Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

OSZD MEG VELÜNK!

• Please log in to reply
433 válasz a témához

#241 Fõnix

Fõnix

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 753 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 13. - 11:57

Sántít,sántít,biztos beleállt a tövis a patájába,viszont ültem olyan lovon akit nem érdekelt a sarkantyú,kilyukasztani meg nem akartam :nem: Te milyen szeretett idézetet osztanál meg velünk?

#242 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 13. - 12:07

Te milyen szeretett idézetet osztanál meg velünk?

Talalsz picit elörebb kettöt a kedvenceim közül.. lapozz vissza!

Azok magyar nyelvüek.. ugy különben nehany valoban tartalmas gondolat (Shakespeare):

"Neither a borrower nor a lender be;
For loan oft loses both itself and friend,
And borrowing dulls the edge of husbandry.
This above all: to thine ownself be true,
And it must follow, as the night the day,
Thou canst not then be false to any man.
Farewell: my blessing season this in thee!"
--Lord Polonius, Hamlet Act I, Scene 3

#243 vvkatalin

vvkatalin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 200 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 13. - 12:21

"A süketnél is rosszabb az, aki nem akar hallani."

"Neither a borrower nor a lender be;
For loan oft loses both itself and friend,
And borrowing dulls the edge of husbandry.
This above all: to thine ownself be true,
And it must follow, as the night the day,
Thou canst not then be false to any man.
Farewell: my blessing season this in thee!"
--Lord Polonius, Hamlet Act I, Scene 3

Még jó,hogy inább a "hazaiakat" szereted.
Egyébbként ez magyarul is éppen olyan jól hangzik.

Edited by vvkatalin, 2008 november 13. - 12:22.

#244 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 13. - 12:43

"A süketnél is rosszabb az, aki nem akar hallani."

Ez is jezusi peldabeszed utanerzese.. az "is" a süketre vonatkozoan felesleges: a süket nem rossz, csak beteg.. aki nem akar hallani, az viszont bünös (mert nem erdekli az igazsag).. az ilyeneknek Jezus nem is valaszolt ( Pilatust erdekelte az igazsag: neki valaszolgatott.. Herodest nem: Jezus hallgatott.)

Egyébbként ez magyarul is éppen olyan jól hangzik.

Nem egeszen: ha a forditas rossz, akkor azert.. ha a forditas jo, akkor többnyire a fordito tulajdonsagai, nezetei is benne talalhatok.. jobb az eredeti.
Persze egy forditas is jobb, mint a semmi.
Az viszont fontos, hogy a gondolat legalabb igaz legyen (pl a hasonlat ne santitson), eredeti es fontos.
Lehetöleg tömör, lenyegretörö megfogalmazasban.

Pl "ki hogyha kell, halni nem mer"

A sok szellemi tolvaj es kuruzslo idezgetese.. jo ez?

Szerintem erdemes valogatni.. van eleg igazgyöngy.

Edited by Peter13, 2008 november 13. - 12:44.

#245 vvkatalin

vvkatalin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 200 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 13. - 12:48

