Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovasíjászat

• Please log in to reply
965 válasz a témához

#241 Fövenyi

Fövenyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 2. - 13:28

Szerintem aki elõbb találkozik vele (Kelemen Zsolt) kérdezze meg tõle, majd adja közre.Azt számoltam, hogy egy gyors ló sok pontot hoz a Kassai pályán!? Bár ez csak elmélet.

#242 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 2. - 18:37

Ja, jut eszembe: ezt kifejezetten Nektek fotóztam:Speciális íjak ínyenceknek...Néhány hete Szlovákiában voltunk osztálykiránduláson, és ellátogattunk Szepes várába. A második gyûrûben volt egy kirakodós bácsi, aki ezeket a remekmûveket kínálta a turistáknak. Hát nem szívet melengetõ? :dev: (A bandázs szerepét professzionális szigetelõszalag tölti be, az ideg pedig a legkiválóbb minõségû fonalak valamelyike.)

Edited by smoft, 2005 június 2. - 19:21.

#243 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 2. - 19:17

Smoft! :D Az én elsõ és mindezidáig utolsó saját készítésû íjamon az ideg szerepét a St. Bálamadzag töltöti be. Annál jobb nem is kell! :D Bár ez az íj lövésre csak igen korlátozottan alkalmas, hisz egyszál hajlított fából van, de talán késõbb próbálkozom még. Mondjuk a módszer mûködhet, mert van ugyan ilyen de erdeti íjam Afrikából, és az jól bírja (már jópár évtizede..)Amúgy bálamadzaggal helyettesíteni lehet az ideget, de szigorúan csak kiserejû íjaknál max 25 fontig, esetleg harmincig. Lõttem egy idõben olyanokkal is. Mondjuk nem egy élmény, de elmegy.Még a Kelemen Zsolt témához kapcsolódóan: Én sem úgy értettem írásaim, hogy õ azt a teljesítményt tegezbõl érte el, Nem tudom, de szerintem nem, a tények azért érdekelnének engem is. Nem tudjátok véletlenül, hogy nyáron hol lesz olyan bemtatója, amit érdemes lenne megnézni? Csak mert régóta tervezem.

#244 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 2. - 19:57

Afrikáról jut eszembe: kiviszem edzésre a bumerángomat és végre kipróbálom. Bár lehet, hogy jobb lenne aratás után... :rolleyes:Kelemen Zsolt bemutató (az egész jó programnak ígérkezik) :VII. Budapesti Lovas-JuniálisErrõl tudtok valamit?:ÜNNEPI KÖNYVHÉTSzékesfehérvár, 2005Városi Könyvtár (Budai út)18 óra Kelemen Zsolt Lóháton, fegyverben címûkönyvének bemutatójaIsmeri valaki ezt a könyvet?Más: Fa-, alu- vagy karbonvesszõt használtok? Vélemény egyikrõl/másikról? - Ha már volt itt róla szó, akkor elnézést.

#245 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 2. - 20:06

Gondolom ez az a könyv, amirõl a feljebb belinkelt lapon is szó van. Én szerintem tuti megveszem majd.Na erre a bemutatóra sem megyek el. Tatár idõpontja.Karbonvesszõt én nemhasználok, nem szeretem. Viszont vannak nálunk akik használják, fõleg gyalog, de asszem lovon is akad rá példa.Gyalog van nálunk egy srác, aki trad íjjal nagyon jó lõképet képes vele lõni. Viszont versenyen más kategória lenne, ha avval indulna.Lovon én használok vegyesen alut és fát is. Alut igazából csak a versenyek miatt, mert amikor még jártunk, akkor átáltam rá. Ez az én hibám valszeg, de gyorsabban tudok tölteni velük és stabilabbnak érzem a röptüket. Viszont egyáltalán nem szép szerintem lovon az aluvesszõ. Jelenleg venni csak fát veszek, illetve azt is darabokban, mert jobb szeretem magam tollazni õket (4 tollra).

#246 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 2. - 20:29

Négy toll? Szimmetrikus elrendezésben? :rolleyes: Nem változik meg a vesszõ röpte vezértoll nélkül?Én spec. a favesszõket félteném magamtól... Fõleg gyakorláskor. Ettõl függetlenül valószínûleg azokat fogok beszerezni (majd, egyszer...).

