Ugrás a tartalmakhoz

HÍD A SZAKÁGAK KÖZÖTT - elõadássorozat

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
546 válasz a témához

#241 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 15. - 21:08

pacishushi... :D

#242 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 17. - 9:03

Mi van, ha csak enni szeretnék, nézni és hallgatni nem?

Ugyanaz a helyzet, mint fentebb írtam: az "okosodásra" be nem befizettettek jó része szintúgy odasunnyogna az elõadásra, miután (vagy mielõtt) jóllakott... :D :D :D

#243 Pluto

Pluto

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.266 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 17. - 9:47

Kedves Haf-Sire, Engem a felsorolt témák közül legjobban az alábbi négy érdekel: E) – TÁMASZKODÁS, SZÁRONLÉT – követelményei szakáganként és: ejtsünk szót a rollkur-ról is! F) – EDZÉSPROGRAMOK FELÉPÍTÉSE – szakáganként (pl. ugorjon-e egy díjló? mennyit járjunk terepre? dolgozzon-e nyereg alatt egy fogatló? és ha igen, mennyit?) G) – BIZALOM – fiatal ló esetében a bizalom elnyerése (már csikókortól!), majd a lovasba vetett bizalom a belovaglás kezdetén, illetve rosszz élményekkel bíró ló bizalmának visszaszerzése, felépítése (a lovas, vagy egyes szituációk iránt) H) – LOVAS NÉLKÜLI MUNKÁK – kapcsolat, körkarám, futószárazás, munka hosszúszáron, szabadon ugratás stb. Sorrendet nem nagyon tudnék felállítani közöttük, mert mindegyik érdekel, de talán az utolsó kettõ érdekel mostanság a leginkább. Kiegészítve azzal, hogy a "bizalom" témakörnél nagyon érdekelne a félõs, ijedõs ló kezelése, hogyan lehet hatni bizonyos módszerekkel, képzéssel a ló bizalmára és önbizalmára. Gondolok itt például arra, hogy vajon nevelehetõ-e a ló ilyen téren és növelhetõ-e egy ló önbizalma és a lovasba vetett bizalma. Például a military szakágban (gondolom) igen fontos, hogy egy ló ne legyen beszari, hisz félõs lóval a terepszakasz igen nehezen, vagy sehogy sem teljesíthetõ. Tehát erre gondolok, hogy egy félõs, ijedõs ló "bátorítható-e". Mennyire függ ez a lovastól, és mennyire a ló személyiségétõl (tudom, hogya alapvetõen vannak jobban félõs lovak). Lehet-e bizonyos feladatok, helyzetek gyakorlásával félõs lóból bátrabb lovat képezni. Egyes szakágaknál mennyire elvárás illetve kiválasztási szempont az hogy egy lónak helyén van-e a szíve. A lovas nélküli munkák terén pedig örülnék ha kitérne a program arra is, hogy az egyes szakágak milyen módon, gyakorisággal alkalmazzák, ha egyáltalán alkalmazzák, a kiképzés során a földrõl való munkát (itt gondolok az egyes patanyomfigurák, hátulja körüli fordulat, vállat be stb. földrõl való tanítására). Illetve nagyon örülnék, ha a futószáras témán belül kapnánk bemutatót, magyarázatokkal a helyes duplafutószárazásról, és arról, hogy milyen esetekben, mire való és miben segíthet a dupla futószárazás. Nagyon köszönöm. Pluto

#244 Guest_mormonka_*

Guest_mormonka_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 17. - 14:57

Ha azt nem is tennék de szerintem 20-an mûanyagtasakból szalonnáznának.mert az 300Ftal olcsóbb :D volt már rá példa :(

Neked sem kellett méf spórolnod az életedban ha ezt ennyire leszólod.

Mi van, ha csak enni szeretnék, nézni és hallgatni nem?

:kir: :kir: :kir:
Becsukod a szemed és betömöd a fûled füldugóval a bõséges svédasztalos ebéd elõtt és után.

