Petya! Miért van, hogy olyan lenézõen nyilatkozol hívõ emberek intellektuális szintjérõl?
".... számára szimpatikusabbat választja mert elgondolkodni sem
Ez a változat?
Közzétéve 2008 február 18. - 19:31
Petya! Miért van, hogy olyan lenézõen nyilatkozol hívõ emberek intellektuális szintjérõl?
Közzétéve 2008 február 18. - 19:43
Közzétéve 2008 február 18. - 19:54
Közzétéve 2008 február 18. - 19:58
Közzétéve 2008 február 18. - 19:59
Ebben van igazság. Sajnos a népesség nagy része valóban intellektuálisan lusta. Tényleg van némi szektaveszély, de ennél sokkal nagyobb veszélyt jelent szerintem a "gyõzike sók" tömege, meg a negatív, fogyasztásra ösztönzõ manipulatív marketing orientált szellemi mocsok tömege. Ha megnézitek nem a templomok parkolói vannak vasárnap délelõtt tele, hanem a bevásárlóközpontoké, plázáké. Hol marad idõ a harmóniára, az elcsendesedésre? Hova tûntek az ünnepeink?Nem hiszem és nem állítom, hogy minden hívõ ember valahol ostoba lenne, hiszen koránt sem az. De az, hogy az ostobaság és egyszerû ondolkodás csak táptalaja és éltetõ közege a bigott vallásosságnak, vadászterülete a gyülekezetek és szekták toborzóinak
P.
Edited by Gábor2, 2008 február 18. - 20:01.
Közzétéve 2008 február 18. - 20:10
Az embert (hitem szerintTom mit várunk a lélek darwinjától?
Közzétéve 2008 február 18. - 20:32
Edited by Peter13, 2008 február 18. - 20:50.
Közzétéve 2008 február 18. - 20:46
Legyen nekik hitük szerint..
Közzétéve 2008 február 18. - 20:53
Tanár úr! Genetikából tanultuk, hogy a szerzett tulajdonságok nem öröklõdnek. Tehát a munkás majmunk, hogy jobban tudjon dolgozni leszállította gégefõjét, és szembefordította hüvelykujját évmilliók alatt, de amint született egy kismajma, annak ezt újra kellett kezdenie, mivel hát a szerzett tulajdonságok ugye nem öröklõdnek. Tanár úr! Genetikából tanultuk, hogy a szerzett tulajdonságok nem öröklõdnek. Tehát a munkás majmunk, hogy jobban tudjon dolgozni leszállította gégefõjét, és szembefordította hüvelykujját évmilliók alatt, de amint született egy kismajma, annak ezt újra kellett kezdenie, mivel hát a szerzett tulajdonságok ugye nem öröklõdnek.
Közzétéve 2008 február 18. - 21:00
Petya, Petya.. ez lenne a tudomanyod? Ez kis vicces spekulacio?..vadászhattak.. készíthettek.. õ biztosan a túlélõk közt lesz... örökölhették..
Közzétéve 2008 február 18. - 21:14
Hofeherke es a 7 törpike sztorijat is tehettek volna "tudomanyos" dogmava,
.. a tudatlanok uralma.
.. kognitiv disszonanciaja fajdalmai ellen küzdve bizonygatja.. hogy nem tevedett..
Ne akard meggyözni Pilatust.. ne magyarazz Kaifasnak.. ne nezd partnernek Herodest..
Közzétéve 2008 február 18. - 21:17
Ez nem tudomány, ez sima tény amit elég nehéz átugrani vagy figyelmen kívül hagyni. Lehet személyeskedést kezdve élcelõdni rajta és a témát másfelé terelni apróságokba belekötve persze. hol sántít? A gyengébbek élik túl? Bemutassam vadászkutyák falkáján, hogy a gyengébb akkor is megdöglik ha nem a kaja fogy el? Az erõsebb mindig utat tör magának.Petya, Petya.. ez lenne a tudomanyod? Ez kis vicces spekulacio?
Edited by Petya, 2008 február 18. - 21:27.
Közzétéve 2008 február 18. - 21:23
Ja, ha már történeteket írok.
A lovagláshoz úgy kapcsolódik, hogy akkor még nem lovagoltam![]()
Szóval az orvosi egyetemen miután már tanultunk sejtbiológiát, genetikát, stb. volt szerencsénk tudományos szocializmust, vagyis ateista vallástant is tanulnunk. (ebbõl látszik hogy milyen öreg vagyok :nem:
Az ember keletkezése címén egy félmûvelt "marxista pap" magyarázta, hogy a majmok elkezdtek dolgozni, és hát a munka jobban megy ha beszélnek, emiatt a gégefõ el kezdett leszállni, és így alakult ki az emberre jellemzõ gége. A hüvelykujj pedig, mivel úgy jobban tudtak fogni szembe fordult a többi ujjal.
