Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovardatulajdonosoknak

• Please log in to reply
4016 válasz a témához

#241 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 18:33

Most az új saját edzõm jövõhéttõl jön , de azt nem akarják .

Én jelen esetben az õ kéréseiket nem akaránám (hallani). Ha neked megfelel az eddzõ nekik miért nem? Akkor sztár a lányka, hogy a további sikeres nemzetközi szerepléséhez az és csak az az eddzõ jó akit õk kinéztek?Vagy egyszerûen a szülõk a gyermekükben akarják kiteljesíteni vagy újjáéleszteni a saját soha el sem indult sportkarrierjüket? Vagy valami exhibicionizmus? Ha igen akkor legyen nekik pénzük rá!Szerintem...P.

Edited by Petya, 2006 január 25. - 18:35.

#242 Mancee

Mancee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 64 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 18:39

Délalföldi szerintem a kislány pereputtya átesett a ló másik oldalára, pedig ugye a ló is a te lovad. :)

#243 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 18:40

Vagy egyszerûen a szülõk a gyermekükben akarják kiteljesíteni vagy újjáéleszteni a saját soha el sem indult sportkarrierjüket? Vagy valami exhibicionizmus? Ha igen akkor legyen nekik pénzük rá!Szerintem...P.

Hozzászólás megtekintése

[/quote]Na ez a helyzet . Teljesen jól látod , teljesítmény orientált a család .Én is mondtam nekik , hogy várják meg a jövõhetet és nézzék meg az új edzõnket hogyan dolgozik , próbálják ki . Süket fülekre találtam .Egyébként elég hülyék , azt mondta a lovas edzõ nekik , hogy 1 hónap alatt rendbe rakja a lányt és a lány lovát is átlovagolja és heti két alkalommal széndékszik átjönni . Meg további kérdés merül fel bennem az én lovammal mit fog tenni , mert az nem kell ,,elrontani,, . Lehet hogy tud csodát tenni - jár a vízen is !!

Edited by Dél-Alföldi, 2006 január 25. - 18:41.

#244 Mancee

Mancee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 64 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 18:43

Bocs de ha a ló a tiéd, akkor az lovagolja és úgy ahogyan te mondod és akarod. Azt engedsz fel a nyeregbe akit te jónak látsz. Nehogymár az õ edzõjük mondja meg hogy a te lovaddal mikell csinálni.

#245 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 18:44

Én nem adnék neki hozzá lovat sem ha így áll a helyzet.De ez privát vélemény, mert fogatolni sem engedem a lovaimat mégis 3éve még versenyeztem velük. Néha.Változnak az idõk, nem engedem, hogy olyat csináljanak a lovaimmal amit én rossznak vagy nem követendõnek hiszek.P.

#246 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 18:49

Én nem adnék neki hozzá lovat sem ha így áll a helyzet.De ez privát vélemény, mert fogatolni sem engedem a lovaimat mégis 3éve még versenyeztem velük. Néha.Változnak az idõk, nem engedem, hogy olyat csináljanak a lovaimmal amit én rossznak vagy nem követendõnek hiszek.P.

Hozzászólás megtekintése

A fogatolás rossz dolog? :eek:

#247 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 18:52

[quote name='Dél-Alföldi' date='2006.01.25, 18:40']Vagy egyszerûen a szülõk a gyermekükben akarják kiteljesíteni vagy újjáéleszteni a saját soha el sem indult sportkarrierjüket? Vagy valami exhibicionizmus? Ha igen akkor legyen nekik pénzük rá!Szerintem...P.

Hozzászólás megtekintése

[/quote]Na ez a helyzet . Teljesen jól látod , teljesítmény orientált a család .Én is mondtam nekik , hogy várják meg a jövõhetet és nézzék meg az új edzõnket hogyan dolgozik , próbálják ki . Süket fülekre találtam .Egyébként elég hülyék , azt mondta a lovas edzõ nekik , hogy 1 hónap alatt rendbe rakja a lányt és a lány lovát is átlovagolja és heti két alkalommal széndékszik átjönni . Meg további kérdés merül fel bennem az én lovammal mit fog tenni , mert az nem kell ,,elrontani,, . Lehet hogy tud csodát tenni - jár a vízen is !!

Hozzászólás megtekintése

[/quote]Lovuk is van, edzõjük is van, minek akkor nekik a Te lovad? Meg a pénzed?(Nem küldesz valamit a fedelesrõl?)

