Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Itt a szezon azaz jönnek a szúnyogok, kullancsok..

• Please log in to reply
793 válasz a témához

#241 Kispaci

Kispaci

Csikó

• Fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 22. - 19:56

Dm? Hm. Holnap körülnézek benne.

#242 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 27. - 8:00

Olyan legyekkel, pontosabban inkább 'legyecskékkel' találkoztam a hétvégén, amikkel még soha. Picikék, hosszúkás alakúak és nagyon gáz, amit mûvelnek: a lovak szügyén, hasán lévõ szõrforgóba bújva tucatnyian véresre csípik a lovat. Mikor lesepertem õket, csupa vér volt a forgó miatt alig szõrös rész. Mik lehetnek ezek? valami ötlet ellenük? (egy kb. 15 lónyi rideg ménesrõl van szó, szóval nem könnyû a helyzet).

#243 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 28. - 8:59

Talán azt tenném, hogy neostomosant higítva kennék rá a kényes helyekre. Azt fogom csinálni a kullancsok ellen is, csak az a baj, hogy max. pár napig hatásos. Viszont találtam permetezõszert Actellic 50 EC a neve, ez a legelõt permetezni jó kullancsok ellen. 5L kiszerelésben majd 70e Ft, viszont ez több mint 10Ha-ra elég. Van 50ml meg 1l-es is. Kétszer, háromszor érdemes permetezni 5-6 hetes közökkel. Áprilisra ajánlják elõször, de az enyhe tél miatt már most se ártott volna. Undorító dögök, lovanként 5-öt biztos kiszedek hetente, valamit sürgõsen csinálni kell.

#244 laan

laan

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 279 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 28. - 9:16

Olyan legyekkel, pontosabban inkább 'legyecskékkel' találkoztam a hétvégén, amikkel még soha. Picikék, hosszúkás alakúak és nagyon gáz, amit mûvelnek: a lovak szügyén, hasán lévõ szõrforgóba bújva tucatnyian véresre csípik a lovat. Mikor lesepertem õket, csupa vér volt a forgó miatt alig szõrös rész. Mik lehetnek ezek? valami ötlet ellenük? (egy kb. 15 lónyi rideg ménesrõl van szó, szóval nem könnyû a helyzet).

az õsszel én is találkoztam velük az erdõben kocsizás közben. szárnya van és úgy néz ki mint vmi kis pók. hessentésre sem megy el és mar mint a veszedelem.

#245 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 28. - 11:17

Lehet kapni olyan szert ami távol tartja a legyeket, böglyöket, kullancsokat, szarvasmarhára és lóra való, elég nagy kiszerelésben lehet kapni ( asszem 1 literes kb. 8 e ft) és havonta (lónal ha nagyon izzad akkor gyakrabban) 25ml kell belõle.Ezt a gerincen kell végigönteni és hasonlóképp mûködik mint a kutyáknál/macskáknál.Hogy mi a neve azt megnézem majd.Eurofarm termék azt hiszem insect stop a neve.

Edited by chyki, 2007 március 29. - 10:37.

#246 houdini

houdini

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 214 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 28. - 12:46

Sziasztok! :) Azt szeretném kérdezni, hogy ha belemegy a kullancs a lovatokba, akkor milyen a csípés helye? Az én lovamból szerintem túlzott reakciót vált ki, ugyanis megdagad kb. féldiónyi nagyságúra, valamint nyákos-gennyes lé folyik belõle, majd az megszárad! Ti tapasztaltatok olyat, hogy szõrváltáskor a sörényélen keletkeznek nyákos felületû sebek? Tavaly azt mondta az állatorvos, hogy ekcéma és nem adott rá semmit. Volt már hasonló tapasztalatotok és tudtok-e ajánlani v.mit rá? Egyébként jó a topic, hála istennek felénk nincsenek hülye böglyök :mad: , de már jártam olyan helyen ahol elég nagy sûrûségben voltak jelen, és bizony nagyon veszélyesek, mert a ló is nagyon fél tõlük.Kitartás az élõsködõk elleni harcban! :yeah: Houdini

#247 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 28. - 14:43

ha a természetesség mellett döntesz, akkor jó rá a "csodakeverékem".Illetve kiveheted belõle a citronellát. A többi hozzávaló, az eukaliptusz és a menta hûsíti, a teafa olaja pedig gyulladáscsökkkentõ.