"Nem érdekel, hogy mibõl élsz. Azt akarom tudni, hogy mire vágysz, és hogy mersz-e találkozni szíved vágyakozásával, Nem érdekel, hogy hány éves vagy. Azt akarom tudni, megkockáztatod-e, hogy hülyének néznek a szerelmed miatt, az álmaidért vagy azért a kalandért, hogy igazán élj. Nem érdekel, hogy milyen bolygóid állnak együtt a holddal. Azt akarom tudni, hogy megérintetted-e szomorúságod középpontját, Hogy sebet ejtett-e már valaha rajtad árulás az életben, és hogy további fájdalmaktól való félelmedben visszahúzódtál-e már. Azt akarom tudni, hogy együtt tudsz-e lenni fájdalommal, az enyémmel vagy a tieddel, hogy vadul tudsz-e táncolni, és hagyni, hogy az eksztázis megtöltsön az ujjad hegyéig anélkül, hogy óvatosságra intenél, vagy arra, hogy legyünk realisták, vagy emlékezzünk az emberi lét korlátaira. Nem érdekel, hogy a történet, amit mesélsz igaz-e. Azt akarom tudni, hogy tudsz-e csalódást okozni valakinek, hogy igaz legyél önmagadhoz, hogy el tudod-e viselni az árulás vádját azért, hogy ne áruld el saját lelkedet. Azt akarom tudni, hogy látod-e a szépet, még akkor is, ha az nem mindennap szép, és hogy isten jelenlétébõl ered-e az életed. Azt akarom tudni, hogy együtt tudsz-e élni a kudarccal, az enyémmel vagy a tiéddel, és mégis megállni a tó partján és azt kiáltani az ezüst holdnak, hogy IGEN !! Nem érdekel, hogy hol élsz, vagy hogy mennyit keresel. Azt akarom tudni, hogy fel tudsz-e kelni egy szomorúsággal és kétségbeeséssel teli éjszaka után, fáradtan és csontjaidig összetörten és ellátni a gyerekeket? Nem érdekel, hogy ki vagy, és hogy jutottál ide. Azt akarom tudni, hogy állsz-e velem a tûz középpontjában anélkül, hogy visszariadnál. Nem érdekel, hogy hol, mit és kivel tanultál. Azt akarom tudni, hogy mi tart meg belülrõl, amikor minden egyéb már összeomlott. Azt akarom tudni,hogy tudsz-e egyedül lenni saját magaddal, és hogy igazán szeretsz-e magaddal lenni az üres pillanatokban." /Oriah/

#246 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 13. - 12:49

"For loan oft loses both itself and friend" ..ilyet nem lehet hasonlo eleganciaval leforditani magyarra.. Interlinearis forditas: "mert a kölcsön(adott penz) gyakran elvesz(nem adjak meg) es elveszti(eltavolitja) a baratot is (megrontja a baratsagot)" A nyelv nemcsak a beszed, de a gondolkodas mediaja is: mas nyelv, mas gondolkodas!!!

#247 Fõnix

Fõnix

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 753 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 13. - 12:49

Hát vettem a fáradtságot,és vissza lapoztam.Találtam is két magvas "idézetet".Ha neked ez a szép! Kicsit macerás lenne begépelnem,de van egy gyönyörû,a Te idézeteddel egyenértékü orosz versrészlet.Szótárazhatnál hozzá,de minek.Ez egy magyar lovasfórum,megtisztelem a tagjait az anyanyelven olvasható általam szépnek vélt gondolatokkal. Fogást találni?Eddig nem volt olyan ember,bár mint tudjuk mindenki tökéletes,csak nem mindenki tudja ezt magáról :D

#248 vvkatalin

vvkatalin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 200 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 13. - 12:56

A sok szellemi tolvaj es kuruzslo idezgetese.. jo ez?

Mindenkinek mást és mást mondanak a versek,és az idézetek.
Van aki érti,van aki félre érti.
Ha nem jó,ne olvasd!Ilyen egyszerû...

#249 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 13. - 12:58

"Ha eldobod egykor az özvegyi fátyolt, Fejfámra sötét lobogóul akaszd, Én feljövök érte a síri világbol Az éj közepén, s oda leviszem azt" Petöfi

Edited by Peter13, 2008 november 13. - 13:01.

#250 vvkatalin

vvkatalin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 200 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 13. - 12:59

... mint tudjuk mindenki tökéletes,csak nem mindenki tudja ezt magáról :D

Ja... :dev:

#251 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 13. - 13:00

"Fejfámra sötét lobogóul akaszD"

#252 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Olvasni izles szerint.. közzetenni mertek szerint.

De lehet, hogy igazad van.

#253 rugósbicska

rugósbicska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.695 hozzászólás

Ennyi hamisitvanyt!!! Szellemi orgazdak lettünk..
Julius Caesar-tol lopott, kicsit butan atfogalmazott gondolat..
..santit a hasonlat..

Ezt hívják kreatív vandalizmusnak. :)
Lehet, szabad, sõt kell vele élni, mert az hogy hogyan ferdül el a szöveg nexusa, mondanivalója, megindokolja, hogy MIÉRT használja az illetõ. Legalábbis ha nem szakszövegbe citál, vagy nem mûfordítás, azt hiszem itt belefér. :)

#254 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 13. - 13:11

"Fejfámra sötét lobogóul akaszD"

javitva..

Ezt hívják kreatív vandalizmusnak.

Imadlak RugiBicsi..