#247 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 2. - 21:18

Miért féltenéd a favesszõket? Nem hinném, hogy az alu ennyivel nehezebben törne. Bár nálam alu még nem tört, de azonos körülmények között fa sem. Azokat sem lovasíjászat alatt szoktam törni (jó, kivéve ha valamelyik ló egy hibás lövés után lábtörlõnek nézi. :D )Igen, bár vannak hátrányai, de én lóról a négy toll híve vagyok. Mellette szól az, hogy nem kell ügyelni a vezértollra töltéskor, szemléletem szerint, bár gyorsabban lassul, de stabilabb (bár szélérzékenyebb is).Háránya igazából a már említett szélérzékenység és sebesség, de ezek ekkora távokon még nem okoznak jelentõs hátrányt. Amiért én áttértem az egyrészt a kényelmi szempont, másrészt mert nekem jobban bejött. Földrõl is használom ugyan õket olykor, de a 25-35 m-es távolságoktól felfele már jelentõs hátrányt vettem észre. (bár lehetnek ezek az észrevételeim tévesek is, ha valaki más véleményen van az érdekelne!)Azt nem egészen értem, miért lenne feltétlen szükség vezértollra, hisz a stabilitást a szimmetria csak növeli (ha jól nézem a három tollas vesszõkön is szimmetrikusan vannak a tollak)

#248 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 3. - 13:17

Igen, szimmetrikusan vannak a tollak, a vezértoll szerepét meg majd alkalomadtán megkérdezem egy fizikustól :). A négytollas módszert alkalmazza vesszõkészítõ is?A favesszõktõl azért tartok egy kicsit, mert addig, amíg nem vagyok viszonylag stabil, addig elég nagy valószínûséggel törném két- (három-, négy- :dev:) darabba õket. Bár lehet, hogy ez csak skizofrénia... :rolleyes: Mindegy, majd a gyakorlat megmutatja, mit kell tennem.

#249 Ortadon

Ortadon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 175 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 3. - 15:15

Üdv Kispajtások!Végre beindult itt is valami!Mi most veszünk házat és egész nyáron dolgozni kell rajta, de oda már lehet saját lovam, és akkor már lesz saját nyergem is, és akkor már lesz saját céltáblám, amire lövöldözhetek amikor a kedvem tartja! :yeah:

#250 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 3. - 21:05

De jó Neked! :) Majd számolj be a saját lóról, meg az egyéb következményekrõl! ;)Én még egyelõre ott tartok, hogy holnap megyek íjat nézni. Most épp Kaposváron vagyok, és holnap reggel megyek Kassaihoz...De bárcsak már mi is költöznénk... (na de nem lehet minent egyszerre :rolleyes:)

#251 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 3. - 22:31

Igen, szimmetrikusan vannak a tollak, a vezértoll szerepét meg majd alkalomadtán megkérdezem egy fizikustól :). A négytollas módszert alkalmazza vesszõkészítõ is?

Hozzászólás megtekintése

Igen, akadnak boltok, ahol lehet õket kapni, de nem általános (legalábbis mifelénk). Meg én nem is nagyon nézem, mert úgyis megdolgoznám még az összeset hogy minél jobban tudjam használni, akkor meg már összerakom magamnak. Akkor legalább nem lehet mást szídni, ha sz*r. :D A tollazógépek közül viszont szinte a legolcsóbbak is autómatán tudják. Ami nekünk van, az is ilyen olcsó darab tudtommal, avval 3-4-5-6 tollra lehet ha jól emlékszem.

#252 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 4. - 6:44

Tollazógép? :huh: Az meg mi fán terem? :rolleyes: Mindjárt megyek Kaposmérõre, ha tudok, akkor csinálok sok-sok fotót (na meg nézek magamnak egy íjat). Fru! Jó edzést - bárcsak mehetnék én is... Na de nem lehetek egyszerre két helyen.

#253 Ortadon

Ortadon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 175 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 4. - 7:44

A fotókra én is kíváncsi vagyok!Esetleg ha video is lenne....!üdv!