#248 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 18:55

Nálam elsõ a ló és csak utánna a vendég . Volt olyan , hogy nem engedtem ki egy vendéget a lovunkkal mert már volt kint délelõtt dolgozni és látszott rajta hogy ezt nem kívánja .Teljes felháborodottságot váltott ki , mert ez csak egy ló . Mondtam a pasinak hogy el lehet húzni és keresni egy másik lovardát .Fenyegetõzni kezdett hogy rosszhíremet kelti a városban , modtam - tegye !Nem bírom elviselni , hogy valaki a lovat egy sport eszköznek tekintse .A lánykára visszatérve . Idegen edzõ kezei közé nem fogom engedni a saját lovamat .Lányka majd felkészül idei versenyeire a saját lovával .Egyébként én két versenylovat is adtam alá , csak tavaly az egyik versenyen a másik lónak megerõlteték a lábát , most kezd helyre jönni , mondjuk ez edzõi hiba volt .

#249 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 18:56

Nem rossz dolog a fogatolás, csak más lépéshossz alakul ki a lovaknál ügetésben, megváltozik kissé az egész testtartása stb.P.

#250 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 18:57

Egyébként én két versenylovat is adtam alá , csak tavaly az egyik versenyen a másik lónak megerõlteték a lábát , most kezd helyre jönni , mondjuk ez edzõi hiba volt .

No ezért nem díjugratunk, ezért nem versenyzünk fogathajtásban stb...P.

#251 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 19:00

Húú Packa elfelejtettem , ugye neked képeket igértem .Adj mail címet holnap összekapom magam .Az én lovam azért kell , mert jó képességû és szándékú teljesen autómata , megmutatja az ugrást neki a ló megoldja és gyors is hozzá .A pénzem , meg érthetõ hogy kell mert akkor nekik kevesebbet kell beleáldozni .

#252 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 19:08

No ezért nem díjugratunk, ezért nem versenyzünk fogathajtásban stb...P.

Hozzászólás megtekintése

[/quote]Igen , én nem is kedvelem a versenyzést , ez csak lehetõség , de nem kellene vele vissza élni , vagy a kisújjam helyett az egész karomat letépni .Engem egyáltalán nem érdekel teljesítmény orientálság . Egyszer szabadon ugróban egy tenyész szemlén ez a Jázmin nevû kanca 160 cm fölött ugrott látszott hogy még van kedve . Odajött a bíró hozzám és megkért hogy lépjek ki , ne engedjem következõ ugrásba a lovat , mert a versenybe lévõ másik lónak kell nyernie , mert a megyei akárkicsoda lova .Semmi gond leléptem , nem érdekel a gyõzelem sem a részvétel .Ja és õk kértek meg hogy feltétlenül vigyem el a lovamat mert kíváncsiak rá mit tud a kis Viesbaden kanca .

#253 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 19:16

Érdekes. Egy verseny megnyerése néha többszáz ezerrel növeli egy ló értékét. Kifizette neked ezt az összeget az az akárkicsoda???Ha látom a pénzt én talán megtettem volna. A többiek is, csak õk nem fogják itt a fórumon bevallani. Egyébként nem léptem volna vissza. Sajnos nincs bennem semmi tekintélytisztelet, fõleg úgy, hogy meghívásra érkeztél. Így már teljesen szabályosan csinált az illetõ bíró segget a szájából.... Azzal, hogy nem lépek vissza azzal ezt a szájat még jól össze is kenem. Ezért gondolkodom így.Ha most arra hivatkozik valaki, hogy nem lehet minden eladó akkor gondolja csak végig, hogy mit is kért az aki bírónak nevezi magát !P.

Edited by Petya, 2006 január 25. - 19:17.

#254 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 19:21

Húú Packa elfelejtettem , ugye neked képeket igértem .Adj mail címet holnap összekapom magam .Az én lovam azért kell , mert jó képességû és szándékú teljesen autómata , megmutatja az ugrást neki a ló megoldja és gyors is hozzá .A pénzem , meg érthetõ hogy kell mert akkor nekik kevesebbet kell beleáldozni .

