Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Vas megyeiek ide!

• Please log in to reply
5373 válasz a témához

#241 ultimo

ultimo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 114 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 21. - 16:16

Hello!900 négyzetméter körüliek. Ez családi házhoz ok, lótartáshoz zsebkendõ!ultimo

#242 mac

mac

irka-firka

• Fórumtag
  • 341 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 21. - 17:43

idézet:
Eredeti szerzõ: ultimo: mac!Kecskemamákkal ok minden?Ultimo [/QUOTE]Ja. Mindig esznek meg esznek. Szeretik a lóvitamint is, amit te hoztál... Posted Image

#243 safranek

safranek

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 238 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 22. - 12:20

idézet:
Ja. Mindig esznek meg esznek. Szeretik a lóvitamint is, amit te hoztál... Posted Image [/QB][/QUOTE]Lassan készíthetsz nyerget is rájuk.... Posted Image

#244 mac

mac

irka-firka

• Fórumtag
  • 341 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 2. - 10:16

Nonézdcsak?! Mindenki alszik, méláz, Vasban úgylátszik, gyõzött a tavaszi fáradtság.Lehet ám írni...

#245 fehér bölény

fehér bölény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 690 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 10. - 19:01

Hûha!csesszétek meg ,itt mindenkinek behalt a processzora?

#246 mac

mac

irka-firka

• Fórumtag
  • 341 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 11. - 16:54

Nem halt be a processzor, FB, hanem sztem mindenki dógoz...Azé' kicsit pörgessük fel a vasi topicot, nem maradjunk szégyenben.Kivel mi történt az utóbbi idõkben?

#247 Euthymia

Euthymia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 46 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 11. - 17:51

Én lassan már egy éve lovagolok, de most kimaradt három hónap, úgy volt, hogy szombaton megyek megint! hát nem esett az a ....... esõ??? *a peches formámat!...*ezen kivül semmi nem történt velem az utóbbi idõben... Posted Image

#248 mac

mac

irka-firka

• Fórumtag
  • 341 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 11. - 20:09

Hááát... Ez valóban pech. De sebaj, jön még jó idõ, lehet puccolni paccot, szép fényesre, hogy kificamodjon rajta a napfény...Izé, az mi is?No, tegnapelõtt megyek reggel az istállóba, mondom dobok lóimnak némi szénát meg abrakot, ha mán saját maguknak nem képesek elõállítani, hát legyen valaki, aki elejbük löki. Megyek sorba, vakarom a homlokokat, meg a sörényeket, gügyörészek, mint afféle ütõdött csecsemõ-gyakornok, megyek hátrafelé. és a szemem sarkából látom, hogy az utolsó box környékén valami nem stimmel. Na nem, senki nem trágyázott ki az éj leple alatt, valami más volt, ami szokatlan(abb). Nos, kedves lovacskám (aki ismeri: Concur), aki sárlik éppen, úgy gondolta, ideje így unalomûzõképp átnézni Petyához, a kis herélthez. Mivel ugyebár éjnek-idején az ajtók zárva, létrája nincsen, a legegyszerûbb dolgot választotta: lebontotta a fal egy részét. De nem ám akárhogy, hányaveti módon, szétrúgva-összeforgácsolva, amolyan koszolós módon, de nem ám! Tudni kell, hogy a falak öt centis pallókból vannak, úgy két méteresek, az oszlopokra erõsített tetõlécek közé szorítva (nem fixen, hogy ha kell, cserélni lehessen). Szóval, kis galambom addig ügyeskedett, míg az összeset, vagyis mind a tíz szálat ki nem tornászta a helyébõl, gondolom a fogával. És ha már nõi lelke van neki, hát gondosan, sorba lerakosgatta õket a szalmára, és gondosan meg is trágyázta azokat. Ennek szerintem valami kultikus magyarázata lehet.Szóval megyek reggel, és látom ám a rombolást! Hinnye, az anyátok erre-arra, meg emerre is! De csak rá kellett néznem a két ártatlanra, és egybõl tudtam ám: az ufók voltak itt, és szegény ártatlan lovaim, bár mindent elkövettek, hogy ne történhessen meg, kénytelenek voltak elviselni, hogy lebontották köztük a falat.Úgyhogy nem is haragudtam rájuk.Csak akkor, amikor nagy nehezen csak a fejszével tudtam visszaverni a pallókat.De akkor se nagyon.Sõt, kicsit se.Hisz olyan ártatlanok.