----------------------------

"Csak annyi az élet mint futó felhönek
árnya a folyón, mint tükrön a lehellet."

megint Petöfi

Edited by Peter13, 2008 november 13. - 13:26.

#255 vvkatalin

vvkatalin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 200 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 13. - 13:43

Az én olvasatomban a mi általunk írt idézetek futó kapcsolatban sincsenek a te általad összehasonlított dolgokkal.
A kedvenc irodalom tanárom erre ennyit mondana:"Ez bizony belemagyarázás."
Vagy csak másképp értelmezted? :)
Elõre is bocs,mielõtt sértésnek vennéd,ezt sem annak szántam.

Egy gyönyörû idézet József Attilától:

"Az ember végül homokos,
szomorú, vizes síkra ér,
szétnéz merengve és okos
fejével biccent, nem remél.

Én is így próbálok csalás
nélkül szétnézni könnyedén.
Ezüstös fejszesuhanás
játszik a nyárfa levelén.

A semmi ágán ül szivem,
kis teste hangtalan vacog,
köréje gyûlnek szeliden
s nézik, nézik a csillagok."

#256 Muki

Muki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.078 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 13. - 21:40

"Üzenetet írok mindazoknak, akik közülünk valók voltak és elindultak új világba, új emberek közé, mindazoknak, akik új utakat akarnak törni, és rombolni akarnak mindent, ami régi. Üzenek nektek, ti új emberek, én a régi ember. Valamikor nemrégen még többen jártuk ezeket a hegyeket. Sokan és fiatalok mind és magyarok mind, de magapadtunk. Többen más utakra fordultak, könnyebb utakra. Sima völgyi utakra tértek, mert nehéz hegyet járni. De én itt maradtam a hegyek között. Járom a tövises ösvényt és hosszú esztendõkön által körülfújt fagyos szél és perzselt a nap és nemsokára talán utolsó leszek az utolsók között. De lesznek, akik utánam jönnek, az én maradékaim. Amikor én már elpihentem, erõs ifjú lábakkal nyomomba lépnek õk. És nem szállnak le a hegyrõl, hogy láncos rabjai legyenek hírnek, dicsõségnek és idegen kultúrának. Mert erõsek lesznek. Hatalmasok és magyarok. Az én lábam nyomát pedig eltemeti a hó, de síromon sohasem lesz korhadt a fejfa, de a felém boruló domb virágos lesz mindig, tudom. És emlegetni fognak engem is, apáimat is az én véreim. Az én munkámat folytatják õk és az én életem örökkévaló lesz bennük." Kos Karoly

#257 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 13. - 23:22

Minden megérint. Úgy látszik: sose nõ be a szívem lágya. (Fodor Ákos)

#258 vvkatalin

vvkatalin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 200 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 14. - 7:06

Minden megérint.
Úgy látszik: sose nõ be
a szívem lágya.
(Fodor Ákos)

Ez nagyon jó :)

#259 vvkatalin

vvkatalin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 200 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 14. - 12:30

"Én azt tartom, aki megmondja az igazat, akár jó, akár rossz, akár csúnya, az nyugodtan alhat, és én aludni szeretek écaka. A többi a jóisten dolga. " / Móricz Zsigmond /

#260 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 15. - 18:49

“Arra kérlek tiszta szívembõl, hogy légy türelemmel szíved rejtelmei iránt, és igyekezz úgy szeretni a kérdéseket, akár a lezárt szobákat vagy az idegen nyelven írott titokzatos könyveket. Ne kutass olyan válaszok után, amelyeket nem kaphatsz meg, mert nem tudnál együtt élni velük. Az egyetlen cél, hogy megélj mindent. Élj hát most a kérdéseknek. S így fokozatosan, anélkül, hogy észrevennéd, egyre közelebb kerülsz ahhoz a távoli naphoz, amikor majd választ kapsz mindenre.” (Rainer Maria Rilke) “Megvárni, egy angyal és egy szent türelmével, amíg a dolgok - emberek, eszmék, helyzetek -, melyek hozzád tartoznak, eljutnak hozzád. Egyetlen lépést sem sietni feléjük, egyetlen mozdulattal, szóval sem siettetni közeledtüket. Mert bizonyos emberek, eszmék, helyzetek, melyek életedhez, jellemedhez, világi és szellemi sorsodhoz tartoznak, állandóan útban vannak feléd. Könyvek. Férfiak. Nõk. Barátságok. Megismerések, igazságok. Ez mind feléd tart, lassú hömpölygéssel, s találkoznotok kell egy napon. De te ne kapkodj, ne siettesd útjukat és közeledésüket. Ha nagyon sietsz feléjük, elkerülheted azt, ami fontos és személyesen tiéd. Várj, nagy erõvel, figyelmesen, egész sorsoddal és lényeddel.” (Márai Sándor: Füves könyv - Arról, hogy a dolgokat meg kell várni)