#248 czikizso

czikizso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 114 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 28. - 15:29

Ha a tó már elég meleg érdemes beletenni egy maroknyi guppy-t.

Az mi? :huh:

#249 kjudy

kjudy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 437 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 28. - 17:01

En ugy tudom h egy elevenszulo halfajta.

#250 Kóserka

Kóserka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 186 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 28. - 20:58

az õsszel én is találkoztam velük az erdõben kocsizás közben. szárnya van és úgy néz ki mint vmi kis pók. hessentésre sem megy el és mar mint a veszedelem.

Szarvaslégy a neve. Makacs kis jószágok ezek a teremtmények.Legtöbb riasztószer se riasztja vissza õket! A snassz hesegetés meg pláne nem. :)

#251 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 29. - 10:37

Lehet kapni olyan szert ami távol tartja a legyeket, böglyöket, kullancsokat, szarvasmarhára és lóra való, elég nagy kiszerelésben lehet kapni ( asszem 1 literes kb. 8 e ft) és havonta (lónal ha nagyon izzad akkor gyakrabban) 25ml kell belõle.Ezt a gerincen kell végigönteni és hasonlóképp mûködik mint a kutyáknál/macskáknál.Hogy mi a neve azt megnézem majd.Eurofarm termék azt hiszem insect stop a neve.

Szegeden az állatpatikában, azt hiszem a Medinvet Kft forgalmazza.

Edited by chyki, 2007 március 31. - 19:34.

#252 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 12. - 18:53

Nem szúnyog, nem bögöly, hanem méh és darázs. Gondolkodtam, hogy nyitok egy topicot a témának (mondjuk a "Házi kedvencek"-ben :gm: ), de inkább itt próbálkozom. Tele van a tanya ezekkel a zümmögõ izékkel. Már a bodobácsokat is utáltam, de azok egyrészt kussban vannak, másrészt nem kell féltenem tõlük a gebbencseket, ezektõl viszont igen. Hétvégén derült ki, hogy az ígéreteken kívül darázzsal is tele van a padlás, ami még hagyján, de ma vettem észre, hogy a lovak melletti melléképület körül meg egy rahedli méh portyázik. Ha jól láttam, a gerendákon és a vályogfalon lévõ folytonossági hiányokba beköltözõ lukiméhek.Felülkerekedtek népirtó hajlamaim, hatékony tippeket kérnék szépen a kiélésükre. A "darázsfészek classic" még oké, lefújom valamivel egy hûvös hajnalon, aztán spuri, de ezekkel a vájárméhekkel mit lehet csinálni?

#253 Guest_Zebu_*

Guest_Zebu_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 12. - 19:47

Nálunk félszín mellé felállogatott kukoricaszárból röpködnek ki a nem tudom milyen méhek,darazsak,egyéb,számomra ismeretlen rovarok!Gondolom a kukoricaszár elköltöztetésével meg lehetne szüntetni az inváziót.Ezek a méhek talán bevándorlók,a lukakat kellene betömködni,egyik megoldásnak megfelelne.

#254 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 12. - 19:51

Felülkerekedtek népirtó hajlamaim, hatékony tippeket kérnék szépen a kiélésükre. A "darázsfészek classic" még oké, lefújom valamivel egy hűvös hajnalon, aztán spuri, de ezekkel a vájárméhekkel mit lehet csinálni?

Nekünk a permetezőgépbe töltött neo-stomosan a fal repedéseibe permetezve (kézi, pumpás, OBI: 2000 Ft) kitűnően bevállt :) pedig az építkezés alatt már-már sztrájkoltak a kőművesek a darázs és méh-invázió miatt :)

Edited by lisawica, 2007 április 12. - 19:51.