#254 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 4. - 9:21

Tollazógép?  :huh: Az meg mi fán terem?  :rolleyes:

Hozzászólás megtekintése

Maga a kifejezés egy eléggé eltúlzott név és helyesen talán úgy lehetne leírni, hogy tollazó"gép". :D Nagyjából annyit takarnak, hogy van egy hely benne a test rögzítésére (általában egy alátámasztási pont és egy befogás szerû a nocknak, aminél fogva forgatható) és egy mágnessel rögzíthetõ hósszú lapos fogó szerû tartó, amivel a tollat oda lehet nyomni a testhez, miiután felvittük a ragasztót. Semmi spéci tehát, nem csinálja meg helyettünk a vesszõt (sajnos :D ). Én azt szoktam bírni, amikor bemegyek az íjászboltba, és van kin 5-8-10 ilyen a pulton és megy a "nagyüzem". :cool: Kaposmérõhöz jó szórakozást, remélem sikerül jó íjat találni magadnak. :) (a képekkel kapcsolatban meg csatlakozom a többiekhez)

#255 Ortadon

Ortadon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 175 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 4. - 9:27

még fél perc és sikerül letöltenem kassai bemutatót....

#256 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 4. - 15:20

Na, hazatértem. Megrendeltem az íjamat (nem hoztam pénzt :rolleyes:) - Farkas II-es, 33#-os, fekete fényes bõr natúr lennel bandázsolva. Rá fog menni az összes tavalyról megmaradt fizetésem, de evvan...A képeket nemsokára szortírozom és majd feltöltöm valahová... Videó nem készült, de beszámolót esetleg tudok írni (a többit meg hozzáképzelitek :D).>>> A képeket egyelõre sajnos nem tudom megmutatni, mert CD-n hoztam el õket a barátomtól, akinél laktam, a meghajtóm meg bedöglött. Úgyhogy elõbb irány a szervíz, utána töltök.

Edited by smoft, 2005 június 5. - 13:30.

#257 Fövenyi

Fövenyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 5. - 15:22

Smoft!A képekig egy kis élménybeszámolót tarthatnál szóban is.

Edited by Fövenyi, 2005 június 5. - 15:23.

#258 Fövenyi

Fövenyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 5. - 15:31

Mi az idõpontja a Sz.fehérvári könyvbemutatónak?Valszeg elmegyek.