#261 vvkatalin

vvkatalin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 200 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 16. - 15:31

"Gyereket akarni igen nagy elhatározás. Úgy dönt az ember, hogy élete végéig a testén kívül dobogjon a szíve. "

#262 Sedon Béla

Sedon Béla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 304 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 16. - 20:03

http://www.orszagosl...at/keres-lo.htm
nézzétek meg az utolsó hirdetést....
"én egy 13 éves vagyok"

Edited by Sedon Béla, 2008 november 16. - 20:04.

#263 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 22. - 11:25

A tudós és a herceg Élt egyszer egy bölcs ember, akit nagyon szerettek a hazájában az emberek. Az ország gonosz hercege azonban gyûlölte, mert bizony szemben a bölccsel nem tudhatta magáénak népe szeretetét. Ezért aztán szüntelenül azon fáradozott, hogy lejárassa a mestert. Végül is kidolgozott egy tervet. Holnap (mondta a herceg) amikor az öreg a piactérre megy, hogy szóljon az emberekhez, én is ott leszek. Egy galambot fogok a kezemben tartani, és azt mondom: No tudós férfiú, mondd meg nekem, ez a madár, amit a kezemben tartok, élõ vagy holt? Ha azt mondja, holt, kinyitom majd a kezemet, és hagyom a madarat elrepülni. Ha azt mondja, élõ, akkor megfojtom a madarat a tenyeremben, és hagyom, hogy holtan essen a földre. Mindkét esetben bolonddá teszem a bölcs embert. Eljött a másnap, és a herceg már ott állt a piactéren, jóval a bölcs megérkezése elõtt. Türelmesen várakozott, és amikor a tudós megjelent és elkezdett beszélni, a herceg kivette a galambot a kalitkából, és mindenki számára hallhatóan megszólalt: -Bölcs ember!(kiabálta) Szeretnék feltenni neked egy kérdést. Ez a madár, amit a kezemben tartok, élõ vagy holt? A tömeg elcsendesedett ,és minden szem a mester felé fordult.a bölcs várt egy kicsit, majd elõször az emberekre, aztán pedig a hercegre nézett, és azt mondta: Az, amit a kezedben tartasz, olyan, amilyenné te teszed. (John Kalench)

#264 vvkatalin

vvkatalin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 200 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 2. - 11:45

"Ez a legnehezebb manapság, ugye tudod?... Hogy hiányzik - nem is a szeretet - hanem a jóság. Ha valaki jó hozzánk, hirtelen melegünk lesz. Érezted már?... Hogy átsuhan rajtad valami megnevezhetetlenül kellemes érzés. Sõt, meg is lepõdsz, hogy ilyesmi van még egyáltalán. Egy jó szó, egy jó tett - és szinte megszédülsz... Érezted már? " Müller Péter

#265 vvkatalin

vvkatalin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 200 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 3. - 11:17