#249 Regebaby

Regebaby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 414 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 11. - 21:13

én meg doboltam mint az állat,oszt mikor a szomszéd néni üvöltött,igyekeztem méghangosabban folytatni tevékenységemet :rolleyes: :D Posted Image Posted Image Posted Image [ Április 11, 2005, 21:14: Az üzenetet átszerkesztette: Regebaby ]

#250 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 11. - 22:04

Én meg akkorát estem az egyik lovunkról mint egy ház, a szomszéd kerítése bánta.

#251 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 11. - 22:49

Hihi, vigyázz magadra!!! :eek:

#252 nane

nane

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 12. - 9:02

Sziasztok.Én sem nagyon érek rá mostanában de gyorsan beköszönök.Épp körkarámot építünk,vagyis próbáljuk befejezni ami a télen elmaradt.Azt hittem hogy majd összedobjuk pár nap alatt,de a traktoros koma aki a terepet rendezi hát nem sieti el a dolgot.A múlt héten megnyírtunk 5 lovat most meg nesze itt ez a frankó hideg,lehet õket takargatni.A kis pónit csomagoltuk be elõször kitettük a karámba,a többi meg egész nap hajtotta mert nem tudták elképzelni hogy mitõl lett hirtelen kék,és mi a nyavaja lobog annyira rajta amikor fut.Szegény estére alig tudta vonszolni magát.mac közben letettünk a gencsi teleklesésrõl,most Toronyban keresgélünk.A mostani házunk 900 nm-es telken van,de ezt már belakták a nyulaink kellene hely még a kecskéknek és a paccoknak.A hétvégén lesz a bozsoki díjugrató bajnokság,de lovat nem viszünk mert a talaj ennyi esõ után biztos nagyon trutyi.De azért a többieket megnézem ,tavaly is többen próbálták az akadályt aluról átugrani annyira csúszott minden. :( Csákó Bölény megvannak még a lovaid?Mindenkinek esõmentes napokat!!! Posted Image

#253 Regebaby

Regebaby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 414 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 12. - 9:59

nane,inkább lenyirjátok,minthogy levakarásznátok róluk a szõrt? Posted Image Posted Image

#254 safranek

safranek

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 238 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 12. - 10:10

idézet:
Eredeti szerzõ: mac:..... De csak rá kellett néznem a két ártatlanra, és egybõl tudtam ám: az ufók voltak itt, és szegény ártatlan lovaim, bár mindent elkövettek, hogy ne történhessen meg, kénytelenek voltak elviselni, hogy lebontották köztük a falat....Hisz olyan ártatlanok. [/QUOTE];) Posted Image Posted Image

#255 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 12. - 10:11

Hát persze!A nyírás király dolog!

#256 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 12. - 10:35

Ha annak idején létezett volna a vasi topic, (v. vaksi öreganyátok észrevette volna :rolleyes: ) talán inkább itt lennék igazán "kompetens". Látom viszont, h. Bölény ide (is) tartozik. :confused: Posted Image Veszprém megye azért mégiscsak közelebb van Vas-hoz, mint Gyõr-höz, nemdebár? Na, mindegy, mostmáá ha odaragadtam tiszteletbeliként...

#257 fehér bölény

fehér bölény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 690 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 12. - 11:56

Azanyámidegesúristenit!Te mit keresel ebbe a topikba?Ha tudni akarod ez is megvolt már az elõzõekben is.Vasiak!Vigyázzatok erre a csajra,mert ha egyszer írtok neki választ akkor nem lesz az az Isten aki elkergetné innen.Nem gyõztök majd válaszolni neki. NANA!!!A hétvégén lesz a Halászi-i kurzus!" Öreganyátok" is ott lesz.Legalább nem fogunk unatkozni.HIHIHIHI!!!Még a lovaim megvannak,majd a jövõhavi lovaséletbe fog megjelenni a hirdetés.