#259 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 5. - 16:55

Ünnepi könyvhét programSzerencsére a saját fényképezõgépemen maradtak fotók, azokat feltöltöttem.És akkor a szóbeli beszámoló:Negyed 11 körül értünk ki a völgybe, a kapunál fekete farmeros, sötétkék Kassai-pólós férfiak betonoztak valamilyen lefolyót. Azt az útmutatást kaptuk, hogy (elvileg) fél 11-tõl kezdõdik a bemutató a fedett pályán és a katlanban, addig és utána a völgy területén bármerre mehetünk. A bemutató kissé csúszott, mert késõbb fejezték be a munkát az íjászok, de így legalább szemügyre vehettem az állásban várakozó kifestett lovakat. Ekkora jószágokat ritkán láttam... Ha magasságra nem is, széltében igazán termetes példányok. :eek: Ezt akkor láttam igazán, amikor a "lelátóról" néztük a lovas alakigyakorlatok bemutatását, és ráláttam a lovak széles hátára. Kényelmesek lehetnek. Na, de ezt majd késõbb.Szóval elbóklásztunk erre-arra, gyorsan lekaptam a készülõ közösségi épületet, ahol majd az edzéseket fogják visszanézni, elemezni, valamint lehetõség lesz elmélkedésre, lelki feltöltõdésre. Az épület egyébként a bejárat mellett van, ahová most épül egy õrállás, amely - ugyanúgy, mint ez elõbbi - egy sisakot formál. Szemben vele található egy féltetõs üldögélõhely, és egy ház (afölött pedig Kassai háza). A közösségi épület mögött van a két tó, távolabb a lóállások, hatalmas legelõ, egy domb mögött a jurta, azalatt a lovasíjász pálya, egy fa-menedékhely; a tótól balra, a legelõ alatt a négyszög és egy másik (kisebb) tó. A házak fölött hátrafelé megint legelõ és végül a fedett lovarda és a katlan (talán egyszerûbb ha megnézegetitek a honlapon a völgy térképét :)). Ezen a képen látszik az üldögélõhely teteje, a legelõ fele, a jurta (kis fehér folt a távolban), a két tó és a négyszög.A bemutató edzés - a fedett lovardában - gimnasztikával kezdõdött (a spárgától eltekintve, egyszerû bemelegítés, elég sokáig). A legmegdöbbentõbb az volt, hogy néma csendben végezte mindenki a mozdulatokat, az "irányító" fiú pedig tapssal jelezte, ha új gyakorlat következik. Miután tetõtõl talpig bemelegedtek, 2x5 + 1-es alakzatba álltak (két sorban 5-5 ember, + elöl az eddig is elöl lévõ fiú), és dobszóra végezték a gyakorlatokat (a sorozat végét gong jelezte). A lényege az volt, hogy váltott kézzel íjásztartásban dobszóra oldva haladtak elõre, elõször oldalsó állásban, majd a következõ sorozatokban elsõ, ill. hátsó pozícióban; aztán guggolással, széles terpeszbe kilépve (széles guggolás) és végül ebben a széles guggolás-pózban haladva végig (remélem azért nagyjából érthetõ :rolleyes:). Ezután többféle gyakorlatot végeztek (még mindig íj nélkül): egy sorban állva különbözõ pozíciókban oldássorozat, stb. Arra nem emlékszem, hogy íjásztak-e vagy sem, mielõtt elmentek a lovakért (délután voltak tesztek, az biztos).Szõrén ügetve jöttek vissza, közben elkészült a szlalom-pálya (földre tett négyszögletes vesszõfogókból), mentek körbe-körbe, hol egyenesen, hol szlalomban, meghatározott sorrendben. Ezután felfejlõdtek kettes oszlopba, majd tömött labdát dobáltak egymásnak (errõl majd lesz egy másik, nagyon jó kép). Aztán páros szlalomszerûség, egy kis vágta, és át a katlanba.Ott aztán volt zsák-kerülgetés (újabb szlalom), majd a következõ körben ugyanezekre mértek "kardcsapásokat" botokkal. Aztán elkezdõdött a lovasíjászat, elõször csak sebességadó vágtákkal, majd két vágtában oldalsó lövés, kettõben elsõ, kettõben pedig hátsó (lehet, hogy mentek többet is, nem számoltam, hogy összesen hány vágta volt).Ezután a lovasok ottmaradtak összeszedni a vesszõiket, nekünk pedig vissza kellett menni a fedett lovardába, ahol Kassai Lajos bemutatózott. Rendkívül látványos volt (képek késõbb). Két segédjével együtt bõrpáncélba volt öltözve, lõtt "palacsintára" (nem tudom hogy hívják mások a nyeles korongot :rolleyes), normális korongra és kis korongra (kb. 12 cm átmérõjû), közben a segédek ide-oda szaladtak, váltva egymást, nagyon jól koreografálva, összhangban a zenével (pl. az utolsó palacsinta-lövés után a zenében volt egy dob dobbanás, aztán csönd - ezzel egyidõben a két gyalogos a földbe döfte a palacsintákat, és kiáltottak egyet. Félelmetes volt, ez az egy pillanat irányította a figyelmet arra, hogy mennyire ki van számítva a bemutató.). Csináltak olyat is, hogy a gyalogos futott a lovas mellett és a saját feje elé, fölé és mögé dobálta a kiskorongokat; majd ugyanezt két gyalogossal. Látványos volt, na. :)Ezután hosszabb szünet következett, mialatt felmentünk a jurtához, de sajnos be volt zárva (viszont az ajtó résén keresztül lefényképeztem a belsejét - sajnos ezt is csak késõbb tudom megmutatni). Délután íjásztesztet csináltak - 20, 30, 40, 50 méterrõl lõttek, valamint lõgyorsaságot mértek felváltva, 6-os csoportokban. Mivel ekkorra már kellõképpen elfáradtunk (ráadásul a barátom, akivel mentem, nem is igazán lelkesedik a lovasíjászatért, és eddigre már elunta magát - szerencsére azért a szünetig élvezte :)) és melegünk is volt már, hazaindultunk. Elvileg 7 óra magasságában, vagy ahogy kellemesre hûlt az idõ, versenyszerû lovasíjász-edzést tartottak kint a pályán. Mondjuk azt még szívesen megnéztem volna, de nem lehet minden fenékig tejfel :).Voltak furcsa érzéseim, de azért jó volt kint lenni. Egyszer feltétlenül elmegyek egyedül is. A képek ügyét pedig igyekszem megsürgetni (a barátom nagyon jól fotóz, lett jó pár szép képe - meg azért néha nekem is sikerült normálisan fényképeznem :)).(Szerkesztettem, mert befagyott a képtár, és csak részletekben tudtam linkelni a fotókat + az utolsó 5 helyre ugyanazt a képet másoltam be véletlenül.)