Talán más is szereti: LÓCI ÓRIÁS LESZ Veszekedtem a kisfiammal, mint törpével egy óriás: - Lóci, ne kalapáld a bútort! Lóci, hová mégy, mit csinálsz? Jössz le rögtön a gázresóról? Ide az ollót! Nem szabad! Rettenetes, megint ledobtad az erkélyrõl a mozsarat! Hiába szidtam, fenyegettem, nem is hederített reám; lépcsõnek használta a könyves polcokat egész délután, a kaktusz bimbait lenyírta, és felboncolta a babát. Most nagyobb vagyok, mint te! - mondta s az asztal tetejére állt. Nem birtam vele, tönkrenyúzott, de azért tetszett a kicsi, s végül, hogy megrakni ne kelljen, leültem hozzá játszani. Leguggoltam s az óriásból negyedórára törpe lett. (Mi lenne, gondoltam, ha mindig lent volnál, ahol a gyerek?) És ahogy én lekuporodtam, úgy kelt fel rögtön a világ: tornyok jártak-keltek köröttem, és minden láb volt, csupa láb, és megnõtt a magas, a messze, és csak a padló volt enyém, mint nyomorult kis rab mozogtam a szoba börtönfenekén. És ijesztõ volt odalentrõl, hogy olyan nagyok a nagyok, hogy mindent tudnak és erõsek, s én gyönge és kicsi vagyok. Minden lenézett, megalázott, és hórihorgas vágy emelt - föl! föl! - mint az elsõ hajóst, ki az egek felé szárnyra kelt. És lassan elfutott a méreg, hogy mégse szállok, nem növök; feszengtem, mint kis, észre sem vett bomba a nagy falak között; tenni akartam, bosszut állni, megmutatni, hogy mit tudok. Negyedóra - és már gyülöltem mindenkit, aki elnyomott. Gyülöltem, óh hogy meggyülöltem!... És akkor, zsupsz, egy pillanat: Lóci lerántotta az abroszt s már iszkolt, tudva, hogy kikap. Felugrottam: Te kölyök! - Aztán: No, ne félj, - mondtam csendesen. S magasra emeltem szegénykét, hogy nagy, hogy óriás legyen. Szabó Lõrinc

#266 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 3. - 20:26

:)

#267 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 4. - 11:12

"Elmentem inni.." (cedula Janos bacsi ajtajan)

#268 vvkatalin

vvkatalin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 200 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 8. - 9:34

"Volt egyszer egy fiú, akinek rossz jelleme volt. Az apja adott neki egy zsákot tele szögekkel és azt mondta neki, hogy minden alkalommal, ha valakivel szemben elveszíti a türelmét, verjen bele egy szöget a házuk kerítésébe. Az elsõ nap 37 szöget vert a kerítésbe a fiú. A következõ hetekben megtanult magán uralkodni, és a bevert szögek száma egyre kevesebb lett.Úgy találta, hogy egy szöget beverni sokkal fáradságosabb, mint uralkodni magán. Végre elérkezett az a nap is, amikor egyszer sem veszítette el a türelmét. Amikor a zsákból elfogytak a szögek, a fiú odament az apjához és elmondta neki. Az apja ekkor azt a feladatot adta neki, hogy ezután mindig húzzon ki egy szöget a kerítésbõl, ha sikerült magán uralkodnia. Végül a fiú azzal is eldicsekedhetett az apjának, hogy az összes szöget kihúzta a kerítésbõl. Az apa ekkor odavitte a kerítéshez a fiát: "Fiam, jól viselkedtél, de nézd meg, milyen most a kerítés: tele van lyukakkal. Ez a kerítés már soha sem lesz olyan, mint korábban. Hogyha valakivel veszekszel és valami gonoszat, rosszat mondasz neki, akkor ugyanilyen sebet ejtesz rajta, mint ezek a lyukak itt. Ha beleszúrsz egy kést az emberbe, utána kihúzhatod, de a seb ott marad. Bocsánatot kérhetsz tõle, megbánhatod, amit tettél, de ha már megbántottad - megsebesítetted. Jól jegyezd meg: egy kimondott szó éppen olyan fájó sebet ejt, mint egy éles tõr."

