Védjük a környezetet!
Közzétéve 2013 január 25. - 6:42
Közzétéve 2013 január 25. - 8:25
Pedig de. Nevezhetnék környezetvédelmi termékadónak is, a lényeg ugyanaz.
Tényleg nem. Egészen pontosan úgy mûködik a dolog (normális ágazatokban), hogy a termékdíj fizetés alól mentesülnek azok a gyártók, amelyek belépnek egy hulladékgazdálkodási koordináló (nonprofit) vállalatba. Ez a vállalat foglalkozik a hulladék begyûjtésével, újrahasznosításával illetve megsemmisítésével, és ennek költségeit rávarrja a tagokra. E módon az összeg arra fordíttatik, amire kell, és még a gyártók is jobban járnak egy kicsivel, de legalábbis nincs rossz szájízük, mert nem nyomtalanul tûnik el a pénzük a nagykalapban, hanem arra fordíttatik, amilyen jogcímen szedik tõlük. Egyébként meg beépítik az áraikba, és végül úgyis a végfelhasználó fogja megfizetni, de arra viszont könyörtelenül ráverik, és nem tud kibújni alóla azzal, ha az éj leple alatt kiviszi a szemetet a kirándulóerdõbe.
Közzétéve 2013 január 25. - 11:26

Közzétéve 2013 január 25. - 11:51
Közzétéve 2013 január 25. - 18:21
Valamikor régen valóban így volt, de amit leírtál, az a jelenlegi valóságnak már nem felel meg.
Miért, most mi van helyette?
Amúgy apudnak igaza van, de erre csak annyit tudok mondani: basszák meg! Vissza akarom kapni a kádári Magyarországot, ahol még a telefonkönyv is csak 6 évente jelent meg, a jogtár meg majdhogynem kõtáblába volt vésve. A fasz tudja azt követni, hogy mit talál ki ez a sok túlfizetett léhûtõ a Parlamentben.
Nekem csak az üt szöget, amennyiben van lehetõség spórolni ezen az úgyis kötelezõ díjfizetésen, tuti a lakosság egy része inkább nem a szemetesbe ürítene ezek után. Kíváncsi leszek a tapasztalatokra.
Pontosan ezt mondom én is! Olyan rendszer kell, amit nem lehet kijátszani, és akkor nem viszik a szemetet az erdõbe, meg nem dobálják be az elhagyott kertekbe.
Közzétéve 2013 január 25. - 23:47
Üdv a fedélzeten. Vagyunk itt egy páran szakmabeliek, és mégis idõnként egy jogász kioszt mindenkit. ;)
Amennyiben ezt nekem szantad, en most csinalom a masodik szakdiplomamat a temaban. Te mibol is diplomaztal 'szakmabelikent'?
'Everything that is done for us, without us, is not ours.'
Közzétéve 2013 január 26. - 8:11
Amennyiben ezt nekem szantad, en most csinalom a masodik szakdiplomamat a temaban. Te mibol is diplomaztal 'szakmabelikent'?
Elektronikai hulladék visszagyûjtésébõl, újrahasznosításának és újrahasználatának módozataiból. Akkoriban divatos téma volt.
Közzétéve 2013 január 26. - 10:10
Közzétéve 2013 január 26. - 10:41
Elektronikai hulladék visszagyûjtésébõl, újrahasznosításának és újrahasználatának módozataiból. Akkoriban divatos téma volt.
OKJ? Nekem anno azt allitottad, nincs diplomad. Mondjuk nekem ennek ellenere nem jut eszembe megjegyzeseket tenni a hozzaszolasaidra ilyen alapon, pedig nekem nem egy szuk teruletrol van diplomam es munkatapasztalatom. Ugyhogy ujfent megkerlek, fogd vissza magad es probalj a targynal maradni. Elore is koszi.
Közzétéve 2013 január 26. - 14:12
Mondjuk nekem ennek ellenere nem jut eszembe megjegyzeseket tenni a hozzaszolasaidra
Dehogynem, folyamatosan megjegyzéseket teszel a hozzászólásainkra ilyen alapon, mindenkit leoltasz, hogy "de nekem van igazam mert most csinálom belőle a másoddiplomámat neked meg még diplomád sincs csak egy emelt szintű okj-d" És akkor még én fogjam vissza magam? Tudod mi vagy te? Egy diplomasznob!
Az íróasztal mögötti aktatologatást meg munkatapasztalatnak nevezni finoman szólva is LOL.
Edited by Kocalovas, 2013 január 26. - 15:09.
Közzétéve 2013 január 26. - 14:39
Mi meg faluszél de nem tanya hivatalosan, a következõ házhoz már nem vezették ki a vizet sem, mert az meg tanyaként volt nyilvántartva, kisebb területtel mint a miénk, illetve kb 20 méterre a szemben lévõ háztól. Agyrém.A héten próbáltam elintézni a szemétszállítást. Októberben költöztünk egy 6 éve lakatlan tanyára. Hivatalosan tanya, gyakorlatilag faluszél. Nem sikerült, mert ide már nem jön ki a kukásautó, csak a buszfordulóig, ami 2 tanyával beljebb van. Egy tanyabokorral kijjebb ingyen tesznek le konténert, de a "mi" 3 tanyánk fehér folt... Mondjuk, nem nagyon bánom, hogy nem kell havi + 2300.- Ft-ot fizetnem. Hetente 1x járok be a városba busszal, viszem be a lakótelep kukájába azt az 1 pici zsák mûanyagot, amit nem tudunk (akarunk) elégetni vagy komposztálni.
Szóval én meg azt szeretném megoldani, hogy ne vigyék innen a szemetet. Van szelektív gyûjtés ingyen, elviszik hetente ház elõl, a központban meg kihelyezett gyûjtõk az üvegnek, kb havi egyszer rakjuk ki a kukát már, abban is a környékrõl összeszedett szemét van nagyjából. Valami változás van itt-e téren, azt még megvárom, aztán bepróbálkozom.
Közzétéve 2013 január 26. - 15:12
ide már nem jön ki a kukásautó, csak a buszfordulóig
A haveromnál ugyanez volt a helyzet, egyszer megvárta a kukásautót, és megvesztegette a kukásokat, hogy vigyék el tõle a szemetet. Azóta kimegy a kocsi. Igaz, nem sárga csekken fizeti a kukadíjat, hanem kp-ban a sofõrnek, de viszik.

