Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Dóra-major avagy élet az üllõi homokon

• Please log in to reply
512 válasz a témához

#241 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 9:49

Hát igen, Mongol. Általában ott bukkansz fel, ahol a dilisek gyülekeznek. :D Azért jó volt, mi? Majd lesz mit mesélni az unokáinknak. Már aki gondoskodik unokákról. :rolleyes: De ha már idetévedtél, gondolkozz el azon, hogy részt veszel a tájékozódási lovaglásunkon.

#242 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2006 február 28. - 9:51

Semmit nem tudok az eseményrõl.Mesélj...

#243 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 9:56

ÖÖÖÖ, az utolsó két oldalon errõl volt szó. Vázolom; lovas tájékozódási versenyt szervez nálunk a Bólyai Honvéd Lovasklub tavasszal. Volt már két elõzménye, nagyon jól sikerültek, mert bár személy szerint annyira nem vagyok sikeres a sportágban, de mindenképpen jó szórakozás. Mondjuk neked a tájékozódással nem lenne problémád, na jó, talán a lovakkal se. :D

#244 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2006 február 28. - 10:02

Ne kiabáljuk el, amióta hivatalból tanultam a tájékozódást, azóta térképpel is lazán bárhol eltévedek.A lóval is óvatosan, lásd az elsõ mindszenti szilvesztert, meg a derék kancajószágot. :D

#245 Bolyai Honvéd Lovasklub

Bolyai Honvéd Lovasklub

Új vendég

• Fórumtag
  • 22 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 16:57

Úgy láttam a lovastusa honlapon, hogy eltolták egy héttel a verseny idõpontját, tehát április 7-8-án lesz. Természetesen elõtte megnézzük pontosan a programokat, hogy semmivel ne ütközzön. De ahogy írtam is, egyenlõre csak tájékoztató jelleggel vannak fent a dátumok.MI AZ, HOGY VAN MÉG OLYAN EMBER, AKI NEM ISMERI A TÁJÉKOZÓDÁSI LOVASVERSENYT...?! :confused:

Edited by Bolyai Honvéd Lovasklub, 2006 február 28. - 16:59.

#246 Bius

Bius

Csikó

• Fórumtag
  • 57 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 19:35

Lehet,hogy csak én vagyok ilyen lassú felfogású de lényeg a lényeg:MIKOR LESZ A TAVASZI TÁJÉKOZÓDÁSI ÉS KI AD NEKEM LOVAT?(jobban mondva ki lesz az a félörült aki rám bíz 1 másodpercnél tovább egy élõ állatot,ja a páromról akivel ketten szuper csapatot alkotunk nem is beszélve a 70perces távot csúcs idõben kb:190perc alatt teljesítettük mi az õs dóra lakók,ugyeHENI? :gm: :D :D :D )

Edited by Bius, 2006 február 28. - 19:38.

#247 Bolyai Honvéd Lovasklub

Bolyai Honvéd Lovasklub

Új vendég

• Fórumtag
  • 22 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 20:41

Bius! (Villám) olvass vissza pár hozzászólást és választ kapsz kérdéseidre! Ha mégsem, és szerda du. kinnt vagy a Dórában, szivesen elmagyarázom!Üdv! ;)

#248 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 1. - 9:38

Most szombaton mentek térképészkedni? Csatlakoznék, ha lesz lovam.

#249 Bolyai Honvéd Lovasklub

Bolyai Honvéd Lovasklub

Új vendég

• Fórumtag
  • 22 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 1. - 20:10

Természetesen megyünk, de nem késõn. Kb. 9-re már kint vagyunk a Dórában és 10 körül indulunk.

#250 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 3. - 15:07

Lovat sikerült szereznem, csak még nem tudom, hogy melyiket, de remélem, hogy kultúrló lesz. Az a tervem, hogy viszek GPS-t, fényképezõgépet, és az útbaesõ szeméthalmokat lefényképezem, rögzítem a koordinátáikat, és bejelentem majd.

