Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Érdekesség

• Please log in to reply
8980 válasz a témához

#241 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 12. - 22:18

Egyértelmûen manipulált a kép, csak a hátát húzták le és annyi. Látszik azon is, hogy a bordák összekoppannak a hát közepén - se gerinc, se gerincnyúlványok.Nekem is volt már ilyen próbálkozásom, de nem arattam vele egyértelmû sikert Posted Image [url="http://"http://kep.tar.hu/kotenbatir/images/pic821919.jpg"]http://kep.tar.hu/ko...s/pic821919.jpg[/url]

#242 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 12. - 22:29

Igen, emlékszem,(látom is Posted Image ) mikor a kosfejû lipicaidnak csukafejet csináltál.. Posted Image Valóban jobb volt az eredeti...De azt hiszem Zsubaba képét kinyomtatom és elviszem túlsúlyos barátnõmnek, hogy ilyen lesz a lova, ha sokat ül rajta... :D Posted Image

#243 Afi

Afi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 438 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 12. - 22:48

pedig már mondtam volna,hogy hüüüüüdeszééép paci :D

#244 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 12. - 22:50

Afi!Tényleg nincs humorod.Most már fix. Posted Image

#245 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 12. - 22:59

RC!Afival, Te milyen jól elcseverészel!Én itt halálra röhögöm magam!! :D :D :D

#246 Afi

Afi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 438 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 12. - 23:13

[ Március 12, 2003, 22:13: Az üzenetet átszerkesztette: Afi ]

#247 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 12. - 23:15

Afi!Ne fogd vissza magad!Tudod! Ami a sziveden az a számon! :D

#248 Afi

Afi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 438 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 12. - 23:15

Születési idõ: December 13, 1901 egy ilyen vén szatyor nekem ne beszéljen tongue.gif És valahogy tényleg vicces,hogy megpróbál valaki fórumon keresztül bírálni.

#249 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 12. - 23:24

Ilusta!Nem rendes tõled, hogy az amúgy is korlátolt képességût még bujtogatod is.Pláne, hogy még beteg is! :D Aficska!Olvass már rendesen.Nem dec.13.Az a Luca széke.Valamit elnéztél.Küldd be apádat!Ovis.

#250 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 13. - 10:28

idézet:
Eredeti szerzõ: zapolya: Ez nem annyira pozitív érdekesség: megjelent a HVG-ben egy cikk "Jurták népe" címmel, egy magyarföldi családról, ahol a szülok nem járatják iskolába a gyerekeiket, és jurtában laknak, LOVAGOLNAK, stb. A szüloket perlik kiskorú veszélyeztetése miatt. Még nem tartok a cikk végén, de kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belole. [/QUOTE]Válaszolok saját magamnak. ;) Most jelent meg a HVG-ben:" Megrovás a jurtalakóknak Mégiscsak bûncselekményt követett el Gyöngy Oszkár és felesége, amikor - mostanra már 13 és 17 éves - lányaikat elvi-világnézeti okokból nem engedték iskolába járni, ám ennek a tettüknek olyan csekély a társadalmi veszélyessége, hogy a legenyhébb büntetés kiszabása is indokolatlan. A Zala Megyei Bíróság múlt pénteki, immár jogerõs ítéletében felülbírálta az elsõ fokon kimondott felmentést (HVG, 2002. június 1.), de mindössze megrovásban részesítette a szülõket. A fõként állattartással foglalkozó, nomád jurtában élõ Gyöngyék - az anya korábban tanítónõ volt - Fa Ágnes igazságügyi szakértõ döntõnek bizonyult véleménye szerint gondosan, szeretetteljes légkörben nevelték, és tõlük telhetõen tanították a lányokat, és az állami beavatkozás ennél az életmódnál sokkal inkább veszélyeztette volna a kiskorúakat."Elég sokáig tartott míg eldöntötte a bíróság.

#251 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 16. - 10:57

Doppingbotrány OlaszországbanAz olasz rendõrség 62 lósportban érdekelt személy ellen indított vizsgálatot doppingolás gyanúja miatt: az 58 edzõt és zsokét, valamint négy versenyszervezõt érintõ ügyben az a vád, hogy rendszeresen tiltott szerekkel serkentették jobb teljesítményre a lovakat.A milánói laborban elvégzett tesztek közül 72 esetben kokaint mutattak ki a versenylovak szervezetében, emellett több alkalommal más szerek nyomaira is bukkantak.A nyomozást követõen az ügyészség várhatóan csalás, állatkínzás és kábítószer-birtoklás miatt emel majd vádat.