#255 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 12. - 20:11

A betömködés sajna elég reménytelen, egy csomó helyhez nem férek hozzá. :(Az elfekvõ Neostomosan-készleteket viszont feltérképezem. :gm: Köszönöm a tippeket. :) (Azért jöhet még... :D )

#256 Kóserka

Kóserka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 186 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 12. - 23:56

Készíthetsz házilag darázscsapdát: Egy 2l-es flakon tetejét úgy a háromnegyed részén levágod, a kiöntõnyílást lefelé fordítva visszahelyezed az elvágott flakontestbe, rögzítheted pl. szigetelõszalagcsíkkal, két lyuk a két oldalára, hogy zsineggel felekasztható legyen. Ha kész, keverj ki egy kis csalilöttyöt kb. 3-4 dl elég : cukros ecetes víz esetleg méz is mehet hozzá, vagy befõttlé vagy hígított lekvár. Ezt töltsd bele a flakonba, és e csapdát akaszthatod a darazsak repülési útvonalai közelébe, sokat meg lehet fogni vele! Belemenni betud, de kijönni nem. Elõnye, hogy viszonylag olcsó, vegyszermentes tehát környezetbarát, hátránya, hogy egyszerre rövid idõ alatt azért nem pusztítja ki az állományt. De érdemes több csapdát és egész nyáron át alkalmazni, ahol gyakori a darazsak jelenléte. :)

#257 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 17. - 11:46

Kicsit off, de nem volt jobb ötletem: a lovastanyán (hogy mégse legyen annyira off) van egy halom kutya, melyeket bolhátlanítani kéne, mert az elmúlt héten a családom 3 tagja összesen kb. 30 csípést szerzett be. Kéne valami olcsó, gyors és hatékony módszer. Ötletek?

#258 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 17. - 21:14

Neostomosannal le lehet füröszteni õket, ha technikailag megoldható az ilyesmi. Ez gyors, hatékony, olcsó; csak a kutyák létszámával arányosan macerás.Ami fontos: mivel a kutya - a lóval ellentétben - hajlamos lenyalogatni magáról dolgokat, és a neostomosan méreg, 5-10 perc felügyelet alatti hatásidõ után alapos öblítésre van szükség.Ami kevésbé olcsó, de szintén hatékony, gyors, és nagyjából macera-mentes: van bolha ellen egy halom spot-on készítmény forgalomban kutyákra. Ezek zöme az élõsködõk 1-2 nap alatti kipusztítása után legalább egyhónapos védelmet is biztosít az újrafertõzõdéssel szemben.És ami mindkét módszer alkalmazása mellett roppant fontos: a kutyaházakat, a kutyák fekvõhelyét stb szintén fertõtleníteni kell (anyagfüggõen neostomosan, domestos, égetés... stb), mert a bolhák petéi és lárvái ezek réseiben rejtõznek, és onnan kerülnek újra a négylábúakra.

#259 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 18. - 5:42

Bocs, ha hülye a kérdés. Ha bekenem a kutyát olyan spot készítménnyel, ami elvileg 3 hónapig véd bolha ellen, akkor ami a fekhelyén maradt bolha az 3 hónap után mászik bele, vagy mivel nincs kibe másznia elpusztul?

#260 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 18. - 10:59

3 hónap után mászik bele. :(

#261 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 18. - 16:19

Köszi!

#262 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 18. - 17:13

Sziasztok, üdv mindenkinek, most vagyok itt elõször!Rosinante!Szerintem a darázsfészket jó lenne, ha el is égetnétek. A mi lovardánkban-ahol lakik a paccom- is voltak ilyen dögök, és mindenféle rovarirtózás után ki lett dobva a fészek az udvarra, mire a maradék :eek: rovarcsapat ádáz módon x számú csípést helyezett el a lovászok mindenféle testrészein. Na erre fel lettek gyújtva. Azóta a környéken sincsenek :yeah:A lukiméhek viszont legjobb tudomásom szerint poszméhek, egyik ismerõsöm istállója elég rég épült, oda már nagyon belakták magukat. De azon kívül, hogy nagyok, kövérek, zümmögnek és a falat vájják, teljesen ártalmatlanok. Soha nem bántottak sem lovat, sem embert, stb.

Edited by Nyanya, 2007 április 18. - 17:22.