#245 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 20. - 10:24

A pont furioso-nál. Változás nem lesz - technikailag nem megoldható, csak ha marad a reggeli és a déli káosz vagy emelünk. Akkor meg ugye plusz az ebéd. Szóval összességében így a legjobb a résztvevõk nagy átlagának. Sajnos ebben nem tudjuk figyelembe venni a véleményeket csak a realitásokat.

PONTY. ÚJ TÉMA.

Az viszont érdekel, mert az még alakítható és itt is a többség érdeklõdése lenne fontos, hogy az eddig felmerült téma-ötleteket ti hogy rangsorolnátok? (még a február is képlékeny - illetve várok még újakat)

A) - BEMELEGÍTÉS - szerepe, hatékonységa, célja, módja...
B) - VERSENYZÉS - MENEDZSELÉS - rövid és hosszútávú tervek elõkészítése, követése, felülbírálata; mikor milyen lóval és milyen versenyzõvel hová menjünk versenyezni, hogyan építsük fel az éves tervet, milyen szempontokat vegyünk figyelembe hozzá?
C) - ÁTKÉPZÉS - lovak átképzése egyik szakágból a másikba; hogyan? kell-e? szabad-e?
D) - KIKÉPZÉSI SKÁLA - a klasszikus kiképzési skála értelmezése és követése a mindennapi edzéseknél, valamint a teljes kiképzésben, illetve az ennek megfelelõ irányelvek más lovaglási irányzatokban
E) – TÁMASZKODÁS, SZÁRONLÉT – követelményei szakáganként és: ejtsünk szót a rollkur-ról is!
F) – EDZÉSPROGRAMOK FELÉPÍTÉSE – szakáganként (pl. ugorjon-e egy díjló? mennyit járjunk terepre? dolgozzon-e nyereg alatt egy fogatló? és ha igen, mennyit?)
G) – BIZALOM – fiatal ló esetében a bizalom elnyerése (már csikókortól!), majd a lovasba vetett bizalom a belovaglás kezdetén, illetve rosszz élményekkel bíró ló bizalmának visszaszerzése, felépítése (a lovas, vagy egyes szituációk iránt)
H) – LOVAS NÉLKÜLI MUNKÁK – kapcsolat, körkarám, futószárazás, munka hosszúszáron, szabadon ugratás stb.
I) – FELSZERELÉS, SEGÉDESZKÖZÖK, SEGÉDSZÁRAK – mi hasznos és mikor? mi árt? mi az önbecsapás?

Sziasztok
engem ezek érdekelnének engem:

A) - BEMELEGÍTÉS - szerepe, hatékonységa, célja, módja...
C) - ÁTKÉPZÉS - lovak átképzése egyik szakágból a másikba; hogyan? kell-e? szabad-e?
D) - KIKÉPZÉSI SKÁLA - a klasszikus kiképzési skála értelmezése és követése a mindennapi edzéseknél, valamint a teljes kiképzésben, illetve az ennek megfelelõ irányelvek más lovaglási irányzatokban
E) – TÁMASZKODÁS, SZÁRONLÉT – követelményei szakáganként és: ejtsünk szót a rollkur-ról is!
F) – EDZÉSPROGRAMOK FELÉPÍTÉSE – szakáganként (pl. ugorjon-e egy díjló? mennyit járjunk terepre? dolgozzon-e nyereg alatt egy fogatló? és ha igen, mennyit?)
G) – BIZALOM – fiatal ló esetében a bizalom elnyerése (már csikókortól!), majd a lovasba vetett bizalom a belovaglás kezdetén, illetve rosszz élményekkel bíró ló bizalmának visszaszerzése, felépítése (a lovas, vagy egyes szituációk iránt)
H) – LOVAS NÉLKÜLI MUNKÁK – kapcsolat, körkarám, futószárazás, munka hosszúszáron, szabadon ugratás stb.
I) – FELSZERELÉS, SEGÉDESZKÖZÖK, SEGÉDSZÁRAK – mi hasznos és mikor? mi árt? mi az önbecsapás?