#251 Zsó

Zsó

Új vendég

• Fórumtag
  • 15 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 3. - 16:36

Sziasztok!Én még elég új vagyok a fórumon és most láttam h "Bólyai Honvéd lk." és eszembe juttottak a régi szépidõk amikor még Üllõn a "háború és a csatározások" korában :gm: (Maus Ilus -Péter)lovagoltam olyan 7-8 évesen.És voltak mindig kedves katonabácsik + volt azt hiszem 1 néni is :confused: és talán van is 1 kép a hol le vagyunk fotózva .Õk (-Ti :confused: )mindig jártak terepre + rendszeresen ott lovagoltak.Igazából arra lennék kíváncsi h Ti vagytok -e azok a kedves bácsik (és néni-k :D ) . :ang: (Láttam a képeteket és elég nagy esély van rá h igen de igazából nem vok biztos benne :) )

#252 Bolyai Honvéd Lovasklub

Bolyai Honvéd Lovasklub

Új vendég

• Fórumtag
  • 22 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 3. - 21:07

Bizony - bizony kedves Zsó, mi lennénk azok a "kedves bácsik, meg nénik"! Azóta is itt lovaglunk kint a Dórában. Ha jársz a Dóra majorban, keress meg bennünket! Egyébként, ahogy olvashatod a korábbi hozzászóláskoban, legújabban tájékozódási lovasversenyt szoktunk rendezni, a többiek szerint nagy sikerrel. Úgyhogy, ha van kedved, gyere el nyugodtan a tavaszi versenyre, szeretettel várunk. Ha van ismerõsöd, akit érdekelne, szólj neki nyugodtan! A részletekrõl majd itt olvashatsz bõvebben is, amikor aktuális lesz, feltesszük a topicba.De bármi kérdésed van, írdd csak meg, válaszolok rá!Szia! :)

#253 Bius

Bius

Csikó

• Fórumtag
  • 57 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 5. - 18:16

Képzeljétek utána jártam és áttették a millitaryversenyt április 15-16-ra(biztos forrás!!!!) :D

#254 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 6. - 10:30

Ez a hétvége a sorozatos megfagyások és elázások jegyében telt. Miért nincs már tavasz?! Úgy néz ki Ozzy, mint egy hajléktalan, nem tudom rendesen lepucolni, mert mindig vizes mikor találkozunk, csimbókokban lóg a szõr róla. És mindig elázunk. Tegnap azért bementünk a fedelesbe száradni. :D

#255 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 13. - 10:50

Itt a tavasz! :) Szombat reggelre megszületett az elsõ csikó, kanca lett, Genny-é. Jó hírt kaptunk a hétvégére, visszakapjuk Dömperseregünket: Lindát, Csinost, Dömpillát, Dulcsit, akik közül ketten vemhesek, õk egyelõre megúsznak minket, de Csinost és Dulcsit már munkába fogtuk fél év kihagyás után.

#256 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 14. - 15:06

Csak én írok ide? Az a mérhetetlenül megtisztelõ feladatunk van holnap Ozzyval a csodakancával, és egy másik ló-lovas párossal, hogy Üllõ város március 15-i ünnepségének fényét emeljük a jelenlétünkkel. Remélem, hogy az általam még nem ismert tervek szerint mennek majd a dolgok, minden lapomat Ozzy kötélidegeire tettem fel, mer' én nagyon izgulok :D

#257 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 15. - 23:31

Na hogy ment, Heni? Én egy hétig síeltem, mindenrõl le vagyok maradva...

#258 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 16. - 16:01

Röviden: sikerült az ünneplõ tömeg szétoszlatása nélkül véghez vinni a feladatot, ugyan némi tájékozatlanság közbe csúszott, így csak fél fellépés volt: csak oda felé mentek, vissza nem :DKépeket majd kaparunk elõ (valahol már fenn van a neten, de nem tudom a címet)Ja és Tifanny csikója is megszületett, az is kanca, meg Dömpilla is fenn van már a "szülõ szobán"Zapolya és OzzyMiska bácsi és TáltosKészülõdésÁtvonulásEnnyi volt

Edited by Eva, 2006 március 17. - 9:18.