#263 debebe

debebe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 637 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 26. - 12:04

Bocs, ha hülye a kérdés. Ha bekenem a kutyát olyan spot készítménnyel, ami elvileg 3 hónapig véd bolha ellen, akkor ami a fekhelyén maradt bolha az 3 hónap után mászik bele, vagy mivel nincs kibe másznia elpusztul?

A bolha ellenes kezelés nem csak abból áll, hogy a kutyát kezeljük, hanem a környezetet is kell kezelni. A bolhapopulációnak -mint a jéghegy csúcsa- csak 1%-a a kifejlett bolha. A többi (pete, lárva, báb) teszi ki a maradék 99%-ot. Ezek a kutya környezetében vannak és folyamatosan fejlõdnek ki. Eltávolításukra a legegyszerûbb módszer a porszívózás, de lehet a környezetet rovarirtó szerekkel is bolhátlanítani. Pl.: Insecticide spray. Ráadásul az istállóban is alkalmazható. ;)

#264 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 26. - 13:04

Most tévedtem vissza ide... :kv: Nyanya, a lukiméhek sajna nem poszméhek (õket ismerem, meg bírom is, jópofák :D ), hanem natúr méhjellegû méhek. :( És lukiak. :D Közben lett még egy kérdésem: májusban hoznak egy kancát, aki allergiás a púposszúnyog csípésére. Ez elég brutálisan jelentkezik, rommá vakarja magát a szó legszorosabb értelmében. Van valami spéci púposszúnyog-távoltartó tippetek? :huh:

#265 Pegi

Pegi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 33 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 28. - 13:19

nagyon kis vérszopó legyek vannak felén, akik imádják az én pacikámat, szegénykém tiszta gumó!olvastam a házi keverékrõl be is akartam vásárolni! tudtam venni citromfû olajat, meg teafa olajat! ezt vízzel hígított almaecetbe csöpögtettem! vagy 10-10 cseppet! lespricceltem a pacikámat, de nem nagyon vettem szre változást! van valami még fontosabb olaj, aminek mindenképp benne kell lennie, vagy az arányok nem jók? vagy egyáltalán! na!szivaccsak kellen beledörzsizni? hm?

#266 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 29. - 19:04

Pegi! Nem citromfû kell bele hanem, hanem citronella. És azt írta régebben egyszer Agrobe, hogy eukaliptusz nélkül sokkal hatástalanabb. A teafa meg úgy olvastam, hogy a már meglévõ csípések helyét nyugtatja, tehát az eleve nem ûzi el õket. Szerintem a mentát és az eukaliptuszt ne hagyd ki! :) Én pont ma vettem meg a hozzávalókat. Csak egy kérdésem lenne Agrobe! 0,5 dl víz vagy 0,5 liter? Mert régebben még fél litert írtál. Meg valahogy a 0,5 dl kevésnek tûnik. Várom válaszod! Köszi! :)

#267 Pegi

Pegi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 33 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 29. - 19:58

citronellát akartam, de nem volt, csak citrom fû! :( no de akkor majd vadászok rá! akkor eukaliptusz is! oksa! a teafa tudom, hogy nyugtatja, meg múlasztja! köszönöm válaszod! :)

#268 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 3. - 8:38

fél liter, bocsánat. lehet rendelni is az aromaxtól, ha a környéken nem beszerezhetõ valamelyik összetevõ.

#269 Guest_messi_*

Guest_messi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 május 3. - 9:48

Én a Decathlonos szúnyogűzőhöz kevertem utóbb Agrobe receptjét. Azért vettem D-s holmit, mert a spricnije nekem nagyon bevált (csak a sörényél, szügy, farokrépa és lábak fújásánál használtam a spricnit, a fejre, fülre, hasra kézzel kenegettem). Úgyhogy lassan kiürül és akkor csak az Agrobe-keveréket lötyizem bele. Amúgy ilyen kibővített módon hatásos volt, még a sapkámra is fújtam belőle, mert a sild alá folyton beszállingóztak a dögök. A D-s lötty is tartalmaz citronellát, de nem durva annyira a keverék, hogy komolyan érdeklődő szúróbogarak ellen tökéletes legyen. A borsmenta és egyebek szvsz sokat segítettek pluszban.

