tenné a hitet.

#280 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 12:07

Ez jó, egyik gyermekük máris a másik gyilkosa lett. Valami hiba már az elsõ leszármazottak közt történhetett

Jaj Petya, most komolyan. Legalább a Genezis elsõ pár könyvét olvasd már el és értelmezd, mielõtt ilyeneket irkálsz, mert ez így komolytalan. Természetesen hiba történt még a gyermekek születése elõtt, amit a Biblia "bûnbeesésnek" nevez.

Szóval Mongollal együtt ezt a kérdést boritékolhatjuk akkorra, amikor Isten mindannyiunknak megjelenik, vagy nem. Addig meg sikeres kutatást.
Ja és még 1x JÓ LOVAGLÁST!

Gábor, köszönjük!