#259 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 17. - 9:29

Belinkeltem néhány képeket :)

#260 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 17. - 15:51

Marha jók a képek! Nem is tudtam, hogy Misi bácsi volt a másik, ezt nem mesélte az öreg. Tényleg le vagyok maradva. :confused:

#261 Bolyai Honvéd Lovasklub

Bolyai Honvéd Lovasklub

Új vendég

• Fórumtag
  • 22 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 19. - 9:15

Mindenkit szeretettel köszöntök! Örömmel jelenthetem, hogy eldõlt a verseny idõpontja, ezért az alábbiakban mellékelem a versenykiírást: Versenykiírás III. DÓRA – MAJORI TÁJÉKOZÓDÁSI LOVAS VERSENYImmáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Dóra – majorban a Tájékozódási Lovas Verseny a bolyai honvéd lovasklub szervezésében.A verseny idõpontja: 2006. április 22, szombatTechnikai értekezlet: 09.00A verseny kezdete: 10.00A szabályok ezúttal is ugyan azok. Tehát, alapvetõen páros kategóriában indulhatnak a versenyzõk, de lehetõség van 3 – 4 fõs csapatban is rajthoz állni. Azonban eredményt csak egy fajta kategóriában hirdetünk. Kobak használata kötelezõ!A pálya hossza kb. 14 – 16 km, amely a dóra – major környékén kerül kijelölésre. Újdonság, hogy a nagy érdeklõdésre való tekintettel, egy kisebb, egyszerûbb pályát is kijelölünk a kezdõ/ifjúsági versenyzõink kedvéért. a versenyen tájoló használata célszerû, amelyrõl az indulóknak kell gondoskodniuk. Sajnos lóbérlésre lehetõség nincsen. a verseny végén a már hagyományos meleg étellel vendégeljük meg a versenyzõket. Azért, hogy az elkészítendõ étel mennyiségét idõben tudjuk, kérünk mindenkit, hogy legkésõbb a verseny kezdete elõtt egy héttel, a nevezési díjat rendezze!A felmerülõ kérdésekre felvilágosítást a szervezõktõl lehet kérni (Kékesi György, Hargitai József). Nevezési díj: 1.000 Ft.Nevezési határidõ: 2006. április 16.Jelentkezni személyesen, ill. telefonon lehet: Kékesi György (06-70-2-344-233, Hajdú Ágnes 06-30-904-4397)Kérünk mindenkit, hogy a versenyre hívja fel ismerõsei, barátai figyelmét is! A jelentkezõket szeretettel várjuk! Bolyai Honvéd LovasklubKérünk benneteket, hogy tényleg szóljatok azoknak, akiket érdekel a dolog, hogy minnél többen legyünk a versenyen! Az is fontos, ne az utolsó pillanatban jelezzétek, hogy mégis indulnátok, mert a kaja elkészítéséhez tudnunk kell a pontos létszámot! Ha kérdés van, természetesen itt is feltehetitek!Üdv! :)

#262 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 19. - 9:43

Mint induló sajnos ezen a versenyen biztos kimaradok, de kihagyni semmi esetre sem szeretném, ezért, ha bármiben segíthetek szóljatok! :)

#263 Bolyai Honvéd Lovasklub

Bolyai Honvéd Lovasklub

Új vendég

• Fórumtag
  • 22 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 19. - 20:05

Na mert, hogy miért maradsz ki?!

#264 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 20. - 10:02

Na mert, hogy miért maradsz ki?!