Edited by messi, 2007 május 3. - 9:49.

#270 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 3. - 16:37

Kicsit off, de ide is, meg a másik kullancsos topicba is beírom, hogy ne csak a lovakat figyeljétek, hanem magatokat is. Nekem volt, illetve most megint pozitív a Lyme-tenyésztésem, immár 5 éve szórakozik velem a betegség, én kevésbé szórakozom. Ha kullancs csípés helye vörös marad illetve piros folt kezd terjedni a csípés helye körül, irány a Szent László kórház Lyme-ambulanciája, a háziorvos beutalójával és az általa levett vérrel. Agrobe, te eléggé otthon vagy a gyógynövényekben, van valami ötleted, hogy mit tömhetnék magamba ami nem antibiotikum? Kivéve az ezüstkolloidot, mert a dokim közölte, ha azt megiszom, nem kezel tovább.

'Everything that is done for us, without us, is not ours.'

#271 debebe

debebe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 637 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 3. - 17:08

Kicsit off, de ide is, meg a másik kullancsos topicba is beírom, hogy ne csak a lovakat figyeljétek, hanem magatokat is. Nekem volt, illetve most megint pozitív a Lyme-tenyésztésem, immár 5 éve szórakozik velem a betegség, én kevésbé szórakozom. Ha kullancs csípés helye vörös marad illetve piros folt kezd terjedni a csípés helye körül, irány a Szent László kórház Lyme-ambulanciája, a háziorvos beutalójával és az általa levett vérrel.

Agrobe, te eléggé otthon vagy a gyógynövényekben, van valami ötleted, hogy mit tömhetnék magamba ami nem antibiotikum? Kivéve az ezüstkolloidot, mert a dokim közölte, ha azt megiszom, nem kezel tovább.

Nem akarok kéretlenül belekotyogni a dologba és elvenni Agrobe kenyerét, de állatorvosként tudom, hogy az embernél ritkábban megbetegedõ állatoknál a kórokozót csak antibiotikumokkal tudjuk elpusztítani. Sajnos ez az emberi fertõzõdéseknél sincs másként. Általában nagy adagban és kombinációban kell alkalmazni, a fertõzõdés súlyosságától függõen több hónapig.
Kiegészítõ terápiaként gondoskodni kell a vitamin és nyomelem pótlásról. Az antibiotikumok elintézik a normál bélflórát is (egy átlagos ember emésztõrendszerében 1-2 kg baktérium él!) ezért élõflórás joghurtot, kefírt kell enni közben.
Ha ezt nem teszi meg az orvos és a paciens, akkor újra és újra elõjöhet a régebbi fertõzésbõl származó Borellia burgdorferi, a Lyme borreliosis kórokozója, mert ez a baktérium a fertõzés után a vérárammal eljut különbözõ szervekbe és sejten belüli alakjai "megbújnak" a szervezetben. Ha a szervezet ellenállóképessége lecsökken valamiért (elég egy nátha is) akkor újra elõjöhetnek és heveny tüneteket okozhatnak.
Szóval: légy következetes és szedd az antibiotikumokat!!

#272 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 4. - 7:18

Köszönöm a bizalmat, de nálam sokkal inkább otthon van a témában gyógynövények terén lóherba, Ágimam, Lisawica. DE véleményem egyezik az elõttem szólóval, a Lymre, nem tréfadolog, baci ellen antibotikum kell. Viszont biztos lehet támogatni a szervezet ellenállóképességét, erre ami elõször jutott eszembe az a fokhagyma és a csalán, mint"általános" immunerõsítõ. Ezekkel bajt nem csinálsz, ha minden nap fogyasztod (pirítóssal 1-2 gerezdet esténként, mellé a csalántea egy kis mézzel-nem is olyan borzasztó vacsora) Lehet kapni a bélflóra támogatására spec készítményeket is, amiben a barátságos bacik vannak, ez is segíthet az általános közérzet javulásában. A csípés helyére meg mehet teafaolaj, vagy aloe, ha még mindig csúnya, esetleg viszket, mindkettõ segíthet. Sõt az aloe-t lehet belsõleg is használni, õ is általános immunerõsítõ és baciölõ.