#252 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 17. - 11:10

idézet:
Eredeti szerzõ: zapolya:
idézet:
Eredeti szerzõ: zapolya: Ez nem annyira pozitív érdekesség: megjelent a HVG-ben egy cikk "Jurták népe" címmel, egy magyarföldi családról, ahol a szülok nem járatják iskolába a gyerekeiket, és jurtában laknak, LOVAGOLNAK, stb. A szüloket perlik kiskorú veszélyeztetése miatt. Még nem tartok a cikk végén, de kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belole. [/QUOTE]Válaszolok saját magamnak. ;) Most jelent meg a HVG-ben:" Megrovás a jurtalakóknak Mégiscsak bûncselekményt követett el Gyöngy Oszkár és felesége, amikor - mostanra már 13 és 17 éves - lányaikat elvi-világnézeti okokból nem engedték iskolába járni, ám ennek a tettüknek olyan csekély a társadalmi veszélyessége, hogy a legenyhébb büntetés kiszabása is indokolatlan. A Zala Megyei Bíróság múlt pénteki, immár jogerõs ítéletében felülbírálta az elsõ fokon kimondott felmentést (HVG, 2002. június 1.), de mindössze megrovásban részesítette a szülõket. A fõként állattartással foglalkozó, nomád jurtában élõ Gyöngyék - az anya korábban tanítónõ volt - Fa Ágnes igazságügyi szakértõ döntõnek bizonyult véleménye szerint gondosan, szeretetteljes légkörben nevelték, és tõlük telhetõen tanították a lányokat, és az állami beavatkozás ennél az életmódnál sokkal inkább veszélyeztette volna a kiskorúakat."Elég sokáig tartott míg eldöntötte a bíróság.
[/QUOTE]
idézet:
[/QUOTE]Kedves Mindenki, akit érdekel ez a nem mindennapi történet:Személyes szerencsémnek tartom, hogy ismerhetem és barátaimnak mondhatom a fent említett családot!Példa értékû, amit tesznek, ahogy gondolkodnak és élnek. Nem mondom, hogy követendõ, mert nem ismerek olyanokat rajtuk kívül, akik képesek lennének végigharcolni az Õ csatáikat - és itt most nem csak a Hatóságokka vívott háborúra gondolok!Hallatlanul karizmatikus emberek (fõként a családfõ), szeretetteljes légkörben élõ, értelmes, boldog, megelégedett CSALÁD (Így, csupa nagy betûvel)! Posted Image

#253 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 17. - 11:16

idézet:
Eredeti szerzõ: Porfelhõ: Doppingbotrány OlaszországbanAz olasz rendõrség 62 lósportban érdekelt személy ellen indított vizsgálatot doppingolás gyanúja miatt: az 58 edzõt és zsokét, valamint négy versenyszervezõt érintõ ügyben az a vád, hogy rendszeresen tiltott szerekkel serkentették jobb teljesítményre a lovakat.A milánói laborban elvégzett tesztek közül 72 esetben kokaint mutattak ki a versenylovak szervezetében, emellett több alkalommal más szerek nyomaira is bukkantak.A nyomozást követõen az ügyészség várhatóan csalás, állatkínzás és kábítószer-birtoklás miatt emel majd vádat. [/QUOTE]Felháborító! :mad: A Taigetoszra az összes pénzsóvár állatkínzóval - nincs bocsánat, demokrácia, tárgyalások, ejnye-bejnye, stb. - taszajtsák csak a mélybe valamennyit!! :mad:

#254 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 17. - 11:19

Csermely!Nem is tudtam, hogy ismered a családot! Posted Image Gratula nekik!! Posted Image

#255 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 23. - 13:37

Nézem, nézegettem egy Santa Fetõl Dél, Dél-Nyugatra lévõ lovardát. Az árakon kissé megütköztem.Mésfél óra lovaglás 40 USD (9.360.- Ft)*Két óra lovaglás 50 USD (11.700.- Ft)*Három óra lovaglás 60 USD (14.040.- Ft)*Egynapos túra ebéddel 120 USD (28.080.-)* Ft* A Postabank által tegnap megadott kereskedelmi dollár-ráfolyam

#256 Sac

Sac

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.950 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 23. - 13:40

Posted Image

#257 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 23. - 13:53

Most mit ütköztök meg ezen?Tudvalevõ, hogy ott 10x többet keresnek havonta!De, ha rosszul tudom, akkor netán az is felmerül bennem, hogy tessék megfizetni az élvezeteket! :D Mint itthon! :D