Közzétéve 2013 január 26. - 16:01

Közzétéve 2013 január 27. - 12:29
Dehogynem, folyamatosan megjegyzéseket teszel a hozzászólásainkra ilyen alapon, mindenkit leoltasz, hogy "de nekem van igazam mert most csinálom belőle a másoddiplomámat neked meg még diplomád sincs csak egy emelt szintű okj-d" És akkor még én fogjam vissza magam? Tudod mi vagy te? Egy diplomasznob!
Az íróasztal mögötti aktatologatást meg munkatapasztalatnak nevezni finoman szólva is LOL.
Bocs, de pont arrol van szo, hogy ez nem egy szakmabelieknek szolo topik, tehat felesleges megjegyzeseket tenni barkinek is a hozzaszolasara szakmai alapon. Nem is tettel, csak az enyemre, erre mondtam, hogy ezen felesleges turaztatni magadat, de ha mar megtetted, akkor legalabb ne a 'szakmaisag' moge bujva tenned egy altalanos kornyezetvedelemrol szolo topikban, mert csak magadat teszed nevetsegesse a 'szakertozessel'. Inkabb igyekezz a temanal maradni ahelyett, hogy masok munkajara teszed a dehonesztalo megjegyzeseket, mert ez meg egyszeru tahosag. Mivel ertesz hozza allitasod szerint, valaszolnal esetleg akkor arra a kerdesemre, hogy most mi van a csomagolasi hulladekot koordinalo szervezet helyett? Annyit tudok, hogy allamositottak 2011 nyaran.
A kukasok vesztegetese egy remek gyakorlat, ki kellene terjeszteni meg egy csomo mas foglalkozasra, hatha javulna a munkamoral.
Edited by forkissima, 2013 január 27. - 12:32.
Közzétéve 2013 január 27. - 13:16
Közzétéve 2013 január 27. - 15:50