#258 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 12. - 12:24

...addig meg hátha nyerek a lottón! Képzeld el, hogy ott viritunk az apival, Te meg csak kukkolod, és ha nagyon szépen megkérsz, megengedem, hogy megsímogasd... Posted Image Különben Vas-iak, ne higgyetek neki, nemigazám, eelehet zavarni,... csak egy kicsit bonyolútt... Posted Image Bölény, keresd meg a "pattogtatóst" ! Már nem tudom, ki küldte - kinek, de a Fecó jól eljátszott vele... ;) Most átszerkesztem, mert elfeledtem: mikómegyünkmáá???!!! tongue.gif [ Április 12, 2005, 12:25: Az üzenetet átszerkesztette: ági ]

#259 ditlzon

ditlzon

Új vendég

• Fórumtag
  • 28 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 12. - 15:21

Sziasztok!Ha lehet, és is csatlakoznék!Meg kellene egy kis segítség is, ha már itt vagyok... Posted Image Megköszönném, ha valaki mondana egy megbízható, jó lovardát Szombathely, és környékén. Épp most veszítettem el egy jó helyet! Szomorú a szívem:(

#260 nane

nane

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 12. - 19:32

ditlzon szia.2 év alatt nem sok hozzászólást gyártottál,hát akkor most gyerünk.Mi lett a lovardáddal,mesélj.Ha új helyet keresel fontos szempont hogy lóval,vagy anélkül,oktatóval vagy anélkül.Túl sok lehetõséged azért nincs,de segítek ha tudok.Lónyírás az nagyszerû dolog fõleg ha elõtte a lovad angóra hosszúságúra növesztette a bundáját.Nem kell utána órákat pucerálni és fõleg nem lesz tele a szátok hulló szõrszálakkal. :D Ági szia ! Nem félünk tõled.Én már a gyõriek között is olvastalak és már akkor sem értettem miért pont oda keveredtél elõször.Üdv a vasiak között. ;) Ciáé!Mikor lesz kiccsikó,mert megyünk nézni.Ja és ha akarsz jönni Szõcére szólj mert akkor megvárlak.

#261 Regebaby

Regebaby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 414 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 12. - 19:58

nane,én lószõrt szoktam reggelizni! Posted Image Posted Image

#262 mac

mac

irka-firka

• Fórumtag
  • 341 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 12. - 20:15

Helló ditlzon,ha lehet (mint ahogy nane is írta), próbálj meg pár keresetlen mondatban körülírni egy rövid kívánságlistát.Amúgy meg, megesz a fene, olyan kíváncsi vagyok.Mesélj...

#263 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 12. - 20:44

Köszi, nane, de ha olvastál...tudod, milyen vagyok! A tér-idõbeli tájékozatlanságomon idõnként én is megdöbbenek. Jóóvan akkor.Mostantól ide is bekukucskálok.Vashoz nincs messze Halászi (mihez képest!) nem jön közületek VALAKI?

#264 nane

nane

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 12. - 20:59

Én szerettem volna még az elején,akartam is lovat vinni de egymagam nem merek elindulni a lószállítóval.Segítséget pedig nem találtam.Az nyárra megpróbálok normálisan megtanulni vontatni mert ha észrevettétek a közlekedõk többsége le se szarja hogy te állatot transzportálsz.Lóháton pedig Halászi nagyon messzi van,de azért még nem kizárt hogy lenézek.

#265 fehér bölény

fehér bölény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 690 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 12. - 21:14

Mögyök hát! Csak szójjáá elötte!!Ha nem látogatsz el a hétvégén Halásziba akkor lenagyszájúzlak!HIHIHIHI!!!!A lószállítást meg hagyd másra mert az nagyon komoly dolog.Elég egy rossz vagy hirtelen mozdulat és kész a tragédia.Tudnák egy-két sztorit mesélni.De különben azt nem értem,hogy mi a fenének kell egy körkarámépítéshez traktoros?Tán annyi okostojás van közöttetek,hogy már hiánycikk a józan paraszti ész?