Figyelmesen hallgattuk, majd megkérdeztem, hogy mennyi idõ alatt zajlott ez le. Évmilliók alatt, hangzott a válasz. (az evolucionisták legkedvesebb érve az elegendõen hosszú idõ)
Jó sokáig élhettek azok a majmok- mondtam a tanárunknak.
Hogy érti ezt? -kérdezte
Tanár úr! Genetikából tanultuk, hogy a szerzett tulajdonságok nem öröklõdnek. Tehát a munkás majmunk, hogy jobban tudjon dolgozni leszállította gégefõjét, és szembefordította hüvelykujját évmilliók alatt, de amint született egy kismajma, annak ezt újra kellett kezdenie, mivel hát a szerzett tulajdonságok ugye nem öröklõdnek.
Tanár úr elgondolkozott, majd akkor jött az érvek érve: (ezt mondhatta volna egy középkori inkvizítor is, csak azoknak akor már nem volt hatalmuk ilyeneket mondani.). Mi ezt így tanítjuk, maguknak így kell megtanulni, végeztem.
Hát ez jutott eszembe a szellem nagyságáról vulgármaterialista köntösben.
Edited by LANDGRAF, 2008 február 18. - 21:33.
Közzétéve 2008 február 18. - 21:30
Közzétéve 2008 február 18. - 21:32
...azóta sem kaptam rá választ,de már nem is érdekel!
Közzétéve 2008 február 18. - 21:50
Edited by Petya, 2008 február 18. - 21:53.
Közzétéve 2008 február 18. - 22:01
Közzétéve 2008 február 18. - 22:26
Közzétéve 2008 február 18. - 22:39
Szerintem elég rosszul tette az a pap, amit tett. Pont az ilyen intellektuálisan nem õszinte egyházi emberek miatt vannak az emberekben jogos ellenérzések az egyházzal szemben.Nono...azért én hasonlót megcsináltam annak idején a hittanórán is amit a drága Nagymamám erõltetett...kizavartak azzal a felkiáltással,hogy nem hiszek az Úrban...pedig "csak" logikusan gondolodtam!
mert pl. Ádám és Éva ugye az elsõ emberpár. Született egy gyermekük Ábrahám akinek gyerekei születtek!!!!
Namost itt megakadt a szoftver és kérdésre tettem fel a kezem:
a, kit vett el feleségül Ábrahám? Ha Õ az elsõ emberpár gyereke volt.
b, ki volt az a menyecske és honnan jött?
c, ok. Ádám és Éva szapora emberpár volt és sokasodott,mint ahogy az Úr megmondta nekik.Akkor Ábrahám a saját testvérét vette el? Pfúj az tutti vérfertõzés...
vagy most akkor mivan? Na ezen a ponton zavartak ki...azóta sem kaptam rá választ,de már nem is érdekel!
Szóval az vessen a másikra követ aki maga is bûntelen...
Közzétéve 2008 február 18. - 22:45
Szerintem elég rosszul tette az a pap, amit tett. Pont az ilyen intellektuálisan nem õszinte egyházi emberek miatt vannak az emberekben jogos ellenérzések az egyházzal szemben.
Egyébként jellemzõ az ókori iratokra általában, de a Biblia nemzetségtáblázataira mindenképpen, hogy nem tartják számon a leány gyermekeket pontosan és név szerint. Ez egy patriarchális korban keletkezett irat. Ez egy lehetséges magyarázat.
Közzétéve 2008 február 18. - 22:45
Kedves Petya!Egyébként Ádám és Éva gyermekei Káin, Ábel és Szet voltak. Káin megölte Ábelt, helyette született Szet.
Mindkettõ életben maradott férfi volt és hacsak nem született több gyermek akkor más nõ nem lévén... De ez nem így lehetett mert "Káin megismerte feleségét és nemzette Hénoch -ot" Tehát nem anyját vette feleségül mert akkor az lenne írva.
Hénoch nemetségébe tartozott a késöbbi Noé, bár már az sem tiszta Hénoch felesége ki volt, mert nõrõl még mindig csak Éváról tudunk.
Vagy született még Ádám és Éva frigyébõl lány is és akkor a testvérek közt indult meg a téma.
Vagy más emberek, sõt egész népek készültek egyszerre, de csak a két nevezett Ádám és Éva az érdekes és nem említ a könyv többet.