#273 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 6. - 2:47

debebe, agrobe, köszi szépen a gyors választ. Fokhagymát, hagymát imádom, naponta eszem, ezzel nincs baj. Az általatok írt terápiákat végigcsináltam (másfél év volt mire tünetmentes lettem), de mivel gyerekkoromban csomószor feleslegesen kezeltek antibiotikummal, ezért végül csak a Cyprobayra reagáltam (cyclinekre alig, penicillinre allergiás vagyok). Azóta viszont kétszer lett enyhén pozitív az eredményem, de mivel az OEP a nyirokból tenyésztést nem támogatja (magánúton kb. 50.000 egy tenyésztés), csak a vérbõl, de mire ott kimutatható, már megint jól el van szaporodva (megint tele vagyok az ízületeimen kiütésekkel, most jön meg a legutolsó tenyésztésem, még nem láttam, de szinte tuti, hogy pozitív). A kúrák eredménye: napallergia, mosószer allergia, ételallergia, gyapjúallergia, gyógyszerkúrák alatt iszonyatos fejfájások és úgy általában iszonyatos közérzet, ízületi fájdalmak (arra is gyógyszerek). Végig ettem joghurtot meg bélflóra építõ készítményeket, a tehéntej allergia miatt inkább mondjuk a szójás verziót, illetve biotermékeket (egy vagyon az étkezés, megfelelõ tisztítószerek, mosószerek), plusz vega is vagyok több, mint egy évtizede, de egyszerûen nem akar kiirtódni. A doki bentfekvõs, intravénás kezelést emleget, na ezt szeretném elkerülni. agrobe, valamelyik gyógynövényes fórumon olvastam gyógynövényekkel foglalkozó hölgytõl, hogy a csalánteával vigyázni kell, mert a levél tüskés része kiszedhetetlenül megakadhat a vizeletkiválasztó rendszerben, folyamatos irritációt okozva :huh: debebe, a Borellia burgdorferi megbújva is tovább roncsolja a szervezetet? na nem offolom tovább a topicot.

#274 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 6. - 7:08

Köszi agrobe! Úristen Forkissima! Ez nagyon durva! :eek: Mielõbbi, tartós gyógyulást kívánok! Kitartás! :)

#275 debebe

debebe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 637 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 6. - 18:31

A doki bentfekvõs, intravénás kezelést emleget, na ezt szeretném elkerülni. debebe, a Borellia burgdorferi megbújva is tovább roncsolja a szervezetet? na nem offolom tovább a topicot. [/quote] Hallgass az orvosodra!!! Ha a kórházi kezelés kell, akkor csináld végig, mert sosem jössz ki ebbõl. Az "elbújt" baktériumok nem csinálnak különösebb bajt, csak várnak, hogy elõjöhessenek és árthassanak. Mivel a szervezetedben vannak ilyenek, valószínûleg ezért javasolta az orvosod az antibiotikumos, intravénás, benntfekvõs kezelést. Így jó esélyed lehet arra, hogy véglegesen meggyógyulj. Sok erõt!!!

#276 ördögdora

ördögdora

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 808 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 6. - 18:45

Lehet kapni olyan szert ami távol tartja a legyeket, böglyöket, kullancsokat, szarvasmarhára és lóra való, elég nagy kiszerelésben lehet kapni ( asszem 1 literes kb. 8 e ft) és havonta (lónal ha nagyon izzad akkor gyakrabban) 25ml kell belõle.
Ezt a gerincen kell végigönteni és hasonlóképp mûködik mint a kutyáknál/macskáknál.
Hogy mi a neve azt megnézem majd.

Eurofarm termék azt hiszem insect stop a neve.

Áruljátok el légyszi, akik már próbáltátok, hogy ez mennyire vált be? ahol sok a szúnyog és a kislégy, ott inkább ez vagy az olajos-ecetes módszer alkalmazandó állatunk megvédésére???