#266 fehér bölény

fehér bölény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 690 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 12. - 21:16

Még annyit,hogy a "kiccsikó" mamija Júni 9-re van kiírva.

#267 ditlzon

ditlzon

Új vendég

• Fórumtag
  • 28 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 13. - 10:11

Sziasztok!Na ja, tényleg nem erõltettem meg magam az utóbbi idõben!A történet annyi, hogy ahol lovagoltam (egy kis istálló 4 lóval), egy igen jó hely volt, nagyon jó lovakkal, és nagyon jó emberekkel! Két ló decemberben súlyosan lesérült. Télen a közlekedés gondot okozott így nem jártam ki( 15 kmre volt), és nem is tudtam róluk sajnos semmit. Aztán a napokban telefonáltam, hogy megkérdezzem, mi a helyzet. A tulajdonosnak súlyos betegsége van (szíve-mûtötték), és emiatt meg kellett válnia a lovaitól. Nagyon sajnálom, mert nagyon imádta a lovait, szeretettel beszélt róluk, és a lovakon is látszott, hogy jól vannak nevelve. Jó volt oda járni, hiányozni fog! :( Nem vagyok egy nagy lovas, nem is tudok nagyon jól lovagolni. Azért a szükséges alapismereteim megvannak, korábban 4 évig lovagoltam folyamatosan. Szeretem, ha közben valaki korrigál, utasításokat ad, de ez elhanyagolható, mert egyedül is boldogulok...ha a ló is olyan. Szeretem a nyugalmat, a jó lovakat, és a családias környezetet. Nem kell nekem túl képzett ló, én amolyan "hobbista" vagyok:) Párom nyáron tanult meg lovagolni, így õt is figyelembe kell vennem, neki még oktató is kellene. Futószár nélkül azért már ment neki, de még bizonytalan. Nem vágyom komoly edzésre, csak kikapcsolódásra, felszabadult lovaglásra...Lehet, hogy túl sokat kérek, de vannak már elvárásaim a dologgal kapcsolatban.Köszönöm az érdeklõdést és a türelmet!Szilvia :rolleyes:

#268 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 13. - 10:51

Sziasztok!Lehet hogy türelmetlenségmnek tudható be, de nem találtam meg, hogy mi ez a "Halászi" Azt már látom, hogy hét végén lesz, de mi? Nem volna valaki oly türelmes és kedvesrendes, hogy elmagyarázza?

#269 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 13. - 12:29

Szia, Panni! Körkarám-kurzus. Téglagyári megálló/Gyõr- és környéke, 5. oldal/amatõr. Itt mindent megtudsz! Gyere, ha tudsz! Posted Image

#270 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 13. - 12:47

Nagyon köszi ági, igyexem!

#271 nane

nane

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 13. - 21:35

Toronyban,ahol az én lovaim vannak bértartásban ott is lehet lovagolni.Van 6 ló választani is lehet.Jó a terep és a bértartó srác foglalkozik is lovagoltatással,velem is mindig kijön terepre mert az én tudásom sem biztos.A másik hely Sében van,de ott csak délelõtt vállalnak oktatást.A lovasiskolát én a helyedben kihagynám nem vagyok róluk túl nagy véleménnyel.Nekem 3 napig voltak ott a lovaim de jobbnak láttuk ha eljövünk onnan.Aztán lehet még Vépen is próbálkozni bár ha dolgozol,velük elég nehéz idõpontot egyeztetni.Ha akarsz egyszer kinézhetsz velem Toronyba az nem kerül semmibe.Panni megtaláltad a körkarámos dolgot?

#272 mac

mac

irka-firka

• Fórumtag
  • 341 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 14. - 7:09

idézet:
Eredeti szerzõ: nane: A lovasiskolát én a helyedben kihagynám nem vagyok róluk túl nagy véleménnyel.[/QUOTE]Nem csak te...