#269 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 10. - 16:02

"Ha már itt tartunk... Nektek mi a luxus? Tegnap elgondolkodtam ezen a most már egyre kézzelfoghatóbb Gucci és Cavalli boltok Budapestjének közepén. Hmmm... luxus, ha csak úgy, azért, mert kedd van, kapok a férjemtõl (na jó, nem önként, kisírtam, de akkor is!) egy szép Bourjois szájfényt. Luxus, hogy 2 adagnyi finom, gyümölcsökkel gazdagított teát veszek annyi pénzbõl, amibõl más egy egész dobozzal venne, persze a gazdaságos, filteres fajtából. Égbekiáltó és vérlázító luxus a munkám, hisz lássuk be, sokkal több hasznot hajtanék hegesztõként (Flashdance) vagy épp titkárnõként (Working girl), mint így sminkesként. De ez van, ezt szeretem szenvedélyesen, és hatalmasat nevetek azon a nagyképûségen, hogy mosolyogva megyek dolgozni. Tudom, tudom, hogy ma itthon inkább sírni kellene, és hidd el, nálunk sincs kolbászból a kerítés, de meg kall tanulni örülni annak, hogy még van kerítés... Luxusként könyvelem a kedvenc ruháimat: a légies selyemblúzt, a kasmírpulcsim melegségét és finomságát, luxus a kedvenc borom egy kristálypohárban (ne ciccegj, kaptuk) és az említett tea a Zsolnay búzavirágos teáscsészében (ezt is). És használjuk is. Használjuk a régi gyertyatartókat, én a nagymamámtól rám maradt régi ezüst púdertartót, megisszuk a bort, hétköznap is örülünk az ünnepi díszgyertyának, és egy szimpla ebédnek gondolkodás nélkül megfõzöm az óriás kagylótésztát, amit Olaszországból kaptunk. Csak egy gondolat, de... nem szeretnék tíz, húsz év múlva arra ébredni, hogy mindig csak készültem arra, hogy éljek. Hogy használjam, elfõzzem, felvegyem, kitegyem, elmenjek valahova, elmondjam neki, átöleljem. Majd mikor már késõ, rájöjjek arra, hogy igazából nem éltem soha. És soha nem tudhatod, hogy mikor jár le az idõd." részlet a kozmetikusom blogjából (www.goldenapple.blog.hu)

#270 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 11. - 20:54

Caminante, no hay camino, se hace camino al andar. (Vándor, nincs út, az utat járás közben tapossuk ki.) Antonio Machado

#271 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 21. - 21:32

KARÁCSONYI SÜTEMÉNY Hozzávalók: 1kg jó meleg szeretet, 1kg bátorság, 3dl szorgalom, 1dl jóság, 1 tojásnyi kedvesség. A szeretetet szitáld át a türelem szitáján, nehogy pletykamag kerüljön bele! Az egészet gyúrd össze 1 tojásnyi kedvességgel és takard le tiszta jókedvvel. Ha megkelt, süsd meg a kitartás tüzénél, szórd meg asszonyi kacagással és tegyél rá pár csepp megfontolást! Vágd fel annyi darabra, hogy eggyel mindig több legyen, mint ahányan az asztalt körülülték. Hiszen mindig akad valaki, aki még rászorul….. Juhász Gyula:Karácsony felé Szép Tündérország támad föl szívemben Ilyenkor decemberben. A szeretetnek csillagára nézek, Megszáll egy titkos, gyönyörû igézet, Ilyenkor decemberben. Bizalmas szívvel járom a világot, S amit az élet vágott, Beheggesztem a sebet a szívemben, És hiszek újra égi szeretetben, Ilyenkor decemberben. És valahol csak kétkedõ beszédet Hallok, szomorún nézek, A kis Jézuska itt van a közelben, Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen, S ne csak így decemberben! ...............................t ...............................i ...............................tû .............................levelû ..........................csend kupolái ...............................örök- ..........................zöld fenyvesek ...............................a hó .....................alól is reményt szikrázni ..........................csak zengjetek! ...................Isten nélküli istállók mélyén ................ti õrzitek a szárnyatok alá menekült .............................Kisdedet. .............Túl: arasznyi ágaitok szalmazsákokba rejtve, .............................ha õrök ............elkobozzák, rabok szabad szívében nyit tovább! .............Némán is hirdessétek e gyûlölet-rengetegbe': ...............................csak a ..............................szeretet ................................tehet ................................csodát.

Edited by Mézszín Sörény, 2008 december 21. - 21:29.