De egy mindenható tudatnak tudnia kellett, hogy az ostoba kicsi agyak kalkulálni kezdenek, és õszintén legyen mondva hát leírhatták volna pontosan hogy smint volt és akkor most a népesség arányán belül a hívõk aránya a 100% felé konvergálna. (beleértve az elmebetegeket és az ötudatlan kómában fekvõket is).
De nem írták le pontosan ezért én azt feltételezem, hogy nem akarták, hogy mindenki részesülhessen a késöbbi megváltásban csak a kiválasztottak. Tehát az õ szeretete is részrehajló csak azt fogadja kebelire akihez kedve van és aki kérdés nélkül hisz. A továbbiakban olvasható: a szeretet nem fuvalkodik fel, nem rója fel a gonoszt, nem keresi a maga hasznát ... ezek szerint humbuk.
Vagy épp az eleje a történetnek az.
De sántítani látszik, hogy vajon miért nem lett hívõ mindenkibõl. Egy rendesen megírt sztorit használva lehetett volna. Miért vannak veszni hagyottak ha a szeretet nem részrehajló? Miért vannak eleve szenvedõk? Ez a hobbija valakinek ezek szerint, hogy mindezt végignézi és jókat röhög a markába.![]()
P.
Közzétéve 2008 február 18. - 22:49
Közzétéve 2008 február 18. - 22:52
Egy nagyon komoly tudományos vizsgálat (ha jól emlékszem a Natureben jelent meg) igazolta (Y kromoszómák vizsgálata), hogy az emberiség nagy valószínûséggel egy emberpártól származhat. Egyébként mint érdekesség az is kiderült belõle (mint lovas topikban), hogy a ma élõ mongolok több, mint 95 százaléka hordozza Batu kán DNS-ét, viszonylag közeli rokonok, és meglehetõsen homogén népesség.Maradjunk annyiban: jól tette! Rühelltem korán kelni és különben sem álhattuk egymást.
A magyarázat több sebbõl,de legalábbis egy sebbõl biztos vérzik! Ha Ádám és Éva volt az elsõ emberpár akkor minden további ember Tõlük ered. Akkor vagy vérfertõzés van a buliban vagy hazugság...innentõl kezdve,bocs és tiszteletbetartva hitedet, de nekem erkölcsi és jogi értelemben is védhetetlen a story!
Közzétéve 2008 február 18. - 22:54
Maradjunk annyiban: jól tette! Rühelltem korán kelni és különben sem álhattuk egymást.
A magyarázat több sebbõl,de legalábbis egy sebbõl biztos vérzik! Ha Ádám és Éva volt az elsõ emberpár akkor minden további ember Tõlük ered. Akkor vagy vérfertõzés van a buliban vagy hazugság...innentõl kezdve,bocs és tiszteletbetartva hitedet, de nekem erkölcsi és jogi értelemben is védhetetlen a story!
Közzétéve 2008 február 18. - 23:13
Közzétéve 2008 február 18. - 23:51
Rendesen belebonyolódtatok a dolgokba.nemár ez gusztustalan.
Ha nem tudnád nincs minden a könyvben leírva és mindjárt az jön, hogy más emberek is voltak ott. Persze tudjuk, hogy testvérek és közeli rokonok keresztezõdése mit eredményez de ettõl tekintsünk el. A Biblia erre nem utal így nem is lényeges. Képzeld el magad, hogy elsoksodtak és kész. Apja a lányával (lány gyermekük nem is volt a könyv szerint) anya a fiának és a saját feleségének a viszonyából született féllányával.
Stb.
P.
Közzétéve 2008 február 19. - 6:33
A rómaiaknál, ha a lányt Tertiának hívták, azért tették, mert õ volt sorrendben a harmadik lány......Egyébként jellemzõ az ókori iratokra általában, de a Biblia nemzetségtáblázataira mindenképpen, hogy nem tartják számon a leány gyermekeket pontosan és név szerint. Ez egy patriarchális korban keletkezett irat. Ez egy lehetséges magyarázat.
Közzétéve 2008 február 19. - 8:35
Közzétéve 2008 február 19. - 10:34
Igy van.. az emberi genom "megfejtese" es statisztikai elemzese (is) arra utal, hogy az emberiseg nem szarmazik sok különbözö egyedtöl...a Natureben jelent meg) igazolta (Y kromoszómák vizsgálata), hogy az emberiség nagy valószínûséggel egy emberpártól származhat.
Egyébként a vérfertõzés tiltása, kerülése a hibás genetikai állomány miatt, a hibás másolás (hibák az azonos génhelyeken) fontos.
A teremtés könyve szerint az elsõ emberpárnak a génállománya nem volt hibás ("igen jó volt")
Edited by Peter13, 2008 február 19. - 11:19.