Edited by smoft, 2005 június 6. - 14:33.

#260 Ortadon

Ortadon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 175 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 5. - 19:35

Köszi!Egyszer én is el fogok menni 1 ilyenre!Ma Bábolnán megnéztem a Lovas bemutatót. Volt benne Csallóközi Lovasíjászok bemutatója, "Voltizs" bemutató, díjlovas bemutató, "Karusszel" bemutató is.Érdekes és látványos volt. Aztán 1 kicsit még szájat tátottam a Shagyák körül. Szó mi szó, igen szép lovak, de ennyi hisztis csõdört még nem láttam 1 rakáson!!! :)Üdv!

#261 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 6. - 14:59

Vettem Kaposmérõn egy gyönyörû könyvet, nem tudom, ismeritek-e. Kárpáti Gábor Csaba által szerkesztett, Kertai Zalán illusztrációival kísért munka, a címe: Hunok-Magyarok - Rokon népeink harci kultúrája. Fantasztikus album, elolvasni még nem volt idõm, de bele-belelapozgatva színvonalas munkának tûnik. Vannak benne kissé túlzó dolgok, de a mûvészi szabadságba, kellõ tisztelet és alázat mellett, szerintem belefér (na és persze, ha az ember úgy tekint a képre, mint mûalkotás). Ilyen például a Jézus, mint pártus herceg; illetve a Sziddhárta Gautama, Sákja herceg címû képek. Szimpatikus, hogy megkérik a "túl kényes ízlésû" kedves Olvasókat, hogy lapozzanak. :)Mondjuk eléggé meglepõdtem ezen az ábrázoláson, azonban a kép melletti szöveg lecsillapította a felháborodásomat.Néhány csúsztatás azért elõfordul benne: néhol a háromujjas (mediterrán) húrfogásnál jobb oldalt, a mongolnál pedig bal oldalt fut ki a vesszõ.Ezektõl eltekintve viszont a gyönyörû grafikákba egybõl beleszerettem.

#262 Ortadon

Ortadon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 175 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 7. - 6:09

egújult a Kassai honlap. Szerintem nézzetek rá!

#263 Fövenyi

Fövenyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 7. - 13:13

Köszi a beszámolót, tök jól átjött minden!Sajna a könyvhét már a múlté.Hétvégén a Lázár lovasparkban beszélgettem a Kassai egyik tanítványával. Õ is nagy hangsúlyt fektet a bemelegítésre, alapgyakorlatokra. Egy 33 fontos agárral lõ, meg kell hagyni piszkosul gyorsan.A vesszõket persze az íjhoz fogja: mind a négy ujjával lefog négy vesszõt, amik az ideg felé orgonasípszerûen emelkednek, ezután kettõ lefog a kisujjával, majd kettõt a középsõvel. A lõvés pedig fordított sorrendben megy.

#264 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 7. - 17:43

Jó hír: ha minden igaz, holnap lesz CD-meghajtóm, és akkor fel tudom tölteni a többi képet is :). (Remélem amúgy ezért senki nem haragszik meg :rolleyes:).A Kassai-rendszer szerint ha valaki a kék kaftánt nem kék övvel köti meg (pirosat és sárgát láttam), akkor az azt jelenti, hogy még nem lovasíjász (nincs tanuló 1-es fokozata sem)? És az egyik szín talán az íjászt, a másik pedig a lovast jeletni? Vagy ehhez semmi köze?

#265 dzsigit

dzsigit

Új vendég

• Fórumtag
  • 29 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 8. - 9:16

Jó hír: ha minden igaz, holnap lesz CD-meghajtóm, és akkor fel tudom tölteni a többi képet is :). (Remélem amúgy ezért senki nem haragszik meg :rolleyes:).A Kassai-rendszer szerint ha valaki a kék kaftánt nem kék övvel köti meg (pirosat és sárgát láttam), akkor az azt jelenti, hogy még nem lovasíjász (nincs tanuló 1-es fokozata sem)? És az egyik szín talán az íjászt, a másik pedig a lovast jeletni? Vagy ehhez semmi köze?

Hozzászólás megtekintése

Ez igy van.Nézd meg a www.lovasijaszat.hu -n. Ott megvan, hogy melyik szin mit jelent.

