Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Számítógép

• Please log in to reply
659 válasz a témához

#241 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 13. - 10:34

Valaki tud nekem abban segíteni, hogy vettem egy tv-tuner kártyát, összedugtam, minden oké, de a hang nagyon halk rajta. Mit lehet tenni vele? A hozzájáró programban nem találtam hangbeállítást. Egyébként mire számítsak egy másfél órás filmet, ha átjátszok, akkor ráfér egy dvd-re?

#242 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 13. - 15:32

Tekerd fel a hangerőt! :) Ha jól tömöríted, akkor egy CD-re is elfér.

#243 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 13. - 16:24

Feltekertem a számítón csutkára, de ott csak amolyan kicsi hangszóró van, vagy a tévéjét tekerjem jobban? Az normál hangerőn volt. Bocs, ha nagyon hülye kérdés. Milyen tömörítő programot használjak, hogy utána akár asztali lejátszó is le tudja játszani?

#244 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 13. - 20:48

Az újabb asztali lejátszók többsége tudja a divx tömörítést. A régebbihez marad a DVD formátum. De másfél óra abból is ráfér egy korongra.
Én a MediaCoder-t szoktam használni.

#245 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 14. - 9:23

Köszi!

#246 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 14. - 10:21

Újabb segítségkérés! :) Frissen telepített XPvel van gondom. A fránya MSNbe nem tudok vele belépni, mert .net Passport szolgáltatáson keresztül akarja csinálni. Ezt pedig nem találom, pedig úgy legyaknám a géprõl.. Próbáltam elsõ körben felültelepíteni, frissíteni az MSN-t, de hiányol egy DLL-t. Letöltöttem, pótoltam, nem volt elég friss neki. Azonos rendszerû géprõl másoltam, ugyanúgy XP elõttinek ismerte fel, amivel nem engedte indítani a telepítõt. Ezután rányomtam egy frissítést az XP-re, nem segített. Most ott tartok, hogy legyakom az egészet, formázom és újratelepítem, de tartok tõle, hogy nem fog segíteni. Van valakinek valami jó tippje..? :)

#247 Mimi

Mimi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 494 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 14. - 11:06

Ha nagyon gatya a gép.Szóval ha hiányzik egy DLL(ezt állt vírus is okozhatja),azon nem segít az xp frissítése. Ha jól tudom a DLL az az xp-nek egy összetevője,ami a működéshez szükséges?? Az újratelepítés tuti segíteni fog.Csak utána ne az msn telepítésével kezd,hanem pl a nod-ot telepítsd elöbb,és utána az olyan progikat amik a szórakozásra valók. Amúgy azt is kipróbálhatod,hogy a programokból kitörlöd az msnt,és mindent ami hozzá tartozik,és úgy telepíted újra az msn-t.

#248 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 14. - 15:21

Nekem ez inkább úgy tûnik mintha valami XP frissítés vagy Service Pack hiányozna az MSN Live Messenger-nek (igazából ez a rendes neve :) ). Amúgy Miminek igaza van. Telepítés után elsõ legyen a víruskeresõ/tûzfal. Utána jöhetnek az SP (ha nem olyan telepítõd van) és a többi frissítés/foltozás. Mivel az SP2 jó rég volt, az utóbbibõl már több tucat is van. Ha ez mind megvan, jöhet a szórakozás. :D

#249 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 14. - 16:59

Telepítés után elõször kapott egy Keiro tûzfalat, aztán adtam a szájának az új video- és hangkártyákkal. Ezután gyütt a zinternyekk. Az MSN gyárilag jön a gépre az XPvel. A hiányzó dll a winhttp.dll , ezt letöltöttel elõször nyekkrõl, amire aszonta, hogy az MSN csak XP alatt fut - ezért gondoltam, hogy túlöreg verzió. Így aztán csaptam egyet egy ugyanezen cd-vel telepített XPbõl, de ugyanezt mondta. Nem tudom hagyni az MSN-t, most szükség van rá.. Néztem már MSNsupportot, egyéb elérhetõ helpeket, de nem lettem okosabb - lehet, figyelmetlen voltam. Megyek, olvasgatok. Az az érdekes, hogy az azonos cd-vel telepített rendszernél nincs .net Passport-os hülyéskedés, ez meg gyárilag azzal nyit. :(

#250 Mimi

Mimi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 494 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 14. - 17:04

Ja az a gyárilag letöltődőtt msn nekünk sem működik. Nekem a 12éves lányom töltötte le az msn plust. Majd szólok,hogy jöjjön segíteni :D Szóval keress a neten új msn t,és azt töldsd le.Ha jól emlékszem felülírja a régit.