Közzétéve 2008 február 19. - 11:19
Közzétéve 2008 február 19. - 11:22
Közzétéve 2008 február 19. - 11:43
Közzétéve 2008 február 19. - 11:50
Barefoot.Most elmondtad mégegyszer, hátha akkor igaz lesz?
Az ateizmus egy semleges álláspont. Ilyen állásponton vagy valószínûleg te is egy csomó mindennel kapcsolatban. Yeti, szárnyas disznók, chupacabra, tökkmindegymi. A lényeg, hogy amíg nem látod alátámasztottnak a dolgot, addig nem foglalkozol komolyan a létezésének lehetõségével. Ha elhúz fölötted egy csapat repülõ disznó v-alakban dél felé, akkor majd tudni fogod hogy vannak, de addig nem hiszel bennük. Ez nem hit. Ettõl különbözik a pozitív, avagy erõs ateizmus, ami kijelenti, hogy isten nem létezik. Ez az álláspont viszonylag ritka és akkor sem általános megállapítást közöl, hanem a vallásokban elõforduló istenekrõl beszél, amelyek szó mi szó, valóban éppen eléggé tökéletlenek és antopomorfak ahhoz, hogy különösebb nehézség nélkül meglássuk bennük a kreatív emberi képzeletet. Könnyû észrevenni ezekrõl, hogy nem isten teremtette az embert a maga képére, hanem éppenséggel fordítva történt.
Közzétéve 2008 február 19. - 11:51
evolucionisták
Közzétéve 2008 február 19. - 11:52
Közzétéve 2008 február 19. - 11:58
Ez jó, egyik gyermekük máris a másik gyilkosa lett. Valami hiba már az elsõ leszármazottak közt történhetett, sõt mivel isten maga képére teremtette az elsõ párt és õk a paradicsomból kiüzettek ezért vagy õk sem sikerültek tökéletesre vagy az alkotó, a mintakép sem volt eleve tökéletes.Adam es Eva hibatlanok voltak, tökeletes genekkel rendelkeztek.
Közzétéve 2008 február 19. - 11:59
Számomra Mongol végszava nagyon szimpatikus. Tegnap már megkiséreltem a "lehetetlent", bezárni azt a bizonyos szelencét, amit megnyitottam. Szerintem tartósan "off a topic".Úgy gondolom, hogy amennyire ismeri az ember a saját létét, tudatát, agyát, a külvilágot, a maradék igen nagy százalékban levő nem ismertben bármi is lehet. Ngavang Rimpocse azt mondta a halál utáni állapotról a kérdésre, hogy mit fogok látni, hová fogok kerülni, hogy az lesz, amit most elképzelsz, vagy bármi. Attól hogy kijelentjük, isten nem létezik, attól még nem biztos, hogy így van. Hinni meg sokmindenben lehet, kell is, nem feltétlenül misztikus dolgokban, de az alapot jelentheti a magunka vetett őshit, ebből meg a aztán következzen a többiekbe vetett hit. Aztán, agyalni lehet, hogy mi van ezek mögött, bölcsebbek nem leszünk, csak vagdalkozhatunk hogy van, vagy nincs.
Közzétéve 2008 február 19. - 12:04
Ez nem igaz.. Gabor2 megmutatta miert. Hibas definiciot hasznalsz.Az ateizmus egy semleges álláspont.
ez az allitasod teljesen alaptalan.. ebben te hiszel, hogy igy van, masok az ellenkezöjeben hisznek, csak bövebben meg tudjak indokolni, mint te.Könnyû észrevenni ezekrõl, hogy nem isten teremtette az embert a maga képére, hanem éppenséggel fordítva történt.
Ha nem lattam a repülö malackakat, akkor hihetek bennük alaptalanul is.. de ha nagyon sok jelentest es beszamolot olvasok szamomra hiteles forrasbol, akkor hihetek megalapozottan a szarnyas disznokban.Ha elhúz fölötted egy csapat repülõ disznó v-alakban dél felé
Edited by Peter13, 2008 február 19. - 12:07.
Közzétéve 2008 február 19. - 12:05
Barefoot.
A te álláspontod inkább agnosztikus.
Közzétéve 2008 február 19. - 12:07
Ez jó, egyik gyermekük máris a másik gyilkosa lett. Valami hiba már az elsõ leszármazottak közt történhetett
Szóval Mongollal együtt ezt a kérdést boritékolhatjuk akkorra, amikor Isten mindannyiunknak megjelenik, vagy nem. Addig meg sikeres kutatást.
Ja és még 1x JÓ LOVAGLÁST!