Közzétéve 2013 január 27. - 17:02
Közzétéve 2013 január 27. - 17:23

Közzétéve 2013 január 27. - 18:05
Edited by agrobe, 2013 január 27. - 18:06.
Közzétéve 2013 január 27. - 21:13
Saby, ugord át!
Ahogy Feri bácsi elmésen megjegyezte: Forkissima és Saby kettesben kocsizhatnának, annyira összeillenek.

Viccet félretéve. Elvileg be kell majd vezetni a szemétszállítóknak a méricskélést. Amennyi a szemét, annyit fizet a páciens!
Épp az idén láttam ilyet a labancoknál. A házigazdám neje egy napig õrjöngött, mert jött nekik valami csomagolóanyag, ami valami összeragasztott, felfújható papír-nejlon kombináció volt, és hogy õ ezt most a szelektívbe nem tudja betenni, a vegyeset meg 1 euroért viszik kilónként... Végül az lett, hogy amikor jöttem haza madzsarsztánba, magammal hoztam, és bekúrtam a határ után az elsõ lakótelepi konténerbe, gondolom, azóta már boldogan el is fûtötték a szemétégetõmûben. De azért rém szánalmas volt a probléma.
És igen, ha ezt idehaza bevezetni halálos vétek, a magyar gyomra ezt nem fogja bevenni, mindent el fog borítani a szemét, és a végén többe fog kerülni közmunkásokkal összeszedetni, meg minden kuka mellé rendõrt állítani, mint amennyi bevétel jön belõle.
És egyébként is egy rém pitiáner dolog azon a vesszõparipán nyargalászni, hogy ki rakta félig a kukáját, és ki tömte meg... vérlázító, hogy valaki ilyen faszságok kitalálásáért még fizetést is kap brüsszelben. Atomot az atomiumra!
Nem egyet ismerek, aki inkább a kályhába rakja.
Én is szoktam. Pl. az elhordott ruháim tipikusan ott végzik. De a banánhéjak is. Meg az összes rohadt reklámújság. A franc fogja majd még kötegelni, meg a szelektívbe cipelni a gagyiáruházak kéretlen szarait!
A kéményem meg klín tiszta. Egy felfûtött cserépkályha tûztere 800 celsiust is eléri (ezt onnan tudom biztosan, mert ha kidobott bútorral fûtök, az aluminium veretek meg zsanérok meg szoktak olvadni), ott már tökéletes az égés, nincs korom, fél vödörnyit sem szed ki a kéményseprõ egy szezon után.
Közzétéve 2013 január 27. - 21:40
Kisebbségi komplexust írtam, de mindegy. Csak próbáltam jelezni, hogy az utóbbi időben produkált hozzászólásaid szeintem nem méltók hozzád. Tudsz ennél jobbatNekem nem fog fájni, hiányozni, ha nem olvasod, ezek szerint most sem olvastad, semmilyen kisebbségi "fröcsögés" nem volt benne.