#258 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 23. - 14:20

Ilyeneken én is meg tudok lepõdni, hogy milyen drága sport is ez!Pl.: magyar tanárnõ, kiment Svájcba, két gyermeke van, egy fizetésbõl: ház, Alfa Romeo 156, mindenféle szakkörre járnak a gyerekek (zongora, gitár, furulya, úszás, stb.), minden nyáron tengernél nyaralnak, minden télen 2-3 hetet síelnek, és mégis 3-szor meggondolta, hogy beirassa-e a 10 éves kislányt lovaglásra, mert olyan drága! :eek: Itthon voltak Magyarországon és itt kezdtük el tanítgatni a kislányt lovagolni és mivel látta milyen tehetséges hozzá, valamint mennyire "megfertõzõdött", csak beiratta! Azóta minden suliszünetben felrakja a gyereket a repülõre és a nagyszülõk minden nap kihozzák lovagolni. Rengeteget fejlõdött! Olyan lovakat is gyönyörûen összeszed, amivel egy felnõtt még ügetni sem tud!Én nagyon irigylem a tehetségét! Posted Image

#259 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 25. - 14:10

...Szerintem érdemes elolvasni Posted Image [url="http://"http://www.zoldmagazin.com/belso/hippoterapia.html"]http://www.zoldmagaz...ppoterapia.html[/url]

#260 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 26. - 9:31

Szereztem [url="http://"http://www.distinct.hu/kundk/kepek/icon/page_01.htm"]pár új vigyorit.[/url] Használjátok egészséggel! Posted Image

#261 Lear

Lear

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 677 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 26. - 17:39

Köszi KundK, nagyon jók!

#262 Ferenc

Ferenc

Vágtabetolós

• Fórumtag
  • 866 hozzászólás

Közzétéve 2003 május 1. - 1:33

Horror [url="http://"http://kep.tar.hu/vagtabetolos/images/pic2284897.jpg"]Csak erõs idegzetüeknek![/url]

#263 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2003 május 1. - 9:24

idézet:
Eredeti szerzõ: Ferenc: Horror [url="http://"http://kep.tar.hu/vagtabetolos/images/pic2284897.jpg"]Csak erõs idegzetüeknek![/url] [/QUOTE]Azt nem értem, hogy mi a francért kell nekem minden ilyet megnéznem....!Nagyon durva...! Posted Image :eek:

#264 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2003 május 1. - 10:06

Posted Image

#265 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2003 május 1. - 12:21

Szerintem ez kamu. Nézzétek meg ezt: [url="http://"http://www.clarefm.ie/news/2002/august/16.htm"]http://www.clarefm.i...2/august/16.htm[/url] Kísértetiesen hasonló eset nem? És ez is manipulált képnek tûnik. Ha jobb minõségûek lennének ezek a képek, pontosan meg lehetne mondani, melyik részeket és hogyan manipulálták. Pár gyanús dolog azért így is látható: nincs vér, egyik képen sem látszik a ló teste a kocsin belül, tükrözõdések stb. Ja, és a második képen a kocsi egy parkolóban áll. [ Május 01, 2003, 12:22: Az üzenetet átszerkesztette: Huxley ]

#266 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2003 május 1. - 13:09

Én meg azt nem hiszem el, hogy a második autóból az ember élve jött ki... Mert hogy minimum, hogy a ló feje lekoccolta... meg az üveg is kicsit ráhullott... :eek:

#267 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2003 május 1. - 13:34

A második képet én sem nagyon akarom elhinni... És azt is kétlem, hogy egyben törik be a szélvédõ, legyen az bármilyen hûdespéci törésálló, vagy nemtommilyen. Ha belezúdul egy 600 kilós valami, akkor az a minimum, hogy az üveg úgy ahogy van, széttörik... ráadásul, a kocsin kívül se látok nagyon szilánkokat... :rolleyes:

#268 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2003 május 1. - 13:58

Ape! Az ilyen üvegek nem nagyon szoktak szilánkosra törni, hanem csak pókhálósak lesznek, és ilyen "hajlíthatós" izé lesz... Szal valamilyen szinten egyben marad az üveg :rolleyes:

#269 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2003 május 1. - 15:17

Mindegy, a második képrõl nem hiszem el akkor sem. Posted Image Olyan mûnek néz ki a ló. Bár akkor már tuti nem sorolható a lovak közé szerencsétlen.Meg hát egy parkoló autóba???

#270 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2003 május 2. - 3:53

Szerintem ezek nem manipulált képek. Az elsõ képnél ha jobban megnézed, látszik is a tükrözõdés a motorháztetõn. A két eset nem véletlenül hasonlít - pontosan ez várható, ha egy autó elüt egy nagytestû patást, pl lovat, vagy szarvast. A motorháztetõ elkaszálja az állat lábait, a test pedig pont a szélvédõ magasságában van. Olvastam, hogy Finnországban sok ilyen baleset történik, csak jávorszarvassal, és itthon is volt már aki bevette a szarvast a szélvédõn, csak õ nem élte túl. A nõvérem orvos, és a sebészeten volt már ilyen esetük. A tag elé kifutottak a lovak, és az egyiket pont ugyanígy elütötte, de õ sem úszta meg, a tûzoltók vágták ki a roncsból, és napokig kómában volt.