#272 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 27. - 19:19

"Mikor a szépet megismerik, felbukkan a rút is; mikor a jót megismerik, felbukkan a rossz is. Lét és nemlét szüli egymást, nehéz és könnyû megalkotja egymást, hosszú és rövid alakítja egymást, magas es mély kulcsolja egymást, sok hang összeolvasztja egymást, korábbi s késõbbi követi egymást. Ezért a bölcs sürgés nélkül mûködik, szó nélkül tanít, nézi az áramlást és hagyja, nem erõlködik, alkot, de mûvét nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült mûvét nem félti, s mert magának nem õrzi, el se veszíti." "Mert az ünnep: kiemelkedés, fölszárnyalás az alantasból, a térbõl és az idõbõl, az életbõl - a létbe. Abbahagyása minden tevékenységnek, magunkba fordulás, megtisztulás, szellemivé válás. Az ünnep: a szabadság. Megszabadulás minden nyûgtõl. S ha ebbõl szabadulunk, éppen az az ünnep. Nem vígasság, zabálás, ivás, tombolás az ünnep, nem csinnadratta, nem. Hiszen nem így volna, nem volnának komor, szomorú, de mégis fölemelõ ünnepek. Az ünnep: csend. Megállás. Elmerülés az idõtlenségben. Hangtalan ujjongás, néma zokogás. Mosoly a könnyek között. Könny a mosolyban. Ahogy a fölkelõ és lenyugvó Nap ragyog át a felhõk résén. Az ünnep az a pillanat, mikor álomnak érezzük a valóságot. És valóságnak azt, ami láthatatlan, megfoghatatlan." (Kodolányi János: Égõ csipkebokor)

Edited by Mézszín Sörény, 2008 december 27. - 19:20.

#273 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 december 27. - 20:27

"Mikor a szépet megismerik,
felbukkan a rút is;
mikor a jót megismerik,
felbukkan a rossz is.
Lét és nemlét szüli egymást,
nehéz és könnyû megalkotja egymást,
hosszú és rövid alakítja egymást,
magas es mély kulcsolja egymást,
sok hang összeolvasztja egymást,
korábbi s késõbbi követi egymást.

Ezért a bölcs
sürgés nélkül mûködik,
szó nélkül tanít,
nézi az áramlást és hagyja, nem erõlködik,
alkot, de mûvét nem birtokolja,
cselekszik, de nem ragaszkodik,
beteljesült mûvét nem félti,
s mert magának nem õrzi,
el se veszíti."

Lao Ce - Tao Te king

#274 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 31. - 21:24

Adjon az új év, amit a régi nem adott: nevetõ örömet, édes bánatot; adjon az is, aki még nem adott, hidegben meleget, melegben árnyékot; kálváriánkban könnyû keresztet, szõlõtõkénkre nehéz gerezdet, ha száraz a mezsgye adjon az ég, bõséges esõt, de ne legyen jég; fagyosszentek ne hozzanak veszélyt, gazdaszívekben ébresszenek reményt; minden haragos béküljön jóra, kaszálókon viruljon pünkösdirózsa; adjon az isten mindig jó napot, templomainkban áldásos papot; ültessenek a kertbe legalább egyet, teremjenek fáink roskadva meggyet; búzatáblákba kevesebb egeret, adjon az isten puha kenyeret; adjon nekünk, ha nem is kérünk, boldog szerelmet, ameddig élünk. Kívánok Áldásos Boldog Új évet!

#275 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 31. - 21:37

Újévi köszöntõ

Békés álmainkban ne csalódjunk soha,
Oltalmazzon minket angyalok mosolya,
Lelkünkben béke és szeretet virítson,
Düh és gaz álnokság meg ne szomorítson,
Ostoba szólamra ne hajoljon szívünk,
Gazdagság kísérje minden vidám léptünk,

Útjaink vigyenek igaz célunk felé,
Jövendõnk munkája ne váljon keresztté,

Éjszaka pompásan ragyogjon csillagod,
Veled lehessek amikor csak akarod,
Egymásra találjon most minden keresõ,
Társával éljen minden egymást szeretõ,

Közösen tegyük szebbé ezt a világot,
Ízleljünk már most mennyei boldogságot,
Váljon minden titkos, szép álmunk valóra,
Áldott legyen minden együtt töltött óra,
Nevetni tudjunk és õszintén örülni,
Odvas idõ fogát messze elkerülni,
Keveset mondok végül, de szépet:

Kívánok Boldog Új Évet!