Hozzászólás megtekintése

Amit írsz a lóról, pontosan alátámasztja azt, amit a lovasáról hallottam...Képeket is, meg valami ajátlat-félét is. Egyelõre csak egy 25X40 fedett. Tervezés, anyag, munkadíj, stb. Hozzávetõleg is jó, temészetesen.kiti02@axelero.hu

#255 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 19:24

Nem rossz dolog a fogatolás, csak más lépéshossz alakul ki a lovaknál ügetésben, megváltozik kissé az egész testtartása stb.P.

Hozzászólás megtekintése

Gondolom ez fogatos munkára vonatkozik. Én azt is csak hobbiszinten, de idõnként bizony befogom õket

#256 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 19:25

Tudod én járok kutya kiállításra mert muszáj ha a kutyáimat tenyészteni akarom .Amikor meglátom hogy kik indulnak azon napon és ki a bíró rögtön megmondom az eredményeket .Nem a kutya számít hanem a gazdi vagy a tenyésztõ . Lóban ugyanez a helyzet egy tenyész szemlén .A lovaimat és a többi állatot szerelembõl tartom , akkor is fogom õket tartani ha csúnyák , betegek és öregek lesznek . Van egy mondásom - aki bekerül hozzánk az udvarba az örökös tagságot váltott nálunk - élete végéig gondoskodunk róla és tisztességben eltemetjük .Magam miatt !!

#257 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 19:28

Packa !Az ajánlatot máris elküldtem a mail címedre a képeket holnap .Köszi .

#258 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 20:23

Dél-Alföldi, szerintem sem kellene túlzásba vinned a jótékonykodást.A lovassporthoz pénz kell, mûvelni még több.Aki ezt anyagilag nem tudja felvállalni, menjen futni,vagy teniszezni.Soha nem a szegények sportja volt, és nem is lesz az.Ha meg nem kell neki az edzõd,fizesse magának a sajátot.És egyébként is!Petya, ezt rosszul tudod.Nem csak a díjugratásban,hanem a westernben, fogatban stb... is megerõltetik a ló lábát, ha versenysportról van szó.És itt most nem hobbilovaglást említettek.Akkor nem erõltetné meg az ember a ló lábát,ha semmi mást nem csinálna,mint csendben nézegetné a karám szélénél, ahogy legelészik.

#259 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 20:29

Gondolom ez fogatos munkára vonatkozik.

Nem, a hintózásra gondoltam. Nem szimpi és nem szórakoztat és kész...De így igaz minden versenysport egyformán terheli az állatot. Nem is ûzöm egyiket sem.P.

#260 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 16:19

Dél-Alföldi, szerintem sem kellene túlzásba vinned a jótékonykodást.A lovassporthoz pénz kell, mûvelni még több.Aki ezt anyagilag nem tudja felvállalni, menjen futni,vagy teniszezni.Soha nem a szegények sportja volt, és nem is lesz az.Ha meg nem kell neki az edzõd,fizesse magának a sajátot.És egyébként is!

Hozzászólás megtekintése

:yeah: Nem is értem min problémázol Dél-Alföldi, a hihi-nek teljesen igaza van.

#261 Sedon Béla

Sedon Béla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 304 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 17:02

csatlakozom az elöttem szolóhhoz, és még anyit , hogy a vicc topikból idekivánkozikaz agressziv kismalac is :gm:

#262 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 18:28

Ma döntésre jutottam . A lószállítást kedvezménnyel kapják úgy ahogy eddig .A saját lovamat nem adom az edzõjük keze közé , mert félek hogy befejelteti , mert a lányka saját lovát is kell lovagolnia elõbb utóbb a bizonyítási kényszer miatt az én lovam csak rosszabb lehet .

#263 Sedon Béla

Sedon Béla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 304 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 18:41

asszem ezzel mki 1et ért

#264 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 18:46

Hajrá, jól döntöttél! :yeah:

#265 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 18:53

Most volt nálam egy cégnek a képviselõje , sátrakat gyártanak .Egészen nagy fesztávolságúakat is letámasztás nélkül aluszerkezettel .Egy 20 m átmérõjû futászarazó kör lefedése 7 millióba kerül .Egy 20 m x 60 m -es sátor 4 m-es váll magassággal 21 millió .Nagyon kedvezõ , csak az a kérdés a lovak mennyi idõ alatt szoknak hozzá a sátrohoz , nem fognak-e félni alatta .Láttatok már ilyet ?