#246 Guest_messi_*

Guest_messi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 20. - 11:26

Kedves Haf-Shire, Az én preferencia sorrendem a következõ lenne: G) – BIZALOM H) – LOVAS NÉLKÜLI MUNKÁK D) - KIKÉPZÉSI SKÁLA F) – EDZÉSPROGRAMOK FELÉPÍTÉSE A) - BEMELEGÍTÉS E) – TÁMASZKODÁS, SZÁRONLÉT I) – FELSZERELÉS, SEGÉDESZKÖZÖK, SEGÉDSZÁRAK C) - ÁTKÉPZÉS B) - VERSENYZÉS - MENEDZSELÉS

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 20. - 15:26

Nem egyszerû sorrendet állítani, de... G) – BIZALOM H) – LOVAS NÉLKÜLI MUNKÁK E) – TÁMASZKODÁS, SZÁRONLÉT C) - ÁTKÉPZÉS A) - BEMELEGÍTÉS ------------------------------- I) – FELSZERELÉS, SEGÉDESZKÖZÖK, SEGÉDSZÁRAK D) - KIKÉPZÉSI SKÁLA F) – EDZÉSPROGRAMOK FELÉPÍTÉSE B) - VERSENYZÉS - MENEDZSELÉS Kimondott sorrendet érdeklõdés terén nem tudok ezek között állítani, inkább úgy mondanám, h a felsõ csoport érdekel jobban, az alsó meg kevésbé, de szintén (a csoportokon belül a sorrend csak piciken múlik és rugalmas) :)

#248 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 29. - 10:47

Köszönöm a hozzászólásokat meg a véleményeket itt is meg mail-ben is. A jelentkezés viszont szûkül...

#249 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 29. - 12:29

Egy ujabb vitainditónak jó lenne az e havi St.Georgban megjelent Monica Theorodescu-val készült interjú,melnyek a cime: A birók a helytelen kiképzést értékelik?
Egy mondat ebbõl a cikkbõl:
"Zu viele pferde sind einfach nur dressiert"...

Érdekes megközelités...szerintem!

#250 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 29. - 12:34

Igen, érdekes lehetne egy nap az elbírálás szemszögébõl - ez ugyan bizonyos szakágakban hangsúlyosabb, bizonyosakban egy kicsit kevésbé, de mindenképpen rávulágít az alapkiképzés mikéntjére. Díjlovaglás, reining, military, fogat, voltizs... - kiemelten hangsúlyos, de az ugrásban, lovasíjászatban, távlovaglásban sem vonatkoztathatunk el tõle. És sajnos igaz a megközelítés... Sok lovas az eszközöknél leragadva bennük látja a célt, vagyis feladatorientált és nem állapotra törekszik... és a bírók ezt nem mindig határolják el elég élesen. A szemléletmódon változtatni csak akkor lehetne, ha a bírói megközelítés egységesen és erõteljesen, bátran hangsúlyozná a különbséget. Szívesen meghallgatnám errõl Dr. Mándi Barnabást, aki abban a kitüntetésben részesül, hogy a 2088. évi pekingi olimpiai játékokon fog bíráskodni...

#251 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 29. - 12:41

Szívesen meghallgatnám errõl Dr. Mándi Barnabást, aki abban a kitüntetésben részesül, hogy a 2088. évi pekingi olimpiai játékokon fog bíráskodni...

Már azt is nekik itélték? :hu: :D :D :D
Szeretném,ha Dr. Mándi Barnabást látnám azon az olimpián! lennék az irnoka.... :D :D

#252 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 29. - 19:05

Jól van na, attól, hogy a lovaglás Hong- Kong, attól még csak úgy fogják hívni az egészet, hogy Pekingi Nyári Olimpiai Játékok... :D Ja és közben látom, hogy igazából a 2088-on kötözködtél... :D Na ja, írnokoskudjunk együtt és akkor már tuti mindannyian jól jártunk... :ang:

Edited by Haf-Shire, 2007 december 29. - 19:06.