#276 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 12. - 20:02

Tamkó Sirató Károly: Biztató Ne ess kétségbe, érjen bármi! Csak egy a törvény: várni. Várni! Ha reszket alattad a föld: Csak önmagadat meg ne öld! Ha egyetlen vagy, mint a szálfa. Felvirrad még magányod álma. Minden beérik, révbe fut: És gyõzött az, ki várni tud. Aranyos: :ang: :D Az ölelésrõl. Az Ölelés egészséges, erõsíti a test immunrendszerét, gyógyítja a depressziót, csökkenti a stresszt, elõsegíti a jó alvást, erõsít és élénkít, fiatalít, nincsenek kellemetlen mellékhatásai, egészségesebbé tesz. Az ölelés nem más, mint egy csodás gyógyító szer. Az Ölelés teljesen természetes, organikus és eredendõen édes. Nem tartalmaz mesterséges színezéket, aromát, tartósítószert, adalékanyagokat, és 100%-osan teljes értékû "tápanyag". Az Ölelés gyakorlatilag tökéletes. Nincsenek benne kivehetõ elemek, idõszaki ellenõrzések, mozgó alkatrészek. Az Ölelés alacsony energiafogyasztású és magas energiahozamú. Infláció-biztos, nem hizlal, nincs havi törlesztése, biztosítási kötelezettsége. Betörés- és tolvaj-biztos, adómentes, nem környezetszennyezõ és teljes egészében visszatérül. Soha ne becsüld le egyetlen Ölelés értékét sem! Ma már adtál, vagy kaptál Ölelést?

#277 vvkatalin

vvkatalin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 200 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 15. - 7:30

“Megtanultam, hogy a hõsök olyan emberek, akik azt tették, ami szükséges volt, szembenézve a következményekkel. Hogy a türelem rengeteg gyakorlást igényel. Hogy vannak emberek, akik szeretnek bennünket, de egyszerûen nem tudják, hogyan mutassák ki. Hogy olykor az, akire azt hinnéd, hogy megadja neked a kegyelemdöfést, ha már a földön fekszel, egyike azon keveseknek, akik segíteni fognak neked felállni. Hogy csak azért mert valaki nem úgy szeret téged, ahogyan te szeretnéd, ez nem azt jelenti, hogy nem szeret téged teljes szívével. Hogy sosem szabad azt mondani egy kisgyermeknek, hogy az álmok balgaságok: tragédia lenne, ha ezt elhinné. Hogy nem mindig elég, ha megbocsát nekünk valaki. Az esetek többségében te vagy, akinek meg kell bocsátani magadnak. Hogy nem számít, hány szilánkra tört a szíved: a világ nem áll meg, hogy megvárja, míg összeragasztod.” (Paulo Coelho: A fény harcosa)

#278 Szehmet

Szehmet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.201 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 15. - 19:04

Ha tudatában vagyunk az elmúlásnak,ugyanakkor számításba tudjuk venni az emberi létben rejlõ hatalmas lehetõségeket,sürgetõ érzés tölt el bennünket (Buddha) :)

#279 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 18. - 20:00

Rolls Frakció : Szabad vagyok Az egérnek a lakásom palota A lónak a kutyaól kalap A gyufának börtön a skatulya Nem kérnek szappant a halak A légynek a légyfogó vacsora A sasnak a távcsõ is kancsal A macskának a nyávogás muzsika A patkánynak a denevér angyal Szabad vagyok - mondta a majom a rácsnak Én nem – mondta a rács. - Engem majmok köré zártak A róka, ha hülye is ravasz A sakál még nappal is álnok A fecskékre fütyül a tavasz Az ébredésen röhögnek az álmok … kés nélkül a villa is árva Nem vágyik vonóra a hárfa A ráknak az elõre a hátra A gyógyszertõl beteg lesz a nátha Szabad vagyok - mondta a majom a rácsnak Én nem – mondta a rács. - Engem majmok köré zártak A csõnek a lényege a lyuka A kerékpár egyedül eldõl Az igazság belefúlt a borba Az erdésztõl nem látni az erdõt A butának zseni lesz a fia A nagy hõsök rokona mind bátor A törtetõnek hátán a hasizma Nem látni a holnapot a mától Szabad vagyok - mondta a majom a rácsnak Én nem – mondta a rács. - Engem majmok köré zártak

#280 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2009 január 18. - 20:37

Jégtû léptû téltündér jár kinn a fák között. Ablakomra, fehér csoda virág költözött. Ezer csillag, ahogy csillog, hópaplanra ér. Alvó virág, nyugvó virág, nyár álmot ígér. 10 éves unokahugom írta.