#266 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 18:56

Nm tudod képekkel illusztrálni, vagy a honlapot megadni, ahol megtekinthetõ ezek? :hupp:

#267 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 18:57

Dél-Alföldi, szerintem a Hajógyári szigeten ilyen a fedeles. (3 éve jártam arra utoljára.)

#268 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 18:58

www.roeder.hu

#269 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 19:03

Köszi az oldalt megnéztem. Tényleg jó lehet"Csak kérdés, hogy a lovak hogyan viselnék" Szerintem nem igazán tõrõdnek vele, vagy mire gondoltál?

#270 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 19:10

Igen,ez jó,mert egészen 40x60- ig el lehet menni.Viszont arra figyelni kell, hogy minél nagyobb a kerülete, a fesztávolság miatt figyeni kell akkor,amikor ráesik a hó(könnyen beszakadhat), és amikor esik az esõ(felgyûlik rajta).Jó,mert nyáron fel tudod az oldalát hajtani,így nem sülsz meg bennt.Szélvédett helyre kell rakni.

#271 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 19:16

Arra gondoltam , hogy fehér sátoponyva valamennyire áttetszõ , árnyak látszódhatnak belülrõl . Vagy a hirtelen szélrohamok .A hó teherre már méretezve vannak ezek a sátrak , de figyelni kell ha hirtelen nagy mennyiség esik le és nem csúszik le magától akkor lekell szedni róla . A víz viszont nem áll meg a tetõn mert annyira feszes .

#272 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 19:26

Hát ha van ilyen lovarda, ahol ilyen sátrat alkalmaznak, akkor meg kellene nézni, de azért az árak így is elég magasak. Dél-Alföldi egyébként most akarsz majd fedelest építetni? :kocc:

#273 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 19:38

A víz viszont nem áll meg a tetõn mert annyira feszes .

Hozzászólás megtekintése

Ööööö,ezt olyan mondta,aki nap-mint nap használta, de ez 40x60 ra vonatkozik.Egyébként ezeken kívül jó.

Edited by hihi, 2006 január 26. - 19:38.

#274 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 19:39

Igen nagyon szeretnék építeni egy fedelest , már megvan a területem , az építési engedélyem és az acélváz szerkezet anyagának 80 %-a .60 x 20 fedeles + mindkét hosszanti oldalon 15-15 box + szociális részek és kiszolgáló helységek + az galérián az egyik oldalon lelátó és egy büfé .Ez jelenleg önköltségi áron 80 millióba kerül .

#275 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 19:40

Inkább építtess kupolásat.

#276 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 19:41

Inkább építtess kupolásat.

Hozzászólás megtekintése

Milyen kupolásat ?

#277 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 19:52

Most ez jó hülyén hangzik majd,de jelenleg nem tudom jobban elmagyarázni:Olyan,mintha egy kör lenne félbevágva.Ezen semmi nem ragad fenn, sokkal olcsóbb.És lehet bõvíteni.Hamar összeszerelhetõ,vannak ablakok,nyárra.Két kijárat a két rövidfalon.Nem kell szélcsend,stabil.Egy ismerõsöm most csináltatott,nemrég.Jónak néz ki.

Edited by hihi, 2006 január 26. - 19:56.

#278 bivak

bivak

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 163 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 20:00

már bocs, de az egy félkör :dev:

#279 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 22:34

Bár nem pont lovarda építésére használható, de 13x56 méter hosszú csarnokot tudnék venni 6mio Huf.-ért. A váz már állt, a hitel meg lejárt. A bank bontatott és a lemezek még eredetiek, nem voltak fent a vázon soha. Így az a ponyvás megoldás igencsak drágának tûnik.A legolcsóbb és tartós megoldás ha pályázati pénzhez nem juttok hozzá egy bontott ipari csarnok megvétele. Akár hullámpalával borított is megfelel. Azt vízüveggel lefújva egy rétegben soha nem mutatható ki egyetlen azbesztpor sem a légterében kb. 15évig. Aztán le kell fújni újra....P.

#280 dorszika

dorszika

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 28. - 4:34

SziasztokÉn a sátras megoldásról azt hallottam, hogy elég rémisztö a lovak számára, mert ugye átlátszik, meg hallatszik ahogy esik az esö, ho és egyéb égi álltás, de mivel ismerek egy pár lovardát ahol ilyen van és használják igy csak szoktatás kérdése az egész. Az egyik lovarda Máriabesnyön van a Fenyves lovarda, a másik Galgamácsán a Galaga Lovas Klub.