#251 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 14. - 18:02

Dehamondomhogynem. :) Mivel azóta kíndózápdéttem a gépet, már nem hiányol dll-t. DEVISZONT aszondja, szerinte nem XP van a gépen.. :D Közben találtam egy ollan megjegyzést, hogy 5.0-nál frissebbnek kell lennie az MSN-nek, különben grimbuszt csinál. Hát, az enyém 4.0-ás, és marhára nem engedi magát uninstallni. Merthogy gondoltam, ha felülírni nem lehet, hát majd jól elásom a hulláját a kertben, de ez egy mocsok túlélõ állat. Nincs a Programok telepítése/törlése részen, és a Program Files könyvtárban lévõ saját részén sincs uninstallos exéje. Agyameldobomvazze. HELP! :D

#252 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 14. - 18:39

Közben találtam mégegy lehetséges problémaforrást: vadul töltöm le az XP szervízpekkjeit. Hátha. :)

#253 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 14. - 19:21

Cáfoljatok meg, de én úgy emléxem, az XP-vel gyárilag egy Windows Messenger nevû vacak jön. Bár ennek is futnia kellene, azért ez mégsem az, amit mindenki használ. Amire a többség gondol az az MSN Messenger és le kell tölteni a messenger.msn.com oldalról.

#254 herites

herites

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 869 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 14. - 19:50

Tegnapelott raktam ujra gepem. Alap h van egy DVD amire ki van irva minden ami fontos: driverek, total commander, winrar, mozilla firefox, tuzfal, egy virusirto telepitofajla es a leheto legfrissebb adatbazis fajl /jobb helyeken nem csak netrol enged frissiteni hanem data fajlbol is/. Ennyi indulasnak eleg is, ha abbol minden fent van akkor lehet menni netre toltogetni a winxp service pakkokat.

#255 favory

favory

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.176 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 14. - 19:52

maga nem túl aktív máma?

#256 herites

herites

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 869 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 14. - 19:58

"felhasznalo osszes hsze" menupontban neked tobb mint egy oldal csak a mai termes, ki is a tul aktiv?

#257 favory

favory

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.176 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 14. - 20:00

Hehe. Idõmilliomos.

#258 herites

herites

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 869 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 14. - 20:03

amugy ha mar magazol nenizhetlek? :) szerk: amugy feribacsi elesett a nagy szocsatakban? nem latom mostanaban

Edited by herites, 2007 november 14. - 20:04.

#259 favory

favory

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.176 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 14. - 20:04

Ahogy parancsolja.

#260 herites

herites

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 869 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 14. - 20:17

De csendben lett hirtelem holgyem feribacsit erinto kerdesem tovabbra is fennall: szerk: amugy feribacsi elesett a nagy szocsatakban? nem latom mostanaban

#261 Guest_nagydalton_*

Guest_nagydalton_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 15. - 0:43

Telepítés után elõször kapott egy Keiro tûzfalat, aztán adtam a szájának az új video- és hangkártyákkal. Ezután gyütt a zinternyekk.
Az MSN gyárilag jön a gépre az XPvel.(...)

Szerintem is jól csináltad. :yeah:

(...)
Hát, az enyém 4.0-ás, és marhára nem engedi magát uninstallni. Merthogy gondoltam, ha felülírni nem lehet, hát majd jól elásom a hulláját a kertben, de ez egy mocsok túlélõ állat.
Nincs a Programok telepítése/törlése részen, és a Program Files könyvtárban lévõ saját részén sincs uninstallos exéje. Agyameldobomvazze.
HELP! :D

(Windows) Registry nevû kulimászt ismered? :huh:

Cáfoljatok meg, de én úgy emléxem, az XP-vel gyárilag egy Windows Messenger nevû vacak jön. Bár ennek is futnia kellene, azért ez mégsem az, amit mindenki használ.
Amire a többség gondol az az MSN Messenger és le kell tölteni a messenger.msn.com oldalról.

Én nem tudom megcáfolni... ellenkezõleg: én is úgy tudom. :D
Bár így utólag azt gondolom, mau nem "gyári CD"-rõl írt, hanem hogy "gyárilag" jött az MSN a cédérõl. Ami ugye attól még lehet (khm) írt is :rolleyes:

#262 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 15. - 2:53

Ahha, úgyvalahogy. :) Közben két kíndó szervízpekkel és egy kíndózinstaller-frissítéssel késõbb hipp-hopp, már fut is az a vacak emesen. És fél óra múlva kelni kell...balekmaugly. :hülye,hülye,detényleg:

#263 Guest_nagydalton_*

Guest_nagydalton_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 15. - 9:31

Valaki tud nekem abban segíteni, hogy vettem egy tv-tuner kártyát, összedugtam, minden oké, de a hang nagyon halk rajta. Mit lehet tenni vele? A hozzájáró programban nem találtam hangbeállítást. (...)

Azt hiszem, ez még nem lett megoldva. Ha mégis, akkor nem kell továbbolvasnod.

(angol Windows esetén, magyar, japán, spanyol esetén fordíts bõszen :gm: )
Control Panel -> Sounds and Audio Devices

A megjelenõ Properties ablak Audio fülét kell kiválasztani. Ezután a legfelül található "Sound playback" résznél a "Default device" lenyíló listát keresd. Amennyiben jól van feltelepítve a kérdéses kártya, akkor az a listában is kiválasztható lesz. A kiválasztást követõen használd a "Volume..." gombot. Végül pedig a "Volume Control" ablakban beállítható a kívánt hangerõ is...