Edited by Saby, 2013 január 27. - 21:56.
Közzétéve 2013 január 27. - 21:40
Közzétéve 2013 január 27. - 21:42
És igen, ha ezt idehaza bevezetni halálos vétek, a magyar gyomra ezt nem fogja bevenni, mindent el fog borítani a szemét, és a végén többe fog kerülni közmunkásokkal összeszedetni, meg minden kuka mellé rendõrt állítani, mint amennyi bevétel jön belõle.
És egyébként is egy rém pitiáner dolog azon a vesszõparipán nyargalászni, hogy ki rakta félig a kukáját, és ki tömte meg... vérlázító, hogy valaki ilyen faszságok kitalálásáért még fizetést is kap brüsszelben. Atomot az atomiumra!
A magyar kormanynal reklamalj, a 2008/98/EK rendelet egy keretiranyelv, ami azt jelenti, hogy a szelektiv hulladekgyujtes vegrehajtasanak mikentjet a tagallamokra bizza. Nem csak Magyarorszagon sikerult nem tul felhasznalobarat modon ezt megoldani sajnos. Pedig a szemet ertekes.
Közzétéve 2013 január 27. - 22:05
Felénk az öregek nem tüzelnek, hanem bûzölögtetnek.
Ja, nagyon kezdõ koromban én is így tüzeltem. De azóta már tudom, hogy sokkal jobb a kályha hatásfoka, ha sok levegõvel, nagy lángon, gyorsan leégetem a fát, aztán lezárom az ajtókat, mint hogyha lefolytva pislákol, és rakhatom egész nap. Ebben a fûtési szezonban (tavaly november óta) a héten érek az elsõ kaloda bükk végére (32nm-emre), pedig itt folyamatos 21 fokot tartok. Nagyon meg vagyok elégedve ezzel az eredménnyel.
Közzétéve 2013 január 28. - 10:30
Közzétéve 2013 január 28. - 11:45
Illetve van egy zöld, amibe vegyesen(!) kell dobni a meghatározott hulladékféleségeket. Azért külön kukásautó jön, máshová is viszik, ahol szétválogatják, a kukáért sem kellett fizetni.
Éz mekkora egzisztencia... "te hol dolgozol?" "a zeméttelepen válogatok." :-)
Közzétéve 2013 január 28. - 12:16
Éz mekkora egzisztencia... "te hol dolgozol?" "a zeméttelepen válogatok." :-)
He legyel sznob.

Közzétéve 2013 január 28. - 13:31
Edited by agrobe, 2013 január 28. - 13:32.
Közzétéve 2013 január 28. - 15:40

Közzétéve 2013 január 28. - 19:54
Közzétéve 2013 január 29. - 1:58
Kedves Forkissima, ebbõl lett valami?
http://www.treehugge...rs-in-2012.html
Model teszteles tavaly nyaron Southamptonban, az alapjan most rakjak az elso hajohoz ossze a finanszirozast.
Közzétéve 2013 január 29. - 7:39
Közzétéve 2013 január 29. - 11:12
Azt azért megjegyezném, hogy egy vitorlás élettartama kb. az ötöde egy gõzhajóénak. A humánerõforrás igényérõl nm is beszélve... nem véletlenül ment ki a divatból.
Teherhajokra rakott vitorlakrol van szo, kozepes meretu teherhajokra. A vitorlasok nem mentek ki a divatbol, en legalabbis amikor tudok vitorlasokon logok.
Közzétéve 2013 január 29. - 12:58

Közzétéve 2013 január 29. - 18:19
1921-ben épült, és még megy, az az ötöde?Azt azért megjegyezném, hogy egy vitorlás élettartama kb. az ötöde egy gõzhajóénak. A humánerõforrás igényérõl nm is beszélve... nem véletlenül ment ki a divatból.
8 ezer tonna hasznos tehercipelõ kapacitás, 15 ember, az sok?
Közzétéve 2013 január 29. - 18:58
1921-ben épült, és még megy, az az ötöde?
Mese habbal. 7-8 évenként szétrohadtak, szárazdokk, hajóács...
8 ezer tonna hasznos tehercipelõ kapacitás,
Egy közepes motoros a dupláját viszi.
15 ember, az sok?
Az nem lenne sok... de nem annyi. 40 körül.
Egy motorhajó meg a fele.
15 az inkább egy szolgálat lehet. Közben másik 15 pihen. A maradék tíz meg az egyéb: orvos, szakács, chef-stewart stb.
Közzétéve 2013 január 29. - 20:30

Edited by Ernest, 2013 január 29. - 20:55.
Közzétéve 2013 január 30. - 16:23
http://www.independe...st-8461570.html
Közzétéve 2013 január 30. - 17:51