Hozzászólás megtekintése

Egészségügyi okok miatt :(

#265 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 20. - 12:29

AnnóFolyt. köv.:Dámáék szülési szabija miatt veszélybe került egész üllõi lovaglásunk, hiszen nem volt több ló, akit lovagolhattunk volna, ráadásul Füttyöst is eladták, gazdája (akit sosem láttunk) nem kívánta tovább tartani, Kecses is nyugdíjba vonult. Tavasz végén megszülettek a csikók is, Dáma fia, Heineken (2002. május 6.) és Dusi lánya, Angi (április 23.), volt ám nagy abajgatás, öröm! Dáma ugyan nem nagyon tartott igényt az emberek társaságára, de elfogadta, hogy bemenjek a boxba, lepucoljam, szeretgessem, répáztassam, sõt a csikót sem féltette. Emlékszem, levakarhatatlan volt, pár naposan simán keresztül mászott rajtam, amikor lehajoltam patát pucolni. Hol volt már akkor az a Dáma, aki ha bementünk a boxba kihajtott bennünket sunyítva :gm:A felmentõ sereg a katonalovak képében jött el: Frappáns, Tündér, Szattyán és Air Driven lettek harci hátasaink, a Bolyai Honvéd Lovasklub lovai.Elkezdõdött egy új szakasza életünknek.Szigorú tanácsként kaptuk, hogy Frapit és Drivit nem szabad együtt terepre vinni, mert hajlamosak a versenyzésre. Ugyan véget ért a kényelmes „másnaposan is biztonságban terepen Dusival” korszak, ellenben elkezdõdött a tanuljunk meg lovagolni, hiszen ezek a lovak képzettebbek, élénkebbek viszont nem kellett többé félórákat gyalogolni a legelõn, hogy megfogjuk „áldozatainkat” el lettünk kényeztetve: lovaink boxban vártak bennünket. Karámoztunk, tanulgattunk szorgalmasan, majd kimerészkedtünk terepre is, de csak vagy Frapi vagy Drivi jött velünk. Nyár végére oktatónk Angi külföldre ment, minket pedig rábízott a lányom oktatójára, Verára. Ugyan csak 2 hétrõl volt szó, de másképpen alakult. Megörökölt bennünket, a nyakán ragadtunk, ráadásul levakarhatatlanul… Társaságunk cserélõdött, Panni férjhez ment csak nagy ritkán jött, Bazsó lóra ült, csatlakozott Adri, majd Meló a csapathoz. Vidám lovaglások, nyugodt terepek és sok-sok tanulás-önállósodás következett, hiszen Vera nem atyala-patyalázott velünk: pucolás-nyegelés-pálya, idõben ott legyünk ám! Megtörtént, hogy álltunk az udvarban a felnyergelt lovakkal, Vera sehol, telefon: mindjárt ott vagyok, menjetek a pályára… Telt múlt az idõ (2003-4), lassan beállt a rend: csütörtök-vasárnap mi lovagoltuk a lovakat, szerdán-szombaton pedig a katonák. Frappáns és Drivi sem mutatkozott emberevõnek, lájtosan elkezdtünk együtt terepre járni. Sosem volt gond velük. Élénkek voltak, de kezelhetõek, mi pedig nem kockáztattunk, igyekeztünk a versenyhelyzeteket elkerülni, ami maradéktalanul sikerült is. Dámát többé nem kaptuk vissza, nyugdíjas lett, következõ évben (2003) is született csikója, de nyár végén a legelõn találták elpusztulva, talán kólika… Dusit ugyan elõvettük néha, de csak versenyre, vagy különleges alkalmakkor. Minden alkalommal elindultunk a Mikulás kupán, volt, hogy szétfagyasztottuk magunkat egy különösen hideg napon, amikor az istálló udvarra behajtva a hõmérõ –19, 5 C mutatott. Egymást bátorítva fogadkoztunk, hogy, ha fél fokot melegszik a levegõ kiszállunk. Nagyon hideg volt, két kesztyû, három nadrág-zokni, sok pulcsi és kabát, de a fülünk-orrunk akkor is lefagyott. Másnap volt a verseny nekünk, muszáj volt edzeni, hajtott a lelkesedés vagy? Volt, amikor karusszellel készültünk, volt, hogy nem jött össze ló. De a lényeg mindig az volt, hogy bebizonyítsuk Zapolyának, hogy annó igenis Kecsesnek köszönhette a verseny megnyerését! :dev:Ekkor már réges-rég Frappáns párti voltam, Drivi érzékeny lelki világa nem nekem való volt, õt úgyis Zapolya ajnározta, Tündérhez nem volt türelmem, a varrógép hajtása nem jött össze, ellenben Bazsó és Meló kiválóan elboldogult vele (na ja, a sárga kancák a barna pasikat szeretik :D) igen különös szeretet alakult ki köztük. Szattyán Adri kedvence lett, jól kijöttek (csak kicsit át lett nevezve...). A zsákok és a foltok megtalálták egymást, ritkán ugyan átültünk a másikra is, de ez volt a felállás. Boldog, békés, eredményes idõszak volt ez, de sajnos az élet közbe szólt. Így 2004 vége felé búcsút kellett mondjuk lovainknak. Útjaink látszólag kettéváltak, kaptunk helyettük mást, de az már egy következõ történet, tehát: Folyt. köv.!