#266 dzsigit

dzsigit

Új vendég

• Fórumtag
  • 29 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 10. - 6:27

Sziasztok!Jövõ hét szombaton (június 18.) Pomázon Kassai-féle lovasijász verseny. Sajnos csak a Világszövetségi tagok indulhatnak, de ne keseredjen el senki aki emiatt nem tud most versenyezni, mert lesz majd háziverseny, amin indulhat mindenki.Sok szeretettel várunk mindenkit.(Ott lesz Kassai Lajos is.)Üdv.dzsigit

#267 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 10. - 12:30

Na, végre üzemel a CD-meghajtóm, felmásoltam a legjobb képeket ide.Ja, és megérkezett az íjam!!! :kir: :yeah: :yeah: :ang: :kir:

#268 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 10. - 14:04

Smoft nagyon jók a képek, élmény volt végignézni!Más:Jön a nyári szünet, talán több a szabadidõ.Szívesen látnék fél vagy akár egész napra lovasíjászkodni akaró fórumosokat.Amit adni tudok:három -lovasíjászatra még nem igazán- felkészített lóegy lovasíjásznyereg + fanyeregkettõ íj (kassai) + apróságokAz ennivaló saját biznisz, víz meg van a telken.Külön öröm, ha valaki tud hozni felszerelést kiegészítõket ....( nem kell megijedni a lovak teljesen alkalmasak a lovasíjászkodásra, csak nagyon ritkán tesszük ezt, de majd most ......)

#269 Ortadon

Ortadon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 175 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 11. - 9:01

Köszönjük a meghívást, esetleg egy elérhetõséget ha adnál!Nem ígérek semmit, de azt nagyon biztosra!Ha az idén tudunk szakítani magunkra 1 napot (építkezés, felújítás közben), akkor meglátogatnánk! (feleségem és én)Üdv!

#270 palkó

palkó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 38 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 13. - 21:17

Július 8-10-ig idén is lesz Puszták Népe Lovas viadal Galgahévízen. Gyertek, ha tudtok! Már van 20-25 jelentkezõnk, szóval nézõnek is érdemes jönni, de versenyzõként is szeretettel várunk mindenkit. A kiírás nem sokat változott, kérdezzetek, vagy nézzétek meg a tavalyi topicot. Beérkezés pénteken, 8-án. Akkor részt veszünk a faluünnep megnyitóján, majd rövid gyakorlásra van lehetõség. Este az Ifjú Muzsikás zenél a tûznél, és Hidán Csaba beszél a sztyeppei lovasnépek hadi taktikáiról. Szombaton délelõtt "kvalifikáció", azaz sztyeppei lovasjátékok, délután a terep lovasíjász verseny. Este talán a Magyar Dudazenekar, és Kun Péter lesz a vendég. Vasárnap de. köböre, vagy buzkasi bajnokság. Üdv: Palkó

#271 Ortadon

Ortadon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 175 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 16. - 6:34

Ez jól hangzik!

#272 dzsigit

dzsigit

Új vendég

• Fórumtag
  • 29 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 16. - 12:11

Ez jól hangzik!

Hozzászólás megtekintése

És nem csak jól hangzik, hanem tényleg jó is. Én voltam tavaly.