#253 Mogyoró

Mogyoró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 66 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 29. - 20:34

1 fõ Mogyoró jelentkezik a jan. 19-i elõadásra.

#254 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 30. - 12:42

Sziasztok,
engem a természetes lovaglás témaköre érdekel leginkább (ami most ebben a formában, ugye nem lesz), de ettõl még töretlen lelkesedéssel fogok résztvenni a második felvonáson is :cool:
A témák nálam kb. ilyen sorrendben állnának:
G) BIZALOM, H) LOVAS NÉLKÜLI MUNKA, D) KIKÉPZÉSI SKÁLA, E) TÁMASZKODÁS, C) ÁTKÉPZÉS

Haf-Shire!
A következõ elõadás alkalmával volna esély pl. Mészáros Gyulát látni és hallani ?

Üdv és BÚÉK Minden Lóbarátnak

#255 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2008 január 4. - 13:14

300 fölött járnak a jelentkezések - bár most több ember helyét készülünk egy kicsit megoldani, de aki még jelentkezni akar, az most tegye...

#256 Guest_Gerjén_*

Guest_Gerjén_*
  • Guests

Közzétéve 2008 január 4. - 13:53

Jujjujj, én is szeretnék jelentkezni! :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 4. - 20:38

Ezek szerint egyeseknek sûrû napjuk lesz 19-én :kv:
http://www.lovasok.h...dex.php?i=24499

#258 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 5. - 13:24

Most szúrt szemet nekem is. Ki van számolva rendesen.

#259 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2008 január 5. - 15:29

Legalább amolyan igazi lószagú nap lehet a téli álmosságban.

#260 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 5. - 18:03

Én most jelentkez januar 19-re. Nekem van ott egy hely, mely várni engem december óta. Én már akkor tenni fel kéz, hogy menni január. Most megint teszem kezem felfele. Tessék észrevenni kéz a magasban!

#261 tücsök

tücsök

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.282 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 5. - 18:37

Van fennt valahol egy jelentkezési lista (azokról, akik már leadták)? Félek, nehogy eltûnjek a süllyesztõben :)

#262 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2008 január 5. - 21:50

tücsök, mindenki aki eddig ciripelt, meg van! Te is ! :D

Edited by Haf-Shire, 2008 január 5. - 21:51.

#263 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 6. - 14:00

Az is aki még régen jelentkezett? :rolleyes:

#264 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2008 január 6. - 16:05

babszem is van...

#265 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 6. - 17:12

Szeretném mégis lemondani a jelentkezésemet, valószínûleg nem fogok tudni ott lenni (a +1 fõmmel egyetemben) az elõadáson, így nem szeretném tovább mások elõl foglalni a helyet.

#266 Brigi.horse

Brigi.horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 247 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 7. - 0:02

Elküldtem a jelentkezésemet e-mailben. (3 fõ)

#267 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 7. - 9:33

Kisbéri tett már rá utalást korábban, de én újra megemlíteném: a szervezõk munkáját és a rendezvény gördülékenységét nagy mértékben elõsegítené, ha mindenki idõben megérkezne a regisztrációhoz. Legutóbb rendkívül bosszantónak találtuk, hogy a késõnjövõk miatt csúszott a kezdés, pláne, hogy várakozás közben kockára fagytunk csak nem ilyen vigyorogva. Posted Image Ha mi Magyaroszrszág keleti csücskeibõl meg tudtunk érkezni 9 után valamivel, akkor ez bizonyára másoknak sem lehetetlen vállalkozás. Babszem pl. 4-kor kelt, hogy az elsõ debreceni IC-t elérje. :yeah:

#268 Chronos

Chronos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 304 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 7. - 9:41

Chronos+1 fõ, de a +1fõ bizonytalan. Köszönöm! Testsúly-, szár-, csizmasegítségek nagyon érdekelnek!