#266 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 21. - 9:59

Marha jók a képek! Nem is tudtam, hogy Misi bácsi volt a másik, ezt nem mesélte az öreg. Tényleg le vagyok maradva. :confused:

Hozzászólás megtekintése

Úgy volt, hogy egy idõs, nyugis lóval jön, erre lett belõle Táltos, akit Miska bácsi elõzõ nap szoktatott a zászlóhoz. Ahhoz képest, hogy nagyon félt, remegett, azért állt egyhelyben a zászlóval az oldalánál, fegyelmezett volt. Ez volt Táltos elsõ lószállítós élménye is, de 15 perc alatt fent volt, Verocs felrakosgatta a lábait a futóra, aztán már ment is magától. Ozzyról mit mondjak? Úgy viselkedett, mint ahogy várható volt, csodakancához illõen, talán egy picit jobban nézelõdött a szokásosnál mikor lejött a futóról Üllõn, egyébként meg a szokásos blazírt nyugalom. Azért hagyott egy lócitromot a Penny parkolójában, persze arra nem gondoltunk, hogy lapátot vigyünk, szóval kénytelenek voltunk otthagyni. :o

#267 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 21. - 10:14

Másnap volt a verseny nekünk, muszáj volt edzeni, hajtott a lelkesedés vagy? Volt, amikor karusszellel készültünk, volt, hogy nem jött össze ló. De a lényeg mindig az volt, hogy bebizonyítsuk Zapolyának, hogy annó igenis Kecsesnek köszönhette a verseny megnyerését! :dev:

Hozzászólás megtekintése

Na szép, mondhatom! Bár elgondolkodtató, hogy miután a legutolsó háziversenyt végig se tudtam csinálni, megalázó módon az utolsó (vagy utolsó elõtti) lettem, azóta nincs háziverseny. :D

#268 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 21. - 16:55

:yeah: :kocc:

#269 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 23. - 14:29

Ozzy sánta (nála ez sajnos nem ritka), úgyhogy csak sétálgattam vele. Aztán Verocs kölcsönadta "Szent Maci"-t, az õ lovát. Kengyel nem volt, mert azt nem érem el, amivel Vera lovagol, szóval kengyel nélkül próbáltam fentmaradni a nagydarab állat hátán, ügetésnél csak úgy röpködtem a levegõben. :D Kiderült, hogy a vágtája viszont kényelmes, és az is, hogy egy gondolatolvasó. Mindenfélét megcsinált, amit csak úgy szerencsétlenkedve kértem tõle. :D Mindegy, az elején Maci lelkére kötöttem, hogy le ne dobjon, mert akkor nagy balhé lesz, mert azért szokott õ lila virágtól, meg gyanús bokortól nagyokat ugrani, meg bakolgatni, de most irtó nyugodt volt az "öreg". Közben odajött Miska bácsi is, õ a lónak drukkolt egyértelmûen, kajánul megjegyezte, hogy azért jó puha a homok, meg ilyenek... Megint egy sétálgatós idõszak veszi kezdetét Ozzyval. :(

#270 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 26. - 10:29

Nemzeti Lovas Õrség honlapjaFigyelmetekbe ajánlom! :D

#271 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 27. - 10:38

Néztem már, de nagyon szabályozott, kötött dolognak tûnik. Ozzyról most nincs semmi lovaglós történet, mivel sántít. Sétálnia kell, de gondoltam, hogy az is jobb lesz neki úgy, hogy vezeti valaki, minthogy ráüljek. Szerencsére szombaton kiugrottak a barátnõim két lelkes kislányukkal, akik szépen leápolták Ozzyt, és elvitték megsétáltatni. Utólag kissé neheztelt az egyikük, hogy nem mondtam, hogy ilyen nagy a legelõ, amit meg kellett kerülniük. :dev: Nagyon aranyosak voltak, ahogy a két kislány vezette azt nagy lovat. Messzirõl láttam egyszer, hogy Ozzy emelgeti a fejét, gondoltam, hogy valami kis vita adódott. Kiderült, hogy mivel túl gyorsan haladt, megpróbálták lassítani, de ellenkezett, úgyhogy inkább õk gyorsítottak. (Alapból élénken és hosszúakat lép, a "mi lovaink" közül a leghosszabb léptû.)

#272 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 27. - 13:48

Igyexem Nikolt rávenni, hogy menjünk el 22-én a tájlovi versenyre! :yeah:

#273 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 27. - 18:46

Király! Nekünk is már edzeni kéne, de én épp lerobbantam. :( Azért ott leszünk, az tuti!