#273 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 19. - 14:07

Most néztem végig a Satöbbi régi oldalait, és meglepõdtem azon, hogy mennyi íjász-téma van... Hogy lehet, hogy így szétszóródnak az azonos érdeklõdésû emberek? Nem is tudtam, hogy ennyien foglalkoztok íjászattal (persze korábban nem is kerestem az ilyen hozzászólásokat), ráadásul ezt a témát is idõnként élesztgetni kell. (Költõi kérdés: ) Miért lehet ez? :rolleyes:Csütörtök délután gyakoroltam kicsit kint az íjammal, és megint meglepõ dologgal találkoztam: Eddig az volt furcsa, hogy bal kézzel sokkal könnyebben meg tudom feszíteni az íjamat, mint jobbal, holott korábban ez egyáltalán nem volt jellemzõ (ha erõsítés gyanánt ballal is feszítettem, az mindig nehezebben ment). Most pedig azt vettem észre, hogy mentálisan nem tudok ráhangolódni az íjászatra, viszont egy-egy pillanatra mintha eltûnnék magamból - és ilyenkor jól megy. Talán az a baj, hogy túlságosan az akaratommal próbálom befolyásolni. Pedig érezni kell.Túl feszült vagyok, pedig azt hittem, ha saját íjam lesz, majd sokkal könnyebben megy. Épp az ellenkezõje történt. Oldalsó pozícióból elég nagy a szórásképem, elsõbõl szinte mindig balra sodródik a vesszõ, hátsóból pedig (magamhoz képest) meglepõen pontosan lövök. Ezen kívül azt furcsállom, hogy a vesszõim jobbra soha nem térnek ki, a vesszõfogó mellé jobb oldalról sohasem fúródnak a sáncba - legtöbbször balra, fölfelé lövök mellé. Biztos, hogy valamit én csinálok rosszul, és mostanában nem is tudom rendesen befogni a célt.Talán ez egy kezdeti holtpont, az elsõ akadály, amit még nem küzdöttem le. Biztos azért van, hogy nehogy méltatlanul íjászkodjak - és ezért csak hálás lehetek.(bocsánat, remélem nem untatott senkit az eszmefuttatásom, de ma ilyenem van...)

#274 Guest_Ken Tacky_*

Guest_Ken Tacky_*
  • Guests

Közzétéve 2005 június 19. - 14:18

Most szombaton Kecskeméten verseny! Aki tud, az jöjjön.

#275 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 27. - 8:40

A szombati edzésen megint sikerült össze-vissza bénáznom - állandóan lefordult a vesszõ, egyszer el is ejtettem, alig tudtam tölteni. :( Viszont az utolsó vágtában ki tudtam lõni két vesszõt! :yeah: Tudom, nem nagy szám, de én nagyon örültem neki - annak ellenére, hogy egyik sem talált.Kis lépésekkel, lassan, de biztosan haladok elõre. :DMellesleg nagy megkönnyebbüléssel nyugtáztam, hogy egyáltalán nem erõs az íjam, lovon nagyon is kényelmes. :örülafejemszmájli:

#276 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 28. - 20:12

Tatáriak! :) Meséljetek már egy kicsit arról, hogy hogyan és kik bonyolítottátok a lovasíjászatot, hogyan találtátok ki a pályát, kik lõttek, milyen volt az egész hangulata, tetszett-e a nézelõdõknek (egyáltalán voltak-e), stb.! A képeket nézegetve kíváncsivá lettem, de errõl senki sem írt még.

#277 Ortadon

Ortadon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 175 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 8. - 6:24

Szasztok!Mindenki bõszen gyakorol és azért nem írogat a fórumra?Üdv!

#278 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 9. - 19:46

Szasztok!Mindenki bõszen gyakorol és azért nem írogat a fórumra?Üdv!

Hozzászólás megtekintése

Hát nem éppen.MOst voltam elõször edzésen két hét kihagyás óta.És egész jól lõttem ahhoz képest. 46 pontot lõttem úgy hogy csak három vesszõt lõttem ki.És ebben a ló ideje nincs benne.Szerintetek jó vagy nem? :confused: :ang:

#279 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 9. - 19:59

Mindenképp jobb, mint az enyém, de ezt úgyis tudod :D(lassan külön versenyszámot kéne kitalálni arra, hogy ki hány vesszõt hagy el menet közben - itt biztos befutó lennék :dev:). Mellesleg Fruzsi, minden elismerésem a korábbi teljesítményedért Majciról. Én elõször úgy meglepõdtem, hogy ijedtemben a szárat is elfelejtettem elengedni. :gm:Mellesleg sziasztok, nem búcsúztunk el. :)

#280 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 10. - 12:50

Szisztok !Van valakinek közületek tapasztalata a Sebõk Attila álltal készített íjakról? n nemrég rendeltem tõle egy 37 fontosat. Nem igazán lóhártól, inkább talajról szeretném használni. Nem erõs, nem túl gyenge ez erre a kettõs célra?Talajról milyen erejû íjakat célszerû használni szerintetek?Mint látjátok telejesen kezdõ vagyok a lovasíjászathoz, de a lovardámban úgy alakítottak ki a gyakorlókarámot, hogy könnyen lehessen lovasíjászatra használni és egyébként is szinte csak fa nyergekben lovagolok.Köszi a segytésget !P.

Edited by Petya, 2005 július 10. - 12:51.