#273 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 14. - 8:12

Szia nane!Igen, köszönöm, megtaláltam. Nem tudom, hogy néztem "mellé" Posted Image korábban. Nagyon szeretnék elmenni, de az az igazság, hogy éppen csikót várunk, és még nem jött meg és már csütörtök van. Ha hét vége elõtt meg is lesz, akkor is még pár naposan nem igen hagyhatom itt... Meg nem is akarnám Posted Image Bezzeg ha már a hét elején meg jött volna...

#274 nane

nane

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 14. - 8:51

Panni!oxitocyn. Az biztosan segített volna már.Nálunk is van egy vemhes kanca akkora hassal hogy az orvos 2 csikót sejt benne.Mindenáron méhösszehúzóval akarta megindítani az ellést pedig még 2 hét hátra van.De a gazdája kivár.Más. Van egy 5 éves lányom aki 2 éve "lovagol".Western nyerge van de ezt lassan kinövi úgyhogy újat kellene vennünk.Mindenki az angol nyeregre akar rábeszélni de én nem lovasversenyzõt akarok a gyerekembõl nevelni csak egy állatbarátot aki meg tudja ülni a lovat.Szerintem ezt egy weskó nyeregben könnyebb.mac ti nem hasonló cipõben jártatok? :confused:

#275 ditlzon

ditlzon

Új vendég

• Fórumtag
  • 28 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 14. - 8:52

Szia nane!Köszi a reagálást! A lovasiskoláról én sem hallottam túl sok jót...Tororny nem is hangzik olyan rosszul! Most már kicsit mobilabbak vagyunk autóval, igy szerintem rendben is lenne. Szivesen kinéznék veled Toronyba. Nem árt elõször megismerni a helyet! Nekem tényleg csak a délután lenne jó, mert 4ig dolgozom.

#276 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 14. - 9:19

Nane! Én is inkább várok, mert hát most pár napért minek szólnék bele...Ráadásul a ménnel együtt volt tartva, így a tényleges kezdetét a vemhességnek nem is tudjuk...Két napja mentem Szentgotthárd felõl Szombathelyre vonattal, és a sín mellett bal kézre(sajnos nem tudom melyik település mellett) láttam egy jó nagy három soros karámmal körbevett legelõt. Az nem véletlenül egy itt "fórumozó" valakié?

#277 nane

nane

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 14. - 10:03

Nem vagyok valami nagy vonatozós így azt sem tudom melyik irányból jön a Gotthárdi vonat.Panni ismered az Oldal Jocót?Nagy barátunk.ditlzon!Mi majdnem minden délután kinnt vagyunk szívesen megmutatom milyen lovak vannak,tudom hogy mennyire fontos hogy valami vagy valaki mennyire szimpi vagy sem.A srác aki lovagoltat csak ezzel foglalkozik így neki bármilyen idõpont megfelel.itt a tel számom hívj fel ha gondolod:06 20 381 71 85

#278 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 14. - 10:09

Igen ismerem, bár már rég láttam.Sokáig Apátistvánfalván laktunk, akkor többször találkoztunk. Egyszer még a lovam is leszaladt hozzá az erdõn keresztül... Posted Image Sétálhattam vissza vele gyalog, mert még csak két éves volt.Meg van még a két kancája meg a ménje?

#279 nane

nane

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 14. - 10:16

Kinnt laknak az erdõben totál nomád körülmények között.No víz no villany.Reggel úgy ébrednek hogy a lovak beprüszkölnek az ablakon.De imádják.Két ménje van most amit egy karámban tart.Gondolhatod micsoda harc megy ott mindig.

#280 ditlzon

ditlzon

Új vendég

• Fórumtag
  • 28 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 14. - 10:20

A hetem már tele, de a jövõ héten rendben lenne a dolog,valamelyik délután. Azt hiszem ezt megbeszéltük, és hívni foglak. Így elõre is örülök, mert már nagyon el voltam keskenyedve!Köszi!