#274 SOMA

SOMA

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 84 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 27. - 20:56

Néztem már, de nagyon szabályozott, kötött dolognak tûnik. Ozzyról most nincs semmi lovaglós történet, mivel sántít. Sétálnia kell, de gondoltam, hogy az is jobb lesz neki úgy, hogy vezeti valaki, minthogy ráüljek. Szerencsére szombaton kiugrottak a barátnõim két lelkes kislányukkal, akik szépen leápolták Ozzyt, és elvitték megsétáltatni. Utólag kissé neheztelt az egyikük, hogy nem mondtam, hogy ilyen nagy a legelõ, amit meg kellett kerülniük.  :dev: Nagyon aranyosak voltak, ahogy a két kislány vezette azt nagy  lovat. Messzirõl láttam egyszer, hogy Ozzy emelgeti a fejét, gondoltam, hogy valami kis vita adódott. Kiderült, hogy mivel túl gyorsan haladt, megpróbálták lassítani, de ellenkezett, úgyhogy inkább õk gyorsítottak. (Alapból élénken és hosszúakat lép, a "mi lovaink" közül a leghosszabb léptû.)

Hozzászólás megtekintése

:dev: esetleg 2 pár görkori? :dev: Puszi!

#275 SOMA

SOMA

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 84 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 27. - 21:03

Nemzeti Lovas Õrség honlapjaFigyelmetekbe ajánlom! :D

Hozzászólás megtekintése

Köszi én látok benne fantáziát. Hogy vagytok, mikor jáártok felénk?Tõlled meg merem kérdezni : Ozzy-nak nem tenne jót esetleg a vidéki levegõ.Gondolatom részleteirõl majd személyesen. üdv

#276 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 28. - 8:20

Tervezi a banda, hogy megy felétek, naná! Sajnos nem fogok tudni most menni, vagy csak egy napra, vagy nem tudom. Majd meglátjuk! Ozzy sorsa elõbb-utóbb a hosszas friss vidéki levegõn való tartózkodás lesz. De nem dönthetek egyedül errõl, másrészt nagyon önzõ vagyok, szeretném minél jobban késleltetni azt az idõt, mert szeretem, hogy a "közelünkben" van. Zsuzska! Jobbulást, addigra meggyógyulsz! Filly, úgy örülnénk ha jönnétek.Nagyon úgy tûnik, hogy ki kell hagyjam a tájékozódásit, mert itt a tavasz, jönnek a lovasok, kellenek nekik a lovak. Bár, felhoztak a többiek egy hároméves csikót vasárnap a ménesbõl. :D Nem nagyon akart feljönni boxba, de aztán csak sikerült felvezetni. Kíváncsi vagyok, hogy viseli az új körülményeket, szegény rettentõen meg volt ijedve.

#277 Bius

Bius

Csikó

• Fórumtag
  • 57 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 30. - 17:10

Sziasztok!Kinek ki lesz a párja a tájékozódásin?Nekem már van BIBI :yeah: Karácsony Pistinek hívják.És nektek????????????? :kir: :confused:

#278 Bolyai Honvéd Lovasklub

Bolyai Honvéd Lovasklub

Új vendég

• Fórumtag
  • 22 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 30. - 19:55

Na na na!Mi ez a kezdõdõ negatív tendencia, hogy "sajnos nem tudok részt venni a tájékozódásin...". :( Nem akarok kibúvót hallani pont a törzsgárda tagok részérõl! Addig még van majd' egy hónap, tessék úgy rendezni a programokat!Irgum - burgum!

#279 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 30. - 23:17

Én ha más nem, beveszek egy levél Cataflamot, de megyek, szokásos Zsuzsák duóban! :)

#280 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 31. - 9:34

Bius (a csalfa párom) le is lépett az elsõ fiatalemberrel. :D Jól tette! Viszont nekem tényleg nincs lovam, mert kellenek a lelkes elsõ alkalommal indulóknak az épkézláb lovak. Dömpiéket meg nem lehet ennyi idõ alatt felkészíteni, bár õk gondoskodnak a saját mozgatásukról, mert minden nap kilógnak a karámjukból és elmennek csavarogni. Tegnap este is az "Embrió"-nál találkoztam Dulcsival meg egy haverjával, amint ártatlanul szénázgattak egy istálló elõtti bálából. De már hiányozhattak nekik a többiek, mert amint Dulcsi meglátta, hogy kinyitom a karámot, egybõl futott befelé, a barátocskája meg utána. Okos ló. De segítõnek én is ajánlkozom Évával együtt. Ha kell valamit csinálni, idevinni-odatenni, stb., akkor szóljatok!