#277 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 6. - 19:14

Az Insect Stop fél literes és 6800 Ft. Tegnap délelõtt kezeltem le vele a lófejûeket, délután óta gyakorlatilag folyamatosan esik, egyéb tapasztalat egyelõre nincs... :gm: Gondolom, végiglöttyinthetem õket újra.

#278 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 7. - 10:30

köszi mindenkinek a segítséget és a magánüzit is. még egy kicsit mindig off vagyok, az alábbi szöveg is emberi kullancsriasztóra vonatkozik, tudja valaki, hogy hol lehet kapni? a téma magyar szakértõje, dr. Lakos András, az alábbi kullancsriasztót ajánlja: "A piacon kapható kullancsriasztók csaknem mindegyike diethyl-toluamidot (DEET) tartalmaz. Ez hatékony szer a kullancsok távoltartására, de csak a 30% feletti koncentráció tekinthetõ hatásosnak. Ebben a koncentrációban azonban a szer jelentõs mennyisége a bõrrõl felszívódik, és enyhébb-súlyosabb általános tüneteket okozhat: fejfájás, szédülés, hányinger, de leírtak epilepsziás görcsöket is. Emiatt az elmúlt években a töményebb termékeket fokozatosan kivonták a forgalomból, így kerültek forgalomba az 1-2 óráig ható szerek, amelyek a gyakorlatban használhatatlanok. Ezért számít áttörésnek a hazai piacon a GalaktivBio kullancsriasztó aeroszol megjelenése. A GalaktivBio kullancsriasztó elõnye, hogy nem tartalmaz toxikus anyagokat, így kisgyermekek védelmére is alkalmas. A készítmény legfontosabb hatóanyaga az eukaliptusz-olaj, emellett egyéb növényi illóolajokat tartalmaz. Illata kellemesebb, mint a DEET-t tartalmazó szereké. A gyártó 4-5 órás védelmet garantál. A készítmény igen stabil: 5 éves tárolás során sem mutatható ki hatáscsökkenés. A környezetre veszélytelen (EPA-011550). Állatkísérletekben, szájon át adagolva 20g/testsúlykg adagban (50 kg-s, emberi testsúlyra vonatkoztatva ez 1 kg-s (!) dózist jelentene) sem észleltek semmiféle mérgezõ hatást. Önkéntesek bõrére juttatva sem okozott kimutatható elváltozást (LHS 200209231). Állatkísérletekben a szer 100%-os védelmet nyújtott."

#279 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 7. - 12:17

Az Insect Stop fél literes és 6800 Ft. Tegnap délelõtt kezeltem le vele a lófejûeket, délután óta gyakorlatilag folyamatosan esik, egyéb tapasztalat egyelõre nincs... :gm: Gondolom, végiglöttyinthetem õket újra.

De ezt hol veszitek?? Az én bp-i állatorvosom aki mellesleg állatpatikában is dolgozik, nem is hallott még róla. Egy fórumostársunk Szegeden vette de odáig nem szeretnék érte elmenni.

#280 debebe

debebe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 637 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 7. - 13:11

Ez egy bevált szer és kapható is: STIEFEL FLYSTOP LOTION Összetétel: Növényi olajok növényi kivonatok. Gyógyszerforma: aeroszol Gyártó: Stiefel GmbH Célállat: ló Leírás: Egy természetes rovar elleni riasztó szer, amely növényi alapanyagokra épül. A meg¬felelõ koncentrációval hosszú védelmet nyújt legyek, szúnyogok, bögölyök ellen. Védelmet nyújt a legelõn, a munkában, az istállóban. Az erõsen izzadó lovak esetében is jól hat, anélkül, hogy a szõrt összeragasztaná. Alkalmazás: egyenletesen permetezzük a szõrre. Tárolás: szobahõmérsékleten, fénytõl védve. Eltarthatóság: 1 év. Csomagolás: 500 ml, 1000 ml spray Engedélyszám: III-2-2/20-268/1998 OMMI Az ára nálunk: 500 ml 4.214,- 1000 ml: 7.751,- Van gél formában is, 500 ml ára: 3.383,- Hogy a lógyógyszerek topik se legyen üres :) , feltettem még néhány külsõ élõsködõ elleni szer használati utasítását.