#264 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 19. - 15:58

asztali gép vagy laptop ??

#265 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 19. - 18:50

Valaki kérem segítsen ki vele, hogy mibe kerül egy honlap elhelyezése, fenntartása, ha reklámmentesen és saját domainnel szeretném! (egy cirka tól-ig ár érdekelne, meg hogy esetleg van-e hely amit kerülni kell ennek kapcsán) Köszi szépen!

#266 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 19. - 19:28

Artin 10eFt/év-tõl már lehet kapni ilyet. A domain kb. 3e/2év.

#267 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 19. - 19:49

Köszönöm!

#268 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 20. - 8:46

asztali gép vagy laptop ??

Asztali, mert, csak. Na jó, szerintem ugyanazért az árért jobb asztalit kapsz, mint laptopot és talán strapabíróbb.

#269 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 20. - 10:27

az árban teljesen igazad van..és sztem is strapabíró az asztali..az enyém 7éve szolgál hibátlanul.. laptpot azért szeretnék/szerettem volna, mert kicsi helyen elfér, és mert tetszik... de azt hiszem, annyi pénzbõl olyan asztalit állíttatok össze, ami megszólal...

#270 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 20. - 10:51

Az árak egyre közelebb vannak egymáshoz. Asztaliba ne felejtsd el beszámítani a monitor/bill/egér árát sem! Asztali igazából akkor éri meg, ha szükséged van a bõvíthetõségre vagy a nagyobb teljesítményre (Photshop).

#271 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 20. - 10:53

letöltésre és netezésre kell. nem felejtem el beleszámolni a monitort, billentyût, egeret sem, de ezekkel együtt 100ezerbõl megvan egy korrekt asztali, míg a laptop 100-nál kezdõdik..

#272 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 20. - 12:39

de nagyon eltérõek a vélemények..nem könnyû

#273 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 20. - 12:47

de nagyon eltérõek a vélemények..nem könnyû

Pottock! Szoktál utazgatni? Mert ha igen, akkor laptop, ha meg csak otthon neteznél akkor asztali. Sztem.

Én pl. ritkán utazom, és arra kis idõre is kibírom számítógép nélkül, így tökéletesen megfelel az asztali gép. A laptopokat meg eleve nem szeretem, mert össze-vissza vannak rajtuk a betûk. Bár ez csak szokás kérdése, de akkor sem. Meg azzal a érzékelõbigyóval is csak bénázok, ami az egeret helyettesíti. :gm: :o

#274 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 20. - 15:11

szoktam utazgatni, de gép nélkül is jól elvagyok.. nem egyedül megyek, és így nem kell semmi, ami szórakoztat :) viszont, jó lenne egy kis plusz hely a szobámban és azért (is) gondoltam a laptopra, meg mert szeretem azt az érzékelõs bityót, ami egér helyett van és a billentyûzetet is szeretem, de az megoldható, mert lehet venni slim billentyûzetet...

#275 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 20. - 15:21

ismerve téged azt mondom, csak az anyagiak döntsenek, mert még az se nagyon szempont, ami miatt nekünk jó lenne a 2 laptop mellé egy asztali gép: nem minden játék fut el laptopon. minden szempont ellenére én annyira laptopbarát lettem, hogy az asztali gépet max másodgépnek használnám.

#276 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 20. - 15:24

ha anyagi, akkor asztali lesz :) amúgy miért, milyennek ismersz? (jöhet levélben is , és itt is a válasz ) :)

#277 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 20. - 16:10

számítógép szempontjából olyannak, akinek nem kellenek különösebb erõforrások a gépre, nem vagy nagy játszós, nincsenek nagy felhasználású progijaid. menjen rajta a bittorrent, jó, ha azért nem esik össze, de legyen egy normális gép. pl. a laptopom elég lenne :D nyomi jó még? használod?

#278 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 20. - 16:32

nyomit szeressem :) :) ha egy elborult pillanatom lesz, akkor laptop lesz belõle és akkor viszont kap egy külsõ winyót :)

#279 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 20. - 20:02

Kicsit kapcsolódik: szeretnék mp3 helyett vmi helygazdaságosabb formátumot használni. A gyári specifikációk -vagy mik :D - szerint tud a kütyü mp4-et meg aac-t. Tökjó. Nos nekem mindegy miben van, de minél kevesebbet foglaljon és a hangminőség azért maradjon meg (mert olyan fülest adtak hozzá,h iszonyat jó ahogy szól) Egyszóval valamilyen konvertálóprogramra lenne szükségem! :) Tud vki segíteni?

Edited by Rajmund, 2007 november 20. - 20:02.

#280 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 20. - 20:05

Gugli a barátod (Wiki meg a barátnõd...) :D