#269 Taxis

Taxis

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 318 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 7. - 17:50

Én még beférek? Ha igen, akkor jelentkezem.

#270 Chronos

Chronos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 304 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 7. - 21:43

Chronos+1 fõ, de a +1fõ bizonytalan. Köszönöm!

Testsúly-, szár-, csizmasegítségek nagyon érdekelnek!

Csak Chronos!

#271 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2008 január 8. - 10:34

Eddig mindenkit rregsiztráltam és ezzel LE IS ZÁROM A JELENTKEZÉSEKET. Rengetegen vagyunk - de nem akartam abba a hibába esni, mint a múltkor. Pontosan töltöttema létszámot, 150 embert elküldtem és a le nem mondott jelentkezések miatta helyszínen kiderült, hogy még 70 ember befért volna! Kérem tehát, hogy - aki mégse gyün, az mondja le, - aki jön, ahogy ori és kérte, érkezzen legalább egy fél órával elõtte. Van meleg helyiség, forralt bor, forró tea, de ne a késõn jövõk miatt csússzunk 1/2 órát vagy többet - tiszteljétek meg ezzel az elõadókat és egymást is. - az érkezésnél számoljatok idõta beléptetésre, a regisztrációra - bár gyorsabb lesz mint a múltkor sokkal, de többen is leszünk...

#272 Szélvész

Szélvész

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 8. - 19:53

Én viszont ha lehet akkor Csikasz és HH helyét megpályáznám. :) Szélvész + 1 fõ Elõre is köszönöm szépen

#273 Blue

Blue

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 485 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 9. - 18:29

Blue is meg van? :) Gogana lemondta, helyette viszek egy Leont.

#274 gogana

gogana

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 85 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 9. - 22:23

Blue is meg van? :) Gogana lemondta, helyette viszek egy Leont.

gogana hivatalosan nem mondta le, mert tudta, hogy Blue visz helyette vkit :D
És gogana barátnõje is jön, tehát a létszám változatlan (tudjátok, mint a határõrös viccben: 1 fõ kilépett a határon, 1 fõ belépett, az ország népessége változatlan) :gm:
Bocs az offért. :)

#275 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2008 január 9. - 23:28

Feloldom a vesztegzárat. Még lehet egy ideig jelentkezni, hozzájutottunk a helyszínen egy nagyobb teremhez. Viszont továbbra is csak a regisztráltakat tudjuk beengedni, mert ha ez a létszámkeret is betelik, akkor zárok ismét.

#276 Szélvész

Szélvész

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 10. - 20:52

Én mindenképpen szeretnék akkor résztvenni a rendezvényen. Szélvész +1fõ köszönöm

#277 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 10. - 21:48

Na, mielõtt elfogynak a helyek... :kv:

... Dé + 1 fõ is feliratkozna a listára.

(Amennyiben ez így érvényes. Ha kell írni mailt, v késõbbi idõpontban megismételni a jelentkezést, én is csatlakozom a tájékoztatásra áhítók táborához :))

Akkor szeretnék ehhez a jelentkezéshez + még egy fõt kérni. Azaz a végleges Dé + 2 fõ ( ebbõl a plusz 2-bõl az egyik én vagyok, azért írom most ezt én, és nem Dé. :D ) Köszi! :)

#278 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 15. - 11:26

Sajnos le kell, hogy mondjam a megjelenésemet + a 2 fõmet. :( Bocs, hogy ennyire az utolsó napokban.

#279 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 15. - 11:42

Kinga nem találom a mélt. Ezért itt jelezném, hogy mégsem 3, hanem 4 ember menne velem együtt. Neveket nem tudok írni, mert korral jár a hülyeség, de szalonnát viszünk mindenképp. :D

#280 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 15. - 21:24

1 fõ Méz jelentkezik. Mail küldve. :)

Sajnos közbe jött valami, így nem tudok ott lenni. Elnézést kérek. Jancsó Rita/Méz