#271 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2003 május 2. - 8:39

De ki az az aberrált állat, aki ilyenekkel szórakozik?? :mad:

#272 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2003 május 2. - 11:40

Barefoot!Én értem, amit mondasz, de azért az mégis hogy történhetett, hogy egy _parkoló_ autóba "szállt" be a ló? Én nem tudom... Hogy félreálltak vele? Erõsen kétlem... És nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem a második képen tényleg úgy tûnik, mintha csak egy olyan bábu lenne berakva (bár ennek kicsi a valószínûsége), mint pl. amin le vagy fotózva Bare a Napóleon (?) forgatásán...Ez csak egy hirtelen jött gondolat, az is lehet, hogy nem bábu, de nekem úgy tûnik. Posted Image

#273 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2003 május 2. - 21:36

Csak nekem tûnik logikusnak, hogy nem álltak neki a helyszínen kibontani a lovat az autóból, hanem elhúzták a legközelebbi parkolóba, hogy az utat addig használni lehessen?

#274 tomsawyer

tomsawyer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.115 hozzászólás

Közzétéve 2003 május 3. - 1:58

Hali!Én ettõl durvábbat is láttam egy pár évvel ezelõtt(itt a net-en).Ott a szarvas úgy ugrott az autó elé hogy az oszlop(mármint az autón ami a tetõt tartja)ketté csapta, az egyik fele az utastérben landolt a másik kint maradt(egyíébként itt, Magyarországon történt valamelyik autópályán).Broáf :mad: .

#275 Neduddki

Neduddki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

Közzétéve 2003 május 5. - 22:49

Hogy is van egy Örkény egypercesben? Ül a fazon a kocsiban, nozimûsort akar. Az újságosnál nincs aznapi, se tegnapi újság, de véletlenül már van egy holnapi. [url="http://"http://www.vilaggazdasag.hu/index2.php?app=cikk&datum=2003-05-06&d=2003-05-06&r=3&c=10"]nesztek, itt egy holnapi![/url] :D

#276 NauTiLUS

NauTiLUS

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 461 hozzászólás

Közzétéve 2003 május 6. - 8:39

idézet:
Eredeti szerzõ: Barefoot: Szerintem ezek nem manipulált képek. Az elsõ képnél ha jobban megnézed, látszik is a tükrözõdés a motorháztetõn. A két eset nem véletlenül hasonlít - pontosan ez várható, ha egy autó elüt egy nagytestû patást, pl lovat, vagy szarvast. A motorháztetõ elkaszálja az állat lábait, a test pedig pont a szélvédõ magasságában van. Olvastam, hogy Finnországban sok ilyen baleset történik, csak jávorszarvassal, és itthon is volt már aki bevette a szarvast a szélvédõn, csak õ nem élte túl. A nõvérem orvos, és a sebészeten volt már ilyen esetük. A tag elé kifutottak a lovak, és az egyiket pont ugyanígy elütötte, de õ sem úszta meg, a tûzoltók vágták ki a roncsból, és napokig kómában volt. [/QUOTE]Szerinted hány liter vér van egy lóban? és az mind hová tûnt? mert a képen nincs.

#277 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2003 május 6. - 8:49

Ha jobban megnézitek az autókat, szépen le vannak "ülve", tehát a súly bennük van. A második képen, ha figyelmesen nézitek, látszik, hogy az oszlopok is deformálódtak, ami megint csak arra utal, hogy ütközés volt. Nem tartom valószínünek, hogy a "manipulátor", ilyen részleteket is kreál.Szerintem valósak a képek, tehát én nem szeretnék lovat (sem) elcsapni! :(

#278 Ferenc

Ferenc

Vágtabetolós

• Fórumtag
  • 866 hozzászólás

Közzétéve 2003 május 6. - 10:11

idézet:
Eredeti szerzõ: NauTiLUS:Szerinted hány liter vér van egy lóban? és az mind hová tûnt? mert a képen nincs. [/QUOTE]Valószínûleg a 130-al közeledõ kocsi látványától megfagyott a vér az ereiben.

#279 NauTiLUS

NauTiLUS

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 461 hozzászólás

Közzétéve 2003 május 6. - 10:27

És azóta sem engedett ki Posted Image Szerintem itt valami más került be a szélvédõn, de milyen "jópofa" dolog belemontírozni egy lovat...

#280 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2003 május 6. - 10:42

Láttam már szarvassal ütközött kocsit, ami úgy nézett ki, mintha tankkal találkozott volna. A szarvas kimúlt a helyszínen. Szerencsére helyszínelés volt, mert késõbb a biztosító nem akart fizetni arra való hivatkozással, hogy nincs vérnyom a kocsironcson... Találtak viszont pár szõrszálat az egyik résbe szorulva és ettõl nyugodtak meg. :eek: